powstancowxx 13.12.12, 11:40 Czy był ktoś z Was w tej restauracji? jak tam jest? czy organizują sylwestra? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiunia2444 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 13.12.12, 12:10 a to jest już otwarte? super by było gdyby tam organizowali sylwestra Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 13.12.12, 12:25 o ile Pani Skorupa Wanda Barbara dobrze wszystko zaplanowała to czemu nie .... Odpowiedz Link Zgłoś
powstancowxx Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 13.12.12, 12:39 Stronę mają www.san-marino.pl/ co prawda bardzo uboga ale jest. Szyld na budynku tez mają, więc myślałem, że już otwarte jest:) a impreza sylwestrowa gdyby była to z pewnością bym skorzystał. Do domu blisko :D Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 14.12.12, 10:23 otwarcie w sobote chuczne ale tylko dla ludzi z wielką kasą (snobów)!!! bo tacy zwykli ludzie się dla nich nie liczą!! strone mają co prawda uboga i lepsza nie będzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 14.12.12, 10:44 super strone mają!!!!!!!!!nic nie wiadomo!!! zabraklo im weny twórczej .lipa i h...nia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 14.12.12, 14:25 laura309 napisał(a): > otwarcie w sobote chuczne ale teraz w tą ? tj 15.12.2012 ? pytam bo nigdzie nie ma żadnego info > ale tylko dla ludzi z wielką kasą (snobów)!!! bo tacy zwykli ludzie się dla nich nie liczą!! hmm wielkiej kasy jak zwykle na lekarstwo ;-) ... ale widzę że lokal na bogato jest robiony > strone mają co prawda uboga i lepsza nie będzie!! skąd wiesz ;-) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 11:24 Laura309 chyba ma jakiś problem z tym miejscem:/ Ja tam byłam przedwczoraj (było jeszcze zamknięte) i rozmawiałam z właścicielami, bardzo sympatyczne młode małżeństwo. Z tego co mówili to chcieli zrobić w ząbkach fajne miejsce z normalnymi cenami. Faktycznie, takiego miejsca brakowało w ząbkach. Pytałam co będzie na górze bo z ulicy widać było tylko oświetlenie i tam ma być sala bankietowa na różne imprezy a na dole cukiernia i restauracja z pizzerią. Od dzisiaj miało być oficjalnie otwarte i podejrzewam, że tak jest. A wczoraj mieli otwarcie nie dla ludzi z "wielką kasą" tylko tak naprawdę dla znajomych, rodziny i współpracowników. To chyba norma w świecie gastronomii... Nie wiem jak inni ale ja jestem pełna optymizmu i dzisiaj wybieram się tam na ciacho i może jakąś malutką pizzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 11:53 > Laura309 chyba ma jakiś problem z tym miejscem:/ Nie wiem z czym problemy ma Laura309.... Jedno jest pewne otwarcie było na bogato i bardziej pasowało do klimatu "Nowego Światu" niż fajnego miejsca skierowanego do lokalnej społeczności ząbkowskiej Ale może się nie znam. > Pytałam co będzie > tam ma być restauracja z pizzerią Znaczy się kolejna pizza w Ząbkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 15:00 My byliśmy na wczorajszym oficjalnym otwarciu tej restauracji na zaproszenie naszego przyjaciela menagera restauracji Rafała Krejsa, lokal cudeńko,właściciele sympatyczni młodzi ludzie, życzę im powodzenia aby im się udało bo włożyli w ten lokal dużo serca. Jedzonko pyszne pięknie podane, a ciasta i torty to poezja smaku. Gratulacje i zazdroszczę mieszkańcom Ząbek takiego lokalu, obiecuję że będę do Was często zaglądać. Łomianki pozdrawiają Ząbki. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 16:04 mazowianka napisała: > My byliśmy na wczorajszym oficjalnym otwarciu tej restauracji na > zaproszenie naszego przyjaciela menagera restauracji Rafała Krejsa, Pogratulować znajomości miejmy nadzieję że Pan Rafał znajdzie czas i na swoją firmę cateringową (jak to w branży gastro powiadają) i na prowadzenie restauracji w Ząbkach ;-) > Jedzonko pyszne pięknie podane, a ciasta i torty to poezja smaku. Tutaj trzeba wierzyć na słowo gdyż zwykłym mieszkańcom Ząbek nie dane było.... (coś w poście laury309 było chyba....) spróbować tych specjałów > Gratulacje i zazdroszczę mieszkańcom Ząbek takiego lokalu Pożyjemy zobaczymy ciężko tak na sucho wydawać osąd na temat "pudełka czekoladek nie wiedząc jak te czekoladki smakują " > Łomianki pozdrawiają Ząbki. I wzajemnie Ps.. Mam nadzieję że nie pojawią się nickname zarejestrowane 15-16-17.12 robiąc zadymę o tym jak jest tam wspaniale.... ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
piokow6 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 16:45 Ale po co sie napinac. Otwarcie sobie zrobili, prywatna imperke i komu co do tego. Ja tez nie zapraszam do domu pół Zabek jak sie chce wódki napić. Jak ktos chce spróbowac to 5 dyszek w kieszeń i wsiadać do Z1/Z2 za darmoche i jechać . Ja z pewnością pójdę sprawdzic czy te San Marino to tylko na ścianie czy w kuchni też jest. Jak na ścianie tylko to więcej nie pójde bo mam flage San Marino w domu i pastę tez umiem zrobić :) Mam nadzieje że właściciele wiedzą że dostarczając lipę nie mają czego szukac w tym miejscu. Ceny tez musza być lekko zaporowe żeby stolików nastolatki nie zajmowały zamawiając porcje frytek na 6 osób . W Ząbkch jest mysle wystarczająca liczba osób która jest zainteresowana DOBRĄ WŁOSKĄ KUCHNIĄ i jest w stanie zapłacic wieciej niż 20 zeta za makaron bo za mniej to mozna zrobic wyrób pastopodobny lub pizzopodobny odgrzewany w mikrofali. Odpowiedz Link Zgłoś
piokow6 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 20:42 Juz sobie odpowiedzialem. Bylem widzialem i jest fajnie. Otwarte 11-22 lub do ostatniego goscia. Kuchnia włoska , ceny to makarony 19-32 zlote, pizze od 20 chyba , zupy od 10 a stek z poledwicy wolowej 49 z dodatkami. Wina od 49 za Bordouex jakies za butle. Ciast nie jadam nie znam sie nie bede pisal glupot. Dzisiaj byla promocja Szwecki stoł z jakimis daniami 29 zeta. Jutro ide na wyżerkę sprawdzic jakosc zanim dojda do wniosku, żeby podnieść ceny jak zauważą że 14 Polaków siedzi przy wodzie a jeden chodzi po dokladki ze szwedzkiego stolu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 17.12.12, 11:21 Od napisania pierwszego postu, do zdania pełnej relacji 4h. Pewnie masz bardzo blisko... Ja z takimi cenami życzę powodzenia. W sumie u Magdy Gessler w centrum ceny są podobne: www.venezia.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 17.12.12, 12:01 Ja też mam blisko ;-) niecałe 1200 metrów byłem widziałem ... pozwolę sobie jednak zachować uwagi dla siebie ... jestem jednak spokojny o ewentualną przyszłość kolejnych otwieranych gastronomii w Ząbkach ;-) ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
piokow6 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 17.12.12, 13:58 Z tym podobienstwiem to bym tak nie szalal :) Mam blisko gdzieś 150 metrów a glowna zaleta może być to ze mogę spokojnie wypić winko i nie martwić sie o powrót :) Ale to wszystko zależy od jakości. Bedzie jakość będą klienci. Na razie jedno jest pewne ze w lokalu nie bedzie slomy na podlodze co z butów wypadla :) a to juz duża zaleta nie narażać kobiety na widok obszczymurka walącego browar prze barze. Odpowiedz Link Zgłoś
lasic01 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 17.12.12, 16:45 Cytując: Ceny to makarony 19-32 zlote, pizze od 20 chyba , zupy od 10 a stek z poledwicy wolowej 49 z dodatkami. Wina od 49 za Bordouex jakies za butle. Venezia: Marakony od 22, Pizze od 22, zupy od 14, steków brak, ale jest rostbeef w plastrach za 38. Wina faktycznie droższe. Tyle że tu mówimy o ścisłym centrum... Tak swoją drogą identyczne ceny jak w Venecji są w Bellini, na rynku w Warszawie... Dla porównania www.cubana.waw.pl/index.php?page=dania która kiedyś miała naprawdę dobrą kuchnię, a ceny znacznie niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
etam2.0 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 17:00 e_zabki.pl napisał: "Mam nadzieję że nie pojawią się nickname zarejestrowane 15-16-17.12 robiąc zadymę o tym jak jest tam wspaniale..." Cóż, od moderatorów zależy, czy uznają ten wątek jako normalne zagajoną rozmowę o nowej restauracji, czy jako zwykłą reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 16.12.12, 17:30 Przecież tutaj takich nie ma ;-) ----------------------------s Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 13:16 Ja też tam w końcu dotarłam:) Wystrój naprawdę fajny, w restauracji bardzo klimatycznie, zwłaszcza dzięki piecowi do pizzy na drewno. Zamówiłam zupę krem serowy i gniocchi z truflami i kozim serem, kocham po prostu ser! Dania były bardzo smaczne, zupka treściwa. Koleżanka wzięła jakiś makaron z owocami morza i też jej smakowało. Ciasta już nie zmieściłam, może innym razem, ale zauważyłam że z boku mają kącik dla dzieci i w cukierni było sporo mam z dziećmi. No cóż, jeszcze nie moje klimaty:) Odpowiedz Link Zgłoś
toorop Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 14:48 Jeszcze tylko modernizacja ul. Powstańców do skrzyżowania z Żołnierską by się przydała i będzie bardzo miło:-). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 15:06 Będzie miło jak zrobią remont Powstańców od Żołnierskiej, prawoskręt, Żołnierską dwupasmową, a Powstańców będzie jeździło 199. Wtedy będzie ok. Poza tym przy osiedlu LCC powstaje kebabiarnia i jakaś restauracja (ale chyba celująca w nieco inną klientelę od tej). Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 15:52 fuks0 napisał: > Będzie miło jak zrobią remont Powstańców od Żołnierskiej, prawoskręt, Żołniersk > ą dwupasmową, a Powstańców będzie jeździło 199. Wtedy będzie ok. Remont Powstańców od ul. Dzikiej do ul. Żołnierskiej jest planowany/przewidziany na 20123 rok tak przynajmniej wróble ćwierkają ...;-) > Poza tym przy osiedlu LCC powstaje kebabiarnia i jakaś restauracja (ale chyba c > elująca w nieco inną klientelę od tej). hmm a coś więcej ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
agness_paz Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 22:32 W tej restauracji przy LCCorp , która ma nazwę Dobre Smaki czy coś takiego podobnego, ma być podobno też kuchnia włoska (tak słyszałam), ale chyba z polską też. Ale faktycznie chyba te Dobre Smaki to będzie bardziej lokal dla mniej zamożnych klientów...NO i dobrze - każdy znajdzie coś dla siebie - jedni pójdą do San Marino inni do Dobrych Smaków. Przynajmniej tłumów nie będzie nigdzie, a jak jeszcze ma być jakiś lokal z kebabem to już całkiem zróżnicowanie będzie... A tak odnośnie CUKIERNI w San Marino, pyszne mają tam pączki (różnorodne rodzaje). PYCHA!!! Już 2 dni z rzędu męża po nie wysyłam :). Ciast tez mają przeróżne rodzaje. No i słyszałam, że wszystkie ciasta robi cukiernik na miejscu, a więc z pewnością przekłada się to na konkurencyjną cenę i jakość (czyt. świeżość). No ciekawe, ciekawe...Muszę się na ciasteczko tam wybrać :) Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 22:54 Kebab będzie tuż obok dobrych smaków. Czy dobrze, że tyle nowych "jadłodajni" będzie? Dla klientów dobrze, ale prawdę mówiąc wątpię, żeby wszystkie się utrzymały. Jeden lokal (u eli?) z jedzeniem jest już mniej więcej na przeciw San Marino (i przechodząc tamtędy parę razy nie widziałem ani razu klientów), coś (jakiś fast food) jest przy Kauflandzie, jest restauracja na skrajnej, niedaleko jest też restauracja 77, są pizzerie... Trzeba także wziąć pod uwagę to, że w ciągu tygodnia, poza godzinami wieczornymi w zasadzie będzie tam pusto - > większość ludzi jest w pracy, w Warszawie. Restauracje w Warszawie mogą liczyć na klientów, którzy będą jadać w nich śniadania i obiady, te ząbkowskie... raczej nie (poza może jakimiś wyjątkami). Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 22:55 Jaka jest cena tych super-pączków? Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 18.12.12, 23:30 Prawda jest taka, że zarówno w Ząbkach jak i okolicy mieszkają naprawdę różni ludzie i każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Jedni pójdą do San Marino a inni wybiorą coś z innej półki. Wkurzają mnie posty osób, które mają pretensje, że lokal jest zrobiony "na bogato". A co, może mieszkańcy Ząbek nie zasługują na to żeby zjeść w ładnie urządzonej restauracji?! Ja wiem, że niektórzy czuliby się jak w domu gdyby w restauracji było rozłożone siano a na środku stało wielkie koryto, ale nie o to chyba chodziło. Jadłam tam obiad i po pierwsze nie uważam żeby ceny były z kosmosu, a po drugie jedzenie jest naprawdę smaczne. Wiele razy się nadziałam w niby super restauracjach, że zapłaciłam jak za zboże za kolację a wyszłam albo głodna albo niezadowolona bo mi nie smakowało. Póki co trzymają poziom i oby tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 21:44 smaczne!!!!!????????moze nie masz smaku i pewnie nie wiesz jak to robią .z gotowców mrozonki itd....rachu ciachu i pyszne piekne.znam sie na tym naprawde.i wiem kto i z czego gotuje Odpowiedz Link Zgłoś
agness_paz Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 11:21 Mąż 2 razy kupował pączki zwykłe z bardzo dobrą marmoladą i z lukrem bielusieńkim za 1,60zł. Ze skórką pomarańczową są po 1,80zł i z orzechami chyba też po 1,80zł. Ale są duże nawet, no i robione na miejscu :) Mi smakowały bardzo, ale oczywiście smak to rzecz gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:09 wlasnie wszystko przyjezdza z jaspolu od p. wandy hi hi.....to prawda a pączki kosztują 2.80 a to nie mariott chyba.cwaniaki i tyle !!!!!mowią ze na miejscu bo co mają mówic żeby szarych ludzikow z ząbek przyciągnąc i troche kasy wyrwać!!!!!wierzcie.żyjemy w polsce!!!zresztą wiem co pisze.znam tych ludzi dziwne ze wy wszyscy nie wiecie i nie znacie.jaspol i spółka...słodkie z jaspolu a kuchnia z gotowców półproduktów mrożonek (gniochi,pasty) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:14 ale przyznasz że ladę chłodniczą mają impooooonującą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:24 lada piękna, restauracja też niczego sobie, są gorsze ale w lepszych też bywałam, sala na górze żadna rewelacja cała na biało i tyle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:30 Lada piękną ... owszem ... zapełnić ją towarem "zapach smak wciąż ten sam" to IMO wyzwanie ;-) a sala myślę, że wzbudza w niektórych takie dreszcze emocji że ho ho ...:-) jak się czyta tutaj na forum .. Odpowiedz Link Zgłoś
krizz82 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 14:03 Osoba pod pseudonimem laura309 jest albo z konkurencyjnej restauracji, której nie w smak, że otwarto nowe miejsce, gdzie nie śmierdzi szambem przy kolacji albo jest to zwolniona przez właścicieli pseudo menadżerka p. Ania, która przez swój brak profesjonalizmu i niestety wiedzy narobiła sporo bałaganu właścicielom. Nic więc dziwnego, że żółć ją zalewa, a jej wpisy aż kipią jadem. Niby nie była w restauracji ale wie że wszystko jest tam najgorsze, właściciele oszukują klientów itd. Pozostawiam do przemyślenia głoszone przez nią treści... Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 14:27 ciekawe, ciekawe ... kto teraz zapytanie o autora napisze Nie wiem kim jest laura309 ale jak widać sporo wie ... Pani(Pan) też jak widzę wie ... ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 20:57 wiem bo znam i bylem tam wiele razy przed otwarciem (informacja dla tych mądrali smakoszy "pozal sie boze")ale nie tylko jeść,jak co po niektorzy ktorym tak wszystko smakowalo...powodzenia i wspołczuje im.......tych smakowitosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 20:50 niestety nie zgadles pomyslowy dobromilu!!!!!!chyba bywasz w takich miejscach skoro wiesz ze szambem wali.brawo dla ciebie.powodzenia!!!!szybko sie przekonasz ze wiem co pisze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agness_paz Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 11:22 fuks0 napisał: > Jaka jest cena tych super-pączków? Mąż 2 razy kupował pączki zwykłe z bardzo dobrą marmoladą i z lukrem bielusieńkim za 1,60zł. Ze skórką pomarańczową są po 1,80zł i z orzechami chyba też po 1,80zł. Ale są duże nawet, no i robione na miejscu :) Mi smakowały bardzo, ale oczywiście smak to rzecz gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
emil_acx Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 20:10 Pączki i ciasto prawdopodobnie przywożą z cukierni JAS-POL,która mieści się na Gełdzie Praskiej.Rzut beretem od Restauracji San Marino. Odpowiedz Link Zgłoś
agness_paz Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 20:33 Ja tam nie wiem czy przywożą, czy nie. Może coś przywożą, ale na 100% na miejscu w SanMarino pracuje wykwalifikowany cukiernik i wiem, że robi wyroby na miejscu. A może i ten sam pracuje w Jas-Polu i tam też piecze słodkości, bo może ma tam większe zaplecze...Nie wiem... A poza tym tak odnośnie wcześniejszych wpisów - takie fora właśnie uświadamiają jak ludziom gula skacze jeśli widzą, że ktoś ma szanse na zarobienie pieniędzy. Zawsze ktoś się do czegoś przyczepi ze zwykłej zazdrości...Niestety. Niestety teraz takie czasy, ze każdy dorabia się jak może, na czarno, na lewo, na brudno, na ładne oczy, na piękne ciało, po znajomości itp. itd. i nic tu nikogo nie powinno obchodzić!!! Ja na początku też myślałam, że to San Marino to niewypał jakiś będzie (z mężem na ten temat debatowałam, jesteśmy po gastronomii obydwoje, pracujemy w W-wie), ale z dnia na dzień jakoś mi się podoba coraz bardziej jak przechodzę naprzeciwko drugą stroną ulicy. A ta sala balowa jakie będzie branie na komunie miała, itp. imprezy. Zobaczycie. Nie byłam jeszcze tam na górze, ale jak nie było firanek to bardzo ładnie to wyglądało...Ja bym chciała, żeby moja córcia miała tam obiad komunijny :) Odpowiedz Link Zgłoś
piokow6 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 25 19.12.12, 21:18 Dzisiaj mialem przyjemnosc zostawic troszke grosza w San Marino i tak : Zastawa - czysta ładna bez zadnych zaciekow czy uszkodzen. Kelner - pełen profesjonalizm i uprzejmość, widac że z praktyką, żaden lokal by sie nie powstydził. Jedzienie - swieże robione na poczekaniu nie odgrzewne . Danie Lunchowe za 18 zeta wymiata wszysytko w okolicy włącznie ze Skrajną pod względem ilości, jakosci, smaku i niespotykaności. Makaron z grzybami leśnymi - super, aromatyczny i dużo dodatków . Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:03 piokow6 napisał: > Dzisiaj mialem przyjemnosc zostawic troszke grosza w San Marino i tak : to dobrze bo > Zastawa - czysta ładna bez zadnych zaciekow czy uszkodzen. zgadza się ma dopiero kilka dni ;-) > Kelner - pełen profesjonalizm i uprzejmość, widac że z praktyką, żaden lokal by > sie nie powstydził. tego niestety nie mogę potwierdzić, moje doświadczenia są zgoła zupełnie inne :( kerner nie wiedział co ma w karcie, nie znał składników, do stołu nie podano soli, pieprzu, serwetek, oliwy do pasty... o parmezanie tartym do makaronu nie wspomnę ... > Jedzienie - swieże robione na poczekaniu nie odgrzewne . Danie Lunchowe za 18 z > eta wymiata wszysytko w okolicy włącznie ze Skrajną pod względem ilości, jakosc > i, smaku i niespotykaności. > Makaron z grzybami leśnymi - super, aromatyczny i dużo dodatków . Fakt mój makaron był dobry, może nie tak jak te jedzone we Włoszech ;-) ale na pewno lepsze niż w większości lokali, niestety pizza cazone zamówiona była niezjadliwa ... pierwsza się spaliła w piecu :O ... drugą podano zaparzoną ... nie chrupką Odpowiedz Link Zgłoś
piokow6 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:58 Mój kelner wiedział co jest w karcie :) o składniki nie pytałem, chusteczki były, makaron nie wymagał żadnego doprawiania wiec nie zwróciłem uwagi na sól czy pieprz..... Obsługiwał nas zgodnie z regułami, podchodził co jakiś czas pytac jak smakuje i czy czegos wiecej nie potrzeba. Moze jest ich dwóch ??? Jest wieczór 7h po jedzieniu i zyję, żadnych innych objawów tez nie mam, moja połówka tez nie ma to tak w kwestii przeżywalnosci po testach :) W daniu podobało mi się to, że pierś z kurczaka była soczysta a sos smietanowo szpinakowy był prawdziwy i pachnący szpinakiem na odległość. Ale pewnie to kwestia chemii w jedzeniu jak zaraz sie dowiem od niektórych :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 21:55 Miejże litość ... agness_paz napisała: > Ja tam nie wiem czy przywożą, czy nie. Może coś przywożą, ale na 100% na > miejscu w SanMarino pracuje wykwalifikowany cukiernik i wiem, że robi wyroby na miejs > cu. A może i ten sam pracuje w Jas-Polu i tam też piecze słodkości, bo może ma > tam większe zaplecze...Nie wiem... Przecież tego się nie da czytać ....proszę zdecyduj się to wiesz czy nie wiesz ... bo na 100% to "trzeba umrzeć i płacić podatki" > A poza tym tak odnośnie wcześniejszych wpisów - takie fora właśnie uświadamiają > jak ludziom gula skacze jeśli widzą, że ktoś ma szanse na zarobienie pieniędzy > . Zawsze ktoś się do czegoś przyczepi ze zwykłej zazdrości... Skąd możesz wiedzieć co ludziom skacze ... znów tak wiesz ma 100% ?? > Niestety. Niestety > teraz takie czasy, ze każdy dorabia się jak może, na czarno, na lewo, na brudn > o, na ładne oczy, na piękne ciało, po znajomości itp. itd. i nic tu nikogo nie > powinno obchodzić!!! Czyli Kali ... > Ja na początku też myślałam, że to San Marino to niewypał jakiś będzie (z mężem > na ten temat debatowałam, jesteśmy po gastronomii obydwoje, pracujemy w W-wie) > , ale z dnia na dzień jakoś mi się podoba coraz bardziej jak przechodzę naprzec > iwko drugą stroną ulicy. Jeżeli Ty z mężem jesteś po gastronomii (SIC!) i nie potrafisz odróżnić wyrobów cukierniczych wyrabianych tradycyjną metodą opartą na naturalnych składnikach a wyrobami pędzonymi chemią to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać > A ta sala balowa jakie będzie branie na komunie miała, itp. imprezy. Zobaczycie > . Nie byłam jeszcze tam na górze, ale jak nie było firanek to bardzo ładnie to > wyglądało...Ja bym chciała, żeby moja córcia miała tam obiad komunijny :) Tak tak ... nie zapomnijmy o Tronie Komunijnym, kucyku i karocy .... ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:17 A po czym Ty poznajesz czy ciastko jest pędzone chemią? Ja przez jakiś czas często bywałam na giełdzie praskiej, co prawda w innych celach niż cukiernictwo, ale niedaleko hali jas-pol i tam wiem na 100%, że nie robią na chemii. Pod zakład podjeżdzały co drugi dzień samochody dostawcze z mleczarni, z jajkami, mąką itp. Widziałam na własne oczy. Poza tym, ze trzy razy jadłam od nich ciastko. Ani razu nie miałam zgagi i problemów żąłądkowych a to u mnie jest wyznacznik surowców użytych do produkcji, bo często w cukierniach faktycznie używają jakichś dziwnych rzeczy i poźniej źle się czuję nawet po jednym ciasteczku (taki niestety mam żołądek). W San Marino nie jadłam ciastek ale jeśli prawdą jest, że biorą część towaru z jas-pola to nie mam nic przeciwko. Jest blisko więc ciasto zapewne jest świeże. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:26 Prosty test na który i Ty możesz sobie pozwolić ... Kupujesz dwa torciki jeden "w miejscu które tak ujęło Ciebie za serce" ;-) drugi ... dajmy na to w cukierni "Piotr i Paweł" lub u "Sowy" w M1 Po wyjęciu z lodówki stawiasz torciki na stole w temperaturze pokojowej ... [ uwaga nie jemy a patrzymy] Zaręczam Ci sama dojdziesz sama metodą organoleptyczną do tego który z nich jest pędzony na konserwantach a który nie ... z mojej strony EOT ... Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 21.12.12, 10:00 Ależ Ty musisz mieć kasy jak lodu skoro stać Cię na takie eksperymenty żeby kupić trzy torty i je po prostu zmarnować... Ja wiem co mówię, a Ty chyba mało wiesz o produktach P i P. Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:29 kobieto co Ty wiesz!!!!!!!!!! nie rób sobie wstydu takimi wypowiedziami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 21:34 kochana ciasta pączki i inne przyjezdzają gotowe z innego miejsca, nie robią tego na miejscu!!!!!!!!!glupote ci ktos wcisnąl .tak tylko mowią bo co mają mowic(wlasciciele).dziwne ze nie wiesz skąd biorą.wiem co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 21:57 zacytuję klasyka ..."tego Świata nie da się uratować" ... ;-) ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:19 popieram Cię, masz racje... ktoś kto się nie zna to nie wie co je i z czego jest to zrobione!!! zaplecze kuchenne samo za siebie mówi szefowie, zastępcy i kucharze wiek średni to 24 lata więc sami profesjonaliści i wielki menager Rafał K. na czele!! POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boroweczka71 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 26.12.12, 18:50 laura309 napisał(a): > kochana ciasta pączki i inne przyjezdzają gotowe z innego miejsca, nie robią te > go na miejscu!!!!!!!!!glupote ci ktos wcisnąl .tak tylko mowią bo co mają mowi > c(wlasciciele).dziwne ze nie wiesz skąd biorą.wiem co pisze Rozczaruję cię , ale znam osobiście cukiernika , który pracuje w San Marino i robi tam też produkcję , więc nie pisz ,że wszystko biorą z Jas-Pola , bo nie jest to do końca prawdą i jednak nie wiesz co piszesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 28.12.12, 21:57 A tak z ciekawości to co biorą z Jas–Pola? ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jaskowa1 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 29.12.12, 23:25 Byliśmy dzisiaj na obiedzie rodzinnie było smacznie i sympatycznie cenowo również ok. Mąż poszedł oglądać salę bankietową na górze - wrażenie pozytywne, na maila dostaliśmy przykładowe menu ( interesuje nas komunia w tym lokalu) potrawy zaproponowane mnie osobiści odpowiadają cena również. W cukierni kupiliśmy mini eklerki - były pyszne! Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie, jeśli utrzymają taki poziom posiłków jak obecnie będę tam na pewno częstym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:33 Bardziej obrzydliwego SPAMU nie czytałem dawno!!!!!!!!!!!!Czyżby młodym zabrakło weny twórczej na reklamę i postanowili spamować forum?????Poprostu nie dobrze się robi,jak się czyta te wypociny wyssane z palca. A jeśli chodzi o znajomość gastronomi przez słupów(bo tak trzeba to nazwać)to buchachachachacha NIE OŚMIESZAJCIE SIĘ JESZCZE BARDZIEJ,NIŻ DO TEJ PORY!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:39 do mnie to kolego?? Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:46 NIE!!!!!!!!!!!!!!! Do właściciela(san marino) ,który zapoczakował wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
powstancowxx Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 08:00 Ostatnio sprawdziłem restaurację, bardzo fajna, smaczne jedzenie, ale nie wytarte szklanki i zacieki. Do plastek7777 NIE!!!!!!!!!!!!!!! Do właściciela(san marino) ,który zapoczątkował wątek. Nie jestem właścicielem tej restauracji chociaż bym chciał przecież nie pytałbym się kiedy otwierają i czy Sylwester będzie.. A do osób które są pewne, że to pralnia to zgłoście to na prokuraturę skoro macie takie informacje. Zatajanie przestępstwa też jest przestępstwem i grozi 3 lata. Więc zapraszam forumowiczów do prokuratury (BTW zaraz uznacie ze prokuratura jest kupiona przez właściciela knajpy:D) Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 11:13 > Nie jestem właścicielem tej restauracji chociaż bym chciał przecież nie pytałby > m się kiedy otwierają i czy Sylwester będzie.. Zgadza sie NIE JESTEŚ WŁAŚCICIELEM tylko" słupem",który nie ma pieniędzy na reklamę i spamuje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
powstancowxx Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 11:43 > Zgadza sie NIE JESTEŚ WŁAŚCICIELEM tylko" słupem",który nie ma pieniędzy na rek > lamę i spamuje forum., zapewniam że nie jestem "słupem" widocznie boli Cię to, że ktoś postanowił coś zrobić na tej ulicy i będzie miał pieniądze z tego - typowe polskie... (jeżeli nie pasuje Ci forum, to możesz po prostu wyłączyć przeglądarkę i wziąć się za robotę). Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 25.12.12, 19:48 Kolejny dupek ,który nie ma pojęcia,o czym czyta!!!!!!!!!!!!!!!Dla mnie ,na tej ulicy może byc co dwa kroki knajpa,niech będą w nich kolejki, niech właściciele zarabiaja gruby hajs.ALE KUTAS MNIE STRZELA KIEDY WIDZĘ JAK ZAMIAST RZETELNEJ REKLAMY W LOKALNYCH MEDIACH,MAŁOLATY(SŁUPY) SPAMUJA FORUM O SWOIM CHLEWIKU!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 10:55 <tylko tak naprawdę dla znajomych, rodziny i współpracowników. To oni mają znajomych??????????????? Współpracowników pewnie też zwolnili zaraz po otwarciu,aby nie płacić i zatrudnili nowych,których również zwolnią za rzekomy brak profesjonalizmu,i tak będą oszczędzać aż w końcu ktoś im klapsa nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 13:52 Chyba właśnie widać kogo zwolnili i za co:))) A jak wymagają profesjonalizmu od swoich pracowników to tylko chwała im za to. Ciekawe skąd wiesz czy mają znajomych..? Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 14:13 bombka 02 czytanie ze zrozumieniem ,to też sztuka.Przeczytaj jeszczcze raz mój post i zastanów sie nad tym co napisałaś;-( Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 21:06 dobrze gadasz plastek.wlasnie tak.snoby i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 21.12.12, 10:01 To oświeć mnie proszę. Może po prostu nie potrafisz w sposób jasny formułować swoich "myśli"..? Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 21.12.12, 11:20 Czytałaś,czytałaś i nie zrozumiałaś????Jak już skończysz gimnazjum i w pełni będziesz mogła porozumiewać się w języku polskim,wrócisz do tego postu za 10 lat i zrozumiesz,że słowem kluczowym jest; RZEKOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 28.12.12, 16:22 Zastanów się najpierw nad sobą. Lepiej nie wchodź ze mną na tematy wykształcenia oraz czytania ze zrozumieniem. Masz albo krótką pamięć albo jesteś wyjątkowym nieudacznikiem. Po co piszesz bzdury wyssane z palca, chroniąc się słowem "rzekomy" (jeśli już, a nie "rzekomo")? Czytając niektóre wpisy upewniam się, tylko, że jacy ludzie taki kraj... smutne... Przypomnę Ci treść Twojego wpisu, tak na wszelki wypadek: "To oni mają znajomych??????????????? Współpracowników pewnie też zwolnili zaraz po otwarciu,aby nie płacić i zatrudnili nowych,których również zwolnią za rzekomy brak profesjonalizmu,i tak będą oszczędzać aż w końcu ktoś im klapsa nie da." Z mojej strony to tyle. A Ty poszukaj może jakiejś pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 28.12.12, 16:30 PRZECIEŻ TEGO BEŁKOTU NIE DA SIĘ CZYTAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulazabki Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 28.12.12, 17:06 plastek7777 napisał: > PRZECIEŻ TEGO BEŁKOTU NIE DA SIĘ CZYTAĆ!!! plastek7... nie krzycz bo plujesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 08:11 zanecin napisał: > Najbardziej wygląda to na pralnie pieniędzy. Ciekawe spostrzeżenie .... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 10:59 Ciekawe czy chociaż wiecie na czym tzw pranie brudnych pieniędzy polega:))) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 11:20 bombka02 napisał(a): > Ciekawe czy chociaż wiecie na czym tzw pranie brudnych pieniędzy polega:))) Oświeć Nas ..... ;] maluczkich ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 17:16 Proponuję w pierwszej kolejności zapoznać się z przepisami ustawy z dnia 16 listopada 2000 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz finansowaniu terroryzmu, a następnie posądzać ludzi o bycie przestępcą. Idąc waszym tokiem myślenia cały nowy świat, chmielna itd to jedna wielka pralnia brudnych pieniędzy. Ale oczywiście polska mentalność i stereotypy zawsze zwyciężają. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
zanecin Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 19:34 Nikt tu nikogo o nic nie posądza, a jedynie wymienia spostrzeżenia (dla mnie ten biznes tutaj jest po prostu absurdalny, choć robi naprawdę piorunujące wrażenie). Podkreślam że na biznesie się nie znam i nie muszę się znać, to jest forum wymiany myśli i spostrzeżeń a nie sąd. Nie posądzaj więc o posądzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 21:50 dajecie czadu z tymi pralniami.napisz jeszcze o polowie warszawy znawco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tak wiesz o n.swiecie i chmielnej.brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!za blyskotliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 21:55 A co Ty niby wiesz w tym temacie?! Po postach można wnioskować, że jesteś jakąs wszechwiedzącą malkontentką. Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 21:50 Cytując Twoją wypowiedź "Najbardziej wygląda to na pralnie pieniędzy" trudno nie dopatrzeć się posądzania o ten proceder. Może po prostu nie formułuj tego typu zarzutów nie mając na to żadnych dowodów, zwłaszcza, że post brzmi jakbyś sam się na tym znał, choć twierdzisz jednocześnie, że na biznesie się nie znasz. Ja nie mam na szczęście w zwyczaju posądzania ludzi (nie znając ich) o działania niezgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
zanecin Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:03 Dla Cię to zarzuty a dla mnie spostrzeżenia droga bombeczko :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 22:05 ale się tak rodzinnie zrobiło ;-) :-P ;-) ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zmarecki Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 23:19 "dziwne towarzystwo"!!!! Jak nie było nic to narzekali że nie ma jak jest to narzekają że byle co To do MacDonald może lub KFC!!!! Tam zestawy "pewne i sprawdzone". Odpowiedz Link Zgłoś
piokow6 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 19.12.12, 23:23 Z lokalnych hitów jest jeszcze pizza z Dominium lub Biesiadowa, 77 , buda przy Kauflandzie i garmażerka u Eli przy kosciele :) Odpowiedz Link Zgłoś
dikanda666 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 14:22 Zamawiałam dziś u nich w cukierni tort na sobotę. Na pytanie czy będzie można go odebrać w tuż po otwarciu, czyli o 7 rano pani przyjmująca zamówienie odpowiedziała, że "dostawca może się nie wyrobić". Więc chyba jednak nie robią swoich wypieków na miejscu. Ale czy to ma znaczenie? Oby było smaczne. Ceny mają przyzwoite, lokal przytulny. Odpowiedz Link Zgłoś
laura309 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 20.12.12, 21:16 to po ciorta ktos tu z mądrych na forum upiera sie ze wszystko robią na miejscu skoro tak nie jest juz dawno to pisalem ale są mądrzejsi znawcy.opamiętajcie sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!powiedzieli ze robią sami bo kicha sie przyznać.cukiernia duza więc obciach sie przyznac ze z jaspolu przyjezdza.smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
murbeton2012 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 22.12.12, 01:45 Orientuje się ktoś czy maja jakieś oferty pracy? kelner? :) Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 22.12.12, 03:51 Nie ładuj się w takie gó....Znajomemu kelnerowi powiedział,że jak przez miesiąc bedzie pracował i mu się spodoba, to zapłaci ,jak nie ,to przez miesiąc zapi...ala za frajer. Można się zgodzić na jeden dzień próbny(chociaż i tak powinien być płatny),a ten szczyl (słup)wyjeżdża z miesiącem .ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piokow6 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 22.12.12, 10:08 Nic tak dobrze nie robi jak negatywna reklama. Ludzie teraz z ciekawością pójdą zobaczyć czy takie osoby jak ty maja racje :) A jak sie okaże ze żarcie dobre to interes sie rozwinie hi hi hi. Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 22.12.12, 12:01 A niech idzie im jak najlepiej!!!!Tylko muszą wiedzieć ,że swój personel ,jak i gości, trzeba szanować,a nie traktować jak bande głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
boroweczka71 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 26.12.12, 19:07 Wejdź tam i poproś cukiernika a przekonasz się , że tam pracuje . Sam jeden nie narobi ciasta na tę ladę więc wspomagają się wyrobami z pracowni od mamy właścicielki San Marino , czy to grzech ? Każdy kto miałby takie możliwości skorzystałby z takiej pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! T Y T E Ż !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gusiaa00 dla ciekawskich i złośliwych... 28.12.12, 08:21 wczoraj kupowałam mini ptysie i cukiernik robił je na miejscu... czekałam chwilę przy kawie a Pan robił ciasteczka .. Moje dziecko spytało jak Pan to robi i miła Pani pozwoliła mu zerknąć na zapleczu jak się to przygotowuje:) Jak pisze moja poprzedniczka większośc wyrobów robionych jest na miejscu a niektóre są wyrobami z pracowni.. Czy to wazne czy są robione na miejscu czy ktoś je przywozi?? Liczy się efekt końcowy a tutaj wypada pozytywnie... Ja uważam, że miejsce jest bardzo sympatyczne... i mam nadzieje, że mimo z góry uprzedzonych niektórych klientów cukiernia będzie się rozwijała... Cukiernia na przeciwko nie ma dobrych opini nie wspominając o tragicznych wyrobach Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.12.12, 11:20 NIE MAMY PIENIEDZY NA REKLAME ,WIĘC SPAMUJEMY FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.12.12, 14:07 zacytuję klasyka ... "ciemny lud wszytko kupi" widocznie Pani Wanda i Jej Syn uznali, że skoro na ulicy Powstańców nie ma nic to generalnie żadna forma reklamy, promocji nie jest potrzebna ... ludzi potraktuje się jak się potraktuje a Ci i tak z wdzięczności przyjdą i kupią ... ewentualne głosy na "nie" zostaną zaspamowane w ten czy inny sposób ... ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
boroweczka71 Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.12.12, 21:21 Oj , e-ząbki.pl lecz się , bo masz już jakieś zwidy.Pani Wanda N I E E E E E E E MA SYNA !!!!!!!!!! Nie wypisuj bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.12.12, 21:54 Aaa przepraszam... Jednak do meritum sprawy czyli braku reklamy i tym samym stosunku do mieszkańców Ząbek nie jakoś się nie odniosłaś.... ---------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.12.12, 16:34 Ależ Ty masz problem człowieku. Chyba w końcu znalazłeś sobie jakiś cel w życiu, co? Siedzisz całymi dniami i aż Ci główka paruje od pomysłów, co by tu napisać złego o tym miejscu. Na szczęście widziałam, że sporo ludzi tam przychodzi, a sama też przekonałam się, że jedzenie jest bardzo dobre. A Ci co piszą, że wszystko z prochu, chemia itp albo się nie znają albo mają swoje powody żeby tak się zachowywać. Z pewnością wszystkie dobre opinie o tym miejscu piszą sami właściciele a te złe pochodzą od szczerego ludu, znawco reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.12.12, 16:35 To było do plastek777. Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.12.12, 16:44 Tępota Twoja mnie przeraża. Zaden plastek777, nie napisał NIC, na tym forum geniuszko matematyki Nie dyskutuje z ludżmi,którzy zamiast argumentów mają chroniczną rację Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: dla ciekawskich i złośliwych 31.12.12, 18:08 Ale mi pojechałeś, aż spadłam z fotela ze śmiechu ;]Widzę, że bardzo łatwo Cię urazić, lekceważąc liczbę magicznych siódemek w nicku. W takim razie plastusiu przyjmij ode mnie sylwestrowe przeprosiny. Nie mniej, skoro odpisałeś to znaczy, że pomimo popełnienia przeze mnie tak wręcz obrzydliwego faux pas, zrozumiałeś kto był adresatem mojego wpisu. Być może nawet sama treść do Ciebie przemówiła, w końcu do niej się nie odniosłeś. No chyba, że było to spowodowane Twoim usprawiedliwionym oburzeniem za mój haniebny czyn lekceważenia. A tak przy okazji to argumentów (i wiedzy) brakuje akurat Tobie, o czym świadczy niemal każdy Twój wpis na tym forum. P.S. Szczęśliwego Nowego Roku dla Forumowiczów!:) Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: dla ciekawskich i złośliwych 01.01.13, 01:07 > Ale mi pojechałeś, aż spadłam z fotela ze śmiechu ;]Widzę, że bardzo łatwo Cię > urazić, lekceważąc liczbę magicznych siódemek w nicku. Ja sądzę ,że to nie lekceważenie,tylko tępota.... > Nie mniej, skoro odpisałeś to znaczy, że pomimo popełnienia przeze mnie tak wrę > cz obrzydliwego faux pas, zrozumiałeś kto był adresatem mojego wpisu Przeczytaj jeszcze raz,i powiedz,kto jest, w końcu ADRESATEM ,Ty czy ,nie Ty. Być może - > nawet sama treść do Ciebie przemówiła, (to do plastek777)A ILEŻ W TYM POŚCIE TREŚCI ,DZIECKO DROGIE???? Proponuję ukończyć jakąkolwiek szkołę,a jak juz to zrobisz,to do zobaczenia na forum za jakieś.....20lat _ Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: dla ciekawskich i złośliwych 04.01.13, 18:17 Tak, tak z pewnością tępota... Widzę, że krucho u Ciebie z zasobem słów jak na kogoś z "wyższym" wykształceniem (zapewne po jakichś śmiesznych studiach na "wyższej szkole jakiś bezużytecznych kierunków", i dlatego pracujesz teraz być może w gastronomii, co powoduje u Ciebie ogromne frustracje, wylewane m.in. na tym forum). Poza tym, nudny jest już ten Twój protekcjonalny ton staruszku, więc pozwolę sobie więcej nie korespondować z Twoją męczącą osobą i ego odwrotnie proporcjonalnym do Twoich intelektualnych możliwości. A za 20 lat mam nadzieję Cię już tu nie zastać. Tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: dla ciekawskich i złośliwych 05.01.13, 04:05 > Tak, tak z pewnością tępota... Cieszę się ,że się ze mną zgadzasz. >więc p > ozwolę sobie więcej nie korespondować z Twoją męczącą osobą ...i tu,również moja radość NA WIEKI,WIEKÓW- AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
irnbru Re: dla ciekawskich i złośliwych 28.05.13, 16:47 LUDZIE! Czy wy na litość Boską nie macie innych problemów? Jak przeczytałam te wszystkie wypowiedzi to ubaw miałam po pachy. A niedługo to byście wszyscy się ze złości zażarli! Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
nellaazurri Re: dla ciekawskich i złośliwych 06.01.13, 10:22 W cukierni San Marino byłam już kilka razy z mężem. Bardzo nam się podobało. Ceny w porządku, słodkości super no i wystrój przyjemny. Tylko obsługa jeszcze nie wprawiona, ale to pewnie kwestia czasu. Fajnie, że takie miejsce powstało i życzę im powodzenia, a każdy kto chce się przekonać jak tam jest powinien się wybrać, a nie sugerować się opiniami na forum- bo teksty niektórych forumowiczów są poniżej krytyki...pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalbud Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 28.12.12, 18:20 Po co się reklamujesz? To jest forum a nie ponawianie gó...anego postu o jakiejś knajpie , po to aby się reklamować ! Czy nie ma już nikogo co potrafi używać mózgu . Nie trudno się zorientować kto ten wątek podnosi . powstancowxx napisał(a): > Czy był ktoś z Was w tej restauracji? jak tam jest? czy organizują sylwestra? Odpowiedz Link Zgłoś
maargolcia28 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 10:15 hahaha dobry jesteś!!Dopiero założyłeś wątek o zakazie pisania na forum Ząbek ludziom mieszkajacym na Powstańców to po kiego grzyba wtrącasz się w posty własnie pisane przez Tych ludzi i o zgrozo dla Ciebie dotyczące knajpy która jest w tak nienawidzonym miejscu jak ulica Powstańców??? Odpowiedz Link Zgłoś
kalbud Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 11:04 Forum Ząbki jest dla mieszkańców Ząbek ! Ktoś , kto sprzedał świnie , kupił tutaj mieszkanie nie zawsze jest mieszkańcem Ząbek . Nie znalazłem postu gdzie ktoś z tych osiedli pisałby coś dobrego o Ząbkach ! Nie mam awersji do ulicy Powstańców . Pracowałem tam na długo przed tym jak zaczęli stawiać tam blokowiska na terenach po dołach z byłej cegielni . Doły te zostały zasypane RAKOTWÓRCZYM popiołem z elektrociepłowni Kawęczyn . I właśnie na tym terenie stoją Wasze osiedla. Nie sra się we własne gniazdo . Jak wam przeszkadzają psie kupy , to nie wychodź z domu lub pilnuj właściciela aby posprzątał . Forum jest do poruszania spraw Ząbkowskich a nie do narzekania że nikt Was na rękach nosić nie chce .Żal mi tylko Waszych dzieci , bo zachorowalność na raka będzie właśnie tam , najwyższa w Polsce . Czarnobyl przy tym to fikuś . maargolcia28 napisała: > hahaha dobry jesteś!!Dopiero założyłeś wątek o zakazie pisania na forum Ząbek l > udziom mieszkajacym na Powstańców to po kiego grzyba wtrącasz się w posty własn > ie pisane przez Tych ludzi i o zgrozo dla Ciebie dotyczące knajpy która jest w > tak nienawidzonym miejscu jak ulica Powstańców??? Odpowiedz Link Zgłoś
maargolcia28 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 11:20 Uważasz zatem że forum to odpowiednie miejsce do plucia jadem???Co Cię w takim razie obchodzi kto mieszka na Powstańców,kto otworzył restaurację jak pewnie nawet raz tam nie zawitasz bo przecierz nienawidzisz ludzi którzy tam zamieszkali a co za tym idzie spotykał bys ich tam na kazdym kroku. >>>cyt. Jak wam przeszkadzają psie kupy , to nie wychodź z domu lub pilnuj właściciela aby posprzątał A Ty po swoim owczarku sprzątasz???Jakoś niewidziałam Cię nigdy z torebką na kupkę po pachą :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalbud Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 11:42 Mój pies jest lepiej wykształcony . Kupę robi w miejscach niedostępnych dla innych ludzi . Ma budę w garażu i tam się załatwia . Sprzątam i dopiero go wypuszczam . Nie sprzątam w rękawiczkach . Mam miotłę i łopatę . Mój pies też jest Ząbkowiakiem i wstydziłby się załatwiać na ulicy . Jest dobrze wychowany ! Tak w ogóle to skończ tę jałową dyskusje , bo pójdę na Powstańców i puszczę pawia . Ja nie jestem tak dobrze wychowany jak mój pies . maargolcia28 napisała: > Uważasz zatem że forum to odpowiednie miejsce do plucia jadem???Co Cię w takim > razie obchodzi kto mieszka na Powstańców,kto otworzył restaurację jak pewnie na > wet raz tam nie zawitasz bo przecierz nienawidzisz ludzi którzy tam zamieszkali > a co za tym idzie spotykał bys ich tam na kazdym kroku. > >>>cyt. Jak wam przeszkadzają psie kupy , to nie wychodź z domu lu > b pilnuj właściciela aby posprzątał > A Ty po swoim owczarku sprzątasz???Jakoś niewidziałam Cię nigdy z torebką na ku > pkę po pachą :) Odpowiedz Link Zgłoś
maargolcia28 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 11:57 Niestety to widać:/ Dla Ciebie wszyscy to złodzieje,mordercy,krętacze,nawet jeżeli komus pies zginie to jest głupi,nieodpowiedzialny a może tak popatrzeć na siebie czas.Cały czas tytułujesz się "Ząbkowiakiem rodowitym" i cos Ci powiem,moja rodzina też jest z Ząbek z dziada pradziada i wstyd mi że tacy ludzie jak Ty chca się wypowiadać jako ogół rodowitych Zabkowiaków bo nikt z ludzi których znam, nie pluje na ludzi tak jak ty niezależnie czy post dotyczy Ciebie czy też nie.WSTYD!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 15:57 maargolcia28, jak już starsz się, używać znaków interpunkcyjnych, UŻYWAJ ICH TAK,ABY SENS TWOJEJ WYPOWIEDZI, BYŁ ZROZUMIANY PRZEZ ZWYKŁEGO CZŁOWIEKA. KIERUNKOWSKAZY, TEŻ PEWNIE DO NICZEGO CI NIE SĄ POTRZEBNE Odpowiedz Link Zgłoś
maargolcia28 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 16:13 hahah "Miodek" się znalazł :)Od dawna przecierz wiadomo że WWL-ami jeżdżą niezwykli ludzie ale co tam Ty tego nie zrozumiesz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 16:37 Od dawna przecierz wiadomo że WWL-ami jeżdżą niezw > ykli ludzie ale co tam Ty tego nie zrozumiesz :/ Zgadza się ; niezwykli INACZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
maargolcia28 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 16:47 Znowu plujesz i po co???? Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 19:45 > Znowu plujesz i po co???? PO JAJCO!!!!!!!!!!!!!!! Głupie pytanie,głupia odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
maargolcia28 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 03.01.13, 19:53 Oto przykład "INTELIGENCJI" ktosia co uważa że wszystkie rozumy pozjadał :) Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 04.01.13, 08:56 A przecinków brak. Ktoś ,tu mówił o inteligencji?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kalbud Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 04.01.13, 09:27 Do plastek7777 i maargolcia28 , weźcie ślub . plastek7777 napisał: > A przecinków brak. > Ktoś ,tu mówił o inteligencji?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 05.01.13, 17:55 Nie chcę nikogo atakować ale skoro plastek7777 bierze się już za krytykowanie braku znaków interpunkcyjnych w wypowiedziach innych, co uważam za słuszne, to jednak jego własna interpunkcja powinna być nienaganna. Tak niestety nie jest. plastek7777 wstawiasz przecinki gdzie popadnie, tak gdzie są potrzebne ale również w miejsca, w których ich absolutnie nie powinno być, przez co Twoje wypowiedzi trudno się czyta. Zamiast używać ich np w zdaniach złożonych, oddzielając nimi zdanie podrzędne od nadrzędnego, dwa zdania równorzędne, tzw "wyliczanki" itp, to w wielu przypadkach wstawiasz przecinek w środku zdania będącego jedną całością. Poniżej przykład: Ktoś ,tu mówił o inteligencji?????????? Ten przecinek jest zupełnie bez sensu. Gdybyś np chciał w to zdanie "wtrącić" inne, to wtedy należy oddzielić je przecinkami, na przykład tak: Ktoś tu mówił, myśląc o sobie, o inteligencji?????? Zwrot "myśląc o sobie" jest wtrąceniem, po usunięciu którego zdanie ma nadal sens, ponieważ zostaje wtedy samo "ktoś tu mówił o inteligencji?????" Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 05.01.13, 22:48 Zgadza sie,chylę czołoa:-) Przecinek był zbędny........ Odpowiedz Link Zgłoś
irnbru Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 28.05.13, 16:56 Kolego, spójrz na swoją interpunkcję. Głowa boli od braków przecinków - chociażby przed podstawowym "ale". Odpowiedz Link Zgłoś
jaro7708 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 04.01.13, 19:33 ktos tu zasmiecil forum piszac o psich kupach i innych tematach odbiegajacych od tematu . ponad 100 wpisów i tylko kilka na temat . mnóstwo nienawisci i złożeczenia w stosunku nowo otartego miejsca . Ja po prostu wybiore sie tam przy najblizszej okazji i spróbuje oraz ocenie sam . moim zdaniem fajnie ze pojawilo sie ( oceniam wizualnie po ogledzinach tylko z zewnatrz ) profesjonalne miejsce gdzie bedzie mozna wyjsc wieczorem z zona lub zaprosic znajomych - do tej pory na Powstancow brakowalo RESTAURACJI . Ja zycze wlascicielom powodzenia - mysle ze moga osiagnac sukces jesli stworzą oferte godna zainteresowania i będą potrafili dostarczyc i utzrymac odpowiednia jakosc . Co do cen dla mnie wygladaja ok - atute bedzie to ze nie trzeba bedzie brac taxi w powrocie po kolacji :) . Odnosnie przywozenia produktów od dostawców zewnetrznych - akurat jestem osobą zarządzająca gastronomia w jednym z najbardziej prestiżowych hoteli w Warszawie i wiem ze jest to normalne ze niektóre produkty są zamawiane z zewnątrz i wielu z tych dostawców ma super jakość ... Pozdrawiam ząbkowiczów ! Odpowiedz Link Zgłoś
freestella Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 06.01.13, 14:16 Byłam w cukierni , obsługa bardzo miła , wnętrze gustowne, ciastka dobre. Cieszę się bardzo że w tej okolicy powstało takie miejsce, powodzenia życzę;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada2412 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 09.01.13, 22:58 zamawiałam tam tort urodzinowy dla dziecka. wazył ok. 1 kg i zapłaciłam za niego chba 40 zł także cena w miarę. Ładny był, to fakt, ale smak moim zdaniem pozostawiał wiele do życzenia. I na pewno na miejscu robiony nie był. Ciasto z tej cukierni też szału nie robi, przynajmniej to które próbowałam. Ale na pewno jeszcze odwiedzę to miejsce i możę znajde coś dla siebie. Czegos takiego w Ząbkach brakowało. AAAA i w porównaniu do tej pseudo cukierni w budach naprzeciwko Biedronki San Marino to prawdziwa klasa Odpowiedz Link Zgłoś
kruq_1 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 09.01.13, 23:32 Hmm... smak tortu z San Marino pozostawiał wiele do życzenia ale jednak to taka klasa? Ciekawa opinia ale moim zdaniem kompletnie chybiona. Ciast z San Marino jeszcze nie próbowałem ale próbowaliśmy z tej drugiej cukierni i są naprawdę znakomite. Braliśmy na święta szarlotkę, sernik i makowiec a dzisiaj babeczki. Wszystko przepyszne. A tak na marginesie, to gdyby ktoś nie wiedział o którą cukiernię chodzi, to z Twojej wypowiedzi raczej by się tego nie dowiedział, ponieważ naprzeciwko Biedronki nie ma żadnych bud, wśród których miałaby się ona znajdować. Odpowiedz Link Zgłoś
mida2013 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 29.05.13, 13:01 Widze ze tu w większości to pracownicy san marino piszą może to i dobrze bo w ten sposób nie dadzą uwierzyć innym jak jest naprawde chciałem tylko krótko i rzeczowo na temat tak byłem w san marino w sobote o 20 pierwszy i ostatni raz dostałem stare piwo zmętnionie i smierdzace jak i stolik obok w karcie cena 8.0 zl u koleżanki na paragonie 9 oszukują że wstyd miałem nie pisać o tym na forum ale wkurza mnie fakt że szef zmiany nie miał odwagi przeprosic tylko wysłał kelnerke z darmowymi piwami i po kieliszku koniaku jak i do obok siedzący młodzi ludzi którzy również zostali tak potraktowani .Słyszałem że ich lody są dobre mówiły dzieci na osiedlu lecz pod wieczór miały straszny ból brzucha i biegunkę Sprawa zakończyła sie pozytywnie ale dopiero po tym jak powiedziałem że wspomne to na forum i dzieki temu zostaliśmy przeproszeni bo nie mieli zamiaru i nastroszyli piórka na nas pozdrawiam stałych bywalców san marino oby wam sie nic nie przydarzyło w dość przyjemnej restauracji . Odpowiedz Link Zgłoś
jaskowa1 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 29.05.13, 13:18 mida2013 z całym szacunkiem, ale Twoja wypowiedź, styl, błędy - coś strasznego!!! no chyba, że jesteś obcokrajowcem to zwracam honor....... Ja osobiście z San Marino lubię eklerki i na tym moje upodobania się kończą co do menu restauracji szału nie ma i sam klimat jest daleki o takiego, który lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
bombka02 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 29.09.13, 10:56 Byłam tam jakiś czas temu po dłuższej przerwie i stwierdzam jedno: jedzenie jest nadal na bardzo wysokim poziomie. Risotto z owocami morza jest wręcz przepyszne. Akurat w sali na I piętrze była impreza i byłam świadkiem sytuacji, jak osoby, które organizowały tę imprezę zeszły do restauracji tylko po to żeby podziękować właścicielom za "tak wspaniałe przyjęcie". Ja więcej argumentów nie potrzebuję. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plastek7777 Re: Nowa restauracja San Marino ul. Powstańców 2 02.10.13, 00:48 Pól roku minęło,w knajpie się nic nie dzieje,zatem trzeba odgrzać gniota;-( Odpowiedz Link Zgłoś