Dodaj do ulubionych

Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odwołana

14.11.10, 20:39
Szanowni Forumowicze,

W związku z brakiem wyrażenia zgodny na udział w wydarzeniu przez minimum dwóch kandydatów, debata zostaje odwołana.

Oficjalny komunikat w tej sprawie jest zamieszczony pod tym linkiem:
Komunikat ws debaty w Pruszkowie

W imieniu Organizatora
Łukasz Oleszczuk
SISKOM
Obserwuj wątek
    • zibi-pruszkow Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 14.11.10, 21:22
      Łukasz, dla jasności wypadałoby podać, którzy to kandydaci mają nas w głębokim poważaniu.
    • dar-69 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 14.11.10, 21:27
      bez owijania w bawełnę. którzy wymiękli i jak to uzasadniają? jako wyborca nie proszę. Żądam.
      Oczywiście od kandydatów.
      • humptyangel Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 14.11.10, 22:40
        dar-69 napisał:

> bez owijania w bawełnę. którzy wymiękli i jak to uzasadniają? jako wyborca nie
        > proszę. Żądam.
        > Oczywiście od kandydatów.

Zbigniewie, z przyjemnością i z chęci poinformowania napisałbym tę informację, ale zobowiązani jesteśmy do zachowania takiej formy komunikatu. Tak jak napisał dar-69, warto aby kandydaci sami poinformowali kto i czemu? Jako organizacje pozarządowe już i tak dużo moim zdaniem zrobiliśmy aby ta debata się odbyła - sala wynajęta, sprzęt nagłośnieniowy załatwiony, kamery z transmisją live do internetu załatwione - a to wszystko w czynie społecznym i społecznie robione i opłacone. Ale zapewniam Cię, iż media, bo do nich ten komunikat trafił, jutro to opiszą i się dowiedzą wszystkiego.
        • jaculka08 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 14.11.10, 23:05
          "Publiczne" obietnice ?..jeszcze rejestrowane..???!!! Przecież później KTOŚ by ich z tego rozliczał!!!! To było za pięknie,żeby mogło być prawdziwe..A jeszcze w sobotę wieczorem w MOKu,dyskutowaliśmy,że jednak coś pozytywnego może z tego będzie..i to w Pruszkowie.Ech..czcze gadanie...:((((
    • ridgeley Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 14.11.10, 23:21
      wróbelki na mieście ćwierkają, że Starzyński i Osiński wymiękli

Wojtek Gawkowski na swojej stronie nadal zaprasza na debatę: wojtekgawkowski.pl/?p=187
    • paveu300 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 14.11.10, 23:29
      Chciałbym podziękować tym którzy byli zaangażowani w organizację debaty. Bardzo dobra inicjatywa, szkoda że nie doszła do skutku. Mam nadzieje że ci którzy boją się prowadzić dialogu nie zostaną wybrani.
    • 1yety12 Re: 15.11.10, 03:51
      mam pytanie troszkę z innej beczki - czy ktoś wie, gdzie w Pruszkowie znajduje się biuro platformy obywatelskiej?
      • anna-w Re: 15.11.10, 09:52

-To jest po prostu skandal może stary układ boi się debaty-
        Nie podawaj się rozpaczy,życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń,jest tylko zupełnie inne.
        • codar Test IQ 15.11.10, 17:20
          anna-w napisała:
          > może stary układ boi się debaty ?

Podobno w trakcie debaty miał być przeprowadzony na kandydatach test IQ...
    • zibi-pruszkow info z facebook'a 15.11.10, 12:04
      Wojtek Gawkowski kandydat na Prezydenta Pruszkowa. Z przykrością informuje, iż DEBATA PREZYDENCKA nie odbędzie się. Jestem jedynym kandydatem, który potwierdził gotowość wzięcia w niej udziału. Moi dwaj oponenci nie wyrazili zainteresowania przedyskutowaniem koncepcji rozwoju Pruszkowa.

I wszystko jasne, kto ma nas w głębokim poważaniu.
    • milena666 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 15.11.10, 13:26
      Jan Starzyński i Józef Osiński zrezygnowali z udziału w jutrzejszej debacie prezydenckiej. ostanowiliśmy sprawdzić, dlaczego kandydaci zrezygnowali z udziału w debacie.

wiadomosci.wpr24.pl/pruszkow_debata_prezydencka_odwolana_
      • czarek_29 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 15.11.10, 16:08
        Jeden wie, że wygraną ma w kieszeni a drugi ledwo potrafi sklecić dwa zdania to o czym tu debatowć??
        • tomekf76 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 15.11.10, 17:24
          Gdybyś rozejrzał się wokół siebie może byś dostrzegł że piszesz głupoty...
          forum-pruszkow.pl/wybory-samorzadowe-2010-f60/jozef-osinski-kandydat-prezydenta-pruszkowa-t571.html--
          www.forum-pruszkow.pl
          • tomekf76 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 15.11.10, 17:25
            sorki, źle podałem poprzedniego linka :-|
            forum-pruszkow.pl/wybory-samorzadowe-2010-f60/jozef-osinski-kandydat-prezydenta-pruszkowa-t571.html
            • ad-agio Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 16.11.10, 00:34
              Przykra sytuacja. Ciekawe, kogo Pruszkowiacy wybiorą. Czy mądrze i roztropnie, czy idąc za ulotkami jedynie.. Ktoś tu na forum podawał linka z pdf z ów rady na której poleciały ów iskry. Polecam poczytać całe 16 stron i spojrzeć co bije z kandydatów i rozmów w radzie.. Daleko uczestnikom do kultury i umiejętności DIALOGU. Siermiężność i niedojrzałość ...
    • ups1982 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 16.11.10, 12:10
      Hm jeżeli było tak jak zdaje się w WPR przeczytałam, że inicjatywa wyszła od jednej - bardzo medialnej strony (zauważcie, że chyba tak medialnego kandydata, który na forum, na FB i jeszcze spoty tv nie było dotąd), że nie było pisemnego zaproszenia, a zdawkowy telefon...
      to wiecie, ja bym szczerze mówiąc też zaproszenia nie przyjęła
      i akurat odpowiedź Królikowskiego w tej kwestii podobała mi się
      • janusjanus Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 16.11.10, 15:38
        Pomysł debaty powstał przy okazji dyskusji wewnątrz nowo powstającego Forum Organizacji Pozarządowych w naszym powiecie.

Pierwszą naszą inicjatywą było zwrócenie się do Zarządu Powiatu z pismem (podpisanym przez blisko 20 organizacji z całego powiatu pruszkowskiego) o zainicjowanie, wspomożenie utworzenia Powiatowego Centrum Organizacji Pozarządowych. Zarząd Powiatu nasz wniosek odrzucił.

Propozycja przeprowadzenia debaty została złożona kandydatom osobiście tego samego dnia.
        Intensywne rozmowy z nimi trwały blisko dwa tygodnie.
        Spotykaliśmy się z nimi wielokrotnie (często na spotkanie chodziło po kilka osób z różnych organizacji).
        Sami wybraliśmy salę.
        Sami ją opłaciliśmy.
        Sami zorganizowaliśmy nagłośnienie.
        Sami zorganizowaliśmy nagrywanie debaty.
        Nie zgodziliśmy się na udział kandydatów w ponoszeniu kosztów organizacji debaty.
        Pytania do debaty były zbierane od mieszkańcow na naszego maila.
        Sami przygotowaliśmy regulamin, który nie pozwalał na żadne naruszenie równych praw kandydatów.
        Kandydaci nie mieli żadnych zastrzeżeń do projektu regulaminu.
        Uwaga odnośnie osoby, która miała pierwotnie prowadzić debatę była natychmiast uwzględniona.
        Zmiana prowadzącego była skonsultowana ze wszystkimi kandydatami.
        Zmiana prowadzącego została przez nich zaakceptowana.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nie żałuję, że zaangażowałem się w organizację tej debaty. Nie wiedzieliśmy czy do niej dojdzie przez cały czas.

Czy mamy pretensję do kogokolwiek? NIE. Nie mamy.
        Decyzja o rozpoczęciu przygotowań była naszą decyzją.
        Decyzja o kontynuowaniu tychże pomimo pojawiających się trudności - również.
        Podjęliśmy to ryzyko.
        Uszanowaliśmy ich decyzję.

Prosimy, aby w tej chwili zwolennicy wszystkich kandydatów uszanowali nasz czas, nasze pieniądze, nasz wysiłek jaki włożyliśmy w przygotowania do tego wydarzenia.

Prosimy zwolenników wszystkich kandydatów o zastanowienie się, czy aby ich ataki na nas nie przynoszą tak naprawdę więcej szkody ich kandydatom, aniżeli nam.
    • ups1982 Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 16.11.10, 12:12
      i jeszcze jedno, czemu się głosno nie mówi, że pan Gawkowski ma przeprosić oficjalnie Starzyńskiego za pomówienia, hę?

nie wiem na kogo jeszcze zagłosuję ale daleko mi do podniecania się zamerykanizowanym wizualnie kandydatem
      a hasło całego PO "z dala od polityki" to już w ogóle jakiś kiepski żart
      • ad-agio Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 16.11.10, 12:24

Tu muszę się zgodzić że Gawkowski zabiega o wizerunek (pytanie czy jednak to sedno sprawy, ulotki, banery, imprezy etc) ale obracałam się trochę w środowisku modowym i jak patrzę na te zdjęcia na jego stronie to mnie niestety Pan śmieszy. I pozowanie takie sobie i fotoedytor nie na wszystkich równo wybielił kandydatowi zęby :)
      • zibi-pruszkow Re: Debata kandydatów na Prezydenta Pruszkowa odw 16.11.10, 13:23
        dla każdego, średnio myślącego, mieszkańca Pruszkowa, jasne jest, że ugoda została zawarta za szybko, bo obaj mieli zbyt dużo do stracenia, jeden nie włączył na czas dyktafonu, a więc nie miał dowodów, a drugi też musiał mieć coś za uszami, skoro zgodził się na przeprosiny bez kasy na cele społeczne, co jest standardem przy tego typu sprawach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka