14.01.06, 16:35
bylismy dzis na budowie.bardzo sie rozczrowalismy ze nasz budynek zzewnatrz
jest nic nie roszony od ponad 3 tygodni a inne budynki sa juz pomalowane
prawie .budynek c nawet caly juz pomalowany i bez foli ochronnej .co sie
dzieje z tym naszym budynkiem .
Obserwuj wątek
    • agentione Re: budynek d 17.01.06, 19:44
      .. no właśnie?? czyżby zapomnieli o nas?!? nie wiem co jest grane ale mam
      nadzieję że dotrzymają słowa i będą terminowi jeśli chodzi o ukończenie
      budowy. pozdrawiam
      • aniasp2 Re: budynek d 06.03.06, 12:24
        Witam, dzisiaj rozmawiałam z jw i uzyskałam informację, że będzie opóźnienie
        około 20 dni od planowanego oddania budynku...ale zobaczymy...
        • 123j1 Re: budynek d 06.03.06, 12:29
          czyli wychodzi na to ze maj .ojej kazdy mowi co innego.
    • andrzej5219 Re: budynek d 07.03.06, 13:20
      Witam, jutro wybieram się na budowę i po cichu liczę na jakieś optymistyczne
      wieści
      • aniasp2 Re: budynek d 07.03.06, 13:38
        Witam, trzymam kciuki, za pozytywne informacje. Czekamy z niecirpliwością .....
      • andrzej5219 Re: budynek d 08.03.06, 13:46
        No więc już po krótkiej wizycie....otynkowany korytarz parteru, tynkują
        korytarz 2 piętra (50% gotowe), drzwi w lokalach już wstawione, nadal działają
        elektrycy na 3 piętrze, w budynku cieplutko i przyjemnie smile, dźwig usuwa
        zbiorniki między A i B, narzekają na nocne mrozy, kolejna wizyta za 3 tygodnie
        czyli 25 marca na sprawdznie zauważonych "poprawek" w moim mieszkanku
        • 123j1 Re: budynek d 09.03.06, 09:15
          sasiad a co wprawne oko zauwazylo juz do poprawki moze podpowie bo w sobote moze
          tez wejde na budowe i tez moze trzeba bedzie cos poprawic .a pytal sie sasiad
          jak z terminem bo ktos tu pisal ze opuzni sie o 20 dni.
          • andrzej5219 Re: budynek d 09.03.06, 12:48
            to dotyczy moich zmian w projekcie, jednak trzeba tego pilnować. Ze spraw
            ogólnych w kącie pokoju trochę nie trzyma kąta ale to będę wytykał przy
            odbiorze. Odbiór do końca kwietnia chyba że będą problemy z mrozami
            • 123j1 Re: budynek d 09.03.06, 13:21
              oby ten koniec kwietnia i zeby ta pogoda wkoncu sie zmienila bo koszmar z ta zima
        • aniasp2 Re: budynek d 09.03.06, 14:04
          dzięki za informacje. Mam pytanie czy ktoś nie ma namiarów na jakigoś dobrego
          fachowca do kładzenia glazury, terakoty? Ja mogę podzielić się namaiarami na
          fachowca od elektryki tj. podłaczenia telewzji satelitarnej czy kuchenki
          elektrycznej czy też poprawki instalacji..itp. Tomasz Pacholak tel.0-665-391-
          242 lub 0-501-761-782 sprawdzony!!!
          Posiadam również namiar na hurtownie z glazurą,terakotą, panelami itp. przy ul.
          Górczewskiej na przeciwko Auchan - ... dla zainteresowanych!!
          • 123j1 Re: budynek d 09.03.06, 14:32
            to ty bedziesz miec kuchenke elektryczna.
            • woj102 Re: budynek d 09.03.06, 17:57
              no to widzę że powoli przenosimy sie na tę stronę więc witam wszystkich nowych
              i już znajomych sąsiadów mam zamieszkać w bud. C
              pozdrawiam
              • andrzej5219 Re: budynek d 09.03.06, 20:17
                witaj, zakładaj wątek budynek c i skrzykuj sąsiadów wink...a tak na marginesie to
                ładnie już u Was tam środku aż miło pooglądać i ciut pozazdrościć smile
                • woj102 Re: budynek c 09.03.06, 22:32
                  no to zakładam ale jesteśmy w mniejszości nad czym ubolewam
                  a co do miło widoku i zazdrości to nieskromnie dodam że całkowicie sie z tym
                  zgadzam
                  pozdrawiam
                  p.s. sprawdzajcie sklepy z materiałami wykończeniowymi w Radzyminie (glazura i
                  terakota) - ceny takie same albo ciut niższe i można negocjować, wybór duży i
                  dowiozą na budowę
                  • andrzej5219 Re: budynek c 10.03.06, 00:24
                    Sorki, gdybyś był tak uprzejmy to umieść ten wątek w katalogu głównym bo
                    niechcący wylądował w wątku budynek d
                    • woj102 Re: budynek c 10.03.06, 14:34
                      sorki ale mieszkańcy budynku C sa nielicznie reprezentowani, zresztą na
                      porzednim forum tworzylismy jakąś całośc a tu juz widze początki podziałów,
                      alienacji, odstępstw, dyskryminacji .......
                      sąsiad my naprawdę będziemy musieli żyć obok siebie i to z wyboru
                      pozdrawiam
                      • aniasp2 Re: budynek c 10.03.06, 15:15
                        popieram, witamy nowych sąsiadów! z budynku C.
                        • wagabunda22 Re: budynek A 10.03.06, 21:09
                          Przyłączam się do nowych sąsiadów. Witam wszystkich. Widzę, że na Forum dominuje budynek D, ale może odezwie się ktoś z budynku A i przekaże jakieś nowe wieści.
                      • andrzej5219 Re: budynek c 10.03.06, 19:12
                        rany, proszę mi nie imputować intencji których nie mam, chodziło mi tylko o
                        lekki porządek....jesteśmy jednak narodem straszliwie drażliwym i lubiącym
                        szukać nie istniejących zamiarów nie tylko w wielkiej polityce ale i nawet w
                        tak małym środowisku, to chyba pozostałości po lekcjach polskiego i
                        sławetnym "co poeta powiedzieć chciał..."...a wszystko to wina cyklistów i
                        masonów wink
                        • woj102 Re: budynek c 10.03.06, 20:17
                          no dobra bez urazy, andrzej masz pecha chyba nie jestem pierwszy z tekstem
                          treści podobnej
                          ale nie jestem drażliwy, a robienie porządków pozostaw już sławnym
                          parlamentarzystom.
                          a moje skromna osoba ma zamiar dalej pisać na tym forum, chyba że dołączy
                          więcej sasiadów z C
                          do zobaczenia na osiedlu
            • aniasp2 Re: budynek d 10.03.06, 09:23
              myślę nad tym... ale jeszcze nie wiem.
    • 123j1 Re: budynek d 11.03.06, 18:06
      hej sasiedzi .bylismy na budowie tynkuja pierwsze pietro czyli moj poziom .nic
      ciekawego sie nie dowiedzialam bo z malym urwisem ciezko o wszyskim pamietac i
      pytac .spotkalismy sasiada woj 102 serdeczniei prosze grzeczniej na forum
      jeszcze nie mieszkaja a chlopy sie juz niedogaduja .a jeszcze jedno caly czs na
      budowie mi powtazaja ze pierwsza polowa kwietnia ,no zobaczymy.a jeszcze pytanie
      do woj102 co takiego sasiad co tydzien pilnuje na budowie co zostalo jeszcze do
      zrobienia w mieszkaniu czy sa juz np liczniki na wode i kontakty jak to
      wszysko wyglanda bo chyba juz wsz budynek skonczony .moze sasiad ma jakies fotki
      swojego apartamentu.
      • woj102 Re: budynek d 12.03.06, 22:51
        oj zaraz nie dogadują się, pogadalim jak w krużebnikach, w budynku c jest
        praktycznie wykończona klatka schodowa, szafki z mediami są gustownie
        zamknięte, w poniedziałek przywieźli szafki na liczniki elektryczne, mieszkania
        mają już drugą warstwę farby i pięknie sie bielą, liczniki założą na samym
        końcu mam fotografie ukazujace etapy budowy osiedla od lipca do stycznia, osoby
        dobrze poinformowane obiecują oddać budynek na przełomie marca i kwietnia a dwa
        tygodnie później wasz. drugi etap osiedla ponoć będzie zakończony we wrześniu
        pozdrawiam
        • 123j1 Re: budynek d 13.03.06, 07:55
          witam sasiedzie to ja poprosze zdjiecia z ostatnich 4 mies bo my tez jakies
          mamy ale maz gdzies zachachmecil po plytach .wiem ze robilismy zdjecia juz w
          marcu jak byly fundamenty.mozna na gazaetowa poczte.
        • andrzej5219 Re: budynek d 13.03.06, 08:59
          widzę to identycznie.....a piwo czeka jak już będziemy u siebie na swoim wink
    • andrzej5219 Re: budynek d 18.03.06, 12:59
      Witam i zdaję relację z dzisiejszej wizyty na budowie. Chętnym na wycieczkę
      sugeruję dojazd od strony obwodnicy, próba przebicia się Słowackiego od
      przychodni wymaga dużego samozaparcia i mocnego silnika wink, wskazane także
      obuwie "ratunkowe" i lina w bagażniku....to tyle spraw technicznych. Budynek
      jest całkowicie otynkowany wewnątrz, od pniedziałku planują układać gres na
      klatkach, w lokalach zrobiona elektryka ( w puszkach wszystkie podłączenia są
      zestawione),trwa suszenie ścian... i to niestety potrwa, usuwają drobne
      niedoróbki, warto sprawdzić czy wszystko jest zgodne z zatwierdzonymi planami
      przeróbek, u nas zebrało się trochę poprawek sad. Planowany termin 24.04.
      wygląda raczej marnie...wszystko przez pogodę. W budynku C montują szafy
      elektryczne na korytarzach, biały montaż elektryczny i malują lokale...niektóre
      już 3-raz, wszystko przez nie dosuszone ściany. To chyba wszystko,
      pozdrowionka....
      • woj102 Re: budynek d 21.03.06, 19:08
        dzisiaj dostałem zaproszenie od jwc na spotkanie informacyjne gdzie ma być
        omawiana kwestia odbioru mieszkań, spotkanie ma sie odbyc 28 marca. ma nadzieje
        że usłyszymy tam wiążące informacje w kwestii terminów odbioru.
        jeśli chodzi przesłanie zdjęć z budowy to chętnych proszę o podanie normalnych
        maili bo na te uzywane tutaj nie jestem w stanie tego zrobić.
        pozdrawiam
        • 123j1 Re: budynek d 22.03.06, 07:11
          oki woj 102 just123@o2.pl
        • przeprowadzka1 Re: budynek d 22.03.06, 08:46
          ewebor@wp.pl
        • jowiko Re: budynek d 26.03.06, 18:21
          hej woj102,przez przypadek odkrylem to forum,zakupilem w zeszlym roku
          mieszkanie w budynku d i tylko dzieki forum dowiedzialem sie ze jest
          wybudowane, sam nie moge nic sprawdzic bo mieszkam za daleko, jesli nie sprawi
          Ci klopotu wyslanie sasiadowi jakichs fotek i relacji z zebrania, bylbym
          strrrrraszliwie wdzieczny moj mail malutki@mail.dk
          • aniasp2 Re: budynek d 29.03.06, 14:59
            Witam, byłam na budowie w sobotę i jestem rozczarowana.. budynek C (dla
            porównania) jest prawie skończony tj ma wykończoną podłogę, poręcze na klatce
            itp. natomist blok d nie ma nic....??? czy oni o nas naprawdę zapomnieli? i czy
            napewno zdąrzą z pracami do końca kwietnia?? Przeraża mnie to wszystko ten
            czynsz (info ze spotkania) i terminy odbiorów....
            • woj102 jak wrażenia ze spotkania ? 29.03.06, 21:01
              no właśnie jak wrażenia? moim zdaniem mogło być gorzej, drodzy sąsiedzi z
              budynku D, bud. C jest zaawansowany, ale i tak musimy czekać razem z Wami do
              końca, dzis podano mi orientacyjne wyliczenie waloryzacji wg. wskaźnika GUS -
              ok. 1200 zl + depozyt czynszowy 21 zł z m2
              pozdrawiam
              • aniasp2 Re: jak wrażenia ze spotkania ? 31.03.06, 17:19
                Witam, podajesz kwotę 1200 PLN a kiedy kupiłeś lokal?? pytam z ciekawości aby
                wiedzieć jakiej kwoty mogę się spodziewać.....
                • woj102 Re: jak wrażenia ze spotkania ? 01.04.06, 19:46
                  w lutym 2005 waloryzacja obliczania wg wsk. GUS
                  pozdrawiam
    • 123j1 Re: budynek d 09.04.06, 17:32
      hallooooooooooooooooooooo czy ktos tu jeszcze jest czy juz sie wszyscy wykruszyli.
    • andrzej5219 Re: budynek d 09.04.06, 19:20
      Witam, relacja z sobotniej wizyty na budowiesmile....ściany nadal schną,
      szczególnie od strony zachodniej, na 3,2,1 piętrze jest gres na korytarzach i
      na schodach do parteru. Wciągnięta jest istalacja teletechniczna (TV i
      telefon), zainstalowane szafki na korytarzach, wysuszone lokale są już malowane
      po raz pierwszy, ostro pracują dekarze. Wg "cichej" informacji dla naszego
      budynku realny termin to czerwiec, kolejność oddawania to C, B, A, D.
      Uprzątnięto teren między budynkami. Pozdrawiam
      • amanna1 Re: budynek d 11.04.06, 16:31
        To chyba nie są zbyt optymistyczne wieści. Mam na myśli termin oddania.
        Czerwiec??? Na zebraniu była mowa kwiecień/maj. Dobrze, że koniec prac widać.
        • woj102 WESOŁYCH ŚWIĄT 15.04.06, 11:50
          spokojnych, wesołych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych i jak najszybszybszego
          zamieszkania na nazsym osiedlu życzy sąsiad z budynku C/15
    • michal.dyda Re: budynek d 15.04.06, 17:18
      Mam pytanie dotyczące budynku D, mianowicie czy ktokolwiek dysponuje planem mieszkania o metrażu 50,4 m2. Jeśli tak to byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi podesłał na mail'a. Z góry dziękuję za odppowiedź!!!
      • woj102 Re: budynek d (i C) 22.04.06, 16:36
        mam nadzieje że sasiedzi nie załamali sie po spotkaniu, dzisiaj obejrzałem
        sobie plac budowy, niestety relacje tylko z C. mieszkania maja juz zamki i
        mozna zwiedzać tylko w towarzystwie przewodnika. między budynkami równają teren
        pod kostkę, a wbudynkach C i D szykuja sie do sprzatania lokali. jest opcja że
        można odebrać mieszkanie wczesniej, szczegóły ponoć w kierownictwie budowy.
        budynki A i B jeszcze w rusztowaniach
        pozdrawiam
        • 123j1 Re: budynek d (i C) 22.04.06, 19:28
          woj 102 wyslalam meila .napisz cos wiecej na forum
          .
      • andrzej5219 Re: budynek d 22.04.06, 20:34
        Witam, i krótka relacja z dzisiejszej wizyty....zaczynają działać brukarze
        między budynkami ale to pierwsze ruchy więc efekty jeszcze nie są duże, na A i
        C wielkie mycie okien i sprzątanie budynków, na wszystkich czterech ostro
        pracują dekarze. Pod koniec przyszłego tygodnia mają zacząć sprzątać otoczenie,
        przenosząc materiały na drugą część budowy. Na budynku D położony gres, zaczęło
        się już malowanie. Ogólnie ruch dzisiaj był niewielki.
        P.S.
        P. Justyno, ściany ma pani suchutkie i lada moment wchodzą malarze smile
        • boberto3 Re: budynek d 29.09.06, 22:54
          Sąsiedzi z bloku d!!!
          Gdzie jesteście?
          co u Was słychać?
          • jaszlot80 Re: budynek d 02.10.06, 11:35
            www.osvictoria.mojeforum.net natym forum działamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka