Dodaj do ulubionych

Pora podsumowac...

16.06.01, 21:23
Wyglada na to, ze pora podsumowac, na tym Forum tez, cos co zabralo ogladajacym trzy miesiace. Napewno wielu uczestnikow Forum , powie , ze nie ma o czym mowic. Ot , pojawila sie bzdura i dobrze, ze to juz koniec. Jednak chcialbym porozmawiac z Wami o tym, kto Waszym zdaniem , sprostal wyzwaniu (jesli to mozna tak kwalifikowac) jakim bylo te sto dni w domu BB?
Bez napastliwosci i wulgaryzowania tematu, bo tego przez czas trwania Forum bylo, az nadto...
Pozdrawiam
krm
Obserwuj wątek
    • krzysztof.r.m Re: Pora podsumowac...i kiedy degustacja 16.06.01, 21:46
      Co sie stalo z nastawionym przez Gulczynskiego ,
      zapowiadanym jako " dobre", winkiem?
    • Gość: xxx Re: Pora podsumowac... IP: *.chello.pl 16.06.01, 22:03
      Dobry pomysl. Bardzo dobry, pod warunikem, ze owych wulgaryzmow nie bedzie.
      Moim skromnym zdaniem, sprostala zadaniu Alicja - mimo ciezkich chwil, pokazala
      klase, na ktora niewielu byloby chyba stac. moze jej usuwanie sie czasami bylo
      denerwujace, ale mimo wszystko jak na tak ogromna presje psychiczna (wiadomo
      bylo, ze wszyscy w domu chca, zeby to ona wyszla) zachowywala sie wspaniale.
      a co do klesk - kleska tego programu jest chyba wypromowanie na bohaterow osob
      takich jak Gulczas (nie powiem, inteligentny facet, ale bez odrobiny polotu czy
      kultury, za to probujacy narzucic wszystkim wlasne, prymitywne wzorce, do tego
      przekonany o wlasnej wyjatkowosci/szczegolnosci/popularnosci), Klaudiusz (tepy
      i chamowaty prymityw, ktoremu po miesiacu nie chcialo sie juz wogole wysilac)
      no i rzecz jasna, prawdopodobny wygrany, Janusz (obludny, ograniczony frajer,
      podlizujacy sie publice kosztem innych).
      • Gość: myszorek Re: Pora podsumowac... IP: 213.77.220.* 16.06.01, 22:09
        Wydaje mi się, że większość zawodników dała sobie radę. I chwilowe załamania
        nie miały większego znaczenia. Nigdy, przenigdy nie dałabym się zamknąć w domu
        BB, ale nie przeszkadza mi to patrzeć z podziwem na 12, sorry 14, sorry 15
        uczestników.
        Ludzie, albo oni mieli żelazną psychikę, albo człowiek jest w stanie
        przyzwyczaić siędo wszystkiego....
        Faktem jest, że niektórym w przeżyciu pomógł niewątpliwie dość niski iloraz
        inteligencji i brak wyobraźni (vide - Karolina....), lecz to, że się wszyscy
        tam nie pozabijali i panowała nawet znośna atmosfera, uważam za ich sukces
        • krzysztof.r.m Re: Pora podsumowac... 17.06.01, 10:56
          Rozumie, ze mozemy mowic jedynie na podstawie tego co w mniejszym lub wiekszym zakresie zobaczylismy na ekranie. Tak wiec nie o ludziach -
          mieszkancach domu BB, ale o Ich obrazie na podstawie wyrywkowych, fragmentarycznych prob , stworzenia z nich postaci przez osobe Wielkiego Brata
          ( czyli tak naprawde profesjonalnego rezysera teatralnego i filmowego) z calym Jego subiektywnym wyobrazeniem wszystkiego co dotyczy budowania takich wlasnie wyobrazen.
          Czy Gosia jest ofiara wlasnych intryg, wlasnej taktyki opartej na bezwzglednej eliminacji innych, czy ofiara swiadomego pozostawienia Jej przez wspolmieszkancow , jako slabego rywala w konkurencji o premie ?
          Pozdrawiam
          krm
          • Gość: silver Re: Pora podsumowac... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 11:38
            Mi sie program podobal.Powiem wam, ze teraz przyczepiamy sie do glupiej
            Karoliny, czy podstepnej Gosi itd... ale gdybysmy mieli ogladac jak przez 3
            miesiace radzi sobie grupka 15 inteligentow to po pierwsze czesc naszego
            spoleczenstwa w ogole by tego nie zrozumiala a po 2 to byloby to cholernie
            nudne. wszystkim domownikom zycze jak najlepiej i mam nadzieje, ze ich 5 minut
            bedzie trwalo jak najdluzej.
            • Gość: ptys Re: Pora podsumowac... IP: *.chello.pl 17.06.01, 11:49
              Dobry pomysl z tym podsumowaniem. Po pierwsze chetnie bym sie dowiedzial jak
              wypada polskie BB w porownaniu z zagranicznymi w zakresie ogolnego poziomu,
              poziomu i kreatywnosci domownikow BB, poziomu prowadzenia programu, pracy
              samego BB, jakosci zadan, itp. Moze ktos jest w stanie dokonac jakis porownan.
              Ja odbieram program pozytywnie, majac tez swiadomosc jego minusow, ale o tym
              bylo juz duzo. Z pewnoscia jego atutem jest sam pomysl i jego innowacyjny
              charakter. Telewizja po BB /a zwlaszcza komercyjna/ nigdy juz nie bedzie taka
              sama. Cos w tum jest, ze kilka milionow widzow oglada program i nie da sie tego
              wyjasnic niskim poziomem spoleczenstwa.
              pozdrowienia
              ptys
              • Gość: kubato Re: Pora podsumowac... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 16:44
                No więce podsumuje każdego gracza po kolei...
                Ania-za krótko była,już jej sława przepadła,ale ona
                chyba o niej nie marzy.chciała rządzić w domu za co
                mieszkańcy i telewidzowie ja wyrzucili.
                Moja ocena w skali 1-6: 2

Monika-niektóre jej zachowania były prymitywne,ale
                jako jedyna nie bała sie przciwstwic DJom.Nagrała
                piosenke(mi się osobiście nie podoba) i palnuje
                następną.
                Moja ocena w skali 1-6: 3

Sebastian-Był OK choć zbyt inteligentny to nie był.
                Wielu ma pretensje że wyspał Picie ale moim zdaniem
                nie zrobił tego specjalnie.Troszke za bardzo
                denerwował się nomincją za to minus.
                Moja ocena w skali 1-6: 3+

Piotrek Lato:Mój ulubieniec(z tego co wynika z sondaży
                nie tylko mój).Nie przejmował się nominacjami,a i
                opuscił dom z honorem(nie tak jak Gulczas).Nagrał
                piosenke i planuje pierwszą płyte.Moim zdaniem
                najbardziej normalny człowiek w BB.Spokojny,nie nudny
                potrawiący się wyluzowac.
                Moja ocena w skali 1-6: 5+

Wojtek-Za krótko był ale chyba dla niego dobrze że
                wyszedł.Po prostu się bał domu.
                Moja ocena w skali 1-6: 2

Grzegorz-Troszke nudny.Wdał się w złe towarzystwo.Grał
                tylko w karty i siedział na sofie z Karoliną(a może
                tak go TVN pokazał??)

Karolina-Najgłupsza osoba w domu.Mimo to jej głupota
                bywała śmieszna przez co program nie był taki nudny
                jak teraz.Chyba była najbardziej naturalna.Tak więc
                dostanie 3-.
                Moja ocena w skali 1-6: 3-

Rafał-podobniejak Wojtek był za krótko.Ale lizał dupe
                DJom i innym.
                Moja ocena w skali 1-6: 2+

Patrycja-Może być.Co prawda zbyt inteligentna nie była
                ale sowje walory miała :))))).
                Poza tym wyglądał na całkiem szczerą.

Piotr Gulczyński-Inteligenty,ale cham.Moim zdaniem
                troszke grał.Oczywiście miał swoje plusy(niketóre jego
                żarty całkiem śmieszne).
                Moja ocena w skali 1-6: 4-

Klaudiusz-Zabawny,choć czasem prymityw.Razem z
                Gulczasme nabijał się z Alicji.Jednak kiedy PG odszedł
                on pokazał że ich przyjaźń była prawdziwa.Mimo że go
                zbyt nie lubiłem moim zdaniem jedna z fajniejszych
                osób w domu.
                Moja ocena w skali 1-6: 4

Alicja-Grała widać po reakcjach ,,naprwde....och
                wielki bracie.......dziękuje....".
                Poza tym kobitka niczemu sobie.Nienajgorzej znosiła
                ciosy od mieszkańców(Klaudiusz,Gulczas).
                Moja ocena w skali 1-6: 4

Gośka-Sztuczna,chamska w stosunku do innych
                plotkara.Dzięki swojemu kręceniu dotarła do finału
                choć conajmniej z 8 osób by ją pokonało.
                Moja ocena w skali 1-6: 3-

Manuela-Moim zdaniem była naturalna.Wesoła wprowadzała
                wiele ożywienia do domu.I chyba najbardziej kojarzy
                się ona z tym programem.
                Moja ocena w skali 1-6: 4+

Janusz-On tu przyszedł dla kasy.Nie wychylał się.
                Choć to jak zagrął Karole było CZADOWE!!
                Wydawało by się najnudniejszy mieszkaniec,a w tym
                przebił wszystkich.
                Poza tym spokojny facet który chyba wie najlepiej co z
                kasą zzrobić.
                Moja ocena w skali 1-6: 5

• nanga Re: Pora podsumowac... 17.06.01, 17:10
      wg mnie prawdziwym zwyciezca BB bedzie osoba, ktora najlepiej wykorzysta slawe,
      jaka dal jej ten program. Stawiam na Sebastiana. Zostanie poslem SLD, bardzo
      pasuje do tego towarzystwa, kapowal...
      • Gość: kubato Re: Pora podsumowac... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 19:29
        Moim zdaniem Piotrek Lato.
        Był najbardiej lubiany przez publike w domu teraz nagrywa piosenke ma dużo
        pomysłów.
        Picia jesteśmy z TOBĄ!!!
        • Gość: czaro Re: Pora podsumowac... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 21:49
          Zgadzam się z niektórymi przedmówcami , że najbardziej wartościową postacią
          jest Picia .Być może właśnie dlatego nie podpasował innym mieszkańcom ,
          przewyższając ich znacznie pod wieloma względami. Myśle , że ciekawie wypadłaby
          sonda wśród fanów poszczególnych osób z podziałem na płeć , zawód ,
          wykształcenie i pochodzenie .jednakże podobne badanie można zrobić wśród
          kibiców piłkarskich , gdyż często wypowiedzi na niniejszym forum były żywcem
          wyciągnięte z trybun żylety na piłkarskich stadionach : Alicja to k...,
          Klaudiusz to ...,
          • krzysztof.r.m Re: Pora podsumowac...widzialem final 18.06.01, 08:06
            Jednak warto wrocic do kilku bodaj osob, z ktorymi spotykalismy sie przez sto dni w domu BB. Czesto powraca Piotr Lato. Piotra przywoluje tez zwycieski Janusz.
            Ten ktory ostatecznie triumfowal, dosc otwarcie mowi o lekcji pokory, tez o naukach jakie przyjal od wlasnie Piotra . I wydaje sie , ze mozna pokusic sie o tego rodzaju klasyfikowanie, ktore wlasciwie poza drobnymi szczegolami byloby spojne z opinia mieszkancow domu BB, klasyfikowanie wedlug wartosci ogolnie przyjetych jako poprawne czy jako normy.
            Wowczas to wlasnie pewnie Piotr Lato bedzie przewodzil, dalej uplasuja sie takie osoby jak Patrycja, Alicja, pewnie dalej Janusz, Manuela, by zamkneli te stawke Piotr G., i Gosia...
            Mozna podjac probe analizy ich postaw, analizy sylwetek. Oczywistym jest , ze w kazdym z nich znajda sie cechy pozytywne i takie , ktorych nie pochwali nikt...
            Ogladalem wczoraj ten final, i powiem otwarcie , podobala mi sie prezentacja szczerej i autentycznej postawy oszolomienia w wydaniu Janusza. Wole takie prawdy od miotajacej sie Manueli. Kazda prawde jednak lepiej sie przyjmuje.
            Patrz rowniez interesujaco, jakby z zagubienia realizowana faza oczekiwania na wyjscie tzn. ten czas kiedy Janusz w domu zostal juz sam.
            To pod rozwage, bo mimo pozorow sily i hartu sa obciazenia, z ktorymi poradzic sobie trudno i wowczas ...dziecinniejemy. Ale to chyba dobrze.
            Pozdrawiam i zycze milego dnia
            krm
            PS. Zapewne szykuje sie Forum poswiecone EKSPEDYCJI. Tam eliminacja bedzie brutalniejsza, a okolicznosci ekstremalne. Emocji mozna oczekiwac sporych. A moze udaloby sie nieco ograniczyc napastliwy ton i przywolywanie jakichs prawdziwych czy wydumanych para prawd o uczestnikach ?
            A moze nalezaloby zadbac o mniej wulgarny jezyk ?
            Powodzenia
            krm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka