Dodaj do ulubionych

Wieści z WORD W-wa

02.12.07, 17:18
czy ktoś może z Was się orientuje jak wygląda sytuacja egzaminu praktycznego w
WORD Bemowo. O ile teoria pojdzie mi sprawnie, z tego co teraz wiem kolejka do
praktycznego trwa 2,5 miesiaca (panika ogolnopolska w zwiazku ze zmianą
przepisow). Moje pytanie jednak dotyczy czego innego. Jak piszę nastawiam sie
na praktyczny na podejscie w lutym 2008. Co jednak jak sie mi wówczas
niepowiedzie ;/, czy nastepny termin praktycznego będę miała za 2,5 miesiące ?
czy jakoś szybciej za 2-3 tygodnie.
Pytam Was bo spytałam Pani z "okienka" i Pani z kulturą godną PRL-u mnie olała
:). Może ktoś z Waszych znajomych zdaje po raz wtóry ;) i wiecie jak jest z
terminami... Własciwie już nie daję rady , nie wyrabiam sie w pracy bez
samochodu, stad moj niepokój w jakich odstepach są przewidziane egz. praktyczne...

Bedę wdzieczna za jakieś "plotki" ;)

pozdr.
Obserwuj wątek
    • zwierz.alpuhary Re: Wieści z WORD W-wa 02.12.07, 17:41
      4-6 tygodni oczekiwania to minimum. To się powinno zmienić wraz z otwarciem
      nowego WORD na Ochocie, ale kiedy to nastąpi - Bóg raczy wiedzieć.
      Poza tym słyszałem, że szykuje się zmiana samochodów egzaminacyjnych, mają się
      przerzucić na Toyoty Yaris, ale nie wiem czy to dotyczy warszawskich ośrodków.
      • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 02.12.07, 18:01
        Skierniewice już sie przerzuciły na Toyote. Warszawa pewnikiem też (inna sprawa,
        że płaciłam z kurs na Oplu :P)
        Poczekam może jeszcze ktoś z Was bedzie wiedział coś konkretnego.

Dzieki zwierzu, za typowanie :)
        kto da mniej ;) ?
    • soloviev Re: Wieści z WORD W-wa 02.12.07, 20:45
      Według www.word.waw.pl/ od 1 lutego nastąpi sukcesywna zmiana pojazdów
      egzaminacyjnych na Yarisy. Mam nadzieję, że nie będzie to jakimś wielkim
      problemem dla uczących się jazdy na Corsach.
      • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 02.12.07, 21:52
        dzieki soloview, problemu poza tym, że będę musiała dopłacic za conajmniej jedną
        lekcję na Toyocie nie widzę ;)
        Ale w końcu przecież wszyscy niebawem spać będziemy na tuskowym cudzie
        samoprodukującym pieniądze, w związku z tym nie martwie się, czy będzie mnie na
        to stać :P Walnę sobie z 10 jazd :D
        • fush Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 07:43
          Zdawałem egzamin na Bemowie w kwietniu ub.r. Na powtórny egzamin czekałem 4-5
          tygodni, nie pamiętam dokładnie. Tak się składa,że znam obydwa testowe samochody
          (Corsa C i YII) i mocno polecam zapoznanie się z YII przed egzaminem na tym
          samochodzie, jeśli nigdy się z nim nie miało do czynienia (w sytuacji
          ekstremalnej może się okazać, że nie będziesz w stanie odpalić silnika...).

pzdr.
          • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 08:59
            Dzieki chłopaki, wiem że jestem kobietą, ale nie jestem aż na tyle naiwnym
            człowiekiem, by w momencie gdy sie okaże że bede zdawać na Toyocie nie wziąc na
            niej kilku dodatkowych jazd ;)

Wracając do tematu, fush dzięki za dane z kwietnia 2007, gdyby ktoś miał dane z
            chwili obecnej :) bedę wdzięczna. Skoro fush czekałes ok 5 tygodni, można
            spodziewać się, że faktycznie to może trwać znów ok 2,5 miesiąca.. A ja chyba
            niebawem się przekręcę latając wszędzie na piechotę :/ Zawsze byłam dobra w
            lekkoatletyce ;)
            • wfe416n Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 09:53
              Czytając ten wątek zastanawiam się po Tobie ta wiedza? Przecież może się zdarzyć że zdasz za pierwszym razem lub nie zdasz nawet za piatym. Po co się nakrecać od poczatku.
              • wfe416n Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 09:54
                wfe416n napisał:

> Czytając ten wątek zastanawiam się po Tobie ta wiedza? Przecież może się zdarzy
                > ć że zdasz za pierwszym razem lub nie zdasz nawet za piatym. Po co się nakrecać
                > od poczatku.

miało być: po co Tobie
                • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 10:42
                  Nie zakładam wfn416n`ie cudu, że zdam za pierwszym razem. A wiadomo jak jest,
                  czasem możesz jechać naprawde w porządku, a egzaminator gdy chce zawsze może
                  wyłowić coś nie tak, to trochę jak z egzaminami na do Uczelni Artystycznych...
                  Ok skoro pytasz, nie mam negatywnego nastawienia, ale realne i zastanawiam sie
                  czy nie przeniesc papierów do innego ośrodka w Polsce. Pytasz - odpowiadam -
                  moja praca od września się tak przeprofilowała, że po prostu muszę mieć
                  samochód. Nie sadziłam zapisując sie na kursy w sierpniu, że ludziom odbije
                  panika i będą takie kolejki (obecnie zdających jest ok 5 razy wiecej niż
                  zazwyczaj w tym okresie). Samochód jak i prawko są mi niezbędnie potrzebne,
                  najpóźniej w marcu 2008. W wakacje już mi się tak bardzo nie przyda bo w pracy
                  będę miała zastój.
                  • sulimo1 Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 12:04
                    Najnowsze wiadomości mam chyba ja ;) Byłem 28 listopada. Niestety
                    oblałem, chociaż za kierownicą samochodu wyjechałem z ośrodka jak i
                    do niego wróciłem. Zadecydowały małe błędy. Następny egzamian -
                    dostałem termin na 31 stycznia. A więc koszmarnie długo.
                    • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 13:27
                      Przykro mi sulimo1 ;/. Nareszcie jakiś konkret, czyli w chwili obecnej 2
                      miesiące, czyli wiele się nie myliłam..
                  • wfe416n Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 14:45
                    ad-agio napisała:

> Nie zakładam wfn416n`ie cudu, że zdam za pierwszym razem.

no jeżeli zakładasz że nie zdasz, że nie ma cudów a ja Ci napiszę że cuda są, że zdasz ten cholerny egzamin za pierwszym razem a wiesz dlaczego? bo jesteś zdolna, bo jest Ci potrzebne prawo jazdy, bo umiesz prowadzić, bo znasz przepisy, bo znasz budowę pojazdy, bo kobiety jeżdżą lepiej ( bezpieczniej ) od facetów, bo tak chcesz i tak masz myśleć. A i jeszcze jedno, po zdanym egzaminie stawiasz piwo i nie mam zamiaru czekać może do lutego.
                    • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 03.12.07, 15:06
                      o rany ktoś we mnie wierzy bardziej niż ja sama :D ale to miłe :)
                      dziękuje :)

no własnie, bo jak będę kierowcą, to już piwa niet ;) !
                      • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 05.12.07, 08:50
                        :] no to teoria zaliczona (0 błedów ;]) a egzamin praktyczny wiecie kiedy :) 11
                        lutego :) dodam że to pierwszy termin ktory był wolny po tym jak wczoraj
                        zaliczałam teorię.. Także wszystko się składa w logiczne 2 miesieczne oczekiwanie ;)
                        • wfe416n Re: Wieści z WORD W-wa 05.12.07, 11:01
                          ad-agio napisała:

> :] no to teoria zaliczona (0 błedów ;])

gratulacje, to juz pół piwa mam czekam na drugą połowę.
                        • fush Re: Wieści z WORD W-wa 05.12.07, 16:09
                          Brawo, uważaj na skręt w lewo z Widawskiej we Wrocławską=)
                          • ad-agio Re: Wieści z WORD W-wa 05.12.07, 22:10
                            Jeszcze jakies podpowiedzi ;) ? mam 2 miesiące może się uda nauczyć ;D hehe wg
                            Waszych wskazówek ;) ?
                    • milenkaj Re: Wieści z WORD W-wa 12.12.07, 16:26
                      wfe416n 03.12.07, 14:45 Odpowiedz

ad-agio napisała:

> Nie zakładam wfn416n`ie cudu, że zdam za pierwszym razem.

no jeżeli zakładasz że nie zdasz, że nie ma cudów a ja Ci napiszę że cuda są, że
                      zdasz ten cholerny egzamin za pierwszym razem a wiesz dlaczego? bo jesteś
                      zdolna, bo jest Ci potrzebne prawo jazdy, bo umiesz prowadzić, bo znasz
                      przepisy, bo znasz budowę pojazdy, bo kobiety jeżdżą lepiej ( bezpieczniej ) od
                      facetów, bo tak chcesz i tak masz myśleć. A i jeszcze jedno, po zdanym egzaminie
                      stawiasz piwo i nie mam zamiaru czekać może do lutego.

oczywiście życzę powodzenia na examie :)

ale ad-agio bardzo realnie myśli bo: najczęściej zdają osoby które nijak się
                      mają do prowadzenia auta, nie jest im potrzebne prawko i koszmarnie jeżdżą.

z tym terminem to załamka.
    • pojawaj A ile czasu trzeba czekać na teorię? 06.12.07, 23:41
      Mnie się przeterminowała już latem, więc staram się zebrać w sobie i
      zapłacić za kolejną, ale tak się zastanawiam...
      • ad-agio Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 07.12.07, 07:57
        2-3 tygodnie. Obecnie WORD zaczał sie trzymac terminu bo w regulaminie mają 21
        dni na przeprowadzenie egzaminu. A ze względu na to, że są kolejki i nagiminne
        było łamanie tego punktu, przestali przyjmować łączne opłaty za teorie i
        praktykę. Praktykę opłaca się po zdaniu egz. teoretycznego (czyli ów 21 dni
        zapewnione ;P są ale tylko w przypadku teorii :P ) bo wiemy wszyscy ile się
        czeka na praktykę hihi ale ten fakt to już nikogo nie obchodzi..
        • kaasiek88 Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 30.12.07, 15:31
          w Skierniewicach na teorie czeka się ok tygodnia, a czasami nawet i krócej. Moja znajoma czekała tylko 2 dni.
          • ad-agio Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 14.04.08, 15:33
            Drodzy Chciałam się podzielić z Wami moim szczęściem. 11 lutego mi się nie
            powiodło, ale w sobotę rano 12go za drugim podejsciem zdałam egzamin praktyczny
            na Bemowie.
            Jedynka Yaris :) przynajmniej dla mnie szczęśliwy numerem :)
            Niedługo przybędzie Wam nowa Pruszkowianka za kółkiem ;) Cieszycie się ;) ?
            • leo48 Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 14.04.08, 15:43
              Jasne. Gratulacje i szerokiej drogi.
              • ad-agio Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 14.04.08, 18:51
                dziękuje :) A myslałam że powiecie "o rany kolejna baba za kierownicą :P ;)"

• leo48 Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 14.04.08, 19:17
                  Na to jesteśmy zbyt dobrze wychowani.
                  Ale co fakt to fakt...
            • wfe416n Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 14.04.08, 20:15
              ad-agio napisała:

> 11 lutego mi się nie
              > powiodło, ale w sobotę rano 12go za drugim podejsciem zdałam
              > egzamin praktyczny na Bemowie.

trochę dłużej to trawło ( sprawa miał być zakończona w lutym ), no ale cóż - piwo mogę wypić i teraz. Gratuluję.
              • fush Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 14.04.08, 20:29
                Przyjmij gratulacje również ode mnie. Jako bonus możesz mieć świadomość, że
                przytłaczająca większość tych, którzy już jeżdżą miałaby znacznie mniejsze
                szanse na zdanie egzaminu teraz.
                • ad-agio Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 14.04.08, 22:03
                  dzieki chłopaki, obiecuję, że na najblizsze spotkanie forumowe przybędę :) z
                  PJ,ale za kierownice nie siądę z oczywistych względów :)
                  a wfe416n Ty mi tak nie wypominaj, umawiałam się z wfe416n na pierwszy raz,
                  teraz Ty już masz nowe tablice, wiec to tak,jakbym zdała za pierwszym razem ;)
                  • wfe416n Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 15.04.08, 14:53
                    ad-agio napisała:

> a wfe416n Ty mi tak nie wypominaj, umawiałam się z wfe416n na pierwszy raz,
                    > teraz Ty już masz nowe tablice, wiec to tak,jakbym zdała za pierwszym razem ;)

i masz babo placek, teraz okazało się że z piwa nici a na dodatek wpadka przy pierwszym egzaminie to moja wina.
                    • ad-agio Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 15.04.08, 18:17
                      jakie nici ;) ? jesli już to szydło, dobrze że wyszło :D

jestem otwarta i póki jeszcze w kwietniu nie mam pracy tyle, tym chętniej się
                      spotkam, bo maj i czerwiec mnie zapewne porwie do pracy i uwięzi mocniej :)
                      • soloviev Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 17.12.08, 11:01
                        Kiedy trzeba zapłacić za prawko w naszym pruszkowskim Wydz. Komunikacji - można
                        bezpośrednio przed odbiorem plastiku, czy trzeba to zrobić wcześniej - przed
                        wysłaniem dokumentów do PWPW?
                        • marzenkaggg Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 17.12.08, 15:49
                          Można przy odbiorze.
                          • etzel Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 17.12.08, 19:57
                            Znowu odgrzewany kotlet :)
                            • soloviev Re: A ile czasu trzeba czekać na teorię? 17.12.08, 20:36
                              Zrobisz odkop - źle.
                              Stworzysz nowy wątek - też źle, bo napiszą ci że temat już był. :PPPP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka