iwa2004 20.09.07, 08:25 Witam, Mam do Was pytanie. Gdzie w Pruszkowie można napić się dobrej kawy i zabrać swojego malucha na pyszne ciastko? Jeśli znacie takie miejsce to dajcie znać. Pozdrawiam Iwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perelka121 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 08:56 Iwa, mam ten sam problem co ty. Nie licząc Mcdonalda i dwóch parasoli przy Prusa i Motyla na Kraszewskiego, to chyb anigdzie. A mnie się marzy, fajna kafejka, gdzie właśnie mozna pójścna lody, kawę czy pyszne ciacho i w miarę jak ciepło siąść fajnie na dworku, ale nie przy głównej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 12:23 Bardzo mi tego brakuje, bo fajnie byłoby gdzieś po spacerku usiąść przy gorącej kawie i zjeść z dzieckiem pyszne ciacho. Znam takie miejsce, ale w Podkowie Leśnej: - MILI MOI; - WERANDA CAFFE. I rodzice i dzieci znajdą coś dla siebie. No i jest plac zabaw dla dzieci a rodzice mogą spokojnie wypić kawę. Pozdrawiam Iwa Odpowiedz Link Zgłoś
borekt Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 13:27 iwa2004 napisała: > Witam, > Mam do Was pytanie. Gdzie w Pruszkowie można napić się dobrej kawy i > zabrać swojego malucha na pyszne ciastko? > Jeśli znacie takie miejsce to dajcie znać. > Pozdrawiam > Iwa Przykro mi ale chyba pomyliłaś miasta. W Pruszkowie trzeba chodzić z własnym ekspresem. A tak poważnie, to jest to po prostu wstyd. Jak później Pruszków nie ma być sypialnią stolicy, gdy na jego terenie nie ma nawet gdzie wyjść aby w kulturalnych warunkach wypić dobrą kawę. Cały czas mam nadzieję, że wraz z powstającymi nowymi budynkami, a w nich nowymi lokalami nadającymi się to tego typu działalności, w końcu i do nas trafi jakieś Coffee Heaven czy coś takiego. Jak na razie to ewidentnie widać, że rozwój rynku gastronomicznego w Pruszkowie jest skutecznie przez kogoś ograniczany. Nie wiem czy to sprawka pobieranych haraczy, czy też nasi władcy mają coś za uszami, czy może właściciele tych nielicznych skutecznie blokują konkurencję. Jedno jest pewne, nie jest to normalne. Bo jak wszyscy w Pruszkowie wiedzą jest wielki popyt na tego typu przybytki - czyli ryzyko niewypału w tym interesie praktycznie nie istnieje. A jednak nic się nie otwiera ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 19:23 Dziewczyna z Komorowa ma fajny pomysł na taką kafejkę. Dałam jej namia na ten temat i mam nadzieję, że tu się pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 20:36 Może by tak reaktywować DUET ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 20:49 Jestem za !!!!!!!!! tyle miłych wspomnień ech niestety czasem bywam realistką to se ne wrati Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 20:56 mysza chyba cie zaciagne jako mojego PRowca:) witam serdecznie, jak juz mysza mnie rozreklamowala,to rozwine mysl. chcemy z przyjaciolka otworzyc cos takiego, z muffinkami,czyli slodkie ale i ostre ciasteczka, no i oczywiscie napoje, kawy,herbaty, dobre wina. chcialybysmy zeby to bylo wysmakowane,ale i przytulne wlasnie jak milimoi(jestesmy wielkimi fankami tego miejsca). wiadomo,pruszkow nigdy klimatem okolicy nie dorowna podkowie. komorow z reszta tez, no ale chcemy sprobowac. po przeczytaniu roznych opinni,i dyskusjach zastanawiamy sie teraz nad miejscem. same nie jestesmy pewne. wydaje nam sie ze okolica kosciola sw. kazimierza to najlepsze miejsce, albo jesli osiedle powstanie dosc szybko,to moze teren osiedla na miejscu porcelitu,albo jego bliskie okolice.. ale same nie wiemy. gdzie wy, chcialybyscie chodzic do takiej knajpki,w pruszkowie, w komorowie, moze pomiedzy?:) b. licze na wasze sugestie, i pomysly. mam nadzieje ze uda nam sie stworzyc miejsce, do ktorego wszyscy beda zagladac, i przyjemnie spedzac czas. drugi,moze bardziej okreslajacy o co nam chodzi opis tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36660&w=69309483 Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Do ilekobietamalat 22.09.07, 11:03 Żyćż powodzenia i szybkiej realizacji planów. Mam nadzieje, ze pomyślicie właśnie o rodzicach i ich pociechach. Jak się już ma dzieci to częściej wychodzi sie z nimi niż samemu. Czekam na efekty. Pozdrawiam Iwa Odpowiedz Link Zgłoś
margot79 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 23.09.07, 20:51 Jestem jak najbardziej za kawiarnia, a nawet herbaciarnia, jako miłośniczka dobrej herbaty. Jesli chodzi o lokalizację, to najchętniej w Komorowie, bo tam mam bliżej. ;) Albo w Pruszkowie na nowopowstałym Porcelicie? O ile tam będzie można coś takiego zrobić, bo to ma być przecież zamknięte osiedle... Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia66 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 25.09.07, 09:11 w cukierence pierogarni ,podają również dobre herbatki-polecam. godz otwarcia poniedziałek -piatek 10-20 sobota 9-18 niedziela 10-16. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 21.09.07, 19:21 Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to rzeczywiscie w Pruszkowie brak kawiarni z prawdziwego zdarzenia czy lokalu gdzie można spotkać się ze znajomymi Brakuje mi także normalnych supermarketów w których można zrobić wieksze zakupy. Mam porównanie do podobnego miasta konkretnie Legionowa Tam do wyboru mam Tesco Polo Plusa Biedronkę niedługo ma powstać Carrefour, bardzo blisko Kaufland Obi Pruszków na tym tle wypada bardzo blado. Słabo zaopatrzony Albert i Lidl w którym nie ma wszystkiego ???? Także odnoszę wrażenie że rozwój Pruszkowa jest przez kogoś celowo powstrzymywany Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia66 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 20.09.07, 21:33 nie jest to co prawda lokal taki jak w Podkowie,ale podają pyszną kawkę,ciastka są super,Jak się przyjdzie z dzieckiem (dostanie kartkę i kredki do rysowania)żeby w czasie koleżeńskich ploteczek maleństwo nie przeszkadzało.Jak zgłodniejemy to dostaniemy przepyszne pierogi domowej roboty w przeróżnych smakach-sprzedają na wynos mozna wmówić w domu że same zrobiłyśmy.A torty jakie można tu zamówić są poprostu bajkowe polecam zapracowana mama. Pruszków Wojska Polskiego 56a Cukiernia Pierogarnia (obok dawnego fitnes klubu który prowadziła Magda) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 21.09.07, 21:22 To ja się muszę tam przejść bo uwielbiam pierogi! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 21.09.07, 21:40 Najlepsze pierogi są... nie, nie na Placu Pigall, tylko na Starym Mieście w "Pierogerii" tuż przed wejściem do Barbakanu. W takiej mało efektownej kamieniczce prawdziwy raj dla podniebienia. Pierogi zarówno tradycyjne jak i super smaczne pierogi z pieca, z farszem w w przebogatym wyborze. Takie np z kaszą i boczkiem albo z sumem i chrzanem. Do tego sosy : koperkowy. chrzanowy, pomidorowy z oregano. Nie da się tego wypowiedzieć bo żadne słowa nie są w stanie opisać tej istnej orgii smaków. Odpowiedz Link Zgłoś
gc761 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 21.09.07, 23:29 hmmm.. tak, nie ma co kryć w pruszkowie brak takiego miejsca, fajnie ze ktoś chce go zrobić:-) moja lokalizacja? myśle ze okolice skweru przy pałacu slubów, moze ten budynek tbs na prusa 20, o ile pamietam było kiedyś chyba tam coś takiego, została tylko bramka w murze, a moze okolice parku sokoła- w miejscu pubu? pozdrawiam i czekam na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Do agniesia66 22.09.07, 11:00 Dzieki za namiar napewno zajrzę tam ze swoim maluchem. Pozdrawiam i też uwielbiam pierogi. Iwa Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Do agniesia66 23.09.07, 21:23 A ja dziś przechodziłam koło starej cukierni w Komorowie i tak mi się jakoś smutno zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Tez polecam 23.09.07, 22:41 cukierenke na Woj. polskiego 56,maja tam bardzo dobre wyroby cukiernicze ,tortu jeszcze nie jadlam,ale napewno przy najblizszej okazji kupie wlasnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa2004 Re: Dobra kawiarnia, cukiernia ....? 25.09.07, 08:28 Witam, Zabrałam swojego malucha po niedzielnym spacerku do Pierogarni. Niestety byliśmy 16.10 i było już nieczynne. Może następnym razem sie uda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś