Dodaj do ulubionych

XFactor-Gienek Loska

25.04.11, 10:13
Obejrzałam wczoraj program i najbardziej podobał mi się występ Gienka.Świetny głos i widac,że facet czuje to co spiewa. Jednak dziwne jest dla mnie jego zachowanie po występie. Zero radości z dobrych ocen.Mam wrażenie jakby facet robił łaskę,że pojawił się w studio. Z wczesniejszych "migawek" wynika,ze to niepokorny duch.Spiewa na ulicy ,chce być wolny,taki Stachura piosenki,który nie da sie wcisnąć w jakiekolwiek układy. A jednak przychodzi do telewizji i "pozwala",zeby nim w jakikolwiek sposób(nawet najmniejszy) kierować. Czuję tu jakiś dysonans.
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: XFactor-Gienek Loska 25.04.11, 10:32
      Facet jest niezły jeżeli chodzi o śpiewanie. Ale mam wrażenie, że TVN go zgarnął do Mam Talent gdzieś z ulicy żeby mieć ciekawą osobowość, a że tam mu nie poszło to teraz go wzięli znowu. A on zupełnie nie pasuje to komercyjnych programów bo to typ, który ma wszystko w dupie. Poza tym zabijcie mnie jak chcecie ale ja mam wrażenie, że to jakiś bezdomny i za każdym razem jak na niego patrze to czuję smród :/
      • wrocek71 Re: XFactor-Gienek Loska 25.04.11, 10:43
        pawel-strzalka napisał:

Poza tym zabijcie mnie jak chcecie ale
        > ja mam wrażenie, że to jakiś bezdomny i za każdym razem jak na niego patrze to
        > czuję smród :/

Szkoda sie fatygować i cię zabijać, ale można ci napisać, ze z ciebie ograniczony tępak. Czuję smród buractwa.
    • kelle1986 Re: XFactor-Gienek Loska 25.04.11, 14:16
      Z Mam Talent on sam zrezygnowal a nie że mu nie poszło. Ale mam dokładnie takie samo wrażenie, śpiewa bardzo dobrze, chociaż to taki dżemowski klimat któego nie lubię. Za każdym razem jest przez jury wychwalany a on stoi i tak jakby był ponad to wszystko. Byłam w szoku że ma żonę i dziecko ;)
      • l1k2 Re: XFactor-Gienek Loska 25.04.11, 15:10
        > ponad to wszystko. Byłam w szoku że ma żonę i dziecko ;)

Ja też:) A w jeszcze większym byłam, kiedy zobaczyłam (już w MT) ile ma lat. Myślałam, że jest po 40. Gienek wygląda mi na człowieka, który we wczesnej młodości miał wiele przejść, cokolwiek by to miało znaczyć;), ale zerwał ze starym życiem i się ustatkował.
        • koza_w_rajtuzach Re: XFactor-Gienek Loska 29.04.11, 14:00
          A ile Gienek ma lat?
    • lilith76 Re: XFactor-Gienek Loska 25.04.11, 21:58
      Może tak po prostu kryje tremę przed tego typu widownią?
      Albo jest utalentowaną muzyczną wersją Dyzmy - taki "prostaczek" na upudrowanych, zachwyconych salonach ;)
      • e.st1 Re: XFactor-Gienek Loska 25.04.11, 22:55
        A ja się do niego przekonać nie mogę. Facet przyjmuje specjalnie "pozę na Riedla". I w ten właśnie sposób jest mało dla mnie autentyczny. Równie sztuczny jak chłopaki z boysbandów, inna stylistyka ale i tak zrobiona pod publiczkę.
        • flojd2 Re: XFactor-Gienek Loska 25.04.11, 22:56
          Gienek ma ignora na wszystko...
          :)
        • black-emissary Re: XFactor-Gienek Loska 26.04.11, 12:57
          Facet z tą samą pozą od kilkunastu lat gra na polskich ulicach. Oby wszystkie pozy były tak sztuczne! :)
    • hattrn Re: XFactor-Gienek Loska 27.04.11, 03:56
      Gienek rulez, pierwszy raz wysłałem smsa w tego typu programie (oczywiście na niego ;]).

Mnie zastanawia postawa Wojewódzkiego. Najpierw wyrzucił Gienka z "Mam Talent", to samo chciał zrobic w X-Factor (było wyraźne pokazane jak przy wybieraniu finalistów pominął Gienka, na co Sablewska się zdziwiła a Czesław zaprotestował). Ciekawe, przecież Wojewódzki zawsze się kreował na takiego alternatywnego, przeciwnika tandety itp. A tu się okazuje, że gdy pojawi się jakiś nieszablonowy wykonawca jak Loska to Powiatowy najgłośniej krzyczy żeby go wyrzucić.

Swoją drogą Wojewódzki to podobno takie ciepłe kluchy i zakompleksiony frajerek udający luzaka. ;]
      • yapkovitz Re: XFactor-Gienek Loska 28.04.11, 07:38
        Gienka po raz pierwszy uslyszalem kilkanascie lat temu, w czasach gdy spiewal w Seven B, moi znajomi grywali z nim. Dla mnie Gienek jest gwiazda, niezaleznie od udzialu w roznych programach. Warto zeby tworczosc Gienka poznala cala Polska, a nie tylko jej mala czastka. Polecam posluchac kawalkow Seven B, wymiataja :)
        • piotr33k2 Re: XFactor-Gienek Loska 30.04.11, 23:11
          ten gienek z powodzeniem mógłby grac i wystepowac z najwiekszymi tuzami swiatowego klasycznego starego dobrego rocka .jak usłyszalem jak śpiewał prawie akapela zeppelinów to mnie ciarki przeszły .zaden z rywali w tym programie nie ma takiej duszy do śpiewania jak on . powinien wygrac ten program żeby wreszcie zwyciężyła prawdziwa sztuka i szeroko rozumiany artyzm a nie plastikowa tandeta i komercja rodem dla głupkowatych małolatów .
          • kasiek7557 Re: XFactor-Gienek Loska 11.10.11, 22:16
            Gienek Loska Band w Lublinie!

Polecam wszystkim miłośnikom bluesa festiwal tejże muzyki!!!

W tym roku Chatka Blues Festiwal odbędzie się w dniach 14-15 października 2011r. w ACK UMCS „Chatka Żaka” w Lublinie.
            Wystąpi m.in.: Gienek Loska Band, oraz Alvon Johnson Band z Kalifornii. Celem Festiwalu jest promocja muzyki bluesowej, oraz promocja zespołów prezentujących ten rodzaj muzyki.

Program
            14.10.2011 PIĄTEK
             PRZYTUŁA I KRUK
             KAROLINA CYGONEK BAND
             GIENEK LOSKA BAND

15.10.2011 SOBOTA
             ADAM BLUES BAND
             HIGHWAY
             ALVON JOHNSON BAND

Bilety:
            studencki jednodniowy – 25 zł.
            studencki dwudniowy – 35 zł.
            normalny jednodniowy – 30 zł.
            normalny dwudniowy – 45 zł.

Początek koncertów o godz. 19:00 w sali widowiskowej ACK "Chatka Żaka".

Do każdego zakupionego biletu dwudniowego będzie dodawana gratis płyta
            Lublin Blues Session z utworami lubelskich muzyków i zespołów bluesowych.

Festiwalowi towarzyszą warsztaty instrumentalne - Lublin Blues Sessions. Ich zwieńczeniem będzie AKADEMIA BLUESA – wykład multimedialny z muzyką na żywo w wykonaniu Bartosza Łęczyckiego – harmonijka i Jacka Jagusia – gitara. Początek w piątek 14.10. o godz. 17:00 w holu ACK. (wykład - wstęp wolny)

Warsztaty:
            13-14.10.2011r. Warsztaty instrumentalne - Gitara elektryczna
            PROWADZENIE: Jacek Jaguś;
            13-14.10.2011r. Warsztaty instrumentalne - Harmonijka ustna
            PROWADZENIE: Bartosz Łęczycki;
            KOSZT: 100 zł./ osoba
            Info i zapisy tutaj:
            www.scenabluesowa.lublin.pl/index.php?option=co...
            Uczestnicy warsztatów instrumentalnych LUBLIN BLUES SESSIONS (13-14 października 2011)otrzymają BEZPŁATNE DWUDNIOWE ZAPROSZENIA NA CHATKA BLUES FESTIWAL 2011

Więcej info na stronie: scenabluesowa.lublin.pl

Zachęcam do udziału zarówno w warsztatach jak i koncertach :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka