altu Re: Witam :-) 26.04.04, 13:55 Dzień doberek! Słonecznie i pogodnie przygotowujemy sie do szczytu gospodarczego... He he Bedzie sie działo, oj, będzie... Słyszałam, że od Włoch po Ursus hotele i hotele robotnicze są zarezerwowane przez anty- i aleter-globalistów.. ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 26.04.04, 16:18 Niestety, nie znam.. widzialam, ze wam na gwalt potrzebny.. hm.. kto szuka ten znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 27.04.04, 10:18 Dzien dobry! Szczyt gospodarczy coraz bliżej... wczoraj o 17-18 w Wawie nad miastem krążył helikopter, a ulicami przejeżdżały kolumny policjantów... samochody swieżo umyte, policjanci w galowych mundurach.. aż pięknie było popatrzeć.. Dzisiaj to samo.. Miłego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 27.04.04, 10:51 Dziś jadę do Warszawy. Natrzaskam trochę fotek z miasta zabitego dechami. Pewno nieprędko zorganizują drugi szczyt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka jak na froncie 27.04.04, 13:36 pojechałem cztery przystanki na Chełmską kupić żarówkę do lampki.Kiedy autobus stał na przystanku, jakaś pani weszła i spytała kierowcy:"Jak sytuacja w Centrum, można się dostać do Centralnego?" Przez chwilę poczułem się jak na wojnie;-) sqh, bardzo chętnie zobaczę fotki, tylko uważaj na siebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 27.04.04, 13:32 podobno dostali instrukcje żeby brać jak najstarsze samochody bo jak "ulegną zniszczeniu", to dostaną nowe:-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka jeszcze apropo szczytu 27.04.04, 13:56 Czy antyglobaliści wywołają burdy w mieście? - reportaż Aleksandra Krzyżaniak-Gumowska 22-03-2004, ostatnia aktualizacja 13-04-2004 16:57 Przyjedzie może z pięć tysięcy ludzi. W porównaniu z protestami górników nasza demonstracja będzie jak pierdnięcie - zapewniają alterglobaliści. Anka Niedźwiedzka ma 37 lat i jest anarchistką. Pijemy kawę w jej mieszkaniu na Grochowie. Kot Hasz siedzi mi na kolanach, domagając się pieszczot, a jego pobratymca Heniek przemyka pod ścianami. W drugim pokoju śpi Oliwka, trzyletnia córka Anki. - Media nazywają nas antyglobalistami, a to nieprawda. Globalizacja stworzyła przecież internet, dzięki któremu mogę się szybko porozumieć z kolegą z końca świata, a więc dała mi więcej wolności. Nie można być przeciwko czemuś, dzięki czemu cywilizacja idzie naprzód - tłumaczy. - Jesteśmy alterglobalistami, od globalizacji alternatywnej. Chcemy, żeby przynosiła korzyści wszystkim ludziom, a nie tylko korporacjom i rządom państw Północy. Do alterglobalizmu, prócz anarchistów, przyznają się też zieloni (chcą zmieniać świat na drodze demokratycznych wyborów) i socjaliści (marzy im się światowa rewolucji, dzięki której zwykli ludzie stworzyliby nowy demokratyczny system). Wszystkie trzy grupy łączy przekonanie, że zaplanowany na koniec kwietnia w Warszawie szczyt gospodarczy to samo zło. To dlatego utworzyły Koalicję Grup Wolnościowych "Antyszczyt Wa29". Forum to dla nich świetna okazja do protestów. W ich ulotce czytamy: "Wtłaczając Europejski Szczyt Ekonomiczny w sam środek Warszawy chcą Oni [garstka biznesmenów - red.] wywołać złudzenie poparcia przez Nasze społeczeństwo ich szkodliwej polityki gospodarczej uprawianej za zamkniętymi drzwiami". Anarchiści: kolektyw trzyma klucz - Rzygać mi się chce od tych ciągłych rozmów z prasą, ale ktoś to musi robić - zwierza się Arkadiusz Zajączkowski "Owca", 32-letni anarchista. Jest alpinistą, pracuje na wysokościach, niedawno "z nudów" zaczął studiować antropologię kulturową. Odkąd został rzecznikiem Koalicji "Antyszczyt", wciąż odbiera telefony i umawia się na wywiady. Ma wprawę w kontaktach z dziennikarzami - prasa pisała o nim, gdy aresztowano go podczas antyszczytu w Pradze w 2000 r. Spotykamy się w "info-shopie" przy ul. Łotewskiej 11. Za czarno-czerwonymi drzwiami można kupić anarchistyczne naszywki, feministyczne koszulki, książki o alterglobalizmie, broszurki klasyków anarchizmu - Piotra Kropotkina i Michała Bakunina, czasopisma "Mać Pariadka", "Atak", "Inny Świat". W tym niewielkim betonowym, ale kolorowym pomieszczeniu pachnie piwnicą. - Ty tu szefujesz? - pytam "Żaczka", trzydziestokilkuletniego blondyna. - U nas nie ma szefów! - oburza się. - Klucz do "info-shopu" ma kolektyw, jakieś sześć osób. "Żaczek" ma pracę od dziewiątej do piątej, a żeby nie dać się monotonii, projektuje strony internetowe i pisze artykuły do anarchistycznych czasopism. Woli nie podawać nazwiska. Dla bezpieczeństwa. - Policja wszędzie węszy - wyjaśnia. To w "info-shopie" trwają przygotowania do antyszczytu. Praca posuwa się powoli. - Na razie wiadomo, że równolegle do konferencji głów państw i biznesmenów odbędzie się antykonferencja. Jej przedsmak można będzie poczuć na wykładach 26 marca i 9 kwietnia w kinie Praha przy Jagiellońskiej - zapowiada "Owca". Wygłoszą je socjolog z Poznania i historyk sztuki z Krakowa. Mają mówić o wpływie korporacji na rynek pracy i demokracji uczestniczącej. - Ten rodzaj demokracji jest bardzo bliski anarchizmowi: liderzy są wybierani na określony czas, do wykonania konkretnego zadania. Społeczeństwo ma nad nimi kontrolę i w każdej chwili może ich odwołać - tłumaczy "Owca". Alterglobaliści nie chcą zdradzić, gdzie odbędzie się antyszczyt. Zapewniają, że wszystkiego będzie się można dowiedzieć z plakatów i ulotek, które niebawem pojawią się na mieście. Socjaliści: szczury kiedyś się zbuntują Wyobraźmy sobie, że robotnicy, urzędnicy, lekarze czy sprzedawcy, którzy dzień w dzień zarabiają na chleb, nagle buntują się przeciwko pracodawcom. Mają dość wyścigu szczurów, pogoni za pieniądzem i niepłatnej pracy po godzinach. Wybierają swoich przedstawicieli, którzy opracowują nowe zasady: znika praca na czarno, wyzysk pracowników w krajach Trzeciego Świata, każdy dostaje sprawiedliwą wypłatę. Tak wyglądałby świat socjalistów. - Na antyszczyt pójdziemy, bo protestujemy przeciw rosnącej potędze niedemokratycznych korporacji, w których pracownicy nie mają nic do powiedzenia - recytuje Filip Ilkowski, socjalista z Pracowniczej Demokracji. Ma 28 lat, robi doktorat z politologii na Uniwersytecie Warszawskim i działa w ruchu antywojennym, który domaga się wycofania wojsk z Iraku. Jest współorganizatorem manifestacji, która odbędzie się dziś o godz. 13 na pl. Zamkowym. - Świata nie można zmieniać po kawałku, ale totalnie. Dziś wszystko łączy się ze wszystkim. Potrzebna jest rewolucja, która zupełnie zmieni nasz system wartości - przekonuje. - Jednak każdy ruch aspirujący do zmiany świata musi być masowy. Tylko tak można pokrzyżować plany rządzącym. Na razie podobnych idealistów jest w Polsce najwyżej dwustu. Współpracują z socjalistami z Wielkiej Brytanii, Grecji i Korei Południowej. Zaprosili ich już na antyszczyt. Chcą na nim dyskutować o antykapitalizmie, czyli "zasadach ekonomii z wartościami demokratycznymi". Zieloni: partia dba o środowisko Na dzisiejszej manifestacji Filip z pewnością spotka się z Maciejem Wieczorkowskim, liderem Partii Zielonych. To lekko siwiejący, przystojny czterdziestolatek z wytatuowanym na ramieniu chińskim smokiem. Spotykam się z nim przy Koźlej 12. Trzeba wejść w blaszaną bramę starej fabryki: na dole jest klub Le Madame, na górze - biuro zielonych. Nie cierpi na nadmiar czasu. A to spotkanie ruchu antywojennego, a to wybór homofoba roku czy konferencja o równouprawnieniu. Ostatnio dzwonią też dziennikarze. Wieczorkowski przez lata pracował w dużej międzynarodowej firmie farmaceutycznej. Powoli piął się w hierarchii, został menedżerem. Wziął się do działalności charytatywnej: jeździł do domów dziecka na Litwie, zaczął współpracować z Amnesty International, poznał alterglobalistów. - Im bardziej wchodziłem w to środowisko, tym trudniej było mi gonić za karierą. Zwolniłem tempo, a potem zwolniłem się z pracy - wspomina. Teraz pracuje dorywczo i przygotowuje się do wyborów do Parlamentu Europejskiego. - Od upadku systemu komunistycznego szukałem partii, która dbałaby o środowisko, poszanowanie praw człowieka, wspierałaby działania organizacji pozarządowych. Nie znalazłem, więc razem z przyjaciółmi stworzyłem nową - tłumaczy. We wrześniu odbył się pierwszy walny zjazd zielonych. Partia ma już około tysiąca członków. Wśród alterglobalistów mają opinię umiarkowanych. Listy gości nie prowadzimy Wieczorkowski zapewnia, że zieloni nie robią zadym. - Jeśli podczas szczytu w Warszawie dojdzie do jakichś incydentów, wycofamy się - deklaruje. Podobnie mówią anarchiści i socjaliści. - Nie szykujemy żadnych strasznych przedmiotów czy butelek z benzyną - twierdzi "Owca". - Zadymy nie są już potrzebne. Wielu z warszawskich alterglobalistów brało udział w antyszczytach na całym świecie. "Owca" wrócił z Pragi (sesja Międzynarodowego Funduszu Walutowego i Banku Światowego) bez zęba i poturbowany przez policję, Filip był w 2001 r. w Genui (szczyt G8), a "Żaczek" w ubiegłym roku w meksykańskim Cancun (V Konferencja Ministerialna World Trade Organization). - Przyjechałem dzień po tym, jak koreański farmer popełnił samobójstwo w proteście przeciw konferencji - wspomina z błyskiem w oku. - W ciągu nocy spontanicznie zebrała się demonstracja i ludzie zaczęli napierać na barierę oddzielającą miasto od centrum konferencyjnego. To byli zwykli rolnicy i robotnicy zmęczeni swoją kiepską sytuacją ekonomiczną. - U nas to niemożliwe - g Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: jeszcze apropo szczytu 27.04.04, 13:58 - U nas to niemożliwe - gasi zapał "Żaczka" Anka. - Ludzie nie potrafią brać spraw w swoje ręce, nie umieją korzystać z demokracji, dlatego nie oczekiwałabym w Warszawie tłumów. Będę szczęśliwa, jeśli przyjedzie pięć tysięcy osób. W porównaniu z protestami górników ta demonstracja będzie jak pierdnięcie. Alterglobaliści starają się jednak ściągnąć jak najwięcej osób. Jarosław Urbański, 40-letni anarchista z Poznania, obiecał przywieźć kilka autobusów robotników z Zakładów Cegielskiego, a także z Lublina, Świdnika, Ełku, Miastka. Pracuje w Agencji Rozwoju Regionalnego, a jako wolontariusz wspiera związki zawodowe upadających zakładów. Anarchiści liczą też na wsparcie z Krakowa, Wrocławia, Gdańska i oczywiście z zagranicy. Są najlepiej zorganizowani ze wszystkich alterglobalistów - z kolegami ze świata porozumiewają się przez internet. Można to zrobić przez oficjalną stronę antyszczytu (np. www.wa29.org), ale są też ukryte listy dyskusyjne. - Nie wiemy, ile osób przyjedzie. Przecież nie będziemy sprawdzać zaproszeń, a listy gości nie prowadzimy - mówi "Owca". Monitoring towarzystwa Anka twierdzi, że do zadym często doprowadza policja. - W tłumie zawsze znajdą się policyjni prowokatorzy, którym na rękę jest, żeby doszło do bijatyk - przekonuje. - My jesteśmy potem zdyskredytowani, a policja dostaje więcej pieniędzy na prewencję. - Będą prowokatorzy? - pytam naiwnie nadkomisarza Andrzeja Wojciechowskiego, naczelnika wydziału wywiadowczo-patrolowego. - Nie będzie. Takie działania skończyły się wraz z poprzednim systemem - protestuje. Przyznaje jednak, że "towarzystwo" jest monitorowane. W dyskusję o sposobach monitorowania nie chce wchodzić z "oczywistych powodów". W liście do mieszkańców Warszawy anarchiści piszą: "Chcielibyśmy ze swojej strony przeprosić Państwa za wszelkie potencjalne utrudnienia mogące występować w naszym mieście w dniach 28-30 kwietnia". Od poniedziałku zamierzają chodzić po domach, sklepach i biurach w strefach bezpieczeństwa jeden i zero i zapewniać ludzi, że "nikt nic nie spali". - Przecież też jesteśmy warszawiakami - podkreśla "Owca". Nie może jednak jednak zapewnić, że wśród demonstrantów nie znajdzie się ktoś, komu przyjdzie do głowy rzucić butelką z benzyną. Za to doniesienia prasy, jakoby w członkowie grupy Ya Basta!, która miała doprowadzić do zamieszek w Pradze, wynajęli pokoje w leżącym w strefie zero hotelu Hyatt, tylko go śmieszą: - Być może ogłosili to, żeby sprowokować prasę. Ale nie sądzę, żeby naprawdę zrobili coś takiego. Aleksandra Krzyżaniak-Gumowska Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 28.04.04, 10:10 Dzien doberek wszystkim.. Pogoda piękna... weekend coraz bliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 28.04.04, 10:26 Dziś już półmetek. Gdzieś tak od 12:00 będzie z górki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: Witam :-) 28.04.04, 11:23 Czy ktoś ma informacje co się dzieje w centrum Warszawy? Na siennej spokojnie.... jak makiem... Pozdrawiam, Borówka Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 28.04.04, 11:39 Wczoraj nie działo się nic - przełaziłem przez "zablokowane" ulice i cykałem fotki - Jasna, Plac Dąbrowskiego, Senatorska. Policjantów sporo, ale bardziej chyba na postrach, bo nie kontrolowali absolutnie nikogo. Mnóstwo ludzi z kamerami i aparatami - nie tylko widać ja wpadłem na pomysł, by całą imprezę uwiecznić dla potomności :-) I mnóstwo ludzi na rowerach. Jedni dlatego, że mieszkają w I strefie i nie mogą jeździć samochodem, drudzy dlatego, że w ogóle mało samochodów na ulicach. No i całe ulice pozabijane dyktą... Fajne wrażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 28.04.04, 13:11 mam nadzieję, że fotki udostępnisz?:) mi wczoraj wieczorem aparat zabrali... przeszukali i te sprawy ale oddali poxniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 28.04.04, 13:22 Ta, naprawdę? *** Fotki oczywiście będą wrzucone, ale niezbyt szybko - robię je zwykłym aparatem; cyfrówkę pożyczyłem Rodzicom na wyjazd w ciepłe kraje. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: Witam :-) 28.04.04, 13:59 Wczoraj w porze lanczu postanowiłam sprawdzic co sie dzieje w miescie. Rzeczywiście wrażenie niesamowite. Ale osobiście jestem nastawiona negatywnie to tego rodzaju działań. Dobrze ktoś to określił "jak na wojnie", a może raczej jak w stanie wojennym ;( Napewno ktoś na tym nieźle zarobi, chociażby stolarnie. Pozdrawiam, Borówka Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Witam :-) 28.04.04, 20:00 Ja tu tylko przelotem, na skutek nagłego zafalowania czasoprzestrzeni... Pojawiam się i znikam, machając na Pruszkowian, a zwłaszcza jednego. Heyah! :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka czarna dziura? 28.04.04, 22:17 czy żeby trafić do Pruszkowa trzeba od razu pakować się w czarne dziury albo inne zakrzywienia czasoprzestrzeni? ciekawe, o którego Pruszkowiaka jej chodziło;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: wITAM 28.04.04, 22:20 Witam , wpadam , by sie przywitać i dodać Wam otuchy przed świętami slowami - człowiek jest nieszczęśliwy dlatego, że nie wie, że jest szczęśliwy :) miłych świat :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: wITAM 28.04.04, 22:24 To pewnie kompromitacja z mojej strony, ale zdradź, skąd ten cytat... Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: czarna dziura? 28.04.04, 22:29 Też jestem ciekawy! Zdradź się i jego, Gawronka! Publika prosi;-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 29.04.04, 09:07 Pruszkowiaki pozdrawiają Poznaniankę. A zwłaszcza jeden. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 29.04.04, 09:12 i wszystko jasne! pozdrawiam czwartkowo.. z meczącą mnie czkawką :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 29.04.04, 09:16 altu napisała: > z meczącą mnie czkawką :) Chętnie spróbowałbym Cię przestraszyć, ale przy szybkości niniejszego portalu, byłoby to chyba niemożliwe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Witam :-) 29.04.04, 09:51 <zza węgła> Uuuuuuuu!!!!! I co z tą czkawką?... Poznań bawi, Poznań radzi, Poznań nigdy was nie zdradzi, ciao! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 29.04.04, 11:48 Możesz pociągać częściej za linkę w mojej sygnaturce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 29.04.04, 13:10 ale propozycja, no no dobrze ze tylko za linkę! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 29.04.04, 13:24 Gdy prądu nie ma, budzą się kosmate myśli... A Gawronki proszę nie drażnić - bo podziobie. Przy okazji, trzysetki gratuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Witam :-) 29.04.04, 17:11 sqh napisał: > Gdy prądu nie ma, budzą się kosmate myśli... Za to jaka oszczędność na rachunkach... Pomyśl, że kolejną książkę za to kupisz :)) A Gawronki proszę nie drażnić - bo > > podziobie. No i co tak brzydko plotkujesz? Przecież takiej łagodnej, miłej i przyjacielskiej Poznanianki to ze świecą szukać! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 30.04.04, 08:48 gawronka napisała: > Za to jaka oszczędność na rachunkach... Pomyśl, że kolejną książkę za to > kupisz :)) Ale to nie u mnie nie było ostatnio prądu, tylko u Altu. No, chyba, że Altu chciałaby mi kupić jakieś książki... Nie obraziłbym się ;-) > No i co tak brzydko plotkujesz? Przecież takiej łagodnej, miłej i > przyjacielskiej Poznanianki to ze świecą szukać! Ja nie plotkuję, jeno przestrzegam. A przestrzegając, w niczym chyba nie zaprzeczam powyższemu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 30.04.04, 09:23 Pewnie Twoje książki są ... hmm.. adekwatne do tresci... czyli muszą być bogate.. i wbrew pozorom chodzi mi tu o tą Kamasutrę z obrazkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 30.04.04, 09:53 altu napisała: > i wbrew pozorom chodzi mi tu o tą Kamasutrę z obrazkami :) Następna czepialska :-P Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 30.04.04, 10:29 Gawronka pierwsza. Łapie mnie za słówka od dawna. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 30.04.04, 10:30 ciesz sie, że na razie tylko za słówka... bo co innego może być szkodliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 30.04.04, 10:32 altu napisała: > bo co innego może być szkodliwe.. A co na przykład ma na myśli szanowna Koleżanka...? Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Witam :-) 30.04.04, 09:33 sqh napisał: > gawronka napisała: > > > Za to jaka oszczędność na rachunkach... Pomyśl, że kolejną książkę za to > > kupisz :)) > > Ale to nie u mnie nie było ostatnio prądu, tylko u Altu. No, chyba, że Altu > chciałaby mi kupić jakieś książki... Nie obraziłbym się ;-) Nie musisz myśleć tylko o sobie. pomyśł ile INNI ludzie ponakupowali książek dzieki temu, że zaoszczędzili na rachunkach ;)) > > > No i co tak brzydko plotkujesz? Przecież takiej łagodnej, miłej i > > przyjacielskiej Poznanianki to ze świecą szukać! > > Ja nie plotkuję, jeno przestrzegam. A przestrzegając, w niczym chyba nie > zaprzeczam powyższemu :-) Hmm... nie rozeznaję się w tym subtelnych zwiłościach. Ale mam takie dziwne przeczucie, że mnie wprowadzasz w maliny i to gęste!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 30.04.04, 09:53 gawronka napisała: > Nie musisz myśleć tylko o sobie. pomyśł ile INNI ludzie ponakupowali książek > dzieki temu, że zaoszczędzili na rachunkach ;)) Ta, i pewno podkupili mi te, które ja chciałem kupić :-( > Hmm... nie rozeznaję się w tym subtelnych zwiłościach. Pokazuję i objaśniam: Gawronka jest łagodna, miła, przyjacielska i ze świecą drugiej takiej szukać, ale rozdrażniona - moze zadziobać. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 29.04.04, 13:11 czkawka przeszla.. dziękuję :) ale za to prądu u nas prawie od 9,30 nie było... ciężko wytrzymać bez kompa :) pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 29.04.04, 13:16 i żeby nie było: u mnie wszystko ok. właśnie sobie wstrzelam 300 post ;) he he Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Witam :-) 29.04.04, 21:32 Witam do cat_sa- cytat z Dostojewskiego z Biesów Witam wszystkich w przeddzień wejścia do Europy :) Jutro zaczyba się pierwszy unijny weekend - pogody takiej i takiej życze szczególnie ducha :) Podoba mi się hasełko Poznanianki Może my jakies wymyslimy ? Pruszków wita i nie znika pnie się w górę :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 30.04.04, 08:52 rita100 napisała: > Podoba mi się hasełko Poznanianki E tam, nieoryginalne... Naoglądała się po prostu "Seksmisji", feministka wojująca... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 30.04.04, 09:24 To chyba dobrze, że dziewczyna ma ideały? i propaguje patriotyzm lokalny ... Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Witam :-) 30.04.04, 09:35 altu napisała: > To chyba dobrze, że dziewczyna ma ideały? > i propaguje patriotyzm lokalny ... > O! O właśnie! Pruszki powinny brać ze mnie przykład. A zwłaszcza jeden. Witam Pruszkę Altu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 30.04.04, 09:42 Jam nie do konca z Pruszkowa... a właściwie.. ja tu tylko na występach gościnnych. z Częstochowy jestem, mieszkam w Ursusie (dawniej to bylo miasto sąsiedzkie Pruszkowa) a do Pruszkowa mam jakiś głupi sentyment... ot, taka jestem.. letko zakręcona.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 30.04.04, 09:56 gawronka napisała: > Pruszki powinny brać ze mnie przykład. A zwłaszcza jeden. Ehe, okulary już mam. Teraz brodę zgolę, a włosy zapuszczę. Ale nie, nie zgadzam się - Ty będziesz tylko mgr, a ja jestem mgr inż. i tego drugiego członu nie zamierzam się wyzbywać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Witam :-) w Europie 30.04.04, 23:08 uwaga, za godzine będziecie w Europie - prosze wsiadać drzwi zamykać, konduktora się nie pytać o 24.00 wysiadać - stacja Europa ! Zabieram Was wszystkich w inny świat ;) ------- Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka małe pytanko do Altu:) 01.05.04, 03:51 Altu droga, zaglądam sobie na Forum Praca i widzę że występuje tam jakaś (inna?) Altu, pisana tak samo jak ty ale w granatowym kolorku czyli w roli eksperta. Wiesz coś może na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka zielono mi czyli majowy Pruszków 02.05.04, 18:27 wczoraj wróciłem po długiej niebytności do rodzinnego miasta i wiecie co powiem? Ten Pruszków nie jest taki straszny i może zabrzmi to wstrząsająco ale chciałoby się wręcz powiedzieć że momentami jest...ładny:).Wszędzie zrobiło się zielono i kwitnąco, oczywiście dalej są szarobure bloki ale jest już jakby trochę inaczej i nawet momentami przyjemnie popatrzeć, połazić bo ta zieleń jakoś ukrywa te "mniej interesujące" kawałki miasta. Nie jest to na pewno rewolucja ale przyznam że widziałem brzydsze miejsca:-) --- Jak powstają twoje teksty, gdy mnie ktoś tak spyta..." Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: zielono mi czyli majowy Pruszków 02.05.04, 21:36 masz całkowitą rację , kiedy wraca się w rodzinne strony i to na wiosnę są one piekniejsze, a daje to urok zieleni soczystej. Kiedy odwiedziłam pewną wieś za Krakowem zobaczyła raj - to znaczy same kwitnące jablonie, cały rejon kwiatów i zapach - przyznacie, ze byłam w raju :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: zielono mi czyli majowy Pruszków 02.05.04, 22:38 Rozumiem Was. Kiedyś w "zielonej" porze wybrałem się do Pruszkowa. I tak się już zostałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: małe pytanko do Altu:) 04.05.04, 10:29 witam Stary.Prochazko! To sem ja... altu jest jedna, nieważne w jakim kolorze jest napisana... :) czasmi wystepuję pod postacią eksperta (kol. niebieski) na forum Praca i Praca w Warszawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 04.05.04, 21:18 Witam! Pierwszy raz od bardzo dawna o takiej porze mam dostęp do netu.. nie pytajcie czemu.. po prostu czasami są takie sytuacje.. Szkoda, ze w Pruszkowie taka cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 04.05.04, 21:51 > nie pytajcie czemu.. po prostu czasami są takie sytuacje.. to brzmi wręcz jak zachęta do tego żeby się spytać-jakie sytuacje? Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 04.05.04, 22:05 takie rózne sytuacje, kiedy trzeba pobyc samemu, z dala od ludzi... ide na spacer, czasem do net-cafei... i sobie siedze w wirtualnym swiecie.. bo realu mam dosyc... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Witam :-) 04.05.04, 22:33 Witam goraco altu - teraz czuję , że mnie rozumiesz dlaczego regularnie wysiaduję przed monitorem - temat nadaje sie do debaty życiowej, gdzie widziałam , ze jesteś :) altu - mieć przyjaciół w necie to najpiękniejsza rzecz - czasmi masz ich obok :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 04.05.04, 22:34 fakt, czasami są obok... ale brak takiej bliskosci. zeby ktos przytulil, objął.. usmiechu nie da sie przekazac wirtualnie.. czasami nawet milczenie w towarzystwie pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 05.05.04, 09:56 Przedpołudniową porą przy kawusi mówię: dzień dobry... Zyczę wam milego dnia, mało pracki i samych pogodnych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Witam :-) 05.05.04, 22:11 witam, witam - to nasze powitanie robi całkowicie babskie i przyznam Ci rację - brakuje choć ręki realnej do podania, takie trzymanie sie za raczkę tez może być dobre - technika przed nami , może dożyję ;))))))))) pamiętam jak w możdzieżu pieprz rozdrabniałam :) włącz sobie wyobrażnię poranną stawiam Ci kawę - smakuje ???????? i wszystkim porannym pracusiom :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 06.05.04, 08:23 Poranny pracuś pozdrawia zmianę nocną :-) Ale ja akurat jestem bezkofeinowy i rano na nogi stawiam się ogólnorozwojowymi ćwiczeniami fizycznymi, a nie filiżanką małej czarnej. Z małych czarnych lubię jedynie elementy damskiej garderoby :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 06.05.04, 09:22 a ja kawkę z przyjemnością... ze śmietanka i z cukierem... pychotka... dzis tez pewnie bede na zmianie nocnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 06.05.04, 19:05 za chwilke kolejna kawka i nocna warta.. chyba czasamy bede miala dostep do kompa wieczoramy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Witam :-) 06.05.04, 22:27 Witam wieczornie i poranna pozdrawiam melduję się w burzowy dzień i już widziałam watek turystyczny - czyli skarb turysty :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 06.05.04, 23:35 Witam przed północą.. jeszcze chwilka i zmykam.. jutro będę znowu..:) Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: Witam :-) 08.05.04, 10:45 Dzis bardzo zimno jakos nieprzyjemnie ,mimo wszystko zycze milego dnia :)szacownym kolezankom i kolegom :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 10.05.04, 08:42 Sobota była paskudna, niedziela ładna, a dziś znowu siąpi... Do kitu z taką wiosną :-( Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 10.05.04, 10:01 a jak tam się wycieczka na Pragie udała, bom bardzo ciekawy? Bardzo chciałem(chcieliśmy) wpaść ale pani Prochazkowa jak na złość miała arcyważny egzamin o 12 na drugim końcu miasta i musiałem ją wspierać moralnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 10.05.04, 10:28 Dzień dobry! Z moich informacji wynika, że wycieczka sie udala. nawet bardzo... Pogoda, faktycznie, jest nieco przygnębiajaca... a może to już jesień? A pani Prochazkowa - jak z egzaminem? zdała? Pozdrawiam i życzę miłego dnia i tygodnia! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 10.05.04, 10:47 altu napisała: > Z moich informacji wynika, że wycieczka sie udala. nawet bardzo... Koleżanka, jak widzę, znakomicie poinformowana :-) Wycieczka, istotnie, wspaniała - a gdyby nie brzydka pogoda, byłaby jeszcze bardziej udana. Zwiedziliśmy Cmentarz Żydowski, a następnie powędrowaliśmy zaułkami i zakamarkami w pobliżu stacji Warszawa Praga, zachodząc również na sam przystanek, a konkretnie na przejście nad torami, z fenomenalną panoramą bezkresnych torowisk. Zahaczyliśmy o XIX-wieczne ceglane magazyny Kolei Nadwiślańskiej, opuszczoną parowozownię (po której akurat biegali paintballowcy) z hasłami propagandowymi na ścianach i olbrzymią obrotnicą dla lokomotyw, i kilka innych zdewastowanych obiektów infrastruktury technicznej. A potem przewędrowaliśmy na Stare Bródno i pospacerowaliśmy uliczkami ze starą, częściowo jeszcze drewnianą, zabudową. A ja, po oficjalnym rozwiązaniu wycieczki, pojechałem sobie jeszcze na Ujazdów i popstrykałem paręnaście zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 10.05.04, 10:55 jeszcze nie wiadomo, wyniki prawdopodobnie będą w środę. Na dobry początek przyjechaliśmy na miejsce egzaminu na Wawelską i dowiedzieliśmy się w niezbyt miły sposób od portiera że egzamin odbędzie się na Woli("nie dostała pani zawiadomienia?") więc hyc w taksówkę i pędem na Prądzyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 10.05.04, 11:10 to wróży dużą pomyślność... he he trzymam kciuki! ps a jaki wydział / kierunek studiuje pani Prochazkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 11.05.04, 09:16 Dzień dobry.. ale mi humor sie poprawił. a właściwie pani fryzjerka mi poprawiła z samego rana... wyglądam nieco drapieżnie (uwielbiam ten stan :) hehe) i młodziej (to już niekoniecznie), ale czuję sie na razie swietnie. Ciekawe jak bedzie po basenie i kąpieli w piance... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 14.05.04, 11:20 Witam, strasznie niewyspana i rozkojarzona jestem.. i ogolnie jakos tak do ... kitu Milego dnia wam zycze, i weekendu tez.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 14.05.04, 11:32 To miło ze strony kalendarza, że po czwartku mamy piątek :-) Jedziesz dziś do domu? Jeśli tak, to nie bądź przypadkiem rozkojarzona na drodze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 14.05.04, 11:37 jade jutro rano.. na pare godzin... a w nocy mam jeszcze chałturę.. kawa, razy 3 i moze bede funkcjonalna.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 14.05.04, 11:46 No i to mnie właśnie zastanawia - jeśli rząd zezwala na to, by obywatele truli się kofeiną, nikotyną czy etanolem, a w dodatku czerpie z tego krociowe zyski, to dlaczego obywateli tych karze się, gdy skracają sobie życie amfetaminą albo kannabinolem? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 14.05.04, 12:47 ale przeciez tego nie zmienimy... a dobra kawa nie jest zła :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 14.05.04, 16:06 bo te towary nie są obłożone akcyzą na której budżet mógłby zarabiać a według obowiązujących norm społecznych nie są to używki uznawane za "dopuszczalne"; zresztą papierosy też są coraz bardziej zwalczane.Poza tym moim skromnym zdaniem koszty np. wprowadzenia prohibicji byłyby wyższe niż koszty walki ze skutkami alkoholizmu.Do Holandii jeszcze nam daleko, zresztą nie tylko pod tym wzgledem - popatrz, co się ostatnio działo w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 17.05.04, 09:10 Niestety, jak widać, niektóre normy społeczne to zwykła obłuda. A ja obłudy bardzo nie lubię :-( Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 17.05.04, 10:09 w takim razie jesteś odstępstwem od reguły bo Polacy, choć może się nie przyznają, bardzo lubią obłudę. Wystarczy pójść w niedzielę do kościoła i popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 17.05.04, 10:44 I dlatego na przykład nie chodzę do kościoła. To znaczy, nie z powodu ryzyka zetknięcia się z obłudą innych, ale dlatego, by samemu nie być obłudnym. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 17.05.04, 11:02 Dzień doberek Kawa już wypita.. własciwie to myślalam, ze jeszcze jest rano.. a tu bliżej południa.. hm... pozdrawiam pracusiów:) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Witam :-) 17.05.04, 11:16 witam wszystkich znajomych i tych, których jeszcze nie znam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 17.05.04, 11:27 Witam poniedziałkowo Panią Prezes, witam także Pana Fotografa i zapraszam do częstych odwiedzin :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 17.05.04, 11:33 wrrr nie przypominaj !!! mam dosyc.. pracka sie mnoży jak kroliki :) witam Palkera! coż Cię przywiodło w te skromne progi? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 17.05.04, 11:56 altu napisała: > wrrr > nie przypominaj !!! > mam dosyc.. OK. Zatem - jak minął weekend w gronie rodzinnym? > pracka sie mnoży jak kroliki :) Albo ślimaki... > witam Palkera! > coż Cię przywiodło w te skromne progi? Jam, nie chwaląc się, to uczynił... Chyba :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 17.05.04, 12:01 hejka, nie było weekendu w gronie rodzinnym pojechalam w sobote w interesach, w domu zjadlam obiad i wieczorem bylam w Wawie łacznie 8 godzin mnie nie bylo przejechalam ok. 620 km i jakos tak minęło... z obecności Palkera się bardzo cieszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Witam :-) 17.05.04, 11:58 Po pierwsze, zaproszał sygnaturkowo Skuszka, po drugie, w dawnych czasach na forum Pragi Płn., pewna dama tytułowała mnie per Ksiegowy Mafii. Sama zatem rozumiesz dlaczego mnie tak ciągnie do Pruszkowa:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 17.05.04, 12:02 mnie też ciągnie do Pruszkowa.. ale to juz z sentymentu tez chcialabym byc Ksiegowa Mafii albo cała matką chrzestna.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 17.05.04, 12:06 Wierchuszka w trakcie procesu, zatem my, młodzi, możemy wziąć sprawy w swoje ręce... Zaklepuję sobie xyvkę "Chemik" :-))) *** - Za chemika? - Nie, za jego oczy! /W. Pasikowski, Psy/ Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 17.05.04, 12:03 Tak po prawdzie, to bliżej masz do Wołomina... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 17.05.04, 12:09 Jak widac po Wołominie, matką chrzestną być nie umiem ... Nie wyypominam nikomu, ale mial ktoś pomóc w rozkręceniu Wołomina :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 17.05.04, 12:46 Jakby co, to ja potrafiłbym rozsadzić. O rozkręcenie trzeba poprosić absolwenta wydziału SiMR. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 17.05.04, 20:22 pomagali my, pomagali ale ci Wołominianie jacyś niechętni:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 18.05.04, 09:23 Wielkie i sloneczne hellou dla wszystkich! Mam nadzieje że dzień minie szybko i chociaż o troszeńkę zbliży nas do weekendu... Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 18.05.04, 09:49 Niezbyt wyspany, witam w słoneczny wtorek :-) Wczoraj byłem na nogach od 6:00 do 24:00 i po powrocie do domu padłem. Dziś będę miał podobnie, choć, na szczęście, nieco krócej. To miło, że po obronie nie kazano mi zwrócić legitymacji. Dzięki temu do końca października jeżdżę na biletach studenckich - trzydniowy na Warszawę to jedyne 6 zł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 09:57 Dzień dobry :))) Już przestaję zaznaczać, pa! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 11:26 W pyle pruszkowskich dróg dostrzegam ślady łap... Co za ptaszysko tu łaziło? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 11:45 sqh napisał: > W pyle pruszkowskich dróg dostrzegam ślady łap... Co za ptaszysko tu łaziło? > ;-) > Łap???? Ja mam stópki, i to wcale nie zapylone!!! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 12:05 Pardąsik, ale gawrony, które pokazywałaś mi w Poznaniu, miały łapy, a nie stópki. A pył jest na ulicy, nie na łapach! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 12:08 sqh napisał: > Pardąsik, ale gawrony, które pokazywałaś mi w Poznaniu, miały łapy, a nie > stópki. Ale ja nie jestem byle jaki gawron z Poznania, tylko Gawronka. Poza tym, tamte gawrony już odleciały na północ. > > A pył jest na ulicy, nie na łapach! > ;-) Oczywiście, że go nie ma na łapach. Bo ja nie mam łap. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 12:16 gawronka napisała: > Ale ja nie jestem byle jaki gawron z Poznania, tylko Gawronka. Ależ ja nigdy nie wątpiłem w Twoją wyjątkowość :-) Masz jednak coś wspólnego z tymi ptaszętami... A w grudniu chodziłaś w butach, więc skąd mogę wiedzieć, co było w środku? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 14:06 chętnie bym z wami poćwierkał, bracia i siostry ptaszkowie, ale zaraz muszę lecieć do pracy. PS:to juz trzeci dzień odkąd opuściłem grono bezrobotnych:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 14:13 stary.prochazka napisał: > chętnie bym z wami poćwierkał, bracia i siostry ptaszkowie, ale zaraz muszę > lecieć do pracy. E tam, moje ptaszęctwo jest znikome wobec ptaszęctwa Gawronki :-) > PS:to juz trzeci dzień odkąd opuściłem grono bezrobotnych:-) A zaraz, zaraz - albo coś przeoczyłem, albo żeś się jeszcze nie chwalił? Prosimy o szczegóły - co, kto, gdzie, z kim, kiedy i jak, plus nazwa i adres firmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Zaznaczam swoją obecność 18.05.04, 14:26 zaczynając od końca, nazwa i adres firmy - "Rzeczpospolita", plac Starynkiewicza a ściślej agencja fotograficzna "FotoRzepa". Praca jest całkiem przyjemna, tym bardziej że mogę sobie dowolnie ustawiać godziny a niedługo będę w ogóle pracował z domu:-) A co robię?Jakby to powiedzieć...tłumaczę opisy do zdjęć z serwisów agencyjnych z angielskiego na nasze i wczoraj pierwszy raz zobaczyłem w Rzepie zdjęcia nad którymi pracowałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Zaznaczam swoją obecność 19.05.04, 08:35 Grunt, że przy komputerze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Zaznaczam swoją obecność 19.05.04, 09:25 wow fucha jak sie patrzy to teraz bedziesz mial jeszcze zadanie bojowe: w necie wyszukuj "twoje" zdjecia i linki przesylaj... gratuluje pracy, mam nadzieje, ze jestes zadowolony :) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
michamina To ja może też zaznaczę :) 18.05.04, 14:19 gawronka napisała: > Dzień dobry :))) Zaznaczyłam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: To ja może też zaznaczę :) 18.05.04, 14:20 ...i przy okazji ustrzeliłam 3600-ny post :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: To ja może też zaznaczę :) 19.05.04, 08:36 Ziewając i przeciągając się w fotelu witam wszystkich w środę. Jeszcze tylko trzy godzinki i już tydzień z górki... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: To ja może też zaznaczę :) 19.05.04, 09:35 Z kubasem gorącej kawy czekam na Urzad Skarbowy.. oj, ja im pokaze:) he he mam bojowy nastrój. a net mi sie wiesza.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: To ja może też zaznaczę :) 19.05.04, 10:05 altu napisała: > Z kubasem gorącej kawy Ja mam dziś wodę różaną, a wczoraj miałem ludwika :-))) Wyjaśnienie: Rodzice przywieźli z Ciepłych Krajów koncentraty soków: malinowego i miętowego. Jeden jest różowy, drugi zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 12:39 mafia pruszkowska bardzo wciąga, jak zauważam.... ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 13:08 cieszy mnie to... chociaz z Pruszkowa nie jestem, to sie pod nim podpisuję... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 13:10 Hm, czyli to właściwie dobrze, że Gazeta nie zorganizowała Forum Ursus, bo by Cię tutaj nie było? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 20.05.04, 09:30 Ursus Ursusem. Jest forum na portalu unas.pl Ale w Pruszkowie i tak bym była.. mówiłam już, że to takie zboczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 13:08 Po prostu pociągasz za właściwe linki :-) *** A ja zaraz lecę Wiesz_Gdzie coś sprawdzić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 13:24 sqh napisał: > Po prostu pociągasz za właściwe linki :-) > > *** > > A ja zaraz lecę Wiesz_Gdzie coś sprawdzić ;-) > Wiedziałam, że kiedyś ci skrzydła wyrosną! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 13:57 Lepiej późno niż wcale. To euforia mnie uskrzydla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 19:24 sqh napisał: > Lepiej późno niż wcale. To euforia mnie uskrzydla :-) Oj, jak twoi szefowie to zauważą, to jeszcze posądzą cię o... no, doładowywanie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 19:44 Witam, ciezki dzien, na szczescie juz sie konczy. Jeszcze przez 15 minut siedze w pracy:) Dopiero po trzech dniach spedzonych z Mac'iem, zaczynam sie oswajac z tym sprzetem.To nie jest taki calkiem normalny komputer, to jest jednak Mac.Kto sprobowal, ten rozumie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: O! Znowu tu jestem. Jak to sie mogło stać?... 19.05.04, 19:46 O, i sygnaturka zaczela jakos dziwnie chodzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 20.05.04, 09:32 Dzień dobry! Widzę, że pan moderator ma szczęście do tego, zeby parzyste setki ustrzelać.. Hmm Gratulacjone.. Dzisiaj znowu pewnie bedzie power do południa, a potem klapa. ALe miłego dnia wam życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 20.05.04, 09:51 altu napisała: > Dzisiaj znowu pewnie bedzie power do południa, a potem klapa. Pałer chyba rozumiem, ale proszę zdefiniować "klapę". Bo przypuszczam, że nie chodzi o to, że o 12:01 Twoja Firma ogłasza upadłość? :-) > ALe miłego dnia wam życzę :) I wzajemnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 20.05.04, 10:51 w zasadzie to ja zaczynam prace o 13 albo 15 a kończe o 20 więc power mi się kończy gdzieś koło 15-17 ale wczesniej rezydowałem praktycznie w kilku innych firmach i mama taką obserwację że około 13 wszystkim nagle przestaje się chcieć i jakoś zwalnia się obroty,rozleniewienie takie błogie zapada chyba że się jakis kurier zapałęta z przesyłką, potem jeszcze krótki zryw po obiedzie około 14 i potem już tylko cisza...spokój do 16.U was też tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 20.05.04, 11:20 U nas rano o 7:30 jest, że tak powiem, rozlaźle - dobudzamy się, ziewamy, niektórzy popijają "zestawy startowe" kawy, przegląda się nadeszłe przez noc maile, pierwsze telefony dzwonią koło 8:00. Potem niektórzy robią sobie przerwy śniadaniowe (nie wszyscy pracują w tych samych godzinach), przyjeżdżają pierwsi kurierzy. Apogeum następuje koło 12:00-13:00, telefony się urywają, fax wypluwa raz po raz papiery, przychodzi listonosz. Ale trwa to krótko i od około 13:30 robi się coraz bardziej spokojnie, ewentualnie po raz drugi przyjeżdżają kurierzy, ja bez zbędnego pośpiechu (wskazanego ponoć jedynie przy łapaniu pcheł) zjadam swoje kanapki drugośniadaniowo-obiadowe i w końcu o 15:30 uciekam. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 20.05.04, 11:34 Ja mam raczej nienormowany czas pracy, ale tak do 9,30 sie rozkrecam, do 12 mam wysokie obroty, potem lekko siadam, ale dalej sie kręci. Koło 13 zaczyna sie robić luźniej i tym samym letko nuudnawo.. Około 14 (zupełnie nie wiem czemu) net i komp wolniej mi chodzą, wiec już odliczam czas do końca.. I potem jakos tak przed 16 znowu łapię wysokie obroty, bo już nikt nie dzwoni, mogę się skupić i jakoś tak fajniej mi sie pracuje. Oczywiście wszystko zależy od dnia... dzisiaj już mi się nie chce dalej pracować.. pewnie sie urwę wcześniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 20.05.04, 11:47 Ja się dziś właśnie urywam 10 minut wcześniej, bo muszę na wcześniejszą WKD-kę zdążyć :-) I faktycznie - zależy to jeszcze od dnia. W piątek atmosfera jest znacznie bardziej rozlazła niż na przykład w środę. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 20.05.04, 12:42 I nie mów głośno o poniedzialku.. bo ich nie cierpię :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 21.05.04, 09:14 Piątek... Ufff... A jeszcze Szefostwo pojechało za granicę, zostawiwszy jeno wytyczne, zapisane na kartce... Luuuz... :-))) Czy na ten weekend pogoda znowu tradycyjnie się popsuje? 49. Międzynarodowe Targi Książki się odbywają właśnie - ktoś z Was się może wybiera? Bo ja idę jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 24.05.04, 11:37 Na targach książi bylam w sobote. Najpierw kolejka na 400 metrów a potem dużo ludzi, mnostwo ksiązek.. czyli coś, co ja lubie najbardziej. Widać było olbrzymie zainteresowanie ksiażkami, co mnie bardzo cieszy. Pare sławnych ludzi (z Wojciechem Cejrowskim chwile nawet porozmawialam i zdjęcie pstryknęłam - uroooczy człowiek), znanych z tefału, polityki i innych... Na Chmielewską nie udało mi się zdążyć.. ale wiem,ze byl tłum, za to zanabylam jej najnowszą książkę... boki zrywam, bo czytam na raty.. Generalnie podobaly mi sie.. następne w Krakowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 26.05.04, 11:45 Gdy kupowałem bilet, kolejka wiła się jak wąż po westybulu Pałacu, ale szła dość sprawnie i szybko. Gdy wychodziłem, sięgała już daleko, na Plac Defilad :-) W sobotę zablokowanie ruchu spowodowało spotkanie ze Sławomirem Mrożkiem :-) Ja zakupiłem książkę i zdobyłem autograf Jerzego Majewskiego - autora cyklu artykułów "Warszawa Nieodbudowana" w piątkowej "Stołecznej" i zarazem eksperta z forum "Zabytki Warszawy". Poza tym nabyłem kilka książek innych wydawnictw, głównie oczywiście historycznych lub okołohistorycznych :-) Żadnych raczej rewelacji - to były pozycje upatrzone od dłuższego czasu, a czekałem na Targi w celu ich zakupu po niższej cenie. Najbardziej rozczarowało mnie zaś szacowne skądinąd PWN - z okazji targów raczyło zawyżyć ceny książek (przynajmniej tych, które akurat chciałem kupić), licząc chyba na frajerstwo przyjezdnych spoza Warszawy, nie mających rozeznania w cenach w księgarni :-( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 26.05.04, 11:47 Dzień doberek! Z letka zakręcony, zimny i mroźny... Ale słonce powoli rozgrzewa atmosferę :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 27.05.04, 09:59 Witam serdecznie wczoraj dzien matki a dzisiaj dzien brata: moj brader ma dzis urodziny pełne dwudzieste :) sto lat! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 27.05.04, 10:19 Innymi słowy, dwadzieścia lat temu Wasza Mama miała piękny prezent na Dzień Matki. Pozdrowienia i sto lat dla Szanownego Brata :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 27.05.04, 11:57 Na wszelki wypadek wolałem być uprzejmy :-) Ale w sumie masz rację. Ja o młodszej siostrze wyrażam się w jeszcze gorszy sposób :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 28.05.04, 09:17 Witam w piątek.. weekend zbliza sie wielkimi krokami. i o to chodzi... mrrr a wczoraj zapomnialam zlozyc bratu zyczenia no coz.. te pare lat roznicy i skleroza u mnie sie ujawnia :) albo brak czasu co na jedno wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 31.05.04, 11:03 Witam. ostatni dzien maja.. czyli jeszcze 10 i bede w Gdansku na plazy tylek smazyc... pozdrawiam poniedzialkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 31.05.04, 11:53 Witam poniedziałkowo :-) Jak się Wam udał pierwszy zaprawdę wiosenny weekend w tym roku? Ja się wybrałem na spacerki z aparatem - w sobotę po Warszawie, w niedzielę po Pruszkowie. A do przedchwili mieliśmy padniętą sieć - efekt weekendowego wyłączania prądu. Chyba cały Pruszków był bez napięcia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Witam :-) 31.05.04, 22:02 sqh napisał: > na spacerki z aparatem - w sobotę po Warszawie, w niedzielę po Pruszkowie. Mi w sobotę zając spod nóg uciekł. Taki wysypiskowy, poddawany rekultywacji. Ładny stamtąd widok na Pruszków, Żbików w szczególności, zresztą kiedyś tam już byłem po zachodzie Słoneczka: fiz.coi.waw.pl/w.skrzynski/foto/pruszkow/kometa.jpg I dla koneserów, bo ponad 400kB: erleusortok.republika.pl/panorama_b.jpg Nic na niej nie widać wprawdzie, nawet jak na nocną, bo wtedy jeszcze nie bardzo odróżniałem skaner od tostera. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 01.06.04, 08:08 Właśnie tak podejrzewałem, że zdjęcia "z wysoka", które już kiedyś tu zalinkowywałeś, wykonane zostały z Góry Rekultywacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Witam :-) 01.06.04, 08:17 sqh napisał: > Właśnie tak podejrzewałem, że zdjęcia "z wysoka", które już kiedyś tu > zalinkowywałeś, wykonane zostały z Góry Rekultywacyjnej. No dobra, wydało się, to nie były z satelity :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 08.07.04, 15:16 wykonane zostały z Góry Rekultywacyjnej. a gdzie jest ta góra???? i co to za stwór? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 03.06.04, 08:54 Dzien dobry bardzo! hm.. dla mnie wieczorkiem sie juz weekend zaczyna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 03.06.04, 09:46 Dobry, pogodny i słoneczny. Ja dziś rozpocząłem sezon krótkich spodenek. Zdejmę je dopiero w październiku :-) Altu - w sobotę będę dokładnie w Twoich okolicach; szkoda że wyjeżdżasz... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 03.06.04, 10:26 > Dobry, pogodny i słoneczny. Ja dziś rozpocząłem sezon krótkich spodenek. Zdejmę > > je dopiero w październiku :-) > Ech, ta burza hormonów.Ciesz się że nie jesteś w liceum i nie mieszkasz w Łodzi:-)Poczytaj: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2108473.html Krótkie spodnie w łódzkim liceum zabronione! Marcin Markowski 03-06-2004, ostatnia aktualizacja 03-06-2004 07:45 Dyrektorka III LO w Łodzi zakazała uczniom przychodzić do szkoły w krótkich spodniach. Ci, którzy łamią zakaz, zamiast na lekcjach siedzą karnie w bibliotece Wczoraj trafiło do biblioteki dwóch uczniów, którzy przyszli do szkoły w krótkich spodniach. - To chłopcy z II klasy. W dzienniku mają wpisaną nieobecność nieusprawiedliwioną - powiedziała "Gazecie" Irena Rajch, dyrektor III LO. Według niej stracili lekcje na własne życzenie: - O tym, że nie życzę sobie takiego stroju w szkole powiedziałam we wszystkich klasach już w piątek. Chcieliśmy porozmawiać z ukaranymi uczniami. Dyrektorka nie zgodziła się. - Chłopcy są rozemocjonowani. Mogliby powiedzieć coś, czego jutro już by nie powtórzyli. Muszą nabrać do tej sytuacji dystansu - tłumaczyła. Obaj mieli siedzieć w bibliotece do chwili, gdy ich klasy skończą lekcje Dyrektorski zakaz dotyczy również zbyt krótkich sukienek oraz bluzek na ramiączka i odsłaniających brzuchy. - Taki strój jest w szkole niewłaściwy. Poza tym młodzież doświadcza burzy hormonów. My dorośli, zwłaszcza nauczyciele, przewidujemy, co może się stać i dmuchamy na zimne. - Krótkie spodnie i hormony? Przecież to bzdura! - twierdzi uczeń "trójki". - Spodnie bez długich nogawek są po to, by w upał nie było człowiekowi gorąco. I żeby się nogi tak nie pociły. - W dodatku regulamin szkoły nie mówi nic o takich zakazach. Pani dyrektor postępuje nieludzko i okrutnie - dodaje inny licealista. - Regulamin nie jest od określania, jak długie mają być spodnie czy sukienki. Uczniowie czepiają się detali - odpowiada Irena Rajch. Czy wierzy w skuteczność odsyłania uczniów nieodpowiednio ubranych do biblioteki? - Kończy się rok szkolny, wszystkim zależy na dobrych ocenach. Sądzę, że to do nich dotrze - mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 03.06.04, 12:46 Czytałem... Wniosek nasuwa się sam - olać szkołę i iść do pracy :-))) Z drugiej strony, pomysłowa kara: siedzenie w bibliotece... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 24.05.04, 08:04 Witam w majowy poniedziałek, który na pierwszy rzut oka przypomina raczej listopad :-( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 24.05.04, 11:34 Dzien doberek.. właśnie z koleżanką stwierdziłyśmy ze listopad roku ubiegłego był cieplejszy... a maj w tym roku... brr... najstarsi górale nie pamiętają już tak zimnego maj... oby do lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Byłam tu 24.05.04, 11:45 ... mam sprej, to piszę :))) ps. W Poznaniu cieplutko. Ha! :D Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Byłam tu 24.05.04, 11:50 Za to z filii naszej firmy w Bielsku donoszą telefonicznie, że u nich sypie śnieg... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Byłam tu 24.05.04, 11:52 Znaczy się: zima idzie? Może Polska zamiast do UE trafiła do Australii? Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Byłam tu 24.05.04, 11:54 altu napisała: > Znaczy się: zima idzie? > Może Polska zamiast do UE trafiła do Australii? Jedną drogą w Australii, a drugą w Afryce ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Byłam tu 24.05.04, 12:10 Może w tym roku zamiast tradycyjnej kolejności wiosna-lato-jesień-zima nastąpi wiosna-jesień-lato-zima, albo jeszcze jakoś inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka to wszystko przez El Nino 24.05.04, 12:27 tyle się przecież mówi o tych zmianach klimatycznych, więc nic dziwnego że się kolejność pór roku zmienia.Ja wam mówię: to wszystko przez El Nino:-) PS:a kto wie, może lato już było tylko nikt go nie zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 24.05.04, 12:50 Taaak... W tym roku lato było w środę :-) A to syćko bez te sputniki i atomy... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 10:20 A ja się chyba rozchoruję na koniec maja... Coś mnie drapie w gardle i ogólnie czuję się słabo :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_borowka Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 11:36 U mnie w firmie co druga osoba z katarem! Jakaś stagnaja panuje. Tylko co poł godziny ktoś kichnie raz albo dwa. Chce lato! pozdrawiam Was gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 11:48 Statystycznie rzecz ujmując, u nas również co druga :-))) Zastanawiamy się, kto kogo zaraził, a kto się zarazi jako następny :-) Ja też chcę lato, a w weekend na rower! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 12:09 u mnie, ogolnie rzecz biorąc chore jest cale biuro... uprzedzam, ze oprocz kataru wszyscy są chorzy.. umyslowo:) znad kubka z herbatą malinową i ciasteczkiem z dzemikiem truskawkowym pozdrawiam was serdecznie i zycze milego dnia:) a'psik! Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 12:24 Pozdrawiam zaprzyjaźnionych mafiozów i mafiozki :))) Internautka z krainy Kulczyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 12:54 Apsik, apsik. Pozdrawiam znad kanapek z serem i gorącej herbaty... A mogłem wziąć z domu na drugie danie scorbolamid i rutinoscorbin :-( Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 13:06 sqh napisał: > > Pozdrawiam znad kanapek z serem i gorącej herbaty... A mogłem wziąć z domu na > drugie danie scorbolamid i rutinoscorbin :-( > Eee tam, to nie działa. Lepiej zamiast tego poduszkę, kołderkę i kobietę. Rozgrzewa skutecznie. No, ale w fabryce nie bardzo wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 13:45 erleusortok napisał: > sqh napisał: > > > > > Pozdrawiam znad kanapek z serem i gorącej herbaty... A mogłem wziąć z domu > na > > drugie danie scorbolamid i rutinoscorbin :-( > > > Eee tam, to nie działa. Lepiej zamiast tego poduszkę, kołderkę i kobietę. Rozgr > zewa skutecznie. No, ale w fabryce nie bardzo wypada. nie badzmy drobnomieszczanscy, w dzisiejszych czasach to chyba uchodzi;) a ja jak na razie zdrowy, katarek minimalny i poza sesja nic mi nie dolega.Wlasnie pograzam sie w bezczynnosci i cichutko czekam az ktos mi da cos do roboty:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 13:56 Nawet niegłupi pomysł - nie urzęduję w fabryce, tylko za biurkiem. Spokojnie mógłbym sobie wstawić nogi do miednicy z gorącą wodą, owinąć się kocem i zagłębić w fotelu - palcami po klawiaturze mógłbym bębnić bez przeszkód :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 14:24 sqh napisał: > Nawet niegłupi pomysł - nie urzęduję w fabryce, tylko za biurkiem. Spokojnie Fabryka to była przenośnia. > mógłbym sobie wstawić nogi do miednicy z gorącą wodą, owinąć się kocem i > zagłębić w fotelu - palcami po klawiaturze mógłbym bębnić bez przeszkód :-) A masz kogoś, kto Ci będzie wodę na gorącą wymieniał ? Sekretarka ? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 14:51 erleusortok napisał: > A masz kogoś, kto Ci będzie wodę na gorącą wymieniał ? Sekretarka ? Owszem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 15:56 sqh napisał: > > A masz kogoś, kto Ci będzie wodę na gorącą wymieniał ? Sekretarka ? > > Owszem :-) ze tak sie spytam:ladna?:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka A tak przy okazji 25.05.04, 16:54 Oto co grozi za siedzenie na forum w pracy:) Na tropie "Wkurzonego" Marcin Kowalski, Waldemar Lewandowski 23-05-2004, ostatnia aktualizacja 24-05-2004 20:44 Wirtualna cenzura w Bydgoszczy. Pracownik bydgoskiego ratusza krytykował prezydenta w internecie. Namierzył go ratuszowy informatyk - i urzędnik stracił posadę. - Ale nie za samą krytykę, tylko za to, że surfował po sieci w godzinach pracy - zastrzega Jan Stranz, sekretarz Urzędu Miasta. Internauci nie mają wątpliwości, że jest inaczej. "Wystarczy wejść do sieci koło południa, by zobaczyć, ilu urzędników siedzi na forum i na czatach" - pisze ktoś przedstawiający się jako "Python 11". - "A wylali akurat tego, który czepił się Pana Prezydenta". Cenzor na etacie informatyka Czesław Wiszniewski, kiedyś szef bydgoskiej młodzieżówki AWS, a teraz działacz PiS, pracował w bydgoskim magistracie od marca. W czasie pracy godzinami surfował po internecie. Najczęściej pod swym ulubionym adresem www.gazeta.pl/forum dyskutował o lokalnej polityce. Używając zamiennie nicków (sieciowych pseudonimów) "Wkurzony", "Kaktus", "Pipek", "Informacja Publiczna" lżył liderów swojej partii - szefa kujawsko-pomorskiego PiS nazwał "miernotą" i "bałwanem". Drugim ulubionym przez Wiszniewskiego obiektem krytyki był jego pracodawca - prezydent Konstanty Dombrowicz (PO). Młody pracownik zarzucał swemu szefowi nepotyzm i obrzucał go obelgami. Antyprezydenckie komentarze przez całą wiosnę kontrował internauta posługujący się nickiem "Ivica". Zamieścił na forum "Gazety" kilka tysięcy komentarzy. Znakomita część była obroną władz Bydgoszczy przed różnymi zarzutami internautów - w tym Wiszniewskiego. Jak ustaliliśmy, "Ivica" ma powody, by bronić ratusza - jest zatrudniony na etacie jako informatyk. Sekretarz zlecił, "Ivica" złapał ptaszka Według naszych informacji to właśnie "ivica" zauważył, że krytyczne wobec prezydenta wpisy w sieci opatrzone są numerem indentyfikacyjnym jednego z ratuszowych komputerów. - Informatyk przyszedł do mnie. Okłamał, że mam wirusa w komputerze i wziął twardy dysk. A następnego dnia zostałem wyrzucony - piekli się Wiszniewski. Jan Stranz, sekretarz Urzędu, potwierdza: - Doniesiono mi, że na publicznym forum pojawiają się kontrowersyjne opinie wysyłane z komputera należącego do ratusza. Zleciłem ustalenie, kto i kiedy te opinie publikuje, bo nie mogłem pozwolić, by urzędnicy w czasie pracy czymś takim się zajmowali. Ponieważ nie da się tego w stu procentach udowodnić komuś nie złapanemu za rękę, najlepszym dowodem jest sprawdzenie zapisów na dysku. To też zrobiliśmy. "Ivica" napiętnowany w sieci Władze Bydgoszczy poinformowały o namierzeniu Wiszniewskiego krytykowanych przezeń w sieci liderów kujawsko-pomorskiego PiS. Ci już zapowiedzieli usunięcie z partii nielojalnego członka. Afera stała się znana internautom. Przez sobotę, niedzielę i poniedziałek publikujący na forum "Gazety" oraz "Onet.pl" setkami wyrażali oburzenie postępowaniem "Ivicy". "Żadna praca nie hańbi, ale są różne zawody, np: złodziej, prostytutka czy szpieg biurowy-denuncjator - i my nie musimy ich lubić" - napisał internauta. "Skoro urzędnik został zwolniony, bo dyskutował na forum, to również jego adwersarz, czyli informatyk powinien zostać zwolniony, bo przecież musiał poświęcać tyle samo czasu co urzędnik na czytanie wypowiedzi urzędnika i odpowiadanie na jego zarzuty. Chyba że chodzi o moralność Kalego" - dopisał dyskutant o pseudonimie "Hans". Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 25.05.04, 21:45 sqh napisał: > erleusortok napisał: > > > A masz kogoś, kto Ci będzie wodę na gorącą wymieniał ? Sekretarka ? > > Owszem :-) > Taki to pożyje... A ma te, no, kwalifikacje ? Znaczy oczytana jest i w ogóle ? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 08:34 To znaczy... To nie jest moja prywatna sekretarka, tylko ogólna. W hierarchii oboje jesteśmy równi i wypłatę dostajemy bezpośrednio od Szefa, któremu podlegamy :-) Ale mogę ją poprosić o przysługę ot tak, po prostu, jak kolega koleżankę. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 11:06 sqh napisał: > To znaczy... To nie jest moja prywatna sekretarka, tylko ogólna. W hierarchii > oboje jesteśmy równi i wypłatę dostajemy bezpośrednio od Szefa, któremu > podlegamy :-) A, bo już myślałem, że jakimś Panem Prezesem mam zaszczyt rozmawiać. Czyli jesteśmy w podobnej sytuacji - z tym, że mój szef chwilowo wyjechał i mógłbym próbować sekretarkę zagarnąć do własnego użytku. Ale chyba nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 11:10 erleusortok napisał: > A, bo już myślałem, że jakimś Panem Prezesem mam zaszczyt rozmawiać. Firma jest malutka, więc ja jeszcze własnych podwładnych się nie dorobiłem :-) Ale tuż obok stoi (i czerwieni się) najprawdziwsza Pani Prezes :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 11:16 sqh napisał: > Ale tuż obok stoi (i czerwieni się) najprawdziwsza Pani Prezes :-) Pozdrów ją serdecznie :-) Pewnie nawet sobie nie zdaje sprawy jakie to szczęście, że ma tak wykwalifikowanego, odpowiedzialnego i obowiązkowego pracownika jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 11:34 A nie, nie, nie zrozumieliśmy się... Najprawdziwsza Pani Prezes stoi obok nas tutaj, na Forum Pruszków :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 11:43 Chyba zostałam wywołana do tablicy.. Sqh! nie mów głosno, bo jak mowi ww artykuł to forum może potem mnie stołek kosztować... Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 12:07 altu napisała: > Chyba zostałam wywołana do tablicy.. > Sqh! nie mów głosno, bo jak mowi ww artykuł to forum może potem mnie stołek > kosztować... > Przecież to chyba Pani Prezes ze stołków podwładnych zrzuca, a nie odwrotnie ? My mamy gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 12:10 O właśnie - o tym samym pomyśleliśmy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 12:48 Hmm niby tak, ale ode mnie w dól.. a nade mną jest jeszcze Rada Nadzorcza, i to ona podejmuje decyzje względem mojej osoby.. tak to bywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 12:09 Ja jednak śmiem twierdzić, że to raczej Ty władna jesteś decydować, kogo należy wywalić z pracy za użwanie służbowego komputera do celów prywatnych :-) P.S. Lubię władcze kobiety, zwłaszcza w oficerkach z opinaczami ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 11:44 sqh napisał: > A nie, nie, nie zrozumieliśmy się... Najprawdziwsza Pani Prezes stoi obok nas > tutaj, na Forum Pruszków :-))) > Szara komórka mi się zacięła.. Myślałem, że czerwona z gniewu szefowa w monitor Ci zagląda i stąd postanowiłem się jej trochę podlizać. Pani Prezes.. Chylę czoła. Banku jakiegoś zapewne ? Linii lotniczych ? Bo chyba nie Towarzystwa Miłośników Ślimaków Wyścigowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 12:42 erleusortok napisał: > Pani Prezes.. Chylę czoła. Banku jakiegoś zapewne ? Linii lotniczych ? Zresztą nieważne. Nie liczy się profesja, ważny jest ten uśmiech... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 12:50 Zwłaszcza dzisiaj, mam batalie nie z marszalkami, bo to juz bylo;) ale z naczelnikami urzedow skarbowych i celnych blleeee Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 13:28 altu napisała: > Zwłaszcza dzisiaj, > mam batalie nie z marszalkami, bo to juz bylo;) ale z naczelnikami > urzedow skarbowych i celnych > blleeee > Uważaj, oni nie stosują się do postanowień konwencji genewskiej, gazy puszczają i torturuja zakładników. Ciągle prowadzą działania myląco-opóźniające, uchylają się od walki, a gdy już do niej staną, to jakby mur jakiś. Głową nie przebijesz, trzeba podkopać, przeskoczyć, a najlepiej to obejść. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 13:48 ale nie mówisz o naszej pruszkowskiej "skarbówce", mam nadzieję? Bo ja słyszałem, mili państwo, że mamy jeden z najlepszych urzędów skarbowych na Mazowszu i słyszałem też nawet(co jest ewenementem w przypadku tych urzędów)...pochwały:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 13:55 stary.prochazka napisał: > ale nie mówisz o naszej pruszkowskiej "skarbówce", mam nadzieję? Byliśmy tam z rodzinką i kobieta całkiem ludzka była, nawet zinterpretowała przepis na naszą korzyść (notabene moim zdaniem niezgodnie z samym przepisem i orzecznictwem NSA czy czegoś takiego). I na mego syna nie nawrzeszczała, tylko go podsadziła żeby zobaczył jak papier z drukarki wychodzi. Po prawdzie to była znajoma koleżanki kogoś z rodziny koleżanki znajomej koleżanki z pracy mojej żony, więc może sytuacja nie jest reprezentatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 14:10 Koleżanka mieszka w Raszynie a pracuje na Żoliborzu więc jej firma ma do czynienia z innym urzędem (warszawskim) a ona sama z pruszkowskim.Jak twierdzi, nie ma porównania, zresztą sama była tym zdziwiona:) Ja tam jak na razie załatwiałem sobie NIP więc wiele powiedzieć nie mogę, poza tym że pan z "sekurity" surowo mnie potraktował. Pisałem wniosek na parapecie a że był lipiec, więc było dość gorąco. Obsłużyłem się sam i przestawiłem sobie krzesełko w bardziej zacienioną stronę. Kiedy wstałem i ruszyłem do pokoju złożyć wniosek, pan sekurity podszedł do mnie z marsową miną i sucho oświadczył: -proszę natychmiast postawić to krzesło tam gdzie stało! Zabrzmiało to co najmniej tak jakbym co najmniej podpalił ten urząd albo wziął zakładników:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: to wszystko przez El Nino 26.05.04, 14:01 stary.prochazka napisał: > słyszałem też nawet(co jest ewenementem w przypadku tych > urzędów)...pochwały:) To prawda!! ;-) Potwierdzam osobistym doświadczeniem. Rok temu przy rozliczaniu PIT-ów, jako pruszkowszki "świerzaczek" byłem osobnikiem "pod specjalnym nadzorem". Zostałem poproszony o doniesienie jakichś rzekomo niezbędnych kwitów, nawet nie pamiętam jakich, ale wg mnie było to typowo pozorne działanie, równie dobrze te same informacje mogli uzyskać drogami wewnętrznymi. Jedna rozmowa telefoniczna z pania z US - i okazało się, że mogę dokumenty przesłać faksem i nie odstawać kolejek. W moim poprzednim US takie numery nie przechodziły: "Nie da się i już". Zatem, mimo iż nienawidzę płacenia podatków i instytucji z tym związanych - oszczędnie pochwalam rodzimy US :-) cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Siemionko :) 27.05.04, 09:06 Odstukuję mój grzecznościowy pościk i znikam machając dłonią w rękawiczce :D Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Siemionko :) 27.05.04, 10:26 sqh napisał: > Czy możemy się zrewanżować na Snookerze? > A ilu was jest? Pewnie, że możecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Siemionko :) 27.05.04, 10:34 gawronka napisała: > A ilu was jest? 53430 > Pewnie, że możecie :) OK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Siemionko :) 27.05.04, 10:49 sqh napisał: > gawronka napisała: > > > A ilu was jest? > > 53430 Związek Spamerów Polskich?... > > Pewnie, że możecie :) > > OK :-) > Już się boję... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Siemionko :) 27.05.04, 10:55 gawronka napisała: > Związek Spamerów Polskich?... Nie, miasto i gmina Pruszków. > Już się boję... :) Zajrzyj za chwilkę do siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Siemionko :) 27.05.04, 13:40 sqh napisał: > gawronka napisała: > > > Związek Spamerów Polskich?... > > Nie, miasto i gmina Pruszków. Wszystkich kumpli chcesz na snooker zaprosić? Nie zmieścicie się przy stole! > > > Już się boję... :) > > Zajrzyj za chwilkę do siebie... jeszcze troche i bedę musiała podłączyć pruszków jako podforum snookera ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Dzień doberek! 18.06.04, 08:02 Weekend tuż za progiem.. Slońce przez chmurki sie przebija. hm.. fajnie jest... życze miłego dzionka, a potem weekendu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 18.06.04, 08:14 Oj, trochę się naszukałem Twojego postu... U mnie jeszcze 7 godzin i na ten tydzień szlus :-) Wybrałbym się w niedzielę na rower, ale kto wie, jak będzie pogoda...? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 18.06.04, 09:15 W niedziele o 20,30 w Michałowicach bedzie koncert Lady Pank. Się wybieram :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 18.06.04, 12:38 Przed chwilą faksem (!) dostalam z Osrodka Kultury Arsus zaproszenie na "Troję".. seanse o godz. 17 w dniach od 18,06 do 24,06 bilety w cenie 12 zł moze sie wybiore.. hm.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 18.06.04, 14:10 Przeczytaj dokładnie, może chodzi o "Ich Troję"? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 21.06.04, 13:55 muzyka.onet.pl/mr,10003,plyta.html to pare newsów dotyczacych wzmiankowej kapeli grająco - spiewajacej :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Dzień doberek! 23.06.04, 10:31 Altu, chyba nie jesteś fanką tego pana któremu spadł na głowę kubeł z czerwoną farbą, po tym jak się wytarzał w cekinach?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 23.06.04, 10:34 he he.. bynajmniej.. a wprost przeciwnie.. to byla raczej informacja dla wspolmoderatora, ktoremu cos za wiele rzeczy sie z tym panem czerwonowlosym kojarzy :) ale taki news daje nadzieje na lepsze brzmienie muzyki:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 23.06.04, 11:00 Bo to przez te czerwone włosy... ;-) E tam, łapiecie mnie za słówka! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 23.06.04, 11:11 sie powtorze: ciesz sie ze tylko za słówka :) he he Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Dzień doberek! 23.06.04, 11:23 uhonorowany tym pięknym zwyczajem chory zyskuje od tej pory miano "nawiedzonego":) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 23.06.04, 11:30 wole byc jednak odwiedzona a nie nawiedzona.. kiedys w historii juz cos takiego bylo.. i dlatego wszystko sie od tamtego momentu zmienilo :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 21.06.04, 12:15 hejka.. i juz po weekendzie.. gardlo mam w rozsypce. mam wrazenie, ze siedzi w nim jedna mysz i stado mrowek.. smyra i drapie, boli przy mowieniu. dlatego juz nic nie mowie, zamykam sie i znikam :) milego dnia zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 21.06.04, 13:40 A mnie bolą dłonie, bo wczoraj cały niemal dzień wytrząsłem się na rowerze. Ale nic to. Zaciskam zęby i stukam w klawisze... I jeszcze na postoju, na łące wśród chabrów, jakaś czerwona mrówka mnie ugryzła w ścięgno Achillesa i teraz mnie swędzi... P.S. Wpuść jeszcze do gardła kota i mrówkojada :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 21.06.04, 13:50 hmm. taki zwierzyniec jest zbedny... gardlo mnie boli bez tego... ukąszenia po mrowce nie wolno rozdrapywac! a chabrów w tym roku jeszcze nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 22.06.04, 16:22 helloł! dzisiaj króluje katar - czyli nos zatkany.. jednym slowem - pociagająca jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Dzień doberek! 22.06.04, 16:38 no to herbatka z miodkiem i cytrynką, rutinoscorbin i witamina C trzy razy dziennie. L-4 i wyleżec się w łóżeczku trzeba a nie w pracy siedzieć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 23.06.04, 09:05 hejka kataru dzień 3.. na L4 nie mam co liczyc, bo w firmie musze byc "fizycznie", dzieje sie, oj, dzieje.. herbatka z cytrynką była, był amol, i byl spirycik na rozgrzanie.. nieco mi lepiej, ale nie mówic :) witamina C jest w kapsulkach i w formie naturalnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 23.06.04, 09:53 a bo ja wiem? przy łazeniu do pracy, na angielski i do szkoly? hm.. mam nadzieje, ze nikogo nie uda mi sie zarazic.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 23.06.04, 10:04 Sok z czarnej porzeczki też ma w sobie witaminę C :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Dzień doberek! 23.06.04, 10:29 i to najlepszą możliwą bo naturalną, nie to co te sztuczne w tabletkach:-) a nie przydałoby się może wyłączyć klimatyzacji i otworzyć okna?Albo ujarzmić trochę wentylator? Jak tylko zaczęło się robić cieplej i włączyłem sobie koło biurka w pracy wentylator, od razu zacząłem pociągać nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 23.06.04, 10:38 niestety, w pracy klimatyzatora nie ma, a pogoda jest taka, ze musze sie raczej dogrzewać :) otwarte okno jest, ale nie sprawia problemow, nie ma przeciągów :) dziekuje za troske o moje zdrowie:) jem truskawki, pije soczki - jednym slowem - witaminy C duzo łykam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 23.06.04, 10:59 altu napisała: > dziekuje za troske o moje zdrowie:) A wiesz, że chorych należy jeszcze nawiedzać, by spełnić czyn miłosierny względem ciała? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 23.06.04, 11:06 nawiedzać? hmm lepiej brzmi odwiedzac :) ale nie radze.. pewnie prątkuję i zarażam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 23.06.04, 11:51 Zezwalam na wypożyczenie mojej sygnaturki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 24.06.04, 14:41 to sie zamien z kims, komu sie Pruszkow podoba :) albo sobie zmien..:) teraz jest taki wybor ...! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 24.06.04, 14:42 uups.. i'm so sorry.. to nie bylo do Ciebie, Skuszaku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Dzień doberek! 24.06.04, 14:44 sqh napisał: > Zezwalam na wypożyczenie mojej sygnaturki :-) > nie chodzilo mi o sygnaturke, ale o nawiedzenie.. takie z kosciola, jak Maryja Panna nawiedzila Elzbietę w chorobie i koncowce ciąży.. ja nie chce byc *nawiedzana* ale ewentualnie odwiedzana... a to, ze prątkuję i zarażam, juz prawie nieaktualne... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Dzień doberek! 25.06.04, 09:37 altu napisała: >> ja nie chce byc *nawiedzana* ale ewentualnie odwiedzana... Mi nie trzeba dwa razy powtarzać: proszę tylko podać datę i godzinę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Sochaczew coraz bliżej 28.05.04, 09:54 do Sochaczewa mamy jeszcze trzynaście postów, do Forum Romanum jeszcze tylko 2033;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Sochaczew coraz bliżej 28.05.04, 10:04 Damy radę :-) Witam piątkowo... A w poniedziałek wypłata :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Sochaczew coraz bliżej 28.05.04, 10:24 oo to widze, ze kolega bedzie szalał... jaki plan wydattków ? (do Czewy jade juz w czwartek...) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Sochaczew coraz bliżej 28.05.04, 11:13 altu napisała: > jaki plan wydattków ? Buty przede wszystkim, bo jeden mam już z wymuszoną wentylacją :-) Poza tym jedna książka odłożona w antykwariacie... > (do Czewy jade juz w czwartek...) No więc chciałem właśnie prosić... ale to już pozwolę sobie na priv napisać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: 3879 28.05.04, 12:28 Zrobiłem zrzut, zaraz go obrobię i będzie dostępny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: 3879 29.05.04, 12:10 dzien dobry czyzby Pruszków przeskoczył Sochaczew? hi hi gratulacje.. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 3879 29.05.04, 12:57 tak a teraz ostrzymy sobie ząbki na Płock i Forum Romanum:) żeby tylko jeszcze ten Wołomin trochę się ruszył... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: 3879 29.05.04, 13:13 ech, ten Wołomin... nie wiem, co mam z nim zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: 3879 29.05.04, 13:20 jakoś ci Wołominianie nieskorzy do forumowania, nie wiedzieć czemu a znowu jakbyśmy tylko my tak bez przerwy pisali to nie byłoby to miłe.Nawet Łomianki sa bardziej żywotne. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: 3879 29.05.04, 13:52 hm.. tam to wrze.. mam nadzieje, ze cos sie powoli rozkreci ale hm.. ile mozna czekac? dlatego wole Pruszków:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Sochaczew coraz bliżej 23.06.04, 10:37 jak już znalazłem ten wątek, sprawdziłem i powiem że od tego czasu nadrobiliśmy do Forum Romanum circa 300 postów(1707).Rozwojowi jesteśmy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Sochaczew coraz bliżej 23.06.04, 10:40 wow mam nadzieje, ze ten rozwój nie bedzie długi i szary.. jak papier:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Sochaczew coraz bliżej 23.06.04, 11:01 długi i szary rozwój mieliśmy w poprzednim ustroju i bez przerwy go brakowało (dosłownie i w przenośni:).Dziś mamy rozwój we wszystkich kolorach tęczy, dwu- lub trzywarstwowy, ekologiczny albo w wersji comfort.A zamiast do papierowego tygrysa bliżej nam do papierowego motyla, który ożył i swe kolory ciągle mnoży ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Prószkom w darze - Poznań 31.05.04, 22:06 Szczególnie wielbicielom kolei :))) ......................................................................... .........................o.o.o.o.o.o........................_________.... ........................______........o...................|.Pruszków..|.... ._______===.....]ooo|__n_n_].[............|.....wita........|.... [__________]._.|___|________).<.....|_________|... ..oo.........oo........‘oo’..OOO--|..oo\\\..................||..... ========================================== Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:10 Podróżujący koleją (choć elektryczną) dziękują :-) *** A wszystkim obecnym życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:19 sqh napisał: > A wszystkim obecnym życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka :-) A gdzie cukierki ? I baloniki ? I tam-ta-ram-ta ? Może byśmy sobie jaki piknik urządzili na te okazję ? Albo piwak (nie mylić z biwakiem) ? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:23 W weekend był taki "piwak" na Zniczu w ramach Dni Pruszkowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:29 sqh napisał: > W weekend był taki "piwak" na Zniczu w ramach Dni Pruszkowa :-) Dni Pruszkowa ? Po krótkiej tam wizycie (a właściwie slalomie między ulotkodawcami) myślałem, że to byly co najmniej prawybory. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:34 To my się chyba pojawiliśmy wówczas, gdy już zostało rozdane wszystko, co było do rozdania przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:35 coś w tym rodzaju, imprezy dla ludności w każdem bądź razie z udziałem pracowników kulturalno-oświatowych, którym inteligencya z gruntu niechętną zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:37 a był tradycyjny turniej miast Pruszków-Wołomin z konkursem przeciągania liny i wyścigami w workach?Kto wygrał? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Prószkom w darze - Poznań 01.06.04, 08:42 A nie, nie - turniej miast to chyba zazwyczaj w sierpniu? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 04.06.04, 09:02 Witam piątkowo. Pozdrawiam Tych, co jeszcze w pracy i Tych, co już na wakacjach (choćby krótkich) :-) Weekend zapowiada się słonecznie. Więc w sobotę wybieram się na spacerek z aparatem, a w niedzielę na cały dzień na rowery... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 04.06.04, 18:57 sqh napisał: > Weekend zapowiada się słonecznie. Więc w sobotę wybieram się na spacerek z > aparatem, a w niedzielę na cały dzień na rowery... czyżby szykował się materiał na kolejne sqhfoto? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka lubicie poniedziałki? 07.06.04, 08:20 Witam wszystkich forumków a szczególnie ciepło witam wszystkich nowych gości , których jakby zrobiło się więcej:))) No to zaczyna nam się kolejny tydzień; w tajemnicy przyznam się że z pewnymi wyjątkami jednak lubię poniedziałki, nie lubię za to niedzieli bo to taki głupi dzień, że nic nie można porobić.A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: lubicie poniedziałki? 07.06.04, 08:31 E tam, dlaczego od razu głupi? Niedzielę mozna spędzić bardzo produktywnie, na rowerze na przykład. Bolą mnie pośladki, mam opuchnięte dłonie, jestem cały podziabany przez komary, ale było warto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: lubicie poniedziałki? 07.06.04, 08:59 w tym przypadku to rozumiem ale ogólnie niedziela kojarzy mi się z takim dniem, w którym nic ale to nic sie nie dzieje, wszystko jest pozamykane a wszysycy myślą juz o tym że jutro będzie poniedziałek i ze trzeba będzie iść do pracy. ja na przykład wczoraj wybrałem się z lubą do kina na ambitny japońsko- francuski film "Lalki", który był chyba jednak zbyt ambitny jak dla przeciętnego oglądacza.Kawałki były fajne, ale ogólnie to jakieś to takie strzesznie przekombinowane, przedumane i w ogóle przypiął ni przyłatał. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh 500!!! 07.06.04, 09:25 No nie wiem - ja staram się chwytać dzień i nie zamartwiać się tym, że nazajutrz trzeba do pracy :-) A to że wszystko jest pozamykane - hm, no to właśnie skłania do szukania innych form aktywności - przywoływane już przez mnie rowerki, albo spacery z aparatem (i nie tylko). A jeśli ktoś lubi aktywność pasywną, czyli innymi słowy - byczyć się, to może iśc na skarpę pod Starym Miastem - nawet w dni powszednie popołudniami jest ona zasłana opalającymi się. Pogoda generalnie sprzyja. Sobotnią potraktowałem jako wypadek przy pracy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: 500!!! 07.06.04, 10:23 Gratuluję pięćsetki!! Jak to miło być w pracy, przy necie.. miałam przymusowy 4-dniowy odwyk.. ale i tak straaasznie nie chce mi sie pracowac! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: 500!!! 07.06.04, 10:32 Strzaskanaś na mahoń, czy jeszcze nie? Opowiedz, jak było na wczasach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: 500!!! 07.06.04, 12:23 teraz to ja bylam na delegacji i spotkaniach rodzinnych... na wczasy, he he, jade 10-13 czerwca nad Zatoke, do Gdanska.. juz sie nie moge doczekac a pogoda jaka byla, taka byla, ale sie nie opalilam.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: 500!!! 07.06.04, 12:44 Pardon, musiałem coś błędnie zanotować w moim notatniku szpiega :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: 500!!! 07.06.04, 13:43 o rany... dopiero dotarło, ze puściłam pusty post.. już dawno tego nie zrobiłam... ech, Sqh to pewnie tak jak z tym Twoim szpiegowskim notatnikiem.. starość z wielu rzeczy kpi sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: 500!!! 07.06.04, 14:12 Tak, tak, Altu... Czas nam przerzucić się z vibovitu na geriavit... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 08.06.04, 10:30 Dzień dobry wszystkim! Hm.. dzisiejsze zjawisko chyba będzie niewidzialne... chodzi mi o przejściew Wenus przez tarczę słoneczną... hm.. i od razu mam ciekawostkę: admini kochani! czy dałoby sie u nas na forum wstawiać zdjęcia, tak jak na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=621 Pozdrawiam, i życzę miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 08.06.04, 10:38 U mnie też zachmurzenie :-( Ale zaraz jadę w delegację do... Pruszkowa :-))) Może dwa kilometry dalej będzie ładniej? Zdjęć się wstawiać nie da :-( Tylko kilka forów ma... fory u oberadminów i można tam takie sztuki uskuteczniać. E-dziecko właśnie i chyba jeszcze Fotografia. Oczywiście jest pewne rozwiązanie: założyć sobie stronę interentową, albo poprosić kogoś o udostepnienie miejsca na swojej, a tutaj zapodawać tylko linki. Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Witam :-) 08.06.04, 10:49 A propos zdjęć na forach, to jest też jedna z opcji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10003&w=12986932 Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 08.06.04, 12:15 I tak też właśnie czyni Kolega Współmoderator :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 08.06.04, 13:02 a jakie to są zdjęcia?Bo jeśli coś okołopruszkowskiego, to może ja mógłbym coś pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Witam :-) 08.06.04, 13:33 > a jakie to są zdjęcia?Bo jeśli coś okołopruszkowskiego, to może ja mógłbym coś > pomóc? Troszkę miejsca to i ja mam, wprawdzie nie do końca własnego, ale przygarnąć coś mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 09.06.04, 10:16 Lubię takie niepełnowymiarowe tygodnie :-))) Miłego wypoczynku życzę zarówno tym, co zostają w mieście, jak i tym, którzy wyjeżdżają, aby opalać się, leżąc do góry brzuchem na złocistym piasku, wsłuchani w szum bałtyckich fal, krzyk i tupot białych mew oraz ryk syren okrętowych... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 09.06.04, 15:12 Witam.. dzien jeszcze sie nie skonczyl, a mam wrazenie, ze sie dopiero zaczyna.. mlyn niesamowity.. niektorzy (ja..) beda lezec na piaskach Zatoki Gdańskiej, a nad morze może uda się wyskoczyć do Władysławowa, lub na Hel.. ech... niewiele tego wolnego... tym, ktorzy w miescie i w innych kierunkacha sie udają, życzę udanego wypoczynku, relaksu i jak najmniej myślenia o pracy... czego i sobie życzę:) Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 09.06.04, 15:20 altu napisała: > jak najmniej myślenia o pracy... Ja właśnie przestałem. Zaraz odłączam się od sieci i idę do domu. Wracam w poniedziałek. Może na wszelki wypadek dodam jeszcze, że nie chciałbym wówczas widzieć jakichkolwiek pokłóconych, obrażonych czy nabzdyczonych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 09.06.04, 16:49 sqh napisał: > altu napisała: > > > jak najmniej myślenia o pracy... > > Ja właśnie przestałem. Zaraz odłączam się od sieci i idę do domu. Wracam w > poniedziałek. > bardzo bym chciał ale niestety właśnie jutro idę do pracy i to na całe 8 godzin bo gazeta jednak wychodzi w piątek a zdjęcia muszą do niej być. Za to dzisiaj miałem wolne, dzięki czemu wykonałem kilka lotów przez Morze Śródziemne do Trypolisu aby niszczyć libijskie radary. Niestety nie mam instrukcji obsługi do tej maszyny więc kieruję nim z ułańską fantazją, choć bez większych efektów (zestrzeliłem dwa Migi ale to nie był cel misji:).Przyznam jednak że podoba mi się pilotowanie myśliwca, bo jak się człowiekowi dłuży na autopilocie, zawsze może wyjśc do kuchni na kawę albo na papierosa. Nie wiecie, czy jeszcze zdąże z papierami do Dęblina?:) E tam, od razu nabzdyczonych, ja się na nikogo nie obraziłem a lubię od czasu do czasu powiedzieć coś kontrowersyjnego albo się pospierać, bo mi czasem trochę nudno.A szczególnie jak się uczyło, jak zawsze "mieć rację" (polecam Schopenhauera:) i zdawało egzaminy z retoryki, to się potem trochę za tym ckni. Nawet trochę żałuję że oszołom już tu nie zagląda, bo nie ma z kim polemizować i szabelka rdzewieje;) > Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 08.07.04, 15:18 Skuszak cos sie za bardzo odłączył od netu... chyba letko przesadzil.. zeby taki brak znaku życia z jego strony?? pozdrowionka moze go wyciagną na światło dzienne:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 14.06.04, 10:03 Witam serdecznie!! Wróciłam z dalekich wojaży... naprawde były dalekie... Najpierw Gdańsk Stogi, tam mieszkalismy, plaza, zatoka, piasek, muszelki, las.... i te inne atrakcje.. Potem byl Gdańsk Centrum, Stare Miasto, Prom, Kanały, muzeum, pamiatki i takie tam inne sprawy związane z turystyką... Potem było Westerplatte.. pomnik, Twierdza Wisłoujścia, baza wodna Policji. Potem był Hel, cudowna rozmowa z panem z Kapitanatu, lekcja metereologii, plynięcie stateczkiem wycieczkowym, Jurata, Władysławowo, próby windsurfingu, wspaniała kolacja u kolegi, śmiechy, hulanki... Potem był Sopot, Molo, zjazd motocyklistów, oglądanie pokazów kaskaderskich, bitwa (słowna) z piratami lub Wikingami... (właśnie o to nazewnictwo) Potem byla Oliwa, koncercik organowy... Potem znowu Gdańsk, młyny i spichlerze, statki dużego tonażu, węgiel itd. i ze zboczenia zawodowego pojechalam obejrzeć przeładunek paliw ze statków do zbiorników, a potem na.. samochody... cudo... Potem był Malbork, zamek Krzyżacki, most o chwiejnej konstrukcji, turniej rycerski, lody i kupa śmiechu... Potem był Toruń, czyli moje ulubione miasto, najpiękniejsze i w ogóle świetne, niestety ze względu na późną porę nie byliśmy w Planetarium ani w domu pana Kopernika.. ale to nadrobimy. Za to widzieliśmy świetne mury miejskie, krzywą wieżę, grypsowanie pod aresztem śledczym (super widok i niesamowite wrażenie!), mnóstwo ślicznych kamieniczek i całe piękno Torunia. A potem już Warszawa.. dojechaliśmy pod Kolumnę Zygmunta, przywitaliśmy sie i do domu... Łącznie 4 dni, 1200 kilometrów, mnóóóstwo rybek, 3 szyszki, z pół kilo piasku, parę muszelek, dwa bursztyny oraz wiele wrażeń, swietny humor... W zwiazku z tym, że to był jeden z nielicznych moich wypoczynków, to dlatego był wykorzystany maxymalnie... Każdemu polecam... A ja.. już teraz planuję następną wycieczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 14.06.04, 10:14 Witamy opaloną i najodowaną Altu :-) altu napisała: > ani w domu pana Kopernika.. Kopernik była kobietą! > A ja.. już teraz planuję następną wycieczkę... A dokąd tym razem? Poprawiny, czy może w zupełnie inną stronę, na przykład do Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 14.06.04, 10:21 sqh napisał: > Kopernik była kobietą! > > > A ja.. już teraz planuję następną wycieczkę... > > A dokąd tym razem? Poprawiny, czy może w zupełnie inną stronę, na przykład do > Krakowa? > Ja wiem!Na Mazury:-) Zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 14.06.04, 10:24 O, moi Dziadkowie właśnie we wtorek jadą sobie na Mazury... Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 14.06.04, 11:02 Hi hi... na Mazury, potem w góry, jeszcze Jura Krakowsko - Częstochowska, a na końcu Kraków. Ciekawe, przez ile lat będę to robiła... bo jakoś czasu mało mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 14.06.04, 15:15 W weekendy może? Tak po kawałku, w każdym tygodniu gdzie indziej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 14.06.04, 17:06 proponuje zostac przedstawicielem handlowym jakiejs firmy zeby polaczyc przyjemne z pozytecznym;) a propos salesoowych reprezentatywow i innych konsultantow terenowych ostatnio widzialem oferte pracy w jakiejs firmie na stanowisku tlumacza.Obowiazki - pozyskiwanie nowych klientow i utrzymywanie kontaktow z klientami, prowadzenie sieci sprzedazy i inne takie. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 16.06.04, 14:10 Hm.. jakos przedstawiciel handlowy to nie jest to, co altu lubi najbardziej :) poprzestane na weekendach.. ale sa one uzaleznione od nastroju i kasy a te, jak wiadomo, nie zawsze chodzą w parach:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 16.06.04, 16:56 rzeczywiście przedstawiciel handlowy to nie jest to co tygryski lubią najbardziej, ale głowa do góry - marketing niejedno ma imię. Możesz przecież jeszcze być doradcą klienta, osobistą konsultantką, ekspertem ds. sprzedaży, menadżerem sieci konsumenckiej, product advisorem, regional accountem....jak widać, wybór jest ogromny:) co do mnie, do tej pory nie umiem na przykład odróżnić ATLu od BTLu.Jedno jest Above a drugie Below The Line ale nie pamiętam czym które się zajmuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka a ten blog... 16.06.04, 17:00 ...to mi jakoś znajomo wygląda:) gawronka.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: a ten blog... 18.06.04, 17:06 przybylem, zobaczylem, poczytalem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 21.06.04, 08:25 Teraz jest wprawdzie 21 czerwca, godzina 8:25, ale patrząc za okno, wydaje mi się, że jest 21 listopada, godzina 17:25... Czy lato w tym roku odwołano? :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Witam :-) 21.06.04, 08:35 sqh napisał: > Czy lato w tym roku odwołano? :-((( W radiu oficjalnie podawali, że dziś się zaczyna. Telewizja kłamie, ale radio ? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 21.06.04, 09:09 Widać, też :-( Kupiłem gazetę, ale jeszcze nie czytałem - może tam jest jakieś ogłoszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 21.06.04, 11:33 Witam, Dopiero co wróciłem z weekendowych podróży i mogę wam powiedzieć że wcale nie należymy do wyjatków, bo wczoraj w Cieszynie też przez cały dzień lało, zarówno po polskiej jak i po czeskiej stronie.W stolicy Górnego Śląska pogoda była ładna do sobotniego popołudnia ale potem też non stop lało:-( Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 21.06.04, 11:36 Cieszyn - piękne miasto. Kiedyś nawet miało tramwaj... Dwa zespoły koszarowe (kiedyś trzy), pas fortyfikacji czechosłowackich i polskich z okresu międzywojennego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 21.06.04, 11:54 Miało, właśnie chodząc po tych stromych uliczkach zastanawialiśmy się, jak i gdzie go poprowadzono:) Z fortyfikacji widziałem tylko zamek, resztki róznych baszt i Wieżę Piastowską, na której obejrzeliśmy całe miasto.Ale na pewno jeszcze będzie okazja żeby zobaczyć inne rzeczy, bo zamierzamy się tamn znowu wybrać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 21.06.04, 12:12 Polecam usługi przewodnickie on-line w zakresie historii militarnej :-) Tramwaj jechał od dworca po obecnej czeskiej stronie mostem - tym na południu, nazwy nie pamiętam - przez Rynek, Rynek Górny i kończył bieg bodajże pod zborem ewangelickim. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Racławicka 99 21.06.04, 12:37 a czytałeś może w ten weekend w Wyborczej o fortach przy Racławickiej 99, jak je przywrócono do życia? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Racławicka 99 21.06.04, 12:52 A pewnie że czytałem, nawet sobie wyciąłem i zachowałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Witam :-) 25.06.04, 09:36 sqh napisał: > Lubimy piątki, co nie? :-))) Zasadniczo tak. Ale np. moja małżonka lezie jutro do roboty i w niedzielę wraca... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 25.06.04, 10:06 Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś... A jak tam Twoja głowa? Jak tam patelnia? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Witam :-) 25.06.04, 10:15 sqh napisał: > Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś... Ktoś nie śpi, by chorować mógł ktoś. > A jak tam Twoja głowa? Jak tam patelnia? :-))) Nadspodziewanie dobrze. Jej dzierżycielka wydaje się być w skrytości ducha zadowolona z faktu rozreklamowania jej (nie)skromnej osoby. A patelnia - żeliwna jest, wagi ciężkiej, uszkodzić ją naprawdę trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 25.06.04, 10:38 Aha. To rozumiem, że na koncercie pojawisz się o własnych siłach? Poznacie mnie po wyglądzie i Siostrze Ciotecznej u boku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 25.06.04, 14:42 "Poznacie Go po owocach Jego" tak mi się jakoś ewangelicznie skojarzyło:-) Byli my wczoraj na festiwalu Transkaukazja w Stodole, nasłuchali my się ormiańskiej i gruzińskiej muzyki, najedli różnych kaukaskich dobrości.A do muzyki były jeszcze pokazy gruzińskiej sztuki walki wręcz i na miecze.Aż mi się przypomniał Grigorij z "Czterech pancernych" jak się z Jankiem Kosem bili gdzieś w śniegu;) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Słoneczne hello : ) 28.06.04, 10:24 Witam serdecznie! Słońce dzisiaj mówi, ze faktycznie jest lato.. chociaz siedzę w polarze i nieco mi zimno, to wierzę zjawiskom atmosferycznym :) Mam nadzieję, ze spotkanie wczorajsze bylo udane.. mi Rodzinka zgotowała niespodziewankę i sie wczoraj z samego rańca zameldowała na Ursusie.. przez cały dzień siedzieli.. tak sobie.. imieninki i urodzinki, i inne okazje odpracowywali :) wesoło było... mam nadzieję, że następnym razem dołączę do Pruszkowiaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Słoneczne hello : ) 28.06.04, 10:46 altu napisała: > mam nadzieję, że następnym razem dołączę do Pruszkowiaków :) > to miłe, że są jeszcze wśród nas pasjonaci kultury ludowej.Przyjdziemy popatrzeć jak tańczysz i wywijasz hołubce w łowickiej zapasce:-) tak a propos: do łez doprowadza mnie reklama Cepelii na rondzie Dmowskiego: "Cepelia 1954-2004. 50 lat troski o ginące piękno" jaka musi być ta troska, żeby piękno przez 50 lat było ginące?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Słoneczne hello : ) 29.06.04, 10:45 dzien doberek dzisiaj drugi dzien slonecznego nieba.. prowadze statystyke.. bo nie wiem, na ile starczy chmur :) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Słoneczne hello : ) 29.06.04, 11:44 Dzień dobry :) Obywatel moderator Sqh prosił mnie, co by przykazać, że z powodu awarii sieci jest czasowo niedostępny. Co niniejszym czynię :)) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Słoneczne hello : ) 29.06.04, 13:08 dziekujemy za info. obywatel moderator Sqh jest usprawiedliwiony :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Słoneczne hello : ) 29.06.04, 13:39 natomiast obywatel moderator stary.prochazka zdwaja swą czujność w zastępstwie kolegi współmoderatora:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Słoneczne hello : ) 29.06.04, 21:48 Pozdrowienia wieczorne zasyła Moderator_Odcięty_Od_Internetu :-) Chciałem właśnie prosić Prochazkę o zdwojenie czujności, ale widzę, że przeczytał to już w moich myślach... Trzymajcie się dzielnie, Pruszkowianki i Pruszkowiaki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Słoneczne hello : ) 30.06.04, 00:19 na Forum Humorum widziałem raz taki wątek:"Od tygodnia nie korzystam z Internetu". Początkowo ludzie traktowali go poważnie i dziwili się co w tym śmiesznego, ale potem połapali się o co chodzi i zaczęły się pojawiać wpisy z godziny 2:46 o treści "Jak cudownie, dziś w nocy odłączyłem sobie Internet, dawno nie czułem się tak wspaniale";-) Wszyscy trzymamy się dzielnie za klawiatury, wracaj jak najszybciej do sieci:) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Witam :-) 01.07.04, 17:59 Obywatel moderator Sqh śle swoje uśmiechnięte pozdrowienia do wszystkich znuff. Się dołączam. A wygrają Czesi, ahoj! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 01.07.04, 19:01 lepiej byloby dla nich zeby wygrali bo ja teraz z ich powodu musze siedziec w pracy.Zaraz bede mial rece pelne roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 02.07.04, 00:00 Byle tak dalej, Gawronko. Jeszcze troszkę i powołam Cię na stanowisko Rzeczniczki Prasowej :-) P.S. Współczucia z powodu wyniku :-( Mam paru znajomych Czechów, chyba wypada im wysłać kondolencje... A mecz o trzecie miejsce to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 02.07.04, 10:08 chyba tak, z Holandią.Wróciłem do domu przed północą, żal nam było Czechów bo zdecydowanie byli lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 05.07.04, 10:43 Dzień dobry! I po mistrzostwach... Grecja króluje!! (i tak mialo byc...) padnieta, zmeczona i nie nadajaca sie do zycia Altu pozdrawia fszystkich forumiaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 05.07.04, 10:52 z powodu mistrzostw wróciłem wczoraj z pracy o godz. 00:07 i oświadczam ze mam dosyć piłki nożnej na następne cztery lata. Przede mną kolejna zmora; właśnie rozpoczyna się 91 Tour De France:( na szczęście zdążyłem się wyspać do wpół do dziesiątej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 07.07.04, 17:21 oj nie, tak szybko sie nie wywiniesz... za miesiac Olimpiada - Ateny za dwa lata - Mistrzostwa Świata w piłce nożnej i Olimiada Zimowa... a w miedzyczasie jeszcze wiele, wiele atrakcji sportowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam :-) 07.07.04, 17:37 cóż, chyba "przyjdzie przywyknąć" są jednak i dobre strony bo oglądam sporo fajnych zdjęć, np. niedawno widziałem zdjęcia z demonstracji antysyjonistycznych(!) Żydów, którzy protestowali w Wiedniu przeciwko nadaniu jednemu ze skwerów imienia Teodora Hertzla, twórcy idei syjonizmu:)Ciekawe, kiedy doczekamy się demonstracji antypolskich Polaków:) a ostatnio wracając zauważyłem na przystanku frapującą ulotkę agencji towarzyskiej z hasłem: "Tylko u nas autentyczne dziewczyny!" Jeśli tylko u nich są autentyczne, to aż się boję pomyśleć jakie są w innych agencjach;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 07.07.04, 18:00 dzien doberek wiem, ze pozna pora... ale jakos tak nie moglam sie wyrobic... i chcialam sie tylko przywitac pozdrowionka dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 08.07.04, 08:32 jestem. ciesze sie, ze jest ciepło i słonecznie.. jutro poczatek weekendu.. a w poniedzialek bede starsza :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 08.07.04, 09:40 Co za odważne wyznanie jak na kobietę...:-) W takim razie już dzisiaj życzę wszystkiego najlepszego, zdrowia szczęścia pomyślności i wygranej w totka;) stooooo laaaaat, stooooo, laaaaat, niech żyyyyyje, żyyje,naaaam...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 08.07.04, 11:26 dziekuje... :) urodzinki w sobote... ech.. uwielbiam imprezki urodzinkowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 08.07.04, 12:47 Wszystkiego najlepszego z okazji szesnastych urodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 08.07.04, 15:21 to sobie zrobie prezencik:) 600 poscik sobie ustrzelam:) a co, będę sobie żałować?? buziaki dla forumiaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 25.10.04, 17:57 Nigdy tu jeszcze nie pisalem w tym watku, ale czy to taka zmowa zeby bylo 600 i ani jednego wiecej? Jak tak, to przepraszam za zepsucie okraglej liczby, juz musicie dociagnac do kolejnej setki:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 25.10.04, 18:01 josip_broz_tito napisał: > Nigdy tu jeszcze nie pisalem w tym watku, ale czy to taka zmowa zeby bylo 600 > i ani jednego wiecej? No, szoku małego doznalem widząc ten wątek na wierzchu.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 25.10.04, 19:37 Ja też... Myślałem, że Lukrecja wróciła :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka O! 25.10.04, 21:42 O! Wątek "Witam" wrócił, jak się cieszę:-) I znów trzeba będzie sobie ustawic przeglądanie "od najnowszego":) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: O! 27.10.04, 13:45 wrócił, wrócił.. he he to teraz będzie równolegle z Dzien doberek?? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 27.10.04, 13:44 > Ja też... Myślałem, że Lukrecja wróciła :-) hehe a propos Lukrecji - było już chyba rozważane.. Lukrecja przyszła, założyła wątek, przywitała się i znikła.. jak tak można? hę? Lukrecjo!!! wróć i zobacz, co narobiłaś.. z pozdrowieniami.. altu Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 27.10.04, 13:43 > No, szoku małego doznalem widząc ten wątek na wierzchu.. ja tez.. (nie wypominac mi mojego antyrefleksu prosze:) ) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 27.10.04, 13:43 > Jak tak, to przepraszam za zepsucie okraglej liczby, juz musicie dociagnac do > kolejnej setki:) no to się narobiło.. hm.. w takim razie - musisz brać czynny udział.. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Niechaj gwiazdka pomyślności....:) 27.10.04, 16:21 Spoko Przynajmniej cos zrobie, bo ostatnio to tak sie op...dalam ze az mi sie nie chce gadac:) jd Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admina) 23.02.05, 21:23 TA-DAAAM! Różni ludzie napisali (swego czasu): erleusortok 25.10.2004 18:01 + odpowiedz No, szoku małego doznalem widząc ten wątek na wierzchu.. sqh 25.10.2004 19:37 + odpowiedz Ja też... Myślałem, że Lukrecja wróciła :-) stary.prochazka 25.10.2004 21:42 + odpowiedz O! Wątek "Witam" wrócił, jak się cieszę:-) I znów trzeba będzie sobie ustawic przeglądanie "od najnowszego":) altu 27.10.2004 13:45 + odpowiedz wrócił, wrócił.. he he to teraz będzie równolegle z Dzien doberek?? altu 27.10.2004 13:44 + odpowiedz > Ja też... Myślałem, że Lukrecja wróciła :-) hehe a propos Lukrecji - było już chyba rozważane.. Lukrecja przyszła, założyła wątek, przywitała się i znikła.. jak tak można? hę? Lukrecjo!!! wróć i zobacz, co narobiłaś.. z pozdrowieniami.. altu altu 27.10.2004 13:43 + odpowiedz > No, szoku małego doznalem widząc ten wątek na wierzchu.. ja tez.. (nie wypominac mi mojego antyrefleksu prosze:) ) Witajcie, Jak w temacie: drugie imię naszego Prochazki to 'Podpucha', co się nawet rymuje ze 'SQH-a' :-)) Tak kręcił, tak podpuszczał, że proszę - odzyskałem z czeluści niepamięci nasz najbardziej reprezentacyjny i reprezentatywny zarazem wątek :-) A ile czasu mi to zajęło - wbrew pozorom nie dlatego, że jakiś specjalnie ukryty, ale dlatego, że jak zacząłem przeglądać, to mnie taka nostalgia chwyciła... Słuchajcie, nie ma bata! Ten watek to historyczna konieczność, to nasza tożsamość, nasze przeznaczenie - zadbajmy o niego, jak o starego konia, co 20 lat przepracował w kopalni. Co z tego, że "niewygodny"? Życie w ogóle jest dosyć niewygodne, to i powinniśmy się przyzwyczaić. A o "wątek wątków", o matuzalema naszego powinniśmy zadbać specjalnie i podlewać go, i nawozić jak cenną roślinkę, nawet jak owoce małe i cierpkie wydaje. Proponuję natychmiastowa i dozgonną reaktywację, a jak będzie trzeba to i dyżurów wyznaczenie, coby nasze pruszkowskie Witam:-) zawsze zbłąkanych wędrowców internetowych z należną pompą przyjąć mogło. To nasza moralna powinność i niech nikt nie usiłuje mnie przekonać, że jest inaczej :-) To tyle, bo klawiatura źle znosi łzy wzruszenia. Prochazko, jako jedynego aktualnie dostępnego admina, publicznie czynię Cię niniejszym moralnie odpowiedzialnym za dalszy niezakłócony rozrost naszej wizytówki. Może nawet jako osoba odpowiedzialna a inteligentna znajdziesz jakiś sposób, by za pomoca linków jakowychś sprytnych ułatwić wewnątrzwątkową komunikację? Nie wiem, czy to możliwe ale głęboko wierzę w Twoją pomysłowość :-) Nieoficjalnej części koniec już z mojej strony, a o Reaktywacyjny Speech Powitalny poproszę adminów - jak najszybciej będą dostępni, bo wszak dwa razy daje, kto szybko daje :-) Pozdrawiam Wszystkich Przyszłych Reaktywantów cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 02:26 nie uwierzysz ale przeczytałem znaczną częśc wątku "Witam:-)" i obudziły się we mnie różne miłe wspomnienia:-) Z przyczyn praktycznych optuję jednak zą wątkiem założonym przez altu ale o tym wątku na pewno nie zapomnę. I chyba do końca moich dni będę czekał na powrót lukrecji, założycielki wątku. Ciekawe czy sie doczekam;-))) A na dobry początek dnia (bo to już prawie rano) zapodam cytat, który ostatnio bardzo przypadł mi do gustu: "Czy ty myślisz, że jak już jesteś cnotliwy, to na świecie nie może być ciastek i piwa?!" [William Shakespeare, "Wieczór Trzech Króli"] prawda, że ładne?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 05:01 Prochazko, Tośmy tak samotnie we dwójkę w Witam:-) przesiedzieli... :-)) Z czego wynika, że albo rzeczywiście nostalgicznie nas wzięło, albo nic ważnego dzisiaj do roboty nie mamy? > Z przyczyn praktycznych optuję jednak zą wątkiem założonym przez altu Nie wiem, co masz na myśli, bo chyba nie długość - niedługo wszak i Dzień Doberek będzi równie długi. Czyli redundancji - zgaduję - chcesz uniknąć i żeby Altu przede wszystkim nie było przykro? O redundancję bym sie nie martwił, boć przecie i w realu obchodzimy tak Boże Narodzenie, jak i Wielkanoc - a i tak uważam, że to jeszcze za mało ;-) Z Altu sprawa - przyznaję poważniejsza, bo naszym włoskim promyczkiem wszak jest i krzywda żadna na FPruszków stać się jej nie może. Ale mozna chyba jakos rozdzielić intuicyjnie i z grubsza tematykę oraz styl - na przykład 'Dzień Doberek' sugeruje pewnien wymuszony okolicznościami zewnętrznymi pośpiech: "Kochani, z roboty klikam, Dzień Doberek, fajowo jest, ale taczek nie ma kiedy przeładowac, więc - narka!"; 'Witam' z kolei kojarzy mi się z pewną chwilą popołudniowej refleksji, kiedy z człowieka spływa zakręcenie praca i można sie poodprężać. Albo jak, z przeproszeniem 'Guten Morgen' z rana i 'Guten Tag' po południu u sąsiadów. Albo jeszcze inaczej, pewnie ostateczna decyzja należy do Altu jako "wątkodawcy" i do Was - admini, bo będziecie mieli być może grządkę więcej do wypielenia;-). W ostateczności mozecie zastosować strategię GW i sprywatyzować ten wątek - a niech kto inny robi a Wam się tylko sprawozdaje; prawdziwie diabelski to pomysł (jak nikt nie słyszy, możesz mi Prochazko mówić: Szatanie bez żadnej tam krępacj:-) ). Ale - jak mówię - Altu niech też koniecznie powwie, co sądzi, brać admińska niechże pomyśli a i forumowicze może coś podpowiedzą, boć to w sumie nasze forum i dla nas. Chcemy 'Witam' - to kombinujmy a jak zbędne jest - to symbolicznie odkurzajmy raz na rok ku pamięci i wszystko. Moje zdanie już znacie, ale ja jestem niereformowalnym tradycjonalistą, starzeję się, czy jak?;-) Niezależnie od wyników ewentualnych narad i referendów, intryguje mnie, jak zarządzać takimi kolosami jak 'Witam'. Rzeczywiście niewygodne to troche. Może zamiast wymyślac całkiem nowe rozwiązania i prrzysparzac zbędnej technicznej roboty, to sobie skopiujemy (przepraszam: pożyczymy) pomysł jaki funkcjonuje jakoś na kilku innych forach a na FOlsztyn działa bez pudła? Mam na myśli wątek- matkę 'Olsztyn jest piękny', podzielony na kilkadziesiąt już w tej chwili numerowanych części. Jak aktualna część przestaje byc z powodu rozmiaru funkcjonalna, zakładana jest kontynuacja z tyma samym tytułem i kolejnym numerem. Proste i eleganckie, zachowuje przy tym jedność czasu, miejsca i akcji ;-) . I nie wymaga chyba żadnych dodatkowych wygibasów technicznych. Ja w każdym bądź razie składam pierwszy swój podpis na liście reaktywacyjnej i jakby co - chętnie w jakichs ruchach wspomogę, gdyby była potrzeba. Naprawdę 'Witam' to juz w tej chwili mastodont, którego należ objąć ścisłą ochroną, a zobaczycie, że za kilka lat goście z innych portali będa tworzyć listy społeczne w kolejce do zalogowania się w TYM Pruszkowie :-)) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 10:43 > żeby Altu przede wszystkim nie było przykro nie będzie przykro:) wg mnie, komu co bedzie wygodniej.;) > Z Altu sprawa - przyznaję poważniejsza, bo naszym włoskim promyczkiem wszak > jest i krzywda żadna na FPruszków stać się jej nie może. boszsz.. takiej opieki to ja jeszcze nie mialam;) dziękuję:) i buziaki i uściski, z rzucaniem na szyję..:) co do wpisow "przywitaniowych" to pojawił się jeszcze taki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=20376413 ale to już inna historia, bo przez całkiem nowego użytkownika. a ja się zupełnie dopasuję do decyzji forumowiczów i adminów. a tak a propos - to ustawione mam forum na 300 postach na stronie, wiec nie jest tak trudno. ale mogę wam zdradzić odgórne zarządzenie od TeBego i spółki, ze docelowo ma być zrobione tak, ze więcej niz 1500 postów w wątku nie będzie. czyli kazdy watek, ktory bedzie mial 1500 postów będzie automatycznie zamkniety. Pozdrawiam przedpołudniowo:) Buziaki 4 all :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 12:41 mogę wam zdradzić odgórne zarządzenie od TeBego i spółki, ze docelowo ma > być zrobione tak, ze więcej niz 1500 postów w wątku nie będzie. > czyli kazdy watek, ktory bedzie mial 1500 postów będzie automatycznie zamkniety Broneknotgeld chyba się zastrzeli z rozpaczy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 12:39 kobieta się do egzaminu uczyła, różne słówka sprawdzała a ja dopiero w tym momencie mogłem do komputera podejść po powrocie z pracy i tak o wpół do trzeciej poszedłem spać a o szóstej pobudka i przez całe miasto półprzytomny na wf na ósmą rano.Sama rozkosz:)A potem bęc na etnologię i wykład o pojęciu czasu w kulturze Aborygenów(genialny):-) > Nie wiem, co masz na myśli, bo chyba nie długość - niedługo wszak i Dzień > Doberek będzi równie długi no właśnie długość, dzień doberek jest jeszcze w miarę znośny a ten już trochę męczący choć mam ustawione na 300 postów na stronie może jak się rozkręcimy na parę tysięcy w jednym wątku to będą musieli nam jakieś podforum dać?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 22:01 cat_s napisał: > 'Olsztyn jest piękny' Wiem... Jadę tam jutro... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 10:34 Ciekawa jestem, czy Lukrecja wroci chociaż na chwilkę do Pruszkowa? troche jej brakuje, ale widzę nowe "twarze", więc... ach.. na sentymenty mnie z samego rana wzielo. wiele rzeczy mozna sie dowiedziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 24.02.05, 20:27 Witaj Altu, altu napisała: > Ciekawa jestem, czy Lukrecja wroci chociaż na chwilkę do Pruszkowa? > troche jej brakuje No ba, pewnie że brakuje. Ja bym był za tym, co by dzielny Admin Prochazka inernetowe listy gończe rozpisał: "xLukrecjax wanted..." - a na nagrodę zrzutkę chyba jakąś trza by zrobić, czy jak? :-) Tyle tylko, że obawiam się, że z jakichs powodów Lukrecja mogła permanentnie zrezygnować z aktywności na FP, czego znakiem wyszukiwarkowy wynik: "xlukrecjax - znaleziono: 8" z czego jeden post pochodzi co prawda z tego roku, ale dotyczy zupełnie innej tematyki :-( Zawsze można stworzyc wątek "Wszystko, co wiemy o xlukrecjix". Może dojdziemy po nitce do kłębka a może poszukiwana sama się "zanęci"? Zanęty czasami działają ;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 25.02.05, 12:01 Pozwoliłam sobie zamieścić dwa wezwania Lukrecji. Mam nadzieję, że się odezwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
xlukrecjax Re: Witam:-) -- Reaktywacja (czyli Podpucha Admi 25.02.05, 19:15 To jaka ta nagroda? ;-) P.S. Należy się Altu :-D Odpowiedz Link Zgłoś
xlukrecjax Jestem :))) 26.02.05, 09:07 No i widzę, że nieźle narozrabiałam ;-) Pozdrawiam wszystkich :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Jestem :))) 26.02.05, 10:22 myślałem że nie doczekam tej chwili. Jestem wzruszony:-) Witam serdecznie (ponownie;) na FP:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Jestem :))) 26.02.05, 13:15 Witamy, witamy :-))) Czy spodziewałaś się, zakładając niniejszy wątek, że trafi on w samo sedno zapotrzebowania społecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Jestem :))) 28.02.05, 09:36 Witaj Lukrecjo:) List gończy, jak widzę, przyniósł efekty.. Nagroda? hm.. nieustające zaproszenie na Forum Pruszków :) Pozdrowienia i buziaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
xlukrecjax Re: Jestem :))) 28.02.05, 12:43 Altu, ale ta nagroda to przecież dla Ciebie :)))) W końcu to Ty mnie znalazłaś :))) Całuski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Witam :-) 25.02.05, 18:28 Witaj Baboon, ach witaj! A gdzież Wy (bo i do Altu przy okazji to pytanie) tak "sobie pozwoliliście"? Tak z ciekawości pytam, no i żeby się ewentualnie nie powtarzać ;-) Pozdrawiam cat_s P.S. Dzięki za pozdrowienia z innego wątku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: Witam :-) 06.03.05, 17:33 Witam, Nie za bardzo wiedziałem, gdzie poniższe wkleić... Więc tutaj w końcu trafiło, bo do Ciekawostek mi jakoś nie pasowało. Tak to jest, jak się komu w niedzielę nudzi ;-) Fora regionalne (Mazowieckie) 6 marca 2005 Zestawienie uwzględnia wątki wyświetlające się na „pierwszej stronie” Marki (15527) Wątki do 10 postów: 38 Wątki 11-50 postów: 9 Wątki 51-200 postów: 3 Wątki pow. 200 postów: 0 Forum Romanum (8140) Wątki do 10 postów: 32 Wątki 11-50 postów: 13 Wątki 51-200 postów: 5 Wątki pow. 200 postów: 0 Pruszków (8131) Wątki do 10 postów: 19 Wątki 11-50 postów: 24 Wątki 51-200 postów: 3 Wątki pow. 200 postów: 4 Legionowo (5100) Wątki do 10 postów: 38 Wątki 11-50 postów: 11 Wątki 51-200 postów: 1 Wątki pow. 200 postów: 0 Łomianki (4447) Wątki do 10 postów: 38 Wątki 11-50 postów: 11 Wątki 51-200 postów: 1 Wątki pow. 200 postów: 0 Sochaczew (3897) Wątki do 10 postów: 38 Wątki 11-50 postów: 0 Wątki 51-200 postów: 0 Wątki pow. 200 postów: 0 Straaasznie dużo czasu mi to zajęło ;-) Błędy jak najbardziej możliwe, niestety. A poza tym, ilości postów ciągle się zmieniają… Ale tak na szybko widać, że Pruszków przoduje, jeśli chodzi o wątki „długaśne” i „średniokrótkie” (11-50 postów); stosunkowo niewiele jednak u nas wątków „bieżących” (do 10 postów). Ciekawym Waszych ewentualnych interpretacji… Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 06.03.05, 18:03 cat_s napisał: > Ciekawym Waszych ewentualnych interpretacji… Bardzo ciekawe zestawienie. Wnioski? Najwyraźniej, niewiele się u nas w mieście dzieje, ale tworzymy już na tyle zintegrowaną grupę, że lubimy ze sobą systematycznie wymieniać poglądy. Albo może jakoś ciężko przychodzi nam zakładanie nowych wątków...? > Nie za bardzo wiedziałem, gdzie poniższe wkleić... Więc tutaj w końcu > trafiło, bo do Ciekawostek mi jakoś nie pasowało. ;-) Przecież nie każdy wątek musi być koniecznie o Pruszkowie - to jest Forum nie tylko o mieście, ale w ogóle dla jego mieszkańców i... sympatyków, powiedzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Witam :-) 07.03.05, 10:46 > Przecież nie każdy wątek musi być koniecznie o Pruszkowie - to jest Forum nie > tylko o mieście, ale w ogóle dla jego mieszkańców i... sympatyków, powiedzmy. Dziękuję za pamięć :) Altu - sympatyk Pruszkowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Witam :-) 07.03.05, 16:30 altu napisała: > Dziękuję za pamięć :) No jakże mógłbym zapomnieć... :-) Ale chyba Was jest tu więcej, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka analitycznie statystycznie 07.03.05, 13:34 hmm... wychodzi na to że w Pruszkowie dominują wątki średnie tzn. że wiele założonych wątków małych zmienia się w średnie (a wątków u nas powstaje wcale nie tak mało;). A dużych np. na FRomanum jest więcej niż u nas; czytając tamto forum mam wrażenie że mniej osób pisze tam więcej niż u nas bo cały czas przewijają się te same nicki a u nas jest jednak bardziej różnorodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: analitycznie statystycznie 07.03.05, 14:22 statystycznie dodam, że zgrabnie przeskoczyliśmy FRomanum i z wiatrem w żaglach wypływamy ku kolejnym wyzwaniom. Drżyjcie Marki!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: analitycznie statystycznie 07.03.05, 15:14 ciekawa jestem, czy to drżenie to ze strachu, czy też.. z podniecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 08.03.05, 15:30 Witam, altu napisała: > ciekawa jestem, czy to drżenie to ze strachu, czy też.. z podniecenia? Altu niepoprawna... ;-) Śnieg śniegiem, a najwyraźniej wiosna idzie! A na wiosnę - wiadomo, cała przyroda o jednym tylko myśli :-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 22.08.05, 16:02 Na zyczenie cat's'a - odswiezam :) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 22.08.05, 16:06 no odswiezam, na specjalne zyczenie cat'sa :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 22.08.05, 16:47 nie powiem, przeżyłem lekką konsternację kiedy zobaczyłem znowu wątek "Witam":-) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 22.08.05, 18:37 ale chyba tylko Ty, bo watek znow spada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 22.08.05, 18:39 to jeest wątek weteran, taki forumowy kombatant i nie należy go przemęczać:) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 22.08.05, 20:45 no niby tak, ale zwlaszcza starsze panie czesto funduja sobie druga albo i trzecia mlodosc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 26.08.05, 15:01 Stanowczo protestuję przeciwko wyciąganiu tego wątku na wierzch pod byle pretekstem :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 26.08.05, 15:05 Eee... A ja myslę, że lepiej się witać, niz żegnać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: analitycznie statystycznie... i wiosennie ;-) 26.08.05, 17:04 ale o ssochozzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
oskar59 Re: Witam :-) 26.08.05, 17:38 Nie wypada mi nic innego, jak również wszystkich przywitać. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 22:40 właśnie tu zajrzałem i uświadomiłem sobie że wątek "WItam:-)" niedługo wpadnie do czeluści archiwum. Nie możemy do tego dopuścić! To część naszego forumowego dziedzictwa! Erleusortoku i inni, którzy przeżyliście wstrząs - przepraszam, ale sami rozumiecie, że to była wyższa konieczność;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 22:46 Ej, weź no nie wycinaj wątków zaraz po ich napisaniu, bo mi się pojawia komunikat "nie można odpowiedzieć na tę wiadomość, zalecamy założenie nowego wątku"... :-))) A napisać chciałem tylko, że akurat nie odczułem wstrząsu, bo myślałem, że to któryś z nowych nicków zadał sobie trud podłubania w czeluściach archiwum. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 23:02 poprzedni post trafił w jakieś bardzo dziwne miejsce, mocno byś się namęczył zanim udałoby ci się go znaleźć;) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 23:06 Taż właśnie ja znalazłem go i już nawet odpowiadałem na niego, kiedy zniknął :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 22:48 Hmmm... Zdawało mi się, że odpowiedziałem na ten post...? Gdzie się podziała moja odpowiedź...? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 23:00 O, już je widać... Forum chyba ma jakieś narowy, albo już może przystapiono do archiwizowania tego wątku, gdy my go tak w ostatniej chwili złapali... :-) Taaak, zdecydowanie brakowało mi ostatnio wątku luźnego na Pruszkowie. Do tego stopnia, że okresowo napędzałem aktywność Józefowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 23:11 to może niech się teraz Józefów przeniesie z luźnymi tematami do "Witam"? sky is the limit, że się tak wyrażę:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 09.08.06, 23:13 te odpowiedzi rzeczywiście jakoś chwilowo znikają, jak w Trójkącie Bermudzkim. Ciekawe, co się z nimi dzieje, kiedy ich tu nie ma? Może trafiają do innego wymiaru?;) Odpowiedz Link Zgłoś
111majka Re: Na ratunek wątkowi "Witam:-)"! 10.08.06, 00:35 A może do Jozefowa?.... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 01:09 jakieś zagięcie forumoprzestrzeni czy coś w tym rodzaju ale jeżeli to prawda, to prosimy o natychmiastowy zwrot naszych postów:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 01:21 Łał :-) Jestem pod wrażeniem. Jak juz kiedyś wspominałem - uważam, że ten wątek na taka sobie zwykłą archiwizację nie zasługuje. Może ustalimy jakieś dyżury? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 02:08 Cat_s'ie On nie zasługuje na zwykłą ani niezwykłą archiwizację, trzeba na niego chcuach i dmuchać i co roku go wyciągać, żeby nam się nie zapadł pod forumową ziemię A dyżury owszem możemy ustalić, tylko będą one wypadać raz na rok najwyżej;) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 03:37 A tak mi przyszlo do glowy - moze watki liczace wiecej niz 600 postow zachowuja sie wedlug zupelnie innych zasad, niz watki "klasyczne"... Moze to tak jak z fizyka klasyczna i kwantowa, ha...? Jakby nie bylo, warto kontynuowac ten eksperyment...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 20:44 to bardzo możliwe i niewykluczone,że nawet da się udowodnić za pomocą lekko zmodyfikowanej teorii względności Einsteina - jeżeli przyjąć że serwer Gazety.pl to odpowiednik czasoprzestrzeni a wątek to pewne ciało, to wtedy zgodnie z teorią wątek o wielkiej masie (czyli taki jak ten) może zakrzywiać wirtualną przestrzeń serwera. Tak bym to sobie przynajmniej tłumaczył jako laik:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 21:31 Parwie pelna zgoda... Ewentualnie, skoro watek o wielkiej masie moze zakrzywic przestrzen, moze zakrzywic tez fale - jesli przyjmiemy, ze od klikniecia "wyslij" nasz post pedzi po laczach bardzo szybko, to byc moze ma do przebycia zakrzywiona przez wielki i ciezki watek droge...to by tlumaczylo to opoznienie, nie...? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 22:01 Brzmi całkiem sensownie. Czy na sali jest fizyk, który mógłby się fachowo wypowiedzieć w tej kwestii? Ale, ale, mili państwo, przed nami kolejny trudny orzech do zgryzienia natury nie tyle fizycznej co metafizycznej - wątek "Witam" osiągnie niedługo 666 postów. Co się wtedy stanie? Może czterej jeźdźcy apokalipsy pojawią się na niebie? Brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_puella Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 10.08.06, 22:07 Skoro już o zakrzywianiu fali mowa. Wszystko fajnie jak mamy dodatni współczynnik załamania..stąd mogą wynikać opóźnienia.. A co będzie jak materiał będzie miał współczynnik załamania ujemny - czy nasz wątek pojawi się wcześniej niż go napisaliśmy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
sofanes Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 11.08.06, 03:29 >A co będzie jak materiał > będzie miał współczynnik załamania ujemny - czy nasz wątek pojawi się wcześniej > niż go napisaliśmy? Ty nam powiedz :-) A moze to jest taki falszywy paradoks, jak z kotem Schroedingera...? Tzn. pojawi sie albo i nie, pod warunkiem, ze znajdzie sie ktos, kto zechce go przeczytac...tym samym "czytacz"-obserwator zdefiniuje uklad... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: w istocie to może być pewne wyjaśnienie 11.08.06, 04:45 zaraz, zaraz... kot, układ... to się zaczyna ukladać (nomen omen) w logiczną całość i zarazem nabiera bardzo poważnego kalibru (na szczeblu państwowym;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_puella Re: Witam :-) 10.08.06, 08:42 Nie widziałam tego wątku :) Witam w takim razie wszystkich :) (kilka dni po pojawieniu się ale zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś
wpr2006 Re: Witam :-) 03.02.07, 14:46 teraz zobaczyłem wątek i też witam Wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
margot79 Re: Witam :-) 27.02.07, 11:50 Ha, jako żona wielkiego inkwizytora przełamuję tę szatańską liczbę 666 postów!! Się chyba na forum pruszkowskim nie przywitałam, więc wypada nadrobić zaległości. O mnie w mojej wizytówce, jakby sie komu chciało kliknąć. Mieszkamy w Pruszkowie od lipca, powoli się przyzwyczajamy. Pozdrawiam wszystkich, zwłaszcza sqh - trzeba się w końcu na tego rpga umówić. :D Odpowiedz Link Zgłoś