pietruczuk 21.04.04, 12:17 Od niedawna mieszkam w Pruszkowie. Czy jest w tym mieście lub okolicy jakaś agencja towarzyska, lub inne miejsce uciech? Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sqh Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 12:37 Wiele lat temu istniał pierwszy i chyba ostatni jak na razie pruszkowski seksszop w zaułku na tyłach Rzemieślnika. Ale szybko zniknął. Różowych ulotek za wycieraczki u nas też nie wtykają... Chyba ten dział branży rozrywkowej nie jest u nas zbyt popularny; orgie organizujemy we własnym zakresie, względnie przy pomocy sąsiadów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 12:42 i to jest chyba nisza rynkowa, ktora nalezy szybko zapelnic i wykorzystac :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 13:33 Altu, wszystko przed nami! Do dzieła! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 14:11 przed nami? hmm ja NIE znam całej Kamasutry z obrazkami, w przeciwienstwie do Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 15:08 E tam, z tymi obrazkami to trochę przesadziłem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 15:12 akurat! pewnie Kamasutry używasz zamiast ksiażeczki.. czekowej? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 22.04.04, 08:48 Eno, tak to się nie da... Sięgałbym do portfela i się rozpraszał. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 15:14 ale swoją drogą, to jestem zdziwiona... no bo przecież Pruszków, jako miasto "mafijne" powinno mieć takie miejsce, a nawet nie jedno, a kilka,.. jak wynika z obserwacji i publikacji, te miejsca + kasyna to najlepsze miejscowki dla prania brudncych pieniędzy.. ze też mafija tego nie wykorzystuje... hm.. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 15:22 > ze też mafija tego nie wykorzystuje... > hm.. bo to dobrzy ludzie byli ;) "zly to ptak, co wlasne gniazdo kala" Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 15:38 ja lubie mafie:) dlatego Pruszków taki memu sercu bliski... Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 15:41 a ja od Mafii wole TRaperow znad Wisly :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Agencaja Towarzyska 21.04.04, 17:21 w Ciechocinku, tam gdzie dom zdrojowy...:-) no wiecie, nieszczęśnik w potrzebie a wy tu sobie takie żarty stroicie... a swoją drogą-agencji nie ma sexszop był ale się zmył,czy to znaczy że w Pruszkowie nie ma zbytu, zapotrzebowania na takie usługi?Jaka jest tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 22.04.04, 08:29 powtarzam propozycje: szybciutka analiza rynku wyliczamy koszty szukamy lokalu zatrudniamy panienki i .. do roboty.. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 22.04.04, 08:51 A zdaje mi się, wczoraj na TVN-ie miał być pilotowy odcinek jakiegoś dokumentu, w którym dzielni dziennikarze rozpracowują struktury mafijne w Polsce. Oglądał ktoś? Było coś o Pruszkowie? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 22.04.04, 15:20 Hm, tak się pytam... :-) Właśnie wróciłem z kolejnej delegacji z Warszawy :-) Tym razem samochodem po butelki polietylenowe. Kolejką WKD byłoby dwa razy szybciej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 24.05.04, 18:41 sqh napisał: > seksszop w zaułku na tyłach Rzemieślnika. Ale szybko zniknął. Różowych ulotek > za wycieraczki u nas też nie wtykają... > Mi wetknęli reklamę złomowania samochodów. Moja Renia aż tak źle wygląda ? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 08:59 Wszak złomowanie to też forma rozbierania, czyli striptizu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 12:05 o rany, jeszcze Ci nie przeszlo?? no coz... glodnemu chleb na mysli... :) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 12:41 Złomowanie mi się bardziej z sekcją zwłok kojarzy niż ze striptizem. Ale cóż, może to kwestia odpowiedniooptymistycznego podejścia do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 12:48 Sekcja zwłok to jakby striptiz do granic możliwości. Bohater/ka tegoż nie tylko pozbywa się odzieży, ale również odsłania przed nami swoje wnętrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:00 sqh napisał: > Sekcja zwłok to jakby striptiz do granic możliwości. Bohater/ka tegoż nie Chyba poza ? Po striptizie można się ubrać z powrotem. Chociaż może i nie, jak się nie uważa to publika zabierze to co najlepsze.. To tak jak ten gość od sekcji, kawałki dla kotka zabiera. Albo na przynęte dla ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 12:49 altu napisała: > o rany, jeszcze Ci nie przeszlo?? > no coz... > glodnemu chleb na mysli... :) To nie ja wyciągnąłem ten wątek, to Erleusortok... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:01 sqh napisał: > > To nie ja wyciągnąłem ten wątek, to Erleusortok... :-) Nieważne na którym wątku, niektórzy i tak zawsze o tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:05 No proszę... Czyżby Szanowny Kolega również trzymał stronę Altu? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:08 sqh napisał: > No proszę... Czyżby Szanowny Kolega również trzymał stronę Altu? > :-))) > Nie trzymam żadnej strony, z natury jestem demokratyczny i staram się narażać wszystkim po równo. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:12 OK. Trzymam za słowo, a podczas kolejnego droczenia się z dziewczynami zawezwę na pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:18 sqh napisał: > OK. Trzymam za słowo, a podczas kolejnego droczenia się z dziewczynami zawezwę > na pomoc :-) > A wtedy mąż postawny w zbroi lśniącej dosiądzie swego chyżego rumaka i pomnknie by przyjaciół bronić mieczem, co jak jego intelekt jest ostry. eee... no dobra, nie będę więcej tego pił. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:26 erleusortok napisał: > eee... no dobra, nie będę więcej tego pił. A co to w ogóle było? Bo według ukazu, wydanego przez Mariusza Łapińskiego na kilka dni przed upadkiem ze stanowiska, teraz w sklepach chemicznych mają obowiązek rejestrowania nawet nabywców acetonu... Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:33 sqh napisał: > > eee... no dobra, nie będę więcej tego pił. > A co to w ogóle było? Borygo z RedBullem. Polecam - nie barwi zębów na fioletowo. > Bo według ukazu, wydanego przez Mariusza Łapińskiego na kilka dni przed > upadkiem ze stanowiska, teraz w sklepach chemicznych mają obowiązek > rejestrowania nawet nabywców acetonu... Ciekawe, czy rozwinie się czarny rynek chemikaliów ? A może już jest ? Bo co ja zrobię, jak nałożą akcyzę na rozposzczalnik ? A jeśli idzie o szeroko pojęte zagadnienie rozmów damsko-męskich, to sprawdź czy potrafisz na tym obrazku odróżnić samicę od samca: www.fun.from.hell.pl/2004-05-17/rozpoznaj-samice.gif Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 13:59 Chętnie rozpoznałbym, ale mi się nie otwiera. To znaczy otwiera się, otwiera, ale otworzyć nie może :-( Na razie przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 25.05.04, 14:15 he he dobre i moj osobisty komentarz: ha ha ha... ale śmieszne! (z ironią i oburzeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Juz mi się otworzyło :-))) 25.05.04, 14:20 Od siebie: to bardzo wierne oddanie rzeczywistości... :-) W celu przybodobania się co poniektórym: to oburzające i męskoszowinistycznoświnne uproszczenie!!! :-O Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Juz mi się otworzyło :-))) 25.05.04, 14:41 sqh napisał: > W celu przybodobania się co poniektórym: to oburzające i > męskoszowinistycznoświnne uproszczenie!!! :-O altu napisała: > i moj osobisty komentarz: ha ha ha... ale śmieszne! (z ironią i oburzeniem) Oboje uznaliście, że łobrazek zawiera treści uwłaczające dla płci pięknej. Czemu ? Może na łobrazku jest facio po trzech piwach, który z godnym lepszej sprawy zapałem opowiada o finałowym meczu wrony kontra kruki, a panienka go nie słucha bo myśli o sprawach naprawdę ważnych ? Dlaczego nadobna altu wybrała interpretację, która jej się nie podoba ? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Juz mi się otworzyło :-))) 25.05.04, 15:04 sqh napisał: > Prowokacja! Oj, no bo Altu się tak ślicznie złości :) Ślimak Jeden - niezłe, prawdziwe zdjęcie sportowe. Kiedyś próbowałem takie zrobić, ale mi drań uciekł. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Juz mi się otworzyło :-))) 25.05.04, 15:14 A widziałeś dwa? Te to mi dopiero uciekały! Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Juz mi się otworzyło :-))) 25.05.04, 21:28 sqh napisał: > A widziałeś dwa? Te to mi dopiero uciekały! > Przyznaj się, ich tam było więcej, tylko pozostałe były szybsze. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Juz mi się otworzyło :-))) 25.05.04, 15:45 erleusortok napisał: > Dlaczego nadobna altu wybrała interpretację, która jej się nie podoba ? nie podoba mi sie robienie animacji z rysowanych zwierzątek... lepsze i trudniejsze byloby gdyby z zywych ktos takie remaki robil:) poza tym jestem wierna swojej płci:) > Oj, no bo Altu się tak ślicznie złości :) się zaczerwieniłam... i pytanie pomocnicze: a skąd wiesz? i jeszcze peesik: wbrew pozorom to faceci częściej plotkują. dowód: Twoja, E. i Sqh rozmowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Juz mi się otworzyło :-))) 25.05.04, 22:01 altu napisała: > nie podoba mi sie robienie animacji z rysowanych zwierzątek... Królik Bugs, Reksio i George W. Bush są zasmuceni Twoją wypowiedzią. > lepsze i trudniejsze byloby gdyby z zywych ktos takie remaki robil:) Z żywych nie trzeba remake'u robić, wystarczy dać marchewkę albo odpowiednio długo poczekać. A w przypadku ludzi to nawet bez marchewki robią takie rzeczy, że głowa mała. > poza tym jestem wierna swojej płci:) Słusznie, do twarzy Ci z tym. > > Oj, no bo Altu się tak ślicznie złości :) > się zaczerwieniłam... Teraz już ciemno na dworze, nie widać. > i pytanie pomocnicze: a skąd wiesz? Wyczuwam między bitami. Niby te biegnące po kablu zera i jedynki takie bezduszne, ale jednak coś zza nich widać. > i jeszcze peesik: > wbrew pozorom to faceci częściej plotkują. My nie plotkujemy, my toczymy poważne dysputy. > dowód: Twoja, E. i Sqh rozmowa :) Materiał dowodowy został dobrany tendencyjnie. I nie wiem czy na łobrazku chodziło o plotkowanie, czy może raczej o gderanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 08:43 Wypraszam sobie! Wymiana zdań o wyścigowych ślimakach opiera się najprawdziwszych faktach, stwierdzonych naukowo, a nie na żadnych plotkach! ;-) P.S. Ponadto zauważę, ze Altu nie musi się wcale złościć, by być śliczną... [Erleusortok - patrz teraz, jak się czerwieni!] :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 11:10 sqh napisał: > Wypraszam sobie! Wymiana zdań o wyścigowych ślimakach opiera się > najprawdziwszych faktach, stwierdzonych naukowo, a nie na żadnych plotkach! > ;-) No właśnie. Spójrzcie chociażby na pierwszy z brzegu projekt badawczy: www.saskschools.ca/~pvsd/vsfprojects/snail/snail/wes.novell.sd69.bc.ca/_challenge/group2.htm > P.S. Ponadto zauważę, ze Altu nie musi się wcale złościć, by być śliczną... Ale wtedy pojawiają się jej takie fajne iskierki w oczkach. > [Erleusortok - patrz teraz, jak się czerwieni!] :-))) Za dużo patrzeć nie mogę, bo mi znowu moja ślubna każe na balkonie spać. Jako że nie mogę się w swych zbiorach doszukać żadnego ślimaka (biegał jeden po Pieninach, ale chyba nie zdigitalizował się), to w zastęstwie przedstawiam twórcze rozwinięcie legendy o śpiących rycerzach - ja w Tatrach, w mgle straszliwej, śpiącego Marszałka widziałem: fiz.coi.waw.pl/w.skrzynski/foto/marszalek.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 11:30 erleusortok napisał: > Za dużo patrzeć nie mogę, bo mi znowu moja ślubna każe na balkonie spać. No to ja mam tę przewagę, że nie mam ślubnej. Więc mogę patrzeć gdzie chcę i ile chcę bez wyrzutów sumienia :-))) >to w zastęstwie przedstawiam twórcze rozwinięcie legendy o śpiących rycerzach - > ja w Tatrach, w mgle straszliwej, śpiącego Marszałka widziałem Pięęękne... A ja piłsudczyk z dziada pradziada. Pradziadkowy jeszcze portret Marszałka wisi teraz u mnie na ścianie. A obok drugi, wprawdzie nie po Pradziadku, ale też przedwojenny. Pradziadek, gdy tylko usłyszał o wkroczeniu polskiego wojska do Kongresówki, rzucił rodzinę i pracę w Częstochowie i już 9 VIII był w szeregach 1. kompaniii kadrowej... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 11:31 Hm, Piłsudski w wątku o agencjach towarzyskich... Toż to profanacja! Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 11:44 Hmm.. śmiem sobie gdybać, że moze Marszałek (to z szacunku przed duże M) korzystał z takich przybytków... no bo jak na wojence... a chłop z krwi i kości.. he? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 11:46 tym bardziej że chłop był w sprawach damsko-męskich obrotny w wyniku czego (jak pamiętam) dwa albo trzy razy zmienial wyznanie żeby wziąć ślub Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 11:59 Zmienił formalnie na ewangelickie żeby dostać rozwód. Czego endecy po dziś dzień nie mogą mu wybaczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 12:04 O szczegółach mi nic nie wiadamo :-) Nie ma wzmianek ani w dziesięciotomowych "Pismach Zebranych", ani w dwutomowym suplemencie do nich, ani w trzytomowym "Kalendarium Życia Józefa Piłsudskiego", autorstwa gen. Wacława Jędrzejewicza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Eee 26.05.04, 12:14 Wątek zaczął się ciekawie, ale oczywiście wszystkie drogi zawsze prowadzą do... Marszałka. Więc oddalam się w bardziej interesujące rejony ;D Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Eee 26.05.04, 12:25 gawronka napisała: > Marszałka. Więc oddalam się w bardziej interesujące rejony ;D I źle !! Cóż za negatywistyczna postawa ! Nie lepiej dodać coś od siebie, naprowadzić nas, owieczki zagubione, na poprawny (choć dla wielu niepoprawny właśnie) temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Eee 26.05.04, 12:28 erleusortok napisał: > gawronka napisała: > > > Marszałka. Więc oddalam się w bardziej interesujące rejony ;D > I źle !! Cóż za negatywistyczna postawa ! Nie lepiej dodać coś od siebie, napro > wadzić nas, owieczki zagubione, na poprawny (choć dla wielu niepoprawny właśnie > ) temat ? Wąsy Marszałka są bardzo niemodne. A książki o nim są zakurzone, co źle wpływa na układ oddechowy. Nie mówiąc o tym, że są grube, co źle wpływa na wzrok. Proponuję wyjść do parku i pospacerować... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Eee 26.05.04, 12:48 > A książki o nim są zakurzone, co źle wpływa na układ oddechowy. Nie mówiąc o > tym, że są grube, co źle wpływa na wzrok. czyli nasuwa sie wniosek: nalezy przeprowadzic terapie odchudzajacą:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Eee 26.05.04, 12:42 Gawronka jest z Poznania, więc do Marszałka ma typowe nastawienie lokalne. Pradziadek mój w 1926 pracował jako urzędnik kolejowy w ZNTK Pruszków i brał udział w blokowaniu transportów kolejowych, którymi poznańskie pułki próbowały dojechać na odsiecz prezydentowi Wojciechowskiemu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 12:21 wedle moich informacji jeszcze przynajmniej raz zmienił wyznanie w celach matrymonialnych - na prawosławne(wiara wybranki), ale nie wiem jak się nazywała niestety. Jeśli chodzi o Piłsudskiego mam mieszany stosunek.Z jednej strony rok 1918 i niepodleglość a z drugiej - maj 1926 i konstytucja 1935 roku plus quasiautrorytarny ustrój, jaki mu zawdzięczała Polska. Wiem że nie tylko w Polsce zapanowały "rządy silnej ręki" i że w dłuższym okresie mogło to wyjść na korzyść (szczegolnie gospodarce) ale jednak jakiś żal zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 12:40 stary.prochazka napisał: > wedle moich informacji jeszcze przynajmniej raz zmienił wyznanie w celach > matrymonialnych - na prawosławne(wiara wybranki) Ach faktycznie, było coś takiego, bodajże jeszcze podczas pobytu na Syberii. Obiecuję poszukać u Jędrzejewicza i podam szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 12:44 stary.prochazka napisał: > wedle moich informacji jeszcze przynajmniej raz zmienił wyznanie w celach > matrymonialnych - na prawosławne(wiara wybranki), ale nie wiem jak się Zabawne podejście. Tradycja musi być zachowana. Nieważne jaka... > Jeśli chodzi o Piłsudskiego mam mieszany stosunek.Z jednej strony rok 1918 i Ale chyba przynajmniej wierzył w to, co robił. A mieszany stosunek to się chyba wszystkich bez wyjątku postaci tyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 12:51 > A mieszany stosunek to się chyba > wszystkich bez wyjątku postaci tyczy. he he no chyba ze sie jest innej orientacji to wtedy ma sie stosunek pokrewny :) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Juz mi się otworzyło :-))) 26.05.04, 13:21 altu napisała: > he he > no chyba ze sie jest innej orientacji > to wtedy ma sie stosunek pokrewny :) > No nie, my tu o poważnych sprawach, zagadnienia historyczne roztrząsamy, a Ty.. A potem znowu będziesz twierdzić, że to my ciągle tylko o jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka mała zmiana tematu 26.05.04, 14:15 jeszcze 66 postów i zostawiamy za sobą Sochaczew:) Odpowiedz Link Zgłoś
altu powrót do tematu właściwego 26.05.04, 14:18 a w Sochaczewie jest agencja towarzyska? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: powrót do tematu właściwego 26.05.04, 14:31 altu napisała: > a w Sochaczewie jest agencja towarzyska? > Na e-sochaczew.pl jest takie ogłoszenie z kwietnia: "powstająca agencja towarzyska poszukuje pań do towarzystwa". Czyli jak szukają, to chyba nie mają, ale prznajmniej są rozwojowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 26.05.04, 14:19 I sie tak zapytam? Twoja Renia, czyli...? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 26.05.04, 14:28 Wydaje mi się, że raczej Renault niż Renata, ale może sie mylę... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 26.05.04, 14:29 sqh napisał: > Wydaje mi się, że raczej Renault niż Renata, ale może sie mylę... :-) > No raczej tak, Renaty rzadko mają wycieraczki za które można włożyć reklamę. Ale myślę, że Altu jest tego świadoma. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 26.05.04, 14:28 altu napisała: > I sie tak zapytam? > Twoja Renia, czyli...? > Nic szczególnie szczególnego. Samochód moim zdaniem, chociaż niektórzy go za takowy nie uważają. Thalia. Diesel. A skąd takie pytanie po latach ? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencaja Towarzyska 26.05.04, 14:36 sqh napisał: > Altu ma poduszkowiec :-) > Z pierza naturalnego czy sztuczny ? To może zbyt intymne pytanie, ale .. przewiozła Cię nim kiedyś ? Ja mam już kilka starych okien w piwnicy, zbieram na szybowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 26.05.04, 15:06 erleusortok napisał: > Z pierza naturalnego czy sztuczny ? Sztuczny, z karoserii. > To może zbyt intymne pytanie, ale .. przewiozła Cię nim kiedyś ? Owszem, raz z Nowowiejskiej w Aleje Jerozolimskie :-) *** A ja hoduję gąsienice, bo buduję czołg. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Agencja Towarzyska 26.05.04, 17:50 sqh napisał: > > To może zbyt intymne pytanie, ale .. przewiozła Cię nim kiedyś ? > > Owszem, raz z Nowowiejskiej w Aleje Jerozolimskie :-) Ale gdzie konkretnie bo Aleje są długie i szerokie;jeden przystanek tramwajem pod Mariotta czy może pod halę Znicza?:-) > > *** > > A ja hoduję gąsienice, bo buduję czołg. ...a myśmy z dziadkiem kupili "Młodego Technika" I na podwórzu Pershinga stawiamy;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Agencja Towarzyska 26.05.04, 22:11 stary.prochazka napisał: > ...a myśmy z dziadkiem kupili "Młodego Technika" > I na podwórzu Pershinga stawiamy;-) Ach, to były czasy, łza się w oku kręci. Miałem tę kasetę... Pewne rzeczy pozostają niezmienne: Gdzie jest Izba Przyjęć ? Na początku szpitala. To co jest na końcu ? Izba Pamięci. > tak sobie pomyślałem i przeszył mnie dreszczyk grozy: z czego się buduje > odrzutowce? Z nieudanych wersji Dolly ? Faktycznie, strach się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencja Towarzyska 28.05.04, 10:07 altu napisała: > a czy jest Izba Odjęć? Tak, i nazywa się amputatorium :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencja Towarzyska 28.05.04, 10:06 stary.prochazka napisał: > Ale gdzie konkretnie bo Aleje są długie i szerokie;jeden przystanek tramwajem > pod Mariotta czy może pod halę Znicza?:-) Dokładnie pod Marriotta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Agencaja Towarzyska 26.05.04, 17:39 erleusortok napisał: > Ja mam już kilka starych okien w piwnicy, zbieram na szybowiec. tak sobie pomyślałem i przeszył mnie dreszczyk grozy:z czego się buduje odrzutowce? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 27.05.04, 08:40 Z tego samego, co parówki :-))) P.S. Lubię parówki, mimo, że mam pełną świadomosć, z czego powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka parówki 27.05.04, 09:03 ja też lubiłem ale po tej aferze z przedszkolami i Sanepidem(nie wolno dawać dzieciom bo za dużo tłuszczu i konserwantów), kiedy szczegółowo pisali z czego się je robi, jakoś od tej pory nie zdarzyło mi się spróbować. Jestem za to wielkim fanem benzoesanu sodu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: parówki 27.05.04, 09:42 A owszem, ja z zupek tzw. chińskich bardzo lubię wyjadać zawartość torebek z przyprawami "na sucho" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: parówki 27.05.04, 10:05 oczywiście dobry glutaminian też nie jest zły, nie mówiąc już o glukozie, jajkach (względnie mleku) w proszku albo aspartamie.Niestety nigdy jeszcze nie udało mi się znaleźć śladowych ilosci orzechów arachidowych-jestem tym naprawdę zawiedziony:( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 27.05.04, 10:05 tak, parówki i ciasta, to posiłki Sqh'y he he Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 27.05.04, 10:21 Ładnie to tak, ujawniać tajemnicę korespondencji? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencaja Towarzyska 27.05.04, 11:28 Jakiej korespondencji? przed chwilą napisałeś, że lubisz parówki, niezależnie od składu, a w wątkach swiątecznych zdradzileś się, ze ciasta to Twoja miłość ... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencaja Towarzyska 27.05.04, 11:53 Tak, tak, żadnej korespondencji nie było. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka piątek:))) 28.05.04, 08:56 Witam wszystkich, proszę pamiętać i wziąć sobie do serca że dzisiaj jest pierwszy dzień końca weekendu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: piątek:))) 28.05.04, 08:59 To taki nowy pruszkowski zwyczaj, żeby witac się w progu agencji toarzyskiej? ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: piątek:))) 28.05.04, 09:17 oczywiście bo jak sama nazwa wskazuje, jest to miejsce spotkań towarzyskich. Już od progu widzę wszędzie starych znajomych:-) Poza tym kultura obowiązuje wszędzie, nawet w agencji towarzyskiej a tutaj to wręcz szczególnie.Aż dziw że słysze takie słowa z ust Poznanianki.Ordnung muss sein, moja droga;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: piątek:))) 28.05.04, 09:21 stary.prochazka napisał: > oczywiście bo jak sama nazwa wskazuje, jest to miejsce spotkań towarzyskich. > Już od progu widzę wszędzie starych znajomych:-) > Poza tym kultura obowiązuje wszędzie, nawet w agencji towarzyskiej a tutaj to > wręcz szczególnie.Aż dziw że słysze takie słowa z ust Poznanianki.Ordnung muss > sein, moja droga;-) Osobiście wolałabym kawiarenkę... Dorobiliście się już kawiarenki, moje Prószki? :D Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: piątek:))) 28.05.04, 09:42 Ależ oczywiście i to nie jednej,nie myśl sobie, żesmy gorsi od Poznania. Mamy nawet bar mleczny a w tajemnicy i na ucho powiem ci że nawet McDonalda mamy:) Będac w łazience w przeciągu ostatnich 20 minut wykreowałem koncepcyjnie ciekawą tezę historyczną:Niemcy też są z Poznania:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: piątek:))) 28.05.04, 10:14 Na Starym Mieście stoi nawet po dziś dzień kamienica, w której urodził się przyszły feldmarszałek, zwycięzca spod Tannenbergu i prezydent Rzeszy Paul von Beneckendorff und von Hindenburg. Były ponoć zamysły, aby zrekonstruować tablicę pamiątkową poswięconą tej postaci, ale obawiam się, że w Poznaniu taki numer nie przejdzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: piątek:))) 28.05.04, 10:30 obudowałem swoją tezę literacko i tak mi to wyszło: Dawno temu w krainie nad Wartą żyło sobie plemię Polan. Jako że byli wyjątkowo słusznego wzrostu, inni Polanie zaczęli ich nazywać Wielkimi.Było to plemię bardzo porządne i sumienne, słynące z targów na które zapraszali przedstawicieli innych plemion.Jako poganie, czcili słowiańskiego boga Pyrkuna (Pyruna). Jednak pojawiła się wśród nich grupa fundamentalistów, którzy narzucili sobie idealny porządek i bezwzględny ład. Jako że Wielcy Polanie, nie mogli z nimi wytrzymać, wypędzili tych ekstremistów za Odrę. I od tej pory naszymi sąsiadami na zachodzie są Niemcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: piątek:))) 28.05.04, 11:25 stary.prochazka napisał: > obudowałem swoją tezę literacko i tak mi to wyszło: > > Dawno temu w krainie nad Wartą żyło sobie plemię Polan. Jako że byli wyjątkowo > słusznego wzrostu, inni Polanie zaczęli ich nazywać Wielkimi.Było to plemię > bardzo porządne i sumienne, słynące z targów na które zapraszali > przedstawicieli innych plemion.Jako poganie, czcili słowiańskiego boga Pyrkuna > (Pyruna). > Jednak pojawiła się wśród nich grupa fundamentalistów, którzy narzucili sobie > idealny porządek i bezwzględny ład. Jako że Wielcy Polanie, nie mogli z nimi > wytrzymać, wypędzili tych ekstremistów za Odrę. > I od tej pory naszymi sąsiadami na zachodzie są Niemcy:) Hihi, a co na to mało-polanie? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: piątek:))) 28.05.04, 11:42 > Hihi, a co na to mało-polanie? O właśnie - Rita dawno do nas nie zaglądała... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: piątek:))) 28.05.04, 12:34 małopolanie byli wtedy zajęci palącą kwestią smoka:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: piątek:))) 28.05.04, 13:32 aha, sqh - a propos szkodników mączno-zbożowych mam dla ciebie dobry materiał na sygnaturkę.Na ulicy Ordynackiej (ja tam tylko przechodziłem!!!) znalazłem taką tabliczkę: STOŁECZNE PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLU OPAŁEM I MATERIAŁAMI BUDOWLANYMI co mnie trochę rozbawiło nie wiedzieć czemu i jakoś mi się z dawnymi czasami skojarzyło "-Węgiel?To fascynujące!A skąd pan bierze węgiel? -Zasadniczo z Węgorzewskiej... -I nie boi się pan tak węgiel wozić?";-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: piątek:))) 28.05.04, 13:39 stary.prochazka napisał: > Na ulicy Ordynackiej (ja tam tylko przechodziłem!!!) Ehe, na pewno... ;-) Ale jeszcze ciekawsza instytucja mieści się (mieściła się?) na terenie dawnego Fortu V Włochy. Nazwę cytuję z pamięci: Doświadczalna Stacja Radiacyjnego Utrwalania Płodów Rolnych. A dwa nowe zdjęcia już czekają na zasygnaturkowanie, i pewno pojawią się w poniedziałek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: piątek:))) 28.05.04, 14:01 niech zgadnę;idąc w ślad za myślą naukowców radzieckich, prowadzono tam badania nad zabezpieczaniem ziemniaków czy innego buraka pastewnego przez zepsuciem metodami radiacji czyli napromieniowywania odpowiednimi pierwiastkami? ciekaw jestem bardzo nowych zdjęć:) PS:chyba robi nam się kolejny wątek typu "Witam", nie uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: piątek:))) 28.05.04, 14:06 stary.prochazka napisał: > PS:chyba robi nam się kolejny wątek typu "Witam", nie uważacie? Wątek "Witam" jest w zasadzie OK, tylko coraz dłużej trwa jego otwarcie i to jedyne mi się w nim nie podoba :-( Obawiam się zaś, że walka z niemerytorycznością wątków, proszę Kolegi Współmoderatora, jest niestety z góry skazana na przegraną. Tak mówi moje forumowe doświadczenie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: piątek:))) 28.05.04, 18:33 sqh napisał: > stary.prochazka napisał: > > Wątek "Witam" jest w zasadzie OK, tylko coraz dłużej trwa jego otwarcie i to > jedyne mi się w nim nie podoba :-( > mam te same zastrzezenia, nawet myslalem czy by nim jakos nie pomanewrowac, zeby bylo latwiej ale w mysl bardziej ogolnej koncepcji powstrzymuje sie od wszelkich ingerencji:) > Obawiam się zaś, że walka z niemerytorycznością wątków, proszę Kolegi > Współmoderatora, jest niestety z góry skazana na przegraną. Tak mówi moje > forumowe doświadczenie :-) > ja nawet nie probuje walczyc ani narzucac merytoryzmu forumowo-watkowego i zgadzam sie w calej rozciaglosci. Ingeruje tylko w wyjatkowych syutacjach i gdy watek ewidentnie nikogo nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Czy wiesz, co jesz? :-))) 28.05.04, 14:03 Dobrze pamiętałem! :-) www.if.pw.edu.pl/~pluta/pl/dyd/mfj/zal03/rusiniak/sytuacja_w_%20Polsce.htm "Ważnym przedsięwzięciem w ramach wspomnianego programu było wybudowanie Stacji Radiacyjnego Utwalania Płodów Rolnych we Włochach niedaleko Warszawy. Jest ona częścią Instytutu Chemii i Techniki Jądrowej. Na zlecienie przemysłu rolno - spożywczego rocznie poddaje się tam dziłaniu promieniowania jonizującego około 1 tyś. ton rocznie produktów - przypraw (m. in. lubczyk, tymianek, kminek, cząber), warzyw (papryka czerwona i zielona, seler), świeżych i suszonych grzybów." Pisownia oryginału zachowana. Zdjęcia tamże. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka skladamy przysiege warzywom:) 28.05.04, 18:39 NIECH ZYJA WARZYWA I OWOCE! (NIECH ZYJA!NIECH ZYJA!) jak widac na zalaczonym obrazu, od kilku tygodni indoktrynuje sie kawalkami kabaretu Tey "Z tylu sklepu":) pozdrawiam pracowo (jeszcze tylko poltorej godzinki:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Agencaja Towarzyska 29.05.04, 18:15 tak to jest jak się nie czyta regulaminu: fun.from.hell.pl/2004-05-28/bilet_dla_dziecka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Agencja Towarzyska 31.05.04, 08:29 Witam w poniedziałkowy poranek:) Nie wiem jak wy, ale ja generalnie lubię poniedziałki tylko akurat dzisiaj mam niestety egzamin z cholernego public relations:( Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Agencja Towarzyska 31.05.04, 09:29 Dzien doberek he he nie wiem, czemu, ale od razu mi sie przypomniało, że jak kiedyś uczylam dawno dawno temu w technikum mechanicznym i elektrycznym, to na zajeciach z podstaw marketingu czesto zadawalam chlopakom zadanie: przygotowac jak najlepszą reklemę dla agencji towarzyskiej tak, zeby nie powiedziec o co chodzi, a przyciagnac klientow... i o ile chlopcy (panowie!) wczesniej czesto gadali o golych babach, a marketing wydawal im sie nudny, to potem byli lekko zmeczeni przygotowaniami kampanii reklamowej dla takiego przybytku.. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Agencja Towarzyska 31.05.04, 09:43 Jak się niedawno dowiedziałem, fachowy termin dla tych ulotek wkładanych za wycieraczkę to "burdelotki";) ja widziałem taką burdelotkę koło swojego wydziału:cała czarna, bez żadnych gołych panienek, był na niej tylko napis złotymi literami:"Chcesz się pobawić? Zadzwoń!" czy coś takiego.Śprytne:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencja Towarzyska 31.05.04, 11:56 Ostatnio niektóre agencje wpadły na pomysł, żeby rozsiewać ulotki w torebkach strunowych, w celu przedłużenia ich żywotności. Myślę, że to doskonały pomysł - chodzę i zbieram te torebki, bo do dystrybucji narkotyków są w sam raz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Agencja Towarzyska 31.05.04, 11:58 A ty się dziwisz, że nie chcę odwiedzić twego pięknego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Agencja Towarzyska 31.05.04, 13:58 Torebki są używane w Warszawie, a nie w Pruszkowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Agencja Towarzyska 31.05.04, 13:34 Te torebki to może być przejaw przedsiębiorczości niektórych biznesmenów z kręgów prowadzących takie przybytki;upłynniają z magazynów to, czego mają za dużo w innej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Chce się żyć:) 31.05.04, 13:30 rany, jaki piękny dzionek, aż miło popatrzeć.Podobno teraz w maju i przez kawałek czerwca jest najlepsze światło do robienia zdjęć - tak się dowiedziałem od znajomego fotografa. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Chce się żyć:) 31.05.04, 14:01 stary.prochazka napisał: > Podobno teraz w maju i przez > kawałek czerwca jest najlepsze światło do robienia zdjęć Owszem, ja to wykorzystywałem namiętnie, choć dotychczas nieświadomie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Chce się żyć:) 31.05.04, 14:20 czasami zdumiewają mnie spostrzeżenia fotografów, jak np. oprócz tego nieba(do połowy czerwca) to że w tych tygodniach zieleń ma najbardziej wyrazistą barwę, bo już za jakiś czas zacznie przysychać. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Chce się żyć:) 31.05.04, 14:42 Ja chyba jednak najbardziej lubię kwiecień - bo pogoda jest w miarę pewna, a na drzewach nie ma jeszcze zieleni, przeszkadzającej w fotografowaniu architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Chce się żyć:) 31.05.04, 21:59 sqh napisał: > drzewach nie ma jeszcze zieleni, przeszkadzającej w fotografowaniu architektury Tia... A w Zakopanem góry widok zasłaniają. Czy sqhfoto.w.interia.pl/ przybierze kiedyś jakąś bardziej konkretną postać ? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Chce się żyć:) 01.06.04, 08:18 erleusortok napisał: > Czy sqhfoto.w.interia.pl/ przybierze kiedyś jakąś bardziej konkretną postać ? Akurat ten komunikat jest generowany automatycznie i nie zależy od tego, czy właściciel buduje jakąś stronę, czy nie :-) Oczywiście zgodzę się, że warto byłoby zrobić stronę startową z linkami do wszystkich wiszących na tym koncie galeryjek i samodzielnych obrazków. Na razie jednak nie mogę jakoś znaleźć czasu, by tworzyć nowe galeryjki albo ponaprawiać stare (kilka fotek się nie otwiera), a co dopiero mówić o stronie startowej. Ale tak to jest, jak się człowiek zajmuje dziesięcioma rzeczami naraz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka w szponach hazardu 03.06.04, 00:54 Nreszcie ogłosili wyniki! pierwszy raz w życiu zagrałem w Totka - 20 milionów piechotą nie chodzi;-) Niestety nie mogę jeszcze kupić sobie koncernu Agora ale przynajmniej wyszedłem na swoje bo trafiłem trójkę razem z 1070794 innymi szczęśliwcami:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: w szponach hazardu 03.06.04, 08:18 A ile ta trójeczka wynosi w przeliczeniu na PLN? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: w szponach hazardu 03.06.04, 10:06 całe 10.Zarobiłem 2,5 złotego:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: w szponach hazardu 03.06.04, 10:15 No proszę. Jakby nie patrzeć, taka suma też piechotą nie chodzi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: w szponach hazardu 03.06.04, 10:19 Gratulacje dla bogacza! Trzeba to uczcić! :)) ps. Kto stawia?... Odpowiedz Link Zgłoś