Dodaj do ulubionych

braffiterka

21.07.11, 16:34
Czy w Pruszkowie mozna gdzieś skorzystać z porady braffiterki? Jeśli znacie, macie jakiś namiar to please.
Obserwuj wątek
    • pruszynkaaa Re: braffiterka 21.07.11, 18:19
      Owszem jest :)
      Sklepik dość niepozorny - malutki, ale Panie które tam pracują, bardzo profesjonalnie dobierają bieliznę (i nawet mają większe rozmiary, takie jak E bądź nawet F :D)
      Sklep mieści się na Kościuszki, blisko pałacyku ślubów - nie pamiętam jak się nazywa to miejsce, ale charakterystycznym znakiem są fioletowe tablice reklamowe.
      • inbluesky Re: braffiterka 21.07.11, 22:12
        Tak jest, sklep na wylocie Kościuszki, jak stoisz przodem do Pałacyku Ślubów to po prawej stronie ulicy.

Przygotuj się na min. pół godziny :)

A potem jak wygodnie, i ładnie.
        • pruszynkaaa Re: braffiterka 21.07.11, 22:53
          Dokładnie o tym pisałam :)
          Zgadzam się co do czasu - trzeba go trochę zarezerwować, ale dla TEGO efektu po doborze naprawdę warto :).
      • zibi-pruszkow Re: braffiterka 21.07.11, 22:27
        pruszynkaaa napisała:

> bardzo profesjonalnie dobierają bieliznę

to wy już gaci sobie nie umiecie kupić ...
        • inbluesky Re: braffiterka 21.07.11, 22:34
          Ach, te reformy, tu piją, tam drapią... A co gorsza spadywują.

Ps. Słowo brafitterka zaczyna się od bra, a nie panties :)
          • algaria Re: braffiterka 21.07.11, 23:28
            Nacycnik trzeba dobrze dobrany mieć by cycochy nie wisiały jak uszy spaniela - a nie dobierać reformy drapiące :P
      • monika3411 Re: braffiterka 22.07.11, 07:47
        A mnie ten sklepik rozczarował :-(
        Nie wypowiadam się na temat wiedzy Pań tam pracujących, bo nie potrzebuję ich porad. Jednakże świetnie, jeśli znają się na rzeczy i potrafią pomóc :-)
        Weszłam tam skuszona reklamą Panache na wystawie. Niestety nie znalazłam tam nic poza Konradem, Comeximem itp.
        Mam jednak nadzieję, że pomału zawitają pod nasze pruszkowskie strzechy również angielskie marki :-) I nie tylko "takie F", ale pełna brytyjska rozmiarówka.... marzenie... :-)
      • ilekobietamalat Re: braffiterka 24.07.11, 18:48
        pruszynkaaa napisała:

> Owszem jest :)
        > Sklepik dość niepozorny - malutki, ale Panie które tam pracują, bardzo profesjo
        > nalnie dobierają bieliznę (i nawet mają większe rozmiary, takie jak E bądź nawe
        > t F :D)

no to az nie wiem co powiedziec, skoro takie nawet f sie znajdzie. f to czasami i w tesco jest;)

ale w sumie to i tak postep. obwody 60-65 od e w gore sa tam do znalezienia?
        • pruszynkaaa Re: braffiterka 25.07.11, 11:13
          Te teskowe niestety są dla mniej biuściastych :) większe miseczki do niczego się nie nadają - nie spełniają swojej funkcji zupełnie.
          Nie wiem czy są takie obwody, bo mnie akurat interesowały większe, ale sprawdź... myslę, że panie mogłyby sprowadzić coś co by Cię interesowało
    • gaz.lupkowy Re: braffiterka 22.07.11, 08:26
      Chyba bra-fit-terka, czyli "osobnik płci żeńskiej dopasowujący staniki". Od bra, fit - stanik, dopasować. Swoją drogą trzeba być okropnym gamoniem, żeby sobie nie umieć samemu stanika dobrać.
      • pruszynkaaa Re: braffiterka 22.07.11, 08:53
        Dla wielu pań wydaje się, że potrafią to robić. Mają rację - wydaje im się...
        Dopiero jak poszłam do odpowiedniego miejsca, to zobaczyłam, że wcale to nie taka prosta sprawa i o mnóstwie rzeczy nie miałam pojęcia :)
        W Polsce bardzo trudno jest dostać stanik większy niż "D" więc same panie sprzedające zwykle źle informują klientki o prawidłowym rozmiarze by klientka kupiła cokolwiek... :/ (najczęściej za luźny w obwodzie i jednak ze zbyt małymi miseczkami). Rozmiarówkę mamy bardzo ograniczoną (zupełnie nie wiem czemu), i przez to wiele pań kupuje jakieś substytuty poprawnego stanika...
    • gaz.lupkowy Re: braffiterka 22.07.11, 08:47
      Po polsku brafitter mógłby się nazywać stanikowcem, przez analogię do gaźnikowca, który kiedyś regulował gaźniki. Swoją drogą doświadczony stanikowiec na pewno zrobiłby regulację bardziej fachowo i z lepszym wyczuciem niż jakaś brafitterka.
      Mężczyźni jednak lepiej znają się na piersiach od kobiet..
      • alabama8 Re: braffiterka 22.07.11, 12:14
        gaz.lupkowy napisał:
        Mężczyźni jednak lepiej znają się na piersiach od kobiet..
        Mężczyźni znają się głównie na obściskiwaniu cycków spoczywających w pozycji horyzontalnej, nie mają jednak zielonego pojęcia (i doświadczenia) jak TO nosić na sobie. ;-)
    • kejt1991 Re: braffiterka 22.07.11, 10:40
      Jeszcze chciałam podpytać jak się ceny mają w tym sklepiku? :)
      • michart Re: braffiterka 22.07.11, 11:24
        kejt1991 napisała:
        > Jeszcze chciałam podpytać jak się ceny mają w tym sklepiku? :)

Świetnie.
    • madducha Re: braffiterka 22.07.11, 11:01
      A mnie obsługa w tym sklepie średnio się podoba. Sprzedająca tam pani próbuje wcisnąć (dosłownie), że w każdym przyniesionym przez nią staniku wygląda się dobrze :/
      • kanchi Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 21:33
        pani próbuje wcisnąć (dosłownie), że w każdym przyniesionym przez nią staniku wygląda się dobrze

No przecież jej biust nie siedzi w twoich miseczkach. Jak więc mogłaby rozpoznać twoje intymne doświadczenie z mierzonym stanikiem? Coś mi się wydaje, że sęk wątkotwórczyni i pozostałych kobiet jest gdzie indziej.
        • madducha Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 22:56
          kanchi napisał:

> pani próbuje wcisnąć (dosłownie), że w każdym przyniesionym przez nią stanik
          > u wygląda się dobrze
          >
          > No przecież jej biust nie siedzi w twoich miseczkach. Jak więc mogłaby rozpozna
          > ć twoje intymne doświadczenie z mierzonym stanikiem? Coś mi się wydaje, że sęk
          > wątkotwórczyni i pozostałych kobiet jest gdzie indziej.

Sęk w tym, że wątkotwórczyni chciała skorzystać z porad brafitterki. Takiej porady w tym sklepie nie otrzyma, ponieważ pani pracująca w tym sklepie wciska kit jak leci. Tak naciąga ramiączka i tak potrafi zakręcić, że mimo iż widzisz i mówisz jej, że stanik źle leży, ona mówi, że dobrze. Do tytułu braffiterki, wierz mi, naprawdę jej daleko.

Niemniej dobrze, że taki sklep w ogóle w Pruszkowie istnieje. I cieszę się, że coraz więcej kobiet ma świadomość, że istnieją także inne rozmiary niż 75B.
          • pruszynkaaa Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 23:29
            Takiej por
            > ady w tym sklepie nie otrzyma, ponieważ pani pracująca w tym sklepie wciska kit
            > jak leci. Tak naciąga ramiączka i tak potrafi zakręcić, że mimo iż widzisz i m
            > ówisz jej, że stanik źle leży, ona mówi, że dobrze. Do tytułu braffiterki, wier
            > z mi, naprawdę jej daleko.

Powiem szczerze, że nie wiem o czym mówisz... może trafiłyśmy na inna panią sprzedającą? Albo była jakaś pani zatrudniona, która już nie pracuje? Jak ja byłam (2x w czerwcu), to za każdym razem były dwie panie (obie 40+ z czego jedna chyba bardziej:) ), i sama pani po założeniu cyckonosza, mówiła, że ten to się dla mnie nie nadaje, chociaż jak dla mnie mógłby być :). Dobrała mi chyba dopiero po przymierzeniu 6... (miałam wtedy F więc łatwo nie było). Sprawdzała każdą fałdkę materiału, ułożenie ramiączek i zapięcia w różnych kombinacjach... w sumie pod koniec już sama miałam tego dość.
            Wniosek z tego taki, że ani przez moment nie poczułam presji, by kupić cokolwiek...

Ktoś pytał o ceny - staniki usztywniane są od 110 w górę (przynajmniej takie jak dla mnie)
            a życie toczy się dalej...
            • madducha Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 23:51
              pruszynkaaa napisała:

> Powiem szczerze, że nie wiem o czym mówisz... może trafiłyśmy na inna panią spr
              > zedającą? Albo była jakaś pani zatrudniona, która już nie pracuje?

Mam nadzieję, że jest tak, jak piszesz :)
              Byłam w tym sklepie niedługo po otwarciu (jakoś wiosną).
              Wrażenie wciskania odniosłam nie tylko ja.
      • basiak63 Re: braffiterka 03.04.15, 15:45
        Wątek sprzed lat ale problem pozostaje aktualny. W tym sklepie nadal zatrudniane są osoby nie mające pojęcia o doborze biustonosza. Co gorsze, źle dobrany towar trudno zwrócić, ponieważ właścicielka nie uznaje zwrotów i tym samym nie przestrzega obwiązującej ustawy. Zdecydowanie odradzam wszytskimPaniom.
        • real.avalanche Re: braffiterka 06.04.15, 11:52
          Nie znam sklepu, ale nie znam też ustawy zmuszającej sprzedającego do przyjęcia zwrotu pełnowartościowego (nieuszkodzonego, a nie takiego, który przestał się podobać lub ma zły rozmiar) towaru kupionego w sklepie, a nie w sieci. Skoro powołujesz się na ustawę, to może rzuć odnośnikiem.
    • madducha Re: braffiterka 17.08.11, 22:04
      Spieszę donieść miłym koleżankom, że w ursusowym Factory jest nowy sklep, który zwie się Li Parie (obok Mc Arthura). Widziałam dziś duży wybór Panache, Freya, Masquerade, Dalii i wiele, wiele innych. Normalnie raj :)

Niestety nie wypowiem się o kompetencji pań sprzedających bo, póki co, jestem zaopatrzona. Niemniej mam nadzieję być ich stałą klientką :)
      • monika3411 Re: braffiterka 17.08.11, 23:28
        Ojjjj dziękuję za tę jakże cenną informację :-)
        Jak tam z rozmiarówką? Porządnie?
        A ceny jak tam wyglądają?
        • madducha Re: braffiterka 18.08.11, 00:02
          Nie ma sprawy :)

Sklep jest naprawdę duży, rozmiarów sporo.
          Co do cen - Panache Tango II, za który na allegro zapłaciłam 150zł, widziałam tam za 125zł. W dodatku były chyba we wszystkich kolorach tęczy :)
          • kama29 Re: braffiterka 03.04.15, 21:24
            o rany, czyżby raj....
    • anula2417 Re: braffiterka 09.04.15, 09:03
      Jest jeszcze sklep na osiedlu Staszica przy pętli obok Rossmanna. Podobno jest lepszy od tego na Kościuszki. Takie słyszałam opinie od koleżanek tam się zaopatrujących w biustonosze. Lepsza obsługa, lepszy dobór stanika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka