malopolanin 25.01.02, 21:11 Uważam, że powinien on przysługiwać parlamentarzystomc TYLKO w zakresie pełnionych obowiązków. Nie powinien chronić w sprawach sądowych - obojętnie czy karnych, czy tylko wykroczeniowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolor Re: Immunitet 25.01.02, 21:14 a za picie w czasie pracy za morde i na bruk s wilczym biletem to te s...syny dostajom po 9000 zeta do lapy i jeszcze majom czelnosc chloc w czasie procy? to jusz jest zwykle s...synstwo i jeszcze pier...olo o dziurze budzetowej, ale swoich zarobkuff niy pozwolo obcnionc. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Immunitet 25.01.02, 21:15 Oczywiście, ze tak powinno być. W obecnej kadencji mamy kilku posłów (głównie z Samoobrony), którzy ukryli się za immunitetem. Powinny być też zaostrzone kryteria w stosunku do kandydatów na posłów. Przyszły poseł powinien mieć przynajmniej maturę. Jak można zasiadać w Sejmie mając jedynie wykształcenie podstawowe. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Immunitet 25.01.02, 21:18 A Pamiętacie zachowanie posła Janowskiego ? A teraz siedzi w LPR( nawiasem mówiąc LPR jako jedyny klub nie paparła wniosku o uchylenie immunitetu dla Andrzeja, w ogóle przez LPR nie uchwalono paru wniosków przez aklamację, co zdarzało się w ostatnich sejmach w podniosłych chwilach) :( Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Immunitet 25.01.02, 21:20 jo bym wrocil do takich rozwionzan, jakie w Angli na pocz. XIXw. tzn ze bogaci i wyksztalcenie mieli po kilka glosuff, i oni mogli zasiodoc w parlamencie. Wiem, ze niy mo to zbyt wiele z demokracjomale jak slysze ze Firak zapil pale i to wyczynia traktorzysta leper, to wprowodzenie takich ograniczen moze by wplynelo na selekcje pozytywnom posluw, a nie na takie badziewie jak teros w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Immunitet 25.01.02, 21:24 Widząc co wyprawiają wyborcy, faktycznie powinno się im ograniczyć prawa :-) Np. wyborca z podstawowym wykształceniem powinien w ogóle nie mieć prawa głosu. Z jego udziału w wyborach i tak nic dobrego dla Polski nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Immunitet 25.01.02, 21:28 Jak patrzę na kolejne stracone lata, to zastanawiam się czy nie lepsza od demokracji byłaby dla nas jakaś dyktatura. Taki polski Pinchet. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Immunitet 25.01.02, 21:34 Co tak spokojnie? :-) Myślałem, że moja wypowiedź wywoła burzę, a tu taka skromna odpowiedź. Jestem zawiedziony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Immunitet 25.01.02, 21:26 powinno sie ogroniczyc bierne i czynne prawo wyborcze. na ch...j mi w sejmie pysk lepera i jego bandy zlodzieji? oni myslom o tym jak uciec pszed sondami a nie majom na uwadze dobra kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Słowaccy posłowie nie lepsi.... 11.02.02, 19:59 Dzisiaj przeczytałem, że skubańcy chcą sobie dożywotnie emeryturki przyznać..... W tej chwili zarabiają ok. 100 000 korunek. Myslałem, że tylko nasi są tacy pazerni. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Słowaccy posłowie nie lepsi.... 11.02.02, 21:33 Ciekawe co się będzie działo, jak Mecziar znów się dorwie do władzy :( Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Słowaccy posłowie nie lepsi.... 11.02.02, 21:35 Jak uchwalą to im nachucha..... Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Słowaccy posłowie nie lepsi.... 11.02.02, 21:42 Jeśli przepchają ustawę o dożywotnich emeryturach to im Meciar "skoczy".... Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Słowaccy posłowie nie lepsi.... 11.02.02, 22:02 Teraz to ja Ciebie nie rozumiem...... Przecież wszystko napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Słowaccy posłowie nie lepsi.... 11.02.02, 22:03 Dobra ,już przeczytałem :) Odpowiedz Link Zgłoś