ohaw 21.07.11, 16:34 Czy w Pruszkowie mozna gdzieś skorzystać z porady braffiterki? Jeśli znacie, macie jakiś namiar to please. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pruszynkaaa Re: braffiterka 21.07.11, 18:19 Owszem jest :) Sklepik dość niepozorny - malutki, ale Panie które tam pracują, bardzo profesjonalnie dobierają bieliznę (i nawet mają większe rozmiary, takie jak E bądź nawet F :D) Sklep mieści się na Kościuszki, blisko pałacyku ślubów - nie pamiętam jak się nazywa to miejsce, ale charakterystycznym znakiem są fioletowe tablice reklamowe. Odpowiedz Link Zgłoś
inbluesky Re: braffiterka 21.07.11, 22:12 Tak jest, sklep na wylocie Kościuszki, jak stoisz przodem do Pałacyku Ślubów to po prawej stronie ulicy. Przygotuj się na min. pół godziny :) A potem jak wygodnie, i ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: braffiterka 21.07.11, 22:53 Dokładnie o tym pisałam :) Zgadzam się co do czasu - trzeba go trochę zarezerwować, ale dla TEGO efektu po doborze naprawdę warto :). Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: braffiterka 21.07.11, 22:27 pruszynkaaa napisała: > bardzo profesjonalnie dobierają bieliznę to wy już gaci sobie nie umiecie kupić ... Odpowiedz Link Zgłoś
inbluesky Re: braffiterka 21.07.11, 22:34 Ach, te reformy, tu piją, tam drapią... A co gorsza spadywują. Ps. Słowo brafitterka zaczyna się od bra, a nie panties :) Odpowiedz Link Zgłoś
algaria Re: braffiterka 21.07.11, 23:28 Nacycnik trzeba dobrze dobrany mieć by cycochy nie wisiały jak uszy spaniela - a nie dobierać reformy drapiące :P Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: braffiterka 22.07.11, 07:47 A mnie ten sklepik rozczarował :-( Nie wypowiadam się na temat wiedzy Pań tam pracujących, bo nie potrzebuję ich porad. Jednakże świetnie, jeśli znają się na rzeczy i potrafią pomóc :-) Weszłam tam skuszona reklamą Panache na wystawie. Niestety nie znalazłam tam nic poza Konradem, Comeximem itp. Mam jednak nadzieję, że pomału zawitają pod nasze pruszkowskie strzechy również angielskie marki :-) I nie tylko "takie F", ale pełna brytyjska rozmiarówka.... marzenie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: braffiterka 24.07.11, 18:48 pruszynkaaa napisała: > Owszem jest :) > Sklepik dość niepozorny - malutki, ale Panie które tam pracują, bardzo profesjo > nalnie dobierają bieliznę (i nawet mają większe rozmiary, takie jak E bądź nawe > t F :D) no to az nie wiem co powiedziec, skoro takie nawet f sie znajdzie. f to czasami i w tesco jest;) ale w sumie to i tak postep. obwody 60-65 od e w gore sa tam do znalezienia? Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: braffiterka 25.07.11, 11:13 Te teskowe niestety są dla mniej biuściastych :) większe miseczki do niczego się nie nadają - nie spełniają swojej funkcji zupełnie. Nie wiem czy są takie obwody, bo mnie akurat interesowały większe, ale sprawdź... myslę, że panie mogłyby sprowadzić coś co by Cię interesowało Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: braffiterka 22.07.11, 08:26 Chyba bra-fit-terka, czyli "osobnik płci żeńskiej dopasowujący staniki". Od bra, fit - stanik, dopasować. Swoją drogą trzeba być okropnym gamoniem, żeby sobie nie umieć samemu stanika dobrać. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: braffiterka 22.07.11, 08:53 Dla wielu pań wydaje się, że potrafią to robić. Mają rację - wydaje im się... Dopiero jak poszłam do odpowiedniego miejsca, to zobaczyłam, że wcale to nie taka prosta sprawa i o mnóstwie rzeczy nie miałam pojęcia :) W Polsce bardzo trudno jest dostać stanik większy niż "D" więc same panie sprzedające zwykle źle informują klientki o prawidłowym rozmiarze by klientka kupiła cokolwiek... :/ (najczęściej za luźny w obwodzie i jednak ze zbyt małymi miseczkami). Rozmiarówkę mamy bardzo ograniczoną (zupełnie nie wiem czemu), i przez to wiele pań kupuje jakieś substytuty poprawnego stanika... Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: braffiterka 22.07.11, 08:47 Po polsku brafitter mógłby się nazywać stanikowcem, przez analogię do gaźnikowca, który kiedyś regulował gaźniki. Swoją drogą doświadczony stanikowiec na pewno zrobiłby regulację bardziej fachowo i z lepszym wyczuciem niż jakaś brafitterka. Mężczyźni jednak lepiej znają się na piersiach od kobiet.. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: braffiterka 22.07.11, 12:14 gaz.lupkowy napisał: Mężczyźni jednak lepiej znają się na piersiach od kobiet.. Mężczyźni znają się głównie na obściskiwaniu cycków spoczywających w pozycji horyzontalnej, nie mają jednak zielonego pojęcia (i doświadczenia) jak TO nosić na sobie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kejt1991 Re: braffiterka 22.07.11, 10:40 Jeszcze chciałam podpytać jak się ceny mają w tym sklepiku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
michart Re: braffiterka 22.07.11, 11:24 kejt1991 napisała: > Jeszcze chciałam podpytać jak się ceny mają w tym sklepiku? :) Świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madducha Re: braffiterka 22.07.11, 11:01 A mnie obsługa w tym sklepie średnio się podoba. Sprzedająca tam pani próbuje wcisnąć (dosłownie), że w każdym przyniesionym przez nią staniku wygląda się dobrze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kanchi Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 21:33 pani próbuje wcisnąć (dosłownie), że w każdym przyniesionym przez nią staniku wygląda się dobrze No przecież jej biust nie siedzi w twoich miseczkach. Jak więc mogłaby rozpoznać twoje intymne doświadczenie z mierzonym stanikiem? Coś mi się wydaje, że sęk wątkotwórczyni i pozostałych kobiet jest gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
madducha Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 22:56 kanchi napisał: > pani próbuje wcisnąć (dosłownie), że w każdym przyniesionym przez nią stanik > u wygląda się dobrze > > No przecież jej biust nie siedzi w twoich miseczkach. Jak więc mogłaby rozpozna > ć twoje intymne doświadczenie z mierzonym stanikiem? Coś mi się wydaje, że sęk > wątkotwórczyni i pozostałych kobiet jest gdzie indziej. Sęk w tym, że wątkotwórczyni chciała skorzystać z porad brafitterki. Takiej porady w tym sklepie nie otrzyma, ponieważ pani pracująca w tym sklepie wciska kit jak leci. Tak naciąga ramiączka i tak potrafi zakręcić, że mimo iż widzisz i mówisz jej, że stanik źle leży, ona mówi, że dobrze. Do tytułu braffiterki, wierz mi, naprawdę jej daleko. Niemniej dobrze, że taki sklep w ogóle w Pruszkowie istnieje. I cieszę się, że coraz więcej kobiet ma świadomość, że istnieją także inne rozmiary niż 75B. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 23:29 Takiej por > ady w tym sklepie nie otrzyma, ponieważ pani pracująca w tym sklepie wciska kit > jak leci. Tak naciąga ramiączka i tak potrafi zakręcić, że mimo iż widzisz i m > ówisz jej, że stanik źle leży, ona mówi, że dobrze. Do tytułu braffiterki, wier > z mi, naprawdę jej daleko. Powiem szczerze, że nie wiem o czym mówisz... może trafiłyśmy na inna panią sprzedającą? Albo była jakaś pani zatrudniona, która już nie pracuje? Jak ja byłam (2x w czerwcu), to za każdym razem były dwie panie (obie 40+ z czego jedna chyba bardziej:) ), i sama pani po założeniu cyckonosza, mówiła, że ten to się dla mnie nie nadaje, chociaż jak dla mnie mógłby być :). Dobrała mi chyba dopiero po przymierzeniu 6... (miałam wtedy F więc łatwo nie było). Sprawdzała każdą fałdkę materiału, ułożenie ramiączek i zapięcia w różnych kombinacjach... w sumie pod koniec już sama miałam tego dość. Wniosek z tego taki, że ani przez moment nie poczułam presji, by kupić cokolwiek... Ktoś pytał o ceny - staniki usztywniane są od 110 w górę (przynajmniej takie jak dla mnie) a życie toczy się dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
madducha Re: braffiterka i piesek pogrzebany 22.07.11, 23:51 pruszynkaaa napisała: > Powiem szczerze, że nie wiem o czym mówisz... może trafiłyśmy na inna panią spr > zedającą? Albo była jakaś pani zatrudniona, która już nie pracuje? Mam nadzieję, że jest tak, jak piszesz :) Byłam w tym sklepie niedługo po otwarciu (jakoś wiosną). Wrażenie wciskania odniosłam nie tylko ja. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak63 Re: braffiterka 03.04.15, 15:45 Wątek sprzed lat ale problem pozostaje aktualny. W tym sklepie nadal zatrudniane są osoby nie mające pojęcia o doborze biustonosza. Co gorsze, źle dobrany towar trudno zwrócić, ponieważ właścicielka nie uznaje zwrotów i tym samym nie przestrzega obwiązującej ustawy. Zdecydowanie odradzam wszytskimPaniom. Odpowiedz Link Zgłoś
real.avalanche Re: braffiterka 06.04.15, 11:52 Nie znam sklepu, ale nie znam też ustawy zmuszającej sprzedającego do przyjęcia zwrotu pełnowartościowego (nieuszkodzonego, a nie takiego, który przestał się podobać lub ma zły rozmiar) towaru kupionego w sklepie, a nie w sieci. Skoro powołujesz się na ustawę, to może rzuć odnośnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
madducha Re: braffiterka 17.08.11, 22:04 Spieszę donieść miłym koleżankom, że w ursusowym Factory jest nowy sklep, który zwie się Li Parie (obok Mc Arthura). Widziałam dziś duży wybór Panache, Freya, Masquerade, Dalii i wiele, wiele innych. Normalnie raj :) Niestety nie wypowiem się o kompetencji pań sprzedających bo, póki co, jestem zaopatrzona. Niemniej mam nadzieję być ich stałą klientką :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: braffiterka 17.08.11, 23:28 Ojjjj dziękuję za tę jakże cenną informację :-) Jak tam z rozmiarówką? Porządnie? A ceny jak tam wyglądają? Odpowiedz Link Zgłoś
madducha Re: braffiterka 18.08.11, 00:02 Nie ma sprawy :) Sklep jest naprawdę duży, rozmiarów sporo. Co do cen - Panache Tango II, za który na allegro zapłaciłam 150zł, widziałam tam za 125zł. W dodatku były chyba we wszystkich kolorach tęczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
anula2417 Re: braffiterka 09.04.15, 09:03 Jest jeszcze sklep na osiedlu Staszica przy pętli obok Rossmanna. Podobno jest lepszy od tego na Kościuszki. Takie słyszałam opinie od koleżanek tam się zaopatrujących w biustonosze. Lepsza obsługa, lepszy dobór stanika. Odpowiedz Link Zgłoś