Dodaj do ulubionych

reklama uczy kradzieży

10.02.11, 09:13

Dziewczynka kradnąca mamie jakiś smakołyk
Mama pyta - Kasiu widziałaś mój froop?
I Ta mała, ma być, wg scenarzysty rozkoszna- chowa owo cudo za plecami i mówi - niiiiieeeeeeeeeeeeeeeee

A poza tym gagi, kiedy małe dziecko mówi, że czegoś jest miliony (truskawek w deserze) a nawet tuziny są stare i zgrane, wcale nie są dowcipne
Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba
pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca.
Obserwuj wątek
    • kasiorek79 Re: reklama uczy kradzieży 10.02.11, 10:55
      Co do kradzieży, to nie powiedziałabym, że dziecko UKRADŁO mamie jogurt - po prostu się poczęstowało. Przecież nie zarabia, więc nie może sobie sama kupić.
      Mnie zastanawia co ta mała mówi, a właściwie krzyczy: Mama mówi na to Froop, ale dla mnie to owocowy ... ? Alarm???
      • quba Re: reklama uczy kradzieży 10.02.11, 11:10
        Pewnie, masz racje, dziecko nie może sobie kupić, ale mama wyraźnie pyta : kasiu widziałaś mój jogurt?
        o ona na to, chowając rączki - niiijeeee!
        Dziecko przecież może sobie wziąć coś z lodówki, ale NIE POWINNO się tego wypierać!
        Tym bardziej, że mama tego szuka.
        Swoja drogą cóż to za mama, która sobie kupuje smakołyki, a dla dziecka nie kupuje!
        Reklama jest wkurzająca i jak większość - durna!

Ja niestety też nie rozszyfrowałam co to jest dla tej małej za owocowy ... co? Nie da się tego usłyszeć.

Jest parę fajnych, dowcipnych reklam, ale naprawdę niewiele.
        Pozdrawiam
        quba

Wszyscy mamy jakieś swoje przywary i niekoniecznie to znaczy, że trzeba
        pielęgnować w sercu dawne urazy i odświeżać je bez końca.
        • koza_w_rajtuzach Re: reklama uczy kradzieży 10.02.11, 11:26
          ale masz problem.. ;)
          Fakt, nie widziałam tej reklamy, jednak nie sądzę, żeby wg Twojego opisu uczyła kraść, a z tego typu kłamstewkami dziecko spotka się nie tylko w reklamach, ale też w życiu codziennym, bo większość dzieci czasem kłamie. Jeśli rzecz działa się w domu, w którym również mieszka ta dziewczynka, to nie była to kradzież i już. Kradzież byłaby jakby ukradła jogurt w sklepie.
          Mnie wkurza mój mąż jak coś kupi, ja albo któreś dziecko to weźmiemy, zjemy, a on potem się pyta "gdzie jest MOJA czekolada?" lub coś w ten deseń. Czasem też go kłamię, że nie wiem, bo skąd mam wiedzieć co jest nasze wspólne, a co jego, skoro tego nie podpisuje. Ja jak coś kupuję to dla wszystkich, a jogurtu dziecku bym nigdy nie odmówiła, nawet jak sama miałabym na niego ochotę.
          • nioma Re: reklama uczy kradzieży 10.02.11, 11:45
            Czasem też go kłamię,

Chyba okłamuję?...
            • koza_w_rajtuzach Re: reklama uczy kradzieży 10.02.11, 12:44
              > Chyba okłamuję?...

ano
          • kanna do koza_w_rajtuzach 21.02.11, 10:08
            Halo!

Chodzi o to, ze jako ktoś pyta: Zjadałaś mój (w domysle ulubiony, ten co kupilam itp...) jogurt, czekoladę to jedyna prawdziwa odpowiedź (jesli się zjadło) jest TAK.

Każda inna to kłamstwo.

Jakie to urocze, że u Ciebie w domu oklamujecie z dziećmi męża... Rozumiem, ze takie macie zasady, tak?
            Widze - oczami duszy - jak sytuacja się rozwinie: mąż wraca z pracy, pytasz: przyniosłes dzis mi jakieś pieniądze? Niiiieee - odpowiada mąż, po czym idzie je wydawac na akcesoria komputerowe.

W reklamie nie chodzi o kradzież, tylko kłamstwo dziewczynki.
            • marslo55 Re: do koza_w_rajtuzach 21.02.11, 13:13
              kanna napisała:
              "W reklamie nie chodzi o kradzież, tylko kłamstwo dziewczynki."
              Przynajmniej co do jednego panuje zgoda - reklama jest wkurzająca. Dziewczynka krzyczy "owocowy alarm", co nie ma sensu, ale widocznie nie udało się wymyślić innego polskiego słowa, które pasowałoby do ruchów rozwartej paszczęki tej irytującej niemieckiej dziewuszki.

• prolemur Re: do koza_w_rajtuzach 21.02.11, 15:11
                ta mała jest Szwabką??? a tak ją lubiłem... :/
                • black.sally Re: do koza_w_rajtuzach 22.02.11, 12:51
                  prolemur napisał:

> ta mała jest Szwabką??? a tak ją lubiłem... :/

nooprodukty tej firmy to niemieckie są przecie;)
        • ls48 Re: reklama uczy kradzieży 24.02.11, 10:41
          Brawo. identycznie myślę jak Ty. pozdrawiam
      • lykaena Re: reklama uczy kradzieży 11.02.11, 09:33
        Ja tam słyszę OWOCOWY ATAK!! -ale pewna nie jestem, bo to bełkot
        • lilith76 Re: reklama uczy kradzieży 11.02.11, 13:09
          Ja słyszę "owocowy alarm".
          • znowuniedziela Re: reklama uczy kradzieży 18.02.11, 20:22
            Reklama durnowata i owszem, moim zdaniem uczy złodziejstwa... dziecko w zywe oczy się wypiera, że wzięło, a nam , ogladającym o tym opowiada z filuternym usmieszkiem-czy rozkoszna, nie uważam, raczej przesłodzona ...
    • princessofbabylon Re: reklama uczy kradzieży 10.02.11, 12:28
      Reklama durna jak większość z dzieciakami. Oczywiście reklama niemiecka z polskim dubbingiem. Dziewczynka rzeczywiście rozkoszna, och, ach nic tylko się rozczulać. Beznadzieja.
    • bonnie75 Re: reklama uczy kradzieży 22.02.11, 09:21
      W zamysle producentow reklama miala byc z poczuciem humoru - a wyszlo jak zwykle :-/
      I dla mnie osobiscie - firma, ktora idzie po kosztach i stac ja jedynie na dubbing obcojezycznej reklamy jest badziewna - a co za tym idzie badziewiem jest tez jej produkt.
      To tak na marginesie.
    • black.sally Re: reklama uczy kradzieży 22.02.11, 12:49
      oryginalna reklama jest lepsza,tą jak zwykle jakiś"uczony"polaczek zje...ł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka