maximus38 07.01.10, 23:50 Kiedy w koncu TVN wywali ta jedze?Ponoc jej ogladalnosc/popularnosc pikuje w dol a baba dalej saczy jad na wizji.Jej pytania do gosci sa zenujce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mania_28 Re: Pienkowska - go home! 08.01.10, 11:42 Uważam, że w programie Druga Strona Medalu padają słuszne, choć nie zawsze wygodne z punktu widzenia pytanego kwestie. Oglądałam wywiad z Beenhakkerem - niemal "męska" rozmowa, bez kokietowania i głupich , słodkich minek. Natomiast dziś w DDTVN, kiedy usłyszałam z jej ust kwestię skierowana do zaproszonej pani położnik, która brzmiała mniej więcej tak, (wypowiedzianą ze śmiertelną powagą): "Czy to dobrze, że Anna Mucha chodzi bez stanika" to po prostu przełączyłam - mam dość wszechobecnej Muchy, jej cycków, prawdopodobnej arogancji, kariery i sloganów typu "nowa twarz tvn", a pytanie dotyczące przydatków i ich formy fizycznej w/w celebrytki w ustach dziennikarki, która mimo wszystko (wygłupy w DDTVN) kojarzy mi się z dobrym dziennikarstwem politycznym w Trójce i Wiadomościach zabrzmiało jak kwestia z kabaretu Za Chwilę Dalszy Ciąg Programu. Pani Pieńkowska ewidentnie nie pasuje do telewizji śniadaniowej, co już nie raz było poruszane na tym forum, a oglądając ją w tym programie, ma się wrażenie, że sama nie przepada za tym, czym się zajmuje. Pytanie, dlaczego TVN kurczowo trzyma się jej osoby i serwuje nam ją jako niestrawne śniadanie , kiedy można podać coś lekkiego, np. Agnieszkę Wróblewską czy Klaudię Carlos, Agnieszkę Cegielską. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Pienkowska - go home! 08.01.10, 11:50 Ten wywiad z Leo B. też nie za bardzo jej wyszedł: jak pijany płota czepiała się spraw osobistych (które nijak się miały do tematu wywiadu) i Leo ją z w końcu dość radykalnie zgasił. Odpowiedz Link Zgłoś
polikarpia Ja lubię Pieńkowską 08.01.10, 16:25 Paradoksalnie nie lubiłam jej na ekarnie, gdy pracowała w TVP. Teraz jest bardziej wyluzowana, pewna siebie, często się usmiecha (zresztą formuła programu inna). Moim zdaniem duet: Pieńkowska - Jagielski jest najlepszy ze wszystkich prowadzących DDTVN. Zadają konkretne pytania i widać w nich rasowych dziennikarzy. Mają klasę, dystans do przedstawianych tematów. I w przeciwieństwie do np. duetu Wellman - Prokop, nie sprowadzają wszystkiego do tematu d.py. Chociaż dzisiaj Prokop swoim zwyczajem próbował, niestety. Dlatego ten program oglądam tylko wtedy, gdy występują Pieńkowska-Jagielski. Oby jak najdłużej:) Mam nadzieję, że nie jestem osamotniona w swojej opinii:) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Ja lubię Pieńkowską 08.01.10, 20:18 bardziej wyluzowana?? co ja widze to mam wrazenie ze siedzi na jakiejs poduszce z szpilkami, ale nie wstanie bo nie wypada;-) a Jagielski przy niej tez jest spiety, choc sam jest calkiem ok Pienkowska jak juz wczesniej ktos zauwazyl nie pasuje do tv sniadaniowej Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn9 Re: a ja nie 08.01.10, 21:07 a mnie najbardziej przeszkadza gestykulowanie rozczapirzonymi palcami.I to ma być profesjonalizm?.Jej sposób mówienia też jest bardzo denerwujący. Ja natychmiast przełączam Odpowiedz Link Zgłoś
annia251 Re: Ja lubię Pieńkowską 10.01.10, 20:14 > a Jagielski przy niej tez jest spiety, choc sam jest calkiem ok Mialam wrazenie ze tylko mi sie tak zdaje ale widze ze i inni tak sadza, gostek boi sie zadac pytania i jak by czekla caly czas na bure od siostry przelozonej i zdzielenie rozanicem:) Odpowiedz Link Zgłoś
erka44 Re: Pienkowska - go home! 08.01.10, 21:43 straciłam dla niej resztki szacunku po pokazaniu materiału o Alicji Bachleda-Curuś / chrzest jej dziecka/, to był wielki wstyd ,pokazali film o czyimś bardzo prywatnym życiu,a ona - PROFESJONALNA DZIENNIKARKA ????- była nieprzytomna z radości i dumy , i ten tekst o wydarzeniu rangi swiatowej! Taki żenującego materiału dawno nie widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
dickpope Re: Pienkowska - go home! 09.01.10, 09:11 A cóż w tym zaskakującego, że czytaczka wiadomości teraz czyta z kartki czy promptera inne rzeczy? Słowa 'dziennikarz', 'dziennikarka' nijak mają się do telewizyjnych 'osobowości', najczęściej służących jako osoby przekazujące treści zgodne z ideologią stacji. Praca Pieńkowskich, Molków czy Ibiszów polega na życiu w symbiozie z ramówką, pomysłem na sezon, na program. Ich zadanie to przekazywanie informacji, nie muszą mieć do nich żadnego stosunku, bo niby i po co? Trzeba mówić prorządowe hasła, to się mówi, trzeba zachywać się półminutowym nagraniem z wejścia ABC z dzieckiem do kościoła, to i na to znajdzie się środki. A sama Pieńkowska nie jest bardzo irytująca, bywa konkretna, mało wdzięcząca się do widza i stanowi ciekawą przeciwagę dla uszczypliwego Jagielskiego. Chyba sama formuła tv śniadaniowej nie sprzyja inteligencji, w ciągu 2 godzin rozmawia się o 'dupie i o zupie', pewnie część materiałów przygotowywana jest na ostatnią chwilę, trudno pokazać o pozory przygotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 09:18 Popieram , Pieńkowska nie nadaje się do DDTVN ,psuje ludziom humor na cały dzień ! Ma minę jak kot sraj.ący szkłem ,jakby jej coś śmierdziało pod nosem . Zwłaszcza widać zniesmaczenie kiedy patrzy jak współprowadzący zadaje komuś pytanie lub ma dłuższą wypowiedź . Nie mogę patrzeć na jej żółte włosy i anorektyczne cienkie krzywe nogi w czarnych rajstopach :jak u babci . Racja ,że Jagielski przy niej sie kontroluje ,ale co więcej :dlaczego Prokop stracił swoją werwę i humor ? Czemu jest dziś i był wczoraj przygaszony ,a nawet smutny ? Czy coś sie stało Wellman czy tak go gasi obecność stewardessy Pieńkowskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 10:05 stewardessa Pienksowska mogalby se kupic calą telewizje i wszytkich Prokopów i zasadzic se w ogródku i za to pewnie wszyscy jej nie cierpią Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 10:29 mozambique napisała: > stewardessa Pienksowska mogalby se kupic calą telewizje i wszytkich > Prokopów i zasadzic se w ogródku > > i za to pewnie wszyscy jej nie cierpią Nie cierpią bo jest niesympatyczna i nieprzyjemna w odbiorze ,a w naturze ludzi leży ,by patrzeć na rzeczy miłe i przyjemne ,no chyba że się jest zwyrodnialcem ,zboczeńcem ,albo ..Czarneckim ,he -he . Wiesz ,ja bym wolał nie kupować sobie tefałenu i wszystkich prokopów ,ale mieć czyste sumienie i nie babrać się w takich układach ,w jakim ona tkwi . Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 11:12 "a w naturze ludzi > leży ,by patrzeć na rzeczy miłe i przyjemne " czyli na duet Dlugi CHudy + MAła Gruba - jedno głupie a drugie chamskie ? no Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 11:19 > czyli na duet Dlugi CHudy + MAła Gruba - jedno głupie a drugie > chamskie ? Popatrz popatrz ,a niektórzy mają obie cechy razem w sobie ,np niejaka mozambique ! Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 11:53 mozambique napisała: > stewardessa Pienksowska mogalby se kupic calą telewizje i wszytkich > Prokopów i zasadzic se w ogródku > > i za to pewnie wszyscy jej nie cierpią Głównie nie cierpią Jej pewnie koleżanki z telewizyjnych korytarzy np Paulina Młynarska;) Poza tym myślę, że to jest sprawa drugorzędna, ale bez wątpienia ma wpływ na sposób bycia kobiet(szczególnie tych mało atrakcyjnych), które dorwały się do ogromnej kasy... męża czy innego mecenasa, Pieńkowska jest niereformowalna w antypatycznym sposobie bycia, jedyna rzecz, którą udało się Jej w miarę opanować to niekontrolowany chichot. Bez wątpienia jest sumienna, ale przecież może to b. dobrze wykorzystać poza wizją;) Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 10:55 Pienkowska jest z wyksztalcenia aktorka i w sumie dziwi mnie jej zachowanie w tvn. Dzien dobry tvn nie ogladalam, ale przypadkiem trafiam na jej wywiady, ostatnio z Alicja Tysiac. Pienkowska z jedynki, zapamietalam jako sumienna, zawsze usmiechnieta, anorektyczna osobke, ktora wszedzie gdzie mogla wciskala swoje polityczne piec groszy. Aktualnie Pienkowska w tnv odbieram jak nadeta matrone, ktora z laski, badz z nielaski przepytuje zaproszonych gosci, jakby byli conajmniej na policyjnym przesluchaniu. Zero emocji, ba zaciekawienia, zadawanie glupich pytan, w miescie kobiet, wygladala tak jakby za chwile miala nie wytrzymac i wyjsc z programu. Calkowicie inna "dziennikarka" niz w tvp. Jedynie co mnie w Pienkowskiej interesuje, to jej fryzura. Jak po tylu latach noszenia piorek na glowie, ma teraz bardzo ladne, grube wlosy?? Wygladaja te wlosy troche jak peruka, ale w porownaniu z tym co bylo w tvp- niebo a ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwas Re: Pienkowska - go home! 13.01.10, 11:00 > Pienkowska jest z wyksztalcenia aktorka i w sumie dziwi mnie jej zachowanie w > tvn. Aż musiałem sprawdzić ,tak mi sie to wydawało nieprawdopodobne !! Prawda - pl.wikipedia.org/wiki/Jolanta_Pie%C5%84kowska Tym bardziej jej nie cierpię kiedy się dowiedziałem . Aktorka ????? Jak ona się dostała ,jak ukonczyła ? Sztuczna ,sztywna ,zawsze taka sama ,niepotrafiaca ukryć uczuć . Uff , jutro wraca Dorotka :P Odpowiedz Link Zgłoś
annia251 Re: Pienkowska - go home! 15.01.10, 01:44 Ciekawe czy w DDTVN z taka praktyka w liniach lotniczych robi wszystkim kawe a potem zbiera smieci?Czy mozna powiedziec w zwiazku z powyzszym ze Czarnecki ja przelecial?Sex w prosektorium. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Pienkowska - go home! 15.01.10, 10:17 annia251 napisała: > Ciekawe czy w DDTVN z taka praktyka w liniach lotniczych robi > wszystkim kawe a potem zbiera smieci?Czy mozna powiedziec w zwiazku > z powyzszym ze Czarnecki ja przelecial?Sex w prosektorium. Poleciałaś jak Sara May, trochę za ostro. Mimo wszystko wygląda na to, że Pieńkowska ma mocniejszą psychikę niż Dorota Świeniewicz;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Pienkowska - go home! 15.01.10, 12:52 Ta dyskusja wpisuje się w to, co twierdzą o internautach celebryci, a co zostało opisane w innym wątku. Nie wiem, skąd tyle jadu wobec Pieńkowskiej, która ma tylko tę wadę, że nie ma zwyczaju mizdrzyć się do widza. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Pienkowska - go home! 15.01.10, 12:55 Celebryci mogą sobie twierdzić. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Pienkowska - go home! 15.01.10, 13:05 Niestety, czasem miewają rację, co przyjmuję z niesmakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kto.to.wie Re: Pienkowska - go home! 15.01.10, 16:21 Ona sie nie mizdrzy - kuzwa chyba rozmawiamy o innej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Pienkowska - go home! 16.01.10, 08:32 Ponieważ jest żoną "tego" Pieńkowskiego możecie sobie pogadać. Z TVN jej raczej nie wywalą bo z wpływowym i forsiastym mężulem trzeba żyć dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Pienkowska - go home! 16.01.10, 15:40 kol.3 napisała: > Ponieważ jest żoną "tego" Pieńkowskiego możecie sobie pogadać. Z TVN > jej raczej nie wywalą bo z wpływowym i forsiastym mężulem trzeba żyć > dobrze. A ja myślałam, że jest żoną "tego" Czarneckiego, dalej się wszystko zgadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Pienkowska - go home! 16.01.10, 17:59 Jak go zwał tak go zwał grunt, że jest to facet bardzo bogaty, a żonka raczej nie do ruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Re: Pienkowska - musi odejsc 20.01.10, 08:02 No to niech jej kupi telewizje - ciekawe kto by ja ogladal. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Pienkowska 20.01.10, 22:16 Bardzo interesująco był jej dzisiejszy wywiad z Aleksandrem Gawronikiem w Drugiej stronie medalu. Fakt - na inteligentnego rozmówcę trafiła. Gdyby była młodą dziennikarką bez doświadczenia i bez wysokiej pozycji zawodowej wątpię, czy przyjąłby zaproszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Pienkowska 20.01.10, 23:55 pepsic napisała: > Gdyby była > młodą dziennikarką bez doświadczenia i bez wysokiej pozycji zawodowej wątpię, > czy przyjąłby zaproszenie. Nie można wykluczyć, że pan Gawronik jest(był) dobrym znajomym męża Pieńkowskiej, obydwaj byznesmeni, podobni wiekiem i pewnie nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
od_siebie Re: Pienkowska - go home! 21.01.10, 10:39 Pieńkowska jest nie do ruszenia! nawet mucha na jej nosie nie jest w stanie nią drygnąć :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Re: Pienkowska - go home! 21.01.10, 18:14 Ciekawe dla czego - pieniadze facia.To chyba takie troche malzenstwo jak Jacqueline Kennedy i Onasisa - znana twarz wydala sie za duze pieniadze.Ona i dziecko z pierwszego malzenstwa maja zapewniony byt na 7 pokolen do przodu a on wejscie do swiata celebrytow. Odpowiedz Link Zgłoś
mania_28 Re: Pienkowska - go home! 21.01.10, 18:49 Pytanie, czy świat celebrytów mu potrzebny - nie widziałam go dotąd na żadnej gali, nie wzruszali nas tez swoja "dojrzałą miłością" na łamach czasopism z obrazkami. Ja jednak jestem romantyczna i obstawiam, że odnaleźli się jak dwie połówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
annia251 Re: Pienkowska - go home! 21.01.10, 19:46 Przyrownanie tej jedzy do Jacqueline Kennedy to dla niej wielki komplement- przeciez to dytko z rzadkimi wlosami nie ma zadnego (nawet zlego) stylu i klasy.Dwie polowki ha ha ha - chyba konta bankowego. Odpowiedz Link Zgłoś
cent-urion Re: Pienkowska - go home! 01.02.10, 14:25 No i jeszcze wygryzla rozmowy w tłoku Matołek. Odpowiedz Link Zgłoś
czy.ja.wiem Re: Pienkowska - go home! 04.02.10, 21:27 Ze zacytuje finezyjna wypowiedz pani minister "wyp....laj"! Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Pienkowska - go home! 05.02.10, 20:51 mnie najbardziej denerwują powtarzane przez p. P. w każdej sytuacji, niezależnie od programu i rozmówcy następujące wyrażenia: 'mam takie poczucie' (i odmiany: czy ma pan/pani poczucie, mieli poczucie, itd.), 'i myślę sobie, że..', 'a czy nie jest tak...' Kiedyś oglądałyśmy z siostrą jeden z wywiadów tylko po to, by policzyć ile razy p. P. wtrąca te wyrażenia i w czasie półgodzinne rozmowy naliczyłyśmy ich kilkanaście... Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: Pienkowska - go home! 05.02.10, 22:33 mist3 napisała: > mnie najbardziej denerwują powtarzane przez p. P. w każdej sytuacji, > niezależnie od programu i rozmówcy następujące wyrażenia: 'mam takie poczucie' (i odmiany: czy ma pan/pani poczucie, mieli poczucie, > itd.), 'i myślę sobie, że..', 'a czy nie jest tak...' Kiedyś > oglądałyśmy z siostrą jeden z wywiadów tylko po to, by policzyć ile razy p. P. wtrąca te wyrażenia i w czasie półgodzinne rozmowy > naliczyłyśmy ich kilkanaście... A tam, może to nie brzmi szczególnie fajnie i profesjonalnie, może nawet nie jest poprawne, ale imo świadczy o dystansie i jednak delikatności? uważaniu, coby nie uogólniać i jednak paradoksalnie nie narzucać swojego oglądu i zdania. Takie manewrowanie. Oczywiście może być denerwujące, ba, można to wziąć negatywnie, jako objaw wycofania, niepewności, lękliwej chęci przykadzenia każdej ze stron itp. W ogóle to się czepiata kobity, ła tam. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Pienkowska - go home! 09.02.10, 20:51 wyrażenia 'mam takie poczucie' i 'a czy nie jest tak' są niepoprawne gramatycznie, 'myślę sobie że' - prawdopodobnie też. Poza tym powtarzane na przemian kilkanaście razy w jednym wywiadzie naprawdę rażą - bo świadczą jedynie o tym, że p. P. nie umie zadać pytania nie podpierając się takimi konstrukcjami. A jeśli nie umie tego robić to za takie pieniądze, jakie zarabia może sobie zatrudnić jakąś polonistkę/polonistę lub zakupić słowniki języka polskiego i wyrazów bliskoznacznych - tego dotyczą moje zarzuty li i jedynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia711 Re: Pienkowska - go home! 16.02.10, 11:49 Beda ja trzymac w tv nie ma opcji :) Odpowiedz Link Zgłoś