Dodaj do ulubionych

tefałen vs. żałoba

12.03.04, 19:33
Bolsat zmienił program... tefałen uparł się żeby nadać marną komedię o
kilerze i filmidło z cyckami pamanderson...

wiem że nastąpił koniec grzecznej telewizji ale żeby tak nagle stracić
wszelkie poczucie smaku?

Obciach, wstyd, wieśniactwo...
Obserwuj wątek
    • facecja Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 19:57
      > Bolsat zmienił program...

a co dzisiaj będzie na polsacie?
      a jutrzejszy scarry movie też odwołali?

....

swoją drogą Polska to zawsze najwrażliwsza, najbardziej altruistyczna -
      Hiszpania nie odwołała jakichśtam rozgrywek piłkarskich, a Polacy najlepiej
      niech wyłączą nadajniki tlewizyjne, radiowe no i serwery internetowe niech się
      zawieszą do jutra do północy...
      • franzmaurer Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 19:59
        facecja napisała:

> a co dzisiaj będzie na polsacie?
        > a jutrzejszy scarry movie też odwołali?

Gugały słuchałem akurat jednym uchem ale scary movie to bankowo poszedł na półkę
        • facecja Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 20:04
          franzmaurer napisał:

> Gugały słuchałem akurat jednym uchem ale scary movie to bankowo poszedł na
          półk
          > ę

kurna, jak już chcą nadać coś ciekawszego, to przyjdą cholerni fanatycy z
          bombą....

no wiem, beznadziejnie to brzmi, ale cóż, taka już niewrażliwa jestem - z
          odległości paru tys. kilometrów trudno mi odczuć tę tragedię tak jak Hiszpanie.
          Ale swoją drogą, gdyby bomba walnęła w moje miasto, to na pewno nie
          zastanawiałabym się, co w dalekiej Hiszpanii oglądają sobie w telewizji...
          • franzmaurer Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 20:13
            facecja napisała:

> no wiem, beznadziejnie to brzmi, ale cóż, taka już niewrażliwa jestem - z
            > odległości paru tys. kilometrów trudno mi odczuć tę tragedię tak jak
            > Hiszpanie.

Ja też jestem daleki od popadania w nostalgię ale chodzi o odrobinę
            profesjonalizmu i przyzwoitości - jak się w kraju formalnie ściąga flagi do
            połowy masztu a ludzie z własnej woli wychodzą palić świeczki to skrajnie
            głupie filmy też można sobie raz na rok podarować...
            • pawel-strzalka Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 20:45
              a jednak, killerzy odwołani...
              • franzmaurer Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 20:50
                pawel-strzalka napisał:

> a jednak, killerzy odwołani...

Jakieś reszty przyzwoitości się gdzieś znalazły??
                Dam sobie jajko uciąć że przed i po 'faktach' leciały zwiastuny pazuryżylety...
    • Gość: ansiua Re: tefałen vs. żałoba IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 12.03.04, 21:11
      w sumie to wolałbym obejrzec sobie kilerów.....
      ale hmnn dobra decyzja...
      • franzmaurer Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 21:16
        Gość portalu: ansiua napisał(a):

> w sumie to wolałbym obejrzec sobie kilerów.....
        > ale hmnn dobra decyzja...

Pooglądaj sobie film o chorych słonikach na Animal Planet...
        na dodatek bez reklam :)
        • Gość: kwachu Re: tefałen vs. żałoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 21:38
          przypomnijcie mi czy po 11 wrzesnia był dzień żałoby narodowej
          • facecja Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 21:43
            Gość portalu: kwachu napisał(a):

> przypomnijcie mi czy po 11 wrzesnia był dzień żałoby narodowej

Po pierwsze przez 24 godziny w tv i radio leciały prawie tylko informacje i
            zamachu.
            Po drugie - juz parę dni potem puszczali w radiu na okrąło piosenkę Stinga
            Po trzecie - był dzień, gdy wzywano do stawiania świeczek w oknach.
            Czy była to ofizjalna żałoba to nie pamiętam, ale sądzę, że jednak starczy. Nie
            wspominając już o łączeniu się z Amerykanami w bólu poprzez wysłanie żołnierzy
            do Iraku, ale to już wątek na inną dyskusję.
        • facecja Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 21:40
          franzmaurer napisał:

> Pooglądaj sobie film o chorych słonikach na Animal Planet...
          > na dodatek bez reklam :)

ja bym z chęcią pooglądała. Ale z plebsu jestem i nie mam cyfry ani innych tego
          typu usług w moim TV :((((
          • Gość: kwachu Re: tefałen vs. żałoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 21:46
            chciałbym sie mylić ale kwachu chyba próbuje zwrócić na siebie uwagę
            (czy słyszę potok słów-gromów?)
            • franzmaurer Re: tefałen vs. żałoba 12.03.04, 22:08
              Gość portalu: kwachu napisał(a):

> chciałbym sie mylić ale kwachu chyba próbuje zwrócić na siebie uwagę
              > (czy słyszę potok słów-gromów?)

A czytałeś ilu Polaków tam zginęło?
              • Gość: 3x Mniej niz na polskich drogach IP: 62.233.183.* 12.03.04, 22:24
                Nie staram sie byc cyniczna.
              • Gość: kwachu Re: tefałen vs. żałoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 23:21
                franzmaurer napisał:

> Gość portalu: kwachu napisał(a):
                >
                > > chciałbym sie mylić ale kwachu chyba próbuje zwrócić na siebie uwagę
                > > (czy słyszę potok słów-gromów?)
                >
                > A czytałeś ilu Polaków tam zginęło?
                >

Czterech. Na obecną chwilę. Czemu pytasz?!
    • Gość: Aga Re: tefałen vs. żałoba IP: 194.146.129.* 12.03.04, 21:38
      Polsat zmienił program??? Ale "Bar" dali jak najbardziej, a to w końcu rozrywka
      bardziej chałowata niż Kilerzy.
    • yabol428 A JA CHCĘ KILERÓW 2-óch 12.03.04, 22:59
      QRVA, a ja chciałem własnie obejrzeć Kilerów 2-óch! Nie mają co wymyślić, tylko
      żałobę! Na świecie prowadzone są wojny i codziennie setki ludzie w nich giną, a
      jakoś nikt nie ogłasza żałoby z tego powodu! W wypadkach samochodowych też
      ludzie giną codziennie! Gdybyśmy mieli iść tym tokiem myślenia, to codziennie
      trzebaby ogłaszać żałobę, bo codziennie ktoś gdzieś ginie. Ktoś tu zapomniał o
      granicach zdrowego rozsądku. Rozumiem, że gdyby to stało się w Polsce, to
      żałoba byłaby uzasadniona (jak np. było w 1987, kiedy spadł samolot lecący z
      Okęcia do USA - wtedy w telewizji była żałoba, ale to było uzasadnione, bo to
      zdarzyło się u nas). Ale co komu w Hiszpanii przyjdzie z tego, że ja nie
      obejrzę sobie komedii, którą chciałem?
      A poza tym - jak upolitycznione mamy media. Co z tego, że prezydent ogłosił
      żałobę. Gdyby panował u nas prawdziwy kapitalizm, to prywatna telewizja nie
      kierowałaby się tym, co politycy gadają, tylko wyłącznie własnym zyskiem. A u
      nas taka tvn musi podlizywać się politykom.
      • Gość: jordan Re: A JA CHCĘ KILERÓW 2-óch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 23:30
        Pierwszy chyba głos pozbawiony obłudy.
        • Gość: anka Re: A JA CHCĘ KILERÓW 2-óch IP: *.acn.waw.pl 12.03.04, 23:47
          Czy to, że wielu ludziom jest - delikatnie mówiąc - przykro z powodu zamachu w
          Madrycie- to OBŁUDA?
          jestem wściekła jak czytam takie wypowiedzi, bo to jest przejaw totalnego
          egoizmu- ja nie ucierpałem, ani nikt z moich bliskich i jest OK. Nie ważne czy
          tam zginęli Polacy, ważne, że tam zginęli niewinni ludzie. Ja mieszkam w
          Warszawie i się po prostu BOJĘ, o siebie, swoje dziecko,męża, bliskich- bo to
          miasto jest tak samo narażone na atak jak Madryt. Kto tego nie rozumie...?!!!
          Pewnie, świat się nie kończy i każdego dnia giną ludzie w bezsensownych
          konfliktach, ale to nie znaczy, że to powinno być normą. Jesteśmy globalną
          wioską,ale podzieloną na sąsiedztwa i właśnie moich europejskich sąsiadów ktoś
          zaatakował -----
          • Gość: jordan Re: A JA CHCĘ KILERÓW 2-óch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 00:07
            Śmierć istnieje wokół nas na codzień. Niemal stykasz się z nią. Przypomina Ci
            dopiero o tym brak killerów2 w TVN? Ofiar wojen, głodu, ubóstwa jest na codzień
            tysiące. Czy pomagasz komuś oprzeć się temu?
            Gdzie w Twojej globalnej wiosce jest troska o tysiące umierających na raka? Czy
            doniosły jest ten moment tylko wtedy, gdy pokaże go telewizja lub zostanie
            ogłoszony Dzień Żałoby Narodowej?
            Oczyszczasz swe sumienie poświęcając 5 minut z dnia dzisiejszego na zadumę nad
            hiszpanami popierając ogłoszenie takiego dnia.
            Jestem wściekły czytając takie egoistyczne, niedojrzałe wypociny.
            Tematem powinno być jak wytłuc tych gnojów a nie dbanie o własny komfort
            psychiczny.
            • Gość: anka Re: A JA CHCĘ KILERÓW 2-óch IP: *.acn.waw.pl 13.03.04, 00:24
              Jordan , przeczytaj dokładnie CO NAPISAŁAM- I KOMU ODPISAŁAM. A potem zabieraj
              głos w dyskusji.
              • Gość: ANKA Re: A JA CHCĘ KILERÓW 2-óch IP: *.acn.waw.pl 13.03.04, 00:28
                JORDAN - PRZEPRASZAM, pomieszało u mnie z wyświetleniem kolejności wpisów. TO
                NIE DO CIEBIE
      • franzmaurer Re: A JA CHCĘ KILERÓW 2-óch 13.03.04, 00:11
        yabol428 napisał:

> QRVA, a ja chciałem własnie obejrzeć Kilerów 2-óch!

To sobie QRVA idź do wypożyczalni za rogiem...
        • Gość: P-77 Re: trochę szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 11:12
          ... że nie było żałoby w zeszłym roku kiedy terroryści zaatakowali moskiewski
          teatr.
          • facecja Re: trochę szkoda 13.03.04, 12:26
            ale wtedy większość ofiar zginęło pod wpływem gazu, który wpuścili do teatru
            sami sprytni Rosjanie, a nie bezpośrednio z broni Czeczenów...
            • Gość: gosia Re: trochę szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 13:03
              i właśnie dlatego nie powinno byc żałoby - ależ to sobie sprytnie wymyślono ;)
              co do całej dyskusji - piszecie, że codziennie umierają ludzie - na raka, AIDS,
              w wypadkach samolotowych
              pokój im duszy
              tyle, że to był atak terrorystyczny - stąd ta żałoba i solidarność
              • facecja Re: trochę szkoda 13.03.04, 13:10
                > i właśnie dlatego nie powinno byc żałoby - ależ to sobie sprytnie wymyślono ;)

sama to sobie dopowiedziałaś
              • facecja Re: trochę szkoda 13.03.04, 13:16
                Gość portalu: gosia napisał(a):

> tyle, że to był atak terrorystyczny - stąd ta żałoba i solidarność

aha - jeszcze jedno:
                śmierć w ataku terrorystycznym czymkolwiek się różni od innej śmierci? ci
                ludzie, którzy tam zginęli różnia się czymś od innych ofiar?
                chociaż może trochę w tym co piszesz racji - bo już lepiej zginąć w ataku
                terrorystycznym niz zostać wysłanym przez naszego durnego prezydenta czy
                premiera do Iraku i zginąć tam - jako okupant.
                • Gość: gosia Re: trochę szkoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 13:27
                  daleka jestem od wartościowania śmierci, spokojnie
                  terroryzm jednak różni się od wojny, choć źródła ma te same
                  wracając do meritum - żałoba w TVP objawiła się tym, że o 20-ej nadano
                  film "Sahara" - pierwsze ujęcie to zakrwawione zwłoki
                  proponuję dac ludziom przeżyć tę żałobe lub pozwolić, by jej nie przeżywali
                  kwestia sumienia, a może empatii
                  papa
                  • facecja Re: trochę szkoda 13.03.04, 13:50
                    > proponuję dac ludziom przeżyć tę żałobe lub pozwolić, by jej nie przeżywali
                    > kwestia sumienia, a może empatii

Ładnie powiedziane.
                    To, że ja traktuję tę żałobę z "lekkim" dystansem, to nie znaczy, że to co się
                    stało mnie nie przeraża. Już po prostu tak mam, że olewam to co mówią jego
                    wysokości prezydent i premier RP oraz najwyższy majestat - prezydent USA.
                    Bushowska "wojna z terroryzem" to bzdura - jeżeli do czegoś prowadzi, to do
                    eskalacji koeljnych zamachów, cierpienia niewinnych ludzi no i wzrostu notowań
                    polityków (chociaż akurat trzem wyżej wyminionym to nie pomogło - na
                    szczęście).
                    Ofiarom z USA i z Hiszpanii nie pomoga ani wystapienia polityków ani z żałoba w
                    Polsce. Jedyne co możemy zrobić to się pomodlić za nich, za ich rodziny, no i
                    za nasz kraj, żeby włądze się jak najprędzej się zmieniły i wycofały z polityki
                    pt. "ślepo za hameryką".

Ale rozumiem, że nie wszyscy mają takie poglądy, no i mam nadzieję, że kogoś
                    szok spowodowany nieobejrzeniem kiepskich czy kilerów moze skołonić do
                    przemyśleń na temat, jakie czubki rządzą światem.
                    • kemotr Re: trochę szkoda 13.03.04, 15:29
                      Napisałaś/-łeś (nie wiem, jakiej jesteś pci), że w Polsce żałoba, a w Hiszpanii
                      grali w nogę. Otóż grali, bo im UEFA kazała. cztery kluby, które w czwartek
                      miały wystąpić w pucharze prosiły, żeby móc spotkania przełożyć.

Fragmenty depeszy PAP na ten temat:

Problem dotyczył czterech klubów hiszpańskich - Villarreal,
                      Barcelona, Valencia i Majorka, które nie chciały grać po aktach
                      terroru w Madrycie i szoku na wieść o setkach ofiar śmiertelnych.
                      "Rozgrywać mecz w tych okolicznościach to brak szacunku. Ze
                      względu na szacunek dla ofiar tej tragedii nie należało wychodzić
                      na boisko" - powiedział Phillip Cocu, holenderski pomocnik
                      Barcelony, po meczu z Celtikiem w Glasgow.

Nie była to odosobniona opinia. "Wydaje się, że UEFA popełniła
                      błąd nie przekładając meczów drużyn hiszpańskich. Nie postąpiła
                      rozsądnie" - uważa były trener selekcjoner reprezentacji
                      Hiszpanii, Jose Antonio Camacho, obecnie dyrektor techniczny w
                      portugalskiej Benfice.

Opinie prasy, nie tylko hiszpańskiej, są także nieprzychylne
                      UEFA. Włoska prasa ostro krytykuje UEFA za zignorowanie tragedii w
                      Madrycie. Tytuły sa bardzo wymowne. "Corriere dello Sport" -
                      "Skandal w UEFA". "UEFA bez wstydu. Wszyscy za, tylko UEFA
                      przeciw" - kontynuuje krytyczne opinie gazeta. Pomocnik rzymskiego
                      Lazio, Stefano Fiore uznał, że futbol powinien zejść na drugi plan
                      w obliczu takiej tragedii, jaka wydarzyła się w Madrycie. Podobne,
                      choć nieco łagodniejsze oceny UEFA znalazły się w prasie
                      niemieckiej. Uważa się, że imprezy sportowe w takiej chwili
                      powinny być zabronione.

Jednak - w myśl zwolenników nie ulegania terroryzmowi - mecze
                      UEFA odbyły się zgodnie z planem, jedynie z przestrzeganiem chwil
                      ciszy ku czci i symbolami żałoby, czarnymi opaskami na ramionach
                      piłkarzy.

• Gość: kiev Re: trochę szkoda IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 13.03.04, 23:54
                        Czy ktos zauwazyl, ze w dzien zamachu wieczorem Polsat puscil Nagi patrol ktory
                        dzieje sie w Izraelu a jego glownym tematem (oczywiscie w sposob tak zartobliwy
                        ze az niesamczny) jest zamach terrorystyczny?
                        Nawet lubie ten serial, ale to byla przesada. Nie dziwie sie, ze potem zmienili
                        program.
    • Gość: Gosiabie Re: tefałen vs. żałoba IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 14.03.04, 01:10
      Ciekawa jestem czy w Hiszpanii zrobiliby żałobę gdyby nie daj bóg cos takiego
      wydarzyłoby sie u nas. Oczywisćie , że nie , bo maja nas tam gdzieś, zupełnie
      jak USA, któremu nadal liżemy tyłek i czcimy 11 września.
      Dla mnie aktem terroru był 1 wrzesnia 39 roku, ale o tym pewno juz nikt nie
      pamieta.. Jesli Stany będą liczyły sie z tym dniem ,ja zacznę liczyć sie z 11
      wrzesnia.
      • Gość: gosia Re: tefałen vs. żałoba IP: 80.55.37.* 14.03.04, 14:50
        Z całym szacunkiem dla wolności słowa, ale piszesz niesamowite bzdury.
        Nie wiem - nie przemyślałaś tego, czy co?
    • Gość: Gosiabie Re: tefałen vs. żałoba IP: *.motor.taninet.pl / *.motor.taninet.pl 14.03.04, 16:46
      Oczywiście ze przemyslałam. To co mówię to są tylko i wyłącznie Moje
      przemyślenia. Kazdy ma prawo do swego zdania. Na tym polega dyskusja. Tylko, ze
      ja nie obrażam innych dyskutantów, a Ty Małgorzato owszem.
      Pozdrawiam
      • Gość: w Re: tefałen vs. żałoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.04, 17:29
        nie widzę zasadności wprowadzania oficjalnej żałoby w Polsce,na wyspie Bali
        zgineło ponad 200 osób,większość to obywatele Australii.Ale przecież my nie mamy
        interesów politycznych z Australią .W tym zamachu zgineło 4 polaków, w tym samym
        czasie zgineło 5 polskich górników w czeskiej kopalni i jakoś przeszło to bez echa.
        Media epatują śmiercią,zacierają ręce bo mają wypełnioną ramówke na długie tygodnie.
      • Gość: gosia Re: tefałen vs. żałoba IP: 80.55.37.* 14.03.04, 17:46
        Ups, nie taki miałam zamiar.
        Nie rozumiem jednak Twojego porównania i - z całym szacunkiem po x2 - jesto ono
        dla mnie bzdurne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka