Dodaj do ulubionych

Dramat rodzinny przez Opole i pana Andruta...

15.06.13, 01:53
Rodzinka zasiadła, aby obejrzeć Festiwal w TVP. Po pół godzinie, z czego połowę przegadał pan Andrut, wszyscy posnęli, z wyjątkiem pradziadka, który usnął kwadrans później. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że kolejne gadki pana Andruta podziałały na wszystkich łagodnie przeczyszczająco nie przerywając snu... Tylko pradziadek kilka razy budził się i pytał się o pana Kydryńskiego...
Obserwuj wątek
    • shatmach Re: Dramat rodzinny przez Opole i pana Andruta... 15.06.13, 11:21
      A ja uwielbiam Andrusa! Jest zabawny. Parodie Kwiatkowskiej były jednak najlepsze.
    • angazetka Cha. Cha. Cha. 15.06.13, 13:58
      Żart i ironia słabo ci wychodzą. AndruS i Kwiatkowska byli zdecydowanie najciekawszymi elementami wczorajszego Opola.
      • maniaczytania Re: Cha. Cha. Cha. 15.06.13, 16:38
        zgadzam sie, ze parodie K. Kwiatkowskiej byly najjasniejszym punktem pierwszego wczorajszego koncertu. A. Andrusa lubie, ale wczoraj byl przerazliwie nudny niestety ...
        Duzo bardziej podobal mi sie koncert drugi, byl naprawde swietny, choc w duzej mierze to zasluga wykonywanych piosenek - jednak co Maryla, to Maryla ;)
        Z debiutantow najbardziej podobala mi sie czworka - Natalia Sikora (jej wystep to prawdziwie duchowe przezycie), Marcin Januszkiewicz (ech, jak on spiewal!), zespol Fun Fire i Marta Podulka z zespolem i jeszcze calkiem przyjemny byl wystep zespolu Eden Express.
        Ale i tak najlepszy byl jak zawsze wystep Maryli i jej zespolu :)
        • kasiamilan Re: Cha. Cha. Cha. 15.06.13, 22:42
          A.Andrus był świetny, jak zawsze, K.Kwiatkowska naprawdę doskonała i dzięki nim, przetrwałam tę pierwszą część, bo piosenki były dramatyczne, a druga część to totalna żenada w kwestii konferansjerki... Pani Maryla nich śpiewa, ok.. Ale do konferansjerki nie nadaje się ABSOLUTNIE. Nie wiedziała co ma robić na scenie, była wyjątkowo skjrępowana, siadała, wstawała. No przepraszam.. . Nie każdy prowadzić koncert "umi" ;)
          • 5andrzejm Re: Cha. Cha. Cha. 16.06.13, 00:07
            Tak Kwiatkowska i Andrus fajni..ale ja też jestem pod pozytywnym wrażeniem dopiero co zakończonego koncertu SuperJedynek. Konferansjerka Pakosińska-Orzech całkiem w porządku,lekko i sympatycznie dowcipna.Poziom wykonawczy w/g mnie na b.dobrym poziomie,co pozwoliło mi znacznie poprawić moją nienajelpszą od jakiegoś czasu ocenę stanu polskiej piosenki. A tu wszyscy zdobywcy SuperJedynek -każdy w swoim stylu- (Enej,Loka,Pectus,Rafał Brzozowski,Ewelina Lisowska,Donatan,Jula/ wypadli dobrze,i co najważniejsze wykonania wszystkie na żywo.Ozdobą były też udane występy pozakonkursowe osób wręczających czyli Sylwii Grzeszczak,grupy IRA,wzruszaj,acej Ani Wyszkoni,także Beaty i Bajmu.
            Teraz pora na kabaretony..a jutro myślę,że będzie fajny,wielogodzinny galowo-jubileuszowy koncert z udziałem wykonawców trzech pokoleń festiwalu.
    • szwampuch58 Re: Dramat Opole 16.06.13, 09:40
      a taki piekny i dowcipny byl festiwal, kiedys!
      PS: Panie Andrzeju Grabarczyk jak pan pojdzie na emeryture to tylko kanalami,prosze.
      • kasiamilan Re: Dramat Opole 16.06.13, 09:59
        Panie Andrzeju Grabarczyk??
        może Grabowski?
        a może nie znam się..
        OK, w każdym razie Kabareton raczej słaby. Paranienormalni i Ani Mru Mru spoko, pani Magda no chyba nie nadaje się do kabaretu, ale to jest moje zdanie.
        • szwampuch58 Re: Dramat Opole 16.06.13, 10:15
          nie może,na pewno...sorry!
          raczej słaby?.....to raczej nikt nie przezyje słabego,choc podobno nuda nie zabija
        • 5andrzejm Re: Dramat Opole 16.06.13, 12:58
          Grabowski Andrzej a nie Grabarczyk.
          Andrzej Grabarczyk to gra Jerzego Chojnickiego w Klanie
          • szwampuch58 Re: Dramat Opole 16.06.13, 13:10
            Grabowski,Grabowski i jego zenujacy monolog o tesciowej, garazu , psie i "wiatrach"...brrrr
            • angazetka Re: Dramat Opole 16.06.13, 15:39
              Do kabaretonów jakiejkolwiek maści nie podchodzę już od lat. Jakoś są niekompatybilne z moim poczuciem humoru.
              • baabeczka Re: Dramat Opole 16.06.13, 19:21
                Tez nie ogladam,nudno,glupkowato...mam inne poczucie humoru widocznie...:-)
              • aguszak Re: Dramat Opole 18.06.13, 13:54
                Zaraz po tej żenadzie w Opolu obejrzałam występ kabaretu Hrabi - majstersztyk!
                video.anyfiles.pl/Kabaret+Hrabi+Savoir+Vivre+2013+cz.1/Kabarety+i+skecze/video/60628
                Jednak, jak sie chce, to można!
                Z Kabaretony Opole 2013, to tylko Paranienormalni ze swoim sweterkiem nie dali plamy - reszta, to straszne dno...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka