krucjatorka.amatorka 15.02.08, 01:29 Niedziela, 17.02.,godz.9.30. Start- Pałacyk Ślubów! Finish- a bo to wiadomo?? Reszta info- kolega kol:) Ja tu tylko sprzątam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kol Re: wycieczka rowerowa! 15.02.08, 10:06 Finisz bedzie wtedy jak pierwszy zawodnik padnie:) A tak powaznie wycieczka krotka bedzie - podkowa, ewentualnie grodzisk co by sezon dobrze zaczac. Wycieczka ulega likwidacji jedynie w przypadkui gradobicia. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bednarek Re: wycieczka rowerowa! 15.02.08, 10:20 juz nawet rowerek wyczyscilem, jednak gdy prognoze zobaczylem, mocno sie przestarszylem, snieg i mroz ma byc okrutny wiec moze next time ... Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa! 15.02.08, 11:03 oj tam. jak zasp nie bedzie i ponizej minus 5 mozna jechac:) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: wycieczka rowerowa! 15.02.08, 10:44 Jeśli wycieczka dojdzie do skutku, może ktoś z uczestników dałby radę opisać jej trasę, z uwzględnieniem mijanych atrakcji? :) W grupie waypointgame próbujemy stworzyć zbiór różnych tras rowerowych w okolicach naszego miasta. Swoją drogą pierwsza propozycja pojawiła się już w gazecie WPR. W kolejce są następne. Myślę, że taki przewodnik stworzony przez pruszkowskich rowerzystów byłby bardzo cenny, lecz szczególnie fajnie byłoby, gdyby swoje trasy proponowała jak największa liczba różnych autorów, bo każdy zwraca uwagę na inne rzeczy. Zbiór tras z nazwiskiem twórców poszczególnych propozycji będzie dostępny na www.waypointgame.pl w sekcji wyprawy oraz na stronach miasta (zostało to już uzgodnione z Biurem Promocji Pruszkowa). Oczywiście zaproponowane przez Was trasy będą mogły być opublikowane w cyklu rozpoczętym na łamach WPR. Jeśli, ktoś chciałby zaistnieć jako podróżnik - dziennikarz jest szansa... Zapraszam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: wycieczka rowerowa! 15.02.08, 23:25 ojoj...zasypało ziemię całą...i co teraz?? Jak będzie na minusie...to chyba trza przełożyć...w końcu- co się odwlecze, to nie uciecze:) Byle nie za długo! Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: wycieczka rowerowa! 15.02.08, 23:52 Już dzisiaj rano coś czułem, że spękacie. Rower to jednak nie to samo co kapsle. :D Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 09:47 Ależ ich podpuszczasz... aż miło popatrzeć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 10:01 :)) Cóż, żeby nie było że namawiam innych samemu wygrzewając się w domu, to powiem że ja już dzisiaj jestem po rowerowej wyprawie. Rozmarzałem przez pół godziny, skręcając się z bólu, gdy wracało krążenie w, za przeproszeniem, członkach :D Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 10:21 No no no.... pogratulować... w tak zimny poranek jeździć na rowerze zamiast wylegiwać się pod kołderką to prawie bohaterstwo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 10:46 A kto powiedział, że ktoś się poddaje. Oczywiście nie jest to może wymarzona pogoda na rower, ale podreptać nieco można. Tym bardziej, że jutro odwilż. Tak więc wycieczka jak najbardziej aktualna. Kto się pisze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 10:55 Powiem szczerze, że chętnie bym pojechał szczególnie by zapoznać się z rowerującą częścią FP. Jednak jutro o 14:00 jest super alleypiast po raz pierwszy w Ożarowie, no i niestety nie da się tego sensownie pogodzić z wyprawą o 9:30. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 10:57 A ja będę u mamusi :-)))))) (kurcze, nie mogę się już doczekać, nie byłam w moim mieście od lipca...). Wrócę jutro wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 17:18 mhmh... trudna sprawa...to może zróbmy inaczej?? Skoro rower jutro nie bardzo wypali( i nie dlatego, że wymiękam(y)- po prostu nie bardzo mogę pozwolić sobie na zwolnienie lekarskie hehe), a o bodajże 17.00 spotykamy się w Kapadoky, to może umówmy się pod pałacykiem ślubów na spacerek o 15.00- tak, by od razu o 17 zacząć się rozgrzewać:) Myślę, ze dwie godzinki na porządne wymarznięcie wystarczy:)A rowery możemy obudzić ze snu zimowego choćby next week:) Co Szanowne Towarzystwo na to? Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 17:25 ja na to jak na lato :-))) Chodzenie to moje ulubione zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: wycieczka rowerowa! 16.02.08, 18:35 Ja odpadam, do zobaczenia o 17 :) Odpowiedz Link Zgłoś
sslomkowski Re: wycieczka rowerowa! 21.02.08, 21:18 szkoda wątku, zapowiadało się fajnie, może warto go podtrzymać do pierwszych cieplejszych dni, każdy tu piszacy ma jakieś doświadczenia rowerowe, ja objeździłem pruszków w promieniu około 20 km, choć tylko po asfalcie. W tym roku planuje zaliczyć troche terenu, w grupie zawsze raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: wycieczka rowerowa! 25.02.08, 21:25 sslomkowski napisał: > pruszków w promieniu około 20 km, choć tylko po asfalcie. W tym roku planuje > zaliczyć troche terenu, w grupie zawsze raźniej. Ja też się zapisuję, ale na wersję asfaltową :) I promień mógłby być większy :) BTW: Jak mieszkałem w W-wie, uczestniczyłem w ciekawej inicjatywie, która nazywała się nocnyrower. Może nawet strona istnieje jeszcze www.nocnyrower.com Ja na weekendowe wypady nie mam czasu, ale może wśród pruszkowskich 30-sto latków (i nie tylko ofkors ;) ) znalazłaby się grupa osób chcących po ułożeniu dziatek do spania, wybrać się od czasu do czasu na asfaltową rundkę? Wyglądałoby to tak: O ustalonej godzinie (np 22 lub 23) w ustalonym miejscu (np Pałac Ślubów) zbiera się ekipa, i jedzie jakąś zaproponowaną wcześniej trasą. Na ogół ktoś ją wcześniej ustala i demokratycznie się wszyscy zgadzają :). Trasa w pętli, coby się nie nudziło, jakieś 40-50 km. Czyli 2 godzinki circa jazdy. Ewentualnie gdzieś krótki postój na pogaduchy i przegryzkę. O 0200 już wszyscy dotlenieni śpią w ciepłych łóżeczkach. Taki pomysł. Jak chwyci można by go jakoś rozpropagować. Aby tylko nie było więcej niż 15 osób, bo będziemy łamać przepisy. Pozdrower, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: wycieczka rowerowa! 25.02.08, 22:24 Brzmi fajnie! Tylko pierwsza trasa jakas lajtowa, by się oswoić z siodełkiem. ;) Pewno w jakąś sobotę?? Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: wycieczka rowerowa! 25.02.08, 22:28 są jeszcze ludzie zdrowo rąbnięci, to w nich jest nadzieja!! :) www.pancygaro.fotolog.pl/764171,link.html Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: wycieczka rowerowa! 25.02.08, 22:35 ramirez71 napisał: > są jeszcze ludzie zdrowo rąbnięci, > to w nich jest nadzieja!! > :) > www.pancygaro.fotolog.pl/764171,link.html No właśnie z Nimi jeździłem :)) Sobota też może być. My raczej w tygodniu śmigaliśmy. Były nocne rowery bez okazji, były tematyczne, były wariackie. Może w Pruszkowie też się znajdzie grupa ludzi pozytywnie zakręconych :). B. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: wycieczka rowerowa! 25.02.08, 23:21 ramirez71 napisał: > Brzmi fajnie! > Tylko pierwsza trasa jakas lajtowa, by się oswoić z siodełkiem. Tak na szybkości wymyśliłem. Lajtowo to może być Pałac ślubów, wiadukt, Ołtarzew, w prawo na poznańską, prosto aż do Tesco na Połczyńskiej, przerwa na piciu w Tesco, potem kawałek do Dźwigowej, Ryżowa, powrót Alejami. Ładna traska w sam raz na rozgrzewkę :) Albo można tak. Pałac ślubów, armii krajowej, w prawo na komorów, potem jak główna na Pęcice, prosto do janek, potem do maximusa i do Komorowa przez suchy las. Ale to już kawałek nie "szosowy". No i oświetlenie dobre wymagane. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa! 25.02.08, 23:30 No ja noca poza miastem troche sie wariatow boje. A ze sa to widze jak wracam kolo polnocy. Moze lepiej. pkp pruszkow - do wloch, kleszczowa do lopuszanskiej do wkd i wzlud torow wkd. Wyzwanie wieksze ale za to nikt nas nie rozjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa! 26.02.08, 23:20 Pomysł nocnej jazdy bardzo mi sie podoba, Tyle, że ja to widze raczej latem, jak są cieplutkie noce. Nie wiem, może polubiłem ciepełko na stare lata. A tak poza tym już niedługo można by zrobić jakąś małą wspólną przejażdżkę -tak na rozgrzewkę. Mój rower jeszcze w tym sezonie świata nie widział. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: wycieczka rowerowa! 26.02.08, 23:44 szawel77 napisał: > Pomysł nocnej jazdy bardzo mi sie podoba, Tyle, że ja to widze > raczej latem, jak są cieplutkie noce. Nie wiem, może polubiłem > ciepełko na stare lata. Przy temperaturze ok 5 stopni na plusie, wystarczą kalesony, bojówki, t-shirt, bluza, kurtka z wind-stoperem i czapka. Ja w takim zestawie jeżdżę obecnie do pracy i nie marznę. Pod koniec to nawet jest mi za ciepło :) > A tak poza tym już niedługo można by zrobić jakąś małą wspólną > przejażdżkę -tak na rozgrzewkę. Mój rower jeszcze w tym sezonie > świata nie widział. Jestem jak najbardziej za. Nie musimy jechać 60 km. Można się bujnąć jakąś małą rundkę 20-30 km, lajtowym speedem :). Tak żebyście zaczęli jeździć :)) B. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: wycieczka rowerowa! 27.02.08, 08:49 I takie podejście do sprawy bardzo mi odpowiada:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa! 27.02.08, 10:16 Przy temperaturze ok 5 stopni na plusie, wystarczą kalesony, bojówki, t-shirt, bluza, kurtka z wind-stoperem i czapka. Ja w takim zestawie jeżdżę obecnie do pracy i nie marznę. Pod koniec to nawet jest mi za ciepło :) To ja jednak poczekam na ciepełko. Jestem jak najbardziej za. Nie musimy jechać 60 km. Można się bujnąć jakąś małą rundkę 20-30 km, lajtowym speedem :). Tak żebyście zaczęli jeździć :)) A tu się zgadzam. Czas nasmarować trybiki. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.brzezinski Re: wycieczka rowerowa! 27.02.08, 21:48 szawel77 napisał: > Czas nasmarować trybiki. No to może założymy nowy wątek np Nocny Rower Pruszków, i poprosimy szanownych adminów o przypięcie go na froncie, tak jak siatkówka/bieganie? Ustali się może jakaś liczba chętnych i może w którąś ciepłą marcową noc pruszkowska ekipa wybrałaby się na spacerek :) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa! 27.02.08, 22:17 Proponuje pierwsza wyciczeczke dzienna w przyszla sobote zrobic tzn. 8 marca - szawel pamietasz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: wycieczka rowerowa! 28.02.08, 07:25 Jeśli ktoś miałby ochotę wybrać się na naprawdę ciekawą wycieczkę rowerową i to już w tą sobotę myślę, że to może być pewna alternatywa... Uwaga, niewykluczone, że wyprawa może zmienić kierunek i dotrzeć w zupełnie inne miejsce. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa! 29.02.08, 11:14 Jasne że pamiętam. A więc wycieczka rowerowa 8 marca. Zbiórka pod pałacem ślubów. Godzina? 11???? czy wcześniej? Ale trasę musisz ty Kol wymysłic, bo ja jeszcze zupełnie nie znam okolicy i nadal nie kupiłem nawet mapy. Bez ekstremy, przyjemna rekreacyjna jazda na dobry początek, dla tych, których rowerki jeszcze są pogrążone w śnie zimowym. Może jakieś dodatkowe szczegóły, jeżeli są potrzebne, doda Kol... Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: wycieczka rowerowa! 29.02.08, 11:18 szawel77 napisał: "doda Kol" hihihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: wycieczka rowerowa! 29.02.08, 23:39 to jak z tą zbiórką?? na którż mamy się ztawić zwarci i gotowi? Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa! 29.02.08, 13:32 No to może założymy nowy wątek np Nocny Rower Pruszków, i poprosimy szanownych > adminów o przypięcie go na froncie, tak jak siatkówka/bieganie? Ustali się może > jakaś liczba chętnych i może w którąś ciepłą marcową noc pruszkowska ekipa wyb > rałaby się na spacerek :) To może ty załóż wątek - jako inicjator i osoba najbardziej zapalona do pomysłu. Chętni się znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa! 03.03.08, 10:36 To jak Kol, o której godzinie? PS.jestem w popłochu, bo gdzieś dokumentnie zapodziałem wszystkie pompki do roweru, i płyn do łańcucha - ale mam nadzieję, że znajdę. PS2. Oby nie było gradu i zamieci... Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa! 03.03.08, 17:54 To ja proponuje 10 godzina 8 marca:) I wtedy byłoby good pzd kol Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 wycieczka rowerowa SOBOTA 8 MARCA 03.03.08, 18:41 Nawet Royal Navy już promuje naszą wycieczkę: www.getthemessage.net/index.php?id=MjYxMjEw Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa SOBOTA 8 MARCA 04.03.08, 16:22 Kto się pisze na tą wycieczkę? Ja i Kol, to dwie sztuki. Ze źródeł zbliżonych do Krucjatorki wiem, że i ona pojedzie, o ile grypa nie zwycięży. To by było trzy osoby. Kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa SOBOTA 8 MARCA 04.03.08, 23:05 wiem kto pojedzie jeszcze ale na razie trwa urabianie:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa SOBOTA 8 MARCA 05.03.08, 22:36 Kol! Bądź dobry i zarezerwuj wiosnę na sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa SOBOTA 8 MARCA 06.03.08, 15:23 mysle ze da rade. w koncu to dzien kobiet:) PANIE NA ROWERY Odpowiedz Link Zgłoś
kol SOBOTA 8 MARCA- pedalujemy 07.03.08, 09:21 Jutro ma byc 7 stopni i pelne slonce, wiec smialo pedalujemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 I po pierwszej wycieczce! 10.03.08, 08:45 Witam, piszę z opóźnieniem, bo padł mi komputer. Melduję posłusznie, że wycieczka odbyła się i była bardzo udana. Pogoda dopisała, była sympatyczna trasa rozgrzewkowa do Grodziska. Towarzystwo przemiłe. Po drodze wycieczka zaliczyła pyszne pierogi i zupę gulaszową w chlebku. Kto nie był, niech żałuje. Ale nic straconego, bo wkrótce pojedziemy znowu. Dokąd tym razem???? Zapraszamy serdecznie wszystkich amatorów dwóch kółek na następną wycieczkę. Zaznaczam, że nasze wycieczki mają na celu po prostu miłe spędzanie czasu na rowerku w sympatycznym towarzystwie plus zobaczenie ciekawych miejsc w okolicy. Nie bijemy rekordów wytrzymałościowych, szybkościowych ani akrobatycznych. Jeżeli ktoś planuje pojeżdzić rowerkiem po okolicy i szuka towarzystwa do wyprawy, to ty jest świetne miejsce, żeby o tym napisać! Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: I po pierwszej wycieczce! 10.03.08, 09:45 Cos, nieco słyszałem o tej wyprawie i strasznie mi żal, że nie mogłem w niej wziąść udziału. Obiecuję, że jeśli termin zahaczy o niedzielę stawię się na wycieczkę!! Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: I po pierwszej wycieczce! 10.03.08, 10:04 Słusznie! Mam nadzieję, że szlifujesz formę przed Waypointrace'em? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: I po pierwszej wycieczce! 10.03.08, 10:02 Gratuluję udanej wyprawy! :) Ciekawi mnie ile osób się stawiło i czy odwiedziliście po drodze jakiegoś waypointa? Sporo ich tam na trasie do Grodziska. :D Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: I po pierwszej wycieczce! 11.03.08, 11:56 Nie ma pojecia, czy jakies poitny zaliczyliśmy, bo nie przyszło nam do głowy, by to sprawdzać. A frekfencja była tym razem jeszcze niewielka: 4 osoby. Liczę, że w miarę wiosennego ocieplania się klimatu przybędzie amatorów dwóch kółek. Niektórzy chyba jeszcze nie wybudzili rowerków z zimowego snu. Podobno w serwisach rowerowych tłok robi się po 15 marca. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: I po pierwszej wycieczce! 11.03.08, 12:22 > Nie ma pojecia, czy jakies poitny zaliczyliśmy, bo nie przyszło > nam do głowy, by to sprawdzać. Szkoda... :( Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 10:12 > Szkoda... :( Ależ skąd, bynajmniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Kolejna wycieczka 12.03.08, 14:23 Zbiórka sobota godz. 10.30 pod pałacykiem. Tym razem bujamy się po lesie by wdychać powietrze w płuco Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 14:56 > Ależ skąd, bynajmniej :) Pomimo Twoich lekceważących wpisów, które tylko sprawiają mi przykrość, życzę udanych wycieczek w przyszłości. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 15:18 oj,zerozeroseven, Pawłowi raczej nie chodziło o sprawianie przykrości.. Raczej przekomarzanie. Ja, nie mający pojęcia, co to owe waypoity, też pewno bym tak odpowiedział.. wszyscy wiedza, że jesteś Guru cyklistów, nik nie podważa Twoich komentarzy.. :) Do zobaczenia na wspólnym wyjeździe.. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 15:53 Najświeższy nius ! W Sejmie uformowała się Poselska Grupa Rowerowa. Przewodniczy poseł Gibała (PO). Chciałbym się teraz wyrazić jakoś uroczyście więc powiem, że przy takim lobbingu ścieżki rowerowe wystrzelą nam pod niebo jak grzyby po deszczu. A ten poselski peleton już widzę oczami wyobraźni, jak mknie w otoczeniu silnej watahy "borowików". To będzie piękna impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 16:25 To jak to jest z tą grupą rowerową? Z moich danych wynika że inicjatorką była Ewa Wolak. Patrz news poniżej. "[17.01.2008] Stało się! Tygodnik "Polityka" już o tym napisał (w numerze 3/2008), napiszemy i my. W Sejmie powstała Parlamentarna Grupa do Spraw Rozwoju Komunikacji i Turystyki Rowerowej. Inicjatorką jej powstania jest wrocławska posłanka Ewa Wolak (PO), a grupa liczy w tej chwili prawie 40 parlamentarzystów." Nie wykluczone, że pan poseł Gibała jest przewodniczącym tej grupy, chociaż dowodów na to chyba nie ma. Pan Łukasz jest za to autorem rowerowej interpelacji w sprawie "zielonej strzałki" Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 16:56 Wszystkich zainteresowanych ideą waypointingu zapraszam na stronę www.waypointgame.pl - wkrótce minie rocznica jej powstania. Na dzień dzisiejszy przez uczestników zabawy zidentyfikowanych zostało ponad 250 mniej lub bardziej godnych odwiedzenia obiektów w okolicach Pruszkowa. Stanowią one bazę trwającej przez cały rok rywalizacji, ale mogą służyć równie dobrze jako punkty orientacyjne przy planowaniu wycieczek po okolicach. Waypointy stanowią również kanwę do opisów tras rowerowych. Pojawiają się one na łamach WPR (do tej pory ukazały się dwie: Alternatywa i Do Dymarek, w druku jest już kolejna). Opracowane trasy, po pewnych modyfikacjach, zamienią się wkrótce w pierwsze, pruszkowskie rowerowe i piesze szlaki turystyczne z prawdziwego zdarzenia oznaczone i opisane w profesjonalny sposób. Oto cała idea i treść przyświecająca waypointgame i waypointom, ale jednocześnie tylko czubek góry lodowej całej przyjemności płynącej ze świadomości coraz lepszego poznawania najbliższego nam wycinka świata i możliwości dzielenia się tymi małymi odkryciami z innymi. Oczywiście towarzyszące temu doznania i fascynacje nie są dostępne każdemu. Trzeba mieć duszę eksplorera, chęć zbaczania z utartych szlaków i jakiś romantyzm nakazujący sprawdzić co jest za kolejnym zakrętem drogi. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 16:40 > Pomimo Twoich lekceważących wpisów, które tylko sprawiają mi > przykrość, życzę udanych wycieczek w przyszłości. :) Mam nadzieję 007, że sobie jaja robisz i nie piszesz na poważnie o tym lekceważeniu i przykrości. Po prostu bawiliśmy się dobrze pomimo zupełnego braku świadomości, że mijane miejsca są sklasyfikowane i ponazywane jako waypointy. I tyle, nie doszukuj się ukrytych złośliwych podtekstów. Również szczerze życzę udanej jazdy. PS. Obserwuję na forum niektóre informacje które zamieszczasz o imprezach rowerowych, ale jakoś na razie się na nie nie wyrywam. Jestem dopiero początkującym rowerzystą (acz pełnym zapału), o kiepskiej kondycji i bez techniki jazdy, wiec ściganie się na razie mnie nie pociąga. Ot, lubię sobie pojeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: I po pierwszej wycieczce! 12.03.08, 17:36 > Mam nadzieję 007, że sobie jaja robisz i nie piszesz na poważnie o > tym lekceważeniu i przykrości. Zapomnijmy o tym proszę, oparłem się o klawiaturę i niechcący poszło :D Swoją drogą koledzy mi czasem zwracają uwagę, że za bardzo nastraszam, przez co ludziom się wydaje że te rowery to nie dla nich, że za trudne, za ciężkie, trzeba miec technikę, kondycję i nie wiadomo co jeszcze. A ja przecież jestem gościem, który nie jest żadnym profesjonalistą. Siedzę w pracy 10 godzin dziennie. Chlam piwo i inne alkohole. Na większym wyścigu nie byłem od 1,5 roku. Wieczorami ślęczę przy komputerze. Myślisz że ja mam jakąś kondycję? Nic. Zadyszka i palpitacje serca. A technika? Chyba technika upadania. To sobie wyrobiłem elegancko i jestem znany z upadków. Dlaczego? Bo nie jestem taki gibki na rowerze jak bym chciał. Ale ja się tym nie przejmuję. Na imprezach kombinuję, szukam skrótów, ciągnę się za innymi, i oszczędzam siły. Fan, luz i zabawa. W pierwszym maratonie wziąłem udział tydzień po kupieniu sobie porządnego roweru. Przyjechałem przedostatni i byłem nieżywy przez tydzień. Myślisz że mnie to jakoś zdeprymowało. W ogóle sie tym nie przejąłem. Cieszyłem się wręcz, że zaznałem trochę adrenaliny, w tym nudnym jak flaki z olejem świecie. No, klapki mi z oczu po prostu spadły, że można sobie tak uprzyjemnić życie. Zresztą spójrz na te tysiące startujące w maratonach MTB, myślisz że oni mają kondycję i umiejętności? Co ty! Oni tam jadą dla zabawy i odrobiny emocji. Tylko nie odbieraj tego, że chcę Cię namawiać do startu w zawodach czy coś w tym stylu. Piszę powyższe, bo akurat podane przez Ciebie argumenty nie dyskwalifikują Cię w żadnym wypadku z brania udziału w naszych (zwariowanych czasami przyznaję)zabawach. Więc jeśli innych argumentów brak czuj się już uczestnikiem następnego Allypiasta. To samo dotyczy Was: pozostałych Czytaczy tego wpisu. :D Pozdrawiam rowerowo! Odpowiedz Link Zgłoś
kol A tak poza tym 12.03.08, 21:44 Jedzie ktos w ta sobote, bo temat nieco zboczyl Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Pedałujemy w sobotę 15 marca. Zapraszamy! 13.03.08, 10:26 Zapraszamy na kolejną rekreacyjną wycieczkę rowerową po niedalekich okolicach Pruszkowa. Tym razem planujemy pooddychać troszeczkę leśnym powietrzem. Zapraszamy serdecznie WSZYSTKICH, czyli KAŻDEGO! Każdy rower się nada. Nie planujemy jazdy wyczynowej ani wyścigów. Chcemy miło spędzić czas na dwóch kółkach, odwiedzić ładne miejsca. W sobotę spodziewamy się dobrej pogody. Wiatry które obecnie wieją mają ustać jeszcze dziś w nocy, najpóźniej do południa w piątek. Kto się przyłączy? Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Mapa i szlaki 13.03.08, 09:50 Super, że będą oznaczone szlaki rowerowe. Jestem bardzo wdzięczny tym wszystkim, którzy włożyli swój wkład w ich wytyczenie. Mam jeszcze pytanko do praktyka. Czy możesz polecić jakąś dobrą, czytelną dla rowerzysty mapę okolic Pruszkowa, Podkowy i obszarów w stronę Puszczy Kampinowskiej (nie musi być oczywiście to wszystko na jednej mapie). Szukałem ostatnio w necie mapy powiatu pruszkowskiego i żadnej nie znalazłem :( Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Mapa i szlaki 13.03.08, 13:46 Dobra jest np. "Okolice Warszawy - Zachód" Demartu w skali 1:75 000 (będzie to oficjalna mapa WPR - więc warto się z nią otrzaskać) W kiosku na stacji w Brwinowie jest super mapka gminy Brwinów z naniesionymi zabytkami. Kupiłem w zeszłym tygodniu. W naszych kioskach jakieś dwa lata temu była mapa: Powiat Pruszkowski niestety nie widuję jej już, ale może uchował się w jakimś zapomnianym kiosku egzemplarz. Może warto zapytać w siedzibie Powiatu? Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy dam znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
wajak84 Re: Mapa i szlaki 13.03.08, 14:10 zerozeroseven napisał: > Dobra jest np. "Okolice Warszawy - Zachód" Demartu w skali 1:75 000 > (będzie to oficjalna mapa WPR - więc warto się z nią otrzaskać) Zgadza się mapa jest ok. Ja preferuję też mapkę: Okolice Warszawy 1:75000 wyd. ExpressMap Z wartych polecenia jest też: Na południe od Warszawy" wyd. Compass 1:50000 z tym, że na þółnocy kończy się na Pruszkowie, a na zachodzie na Brwinowie. > > W kiosku na stacji w Brwinowie jest super mapka gminy Brwinów z > naniesionymi zabytkami. Kupiłem w zeszłym tygodniu. Jest to Wydawnictwo Rewasz. Trudno dostępna seria, chodź bardzo ciekawa. Wydali też Ożarów, MIlanówek, Grodzik, Piaseczno, Konstancin z bliższych nam miejscowości. > W naszych kioskach jakieś dwa lata temu była mapa: Powiat > Pruszkowski niestety nie widuję jej już, ale może uchował się w > jakimś zapomnianym kiosku egzemplarz. Może warto zapytać w siedzibie > Powiatu? > Tę mapkę widziałem ostatnio chyba w Sklepie Podróżnika na Grójeckiej, albo w Księgarni Atlas na Jana Pawła II. --- Adam adamwojciechowski.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kol sobota 10.30 palacyk slubow 13.03.08, 14:35 Ja mam gdzieś mapę powiatu. postaram sie znaleźć na sobotę. na 10.30 jak pamietam dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: sobota 10.30 palacyk slubow 13.03.08, 15:23 Wojak, Zerozeroseven, Kol Bardzo wam dziękuję za informacje. Kol nie fatyguj się z ta mapą. Musze po prostu sobie ją kupić, żeby móc samemu planować trasy. Jestem tu nowy i musze dopiero poznać okolicę. Tak, ruszamy w sobotę o 10.30 sprzed pałacyku Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: sobota 10.30 palacyk slubow 13.03.08, 15:26 Przepraszam Wajak, że przekręciłem Twój login. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: sobota 10.30 palacyk slubow 13.03.08, 17:06 szawel- a cóżeś ty taki przeprośny???:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: sobota 10.30 palacyk slubow 13.03.08, 18:15 > szawel- a cóżeś ty taki przeprośny???:) kolega słusznie kombinuje, takie czasy nastały, że nie wiadomo, kiedy, kogo i za co trzeba będzie przepraszać;-P Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: sobota 10.30 palacyk slubow 13.03.08, 17:10 na waszą zgubę będę i ja:) No i mój słynny ROWEROWY "trójkącik" hehe:) tym razem- przezornie- zmieszczę weń pół apteki:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: sobota 10.30 palacyk slubow 14.03.08, 12:42 Mam nadzieję, że tym razem przyjdzie więcej, niż 4 osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Last minute rowerowe 14.03.08, 12:46 :) zeby nie rozdeptac lasu liczbe zawodnikow ograniczamy do 10 osob! Są jeszcze miejsce! Ale za chwile moze ich juz nie byc! Kto zyw niech wpisuje sie na liste. Wpisowe - co łaska:) Odpowiedz Link Zgłoś
kol I po zawodach 15.03.08, 22:23 I po wycieczce. Mimo warunków nieszczególnych strzeliliśmy spacerek po kampinosie, co widać na załączonych zdjęciach. Ktoś powiedział, że mogą zachęcić, albo zachęcić - następna wycieczka za dwa tygodnie picasaweb.google.pl/olszewik/Rower02 Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: I po zawodach 15.03.08, 23:28 To ja już chyba za stara jestem na tak ekstremalne warunki .... i kasku nie posiadam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: I po zawodach 17.03.08, 10:12 E tam, te zdjęcia tylko robią takie wrażenie. Wycieczka była bardzo przyjemna, a trochę błota w Puszczy Kampinoskiej było dodatkową atrakcją. Błotko nie było planowane, ale okazało się największą atrakcją. Fajnie tak sobie się potaplać. Kaski są już powszechnie dostępne w coraz przystępniejszych cenach. Najlepiej cenowo wypadają chyba w Decatlonie, można kupić przyzwoity za 60-99 zł. O terminie następnej wycieczki powiadomimy na forum. Do tego czasu pogoda powinna już się poprawić, będzie więcej słonka. Zapraszamy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: I po zawodach 18.03.08, 17:01 Jak dla mnie- było supeer!!! Posłużę sie cytatem ze znanej szanty:" choć grabieją z zimna ręce, zadek mokry dzień i noc, jedna myśl rozgrzewa serce...."o następnej wyprawie:)Zapraszam serdecznie! Wiele radości i coś dla zdrowia:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 następna wycieczka 19.03.08, 14:49 Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości przypominam, że nie jeździmy wyczynowo, lecz rekreacyjnie. Po prostu dla przyjemności. Błotko w Puszczy Kampinoskiej było nieplanowaną atrakcją - pozostałością po deszczach padających w dniach poprzedzających wycieczkę. Każdy rower się nada. Następna wycieczka w pierwszy weekend po świętach. Serdecznie zapraszamy Wszystkich. Mysza pompuj dętki. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: następna wycieczka 19.03.08, 15:31 W przyszłym tygodniu (tym po świętach) w jakiś dzień powszedni, zamierzam podjąć próbę rowerowego zdobycia złotej odznaki Warszawskiej Obwodnicy Turystycznej. Odznaka przyznawana jest przez PTTK. Aby zdobyć tą w najbardziej cennym kolorze złotym, należy pokonać następującą (liczącą sobie 236 km) trasę: "Szlak zaczyna się na stacji PKP w Modlinie (Nowy Dwór Mazowiecki) i prowadzi stąd początkowo na południe przez most na rzece Narew, następnie wałem przeciw powodziowym kieruje się na wschód przez Chotomów, Wieliszew do Nieporętu. Tu trasa początkowo kieruje się na południowy wschód do Strugi, następnie ku południu przez Zielonkę, Rembertów, Wiązownę, Pogorzel Warszawską, Otwock Wielki do mostu na Wiśle i Góry Kalwarii. Dalej prowadzi na zachód przez Zalesie Górne, Magdalenkę do Podkowy Leśnej, gdzie już znacznie zwraca się ku północy w stronę Brwinowa przez Rokitno do Zaborowa. Z Zaborowa trasa prowadzi na zachód już szlakiem niebieskim do Leszna. Stąd kieruje się na północ szlakiem żółtym do skrzyżowania ze szlakiem zielonym (Teofile-Las). Następnie zwraca się ku północnemu wschodowi, aby szlakiem zielonym dotrzeć z powrotem do Modlina." Czas pokonywania trasy jest nieograniczony, ja jednak chcę tego dokonać w jeden dzień. Przewidywany czas wycieczki 15-18 godzin. Start ok. 4:00 rano. Jakby ktoś się chciał przyłączyć i przeżyć razem ze mną niezapomnianą przygodę pokonując legendarną już mazowiecką trasę turystyczną to serdecznie zapraszam. Są jeszcze wolne miejsca. :D Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: następna wycieczka 19.03.08, 19:42 chyba by mi rama pekla:) na goralu 236 km i to na takim sredniej jakosci - cienko widze, ze o kondycji nie wspomne. Dystansy do stowy raczej mile widziane Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: następna wycieczka 19.03.08, 20:38 Nie musisz od razu walczyć o odznakę złotą. Na brązową wystarczy 50 km, a na srebrną zaledwie 80. W każdym momencie można przecież spasować, nie trzeba jechać wszystkiego. To w sumie żaden wstyd. Ja już próbowałem tą trasę kiedyś przejechać na góralu i to w lato w dobrych warunkach i dojechałem tylko do Nieporętu (jechałem odwrotnie do wskazówek zegara), gdzie praktycznie umarłem. Ta trasa jest naprawdę trudna i dość słabo oznaczona. Swoją drogą zrobiłem też kiedyś pętlę dookoła Warszawy na szosówce. Wyszło 216km. Byłem wtedy mocno początkujący. Jechałem niespełna 8 godzin. Pod Magdalenką na ok 200 kilometrze doznałem takiego kryzysu, że chciałem zadzwonić do domu. Na szczęście zwaliłem się tylko na pół godziny do rowu i dopiero po tym odpoczynku podjąłem dalszą jazdę. Piękna sprawa. Niestety wtedy jeszcze nie dawali odznak za takie wyczyny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: następna wycieczka 19.03.08, 21:20 No patrzcie! Na ostatniej wycieczce zrobiliśmy równo 50 km. To chyba mamy brązowy medal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: następna wycieczka 19.03.08, 21:29 Ja te dwie odznaki to juz zdopbylem - w teorii. Po kampionie robilem stowe. Ale szosowki do bicia rekordow nie mam niestety. wiec sie nie zalapie. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: następna wycieczka 19.03.08, 22:40 Gratulacje! :D Warunkiem otrzymania odznaki jest wyłącznie udokumentowanie wyprawy oraz zwiedzenie kilku określonych miejsc po drodze. Nie trzeba wcale bić rekordów i szosówka nie jest do tego potrzebna. Pokonywać szlak można dowolnie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: następna wycieczka 19.03.08, 22:34 007- a czy oznaczyłeś ten rów jako waypoint?? hehe- taki drobny żarcik:) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: następna wycieczka 19.03.08, 22:47 > 007- a czy oznaczyłeś ten rów jako waypoint?? hehe- taki drobny > żarcik:) :) Nie, jeszcze wtedy nie wpadłem na pomysł waypointów. Ale pamiętam to miejsce, może kiedyś je oznaczę. Stała tam jakaś kapliczka i ja w cieniu tej kapliczki dogorywałem, że tak powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 26.03.08, 14:03 Zapraszamy na trzecią w tym sezonie forumowa wycieczkę rowerową. Tym razem w niedzielę (30 marca). Zbiórka tradycyjnie przed Pałacykiem Ślubów o godz. 10.30. Każdy rower się nada! Prognozy pogody są zachęcające: zachmurzenie, brak opadów, wiatr niewielki, temperatura odczuwalna 13 st.C. Mysza! Liczymy na Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 26.03.08, 15:07 Hurra! Chyba będę mógł dołączyć na trochę :))) Czy wiadomo w jakim kierunku będzie się wycieczka przemieszczać? (to tak na wszelki wypadek dla spóźnialskich, aby mogli przyłączyć się w trakcie) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 26.03.08, 21:16 Gry planu nie ma, ale jak tak ładnie będzie to chyba pozwiedzamy lasy nadarzyńskie, sękocińskie, czyli okolice niebieskiego szlaku od komorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 09:10 Fajnie, zobaczymy, czy spodoba Ci się jazda z amatorami. Najwyżej zrobisz 3 okrążenia i na nas poczekasz na końcu, he he Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 10:11 Szawle, przecież ja nie jestem zawodowcem i nigdy nie byłem :) Jeżdżę na rowerze amatorsko, od święta. Nie mam ani techniki, ani wytrzymałości. Często się wywracam. Rowerowanie to dla mnie wypoczynek, bo na co dzień zajmuję się czymś absolutnie z rowerami nie związanym. Wyjaśniam od razu, że zajęcie to nie jest pisaniem postów na Forum Pruszków, a moją ostatnią hiperaktywność w tym zakresie należy tłumaczyć urlopową nudą i jednocześnie anginą, która zatrzymała mnie w domu i niestety znowu się rozwija ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 10:35 Zerozeroseven, Może są różne poziomy zaawansowania amatorstwa. Pisałeś na tym forum o swoich dokonaniach, które dla mnie są daleko poza zasięgiem (przynajmniej na razie). Ale w niczym mi to nie przeszkadza, żeby z Tobą pojechać. Chciałem tylko Cię uprzedzić, że mogę nie dotrzymać Ci tempa. Jeżeli to Ci nie przeszkadza, to no problem ;). Po prostun jeśli uznasz, ze nasze tempo i dystans 35-50 km to dla ciebie za mało nawet na rozgrzewkę, zawsze będziesz mógł śmignąć dalej sam i nikt się o to nie obrazi. Chodzi mi tylko o to, żebys wiedział, czego się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 10:38 Współczuję z powodu anginy. Mnie aktualnie dopadły wirusy, ale muszę łazić z tym do pracy. Mam nadzieję, że do niedzieli się z tego wykaraskam. Jeśli nie... nie, nie chcę tego nawet brać pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 10:53 Również współczuję i życzę powrotu do zdrowia! :) Myślę, że akurat w tą niedzielę bę∂ę miał problemy z nadążeniem nawet za 5 latkiem na trójkołowcu nie mówiąc o Was. W sobotę jest w Otwocku 100km wyścig na orientację, z tym moim gardłem będzie ciężko, więc niedziela będzie musiała być przeznaczona na totalną regenerację. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 10:58 A ja zamierzam być na forumowej imprezie w sobotę. Pewnie potrwa do nocy, jak znam życie. Będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 11:05 Chciałbym, naprawdę. Jednak po takich zawodach jestem cały opuchnięty ze zmęczenia i nie dam po prostu rady... :( W zamian popieniaczę się na forum ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 11:09 Panowie uważajcie z tymi przeziębieniam. Ja przechodziłam grypę ... do pracy a teraz jakieś sensacje się robią. Wczoraj myślałam że zejdę tak mnie w klatce piersiowej zaciskało. Grypy i inne świństwa nie wyleżakowane potrafią się paskudnie zemścić. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 11:11 To jak Mysza, jedziesz? Przyda się ktoś rozsądny na wypadek gdybyśmy się zaczęli pompkami okładać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Forumowa wycieczka rowerowa - niedziela 27.03.08, 11:09 Och nie!!! To lepiej przyjdź! Zbiorę kilku ochotników i Cię wspólnymi siłami przyniesiemy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 niedziela, godz .10.30 29.03.08, 13:14 Wszystkim zainteresowanym przypominam, że to już jutro. PS. Obawiam się poważnie o swój udział w jutrzejszej eskapadzie. Na chwilę obecną kicham, prycham i ogólnie zdycham. Mam nadzieję, że wieczorna forumowa imprezka pozwoli mi dojść do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: niedziela, godz .10.30 31.03.08, 07:15 witam i po mojej pierwszej wycieczce, było super. Troche obolały dziś jestem, ale nic to - takie sa początki czekam na zdjecia i na kolejną eskapadę pozdrawiam wszystkich chorych na rowerozę Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: niedziela, godz .10.30 01.04.08, 17:10 Fajnie, że dołączyłeś do forumowej grupy amatorów dwóch kółek. Roweroza nas nie złamała. Ale wczoraj zainwestowaliśmy w gatki z pampersem, bo tyłek jednak nam ostatnio zdrzewiał. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: na pohybel rowerozie 01.04.08, 23:08 Było fajniuchno! zrobiliśmy 64 km, czyli o 14 więcej niż ostatnio!!! tyłek zdrzewiał, mięśnie bolą do dziś...ale i tak było warto! Rowerowe bractwo forumowe rozrosło się:) Cieszymy się wielce:) Z tego, co obiło mi się o uszy- szykuje się kolejna eskapada:) Zachęcam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: na pohybel rowerozie 01.04.08, 23:55 64 ??? Gratulacje! :) Mnie się nie udało objechać Warszawy czerwonym szlakiem. Wysiadłem pod Rembertowem tym razem. :/ Ale i tak było interesująco :) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Sobota 10.30 03.04.08, 15:21 To termin kolejnej wycieczki rowerowej. Spotkanie pod pałacykiem ślubów tradycyjnie. ps. te 64 nasze, ze tak pochwale uczestnikow wycieczki bylo w wiekszosci po lesie, w dosc trudnych warunkach, wiec tym wiekszy szacunek dla tych ktorzy nie jezdza. Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: Sobota 10.30 06.04.08, 13:57 jak tam sobotni wypad,moją rodzinkę zmogło jakieś chorubsko ,weekend przesiedziany w domu, bolesne. Jakieplany na następny weekend pozdrawiam ps. super zdjęcia z turnieju w nadarzynie Odpowiedz Link Zgłoś
kol Sobota 10.30 - znow jezdzimy 06.04.08, 22:35 Naspetny weekend. Tradycyjnie 10.30 pod palacykiem slubow:) Pedalujemy. A w tym tygodniu wycieczki nie bylo, bo byl wlasnie turniej pzd kol ale za tydzien zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 06.04.08, 22:45 Kol, ubiegłeś mnie. Właśnie miałem to napisać. Pedałujemy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 07.04.08, 06:22 no, brzmi ciekawie.. zaplanujcie lajtową trasę, to się z małżonka dołączymy.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 07.04.08, 11:03 Fajnie, że pojedziecie! U nas wszystkie trasy są lajtowe. Tylko ostatnio troszkę się wydłużyła, bo chcieliśmy skoczyć na jedzonko. Zanim nie pojawią się letnie ogródki w restauracjach brakuje knajpek, w których można wstawić rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 07.04.08, 12:53 czy ktoś może trochę dokładniej nakreślić rejony, w które się udajecie? Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 07.04.08, 17:42 Hm... rejony... Po prostu okolice Pruszkowa. Zazwyczaj nie planujemy z dużym wyprzedzeniem, cżesto modyfikujemy plany w trakcie... Naszym głównym strategiem trasowym jest Kol, zazwyczaj on proponuje... Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 07.04.08, 18:26 To ogolnie to tern mozna okreslic jako taki prostokacik od pruszkowa do nadarzyna, na zachod zyrardow, na polnoc lasy kampinosu, na poludnie ozarow no i pruszkow. jak to zjezdzimy to wyjezdzamy poza prostokacik. Trasy maja ok. 50-60 km. Ale jezdzimy baaaaardzo lajtowo - to nam zajmuje niemal caly dzien. Srednio Szybka runde mozna zas zrobic jadac pruszkow, nadarzyn, rokitno k. blonia, ozarowm, pruszkow - 3 godzinki - 50 km - tylko asfalt. Ale to za kilka miesiecy przetrenujemy wieksza grupa. Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 07.04.08, 19:55 To może kiedyś się z Wami bym zabrał - jeśli pozwolicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 07.04.08, 23:40 zapraszamy. sobota 10.30 pod palacykiem slubow Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 08.04.08, 10:11 no, aż tak szybko to raczej nie dam rady, rower stoi nietknięty od chyba 2-3 lat, a i patrząc dziś przez okno aura robi się nieciekawa. gdybyście się wybierali to polecam spróbować czerwony szlak od stacji wkd podkowa leśna główna. powinien was zaprowadzić (przynajmniej z 10 lat temu tak było) w okolice magdalenki. trasa była dość ciekawa, dużo lasu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 08.04.08, 11:26 Jeżdzimy wspólnie w tym roku od 8 marca. Za każdym razem była w tygodniu kiepska pogoda, ale akurat na dzień wyprawy zmieniała się na dobrą. Liczymy, że tym razem też tak będzie. Z resztą powstrzymać nas może tylko choróbsko lub gradobicie. Jeśli przygotowanie roweru chcesz powierzyć jakiemuś serwisowi rowerowemu, to musisz wziąć poprawkę na kolejki. Na razie nie są jeszcze zbyt duże, bo pogoda nie jest idealna, ale jak tylko pojawi się więcej słoneczka kolejki się wydłużą. Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 08.04.08, 11:41 dzięki, przy rowerze wszystko robię raczej sam, zresztą nie jest to aż taka skomplikowana machina... Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 08.04.08, 20:22 Z wielkim żalem zawiadamiam, że tym razem nie pojadę:( W sobotę idę na całodzienne szkolenie.Od 9.00 do 19.00. Psia kość,a chciałam wypróbować nowe siodełko i gatki z pampersem. No i starym zwyczajem- pomarudzić trochę! Mam nadzieję, że pogoda Wam dopisze i jak zwykle:) będzie fotoreportaż:) Z rowerowym pozdrowieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 08.04.08, 22:19 Ale ja jadę!!! Mam nadzieję, że Mysza też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 09.04.08, 13:20 To czekamy na kolejne zgloszenia. Jesli bedzie wiecej osob, ktore nie jezdzilu, obiecuje lajtowa trase:) kol Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 09.04.08, 13:53 Tak niesmiało spytam, czy jest mozliwość wyruszenia wcześniej np. o 9:00 i wczesniejszego powrotu, tak, żeby po południu mozna było jeszcze coś innego porobić. Co prawda nie wiem czy sie wykuruję do soboty, choć mam nadzieję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Sobota 10.30 - znow jezdzimy 09.04.08, 18:22 Dla mnie nie problem np. 9.30. Ale nie wiem co na to reszta zalogi. Jesli nie zgody, zostaje ta godzina pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Sobota znow jezdzimy 09.04.08, 21:25 Dla mnie pasuje i 9.30. A jak zaczna się upały trzeba bedzie przesunąć na jeszcze wcześniejszą, żeby zdążyć pojeżdzić przed żarem z nieba. No, ale chyba zbytnio wybiegam w przyszłość. Niemniej w sobote ma być ponad 20 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
kol Ostateczna godzina w piatek 10.04.08, 10:17 zapodam na forum. Kto chce jeszcze jechac? Wpisywac sie na liste? Jutro ja zamykamy Odpowiedz Link Zgłoś
kol Palac slubow 10.00 sobota 11.04.08, 12:39 Zgnily kompromis w sprawie wycieczki rowerowej:) Sobota godz. 10.00. Byc moze kolejna wycieczka w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: Palac slubow 10.00 sobota 11.04.08, 12:54 jestem raczej na pewno w sobotę o 10:00, ale o 12:00 musze być w domu, to znów odpale gdzieś po drodze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 11.04.08, 22:49 W ten weekend promocja! Dwie Forumowe Wycieczki Rowerowe! W sobotę o godz. 10.00. Wycieczka lajtowa, powrót do godz. 14. W niedzielę o godz. 11.30. Tym razem bez ograniczeń czasowych. Raczej dłuższa jazda z obiadkiem po drodze itp. Kierunkek Żyrardów. Chyba, że podrodze coś nam się odmieni. W obu przypadkach zbiórka pod Pałacykiem Ślubów. ZAPRASZAMY! Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 12.04.08, 07:29 to ja się zapiszę lajtowo.. będę chwilkę wcześniej, pewno będę musiał Was prosić o pomoc po dwuletnim, bezczynnym leżakowaniu rofferka.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 08:20 Było super! Tyle miejsc do obejrzenia i WIOSNA, którą czuć dopiero na żywca w terenie! Tyłek nawet tak bardzo nie boli!! Na wycieczce były dwie nowe osoby: Leo (zawsze doskonały kompan do rozmów, świetna forma na sprzęcie daaaalekim od technologicznych nowinek), ja -Ramirez (na swoim Żółtym Elastiku, po dwuletniej przerwie w rowerowaniu!).. Oczywiście pisze się na nastepna! Dzięki organizatorom, za prowadzenie, rady i tradycyjną życzliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 09:25 Podczas wczorajszej poobiedniej drzemki przyśnił mi się taki rowerek z dynamem w przedniej piaście. Przez to dynamo zazdrość mnie zżera. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 09:38 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1153684,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 10:30 rewelacyjne zdjęcie leo!!! żałuję, że mnie z Wami wczoraj nie było! Nadrobię dziś:) Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 15:06 łał, ktoś robił zdjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 18:09 Szkoda, że dziś nie było z kim bisować. Liczyłem na powtórzenie choćby połowy wczorajszego dystansu i moją niedzielną przejażdżkę tak zsynchronizowałem, żeby o godz 10-tej przejechać "tamtędy". Nie było nikogo jesli nie liczyć trzech mocno starszych panów z jednym rowerem. Musieli być z innej grupy. O godz 10.20 było bez zmian. Przekręciłem solo relaksową "dychę" i wróciłem na drugie śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 21:33 Oj Leo, niestety nie doczytałeś.. dzisiejsza wycieczka zaczęła się o 11:30.. następna za tydzień, dokładniejsze informacje będą na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 21:54 Bo ja to zawsze czegoś nie doczytam. W każdym nowo zakupionym sprzętem zaczynam gmerać w gałkach i przyciskach, zanim rozpakuję instrukcję i, co ciekawe, przeważnie udaje mi się niczego nie zepsuć. Tym razem jednak skopsałem sprawę i wycieczka mnie ominęła. Ciekawe, jaki teren objęła i czy były jakieś nadprogramowe atrakcje, Chyba jednak nie, bo już by o tym huczało na forum. Wymyśliłem sobie pewien skromny projekt pod rozwagę rowerowego klanu. Mam na myśli taki niewielki fotoalbum zbiorowego autorstwa. Na tych ekskursjach zawsze co najmniej jedna osoba ma za pazuchą cyfrówkę. Gdyby ktoś podjął się stworzenia albumu, to uczestnicy eskapad wykonane przez siebie zdjęcia podrzucaliby mu(jej) mailem do adjustacji/moderacji a on(a) na zasadzie ogólnego zaufania autorytatywnie i społecznie (czyli za tzw friko) dokonywał(a)by kwalifikacji fotek do opublikowania na forum. A to, czy podkażdym zdjęciem byłby podpisany konkretny autor, czy nazywałoby się to "praca zbiorowa" jest bez znaczenia. Nikt tu nie będzie wojować o "kopyrajty". Ciekawe obrazki mogłyby wpłynąć pozytywnie na poszerzenie grona aktywnych cyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 21:59 No i pisaliśmy te notki jednocześnie, w związku z czym wydarzyła się zabawna zbitka i otrzymałem odpowiedź nim zdążyłęm zadać pytanie. Zatem szkoda, że fora czytam tak pobieżnie. Samem sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 21:36 Oj Leo, szkoda że się nie zgraliśmy. Dziś zaczynaliśmy o 11.30 i przed chwilą wróciliśmy. Czas na małe podsumowanie na świeżo... Był to weekend iście rowerowy, i to rowerowy przez duże "R". Najpierw lajtowa sobotnia wycieczka. Grono forumowych rowerowców powiększyło się o dwie nowe osoby - Ramireza i Leo. W sumie jechało 6 osób. Było bardzo sympatycznie, pogoda dopisała, dopiero na ostatnich metrach złapał nas deszcz. Dla mnie najciekawszy był 25. kilometr, kiedy wygrałem konkurs w lotach przez ster (prześcignąłem własny rower uzyskujac dobre noty za odległość a zwłaszcza za styl). Zdecydowana większość żeber wyszła z tego bez szwanku. Łącznie tego dnia zrobiliśmy 44 km. Niedziela. Ach, co to była za przeprawa. Tym razem w wyprawie wzięła udział stara gwardia: Kol (główny planista i nawigator), Burza_Gradowa, Krucjatorka.Amatorka i ja. Pot, łzy i wiatr, wiatr, wiatr w oczy. Wiało tego dnia nie na żarty. Jesteśmy dumni, że daliśmy radę, bo było naprawdę ciężko. Dopiero za Żyrardowem wiatr ustał(jak na złość, właśnie wtedy by się przydał, bo moglibyśmy wracać z wiatrem). Gdy wróciliśmy o godz. 21 do domu, na liczniku miałem dystans 84,5 km. Następnym razem (nie wiem jeszcze, czy za tydzień) planujemy krótszy dystans leśnymi traktami w Puszczy Kampinoskiej. Z rowerowym pozdrowieniem! sh Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 13.04.08, 22:23 84 km? dwa dni pod rząd? boję się Was.. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 07:34 hihi.. nie ukrywam, że jestem z siebie dumna.. 44+84 to 128 jak w pysk strzelił.. w jeden weekend :) ale Ramirezie zauważ, że jechały dwie baby, a zatem nie mogło być aż tak ciężko boby faceci mieli przechlapane;) Tempo mieliśmy jednak znacznie wolniejsze w niedzielę niż w sobotę. Zachęcam wszystkich do kolejnych wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 09:26 Gratuluję wyniku, choć za przeproszeniem dzisiał tyłki chyba drewniane są, moje skromne 27 km w sobotę - mogę wam pompować koła. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 09:37 84 km - musieliście jechać sporo po asfalcie, zwłaszcza że dojechaliście aż do żyrardowa. ten kampinos za tydzień to już postanowione? zabrałbym się z wami, ale kampinos to lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 11:53 Co d Zyrardowa - jechalismy asfaltem, ale tylko takimo mocno bocznymi drogami. Stad ta odlegosc bo strzelilismy po prostu duze kolko. Z powrotem wracalismy zas az do grodziska wzdluz torow PKP, a od grodziska wzdluz torow wkd. Co do Kampinosu. Czy ja wiem czy taka lipa? Las jak las. Mozna tam troche pokrecic i niekoniecznie jezdzic po szerokich lesnych drogach, ale drozkach, gdzie pot, lzy i bagna:) Ja tam za duzo nie jezdzilem, wiec warto poznac. No chyba ze znasz inne lasy - tyle ze te kolo Nadarzyna, Komorowa mamy obcykane Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 12:28 Innych lasów nie ma, a te które są kurczą się szybko. Swego czasu jeździłem do Powsina, parę razy do Kampinusu, ale ze względu na dużą "asfaltowość" takich tras zrezygnowałem na rzecz pętli po okolicznych lasach. Piszesz, że po kilku razach macie już obeznane kompletnie miejscowe lasy? hmm pogratulowć! Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 16:50 uff..to i ja dorzucę swoje 2 grosze:)Trasa była fajna, acz męczaca- i naprawdę- biorąc plusy i minusy- zdecydowanie wolę piachy i błota niż jazdę po prostej pod silny wiatr. Ma się wrażenie, że jedziesz w miejscu- a wczoraj- faktycznie- nieźle powiało i nieźle wyczerpało. Oj...nie wiem, czy poradzę sobie z niedostępną 100...na razie cieszę się z 84, choć tyłek drewniany i kolano do wymiany:) Ha! nawet mi się zrymowało!!! Czas przerzucić się na galaretki:) Wszystkich serdecznie zapraszam do wspólnego pedałowania. Jeśli ja to pokonałam- to naprawdę zrobi to każdy zdeterminowany:) Z rowerowym pozdrowieniem. Ha! Zaczęłam kupować rowerowe gazety...czy to pierwsza oznaka rowerowego kręćka? Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 17:37 Ja po tych lasach jezdze od 3 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 14.04.08, 19:03 kol napisał: > Ja po tych lasach jezdze od 3 lat:) Ja od około dwudziestu, ale nie szkodzi i tak wolę je niż kampinos, czy długie dystanse asfaltowe. Chociaż niestety asfaltu coraz trudniej uniknąć, a i lasów coraz mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: UWAGA! pedałujemy w sobotę i niedzielę! 15.04.08, 00:29 fush napisał: > kol napisał: > > > Ja po tych lasach jezdze od 3 lat:) > > Ja od około dwudziestu, ale nie szkodzi i tak wolę je niż kampinos, czy długie > dystanse asfaltowe. Chociaż niestety asfaltu coraz trudniej uniknąć, a i lasów > coraz mniej. Ech... za Mieszka I to były czasy. Puszcza i matecznik przez setki kilometrów. I żadnych asfaltów. Ale nam pozostaje cieszyć się z tego co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Kolizja ! 16.04.08, 20:42 Nastąpiła straszna kolizja. Kolizja terminów mianowicie. A dotyczy soboty. Niemal w tym samym czasie ma się planowo zacząć zwiedzanie Helenówka, co i zwyczajowy start do rowerowej wycieczki w nieznane. O rety, co to będzie !? Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Kolizja ! 16.04.08, 21:16 najbliza wycieczka byc moze bedzie w niedziele. A kolejna? Hmm. Podumamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Kolizja ! 17.04.08, 21:31 Szkoda. Już mi się wydawało, że znalazłem sposób na mobilizację do wysiłku trochę większego niż solowe 15-20 km a tu chyba znów nic z tego. Soboty są dla mnie dniem bardziej dyspozycyjnym, zaś niedziela częściej koliduje z moimi innymi planami. I pomyśleć, że przegapiłem tak smakowity dystans jak 80-ka, czego nie miałem okazji przekręcić od prawie 2 lat. Solo tego nie zrobię. Grupa zawsze mobilizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 kiedy jedziemy 19.04.08, 08:16 witam, kiedy najbliższa wycieczka może 20.04 w niedziele np.o 11:00 tak na 3-4 godzinki jak bedzie pogoda Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: kiedy jedziemy 19.04.08, 22:40 Niestety dopiero za tydzien- plany sie skrzyzowaly. Ale za tydzien zapewne sobota godz. 10.30 pod palacykiem Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: kiedy jedziemy 20.04.08, 16:37 Ha, a gdzie by tu tym razem? Do lasu, czy gdzieś dalej bardziej krajoznawczo? Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: kiedy jedziemy 21.04.08, 10:28 W takim razie wstrzymuję się ze zmianą opon na bardziej przydatne na szosie. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 2 maja- kierunek Puszcza Kampinoska 27.04.08, 12:41 Jak zapowiedziano już w wątku o długim weekendzie 2 maja odbedzie się wycieczka rowerowa w kierunku Puszczy Kampinoskiej. Wczoraj z Kolem zaplanowaliśmy trasę. Wycieczka ma być z założenia lekka, przyjemna, rekreacyjna, bez trudnego terenu, piachów i wielu podjazdów. W planie przerwa na jakies małe conieco albo przynajmniej na napoje regeneracyjne. Max. 50 km (+-5). Zbiórka jak zwykle pod Pałacykiem Ślubów. Godzina do uzgodnienia. Zapraszamy. www.forumpruszkow.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa! 21.04.08, 10:31 I jeśli dobrze pamiętam, jakoś w tym tygodniu miał zostać otwarty po zimowej przerwie Pub Biker w Stanisławowie. To może być ważny punkt wyprawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: wycieczka rowerowa! 22.04.08, 05:51 Ciekawe, czy niektóre wehikuły zostały poddane przeglądowi technicznemu. Żadne luzy w tylnym kole nie będą tolerowane jako pretekst do opuszczenia peletonu. Wozu technicznego znów nie będzie bo jedzie z kadrą. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa! 22.04.08, 15:34 Mam najnowsze wiesci. Mianowicie Ramirez odstawil rower do warsztatu, wiec moze sie pojawi? Jest nadzieja:) A Stanislalow hmm- warto podumac, bo rzeczywiscie to bylby dobru punkt na trasie Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: wycieczka rowerowa! 22.04.08, 19:03 juz wróciłem do domku sprawnym rowerem! Co do terminów i godzin - powiem w ostatniej chwili.. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Pytanie 24.04.08, 14:03 Ja najmocniej przepraszam, że ośmielę się zapytać ale na razie nie padło tu jednoznaczne potwierdzenie wycieczki w najbliższą sobotę. Trwa gorączkowe tasowanie terminów i składu, ale na weekend majowy. Czy wszyscy już szlifują formę na ten czas ? A co pojutrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
adek60 Re: Pytanie 24.04.08, 17:14 ze wzledu na wycieczke do helenowa w 26 kwietnia 0 10:30 propponuje wycieczke rowerową w niedzielę np. o 10 lub 11. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Pytanie 24.04.08, 21:49 W sobote oczywiście jedziemy. Ale nie mamy przecież monopolu na wycieczki rowerowe i nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zainteresowani niedzielą umówili się na pedałowanie i tego dnia. Ja na razie nie deklaruję się na niedzielę, bo jeszcze nie wiem, czy będę mógł. No i w jakim stanie będę po sobotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 SOBOTA godz. 10.30 25.04.08, 20:09 Przypominam wszystkim zainteresowanym, że jutro o 10.30 wyruszamy spod Pałacyku Ślubów w kierunku Puszczy Kampinoskiej. Zapraszamy wszystkich , którzy dopiero teraz wyciagneli z piwnic swoje bicykle. I tych, którzy zrobili to wczesniej, oczywiście także! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 08:53 Jakoś nie ma odzewu. Czy w ogóle są chętni ? Może jednak warto zaryzykować i wybrać się na plac apelowy... Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 09:11 Ja, Krucjatorka, Burza i Kol jedziemy na pewno. Więc warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 16:56 Szkoda, że nie przełożyliście tej wyprawy i nie przyszliście na zwiedzanie jednostki wojskowej. W końcu Kampinos jest ogólnie dostępny zawsze a taka wycieczka raz na kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 20:39 Cóż, każdy musiał dokonać wyboru. Grupa, która wybrała rowery właśnie powróciła do bazy. Tym razem jechaliśmy to po trudnym terenie - piaski Puszczy Kampinoskiej. 73 km. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 20:55 Ciekawe, kto więcej stracił na tym wyborze. Nie ukrywam, że daliście mi popalić ale przecież nie mogłem zdrefić bo sami widzicie, że na moich wątłych barkach spoczywa zasypywanie całej przepaści pokoleniowej. Byłem przerażony, gdy ruszyliście jeszcze spod komina w kierunku Brwinowa. A coś tam jeszcze wspominano o Otwocku... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 22:15 Wrzuciłem tu do wglądu parę surowych fotek, bez obróbki, póki ciepłe. fotoforum.gazeta.pl/photo/2/bj/pd/2p36/Et5B9Jb1Fkojxh0aCA.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/2/bj/pd/2p36/OMgTtAnbA1IfC0ANVA.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/2/bj/pd/2p36/WQa25teTOBj1m9MbaA.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 22:18 nie wiem, dlaczego otwierają się tylko miniaturki. Trzeba jednak wejść wprost na album. fotoforum.gazeta.pl/5,2,leo48.html Odpowiedz Link Zgłoś
storm00 Re: SOBOTA godz. 10.30 26.04.08, 23:04 Też tam byłem... Zdjęcia porobiłem i wrzuciłem tutaj: storm00.cba.pl/wyprawa_kampinos1/ Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: SOBOTA godz. 10.30 27.04.08, 02:36 Rafale, wielkie dzięki za pomoc na trasie. Bez Ciebie nie byłoby okazji do zrobienia żadnych zdjęć w puszczy, bo w ogóle byśmy tam nie dojechali. Leo, zaimponowałeś nam zaciętością. Widać, że trenujesz regularnie. Mnie dziś po tych piaskach nóżki bolą. www.forumpruszkow.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: SOBOTA godz. 10.30 27.04.08, 07:18 Znakomity fotoserwis autorstwa Rafała w pełni ukazuje nie tylko martyrologiczną stronę naszej eskapady (krew, pot i łzy) lecz także jej kontekst dyktatyczno-patriotyczny. Jednak klimatu dysputy ponad talerzami z wątróbką i bigosem nie oddałyby żadne zdjęcia i dlatego ich nie ma. To trzeba przeżyć osobiście. A na zachętę niezdecydowanym należy dodać, że następna wyprawa może się odbyć pod znakiem obiecanych klopsików. Podobno pysznych ! Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: SOBOTA godz. 10.30 27.04.08, 11:46 Wyprawa nad podziw udana, teren bardzo urozmaicony, im bardziej było trudno, tym większa satysfakcja z pokonania przeszkody. A trudno bywało. Tym większy szacunek dla Rafała, który pokonał piachy Kampinosu na szosówce oraz naszego Leo Sytnera, który często prowadził peleton. A gdy zatrzymywaliśmy się na popas, miło było wysłuchać opowieści o Pruszkowie z dawnych lat oraz uroczych zakątkach naszego kraju, które warto odwiedzić. Czekałam tylko, kiedy sprawdzicie świezość tej watróbki węglem C4 hehe:) Widziałam również najbardziej niezwykłą przednią lampę rowerową:) Wiecie, o którą chodzi:):):) Tym razem 74 km. Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: SOBOTA godz. 10.30 27.04.08, 13:49 Dobra koniec piania, czas smarowac lancuchy na nastepny wypad:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wycieczka rowerowa! 27.04.08, 12:45 Zapisało mi się nie tam, gdzie trzeba, więc wklejam jeszcze raz. Sorki. Jak zapowiedziano już w wątku o długim weekendzie 2 maja odbedzie się wycieczka rowerowa w kierunku Puszczy Kampinoskiej. Wczoraj z Kolem zaplanowaliśmy trasę. Wycieczka ma być z założenia lekka, przyjemna, rekreacyjna, bez trudnego terenu, piachów i wielu podjazdów. W planie przerwa na jakies małe conieco albo przynajmniej na napoje regeneracyjne. Max. 50 km (+-5). Zbiórka jak zwykle pod Pałacykiem Ślubów. Godzina do uzgodnienia. Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: wycieczka rowerowa! 27.04.08, 15:42 A już myślałem, że nastąpi jakaś rewolucyjna zmiana godziny startu. Może byś chociaż podał bliższe szczegóły projektowanej trasy bo jeśli novum ma polegać na zamianie "żółtego" na "czerwony", to ja protestuję. Survival jest dobry tylko raz na jakiś czas. Dziś, coby nie wyjść z wprawy, zrobiłem przedpołudniową przejażdżkę w godzinach circa około. Po cichu liczyłem, że jeśli nie wczorajsza, to jakaś druga tura tej pogody nie przepuści. Na próżno. Z rowerowego spaceru poobiedniego wróciłem przed chwilą. Głównia poruszałem się po naszym mieście. Dopiero dziś jedna rzecz mnie wręcz uderzyła. Zbednarek często nas zaskakuje swoimi opiniami w różnych sprawach, ale jednak jego "sreptak" to był strzał w dychę. Tam nie ma ławeczek, za wyjątkiem skwerku przy fontannie obok biblioteki. Pomijam fakt, czy ktoś chciałby na tej ulicy przysiąść ale jeśli tak, to miałby problem. Co prawda w końcu ulicy pod parasolami na chodniku siedziało parę osób ale to musieli być desperaci, dla których dobrowolne uduszenie się spalinami stanowi jakąś szczególnie wyrafinowaną odmianę seppuku. Już lepiej pojechać do Puszczy, byle zaplanowana trasa była tylko "trochę ekstremalna". Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wycieczka rowerowa! 27.04.08, 22:44 Leo tym razem trafia robiona mocno amatorsko, bez wojazy. Jechac bedziemy do Zaborowa - sciezynkami asfaltowymi gdzie wzrok i samochod nie siega, a nastepnie pojedziemy kawalek nieieskim szlakiem przez Kampinos. Szlak doprowadzi nas do Stanislawowa i tej knajpki rowerowej, skad juz wracamy do domu. Trasa krotka, ale latwa i przyjemna, z dodatkoeymi atrakcjami. Mozna kielbase na ognisko moze zabrac jesli sie zapowiemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: wycieczka rowerowa! 28.04.08, 07:33 Do Zaborowa dość dobry dojazd oferuje czerwony szlak turystyczny. Po drodze można obejrzeć kilka ciekawych rzeczy. Z Zaborowa fajnie jest pojechać na północ do Zaborowa Leśnego, a potem na wschód do Lipkowa. Powrót przez Stare BAbice i Piastów. Miła traska. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: wycieczka rowerowa! 28.04.08, 07:40 ... chociaż tak naprawdę południowo-wschodnia część Kampinosu ma do zaoferowania ostatnimi czasy głównie rozjeżdżone ścieżki i rodzinki w strojach komunijnych, coś jak Morskie Oko w Tatrach. Prawdziwy Kampinos to obecnie zupełnie inne rejony. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: wycieczka rowerowa! 28.04.08, 08:44 Nie lekceważyłbym tych pozornie łatwych tras. W sobotę przerabialiśmy "żółty" na odcinku od Truskawia do Leszna. Daj Bozia każdemu...Lepsze niż siłownia. I to powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 2 maja godz 20.30 28.04.08, 12:13 To ja na kilka tematów za jednym zamachem. Zmiana godziny wyjazdów - na wcześniejszą - już niebawem nastąpi. Wymuszą to na nas choćby letnie upały. Gdy dzień zrobi się dłuższy pojawi się też możliwość robienia wycieczek popołudniowo-wieczornych. Tym razem jednak zostajemy jeszcze przy tradycyjnej 10.30. Wszak to długi weekend i nie chcemy spłoszyć tych, dla których to jedyna okazja żeby sobie odespać tygodnie wczesnego zrywania się do pracy. Czerwonym szlakiem, o którym pisze Zerozeroseven, częściowo ostatnio wracaliśmy. Rzeczywiście fajny. Zerozeroseven - gdzie teraz jest "prawdziwy Kampinos"? Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: 2 maja godz 10.30 28.04.08, 12:15 Oczywiśćie jedziemy 2 maja o 10.30. Przepraszam za kontrowersyjną literówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 07:28 szawel77 napisał: > Czerwonym szlakiem, o którym pisze Zerozeroseven, częściowo > ostatnio wracaliśmy. Rzeczywiście fajny. > Zerozeroseven - gdzie teraz jest "prawdziwy Kampinos"? Cóż w Kampinosie są jeszcze miejsca, gdzie mijający się turyści mówią sobie "Dzień Dobry" poważnie(!), gdzie rosną stuletnie świerki, a nie tylko pospolite sosny, gdzie czasami ma się wrażenie, że nas przeniosło Beskidy, bo wzniesienia są takie, że Ćwikowa Góra jest niczym i gdzie czasami doznaje się olśnienia od białego blasku tysięcy brzoz, których liście o tej porze roku mogłyby służyć za wzorzec zieleni w Sevre pod Paryżem. To tam jest "prawdziwy" Kampinos. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 12:57 Stary ale napisz jakis kontkret, a nie jedziesz Mickiewiczem:) O jakim szlaku mowisz, w okolicach jakiej miejscowosci. Jechalismy niebieskim do Leszna i byly super gorki i wcale nie bylo tlumow. Tlumy jesli juz byly to tylko w okolicach Truskawia. Pozniej jest pusto. To tu jest prawda? Czy to tylko tekturowe choinki:) byly. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 13:46 Pewnie gdybyśmy zjechali ze szlaku, wyjechalibyśmy poza tekturowe dekoracje i plastikowe sosny made in china. Trzeba zbadać jaka jest zawartość prawdziwego kampinosu w kampinosie. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 15:20 Zupełnie nie. Zobaczylibyście mniej więcej to samo co na szlaku :) Chodzi o to, że szlaki w południowo – zachodniej części Kampinosu są przeludnione, często zdewastowane i zaśmiecone. W okolicy trudniej zaobserwować zarówno specyficznie kampinoskie rośliny jak i zwierzęta. To wszystko sprawia, że ta część parku nie ma porywającej atmosfery i przypomina park rozrywki raczej, niż park narodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 15:23 O jejujeju! Ładnie chłopina napisał, a wy juz tutaj jakieś dygresyje czynicie. Mnie tam -szczerze mówiąc- mało interere, czy jestem w tym czy tamtym Kampinosie. Dobrze się bawię, fajniuchno spędzam czas w rewelacyjnym gronie przyjaciół, dobijam swój już-wieloślad, by na powrót stał się jednośladem. Ludzie są i będą łazić, tak to już jest. W końcu Ziemia jest przeludniona. A ideologię zawsze można dorobić, że zupa za słona, ze sąsiadka ma nowe futro itp, że zły Kampinos, bo straszy, bo gwałcą, bo sztuczny i z ludźmi. 007- może w końcu poprowadzisz jakąś eskapadę, tyle o tym piszesz. No, chybaże jesteś cyklistą teoretykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 15:40 Nie wiem gdzie ty jezdziles, ale sie powtorze. Na niebieskim szlaku w kierunku lesna sa gorki, nie ma ludzi i nie ma smieci. Drzew jest bez liku, choc tura zadnego nie zauwazylem. No chyba, ze tury, rysie i niedzwiedzie kolo Zelazowej Woli sie ulokowaly. No wiadomo - Chopin te rzeczy. Ale tam tez dojedziemy - zapraszamy na wyjazd - mozesz taka wycieczke prawdzoiwym Kampinosem poprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 17:00 A ja nie widzę problemu. Dlaczego nie zaplanować dwóch odrębnych wycieczek ? Poznalibyśmy oba Kampinosy. Może znalazłby sie trzeci ? Proponuję spór przenieśc na udeptaną ziemię aby tutaj nie tworzyć wrażenia, że środowisko cyklistów zżera konflikt wewnętrzny. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 17:19 > Nie wiem gdzie ty jezdziles, ale sie powtorze. Na niebieskim szlaku w kierunku > lesna sa gorki, nie ma ludzi i nie ma smieci. Ja jednak wolę inne rejony. Być może te, o których piszesz już mi się po prostu znudziły i dlatego tak na nie patrzę. Nie chcę bynajmniej nikogo aż tak bardzo do nich zniechęcać, bo mają na pewno swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 18:33 Drogi Zerozerosevenie, Ze wolisz inny, to już ze dwa razy napisałeś, a już ze trzy razy pytano Ciebie gdzie to jest? czy raczysz odpowiedzieć czy dalej nas zwodzić opowiesciami? Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 20:05 > Ze wolisz inny, to już ze dwa razy napisałeś, a już ze trzy razy pytano Ciebie > gdzie to jest? > czy raczysz odpowiedzieć czy dalej nas zwodzić opowiesciami? Cóż, nie zabrzmiało to ani odrobinę zachęcająco... Więc raczej swoje odkrycia i fascynacje zachowam dla siebie. Z pożytkiem dla Kampinosu. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 20:18 zerozeroseven napisał: > > Więc raczej swoje odkrycia i fascynacje zachowam dla siebie. Z > pożytkiem dla Kampinosu. > Dziwne, ale właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem. Pozdrów Świstaka! Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 2 maja godzina 10.30 29.04.08, 20:22 Ale zamieszanie się zrobiło przez tą moją pomyłkę. Uwaga, będę krzyczał: 2 MAJA GODZINA 10.30 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 20:26 Podziwiam Wasz talent. Jak to zrobiliście, że niewinny temat wyboru tras stał się nagle zarzewiem bardzo niesympatycznej sytuacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 21:36 > Dziwne, ale właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałem. Naprawdę dziwne, czy to tylko taka figura retoryczna? Dla mnie jest to oczywiste. Jakie pytanie taka odpowiedź. Czego innego można się spodziewać? Wypisania na forum publicznym wszystkich miejsc, które jeszcze zachowały trochę swojego naturalnego uroku? W imię czego? Udowodnienia, że niebieski szlak z Nieborowa do Leszna to nie jest kwintesencja Kampinosu? Zastanów się nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: 2 maja godz 20.30 29.04.08, 21:54 Oj, chyba Nieborów to inna wycieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: 2 maja godz 20.30 30.04.08, 14:01 Pewnie nie powinnam już jątrzyć, ale pytanie nasze było zupełnie zrozumiałe. I gdybyś wykazał odrobinę dobrej woli mogłeś na nie odpowiedzieć tak, by wszyscy byli usatysfakcjonowani i się nie przemęczyć.. np " podobają mi się okolice...."część północno wschodnia jest dużo fajniejsza" itepe. Nikt Ciebie wcale nie prosił o "wypisywanie wszystkich miejsc" Czy to aż tak dużo kosztuje?Ale już nie pierwszy raz wydaje mi się, że bardziej bawi Ciebie mówienie co jest "nie takie" ale już bez wskazania co "jest takie".. no coż.. w sumie taki jest urok różnorodności na tym forum, szkoda tylko, że pół tego wątku okazał się bezproduktywnym biciem piany. Wszyscy dowiedzieli się co w Kampinosie jest "be" a nadal nikt nie wie gdzie szukać tego, co jest "cacy".. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Koniec "chińskich" bojkotów 29.04.08, 20:10 Wyciągając nauki z błędów (cudzych), postanowiłem nabyć zapasowe dętki rowerowe. Ale to już koniec z jakimkolwiek wyborem. Nawet tajwańskich wyrobów już nie ma. Zarówno w Tesco jak i w Realu tylko "made in china". Poradziłem pewnej zrozpaczonej klientce, aby kupiła w sobotę na targu w Piastowie. Powiedziała, że już kupiła i prosiła o polską a dostała ...chińską. Zaś w sklepie rowerowym przy naszym deptaku poinformowano ją, że Dębica się z tej produkcji wycofała. No to przepraszamy się z Państwem Środka lub... jeździmy bez zapasu. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Koniec "chińskich" bojkotów 29.04.08, 21:02 Od chińskich produktów chyba już nie ma ucieczki. Z Chin pochodzą już nawet ramy rowerowe (i rurki z których się je robi) oraz inne komponenty. Mnie to specjalnie nie przeszkadza. Chińskie produkty są coraz częściej dobrej jakości, poziom technologii się wyrównuje, czy co? Poza tym to dzięki nim liczba rowerzystów nam gwałtownie rośnie, bo porządny rower nie jest już luksusem za kilka tysięcy złotych. Co do Dębicy to faktycznie już chyba nie produkuje dętek. Ja jeszcze rok temu nabywałem produkt Dębicy hurtowo po kilka złotych w Decathlonie, bo wyprzedawali wszystko co mają za śmieszne pieniądze. Dzisiaj mam zapas na co najmniej 2 najbliższe lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Koniec "chińskich" bojkotów 30.04.08, 00:19 Chyba cie porabalo z tym dziewiczym kampinosem. To nie piaski pustyni, ani bezdroza Ariozny, ze tam nikt nie dotrze. Kampinos to niewielki lasek na Mazowszu, ktory mozna objechc w tydzien. Wiec nie wal tu bzdur ze chcesz jakies tajemne miejsca zachowac dla siebie, bo takowych tu nie ma. Pojedz na Warmie i przejedz sie lasami z Olsztyna do Bartoszyc, to pogadamy o tajemniczych miejscach. Tam przez kilka dni mozesz czlowieka nie spotkac, a nie wylatujesz tu z Kampinosem. Ale dla mazowieckich cyklistow widac kampinos to szczyt marzen, tak jak dla ceprow z Warszawy gubalowka. Odpowiedz Link Zgłoś
kol A wracajac do meritum 30.04.08, 00:47 9 rano 1 maja czwartek pod palacykiem slubow. Jedziemy na majowke do Powsina. Powtorze tez za Szawlem 2 maja 10.30 pod palcykiem slubow - jedziemy na relaksujaca wycieczke dla poczatkujacych do lasu - oczywiscie nieprawdziwego, ale co tam. Od czegos trzeba zaczac:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: A wracajac do meritum 01.05.08, 08:30 Za pół godziny - o g. 9.00, spod Pałacyku Slubów rusza peleton do Powsina. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Re: Koniec "chińskich" bojkotów 01.05.08, 10:30 Chyba cie porabalo z tym dziewiczym kampinosem. To nie piaski pustyni, ani > bezdroza Ariozny, ze tam nikt nie dotrze. Kampinos to niewielki lasek na > Mazowszu, ktory mozna objechc w tydzien. Wiec nie wal tu bzdur ze chcesz jakies > tajemne miejsca zachowac dla siebie, bo takowych tu nie ma. Pojedz na Warmie i > przejedz sie lasami z Olsztyna do Bartoszyc, to pogadamy o tajemniczych > miejscach. Tam przez kilka dni mozesz czlowieka nie spotkac, a nie wylatujesz t > u > z Kampinosem. Ale dla mazowieckich cyklistow widac kampinos to szczyt marzen, > tak jak dla ceprow z Warszawy gubalowka. Podpisuję się obiema rękami pod wszystkim co powyżej zostało napisane oprócz zdania z "porąbało" i "nie wal bzdur". ;) Dziewiczy Kampinos jest, choć bardzo trudno go znaleźć, bo wszędzie są ludzie samochody i rowerzyści. Czasami trzeba pojechać wczesnym rankiem, czasami bardzo daleko, żeby przeżyć głębiej spotkanie z naturą i tyle. Odpowiadając Burzy to oczywiście rozumiem Ciebie, nawet miałem pierwszy odruch, aby opisać tu na forum moje ulubione kampinoskie trasy. Doszedłem jednak do wniosku, że ich popularyzowanie będzie działało na ich niekorzyść, bo trasy te zamienią się właśnie w popularne, a przez to mniej ciekawe szlaki. Aby jednak nie kończyć tego wątku bezproduktywnie z czystym sercem mogę polecić odwiedziny miejsca zwanego Starą Dąbrową. Znajduje się tam schronisko ZHP i czasami dość zatłoczony parking jednak las wokół jest naprawdę przepiękny. Polecam wycieczkę 4,5 km ścieżką edukacyjną (re-we-la- cja), pokonanie żółtego szlaku w kierunku Leoncina oraz wyprawę nad kanał Łasica, a może nawet spłynięcie jego spokojnymi wodami. Czuwaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
storm00 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 01.05.08, 16:05 1. A mnie nie będzie i żałuję :] (praca) 2. Dętki - zaopatruje się w Cyklopie na Nowowiejskiej obok Placu Politechniki. 3. Może jakaś wycieczka 3 lub 4 maja? :) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 01.05.08, 23:33 storm00 napisał: > > > 3. Może jakaś wycieczka 3 lub 4 maja? :) Ja niestety nie będę mógł ale zapodaj temat na forum, ogłoś rowerowe ruszenie, może zbierze się grupka chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 08:11 Off Top Storm, chciałeś się zarejestrować, napisz do mnie na maciejmarks@o2.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 08:13 no, nie wiem, pogodanie zachęca.. co robimy? ma padać cały dzień.. Odpowiedz Link Zgłoś
ignisdriver Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 08:25 i pada całą noc - będzie ciężka przeprawa, jeśli wogóle będzie. Ja odpadam i piszę się na wycieczkę w bezdeszczowy dzień choć jak to niektórzy mówią trzeba wszędzie szukać pozytywów - przynajmniej nie będzie się kurzyć :D Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 08:41 Szkoda. Mój rower po wczorajszym strasznie się rozochocił i słyszę, jak raźno parska i "buksuje" tylnym kołem w piwnicy. Meteorogram dla Pruszkowa wskazuje, że opady ok godz 11-tej mają zaniknąć. Może by tak skróconą trasą tylko do Stanisławowa...? Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 08:47 troszkę powiało optymizmem, opady maja zaniknąć w w-wie koło 13-14 idzie ku lepszemu Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 08:55 To sprobujmy opcje baaardzo krotka, a wic pruszkow stanislawow, ewentulanie 3 km dalej Truskaw, o tam tez sa dwie knajpy. Ramirez moze by wzial kosci,pograamy, pogadamy, jak sie nie polepszy o wrocimy. Wycieczka w calosci to ok. 25 km a wiec kazdy da rade. Zaczynamy 10.30 pod palacykiem slubow Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 08:56 Pogoda zdecydowanie czeka na moje nowe koło:-))) Krucjatorko daj znać co z twoją nogą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 09:12 Byłem przd chwilą po bułeczki (świeże, chrupiące a jakże) i jest tak : deszczyk ledwie kapie, wiaterek umiarkowany, powietrze super. Czy pozwolimy, żeby nasze szeregi przetrzebiła aura i kontuzje ? Ja rozumiem, że straty muszą być, albo w ludziach, albo w sprzęcie. Ale żeby aż tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 09:19 Dlatego jedziemy wariantem krotszym co by lekko swiezego powietrza powdychac. Bo z tym deszczem bywa roznie. wczoraj choc lalo to nas na rowerach nic nie zmoczylo. omijalismy chmury szerokim lukiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Koniec "chińskich" bojkotów 02.05.08, 09:22 Bo tak powinno być (w każdym banku). Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 wycieczki rowerowe 02.05.08, 10:02 Nawet nie wiecie jak żałujemy, że nie możemy z Wami pojechać. U Krucjatorki naderwane więzadła i abstynencja od wszelkich sportów na 5 tygodni. Ale żeby nie było - kontuzja nie na rowerze nastąpiła. Życzymy pomysłnych wiatrów w plecy i słoneczka przy pedałowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
krucjatorka.amatorka wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 10:37 Jak szaweł wspomniał- jestem unieruchomiona na 5 tyg. Noga miała pójść w gips, ale sprytnie wywinęłam się ortezą. Będzie dobrze:) Bardzo chciałabym podziękować za pomoc w trudnej sytuacji: --Ramirezowi- za cierpliwość ogólnie pojętą i jazdę po Warszawie w stylu Kubicy w poszukiwaniu dyżuru ortopedycznego --Wojfowi- za rozbrajanie sytuacji swoistym poczuciem humoru --Burzy i Kolowi, którzy mimo pory późnej, zmęczenia i paskudnych warunków pogodowych zawieźli mnie do Szpitala Zachodniego w Grodzisku i dzielnie trwali ze mną pośród rannych i jęczących --Anulce, która zaopiekowała się moim rowerem i odeskortowała go miejsca 5 tygodniowego- na szczęście nie wiecznego- spoczynku --szawłowi, który właśnie śmiga po Pruszkowie z nadzieją zakupu ortezy --całej Ekipie, która dzielnie znosiła moje marudzenie i wspierała jak mogła Z całego zajścia wysnułam trzy wnioski: ^^^primo: jeśli masz sobie coś zepsuć- poczekaj na dzień powszedni ^^^secundo: faktycznie- najpierw działają betaendorfiny, potem zaczyna się show ^^^tertio: chcesz poznać Przyjaciół- zabierz Ich na wycieczkę Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 15:35 To leżakuj Krucjatorko ile trzeba i wracaj spokojnie do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 15:43 No więc wróciliśmy z 2-gomajowej z Biker Pubu. Wiem, że ci co nie mogli to i tak żałują ale trudno, taki los. Jednak po stokroć bardziej niech żałują ci, którzy mogliby ale im się nie chciało. Bigos był bardzo dobry, część ekipy konsumowała pierogi i też sobie chwalili. Najważniejsze zostawiam na koniec. Było zimne piwo z beki. Nie jest Wam przykro ? A te 40 km to byłoby w stanie przejechać nawet dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ramirez71 Re: wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 16:29 dobrze mówi, nawet ja przejechałem! * * * Aniu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 16:41 Ja myślę, że to miejsce dla Ani w peletonie jest bezwzględnie zarezerwowane. Ekipa bez niej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 19:36 To ja moze sprecyzuje ze miejsce jest dla dwoch An conajmniej w peletonie - tej kurujacej sie, ktorej rower jeszcze nie zaszkodzil, a li i jedynie sporty powietrzne i tej drugiej, ktora miala juz z nami pierwsza przeprawe - krotka, ale udana, choc niektorzy mowili, ze dzisiaj nie mogla usiasc na pupie - ehh te siodelka:) Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Re: wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 20:15 Och, jest znacznie więcej miejsca w peletonie dla Ann. Nie zapominajmy o Ani, która wzięła udział w tej wyprawie z uszkodzonym wentylem (która ma jeszcze z nami pojechac nie raz). Z resztą nie tylko dla Ań, Ann i Anek. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: wielkie podziękowania!!! 02.05.08, 20:36 Ta kolejna Ania, o której wspominasz to wzięła udział tylko w preludium do wyprawy. Co prawda odgraża się, że jeszcze z nami pojedzie ale niewieścia przywara (donna e mobile) nie jest jej obca. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Apel do Krucjatorki 02.05.08, 21:47 Po wczorajszej Twojej kontuzji, wracając z wyprawy do Powsina, bez Twojej obecności a tym samem przy zero głosów sprzeciwu, podjęliśmy przez aklamację uchwałę o zakończeniu tego wątku. Jest za długi. Ponieważ jednak był Twojego autorstwa, więc jego nową kontynuacyjną wersję dobrze byłoby, gdybyś zechciała zainicjować. Odpowiedz Link Zgłoś
szawel77 Zamykamy ten wątek? 03.05.08, 01:39 To ja bym proponował założyć dwa wątki. Jeden do dyskusji ogólno rowerowej (ale w szeroko rozumianym sensie jeżdżenia na rowerach a nie ich posiadania w piwnicy), a drugi wątek czysto newsowy do zawiadamiania o najbliższych wycieczkach rowerowych - taki, żeby klikając na koniec można było łatwo dowiedzieć sie jakiego dnia, o której i dokąd rusza forumowy peleton, bez konieczności czytania kilkudziesięciu postów o prawdziwym i podrabianym kampinosie. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Zamykamy ten wątek? 03.05.08, 09:01 No to róbcie new open i kręcimy dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zerozeroseven Waypointgame 2 03.05.08, 07:27 Cześć! Chciałbym zaprosić i zachęcić Was do udziału w zabawie/wyzwaniu jakim jest Waypointgame. Idea polega na poszukiwaniu miejsc ciekawych, z klimatem lub po prostu takich, które nam się spodobały i dzieleniu się tą wiedzą z innymi. Gra jest tak skonstruowana, że zarówno proponujący miejsca do odwiedzenia jak i ich zdobywcy otrzymują punkty, które potem zamieniają się na nagrody. Waypoingame działa już od roku. W tym czasie uczestnikom udało się opisać ponad 290 różnych lokalizacji będących kopalnią wiedzy o naszych okolicach i zmianach jakie w nich zachodzą. Liczba waypointów stale rośnie! Od niedawna system jest całkowicie automatyczny. Zaledwie kilkoma kliknięciami można zgłosić odwiedziny lub założenie nowego punktu. Udział w grze jest jednocześnie zupełnie anonimowy. Serdecznie zapraszam (przez jakiś czas) na nową stronę wpg.alleycat.pl a już wkrótce na tradycyjną www.waypointgame.pl Pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku! Odpowiedz Link Zgłoś