Dodaj do ulubionych

NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi

• Gość: Aldona Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.tzmo.com.pl 16.04.04, 12:21
      zgadzam się w zupełności, tymbardziej ze powtórek filmów i reklam jest więcej
      niż gwiazd na niebie - nie warto męczyc palca na pilocie żeby włączać TVN :-)
    • Gość: aasiek Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 20:43
      Może nie jestem na bieżąco,ale co się dzieje z Vincentem?Smutno bez niego na
      forum...
    • Gość: stenia Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: 82.160.39.* 21.05.04, 22:46
      chłopcze ktoś ty????przeciętny widz-nie wciskaj kitu !!!!to jakieś prywatne
      rozgrywki co???ja lubię tą stację i się nie zgadzam ,takie elaboraty chciało ci
      się pisać-tak poprostu ,szczerze mówiąc czytałam tylko na wyrywki lepiej napisz
      list do dawnych znajomych może poczytają POWODZENIA!!! Stenia 3-miasto
    • Gość: 23423542345 Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 18:18
      jednak ta gazeta to chujowy portal, od miesięcy wisi tu ten zafajdany tekst.....
    • Gość: Kasia Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.chello.pl 16.06.04, 10:32
      Rewelacyjny list!!!! Vincent jesteś super!!!!
      Pozdrawiam :):):)
    • elfhelm a gdzie Monisia Olejnik :)))))) 22.06.04, 01:02
      ze swoimi niekonwencjonalnymi strojami!
      Tomka Lisa i Plamy brakuje jak cholera
      uwielbiam w faktach Sianeckiego, Pochanke i Anitę Werner
      z programów wesoło jest na Usterce
      a Hubert był dobry w Milionerach
      • chromajaca_boleslawa_eulalia Re: a gdzie Monisia Olejnik :)))))) 22.06.04, 01:14
        towarzystwo sie rozproszylo , moze to i dobrze.
    • Gość: Jack Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.jasmos.jsw.com / *.cirow.pl 24.06.04, 13:06
      TVN stal sie tuba prezydenta i prezydetowej.
    • Gość: prorok Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:52
      No extra, padam sługa unizony go nóg i popiram w 100%, Oliverek won i reszta
      swołoczy także, Sołtysik na Madagaskar, Manuela do garów, Dżunior 5masz kupić
      nowqe przygody Tolka Soprano - jak nie, Chris cię załatwi
    • Gość: Rafał Korzeniewski Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.acn.waw.pl 25.07.04, 17:15
      Że nie dam zdechnąć? A niby dlaczego? Sentymentu jakoś nie czuję żadnego.
      Oglądam rzadko, bo po prostu nie mam na tym kanale czego oglądać. Do tego ze
      względu na rozdęte bloki reklamowe przerywające seanse filmy zawsze oglądam po
      uprzednim nagraniu ich na magnetowid. Zwrócić tu muszę uwagę, iż bardziej od
      samych reklam drażnią mnie zajawki filmów i audycji mających sie pojawić na
      antenie. Drażnią, bo wydłużają one w nieskonczoność przerwy w filmach i do tego
      potrafią bardzo płynnie przejśc w sam przerwany film. Jak się zagapię, to muszę
      przewijać wstecz. No ale ja mam pilota i mogę to zrobić, a ktoś oglądający
      film "na żywo" może sporo stracić i nawet się pogubić.

Poziom programów informacyjnych nie jest wcale wysoki ale to temt na osobny
      wątek. Tu napiszę tyle, że brak jest dobrej selekcji materiału. Za dużo jest
      zawsze informacji o wypadkach i katastrofach. Spadl samolot, kraksa na drodze,
      trzęsienie ziemi ileś tam w skali jakiejś tam. I nie mam pilota, by to
      przewinąć. I jeszcze jedna uwaga - mam wrażenie, że jedynym językiem obcym jaki
      znają przygotowujący tak Fakty, jak i TVN 24 jest angielski. I najmniej tu
      chodzi szczególny "akcent" z jakim wymawiane są nazwy obcojęzyczne, bardziej o
      to, że wybierane są one wyraźnie niemal wyłącznie z serwisów anglojęzycznych
      przeznaczonych dla Stanów. Stąd i dobór wiadomności, i akcenty polityczne i
      pomijanie wielu tematów, które z punktu widzenia tamntego odbiorcy byłyby
      nieinteresujące. Nieomal nie istnieje w tych serwisach Europa srodkowo-
      Wschodnia (choćby i Litwa) ale nawet Rosja. No dość, bo to duży i odrębny
      jednak temat.

Co bym zrobił, gdybym to ja miał sie tym zająć? Wyciąłbym z bloków reklamowych
      będących przerywnikami zapowiedzi programów własnych. To drażni widza i jest po
      prostu niepotrzebne. Do wprowadzania bloków reklamowych zatrudniłbym osobną
      małą ekipę odpowiedzialną za to, by przerwy na reklamy nie wypadały w środku
      scen tworzących jakaś całość. To kolejna drażnbiąca rzecz z punktu widzenia
      widza. Po trzecie, w programach informacyjnych informacja powinna płynąć "zza"
      materiału filmowego. Sami prowadzący powinni być na większym luzie i w żadnym
      wypadku nie powinni odczytywać informacji drętwo patrząc się w telebim. Powinni
      mówić "od siebie" posiłkując sie tam, gdzie chodzi o szczegoły jawnie już
      kartką. No i czy reżyserom tych programów wciąż trzeba tłumaczyć, że na wizji
      zbyt ciemne (granatowe i czarne) ubrania prowadzących wypadają fatalnie?

Ale to są rady zbyt oczywiste, by z nich skorzystać. Fachowośc w Polsce polega
      na bezustannym powielaniu starych błędów. Dotyczy to też TV.

Aby to podsumować napiszę, że współczuję tym, którzy oglądaja TVN więcej niż
      kilka godzin w tygodniu. Jeśli ich nie stać na płatną kablówkę lub telewizję
      satelitarną to polecałbym radio, gazety i książki. I wcale nie żartuję, bo jak
      słyszę o ludziach, którzy muszą mieć stale włączony telewizor to wiem, iż mam
      do czynienia z kalekami. Sam oglądam telewizję nie więcej niż kilkanaście, może
      dwadzieścia parę godzin w tygodniu.

Rafał Korzeniewski
      • a_to_ja Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi 26.07.04, 13:35
        Do Rafała Korzeniewskiego.
        Autor wątku - to słynny z tego forum PRZEŚMIEWCA. Jego specyficzny rodzaj
        humoru pozwala patrzeć na świat TV z przymrużeniem oka.
        Pozdrawiam
        a to ja
        P.S: Gdzie jest vincent? (dawno mnie TU nie było).
      • Gość: Anna Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:04
        Bardzo dziękuję panu Rafałowi Korzeniowskiemu! Po za tym, że zgadzam się z
        treścią listu, to ogromną przyjemność sprawiło mi czytanie tekstu w języku
        polskim, a nie w jakimś obrzydliwym slangu pseudomlodzieżowym, w którym są
        pisane przeważnie wypowiedzi internautów. Kłaniam się nisko Anna z Krakowa
        • Gość: Finka pół na pół Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.08.04, 23:44
          K.Rutkowski wielkim poliglotą jest, to fakt! Faktem jest tez ,ze Vincent miał tylko kilka celnych strzałów w sedno, a reszta to bla bla...Niemniej( dobrze napisałam?) jednak Vincenta czyta sie mlaszcząc z uciechy.A dlaczego? A dlatego,że nie jest liścik układny, albo super chamski(dobrze napisałam?)jak komentarze różnych tam internautów wrednej maści.Reasumując Vincent wrzucił jakies drożdże do tego zapyziałego kociołka, ale nikt dalej nie miesza ,coby jakieś ciasto sie upiekło.
    • Gość: adi_shadow Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 22:53
      święta racja vincent.......wyjebany post......congratulation....
    • Gość: don żułan Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.um.wroc.pl 27.08.04, 13:35
      gdyby vincent vega poczuł się Don Vincent Vega i porzucił p...k... i inne
      knajactwa to sympatyczniej by się ten przydłuuuuuuuuugi tekst czytało!
      Dodam tylko, że filmy w tvn (a takoż w polzadzie) oglądam jedynie po nagraniu
      na vhs, bo wtedy mogę z uczuciem szczęścia rżnąć reklamki na podwójnej
      prędkości!!!
      Za Plamę tvn można olać całkowicie i napluć na dowidzenia...
      • Gość: bert Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 06.09.04, 22:54

Wcale nie zaszkodziły owe ,,knajackie" wyrażenia, postowi napisanemu przez
        vincentego_vega , a dodało raczej tylko rumieńcom. Nie nadużywał
        przecież ,wulgaryzmów, a postawił je we właściwych miejscach i tam własnie
        dobrze dobrze zabrzmiały. Dlatego post jes żywy a nie mdły, wysterylizowany.
        Mimo wszystko TVN - owi należą się baty. Jedynie strawna jest ,,Usterka". A
        dowcipy opowiadane przez Manuelę i jej gości , ściągane są z Net-u. Kompletny
        brak świeżości.
        No może jeszcze interesujące są odkrycia reporterów TVN-u , ośmieszające
        Wymiar Sprawiedliwości, niekiedy nawet , wcielając się w rolę dedektywów
        sprawniej działają niżli nasza Policja. Czyli tylko dwa ,,+"
        • Gość: Lucki Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 09.09.04, 11:16
          Od października , ponoć ma być lepiej. A może od Październikowej Rewolucji?
    • Gość: JACEK Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: 217.153.131.* 13.09.04, 15:28
      CHŁOPIE!!!!
      ALE ŻEŚ SIĘ NADRUKOWAŁ!!!!
      • Gość: Birt Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 14.09.04, 07:27
        Gość portalu: JACEK napisał(a):

> CHŁOPIE!!!!
        > ALE ŻEŚ SIĘ NADRUKOWAŁ!!!!

A Ty się strasznie wysilił ! ! ! To już lepiej zmilczeć. I capsloka wyłącz ,
        jak piszesz.
    • Gość: migacz Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: 195.164.30.* 17.09.04, 12:25
      facet popłakałem się przy tej lekturze, gratuluję refleksu, refleksji i
      tzw. 'flołu'. Wdzięczny jestem za wskazówkę jak ochłonąć po
      przeintelektualizowanym dniu
      od dzis będe śledził przygody Chrisa R. z wiekszą uwagą dla jego kowbojskiej
      przebojowości i z tej okazji w jego stylu zacytuję "Misia":
      "Yes, ich keine, ja po polsku gawarit"
      sciskam
      Howgh
    • Gość: el Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 01:13
      prosze
      Cie
    • Gość: blondi Re: NIE DAM ZDECHNĄĆ TVN - owi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 01:14
      tvn jest ok!
    • Gość: Konrad Szacunek:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 19:48
      Szacuneczek dla Autora tegoz wywodu,
      podziwiam styl i retoryke
      pzdr
    • Gość: maga wypieprzyc kazimiere... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:26
      ..razem z jej zalosna pseudoironia, dac tam kogos naprawde elokwentnego i
      inteligentnie zlosliwego...!! nedzne "riposty" pani kazimiery dopraowadzaja mnie
      do rozpaczy...
      • Gość: tomek Re: Jeszcze niższe loty TVN IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.11.04, 14:19
        Ciekawe, kiedy roztrzaska się dziób tego ptaka,który wpadł na dziwny pomysł
        zgarnięcia "orlic" z innych gniazd.Programy są naprawdę beznadziejne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka