lewaszki 21.04.08, 22:48 Czy zakończono już prace nad drogą dojazdową do naszego osiedla - ostatnim razem jak byłem to nic sie nie działo. Niby położony był asfalt ale te studzienki wystające na kilka centymetrów nie napawały optymistycznie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axn-1 Re: Co z tą drogą? 22.04.08, 09:05 Wiatm. O to samo chciałam się dziś zapytać. Czy to tak już zostawią?? Czy nie będzie nakładana druga warstwa?? Bo te studzienki są naprawde uciążliwe. Odpowiedz Link
rypioze Re: Co z tą drogą? 22.04.08, 09:36 W tej chwili jest ograniczenie do 30 a niektórzy dmuchają 100.Sam to widziałem i to była kobieta.Wystarczy przy tej prędkości najechać jednym kołem na wystającą pokrywę i nie musi to być Ferrari. Odpowiedz Link
lewaszki Re: Co z tą drogą? 22.04.08, 09:43 A może te studzienki to ma być coś al`a progi zwalniające. Odpowiedz Link
rypioze Re: Co z tą drogą? 01.05.08, 17:48 Zadziwiło mnie,że kobieta bo one są bardziej rozsądne.Pozdrowienia dla Pań. Odpowiedz Link
mieszkaniec_victoria Re: Co z tą drogą? 22.04.08, 18:02 najlepsze jest to, że wjazd łączący nasze osiedle z ulicą jest jednym WIELKIM POBOJOWISKIEM !!! A przed przedszkolem kilkaset metrów dalej jest piękny dojazd i parking z kostki ... DLACZEGO ?! Odpowiedz Link
rypioze Re: Co z tą drogą? 22.04.08, 20:27 Wjazd do przedszkola robiła inna firma na zlecenie przedszkola.Pozdrowienia. Odpowiedz Link
sas101 Re: Co z tą drogą? 02.05.08, 17:46 Dlatego że..., generalnie zdecydowaną większość mieszkańców osiedla sprawa budowy drogi nie interesuje. Wyrazem tego jest brak mieszkańców osiedla na spotkaniach z burmistrzem miasta. Odpowiedz Link
axn-1 Re: Co z tą drogą? 02.05.08, 18:21 Zdecydowana większość może pracować tak jak ja od 9 do 21. Nie każdy siedzi w domu i może latać na każde spotkanie. Odpowiedz Link
lewaszki Re: Co z tą drogą? 05.05.08, 16:11 Mimo to uważam, że firma, która robiła ta drogę po prostu odwaliła fuszerkę - widać to już było jak kładli krawężniki. Odpowiedz Link
qucyk Re: Co z tą drogą? 20.05.08, 13:15 Podobno po zakonczeniu budowy przed i za nami zostanie polozona nastepna warstwa asfaltu. Nie chca teraz klasc, zeby ciezki sprzet nie zniszczyl nawierzchni. Tak wiec, czekamy na zakonczenie tego co sie buduje dookola. Minus jest taki, ze chca za kilka lat dolaczyc nasza uliczke do glownej drogi - tej idacej do warszawy (dwupasmowej). Niby ma to na celu umozliwienie nam wyjazdu itp - ale kto ich wie. Generalnie przebakuja o postawieniu znaku zakazujacego wjazdu z drogi dwupasmowej - ale wiemy jak to bedzie wygladac - przejazd samochodow pod naszymi oknami. Odpowiedz Link
brziszek Re: Co z tą drogą? 20.05.08, 14:08 Mam pytanie skąd Kolega wziął informację, że planowane jest połączenie ul. Słowackiego z obwodnicą Radzymina? GDDKiA po działalniach informacyjno-konsultacyjnych przyjęła jako preferowany przebieg trasy S8 Marki - Radzymin zgodnie z wariantem nr III. Wariant ten według dostępnych w Internecie szkiców przewiduje budowę estakad na obwodnicy na wysokości naszego osiedla, bo w tym miejscu planowane jest rozejście drogi krajowej nr 8 i trasy ekspresowej S8, ale węzły drogowe są planowane na wiadukcie przy ul. Wołomińskiej (dk nr 8) i w okolicach sołectwa Ciemne (S8). Możliwe, że nastąpiła jakaś zmiana koncepcji, ale chętnie poznałbym źródło tych nowych informacji. Zjazd z obwodnicy na ul. Słowackiego, oprócz pewnych ułatwień dla posiadaczy samochodów osobowych, oznaczałby w istocie "rozjechanie" naszego osiedla, Słowaciego stałaby się drugą ul. Weteranów do kwadratu. Odpowiedz Link
mieszkaniec_victoria Re: Co z tą drogą? 27.05.08, 17:44 I po co sie wypowiadać jak sie niewie ??? i wprowadzać w błąd ... wystarczy spjrzeć pzez okno i widać raczej zakończenie budowy drogi Odpowiedz Link
qucyk Re: Co z tą drogą? 27.05.08, 19:12 info pochodzi od naszej wszystko wiedzacej P. Ewy z firmy administracyjnej. Napisalem: "(...) podobno (..)" bo informacja nie potwierdzona i nie chcialem w blad nikogo wprowadzac. Generalnie jak widac sprawdza sie w 50% - jest druga warstwa, mimo ze budowy nadal trwaja. Czyli P. Ewa nie jest najlepszym zrodlem informacji Odpowiedz Link
agamek12 Re: Co z tą drogą? 27.05.08, 19:47 Tak się zastanawiam: piękny chodnik już jest, piękny (chyba, bo widziałem tylko początek układania) asfalt już jest, ale nie ma oświetlenia. Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł montażu okablowania pod chodnikiem, bo moje doświadczenia wskazują, że wtedy pożegnamy się z pięknym chodnikiem... Odpowiedz Link
mieszkaniec_victoria Re: Co z tą drogą? 27.05.08, 19:53 Mi sie wydaje, że powinniśmy cieszyć się z tego co mamy Bo mogło tego nie być - my sie prowadziliśmy w styczniu i tak droga już była w trakcie budowy itd ... Ale współczuje pierwszym lokatorom na Słowackiego bo a droga to była przyslowiowa DROGA PRZEZ MĘKĘ Trochę optymizmu sąsiedzi: oświetlenie jak i znaki i pasy pewnie niebawem będą instalowane ) Odpowiedz Link