Dodaj do ulubionych

Zalani poslkimi serialami

30.03.04, 09:54
Czyż nie za dużo w naszej polskiej telewizyji jest jakże przepięknych,
rodzimych sitcomów oraz seriali?
Kiepscy, Wspólna, M jak Miłość, Na dobre..., Samo Życie, Złotopolscy, Klan,
Sex w mniejszym miescie, Dziupla Cezara, Lokatorzy (x2), Pensjonat "Pod różą",
Fala Zbrodni, Dziki i jeszcze wiele wiele innych.
Sorry, ale mnie się już odbija tymi "superprodukcjami" o jakże interesujących
fabułach.
Coś mi się zdaje, że polską telewizję zdominowały już na dobre :(

Ach gdyby tak im się odmieniło i puścili by na przykład "Alo Alo" albo
"Latający Cyrk Monty Pythona" czy "Pensjonat na rogatkach"...echhh, pomarzyć
zawsze można. ;-)
Obserwuj wątek
    • dafni Re: albo "Przystanek Alaska" 30.03.04, 19:41
      • Gość: Agnieszka Re: albo "Przystanek Alaska" IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 23:04
        abo "Co ludzie powiedza?" :D
        • gerdzia1 Żakiet-Bukiet 01.04.04, 18:15
          niech wreszcie puszcza "Co ludzie powiedza" albo chociaz "Wojne domowa":)
          • Gość: fibi Re: Żakiet-Bukiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 13:26
            Oj taaak... Bukietowa zawsze mnie wprawiała w bardzo wesoły nastrój:-) Te jej
            darcie się w telefon: 'The Bouqee residence!!!!! The lady of the house is
            speaking!!!!!' Ehhh posłuchałoby się...

A na te polskie badziewie to proponuję 1 kanalik /może ten po
            telewizji 'Centrum'/? T
          • Gość: fibi Re: Żakiet-Bukiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 13:28
            Bukietową mogliby puścić . Albo 'Hotel Zacisze'. Tęsknię za Hiacynty odzwykami
            przez telefon:-)))))

A na nasze tzw. 'seriale' - proponuję 1 kanalik tv. I będzie ok.
        • Gość: rav no ale lepsze to niż Luz Maria ?? IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 04.04.04, 12:03
          • Gość: Miś Re: no ale lepsze to niż Luz Maria ?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.04.04, 10:14
            Do pracy się weź, bo cię zwolnią!!!!
      • Gość: Kyuss Re: albo "Przystanek Alaska" IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 31.03.04, 21:28
        Nooooooo,i cos ze "Starego Kina" mogli by puscic :}
      • Gość: Papst Re: albo "Przystanek Alaska" IP: *.27.1411G-CUD12K-04.ish.de 04.04.04, 12:10
        Po co idioto ogladasz ?
    • czajkowskat Re: Zalani poslkimi serialami 31.03.04, 17:29
      a hotel zacisze, to co!!
    • Gość: michałłłłłłłłł Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 31.03.04, 18:57
      popieram twoja wypowiedz sam mam w domu tylko jeden telewizor i wszyscy
      oglondaja te nienadające sie seriale nawet nieraz nie moge ważnego meczu
      obejrzec ludzie ratujcie :]
      • pendragon_pl Re: Zalani poslkimi serialami 31.03.04, 19:36
        Widzisz Michał, ja sie mam gorzej bo my mamy jeden telewizor w całym bloku.
        :]
    • Gość: Pumpernikiel Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.zory.msk.pl 31.03.04, 20:09
      Tak, seriali jest za dużo - o wszystkie polskie wymienione przez Ciebie.
      Ps.
      I te proponowane zagraniczne też lepiej rozbić o siedzenie.
      • Gość: Kyuss Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 31.03.04, 21:33
        A dokladniej,o cztery litery;}
    • Gość: a to ja Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.iig.pl / *.iig.pl 31.03.04, 20:37
      Każdy serial tv = uzależnienie od tv.
    • jazz_b Re: Zalani poslkimi serialami 31.03.04, 21:23
      Jak ja bym strasznie mocno jeszcze raz obejrzec "Przystanek Alaska".
      Zachwycalam sie nim jako licealistka, nawet kazalam rodzicom nagrywac jak mnie
      w tym czasie mialo nie byc w domu. Pamietam jak dzis, lecial na "dwojce" w
      piatki ok.22.00
      Ach....
      Choc pomarzyc mozna...
      • Gość: purystka Re: Zalani poslkimi serialami IP: 212.122.214.* 02.04.04, 00:38
    • Gość: Jerzy Zalani polskimi serialami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 21:48
      Wiekszość seriali jest nic nie wartych. Nie tylko zresztą polskich. Staliśmy
      się kolejnym krajem ogłupionych setka histori nic nie znaczących. A kiedyś
      śmieliśmy się z takich seriali ceniąc sobie te najlepsze światowe.
      Jestem przeciwnikiem seriali i znam jest tylko z nazwy. Nie wiem kto jest kto i
      nie rozumiem o czym rozmawiają moi znajomi gdy coś sobie opowiadają. Czuje sie
      jednak jak ułomny. Jak ubrany wśrod nagich.
    • Gość: gość Re: "Świat wg. Bundich"!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.03.04, 23:09
      To był serial! Żeby tak puścili wszystkie odcinki, nawet o północy! Ech.
      • Gość: a to ja Re: "Świat wg. Bundich"!!! IP: *.iig.pl / *.iig.pl 01.04.04, 00:29
        Myślę, że od ostatniej "edycji" tego serialu w tv trochę podrosłeś i teraz ten
        serial wydałby ci się równie głupkawy jak inne ;))
        Chociaż...są rzeczy, które zawsze cieszą :)))
      • Gość: malkosk_a z ARCHIWUM X IP: 212.127.78.* 03.04.04, 16:47
        pamietacie " Z Archiwum X" ?? jak lecial po 22 w piatkowe wieczory w Dwojce,
        ehhhhhh to byly czasy ... :-)
    • Gość: Fuzzy Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.chello.pl 31.03.04, 23:29
    • Gość: Fuzzy Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.chello.pl 31.03.04, 23:39
      Tak, za dużo!!!! Aktorzy nieźle sobie poradzili, chodzi mi o zarabianie kasy,
      dzięki grze w tych głupawych serialach. Mają na utrzymaniu przcież samochody,
      mieszkania w luksusowych dzielnicach itp... Tylko dlaczego my musimy to
      oglądać. Ja wolę nie tracić tak czasu. Jedyny serial jaki oglądam to The Bold
      and The Beautiful słuchając j.angielskiego i patrząc na piękne aktorki np
      Katrin Kelly Lang, czy Panią Tylo... Fabuła w/w serialu to pewnie wzór dla
      naszych seriali...
      • Gość: marlenx Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.ipt.aol.com 01.04.04, 05:21
        Dobrze, ze na regionalnej puszczaja czasem polskie seriale. Obecnie
        stare,dobre "Alternatywy..". Ponoc maja krecic nowe odcinki, i jak w morde
        strzelil, beda do bani:/ Choc bardzo chcialabym sie mylic..:>
        • Gość: Fuzzy Re: Zalani poslkimi serialami IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.04.04, 14:46
          Aha, tylko ten stary, w reżyserii Pana Bareji jest fantastyczny. Świetna była
          Stawka większa niż życie. Pamiętacie porucznika Hansa Kolssa i Brunnera?? To
          był serial.!!! A teraz to same "badziewia".

Pozdrawiam,
          Fuzzy
    • Gość: Schubi Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 01.04.04, 09:22
      taaaak zalamac sie mozna jak sie w program patrzy. Taki fastfood dla ubogich.
      Slaby humor, zero ambicji .... aby tylko masy przyciagnac, masy prostych,
      malowymagajacych ludzikow, wieksza ogladalnosc oznacza wzrost ceny czasu
      reklamowego ... a reklama to biznes. Taki mamy rynek.

Zeby tak znowy puscili MASH na jedynce!
      • Gość: schubi Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 01.04.04, 09:25
        eee, i 07 zglos sie !!!
        • pendragon_pl Re: Zalani poslkimi serialami 01.04.04, 09:41
          Acha, jeszcze dodam, że "Pensjonat na Rogatkach" i "Hotel Zacisze" to chyba to
          samo, ale chodziło pod tymi dwiema nazwami. Tak czy inaczej mam na myśli serial
          z Johnem Cleese z M. Pythona, w roli głównej.
          • Gość: travel Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.riz.pl / *.riz.pl 02.04.04, 11:05
            Jak masz dostep to "Hotel..." mozna obejrzec w BBC, dla nie znajacych zbyt
            dobrze jezyka wieczorem leci z polskimi napisami (w kablowce i cyfrze). Sa
            odcinki, ktore wogole w Polsce nie byly emitowane.
    • Gość: wojtek3 Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.radom.pl 01.04.04, 12:00
      uwielbiam " Allo,allo" i "Rodzine Soprano" :)
    • Gość: pamela Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.cust.tele2.fr 01.04.04, 18:42
      Stanowczo za wiele sriali wktorych graja ci sami aktorzy Czesto nie wiem w
      ktorym serialu jestem A przeciez jest tylu niegrajacych aktorow pordzowienia
      • Gość: Grim Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:32
        Tak "polskie seriale" to prawdziwa plaga, kiedy włączam tv to aż tęsknie za PRL-
        em. Wtedy jedynie słuszna telewizja produkowała naprawdę spoko seriale, ale
        można to docenić dopiero teraz, kiedy nasza (za przeproszeniem) produkcja
        telewizyjna przypomina wypociny krajów latynoskich. Same, kurna, telenowelowe
        dziadostwo i sitcomy, których dowcip blednie nawet przy szkolnych kabaretach.
        Można jeszcze zrozumieć tv prywatne, lecące za oglądalnoscią jak mucha za kupą,
        ale już totalnie nieakceptyję TVP, która, podobno kiedyś miała jakąś misję. To
        oni zaczęli rozkręcać polskie Dynastie i inne Izaury, pytam się tylko, dla kogo
        te kluchy? Jakby komercyjne stacje zamało spamu codziennie, waliły przez ekran,
        to ci jescze dorzucają swoją porcję łajna. I to często w porze posiłków! I
        jeszcze te wyszukane tytuły - "Na dobre i na złe", "M jak miłość", kurde, M jak
        miernota (albo mydło), a dzisiejszy program sponsorowały literki - K,U,P i A
        oraz liczba mniej-niż-0. A wogóle to "Kochamy polskie seriale".
    • gaz.gaz.gaz.na.ulicach Fala zbrodni 02.04.04, 08:00
      "Fali zbrodni" przynajmniej nie ma "misiow rysiow". No, nic dziwnego,
      scenariusza nie pisala Lepkowska. Jednak gdzies ta baba robiaca ludziom wode z
      mozgu sie nie wcisnela. Co za ulga.
    • Gość: anka Re: Zalani poslkimi serialami IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.04, 11:10
      Co za idioci piszą dialogi w tych serialach,kto rozmawia takim
      językiem,żenujące i śmieszne.Czasem oglądnę jakiś odcinek brazylijski,
      przynajmniej ładne aktorki i przystojni aktorzy, ładne wnętrza.Tylko z tego
      powodu są lepsze, bo nasze to już są zupełnie do niczego.
    • Gość: MAT Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 18:20
      DLACZEGO NIE?, POLSKA RZECZYWISTOŚĆ, POLSKIE REALIA,NARESZCIE.jESZCZE ZROBCIE
      SERIAL O POSLACH,ICH ŻYCIU.,A MOŻE O ZAKONNICACH CZY ALUMNACH Z SEMINARIUM
      DUCHOWNEGO,TEGO JESZCZE NIE BYLO.
      • Gość: Grim Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 22:42
        Duchowni to temat raczej na telenowelę dokumentalną. To też niezły gatunek
        telewizyjnej mielonki, ci wyciskający wzruszenie lektorzy, jak kurde, w jakimś
        radzieckim filmie o śmierci Stalina. Co za skrzywiony umysł wymyślił takie
        programy. To chyba odpowiedź telewizji(za przeproszeniem)publicznej na reality
        szoły. Sami nie mogą ich krecić bo już całkowicie obnażyliby swój fajans, więc
        wydumali to ustrojstwo. Bo to niezłe "reality" i dobry "szoł". Mam nadzieję, że
        nowy prezes zamknie ten cały jarmark badziewia i zapuści co porządnego, co by
        mój umysł mógł zjeść i nie zwymiotować, czego Państwu i sobie nie życzę.
        • wronamarek Re: Zalani poslkimi serialami 05.04.04, 00:02
          Najtrudniej dociec po co to wszystko? W Klossie czy Pancernych cel był jasny:
          pokazać jak dokopali Nimcom w Janosiku że można być szlachetnym góralem
          (obecnie niewielu już w to wierzy) ale kto mi powie o co chodzi w tych
          serialach, czemu one służą, bo rozrywce napewno nie.
          • uriel1 Re: Zalani poslkimi serialami 05.04.04, 09:20
            W zasadzie to te seriale wcale takie "polskie" nie są. Piątkowa albo sobotnia
            GW zamieszcza felieton na temat "polskich serial", które tak na prawdę powstały
            na kanwie wzorów amerykańskich i brytyjskich. Licencjaty.

Przypomniały mi się seriale - Barbara i Jan, Wojna domowa, Kapitan Sowa na
            tropie, Perły i dukaty, Niesamowite przygody Marka Piegusa, Dzieci z naszej
            szkoły, Do przerwy 0:1, Podróż za jeden uśmiech, Walkacje z duchami, Pan
            Samochodzik, Gruby, Droga, Parada oszustów i tak dalej.... Polskie były. :o)
            • Gość: Grim Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 18:39
              Tak naprawdę, cała Polska jest na licencji.
              • Gość: Pumpernikiel Re: Zalani poslkimi serialami IP: *.zory.msk.pl 05.04.04, 19:02
                Te licencje nazywają "formaty". Też pięknie.....
                Ktoś wyżej napisał o "Barbara i Jan" i o tym serialu z Friedmanem. Darujmy
                sobie, akurat te...
                I jeszcze olejmy "Bożą podszewkę".......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka