Gość: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 11:27 Czy ktoś wie, jak nazywał się chłopak, grający rolę Witka. Występował w kilku odcinkach, a jego nazwiska nie ma w obsadzie. Czy jeszcze później grał? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baba Re: "Chłopi" IP: *.acn.waw.pl 10.01.04, 12:14 Nie wiem, niestety, tez chetnie sie dowiem. Kiedy ogladam ten serial, lza sie w oku kreci- blisko polowa glownych aktorow nie zyje ! A by;y tp znakomite kreacje- Hancza,, Fijewski, Ludwizanka. Czechowicz, Pawlik... Ciekawa jestem Waszych opinii o obsadzie. MNie osobiscie tylko Antek nie pasowal- zupelnie inaczej opisal go Reymont- tam byl prawdziwym przystojniakiem. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
valse Re: "Chłopi" 10.01.04, 22:27 Antek też był dobry - Gogolewski to świetny aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: "Chłopi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 00:10 Gogolewski przystojniakiem, napewno nie był, ale grał z takim ogniem, że wygląd przestaje się liczyć. Też patrzę z przyjemnością na grę aktorów, przypominam sobie nazwiska, rzeczywiście nawet drobne role były świetnie obsadzone. Też szukałam w obsadzie roli Witka, ale nie znalazłam. Szczególnie w dzisiejszym odcinku, kiedy pomagał Kubie sporo go było na ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elde23 Re: "Chłopi" IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.01.04, 21:31 Dawno nie oglądałem "Chłopów",dlatego nie kojarzę twarzy,ale z internetowej bazy filmu polskiego nie można przyporządkować dwóch nazwisk, są to: Tadeusz Bartosiewicz występujący w odcinkach 1,4-10, i 12,oraz H.Pintera/imienia nie podano,może to kobieta/ z odcinka 5,8,10. Z danych Bazy wynika, że zagrali tylko w "Chłopach", w obu przypadkach nie podano, jakie odtwarzali postacie.Nie zamieszcono również fotografii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
and-wi11 Re: "Chłopi" 16.05.16, 17:25 Nazywał się Tadeusz Bartosiewicz. Odcinek 1 " Chłopi" Rybkowskiego z 1972 r .Na końcu odcinka występuje Jako T. Bartosiewicz. Niestety nie ma innych wieści o tym człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś