cezariano 23.07.09, 10:16 Pruszków bez wody: www.tvnwarszawa.pl/-1,1611041,0,,trzy_podwarszawskie_miejscowosci_bez_wody,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 10:18 Oooo własnie założyłam taki sam wątek.... Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 11:42 Chyba kogos porabalo. Wode do picia kupie w sklepie, ale z myciem bedzie ciut gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 11:46 "Czeste mycie skraca życie" - dłuzej pozyjesz:P dbaja o Ciebie 'Mycie nóg to Twój wróg " Ktos ma jeszcze jakieś fajne haselka dla wodociągów na czas awarii?? Odpowiedz Link Zgłoś
cezariano Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 12:33 Hasełka hasełkami... może warto w końcu pomyśleć o jakimś alternatywnym rurociągu wody z Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
jakub5g Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 12:33 kol, właśnie miałem napisać to samo. Brak wody do niedzieli !!! Dla 3 miejscowości !!! Jakie oni zamierzają beczkowozy podstawić - wielkości boiska do piłki nożnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 12:48 Bez mycia da się przeżyć, wodę na herbatkę też kupimy w sklepie, największy problem to toalety. O tym nikt nie wspomina. Brak możliwości korzystania ze spłuczki przez 3 dni to dopiero jest klops. I tu się kłania możliwość "nałapania" zapasu wody do wanny, a to ma tylko prysznic to teraz ma duuży kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
a.p.28 Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 13:31 Dzięki za info ta wiadomość zmobilizowała mnie do wcześniejszego wyjazdu :) jadę dziś zamiast w sobotę i wracam sporo po awarii :D Mieszkam na 4 piętrze więc miałabym problem ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
cezariano Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 13:36 Taaak... a ja wczoraj wróciłem, a mogłem w niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaro1 Re: Pruszków bez wody 23.07.09, 21:09 Ja tez jutro rano wyjeżdżam i wracam w niedziele popołudniu, więc mam wielkie szczęście :) Odpowiedz Link Zgłoś
swistak133 Re: Pruszków bez wody 24.07.09, 06:29 Wstaję odkręcam kran, a tutaj woda leci jak zwykle. Nie żebym narzekał. :) Mieszkam na drugim piętrze, ale spodziewam się, że spadek ciśnienia byłby zauważalny. Pewnie naprawa została opóźniona przez warunki atmosferyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Pruszków bez wody 24.07.09, 08:08 Poczekaj, zobaczymy jak będzie w ciągu dnia - zazwyczaj tak było, że jak mieli zaczynać robotę o 23, to tak naprawdę kurek był zakręcany następnego dnia rano. Podobnie raczej nie odkręcali go z powrotem o 8 rano, tylko poprzedniego dnia na koniec pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Pruszków bez wody 24.07.09, 09:18 U mnie to samo. Wieczorem - na pewno po 23 - nałapałam całą wannę wody, coby było czym toaletę spłukiwać. Woda była co prawda jakaś taka brązowa, ale była. Pomijam drobiazg, że przez noc cała ta woda spłynęła z wanny, został tylko brunatny osad.... W każdym razie woda w kranach leci normalnie póki co i jest czysta. Mieszkam na trzecim piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak133 Re: Pruszków bez wody 24.07.09, 09:31 Wg pana z MPWiK, z którym rozmawiałem usterka jest w tej chwili usuwana. Woda w kranach oznacza, że nasza sieć jest wystarczająco wydolna do zaopatrzenia miasta w wodę, pomimo odłączenia głównej magistrali, czy czegoś takiego. Wg niego można z tego wyciągnąć wniosek, że nie nastąpi przerwa w dostawie wody. Oby miał rację. Chyba można zacząć wylewać wodę z wiader. :) Odpowiedz Link Zgłoś
i-ga Re: Pruszków bez wody 24.07.09, 09:45 To dzięki Wam wszystkim, którzy wyjechaliście! Jesteście super! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: Pruszków bez wody 24.07.09, 10:27 u mnie, odpukać, jak na razie woda jest. I to pod normalnym ciśnieniem. oby tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś