feroce.pillard 09.03.04, 16:41 to także ty! watek do walki z ospałością i zimową stęchlizną trumienną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obake Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 10:08 Kadzidło firmy Indo-Kurp – pozbędziesz się stęchlizny i innych odorów. Co 666 paczka gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
obake Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 11:18 Umarłemu kadzidło? Nowość! Krew suszona zupełnie jak świeża. American Blend, pobierana od bywalców Coffee, excusez le mot, Heaven oraz Fussy Sultan – od amatorów kawy po turecku. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 12:11 a red espresso można nabyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 13:44 obake napisał: > Umarłemu kadzidło? jak Vampirowi - to chyba raczej nieumarłemu... Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:32 Lista spraw do zalatwienia przed nadejsciem wiosny: - Elektrolityczne osuszenie murow - zrobic poki czas, przed sezonem !!!! - sklepienie - ostemplowac przed nadejsciem wiosny. - Zamowic pajeczyny ze swiatlowodow (do rozwieszenia i kontroli okolicy, czy sie poszukiwacze skarbow nie zblizaja) - nowy system wczesnego ostrzegania!!! - znalezc i zamowic (najlepiej z katalogu Caucasian Market. Porzadny! nie taki jak ostatnio.) - Wyszczotkowac nietoperze, bo ostatnio linieja. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:46 tales.from.the.crypt napisała: > Lista spraw do zalatwienia przed nadejsciem wiosny: > - Elektrolityczne osuszenie murow - zrobic poki czas, przed sezonem !!!! aha, a dzie ja później będę grzyby hodować, he??? na nogach??? > - sklepienie - ostemplowac przed nadejsciem wiosny. e, nie, ja lubię ten dreszczyk emocji: zawoali się, czy nie zawali... > - Zamowic pajeczyny ze swiatlowodow (do rozwieszenia i kontroli okolicy, czy > sie poszukiwacze skarbow nie zblizaja) zamówione, dostarczone, tylko ni ma kto zamontować... > - nowy system wczesnego ostrzegania!!! - znalezc i zamowic (najlepiej z > katalogu Caucasian Market. Porzadny! nie taki jak ostatnio.) jakieś zarzuty do tego co ostatnio??? to może konkretniej, bo mnie się on idealny widzi... > - Wyszczotkowac nietoperze, bo ostatnio linieja. nie linieją,. to taka odmiana... Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 16:18 czarnajagoda napisała: > tales.from.the.crypt napisała: > > > Lista spraw do zalatwienia przed nadejsciem wiosny: > > > - Elektrolityczne osuszenie murow - zrobic poki czas, przed sezonem !!!! > aha, a dzie ja później będę grzyby hodować, he??? na nogach??? Wiem co mowie: zawilgocone mury to najczestszy powod odkrycia krypt. > > > - sklepienie - ostemplowac przed nadejsciem wiosny. > e, nie, ja lubię ten dreszczyk emocji: zawoali się, czy nie zawali... Tak, tak, zawali sie i cie odkryja! > > > - Zamowic pajeczyny ze swiatlowodow (do rozwieszenia i kontroli okolicy, c > zy > > sie poszukiwacze skarbow nie zblizaja) > zamówione, dostarczone, tylko ni ma kto zamontować... Zenek, jak przyjdzie pod murem flaszki jabcoka obalac. Tylko trzeba go namierzyc w okolicach drugiej, bo po trzeciej juz dwoch drutow nie skreci. > > > - nowy system wczesnego ostrzegania!!! - znalezc i zamowic (najlepiej z > > katalogu Caucasian Market. Porzadny! nie taki jak ostatnio.) > jakieś zarzuty do tego co ostatnio??? to może konkretniej, bo mnie się on > idealny widzi... Juz wyrobil swoje, agregat pradotworczy zrobil sie glosny, silnik przerywa i spalinami cuchnie. Chyba dlatego, ze paliwo chrzczone. Przejdzmy na cos bardziej ekologicznego, ale nie baterie sloneczne fuj! Moze by wiatrak na wzgorzu podrasowac? > > - Wyszczotkowac nietoperze, bo ostatnio linieja. > nie linieją,. to taka odmiana... Tylko ani pogadac, tfu! ani nic zjesc nie mozna, tfu, bo zaraz ma sie tfu! w paszczy pelno, tfu, futra, tfu... Powiedz wprost, tfu, ze ci sie nie chce, tfu , szczotkowac ich pod wlos, bo tapiru nie lubia, tfu i gryza. Jak zapuszcza dredy, to tfu, przestana sie tak pierzyc. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
yaga.baba Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:21 a kule na mole prowadzicie, bo bym wziela. Zalegly mi sie w tym zaduchu. Y.B. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:26 mole lepsze od smrodu kulek na mole... ewentualnie lawendą suszoną sypnę... Odpowiedz Link Zgłoś
przechodzone_zwloki Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:30 Skórka jest dobra też. Pomarańczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:35 przechodzone_zwloki napisała: > Skórka jest dobra też. > Pomarańczowa. Polecam pieprz z gozdzikami i cynamonem. jak lekko zwietrzeje, mozna dodac do piernika. Starego. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:44 Na awitaminozę u wampirów to krwiste pomarańcze. Można też kazać posiać sobie na grobie trawkę cytrynową. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 16:21 anchan napisała: > Na awitaminozę u wampirów to krwiste pomarańcze. tylko skąd je wziąć??? to przecież unikat... a tak poza tym to wampiry raczej nie cierpią na awitaminozę, a jeśli już, to szukają bardzo zdrowych żywicieli... Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:37 Biore dzieci, biore te lawende i skorke pomaranczowa; ale poprosze o dostawe do urn. Odkad mnie spalili na stosie jestem w proszku... Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:44 vaud napisała: > Biore dzieci, biore te lawende i skorke pomaranczowa; ale poprosze o dostawe do > > urn. Odkad mnie spalili na stosie jestem w proszku... Vaud, uwazaj, daj znac z czego urna, bo jak z metalu czy alabastru to moze przereagowac z olejkiem pomaranczowym i beda plamy Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:50 Urna gliniana, jak garnek; nie swiety go lepil. Plam chyba nie bedzie. A jakiego koloru by byly te plamy, gdyby byly? Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 16:21 vaud napisała: > Urna gliniana, jak garnek; nie swiety go lepil. Plam chyba nie bedzie. A > jakiego koloru by byly te plamy, gdyby byly? Na marmurze - mat wygryziony Na mosiadzu i brazie - szarozielonkawe, twarzowe, z wzerami, podobnie na srebrze Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 16:40 urna niepowaznie wyglada. zle sie za nia idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:05 wesola_trumienka napisała: > urna niepowaznie wyglada. zle sie za nia idzie. -----> ale za to jak sie za nia tanczy! Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:12 wesola_trumienka napisała: > > > urna niepowaznie wyglada. zle sie za nia idzie. > > vaud napisała: ale za to jak sie za nia tanczy wypraszam sobie - za mną sie idzie a nie tańczy. tanczy potem jak juz leze pod tymi oleandrami Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:20 wesola_trumienka napisała: > wesola_trumienka napisała: > > > > > urna niepowaznie wyglada. zle sie za nia idzie. > > > > vaud napisała: ale za to jak sie za nia tanczy > > wypraszam sobie - za mną sie idzie a nie tańczy. > > tanczy potem jak juz leze pod tymi oleandrami -----------> Trumienka sugerowala nazwa jak gdyby dobry humor, ja tam bym za nia holupce i mazury, ale jak nie, to moze krakowskim targiem: idzemy za nia tanecznym krokiem...? Za mna sie tanczy od razu: ogniscie i siarczyscie ( bo nie spodziewam sie , ze ja do nieba)i z przytupem. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:30 > Trumienka sugerowala nazwa jak gdyby dobry humor, ja tam bym za > > nia holupce i mazury, ale jak nie, to moze krakowskim targiem: idzemy za nia > tanecznym krokiem...? > Za mna sie tanczy od razu: ogniscie i siarczyscie ( bo nie spodziewam sie , ze > ja do nieba)i z przytupem. Juz teraz te plasy? Od zaraz? To sekundke, pantofelki prunelkowe musze wzuc na wyciagniete nozki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:37 tales.from.the.crypt napisała: > > Trumienka sugerowala nazwa jak gdyby dobry humor, ja tam bym za > > > > nia holupce i mazury, ale jak nie, to moze krakowskim targiem: idzemy za n > ia > > tanecznym krokiem...? > > Za mna sie tanczy od razu: ogniscie i siarczyscie ( bo nie spodziewam sie > , > ze > > ja do nieba)i z przytupem. > > Juz teraz te plasy? Od zaraz? To sekundke, pantofelki prunelkowe musze wzuc na > wyciagniete nozki. ---------> stworzmy korowod! > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:41 vaud napisała: > tales.from.the.crypt napisała: > > > > Juz teraz te plasy? Od zaraz? To sekundke, pantofelki prunelkowe musze wzu > c > na > > wyciagniete nozki. > > > ---------> stworzmy korowod! Co za radosny kondukt! Tylko plasajmy dostojnie, zeby nam cos nie poodpadalo, albo sie nie wysypalo! Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:44 tales.from.the.crypt napisała: > vaud napisała: > > > tales.from.the.crypt napisała: > > > > > > > Juz teraz te plasy? Od zaraz? To sekundke, pantofelki prunelkowe musz > e wzu > > c > > na > > > wyciagniete nozki. > > > > > > ---------> stworzmy korowod! > Co za radosny kondukt! Tylko plasajmy dostojnie, zeby nam cos nie poodpadalo, > albo sie nie wysypalo! ------> od czego kleje i lakiery? Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 18:45 vaud napisała: > tales.from.the.crypt napisała: > > > vaud napisała: > > > > > tales.from.the.crypt napisała: > > >> > Co za radosny kondukt! Tylko plasajmy dostojnie, zeby nam cos nie poodpada > lo, > > albo sie nie wysypalo! > > ------> od czego kleje i lakiery? A jak sie czesci pomyla? Jak Kropelka sklei-sklei to nic wiecej nie odklei! Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 19:32 > > > > ------> od czego kleje i lakiery? > A jak sie czesci pomyla? Jak Kropelka sklei-sklei to nic wiecej nie odklei! ---------> trzeba sklejac po kolei i metodycznie. Czociaz czy ja wiem? Dlon wystajaca z czola czy nawet (excuser le mot) czlonek z ramiena - tylko dodadza wdzieku calej kreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 11.03.04, 05:48 vaud napisała: > > ---------> trzeba sklejac po kolei i metodycznie. Czasem sie nie da, czesci sie wymieszaja, a tu kur zapieje i co? Czociaz czy ja wiem? Dlon > wystajaca z czola czy nawet (excuser le mot) czlonek z ramiena - tylko dodadza > wdzieku calej kreacji I tak kazdy bedzie sie staral lapac za swoje. Wez pod uwage, ze kilka takich wypadkow zlego moze zagrozic przeksztalceniem strasznosci w karykaturalizm, vide "Ze smiercia jej do twarzy", tak sie z nas nasmiewali, az niesmaczne, tfu! ... Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:01 tales.from.the.crypt napisała: > vaud napisała: > > > Urna gliniana, jak garnek; nie swiety go lepil. Plam chyba nie bedzie. A > > jakiego koloru by byly te plamy, gdyby byly? > > Na marmurze - mat wygryziony > Na mosiadzu i brazie - szarozielonkawe, twarzowe, z wzerami, podobnie na > srebrze ---------->jednak co glina , to glina...chociaz, hmmm.. te szarozielonkawe plamy brzmia nawet niezle, ale wolalabym BEZ wzerow. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:19 vaud napisała: >> ---------->jednak co glina , to glina...chociaz, hmmm.. te szarozielonkawe > plamy brzmia nawet niezle, ale wolalabym BEZ wzerow. Jak pociagniesz woskiem przed uzyciem, to wzerow nie bedzie, ale tez kolor nie wyjdzie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:22 tales.from.the.crypt napisała: > vaud napisała: > > >> ---------->jednak co glina , to glina...chociaz, hmmm.. te szarozie > lonkawe > > plamy brzmia nawet niezle, ale wolalabym BEZ wzerow. > > Jak pociagniesz woskiem przed uzyciem, to wzerow nie bedzie, ale tez kolor nie > wyjdzie:-( --------> pszczelim woskiem, czy moze byc parafina? Bo mam parafinowa ZIELONA swieczke i by mi kolorek bez wzerow, i ochrona warstewka za jednym zamachem.. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:27 vaud napisała: > tales.from.the.crypt napisała: > > > vaud napisała: > > > > >> ---------->jednak co glina , to glina...chociaz, hmmm.. te sza > rozie > > lonkawe > > > plamy brzmia nawet niezle, ale wolalabym BEZ wzerow. > > > > Jak pociagniesz woskiem przed uzyciem, to wzerow nie bedzie, ale tez kolor > > nie > > wyjdzie:-( > > > --------> pszczelim woskiem, czy moze byc parafina? Bo mam parafinowa ZIELON > A > swieczke i by mi kolorek bez wzerow, i ochrona warstewka za jednym zamachem.. A zielen swieczki aby odpowiednia? Czy nie za bardzo choinkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:40 > > --------> pszczelim woskiem, czy moze byc parafina? Bo mam parafinowa Z > IELON > > A > > swieczke i by mi kolorek bez wzerow, i ochrona warstewka za jednym zamache > m.. > > A zielen swieczki aby odpowiednia? Czy nie za bardzo choinkowa? ----------> Odpowiednia, odpowiednia, jest to albowiem z g n i l a zielen. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 18:46 vaud napisała: > > ----------> Odpowiednia, odpowiednia, jest to albowiem z g n i l a zielen. > To szalenie t w a r z o w a i do reszty tez. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 19:34 tales.from.the.crypt napisała: > vaud napisała: > > > > > ----------> Odpowiednia, odpowiednia, jest to albowiem z g n i l a ziel > en. > > > To szalenie t w a r z o w a i do reszty tez. --------> tak, wyglada sie jak z mchu i paproci Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 11.03.04, 05:50 vaud napisała: > --------> tak, wyglada sie jak z mchu i paproci I z szarej plesni,i grzyba nasciennego, co tylko jeszcze dodaje wdzieku i kolor oczu podkresla! Och,jak Ci zazdroszcze! Gdzie taka swieczke kupilas? > > Odpowiedz Link Zgłoś
przechodzone_zwloki Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:19 kwiaty sa dobre - wiazanki i wience z szarfami w ostatniej woli trzeba tez poprosic, by pochowano z np. ulubiona trzykrotka czy fikusem. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:39 przechodzone_zwloki napisała: > kwiaty sa dobre - wiazanki i wience z szarfami > w ostatniej woli trzeba tez poprosic, by pochowano z np. ulubiona trzykrotka > czy fikusem. Cos z drewna bardzo zywicznego. Pozwala dobrze sie trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
yaga.baba Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 15:45 tales.from.the.crypt napisała: > przechodzone_zwloki napisała: > > > kwiaty sa dobre - wiazanki i wience z szarfami > > w ostatniej woli trzeba tez poprosic, by pochowano z np. ulubiona trzykrot > ka > > czy fikusem. > > Cos z drewna bardzo zywicznego. Pozwala dobrze sie trzymac. ...cedr podobno.Wieszaki cedrowe, ale w trumnie jakos nieporeczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 16:24 yaga.baba napisała: > > ...cedr podobno.Wieszaki cedrowe, ale w trumnie jakos nieporeczne.. Podstawki z korzeni jalowcowych do goracych naczyn. Mozna podlozyc pod nogi i glowe. Pod co innego tez. Cedrowy wieszak z suknia wieczorowa tak na oczach zostawisz? Zmiesci sie w wezglowi, troche sie w dol przesuniesz i jak znalazl. > Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 16:49 oleander- kwiat trumienny- biały, różowy. nieboszczykowi na dobra droge, w domu na nieszczeście. portret trumienny tez konieczny- długi rozwiany włos, twarz blada, piekna, suknia balowa czarna lub biała ( dla młosych dziewic)- do ziemi , niesiony za trumna a jeszcze trąbka z cisza - marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
yaga.baba Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:14 Sukinia wieczorowa na wieszaku,ale zwinieta przy wazglowiu, 3 podkladki jalowcowe w strategicznych punktach, donica z oleandrem, ksiezyc w pelni igole nieruchome galezie drzew... poezja Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:18 a te strategiczne punkty to gdzie? w sercu kolek osikowy coby sie nie chcialo straszyc to tak a te inne ? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:28 1.Pod nogi - wiadomo, brzydko czasem pachna i przeciw na-molnie jak juz wyzej wspomniano. 2.pod posladki - j/w 3.pod glowe- blisko tej sukni u wezglowia Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:33 vaud napisała: > 1.Pod nogi - wiadomo, brzydko czasem pachna i przeciw na-molnie jak juz wyzej > wspomniano. > 2.pod posladki - j/w > 3.pod glowe- blisko tej sukni u wezglowia > I to jest jedyna sluszna instrukcja. Tak lezec! Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:35 tales.from.the.crypt napisała: > vaud napisała: > > > 1.Pod nogi - wiadomo, brzydko czasem pachna i przeciw na-molnie jak juz wy > zej > > wspomniano. > > 2.pod posladki - j/w > > 3.pod glowe- blisko tej sukni u wezglowia > > > I to jest jedyna sluszna instrukcja. Tak lezec! -------> na bacznosc i nie oddychac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 18:48 vaud napisała: > -------> na bacznosc i nie oddychac!!! > I nie palic, bo sie wieko zapadnie przy zaciaganiu! Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 19:36 tales.from.the.crypt napisała: > vaud napisała: > > > -------> na bacznosc i nie oddychac!!! > > > I nie palic, bo sie wieko zapadnie przy zaciaganiu! ----->pic za to mozna, bo to konserwuje Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 11.03.04, 05:59 vaud napisała: > > I nie palic, bo sie wieko zapadnie przy zaciaganiu! > > ----->pic za to mozna, bo to konserwuje Zawsze i wszedzie, nie ma to jak dobre nawilzanie! > > Odpowiedz Link Zgłoś
yaga.baba Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:33 wesola_trumienka napisała: > a te strategiczne punkty to gdzie? > > w sercu kolek osikowy coby sie nie chcialo straszyc to tak a te inne ? kolek osikowy i przy nadpsutych ewentualnie tkankach- ta reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:23 wesola_trumienka napisała: > portret trumienny tez konieczny- długi rozwiany włos, twarz blada, piekna, Musi byc classique: lico en face, ale nos z profilu. I koniecznie recznie malowany przez zasciankowego pacykarza, co najwazniejsze cechy charakteru ioblicza uchwyci, a nie zaden oleodruk, tfu! (przepraszam, to pierze z nietoperzy) Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 17:47 daj choć raz byc pieknym - tu artysty trzeba a nie pacykarza. to ma byc moja radosc, dłogi spokój- a ich zal( stąd pląsy niewskazane) a tak to wychodzi naodwrot - ich radość z plasami a mnie żółć zalewa mimo podkładek z jałowca :(( Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 19:00 wesola_trumienka napisała: > daj choć raz byc pieknym - tu artysty trzeba a nie pacykarza. > to ma byc moja radosc, dłogi spokój- a ich zal( stąd pląsy niewskazane) > a tak to wychodzi naodwrot - ich radość z plasami a mnie żółć zalewa mimo > podkładek z jałowca :(( Trumienko, dobrze, portret bedzie jeszcze dopiekszony w Adobe! Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Kondukcie, gdzie jestes???? 10.03.04, 19:17 Wyszlam na do kuchni czerninke przygotowac na kolacje, a tu kondukt gdzies we mgle zaginal, i ani nie slychac spiewow ani rzenia koni (karawanowych). Czy juz wszyscy na stypie? A moze juz po? Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Kondukcie, gdzie jestes???? 10.03.04, 19:37 tales.from.the.crypt napisała: > Wyszlam na do kuchni czerninke przygotowac na kolacje, a tu kondukt gdzies we > mgle zaginal, i ani nie slychac spiewow ani rzenia koni (karawanowych). > Czy juz wszyscy na stypie? A moze juz po? kto jest kim w tym kondukcie? chcialoby sie byc rusalka ale chyba strzyga w drugim wcieleniu bardziej pasuje republika.pl/izomag/ Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Kondukcie, gdzie jestes???? 11.03.04, 05:43 wesola_trumienka napisała: > > kto jest kim w tym kondukcie? chcialoby sie byc rusalka ale chyba strzyga w > drugim wcieleniu bardziej pasuje > > republika.pl/izomag/ Wzrost wysoki, budowa ciala szczupla. Poznasz mnie po gustownych altembasach. Wiedzma 2 stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka jak usunac niemoc i przywrocic energie 11.03.04, 07:47 Zmory , nazywane też czasem Kikimorami, Wieczornicami lub też Dusidłem Nocnym, są istotami eterycznymi, duszącymi w nocy śpiących ludzi. Szczególnie chętnie wybierają sobie dzieci i młodych ze względu na ich czystą i świeżą krew. Dostawszy się do domu siadają okrakiem na piersi swojej ofiary i dociskając ją kościstymi kolanami powodują uderzenie krwi do głowy. Wtedy piją wyciekającą z nosa krew tak długo aż nasycą swoje pragnienie. Ofiary Zmory, w przeciwieństwie do innych krwiopijców - Upiorów, nie umierają ani same nie zamieniają się w zmory. Tracą jedynie siły i energię, które jednak z czasem odzyskują w naturalny sposób. Może się jednak zdarzyć, że wyjątkowo wygłodzona zmora doprowadzi swoją ofiarę do śmierci. Osoba dręczona przez zmorę głośno jęczy przez sen i oblewa się zimnym potem. Jeśli da radę sama się obudzić i zerwać z posłania zmora natychmiast ucieka. Ratunek może też przynieść osoba trzecia, zagarniając niewidzialne dla niej dusidło lewą ręką od głowy do stóp, prosto do trzymanej tam w prawej ręce butelki. Butelkę tą trzeba natychmiast zakorkować i jak najszybciej wrzucić do wody. Przez wiele dni będzie wtedy słychać z nad wody kwilenie małego dziecka ale nie należy na nie reagować. Zmory mają postać wysokich kobiet o nienaturalnie długich nogach. Przez ich niemal przeźroczyste ciało dokładnie widać wszystkie kości. Znane są również Zmory Końskie i Zmory Bydlęce, męczące nocami zwierzęta wiejskie i sprowadzające na nie pomór. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Kondukt widmo 10.03.04, 19:42 tales.from.the.crypt napisała: > Wyszlam na do kuchni czerninke przygotowac na kolacje, a tu kondukt gdzies we > mgle zaginal, i ani nie slychac spiewow ani rzenia koni (karawanowych). > Czy juz wszyscy na stypie? A moze juz po? -------> siedzimy jak trusie i czekamy na te czerninke. Konie lby w worach z owsem (niektore w michach z owsianka) pochowaly to i nie rza. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Kondukt widmo 11.03.04, 05:40 vaud napisała: > tales.from.the.crypt napisała: > > > Wyszlam na do kuchni czerninke przygotowac na kolacje, a tu kondukt gdzies > we > > mgle zaginal, i ani nie slychac spiewow ani rzenia koni (karawanowych). > > Czy juz wszyscy na stypie? A moze juz po? > > > -------> siedzimy jak trusie i czekamy na te czerninke. Zaraz zaraz, czerninka miala byc na kolacje, a nie na stype! Sama czerninka to za skromnie. Stoly musza uginac sie pod dobrami, zastaw sie a postaw sie, po staropolsku! Raz sie zyje, raz sie umiera! Co sobie bedziemy zalowac! Konie lby w worach z > > owsem (niektore w michach z owsianka) pochowaly to i nie rza. Pasa sie, stad ta cisza. Menu stypowe ktos przygotowal? Czy wystapic z propozycja? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Kondukt widmo 11.03.04, 11:22 do menu dorzucam: krwiste befsztyki z młodych chłopców, sałatkę z krwawnika, i wino czerwone do picia... i może jeszcze móżdżek świeży, wprost z czaszki jedzony... Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Niewidzialna Ręka 10.03.04, 19:26 ma byc nie gorszy od tego www.zabytki.pl/sources/muzea/o/ozarow03.html Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Niewidzialna Ręka 11.03.04, 05:36 wesola_trumienka napisała: > ma byc nie gorszy od tego > > www.zabytki.pl/sources/muzea/o/ozarow03.html Myslalam, ze wolisz ten... (pierwszy od gory) www.wprost.pl/ar/? O=57514&C=75 Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Autokorekta 11.03.04, 05:53 Korekta linku powyzszego bo go diabli wzieli: www.zrodlo.krakow.pl/archiwum/2003/44/10.html Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_trumienka Re: Autokorekta 11.03.04, 07:34 moze byc i taki republika.pl/tkorbiel/Kacper/litografia/portrettr.htm Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowiczek 11.03.04, 11:41 Mam nadzieję, że zostaniecie na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
przechodzone_zwloki Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 12:05 zobaczymy co sie da zrobic ;-) wiesz, zaniedbales ostatnio FH, oj zaniedbales mam nadzieje, ze przemyslisz to w swoim sumieniu Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 12:08 śmiem wątpić czy wampiry mają sumienie... moja własna ałtopsja nasuwa mi te wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
przechodzone_zwloki Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 12:11 no to kij i marchewka pardą swiatlo i krew kindness is OK, but nastiness gets better results ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
obake Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 12:31 Mają tylko mało używane. Na pilniki do zębów chętnych tu chyba nie znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 12:42 e, dlaczego... jak sobie siekacze przypiłuje, to kły się jeszcze dłuższe będą wydawać... Odpowiedz Link Zgłoś
obake Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 12:56 Czy wampiry dzielą się jak sałatki wegetariańskie na kiełkowe i siekane? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 13:10 e, nie , w żadnym razie, wszystkie sa kiełkowe... ale czasem kłu moga się troche zetrzeć, tudzież ma się, jeszcze z czasów wcześneijszych trochę duże inne zęby, to wtedy, zeby ułatwićl wbijanie kiełków w żyły, należy nieco skrócić pozostałe ząbie... Odpowiedz Link Zgłoś
obake Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 13:28 Znaczy, jak zwykle, telewizja kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 13:42 oczy wiście, ze tak... no bo jak tu sobie wyobrazić wbijanie się siekaczem w tętniczkę, no jak??? Odpowiedz Link Zgłoś
przechodzone_zwloki Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 13:58 yyy, yyyy, yyy, nie da sie, masz sluszna racje Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 15:21 a polerkę do szponów może masz??? i czerwony lakier??? bo jak tak, to ja bardzo chętnie nabędę... Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: Fajnie jest zobaczyć tyle nowych horrorowicze 11.03.04, 16:47 mam reczna, moge pozyczyc. Elektryczna, jesli nie jest na baterie, w krypcie sie nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt wczorajsze menu 11.03.04, 17:11 W ferworze umknelo nam menu. Cytuje podstawowe menu klasyczne, opracowane przez mistrzynie kotla i warzachwi, wiedzmy Gruba i Lysa w 1985 dla Vanity? Unfair!. Przeszlo ono do klasyki stolu stypowego, choc niekiedy bywa modyfikowane w miare mozliwosci i smaku. Obie wytrawne koneserki zalecaja nakrycie hebanowego stolu pokapanym woskiem (sugerujac dyskretnie gosciom family heirloom) czarnym aksamitem ze srebrnymi galonami i fredzla na krwedziach. Porcelana biala w srebrny rzucik. Surtout de table i sztucce srebrne. Dekoracje - liscie palmowe, kalie, swieza choina; swiece czarne lub srebrne podniosa bardziej i tak juz podniosla atmosfere. Przystawki: -tartinki z pumpernikla z czarnym kawiorem -roladki z czarnej soczewicy w skorze wedzonego wegorza -dolowane kacze jaja (polroczne) Zupa - czarna polewka z grzankami z razowca drugie danie: - surowka z fioletowej kapusty - przypalone befsztyki wolowe - ziemniaki z popiolu - buraczki z zaru - czarna fasola w kokilkach z szynka westfalska Deser: galaretka z czarnej porzeczki jagodzianki w ciescie piernikowym girlandy owocow bzu czarnego w karmelu wina: Pinot Noir Kekfrankos (dla tych, ktorzy maja krewnych w Transylwanii) napoje sok z czarnej porzeczki kompot z lukrecji czekolada czarna na goraco czarna kawa czarna herbata. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: wczorajsze menu 11.03.04, 18:52 Przestań.... ja jeszcze przed obiadem jestem.... Ale mi kiszka zaczęła teraz grać marsza żałobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: wczorajsze menu 11.03.04, 19:00 Menu obiecujace i rozumien ze nie ma kaszanki, bo to sluzba w kuchni wpiernicza... a szkoda, ale moze jakis czarny salcesonik? Tak czy smak zjemy chyba jutro, bo kondukt znowu sie rozlazl po okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: wczorajsze menu 11.03.04, 22:41 Dobrze, ze mi przypomnialas o kaszance i salcesonie szwabskim. Nastepnym razem trzeba bedzie uprzedzic Baskerwilow, zeby lepiej pilnowali psa. Jutro znow, mam nadzieje, bedziemy sie znow obchodzic smakiem. Jesli kondukt dotrze do stolu. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: wczorajsze menu 11.03.04, 22:58 tales.from.the.crypt napisała: > Dobrze, ze mi przypomnialas o kaszance i salcesonie szwabskim. Nastepnym razem > trzeba bedzie uprzedzic Baskerwilow, zeby lepiej pilnowali psa. > Jutro znow, mam nadzieje, bedziemy sie znow obchodzic smakiem. Jesli kondukt > dotrze do stolu. -------->tym razem dotrze, bo juz dobrze zglodnial po tych plasach i bladzeniu po manowcach Odpowiedz Link Zgłoś
przechodzone_zwloki Re: wczorajsze menu 12.03.04, 09:47 kompot z lukrecji - ha! nie wpadlabym na to Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: wczorajsze menu 12.03.04, 10:09 ja bym kompot z czarnaj porzeczki zamieniła na nalewkę z tejże... Odpowiedz Link Zgłoś
tales.from.the.crypt Re: wczorajsze menu 12.03.04, 10:25 juz nadjezdzam z barkiem, a tam: smorodina dereniowka tarniowka i aroniowka. Tudziez - dla milosnikow - jagodzianka na kosciach. Szampan - wylacznie Veuve Clicot, dla dzieci oranzadka (z babelkami!) ze sfermentowanego kwasu buraczanego. Do zakaszania omulki w skorupkach i paluszki z alg. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: wczorajsze menu 12.03.04, 11:59 e, po co oranżadka dla dzieci... ja dzieci tu nie przewiduję... chyba, że w charakterze menu... Odpowiedz Link Zgłoś
obake Re: wczorajsze menu 12.03.04, 13:19 dwa paluszki małych dziatek uduszonych na ostatek A po stypie pogramy w kości i czarnego piotrusia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: wczorajsze menu 12.03.04, 14:18 a może w pokera rozbiranego??? będziemy się rozbirać do kości... Odpowiedz Link Zgłoś
obake Re: wczorajsze menu 12.03.04, 14:52 Nagi na świat przyszedłem Nagi z niego odchodzę Nagiemu świat mi uciech Dostarczał po drodze Jaką masz średnicę piszczeli, jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
obake Re: wczorajsze menu 12.03.04, 14:55 Nagi na świat przyszedłem Nagi z niego odchodzę Nagiemu świat mi uciech Dostarczał po drodze Jaką masz średnicę piszczeli, jeśli wolno spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: wczorajsze menu 12.03.04, 15:52 spytać wolno, rzecz w tym, że odpowiedzi raczej i tak nie otrzymasz... żeby stresów zbytnich uniknąć nie zwykłam mierzyc obwodów swoich kości... Odpowiedz Link Zgłoś
strzygacz Oj, niech sie rozciagne. 29.03.04, 16:59 Cos mi ktos w moja umrzyka skrzynke kopnal, stary nietoperz wpadl jak nowy, najokropniejsza pora roku to kwiecien, dobrze, jak chcecie to niech bedzie, zeby trzeba umyc, giezelko z napisem University of Princenton zamienic na wyjsciwoe za napisem 'Pijcie piwo, jedzcie sledzie a bedziecie jak niedzwiedzie, przeiwsloneczne szkla kontaktowe zalozyc i huzia! Podobno modne sa w tym sezonie roznokolorowe kly, slyszeliscie cos o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Oj, niech sie rozciagne. 30.03.04, 08:45 tak, a już szczególnie trędi są kły mocno wybielone (mocniej od reszty zębów) a kolorowe tylko ich końcówki... i musowo, ale to na siekaczu - rubinek malutki Odpowiedz Link Zgłoś
strzygacz Problematyka kaszanki 30.03.04, 09:54 Wydaje sie ze jak sie utoczy juz krwi na kaszanke to jednak jelita baranie sa lepsze. Tak samo dodawanie watrobki. Przy dzisiejszym sposbie odzywiania sie, a takze biorac pod uwage sposob zycia tych ktorzy wlocza sie kolo anszych siedzib (degenaraci, alkoholica, narkomani, wycieczki szkolne i firmwoe imprezy integracyjne) tylko poczatkuajcy smakosz kaszanki bedzie pomijal mozliwosc niestrawnosi wywolanej efektem tego co sie odklada w ich watrobach. Zdecydowanie porzadna watrobka zwierzeca. Jak uwazacie. Aha i jeszcze jedno: ostatnia 'Cruella', pismo dla idiotek przeciez, cytuje jakiegos przemadrzalego nowjorskiego zombie, co jakoby odkryl negatywny wplyw gryzienia przez Goretex na zeby. Ja tam nie zauwazam, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Problematyka kaszanki 30.03.04, 10:23 strzygacz napisał: > Wydaje sie ze jak sie utoczy juz krwi na kaszanke to jednak jelita baranie sa > lepsze. Tak samo dodawanie watrobki. Przy dzisiejszym sposbie odzywiania sie, a takze biorac pod uwage sposob zycia tych ktorzy wlocza sie kolo anszych siedzib (degenaraci, alkoholica, narkomani, wycieczki szkolne i firmwoe imprezy > integracyjne) tylko poczatkuajcy smakosz kaszanki bedzie pomijal mozliwosc > niestrawnosi wywolanej efektem tego co sie odklada w ich watrobach. atam, ja po prostu starannie selekcjonuję pokarm... najpeirw obserwuję takiego delikwenta/delikwentkę parę dni, czy nie pije w nadmiarze, czy nie ćpa i czy nie odżywia się w McD... a i wątróbkę przed pokrojeniem starannie oglądam... a tak poza tym to rzedko jadam kaszankę, wolę pić swierzą krew... > Aha i jeszcze jedno: ostatnia 'Cruella', pismo dla idiotek przeciez, cytuje > jakiegos przemadrzalego nowjorskiego zombie, co jakoby odkryl negatywny wplyw > gryzienia przez Goretex na zeby. Ja tam nie zauwazam, a wy? przecież od dawna wiadomo, że zombie nie myślą tylko wykonują polecenia, więc pewnie ktś posługując się głupim zombiem chce wygryźć konkurencję... takich głupot najlepiej w ogóle nie czytać, a co dopiero się nad nimi zastanawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
strzygacz 'Cruella' i temu podobne gazetki 31.03.04, 07:57 Okropnie mnie denerwuje. Jakby nie duwznacznosc okreslenia to bym powiedzial ze straszne sa. Przywloka czasem straszeta do krypty i co ja tam czytam. Ze ostatnio modne sa w najlepszych sferach (moda przyszla oczywiscie z Ameryki, psia krew, trzysta lat temu to tam tylko duchy bizonow straszyly, a krew pily tylko nietoperze, ale raz i dwa i juz trendy ustalac), ze mianowicie: wizyty w punktach krwiodastwa. Celem oddawania krwi!!! W anoreksje chca krwiopijcze wdowy po nafciarzach wpedzic nasza mlodziez czy co? Ze niby nam grozi jak za bardzosmy opici. Ze nawet w Kalifornii jakies modne punkty krwiodawstwa tylko dla nas. Swiat sie do gory nogami przewraca. Sa cmentarze na swiecie, gdzie z glodu sie myszy skrwawia jak w jakim laboratorium biochemicznym, pisal wujek Fiedia z Kazachstanu, a ci blood-suckers nudza. Ze warto czasem przez rok, dwa tylko osocze, to ogolna kondycje poprawia. Niby nic, ale zaraz obok reklama domowej wirowki Philipsa. No, ladnie. Albo, no to juz sie po konce zebow zazielenilem: ze trend nowy - przekluwac sobie to i owo plciowe bizuteria. Prukwy stare, tysiac lat po smierci mysla o seksie i wymyslaja. Ale malo tego ze przekluwac sobie, ale 'jak bedzie taki drobiazdzek z bizuterii zawieral niewielkie ilosci srebra, wrazenia beda wrecz niesamowite'. 'Niesamowite' - znaczy pewnie 'jak w niebie' sie poczujesz. No, zboczency. Prosta droga - od pornografii do eutanzji. A przeciez stare pokolenia na to patrza. I co sobie mysla? Dobrze ze rodzice moi w drukowanym za gotyk nie wyszli i tych bredni nie daja rady czytac. Dziadek to wogole druku nie uznaje i mowi ze to 'anielski wynalazek'. Chyba ma racje. A jak sie wezmie inna gazete, nie taka dla snobiszcz, tylko taki np. 'Poradnik nawiedzonego domu' to tez trzesie. 'Jestesmy kochajaca sie ordzina nowoczesnie myslacych wampirow. Moja corka chodzi z wilkolakiem. Co mam robic kiedy przyprowadza go do domu, a ten zaczyna sie zamieniac w mlodzienca?'. No, pytanie kretynki, po prostu. Proste, moja pani. 300 lat temu, jak jeszcze nie bylo USA i bomb atomowych, zaden szanujacy sie wampir nie wpuscilby wilkolaka do domu inna droga niz wejsciem dla dostawcow. I teraz placimy cene za tzw. nowoczesnosc. Ja nie jestem konserwatywny, w koncu nie umarlismy wczoraj i nie straszymy we wczesnym sredniowieczu. Ale pewnych roznic przekreslic sie nie da. Nie zebym rozroznial miedzy lepszymi a gorszymi, ale osobiscie sobie ziecia wilkolaka nie wyobrazam. Czekac na pelnie zeby byl do zniesienia? A caly miesiac zachowywac sie jak czlowiek?! I tu znowu media sa winne, to one lansuja wilkolaki. I tak to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: 'Cruella' i temu podobne gazetki 31.03.04, 14:36 e, po co czytujesz taie goopoty... ja tam tylko czytuję Wieści Cmentarne, żeby wiedzieć co się w świecie dzieje, czasem jeszcze jakiś lokalny Przegląd Trumienny... a jak mam doła to jeszcze sobie kupiuję Kuchnię z Krypty i eksperymentuję z nowymi przepisami... a żadnych nowoczesności nie czytuję, bo to tylko oczu i czasu szkoda, bo bez względu na mody z wilkołakami zadawać się nie zamierzam, i żadnych biżuterii perwersyjnych też nosić nie będę... gdy mieszkał tu Hanni czasem przykuwał mnie do łóżka srebrnymi kajdankami... nie powiem, miało to swój urok, ale żeby sobie cokolwiek przebijać i tam srebro wkładać, to stanowczo za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
strzygacz Re: 'Cruella' i temu podobne gazetki 01.04.04, 07:56 Auuu! Az sie zcynobrzylem. Srebrnymi kajdankami? A ty go moze obkladalas szpinakiem zz czosnkiem. No, wiesz, ja wiem ze sa rozne upodobania, ale zeby NA LOZKU?!!! Jak to nazwac? Parczew i Olawa, czy jakie dwie inne miejscowosci wlasciwe. No ale, to sa wasze prywatne sprawy. Ja czytuje Smierc Gospodarcza, Kryptokulture, Wedkarza Grobowcowego i Hematologie Polska. Czasami Biuletyn Minsiterstwa Przeksztalcen i Transformacji. Teraz dobry33: jak media nie lansuja wilkolakow, jak lansuja. Ty nie patrz na nasze media, ty patrz na TV dla zywych. Przeciaz tam co drugi to wilkolak! Zobacz jak oni nigdy nie moga sobie nic przypomniec co robili albo powiedzieli. A to ze ludzie w nie nie wierza to im im tylko ulatwia robienie swojej krypto piatej kolumny. A ta moda na depilacje to niby skad? Slyszales o wlochatym wampirze albo duchu? A strzyga nigdy nie bedzie niczego udawac, nawet ten ignorant od Wiedzmina, wie (tez czytacie to jak macie zly humor?:-)). A to lazenie do solarium?!! Ze niby namiastka pelni Ksiezyca. W naszej telewizji upiornej oczywiscie wilkolak najczesciej jest przestepca, z lasow syberyjskich, polidiota okradajacym kurniki. Ale to nie jest takie proste. Strasznie sie klaniam. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry33 Re: 'Cruella' i temu podobne gazetki 31.03.04, 21:49 A nie zgodzę się z tobą. Chodzi o to, że media nie lasują wilkołaków. Ludzie po prostu nie wierzą w nie a jak ktoś mówi, że widział jednego albo sam nim jest to do wariatów. A to ułatwia mi pracę. Idziesz do wariatkowa, mówisz, że jesteś znajomy trzy szybkie strzały i dziękuję. A może chodzi Ci o jakąś telewizję wampirów. Cóż nie słyszałem o żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: 'Cruella' i temu podobne gazetki 01.04.04, 09:40 dziwny z Ciebie człowiek-mag, Dobry... tyle czasu już tu siedzisz, a prawie nic nie wiesz o otaczającej Cię rzeczywistości... fakt, tu trochę inaczej niż na Zachodzie, ale zawsze tak było... ale żeby nic nie wiedizeć o kodowanej wampirzej TV... choć z drugiej strony ona jest kodowana na podświadomość, to może Ty jej po prostu nie jesteś w stanie odbierać, bo Twoja podświadomość dostosowana jest do innych częstotliwości niż wampirza??? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry33 Re: 'Cruella' i temu podobne gazetki 01.04.04, 22:12 No niestety. Mimo że jestem nieśmiertelny nie jestem wampirem. A przecież wy macie jakieś zdolności, których ludzie i czarodzieje nie posiadają. W moim społeczeństwie wampiry i tak zaliczone są do istot. Czyli są akceptowane przez społeczność, ale nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
strzygacz cokoli strašidelného, nebo skutečného.. 02.04.04, 10:29 Otázka měsíce: Bojite se vice u "realistickych" horroru o ruznych silencich a bestialnich vrazich, u horroru fantastickych s duchy a nadprirozenymi silami a nebo u sci-fi s krvelacnymi mimozemstany? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: 'Cruella' i temu podobne gazetki 02.04.04, 10:50 o, a to dlaczegojesteś nieśmiertelny??? bo zasadniczo magowie są śmiertelni, zupełnie jak ludzie... i do czego innego jak nie do istot molibyśmy zostać zaliczeni??? przeciez istniejemy, więc jesteśmy istotami, prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
dobry33 Re: 'Cruella' i temu podobne gazetki 07.04.04, 11:32 Widzę też, że źle mnie zakwalifikowałaś. Napisałaś człowiek – mag. A to duży błąd, za który każdy czarodziej mógłby się obrazić. Już wyjaśniam, dlaczego. Otóż jak każdy zapewnie człowiek to taka zwykła śmiertelna istota. Można ją zabić, ale żyje bardzo krótko. Natomiast czarodziej to nie to samo co człowiek. To właśnie istoty obdarzone magicznymi zdolnościami. Nasuwa się zapewnie pytanie. Przecież człowiek może nauczyć się magii. Owszem może, ale przychodzi mu to bardzo ciężko, bo po prostu tego nie rozumie. I niech was nie zmylą książki i filmy o Harrym Potterze. Jak już pisałem nikt taki nie istnieje w normalnym świecie. W tym świecie jest wszystko przesłodzone. Tam do szkół czarodziejskich chodzą mugole i bardzo szybko uczą się magii. Ale to nieprawda. Znam osobiście tylko jeden przykład, że człowiek nauczył się magii. Ale potrzebował na to 10 lat a i potem nie wychodziło mu to najlepiej. A to, dlaczego jestem nieśmiertelny i dlaczego wampiry są uznane za istoty już wkrótce. Odkryję kilka sekretów czarodziejów. Możliwe też, że niedługo dołączy do naszego grona pewna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś