Dodaj do ulubionych

Dziennikarze TVN24...

03.05.11, 11:02
Wczoraj w FAKTACH PO FAKTACH Anna Applebaum zmasakrowała Anitę Werner, kilka razy mówiła, że pytanie jest bardzo dziwne, widać że kulturalna osoba z innego świata nie chciała już dobijać naszej drogiej laureatki Telekamery, Wiktora, Stefana i jeszcze czegoś. A dziś Kuźniar powiedział że udało się zabić Obamę - rozumiem przejęzyczenie osoby która od tygodnia nie schodzi z ekranu, ale ktoś moze słucha? Moze jakies upss.. czy cos takiego?? Oni są tak z siebie zadowoleni że coraz trudniej się to ogląda
Obserwuj wątek
    • anais_pl Re: Dziennikarze TVN24... 03.05.11, 11:08
      Redaktor Kuźniar jest wyraźnie przemęczony. Wg niego mamy 2001 rok :) Przydałby mu się jakiś urlop, bo się facet wykończy.
    • pawel-strzalka Re: Dziennikarze TVN24... 03.05.11, 15:57
      A cos konkretniej się dowiemy, jakie pytania były dziwne?
      • ankas4 Re: Dziennikarze TVN24... 03.05.11, 17:10
        Tak, tez mam wrazenie ,ze poziom zachwytu nad samymi sobą jest juz w bardzo zawansowanej formie i niebawem eksploduje... szkoda,ze nie ma innego ,porządnego kanału informacyjnego, bo ostatnio nawet nie chce mi sie zxaglądac na Tvn 24

Pozdrawiam
    • sid-the-sloth Re: Dziennikarze TVN24... 03.05.11, 17:28
      TVN24 jest coraz bardziej jak telewizyjny tabloid. Oglądać się tego nie da. Dziennikarze zapraszają gości nie wiadomo po co, bo co chwile przerywają, "halo, ja tu jestem najważniejszy/najważniejsza", a kiedy o coś zapytają, to nadaje się to do programu śniadaniowego co najwyżej.
    • a.rd Re: Dziennikarze TVN24... 03.05.11, 18:55
      Mnie z kolei trudno cos obejrzec miedzy reklamami: ciag reklam czasem przerywany zdawkowymi rozmowami w studio. Niestrawne.
    • mirkar1 Re: Dziennikarze, styliści, dźwiękowcy 03.05.11, 18:57
      Dziennikarze, styliści, dźwiękowcy, etc. - ostatnio w tvn24 to wszystko jest do dupy.
      • baabeczka Re: Dziennikarze, styliści, dźwiękowcy 03.05.11, 23:32
        Dokladnie,
        zachwyceni soba,powierzchowni,udziwnieni przez stylistow, z dzwiekiem, jak ze studni.
        Tvn 24 to jeden wielki tabloid,niestety
    • stara_dominikowa Re: Dziennikarze TVN24... 04.05.11, 09:22
      TVN24 już kilka dni przed ślubem Williama emitowało specjalny program z typowym dla tej stacji kiczowatym logo w rogu ekranu. Prowadziła ten cykl Dagmara Kaczmarek-Szałkow. Transmisję ze ślubu także komentowała pani Dagmara. Miała więc co najmniej kilka dni na uzupełnienie elementarnej wiedzy choćby o samej rodzinie królewskiej. Kiedy na ekranie pojawiły się córki księcia Andrzeja zapanowała konsternacja. Dagmara Kaczmarek-Szałkow wydukała po chwili ciszy, że "to chyba córki.... eee.... księcia.... eee..... Edwarda?".
      Relacja ze ślubu w rodzinie królewskiej obcego państwa w telewizji podobno informacyjnej ma uzasadnienie jedynie wtedy, kiedy położy się nacisk na jego okoliczności i konsekwencje dla polityki, czy gospodarki, ewentualnie jako okazja do zapoznania widzów z historią i tradycją monarchii. A tutaj sukienka, pocałunki i Beckhamowie w centrum wydarzenia. Mogłaby pani Dagmara uratować się jeszcze zapraszając gości merytorycznie zorientowanych, którzy poprowadzą widzów przez wydarzenie. Zamiast tego zaprosiła medialnego krzykacza Roberta Kozyrę i racjowali jak przekupki polszczyzną bliską tej spod budki z piwem.
      Z przyjemnością przełączyłam na BBC. Zamiast serwowania tanich plotek rodem z Daily Mail dziennikarze informowali na bieżąco o wielu szczegółach wydarzenia np. kto napisał poszczególne utwory grane podczas ceremonii.
    • cozarro Re: Dziennikarze TVN24... 06.05.11, 00:33
      Oddam honor Beacie Tadli (nie wiem czy odmienia się czy nie), w Faktach po Faktach przeprowadziła fantastyczny wywiad z Anna Dymną, bodajże w Wielki Poniedziałek, autentycznie wzruszyłem się, a co do Anity Werner, mogłaby przestać ubierać sie jak mężczyzna
    • pepsic Re: Dziennikarze TVN24... 06.05.11, 11:50
      Żenujący popis pogardy i nieposzanowania prawa dał red. Miecugow kilka dni temu w dopołudniowym programie TVN24, w którym zamiast przeprosić red. Lichocką za insynuacje wysuwane po debacie prezydenckiej obrażał ją i podważał kompetencje, aby na koniec ironicznie odczytać nakazane wyrokiem sądu oświadczenie. Starszego kolege dzielnie wspierał red. Kuźniar (mógłby się w końcu zdecydować, w jakim kierunku podąża, celebryckim, czy dziennikarskim). Na you toubie na próżno szukać powtórki, wyczyszczona, jest tylko moment odczytania listu.
      I co? Cisza w eterze poza paroma artykułami, sprawa przemknęła bez należytego echa, żadnych komentarzy, żadnych pulsujących pasków informujących, jak dziennikarze TVN naigrywają się z prawa. Gdzie miejsce na etykę, gdzie na kulturę?
      • efad4d Re: Dziennikarze TVN24... 06.05.11, 12:22
        pepsic napisała:

> Żenujący popis pogardy i nieposzanowania prawa dał red. Miecugow kilka dni temu
        > w dopołudniowym programie TVN24, w którym zamiast przeprosić red. Lichocką za
        > insynuacje wysuwane po debacie prezydenckiej obrażał ją i podważał kompetencje
        > , aby na koniec ironicznie odczytać nakazane wyrokiem sądu oświadczenie.

widzialem analogiczna sytuacje w progamie "tak jest" gdzie red. Mecugow wypowiadal sie w identycznym tonie .

Bylem w szoku, ale tylko juz tylko lekkim, bo kiedys bylem swiadkiem polemiki pomiedzy red. Miecugowem a ktoryms z socjologow nazwijmy to "innej lini"( niestetety wylecialo mi nazwisko z glowy) rowniez w programie " tak jest " gdzie red . Miecugow ( z ktorym sie omawianej kwesti akurat zgadzalem ) zaatakowal swojego adwersarza w sposob nieuprawniony , nieadekwatny, nie znoszacy sprzeciwu i co najgorsze prostacki.
        Od tego czasu adwersarz red. Miecugowa przestal byc zapraszany do tvn24.

Przyznam, ze nie spodziewalem sie az takiej buty i arogancji po czlowieku , wydawaloby sie dosc wysokiej kultury, potrafiacego tak trafnie pytac w "innym punkcie widzenia"

A z irytujacych, nie wiadomo po co pytajacych, skoro odpowiedz i tak jest mniej istotna od nastepnego pytania , najbardziej irytujaca jest pytajaca Pochanke. Przyznam sie , ze chocby jak nie wiem ciakawy byl rozmowca czy temat, nie ogladam jej wywiadow , bo to bez sensu. Czlowiek i tak sie niczego nie dowie, bo przerwie w pol zdania , zeby "blysnac".
        • the_accidental Re: 06.05.11, 20:23
          Od dłuższego już czasu nie oglądam Szkła kontaktowego gdy prowadzi je G. Miecugow, bo choć go kiedyś lubiłam, z przykrością stwierdzam, że niegrzecznie i arogancko traktuje rozmówców telefonicznych, szczególnie gdy mówią coś nie po jego myśli. Czasem aż przykro to oglądać.
        • brajanaa Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 10:35
          efad4d napisał:
          > Bylem w szoku, ale tylko juz tylko lekkim, bo kiedys bylem swiadkiem polemiki
          > pomiedzy red. Miecugowem a ktoryms z socjologow nazwijmy to "innej lini"( nies
          > tetety wylecialo mi nazwisko z glowy) rowniez w programie " tak jest " gdzie r
          > ed . Miecugow ( z ktorym sie omawianej kwesti akurat zgadzalem ) zaatakowal swo
          > jego adwersarza w sposob nieuprawniony , nieadekwatny, nie znoszacy sprzeciwu i
          > co najgorsze prostacki.
          > Od tego czasu adwersarz red. Miecugowa przestal byc zapraszany do tvn24.

To dr Kochan. Pamiętam ten program, Miecugow został kulturalnie spacyfikowany a dr Kochan został ukarany brakiem zaproszeń. Chociaż może sam odmawia, kto tam wie...
          Niemniej od tego czasu raczej zaprzestano zapraszania gości o wyraźnym odmiennym zdaniu od redaktorów.
          Non stop przesiaduje tam Bielecki, Miller, Kamiński i Sowa. No i oczywiście Miecugow, Sekielski i Piasecki.

Teraz sprawdzam jaki gość jest i zostawiam tylko jeśli mogę spodziewać się jakiejś rzeczywistej dyskusji a nie przytakiwania. Ale dawno nie trafiłam na nic takiego...
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 11:01
        Widziałem pod domem Lichockiej Wildsteina i Ziemkiewicza jak protestują przeciw tłamszeniu przez nią wolności słowa dziennikarzy za pomocą sądów.
        Pamietajcie, tylko Agora z Michnikiem nie moga wytaczać procesów, powinni natomiast dyskutować z argumentami np. Rymkiewicza. Red. Lichocka może pozywać kogo jej się podoba.
        • pepsic Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 12:04
          Miecugow zawarł przed sądem ugodę z Lichocką i zobowiązał się do odczytania tekstu przeprosin w trzech programach, z czego można wnioskować, że bał się procesu sądowego. Wobec wątpliwej, a raczej skandalicznej formy wykonania nie rozumiem, po co podpisywał papier? Ale to inna para kaloszy.
          Ps. Mogą, mogą, o czymś świadczy liczba. Zaiste dziwny wybór, mając do dyspozycji pojemne szpalty gazetowe, a w nich możliwość odbijania piłeczki na krytyczne oceny.
          Porównujesz jedną, słabą kobietę do olbrzymiej armii GW?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 12:52
            Hehehe, jedna słaba kobieta? Ta jedna słaba kobieta wydoiła już media publiczne, łamów udziela jej słabiutka Rzeczpospolita, stoi za nią cala zgraja "niezależnych" kolegów.
            Zaiste dziwne, że Lichocka nie skorzystała z łamów zaprzyjaźnionej prasy, tylko ciągała Miecugowa po sądach walcząc w ten sposób z wolnością słowa dziennikarzy. A Miecugow bał się procesu i przystał na ugodę tak jak swego czasu strachliwy Ziemkiewicz poszedł na ugodę z Michnikiem.
            Pamiętam również jak z klasą niejaki Pospieszalski przeprosił Morozowskiego na salon24. Łza się w oku kręci bo takiej kultury jaką zademonstrował wówczas red. jan to dziś ze świecą szukać.
            • pepsic Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 13:56
              Tylko jak się ma ta mało elegancko nazwana "zgraja" do poczytnego, ponoć opiniotwórczego dziennika i potężnych mediów, w których pozostaje mało miejsca dla niezależnych? Ponadto pani redaktor nie jest ani właścicielem, ani guru.
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 14:44
                Ta "zgraja" ma takie same możliwości wypowiadania się w poczytnym dzienniku i potężnych mediach.
                Pani redaktor jest guru na takiej samej zasadzie jak inni. I jakiemu właścicielowi ją przeciwstawiasz? I czy właścicielstwo odbiera prawo do występowania na drogę sądową?
                • pepsic Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 18:11
                  Tylko, że dostęp i siłę przebicia ma zdecydowanie mniejszą.
                  Co do guru - kwestia mocno wątpliwa.
                  Każdy ma prawo procesowania się, Agora, którą wymieniłeś również. Tylko jest różnica, kiedy potentat łapie za słówka mając potężny oręż za plecami i praktycznie nic do stracenia, bo kary grzywny to dla niego pikuś, a kiedy pojedynczy człowiek walczy o swoje.
                  • obraza.uczuc.religijnych Re: Dziennikarze TVN24... 12.05.11, 07:58
                    "Łapie za słówka"-nie uważasz że się ośmieszasz wypisując takie bzdury?
                    • efad4d Re: Dziennikarze TVN24... 12.05.11, 11:39
                      to nie chodzi czy red. lichocka jest biedna i pokrzywdzona czy tez nie. To chodzi o forme jaka czlowiek uwazajacy sie za przyzwoitego, przestrzegajacego prawa obywatela , wystepujacy w kilku opiniotworczych programach powinien przyjac, wykonujac cos do czego sam sie zobowiazal .

I nie wazne jest tez jak w podobnej sytuacji zachowal sie pospieszalki czy tez ziobro, bo jesli chce sie byc innym od nich, co nieustannie podkresla sie swoja postawa, to takim trzeba byc zawsze a nie tylko wtedy kiedy jest wygodnie .
                      • obraza.uczuc.religijnych Re: Dziennikarze TVN24... 12.05.11, 15:24
                        efad4d napisał:

>
                        > I nie wazne jest tez jak w podobnej sytuacji zachowal sie pospieszalki czy tez
                        > ziobro, bo jesli chce sie byc innym od nich, co nieustannie podkresla sie swoja
                        > postawa, to takim trzeba byc zawsze a nie tylko wtedy kiedy jest wygodnie .

Ot wypisz wymaluj zachowanie "antysalonowców": gdy nas pozywają to jest to walka z wolnością słowa, gdy my pozywamy to jest to walka o prawdę.
                        • efad4d Re: Dziennikarze TVN24... 12.05.11, 17:33
                          bredzisz w swojej zapieklosci. Ja akurat jestem antypislamista, ty moherem o antymoherskich pogladach.
                          • obraza.uczuc.religijnych Re: Dziennikarze TVN24... 12.05.11, 20:01
                            Ależ skąd, ja jestem po prostu wielbicielem konsekwencji "niezależnych".
                            • efad4d Re: Dziennikarze TVN24... 13.05.11, 10:55
                              czy ty przeczytales w ogole co ja napisalem ?!?!?! Jestem jak najdalszy od antysalonowych czy salonowych24 sympati a mimo to uwazam , red. Miecugow zachowal sie niegodnie . Jestes to w stanie zrozumiec czy cie to przerasta?
                              Moheryzm to nie poglady, to sposob myslenia.
                              • obraza.uczuc.religijnych Re: Dziennikarze TVN24... 13.05.11, 11:38
                                Mnie też Miecugow wkurza swoim zachowaniem, mimo wszystko uważam że J. Lichocka zachowała się niegodnie walcząc z wolnością słowa.
                                • efad4d Re: Dziennikarze TVN24... 13.05.11, 12:36
                                  ok . ale tu mowimy o miecugowie a nie lichockiej. Miecugow chce byc inny niz malego formatu ludzie pokroju lichockiej, to niech bedzie-ale konsekwentnie.
            • thorgal_aegirsson Re: Dziennikarze TVN24... 19.05.11, 22:16
              obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Pamiętam również jak z klasą niejaki Pospieszalski przeprosił Morozowskiego na
              > salon24. Łza się w oku kręci bo takiej kultury jaką zademonstrował wówczas red.
              > jan to dziś ze świecą szukać.

IMHO kulturalny Jan Pospieszalski to oksymoron. :]
    • morgen_stern Re: Dziennikarze TVN24... 06.05.11, 14:34
      A ja nadal nie wiem, co było konkretnie w tej rozmowie Anity Werner.
    • bursztyn9 Re: Michał Żebrowski 08.05.11, 17:18
      Budowane przez niego zdania nie mają sensu, już nie mówiąc o tym ,żeby coś z tego zrozumieć.
      Komentując sobotni pożar w parku Wilsona z okazji 100-lecia Palmiarni Poznańskiej, podał taką wiadomość:"od fajerwerków zapalił się pożar" , próbował jeszcze coś dodać ,ale prowadząca serwis koleżanka skwitowala:"już nie brnij dalej"I to nie jest jedyny przypadek.

Jak można zatrudniać dziennikarza, który nie wie co mówi
    • amilina Re: Dziennikarze TVN24... 10.05.11, 19:39
      Kto wymysla programy, w ktorych dziennikarze TVN rozmawiaja z dziennikarzami TVN zamiast z ekspertami, specjalistami, itp. o roznych pogladach? Jeden taki jest codziennie po poludniu, ale i w ciagu dnia tez. Paranoja jakas.
      • efad4d Re: Dziennikarze TVN24... 12.05.11, 11:31
        amilina napisała:

> Kto wymysla programy, w ktorych dziennikarze TVN rozmawiaja z dziennikarzami TV
        > N zamiast z ekspertami, specjalistami, itp. o roznych pogladach?

prawda ale nie do konca , bo jednak pojawiaja sie tam np. Marcin Wolski , czy odmieniony ;) Antoni Dudek. Jednak wyraznie widac , ze hamuja sie w wyrazaniu tego, co dokladnie mysla i to mi sie nie podoba. Zaniza to merytoryke , a prowadzacy czy dziennikarze tvn24 , ktorzy mienia sie byc inteligentami powinni umiec zbic argumenty adwersarza swoimi , badz pozstawic bez komentarza przedstawiaajc swoj punkt widzenie a nie chamsko ZASTRASZAC , poniewaz jest to niegodne ludzi na pewnym poziomie. Przyznam sie , ze to naprawde sie zawiodlem na tvn 24. Banka pekla.
    • tomekjot Re: Dziennikarze TVN24... 11.05.11, 07:25
      Bo kuzniar ma tylko jedno w głowie: jak z rana przywalić PIS-owi i nic więcej.

Kiedys go lubiłem ale ostatnio to przesadza
      • efad4d Re: Dziennikarze TVN24... 12.05.11, 11:35
        tomekjot napisał:

> Bo kuzniar ma tylko jedno w głowie: jak z rana przywalić PIS-owi i nic więcej.
        >
        > Kiedys go lubiłem ale ostatnio to przesadza
        >

mam to samo, wyluz red. kuzniara zaczyna sie przejadac odwrotnie proporcjonalnie do tego, jak facet sie rozkreca. A rozkreca sie a gestykulacja coraz bardziej wyrazista.
    • hennalive Wylyzuj pan, panie Miecugow! 12.05.11, 22:29
      Widzę że nie tylko mnie dyr. Miecugow irytuje swoim prostackim zachowaniem wobec ludzi, którzy ośmielają się go krytykować!!! W szkle daje często takie popisy prostactwa. Zero dystansu do swojej osoby...
    • gemalla Re: Dziennikarze TVN24... 14.05.11, 08:21
      poprawcie mnie jeśli źle usłyszałam, chyba kuźniar w porannym programie przed pożal się boże ichnimi niusami,które to miała wyczytać kuligowska,reklamował książkę o bliźniakach "napisaną' przez własnie kuligowska i walterównę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka