rafal_b_
30.07.13, 11:43
Witam. Nie wiem czy dobry dział wybrałem na mój problem. Posiadam dekoder nbox HDTV ( biały bez nagrywarki ) Do tego podłączony jest adapter Wifi Netgear, bodajże ( bo nie jestem w 100% pewien ) jest on po to bym odbierał te same kanały w TV w swoim pokoju co moi rodzice na swoim dekoderze (również nbox HDTV, ale z nagrywarką, posiadamy NC + ). Przez ostatnie dni zaczęły się pojawiać problemy z obrazem. Tzn. obraz zanika. Albo miga co chwilę ( zanika na 0,5 sekundy ), albo na kilka sekund zniknie ( jest czarny ekran, głosu również nie ma ). Czasem nawet obraz śnieży przez kilka sekund. Nie jest to wina telewizora, ponieważ po wyłączeniu dekodera jest ok. Problem nie jest cały czas, ponieważ czasem i przez 30 minut nic się nie zacina, albo i trochę dłużej. Ale czasem to można oczopląsu dostać od tego zacinania. Restart dekodera czy adaptera wifi, na wiele się nie zdał. Nie wiem czy to istotne, ale na adapterze 2 diody świecą normalnie na zielono, a 3 dioda ( podpisana WLAN ), ostatnio świeci albo na żółto, albo nawet i na czerwono ).