Dodaj do ulubionych

W co gra Leo?

16.01.16, 12:04
Cześć,

Wczoraj przypadkiem w samochodzie ustawiłem POP Radio. Ku mojemu zdziwieniu zaczęli mówić o Pruszkowie. Okazało się, że to Pruszkowskie Radio. Na WWW jest informacja, że w Ekipie jest Leo.

Czy byłbyś tak uprzejmy i napisał coś więcej o tym Radiu? Jesteś założycielem, akcjonariuszem czy "tylko" współprowadzącym? Jaka jest historia tego Radia? Nie musisz odpowiadać, pytam z czystej ciekawości. O samym Radiu nie ma nic, jest tylko info o Ekipie.

Pozdrawiam,
A Radio brzmi świetnie: popradio.pl/posluchaj-nas/
Obserwuj wątek
    • wfe416n Re: W co gra Leo? 16.01.16, 17:29
      Wszystko jest na stronie którą podałeś.
    • leo48 Re: W co gra Leo? 24.01.16, 09:17
      @cezariano

Czarku, tutaj od paru lat zaglądam bardzo rzadko albo i wcale tak zresztą jak i Ty. Obrzydła mi tutejsza nienawistna zajadłość. Nie podyskutujemy tu również na tematy żywotne dla Miasta, w którym preferuje się "świetlicowy" model kultury uprawiany przez lizusów i donosicieli. Wszystko jest zmonopolizowane przez Stowarzyszenie Forum Pruszków, które w rozmaitych konfiguracjach wyziera już z niemal każdej lodówki.

Nie odpowiada mi coś, czego ikonami jest wyświetlanie filmów na prześcieradle albo koczownicze śniadanie w parku wśród wszechobecnej pruszkowskiej psiej kupy. Nie zachwyca mnie bezużyteczny miejski darmowy internet ani przewodnik niby to turystyczny na żenującym poziomie, a mimo to sztandarowo firmowany na oficjalnej internetowej stronie Urzędu.

Oburza mnie nieudolność Biura Promocji, które tworzy obraz Pruszkowa jako totalnej wiochy i tandety, a miejskie imprezy urządza w cieniu herbu, który nie jest herbem tylko jego haniebną profanacją. Ponadto niektórzy ludzie, których bardzo szanowałem oraz ceniłem (i nadal cenię pewne ich dokonania), potrafią się okazać skończonymi idiotami. Mógłbym tak wymieniać w nieskończoność, tylko po co?

Nie wiedziałem, że tak Cię sprawa Radia interesuje bo mogłem to wyjaśnić np mailowo jeśli nadal z dawnych czasów zachowałeś mój adres. Dużo też znalazłbyś na moim blogu "Pruszkowianie". W ogólnym zarysie wygląda to tak, że zniechęcony powszechną pruszkowską indolencją, postanowiłem "zagrać" z profesjonalistami. Radio uruchomiła Fundacja, z której przedstawicielem mój kontakt trwa od prawie 5 lat czyli od momentu kiedy kibicowałem uruchomieniu lokalnego radia w moim Żninie. Nasze starania tutaj trwały półtora roku. Jest sukces. Wygraliśmy konkurs na częstotliwość w KRRiTV i po wykonaniu ogromnej roboty przez Fundację jest w eterze stała emisja.

Moja rola po uczestnictwie w budowaniu założeń programowych do wniosku o koncesję była w zasadzie ograniczona do funkcji łącznika pomiędzy Fundacją a potencjalnymi partnerami z naszego terenu. W samo funkcjonowanie Radia staram się już nie wchodzić chociażby w trosce o to, by za mną nie przywlekli się i nie robili bagna ci sami, co na forach nieudacznicy, wiecznie narzekający i pałający zwierzęcą nienawiścią do każdego, kto z tej masy choć trochę wystaje. Czy w przyszłości będę aktywny? Wykluczyć nie można, ale i nie planuję tego przynajmniej na razie. Wprawdzie jestem członkiem Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich, ale dziennikarstwo radiowe jest mi raczej obce.

Wszystko przed nami. Tymczasem zachęcam do słuchania. Radio jest jeszcze w trakcie organizacji i dopiero stopniowo wypełnia lokalnymi treściami ramówkę, jaką na starcie zaplanowaliśmy.

POPradio 92.8 FM na każdy dzień i na każdą pogodę :)
      • cezariano Re: W co gra Leo? 25.01.16, 12:49
        Dziękuję za odpowiedź, a Radio naprawdę polecam.

Świetna inicjatywa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka