Dodaj do ulubionych

Święto regionalne

IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 13:29
Czy uważacie moi drodzy, że w Sochaczewie można stworzyć swięto, imprezę,
kiermasz charakterystyczny tylko i wyłącznie dla naszego miasta? Skierniewice
mają święto kwiatów, jest też święto ogórka, zupy pomidorowej itd.,itd. Czy
można stworzyć w naszym mieście cos naszego, swojskiego, regionalnego?
Obserwuj wątek
    • zeus Re: Święto regionalne 03.09.02, 14:16
      Proponuje Dzien DiscoMula - czyli najwieksze w karaju swieto fanatykow Dico
      Polo. Oni to maja przechlapane, podobno, juz nawet POLSAT nie nadaje ich
      ulubionyc Relaxow. A tak dzieki naszemu miastou - badz co badz - polskiej
      stolicy Disco Polo, mili by biedacy gdzie zapoznac sie z najnowszymi trendami
      • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.09.02, 15:29
        No wszystko fajnie, ale teraz na poważnie.
        • zeus Re: Święto regionalne 03.09.02, 16:16
          na powaznie - to nie zapominajcie, ze mielismy w okolicach Chopina...
          moze jakas swietna autorska synteza klasyki z noweczesnoscia... mogloby
          brzemiec ciekawie
          • Gość: bla..bla Re: Święto regionalne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 17:10
            Tylko,że ludzi klasyka nie interesuje i poza tym jest coś takiego,jak koncerty
            letnie w Żelazówce,trzeba uważać,żeby się ludziom nie przejadło i żeby z
            największego polskiego kopozytora nie robić sobie kpin.
            W Sochaczewie pasowałoby swięto dziury drogowej,albo coś ,co byłoby związane z
            kolejką wąskotorową.Mamy największe muzeum tego typu w Europie i jakoś nie
            umiemy się tym pochwalić.Festyn wąskotorowy,czy pikniki mogłyby zachęcic
            Sochaczewiaków(i nie tylko)do odpoczynku na świeżym powietrzu.
            • zeus Re: Święto regionalne 03.09.02, 17:21
              OK waskotorowka jest naprawde dobrym tematem
              • Gość: bla..bla Re: Święto regionalne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 17:38
                Kiedys sama Bzura była atrakcją,były "dancingi" koło przystani,plaże nad rzeką
                tętniły życiem.Teraz,owszem,dalej wszystko tętni,ale od zdechłych cielaków,czy
                tam prosiaków zahaczających się o konary,baktrii itp atrakcji.Ale są przecież
                masowe spływy kajakowe,tylko jakos mało szumu wokół nich sie robi,a szkoda,bo
                coś by mogło wyjść z tego na naprawdę dużą skalę,siakieś wyścigi,regaty,czy
                cosik takiego,jedna rzeka-opcji wiele.Byleby w tej wodzie cielska nie
                moczyć,chyba ,że ktoś jest b.odważny...
                • zeus Re: Święto regionalne 03.09.02, 17:42
                  Ach te wspaniale lata.
                  Bzura to byl raj dla dzieciakow (doroslych rowniez - ale onie sie starali z tym
                  kryc :(.
                  Waskotorowka jezdzila do wyszogrodu, a wlasciwie do samej wisly - dzis tamten
                  dworzec niszczeje
                  • Gość: bla..bla Re: Święto regionalne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 17:45
                    Ja nie pamiętam tych czasów,bo ze mnie jest młodziutka bestyjka,ale moja mama
                    mi opowiadała,jak to nawet ona pływała w Bzurze na wysokości sp nr2.Jakiś czas
                    temu w "Ziemi" było zdjęcie starej przystani
                    • Gość: kuki Re: Święto regionalne IP: *.isko.net.pl 03.09.02, 19:47
                      przejechal bym sie ta waskotorowka. - wzial przyklad ze slazakow i grabil wszystkich po kolei. slyszeliscie o tych akcjach z weglem??? katastrofa! - to taki maly wtret bez uszkodzenia szprych.
                      pozdro
                  • Gość: mian Re: Święto regionalne IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 10:41
                    Popieram w całej rozciągłosci . Widze ze pomysłow macie sporo , tylko jak z
                    przełożeniem na wykonanie ? Zdaje sie ze pobliski Iłów , kilka razy mniejszy od
                    Sochaczewa ma swoje dni Iłowa , znane zresztą w okolicy , a więc Sochaczew
                    powinien tym bardziej .

pzdr
                    mian

A dajcie znac jak juz cos będzie zorganizowane .
                    • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 11:29
                      Czuję, że coś tego wyjdzie, już w przyszłym sezonie.
                      • zeus Re: Święto regionalne 04.09.02, 13:34
                        O? Dobrze wiedziec :)
                  • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 11:27
                    Ale cały czas jest uroczy.
            • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 11:26
              Bardzo dobry trop, bla bla.
              • Gość: bla..bla Re: Święto regionalne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 15:28
                Węszę dalej;-)
                Mianie-mamy przecież dni Sochaczewa i wydaje mi się ,ze sa jednak trochę
                bardziej znane od tych iłowskich...
                • zeus Re: Święto regionalne 04.09.02, 18:09
                  Ale ja zawsze na Dniach Sochaczewa odczuwam niebywala zasciankowosc Socho.
                  • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 09:19
                    Może nawet nie chodzi o zaściankowość. Po prostu ciężko przebić się z takim
                    świętem na forum ogólnokrajowe.
                    Sorki za powtórki postów. Coś mi komputer gniecie.
                • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 09:05
                  Z tym że teświęta są znane w promieniu 50 km.
                • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 09:15
                  z TYM ŻE, ŚWIĘTA TE ZNANE SĄ W PROMIENIU 50 - 80 KM.
                • Gość: mian Re: Święto regionalne IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 15:32
                  Tylko ze ( z całym szacunkiem dla Iłowa ) po Sochaczewie spodziewam sie troche
                  wiecej niz po miescinie pare razy mniejszej . W sumie przyganiał kocioł
                  garnkowi , sam mieszkam w Łowiczu i imprez ktore by mnie zainteresowały nie ma
                  za bardzo . Publiczne koncerty itd to niejest to . Moze sam nie wiem czego
                  chcę ;-))

Pozdrawiam i zycze super pomysłow i 100 % ich wykonania ;-))

mian

A co wspomnianego tutaj wątku o Chopinie i ewentualnych Dniach Chopinowskich ,
                  super pomysł , przeciez te letnie koncerty w Zelazowej Woli są cały czas a taki
                  Festiwal czy jakies inne imprezy byłyby tylko dwa trzy dni w roku wiec
                  zainteresowanie mysle byłoby znacznie wieksze ( i to mediow ogolnoktrajowych )
                  niz Dni Sochaczewa .

pzdr
                  • Gość: bla..bla Re: Święto regionalne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 18:03
                    Cos mi się obiło o uszy,że kolejce odcięto tory.Czy to prawda?
                    • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 08:07
                      Ktoś prywatnie kupił działkę i zwinął tory. O i cała sprawa!
                  • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 08:06
                    Macie w lowiczu świetną biesiadę, wesele łowickie w skansenie. Super pomysł i
                    impreza.
                    • Gość: mian Re: Święto regionalne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 17:33
                      No tak tak ;-)) Ale mało !!! ;-)
                      • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 08:29
                        Łowicz ma swój klimat specyficzny, chyba Wam trochę łatwiej cokolwiek zrobić
                        regionalnego.
                        • Gość: bla..bla Re: Święto regionalne IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 21:08
                          A może jakis miejski festiwal filmowy???Można by było robić maratony pod gołym
                          niebem,puszczać filmy i slajdy(np. zdjęcia przedwojennego Sochaczewa) na
                          ścianach bloków,żeby każdy mógł przyjść i popatrzeć.Skoro ludziom nie chce sie
                          iść do kina,to może kino przyszłoby do nich?Moja koleżanka wpadła kiedyś na
                          fajny pomysł-kupiła rodzicom bilety do kina na którąś roczniecę ślubu.Ucieszyli
                          sie bardzo,bo to była kolejna część sienkiewiczowskiej trylogii("Ogniem i
                          mieczem"),a oni ostatnio byli razem na "Krzyżakach"...
                          • Gość: 79 Re: Święto regionalne IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 09:17
                            To ładnie, 35 lat w kinie nie być. Sam pomysł jest bardzo przedni. Taki mini
                            festiwal udaje się w Łowiczu, to i unas może się udać. No właśnie, znowu ten
                            Łowicz. Wąskotorowej nie ma w Łowiczu, więc to narazie jest najlepszy pomysł.
                            • bla_bla_bla ...CÓŻ... 11.09.02, 19:00
                              ...cyfry mówią same za siebie(czy w Łowiczu popularne jest disco polo???)-otóż
                              w naszym bajeranckim radiu Fama usłyszałam dziś "statystyki" dot.ilości ludzi
                              na dożynkach.Ogółem było między 8 a 10 tys(nie ma to jak dane na oko-2 tysiące
                              w tą,2 w tamtą-co za różnica?),"najwięcej w czasie występu zespołu Classic",jak
                              poinformował jeden z organizatorów...(Mniej zorientowanym chciałam wyjaśnić,że
                              owy Classic wbrew pozorom nie gra muzyki klasycznej-to zespół z krwi i
                              kości "discopolański")...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka