Dodaj do ulubionych

"W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rzekła.

IP: *.retsat1.com.pl 01.03.04, 09:21
I nie ona jedna. Za co im płacą? Na kżdym kroku językowe partactwo. Dziennikarzyny...
Obserwuj wątek
    • johnny_tomala Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze 01.03.04, 09:32
      kij je w nery - szczególnie po koncercie tatusi w którym uczestniczyła. tylko
      dlaczego realizator zrobił jej krzywdę i pokazywał jej spontaniczne reakcje na
      żarty tatusia (które zresztą zna na pamięć) a zauważyliście jak spoglądała na
      innych widzów wzrokiem mówiącym " rozumiecie ? rozumiecie te aluzje? to mój
      tata ! wiecie ? widzicie to ? rozumiecie?" od tej pory zamiast tekstu
      kabaretowego że któs się ciszy jak dziecko na koncercie majki jeżowskiej będę
      mówił cieszy się jak młynarska na koncercie tatusia. jest zenująca, zresztą to
      nie pierwszy raz ona ma tak zwsze. ciekawe co młynarskji o tym myśli pewno się
      wsztydzi za córeczkę ale co ma biedny zrobić.
    • Gość: Jola Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 19:15
      Tak powiedziała? To widocznie praca w tv ogłupia, bo kobieta jest po
      polonistyce.
      • Gość: mahoney Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze IP: 217.153.143.* 01.03.04, 19:32
        sory bo ja nie wiem a jak powinna powiedziec help
        • Gość: mizia Młynarska była cudna na tym koncercie IP: *.akacje.pl / 81.219.11.* 01.03.04, 21:01
          absolutnie, była urocza. Zresztą niesamowity był ten koncert, taki jakie rzadko
          się już zdarzają. Moim zdaniem Agata była fantastyczna, uśmiechała się i śmaiła
          bardzo elegancko i na miejscu, była radosna, rozbawiona, ale przecież nie była
          to stypa. Wszystko w dobrym tonie i z umiarem. młynarska ma niezaprzeczalny
          urok.
          • johnny_tomala Re: Młynarska była cudna na tym koncercie 02.03.04, 08:27
            chyba sobie jaja robisz "absolutnie urocza" kpisz? pamiętasz jak na podobnym
            koncercie kilka lat temu w jakimś amfiteatrze jej własna siostra Paulina
            musiała ją za rękę trzymac bo tak samo się "uroczo" zachowywała. jej
            spotaniczność przyprawia mnie o ból zębów.
            • Gość: mizia Re: Młynarska była cudna na tym koncercie IP: *.akacje.pl / 81.219.11.* 02.03.04, 22:05
              A ja muszę powiedzieć, że bardzo lubię jej spontaniczność i raczej dobry styl,
              czy przesadza czy nie, może czasem trzeba coś poprzesadzać :))
              A co do jej siosrty to w ogóle nie przypadła mi do gustu, ani ładna, ani
              lepsza.
              Zdecydowanie uważam Agatę za ładniejszą, bardziej elokwentną i z klasą. Ona
              niewątpliwie ma to coś. I tyle.
        • Gość: 3x Do Mahoneya - W cudzyslowiE IP: 62.233.183.* 01.03.04, 21:25
          Cudzyslow odmienia sie jak ROW. W rowie, w cudzyslowie...
          • Gość: trooper Re: Do Mahoneya - W cudzyslowiE IP: *.revers.nsm.pl 01.03.04, 22:22
            Ja bym powiedział, że dlatego, ponieważ "słowo" - "w słowie".
            • Gość: 3x :-) IP: 62.233.183.* 01.03.04, 22:41
              Cudzysłów i rów, a nie słowo, ale może być ,,słowo w rowie'' w cudzysłowie. :-)
            • bm_ka Re: Do Mahoneya - W cudzyslowiE 02.03.04, 00:17
              Gość portalu: trooper napisał(a):

> Ja bym powiedział, że dlatego, ponieważ "słowo" - "w słowie".

Jak, więc, odmieniłbyś "cudzysłów" wzorując się na "słowie":
              -użyła cudzysło.. ? Cudzysłowa czy cudzysłowu? ;-)(trzecia wersja wg
              Młynarskiej: cudzysłowia!) hihihi

ps. ma rację 3x, cudzysłów jak rów!Świetne do zapamiętania.:-)
              • Gość: trooper fakt IP: *.revers.nsm.pl 02.03.04, 00:43
                macie rację, lingwiści, huehehehe :)

pozdrawiam,
                M
              • Gość: 3x To prof. Miodka IP: 62.233.183.* 02.03.04, 01:21
                Ten przyklad od od prof.Miodka. Wpadl mi w pamiec i juz nie robie tego bledu,
                choc kiedys mi sie zdarzalo... To chyba jeden z najczesciej popelnianych
                bledow. :-)
    • Gość: zbyszek Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.03.04, 23:04
      Nie cierpię babska, ale przypierdalać się o jedno drobne przejęzyczenie, to
      gruba przesada.
      • michael00 Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze 02.03.04, 09:02
        Gość portalu: zbyszek napisał(a):

> Nie cierpię babska, ale przypierdalać się o jedno drobne przejęzyczenie, to
        > gruba przesada

Ładnie powiedziane. Przypierdalać ...

Mnie ona ani ziębi, ani parzy. Ale jest dziennikarką produkującą się w telewizji nie dość, że publicznej, to jeszcze polskiej.
        I ja też wymagam od niej i jej podobnych, żeby mówili po polsku.
    • Gość: Jola Re:Bardzo lubię p. Agatę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 07:24
      Wczoraj z p. Dorotą Wellman (którą też bardzo lubię) prowadziła telewizję
      sniadaniową, miła, kulturalna. A jej polszczyzny tylko pogratulować i życzyć,
      aby wszyscy mówili (lub pisali!!!) na takim poziomie.
      Dyslekcja i dysgrafia nadciąga!!!
      • bm_ka Re:Bardzo lubię p. Agatę 02.03.04, 09:12
        Gość portalu: Jola napisał(a):
        /ciach/
        > A jej polszczyzny tylko pogratulować i życzyć,
        > aby wszyscy mówili (lub pisali!!!) na takim poziomie.

Ja tam nie pogratuluję i nie życzę żeby wszyscy mówili "w cudzysłowiu"! ;-)
        Ale owa niezręczność gramatyczna i wzorzec podany przez 3x posłużą paru osobom
        ( a może i Agacie Młynarskiej)do tworzenia prawidłowej odmiany tego słówka! :-)
        Poza ta wpadką językową i 'oryginalną', nieco, urodą niewiele jej można
        zarzucić.

• Gość: Klóp oproncuw Jęstescie tętęcyjni, rataktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:19
      Młynarska to mondra, óroczyja kobetyja. Jag muwił jej ociec, była piewsza na
      roku stótiuf. Ito widac! Przecierz elokwencyja jej jest zapujcza i imponójąłca!
      • Gość: chrum chrum Re: Jęstescie tętęcyjni, rataktor IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 02.03.04, 15:37
        chiba byla na pierwszym roku studiów.
    • Gość: hajota E tam, też rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 15:29
      redaktor Anna Laszuk z TOK FM mówi tak codziennie.
    • Gość: Purysta. A w TVN pan Szymon Majewski takie cos uskutecznia IP: *.retsat1.com.pl 02.03.04, 21:07
      To jakas zaraza. Dla mnie to troche tak, jak ten lakiernik, co mi auto pomalowal po lebkach i wszystko odpadlo. Brak fachowosci, olewanie klienta.
      Ze o innych poziomach nie wspomne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka