Gość: Purysta IP: *.retsat1.com.pl 01.03.04, 09:21 I nie ona jedna. Za co im płacą? Na kżdym kroku językowe partactwo. Dziennikarzyny... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johnny_tomala Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze 01.03.04, 09:32 kij je w nery - szczególnie po koncercie tatusi w którym uczestniczyła. tylko dlaczego realizator zrobił jej krzywdę i pokazywał jej spontaniczne reakcje na żarty tatusia (które zresztą zna na pamięć) a zauważyliście jak spoglądała na innych widzów wzrokiem mówiącym " rozumiecie ? rozumiecie te aluzje? to mój tata ! wiecie ? widzicie to ? rozumiecie?" od tej pory zamiast tekstu kabaretowego że któs się ciszy jak dziecko na koncercie majki jeżowskiej będę mówił cieszy się jak młynarska na koncercie tatusia. jest zenująca, zresztą to nie pierwszy raz ona ma tak zwsze. ciekawe co młynarskji o tym myśli pewno się wsztydzi za córeczkę ale co ma biedny zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 19:15 Tak powiedziała? To widocznie praca w tv ogłupia, bo kobieta jest po polonistyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze IP: 217.153.143.* 01.03.04, 19:32 sory bo ja nie wiem a jak powinna powiedziec help Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mizia Młynarska była cudna na tym koncercie IP: *.akacje.pl / 81.219.11.* 01.03.04, 21:01 absolutnie, była urocza. Zresztą niesamowity był ten koncert, taki jakie rzadko się już zdarzają. Moim zdaniem Agata była fantastyczna, uśmiechała się i śmaiła bardzo elegancko i na miejscu, była radosna, rozbawiona, ale przecież nie była to stypa. Wszystko w dobrym tonie i z umiarem. młynarska ma niezaprzeczalny urok. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_tomala Re: Młynarska była cudna na tym koncercie 02.03.04, 08:27 chyba sobie jaja robisz "absolutnie urocza" kpisz? pamiętasz jak na podobnym koncercie kilka lat temu w jakimś amfiteatrze jej własna siostra Paulina musiała ją za rękę trzymac bo tak samo się "uroczo" zachowywała. jej spotaniczność przyprawia mnie o ból zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mizia Re: Młynarska była cudna na tym koncercie IP: *.akacje.pl / 81.219.11.* 02.03.04, 22:05 A ja muszę powiedzieć, że bardzo lubię jej spontaniczność i raczej dobry styl, czy przesadza czy nie, może czasem trzeba coś poprzesadzać :)) A co do jej siosrty to w ogóle nie przypadła mi do gustu, ani ładna, ani lepsza. Zdecydowanie uważam Agatę za ładniejszą, bardziej elokwentną i z klasą. Ona niewątpliwie ma to coś. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x Do Mahoneya - W cudzyslowiE IP: 62.233.183.* 01.03.04, 21:25 Cudzyslow odmienia sie jak ROW. W rowie, w cudzyslowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Do Mahoneya - W cudzyslowiE IP: *.revers.nsm.pl 01.03.04, 22:22 Ja bym powiedział, że dlatego, ponieważ "słowo" - "w słowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x :-) IP: 62.233.183.* 01.03.04, 22:41 Cudzysłów i rów, a nie słowo, ale może być ,,słowo w rowie'' w cudzysłowie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: Do Mahoneya - W cudzyslowiE 02.03.04, 00:17 Gość portalu: trooper napisał(a): > Ja bym powiedział, że dlatego, ponieważ "słowo" - "w słowie". Jak, więc, odmieniłbyś "cudzysłów" wzorując się na "słowie": -użyła cudzysło.. ? Cudzysłowa czy cudzysłowu? ;-)(trzecia wersja wg Młynarskiej: cudzysłowia!) hihihi ps. ma rację 3x, cudzysłów jak rów!Świetne do zapamiętania.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper fakt IP: *.revers.nsm.pl 02.03.04, 00:43 macie rację, lingwiści, huehehehe :) pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3x To prof. Miodka IP: 62.233.183.* 02.03.04, 01:21 Ten przyklad od od prof.Miodka. Wpadl mi w pamiec i juz nie robie tego bledu, choc kiedys mi sie zdarzalo... To chyba jeden z najczesciej popelnianych bledow. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.03.04, 23:04 Nie cierpię babska, ale przypierdalać się o jedno drobne przejęzyczenie, to gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 Re: "W cudzysłowiu" - redaktorzynka Młynarska rze 02.03.04, 09:02 Gość portalu: zbyszek napisał(a): > Nie cierpię babska, ale przypierdalać się o jedno drobne przejęzyczenie, to > gruba przesada Ładnie powiedziane. Przypierdalać ... Mnie ona ani ziębi, ani parzy. Ale jest dziennikarką produkującą się w telewizji nie dość, że publicznej, to jeszcze polskiej. I ja też wymagam od niej i jej podobnych, żeby mówili po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re:Bardzo lubię p. Agatę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 07:24 Wczoraj z p. Dorotą Wellman (którą też bardzo lubię) prowadziła telewizję sniadaniową, miła, kulturalna. A jej polszczyzny tylko pogratulować i życzyć, aby wszyscy mówili (lub pisali!!!) na takim poziomie. Dyslekcja i dysgrafia nadciąga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re:Bardzo lubię p. Agatę 02.03.04, 09:12 Gość portalu: Jola napisał(a): /ciach/ > A jej polszczyzny tylko pogratulować i życzyć, > aby wszyscy mówili (lub pisali!!!) na takim poziomie. Ja tam nie pogratuluję i nie życzę żeby wszyscy mówili "w cudzysłowiu"! ;-) Ale owa niezręczność gramatyczna i wzorzec podany przez 3x posłużą paru osobom ( a może i Agacie Młynarskiej)do tworzenia prawidłowej odmiany tego słówka! :-) Poza ta wpadką językową i 'oryginalną', nieco, urodą niewiele jej można zarzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klóp oproncuw Jęstescie tętęcyjni, rataktor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:19 Młynarska to mondra, óroczyja kobetyja. Jag muwił jej ociec, była piewsza na roku stótiuf. Ito widac! Przecierz elokwencyja jej jest zapujcza i imponójąłca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrum chrum Re: Jęstescie tętęcyjni, rataktor IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 02.03.04, 15:37 chiba byla na pierwszym roku studiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajota E tam, też rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 15:29 redaktor Anna Laszuk z TOK FM mówi tak codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Purysta. A w TVN pan Szymon Majewski takie cos uskutecznia IP: *.retsat1.com.pl 02.03.04, 21:07 To jakas zaraza. Dla mnie to troche tak, jak ten lakiernik, co mi auto pomalowal po lebkach i wszystko odpadlo. Brak fachowosci, olewanie klienta. Ze o innych poziomach nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś