Dodaj do ulubionych

samochod na torach

13.09.05, 10:07
dzisiaj rano jakies autko wpakowalo sie na tory...podmiejska komunikacja pkp
padla :/ ktos wie o ktorej godz. ruszyly pociagi? ok 7 pojechala straz...
ps. nie mialam cierpilowsci czekac i pojechalam kolejka.
powinnam sie upomniec o zwrot biletu ;)
Obserwuj wątek
    • zerozeroseven Re: samochod na torach 13.09.05, 10:27
      Kiedy dzisiaj o 6:15 przemykałem rowerem ul. Boh. Warszawy właśnie zaczynała
      się akcja ratownicza. Wyglądało na to, że przed 6.00 ciemny samochód (na oko
      pokroju fiata Tempry i mniej więcej w takim wieku) uderzył w metalową budkę
      stojącą obok torów prawie ją przewracając i wpadł na szyny pociągów
      podmiejskich. Wyglądało to na „wariata drogowego” ale może się mylę. Na
      miejscu były już karetki pogotowia, straż , dźwig i ok. 50 gapiów. Na przejazd
      czekały dwa pociągi, z których wychodzili ludzie i ustawiając się wzdłuż ulicy
      próbowali złapać okazję do centrum Pruszkowa. Ponieważ kierowcy siedząc za
      kierownicą w 99% są bezmyślni, zatrzymywali się w tym miejscu potęgując zamęt.
      Jedna pani nie patrząc nawet co robi wyprzedziła mnie i zahamowała dosłownie
      przed moim nosem chcąc zabrać kogoś do Pruszkowa. Tylko mój niezwykły refleks
      uratował mnie przed wjechaniem w samochód i stania się kolejną ofiarą wypadku.
      Ludzie w puszkach - myślcie trochę! Kiedy wracałem z treningu ok. godz. 7:15
      pod Brwinowem jeszcze stały pociągi jednak 5 minut później na przejeździe na
      Papierni wyglądało, że wszystko wróciło do normy.
    • stary_pawian Re: samochod na torach 13.09.05, 10:41
      Zastanawiam się jak to auto to zrobiło. Stało sobie na torze z Wa-wy, ale
      skierowane do Wa-wy i nawet nie tak strasznie pokiereszowane. To jest drugi tor
      od jezdni!!! Od stojących tam ludzi usłyszałem, że wszyscy przeżyli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka