Dodaj do ulubionych

Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazowsza!

13.03.04, 19:49
Skandal! Żałoba ogłoszona a ten cynik bawi się, wcześniej zapala świeczkę pod
Ambasadą Hiszpańską.
PS. oczywiście nie zrelacjonowała tego wydarzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: wowo Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows IP: 62.233.204.* 13.03.04, 21:22
      Ja właśnie nie znoszę TVN za takie skrajnie tendencyjne felietony, które
      dyktują mi, co jest dobre, a co złe. Dzisiaj dowiedziałem się, że nie jestem
      dobrym Polakiem, bo nie spędziłem dnia ubrany na czarno, waląc głową w ścianę z
      żałości, bo el Presidente ogłosił żałobę narodową. Cała ta żałoba to jakaś
      szopka zresztą; po WTC żadnej żałoby nie było, choć zginęło tam wielu więcej
      Polaków. Mam wrażenie, że jest to jakiś ukłon w stronę Hiszpanii za to, że
      trzyma z nami w sprawie Nicei. Ogłoszenie żałoby uważam za nadużycie. Powinna
      być zarezerwowana dla wielkich tragedii narodowych. Jeśli zacznie się jej
      używać do wyrażania politycznych sympatii, to szybko straci w swej wymowie.
    • Gość: taktak Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 00:33
      Jesteś albo młody albo już zapomniałeś jak prymitywna telewizja manipulowała
      nami przez zbitki odpowiednich zdjęć. Trochę krytycyzmu, nie łykaj wszystkiego
      jak leci.
    • Gość: control Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 12:07
      Kto jak kto, ale na pewno nie TVN ma prawo wypowiadać sie na temat dobrego
      smaku. Czy to przypadkiem nie TV przyprowadził nam wielkiego brata, próbuje
      fascynować swoich widzów wielkością penisa Michała Wiśniewskiego itd. itp. Nie,
      panowie Walter, Miszczuk i spółka - na temat dobrego smaku nie macie prawa sie
      wypowiadać.
      • alaska31 Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows 14.03.04, 12:25
        Chyba w tym poście nie chodzi o smak ale o to, że ogłoszono żałobę narodową w
        telewizji zmieniono program a premier idzie sobie na koncert.
        TVN nie pokazał tego w Faktach ale w przerwie jako wiadomość bez komentarza,
        więc opinia należy do oglądających nikt nie wypowiadał się na temat dobrego
        smaku.
        Jak nie podoba ci się TVN to nie oglądaj, programów jest więcej masz wybór.
        • Gość: Spec Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 12:32
          Tak przy okazji, jak bedzie kolejny zamach na ludnosc cywilna w Iraku, a bedzie
          na pewno bo jest co kilka dni, oglosza u nas zalobe???!
          Pzdr.
          • alaska31 Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows 14.03.04, 12:54
            Gość portalu: Spec napisał(a):

> Tak przy okazji, jak bedzie kolejny zamach na ludnosc cywilna w Iraku, a
            bedzie
            >
            > na pewno bo jest co kilka dni, oglosza u nas zalobe???!
            > Pzdr.

Nie wiem, czy ogłoszą. Żałoba narodowa powinna być ogłaszana tylko w razie
            tragedii narodowej, czyli w Polsce.
            Na świecie za dużo jest zamachów i innych zdarzeń, w których giną ludzie i nikt
            nie ogłasza żałoby narodowej, no może Polska!
            W Anglii królowa nawet po śmierć Księżnej Diana żałobę ogłosiła dopiero pod
            naciskiem ludności.

Pozdr
            • Gość: radek Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows IP: 217.153.131.* 14.03.04, 13:20
              ja uwazam ze kolenda- zaleska przegiela. ale w ostatnich dwoch tygodniach
              takich jednostronnych czy glupich relacji miala wiecej. jak ten material na
              dzien kobiet w ktorym pomieszala 100 watkow w tym ten ze kobiety do konca staly
              przy krzyzu a mezczyzn tam nie bylo, co gdy spojrzy sie w ewangelie okazuje sie
              nie prawda. no i material o szczycie w Warszawie- jednostronnie informujacy ze
              to dramat, zagrozenie i straszny klopot dla warszawiakow. nic o tym ze to
              prestiz, pieniadze i slawa dla miasta.

• kemotr Do wowo 14.03.04, 13:41
                Ludzie albo maja krótką pamięć, albo pamiętają tylko to, co chcą pamiętać. Po
                11 września żałoba w Polsce trwała 3 (trzy) dni. Pewnie dlatego, że w NYC
                zginęło więcej Polaków...
                • Gość: Aga Re: Do wowo IP: 62.233.163.* 14.03.04, 16:15
                  Włśnie to dziwne bo bardzo byliśmy zajęci tym co stało się 11 września, a
                  żałoby w Polsce (ogłoszonej oficjalnie) nie pamiętam, i nie dlatego że nie
                  chcę...
                • Gość: wowo Re: Do wowo IP: 62.233.204.* 14.03.04, 17:45
                  Raczej krótka pamięć. Jeśli była (choć podobnie jak Aga nie pamiętam takowej),
                  to pomyliłem się. Nadal jednak uważam ogłoszenie żałoby za nadużycie.
    • melpo Re: Fakty TVN dzisiaj: Miller na koncercie Mazows 14.03.04, 23:14
      Ten reportaz byl nieco naciagany, przeciez Miller nie wywijał holubców z tym
      Mazowszem ani nie obsciskiwal dziewuch z zespolu, notabene nie wygladal na
      jakiegos wyjatkowo wesolego, poza tym Mazowsze ma klopoty finansowe...
      Nie przepadam za Mr Leszkiem, ale tu TVN przesadzil, ”oburzenie” w Faktach,
      potem pokazywane na Tvn 24 jako ”bez komentarza”... e tam
    • bigstrand kamyczek do ogrodka TVNu 15.03.04, 10:12

sprawa Millera a kontekscie zaloby jest niesmaczna i rownie dobrze mozna by oskarzyc TVN ze na dramacie innego panstwa i kilku Polakow zabitych w zamachu buduje sobie ogladalnosc poprzez laczenie tej sprawy z lokalna polityka polska.

Poza tym caly dzien w TVN latal banner informujacy ze: "z powodu OGLOSZONEJ zaloby ...." jesli juz TVN sie czepia to niech sie czepi siebie... moze nie z powodu OGLOSZONEJ a po prostu z powodu zaloby zmieniono na TVNie program tv. Wyglada to na to ze zmienili program nie dlatego ze uczestnicza w zalobie a dlatego ze prawo im to nakazuje.... ot taka niekonsekwencja tvnu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka