Dodaj do ulubionych

W szpitalu kolejowym są naprawde zacni lekarze!!!!

02.07.07, 22:45
Moim zdaniem na oddziale chirurgicznym są znakomici lekarze którzy niosą pomoc
-moja wdzięczność będzie dozgonna dla Pana Ordynatora B.Ostrowskiego.
Obserwuj wątek
    • cat_s Re: W szpitalu kolejowym są naprawde zacni lekarz 03.07.07, 09:05
      Witam,
      Nie ma nic osobiście do lekarzy ze Szpitala Kolejowego.
      Ale zacni nie są. Albo może są zacni ale niedbali.

Osoba z mojej najblizszej rodziny przy prostej operacji przepukliny została tam zarażona gronkowcem. Proces leczenia ciągnął się przez 7 miesięcy.

Inna osoba, również z najbliższej rodziny leczy tam od 2 miesięcy tzw. gradówkę na lewym oku. Zgaduj, z jakim efektem?
      Zgadłeś - z żadnym.

Według ciebie jest to dowód profesjonalizmu?

Więcej nic nie mówię na ten temat - bo nie chcę bluzgać.

Pozdrwaiam
      cat_s
      • doska26 cat-s mam pytanie 03.07.07, 22:41
        Czy ta osoba ktora zostala zarazona gronkowcem starala sie o odszkodowanie od
        szpitala,bo ma do tego pelne prawo
        • cat_s Re: cat-s mam pytanie 03.07.07, 23:57
          Witam,
          > Czy ta osoba ktora zostala zarazona gronkowcem starala sie o odszkodowanie od
          > szpitala,bo ma do tego pelne prawo

Ba... nie starała się, bo też - jak i ja - nie wiedziała, że jest to możliwe...

A wiesz może Doska26 - na jakiej podstawie prawnej można to było uskutecznić?

Pytam na wszelki wypadek, bo gronkowiec jest chyba wyleczony albo tylko zaleczony - bo słyszałem, że gronkowce, w zależności od swej odmiany gatunkowej, potrafią trzymać się pacjenta do końca życia...:-(

Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam serdecznie
          cat_s
    • ewka2266 Re: W szpitalu kolejowym są naprawde zacni lekarz 03.07.07, 09:31
      Nie narzekam i mam nadzieję że tak zostanie.
    • hattrickrules Re: W szpitalu kolejowym są naprawde zacni lekarz 03.07.07, 10:12
      Zazwyczaj rzadko zabieram głos na forum, co nie znaczy oczywiście, że go nie
      czytam regularnie. No i znalazłem ten oto piękny wątek...
      Moja opinia na temat Tego Pana jest niestety zupełnie inna.
      To było bodajże 6 lat temu. Miałem wtedy 18 lat, moja przypadłość była była
      raczej w sferze intymnej, także może nie będę wdawać się w szczegóły (ale jeśli
      ktoś zechce, to mogę opowiedzieć).
      Trafiłem na badania do Pana Doktora po kilku dniach walki z bólem, miałem ostry
      stan zapalny tego miejsca, pamiętam jak dziś, że był to czwartkowy poranek.
      Pan Doktor postanowił znieczulić to miejsce, żeby móc je zdiagnozować, niestety
      było to tak bolesne, że po prostu nie wytrzymałem i nie pozwoliłem zrobić sobie
      zastrzyku w sam środek bolącego mnie miejsca...
      Następnie Pan Doktor zawołał z korytarza moją mamę, zrobił jej wykład na temat
      mojego wychowania, stwierdził, że powinienem np pomachać trochę łopatą, bo to
      mnie nauczy życia. Na koniec zaoferował łóżko w szpitalu po weekendzie, w
      poniedziałek.
      To było w czwartkowy poranek, a w czwartkową noc byłem już na stole operacyjnym
      w szpitalu na Stępińskiej, gdzie wycięto ropień. Lekarze podjęli natychmiastową
      decyzję o zabiegu i stwierdzili, że do poniedziałku mógłbym po prostu nie
      wytrzymać...

Przepraszam za ten wywód i niemiłe szczegóły, ale do dziś kiedy mijam ten
      szpital, to przechodzą mnie ciarki. Nie znaczy to jednak, że lekarze pracujący w
      tym miejscu są niekompetentni, tego nie mówię, z pewnością uratowali i pomogli
      wielu osobom, mnie akurat nie pomogli, na szczęście już nigdy nie musiałem tam
      wracać...
    • szwagier68 Re: W szpitalu kolejowym są naprawde zacni lekarz 03.07.07, 22:26
      zacni zacni - sugeruję to obejrzeć, kiedyś jak dostanę większej szajby to ich
      za to pozabijam

uwaga.onet.pl/1380527,archiwum.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka