Dodaj do ulubionych

THE SIMPSONS

12.11.04, 23:20
Mam pytanie. Czy ktoś oprócz mnie uwielbia tą bajke? Jak dla mnie jest
całkowicie wypaśna ;) I wcale nie jest dla dzieci.

Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: matti Re: THE SIMPSONS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 23:28
      Ja uwielbiam! To najlepsza kreskówka na świecie. Tylko dlaczego polska
      telewizja tak się jej boi? Muszę posuwać się do tego stopnia, żeby ściągać
      odcinki z internetu. A jest ich całkime sporo...
      • grimsrund Re: THE SIMPSONS 12.11.04, 23:33
        Boi się, bo za emisję pierwszych kilkuastu odcinków telewizja publiczna dostała
        karę (to było ho-ho i trochę lat temu, ale gryzipióry zapamiętały).

Fox Kids pokazał kilkanaście odcinków, bezlitośnie tasując kolejność epizodów,
        a nawet sezonów. Nic dziwnego, że ludzie ściągają z sieci. Poza tym na DVD
        serial też wyszedł, nie u nas oczywiście (z wyjątkiem jednego filmu
        składankowego).
        • kubissimo Re: THE SIMPSONS 12.11.04, 23:37
          naprawde dostali kare?
          ja rozumiem, ze w naszym kraju mogliby ukarac za emisje South Parku :/
          ale Simpsonow???
          • grimsrund Re: THE SIMPSONS 13.11.04, 00:23
            Tak właśnie było. Nie pamiętam, jak sprawa się zakończyła, tzn. jaką przysolono
            im sumę i czy ostatecznie doszło do uiszczenia kary, ale fakt jest faktem.

Ciekawe, że wiele lat później podobny los spotkał FUTURAMĘ (czyli po naszemu
            PRZYGODY FRYA W KOSMOSIE), inny genialny serial stworzony przez Matta
            Groeninga. Tym razem kajać się musiała stacja TV4. Efekt dobrze znamy - emisje
            serialu po 23, a niedawne powtórki - nawet po 1 w nocy... :(((
        • mameluch Re: THE SIMPSONS 12.11.04, 23:40
          poki jeszcze mialem Fox Kids cholernie wkurzalo mnie ze nie daja bajek ze swojej
          stajni dla troche wiekszych dzieciakow (czyli wszystkich gdzies po 18 roku
          zycia;) nawet po 23, zeby przypadkiem rada sie nie przyczepila. no i to
          tasowanie, wieczne powtarzanie kilkunastu odcinkow:/ po pewnym czasie dalem
          sobie spokoj z oczekiwaniem, bo zazwyczaj okazywalo sie ze znow powtora:/
    • lunatica a George Clooney 12.11.04, 23:39
      zagra Homera.
      podobno :-)
      • lisa_simpson Re: a George Clooney 13.11.04, 14:41
        Nie widzę podobieństwa, ale to się wytnie :)

Ja też ściągam simpsonów z internetu- nie mam innego wyjścia.

Czy nie mogliby puszczać tej bajki o późniejszej porze?
        • szafa.bojowa Re: a George Clooney 13.11.04, 15:10
          simpsonowie sa absolutnie przeswietni... podobnie futurama!!!
          • Gość: P-77 Re: ten serial to rekordzista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:27
            Nie wiem czy w tym sezonie probushowska stacja FOX go nadaje, ale w zeszłym
            roku miał już 16 sezon emisji i to jest absolutny rekord chyba w całej historii
            amerykańskiej telewizji(o jeden sezon mniej emitowane jest "Law& Order" w NBC).
            Formuła kreskówki jest zaletą bo mimo upływu lat Bart, Lisa i ich koledzy wciaż
            są dziećmi.
            TVP 1 ukarano chyba dlatego, że traktowała serial jako produkcję dla dzieci i
            puszczała go o 18. W Polsce po prostu nie potrafią wyobrazić sobie kreskówki
            dla dorosłych.
    • Gość: cvn Re: THE SIMPSONS IP: *.awnet.one.pl / *.acn.waw.pl 13.11.04, 16:55
      Jest to zdecydowanie moja ulubiona kreskowka. Bardzo zaluje i dziwie sie, ze w
      TVP nie mozna teraz zobaczyc tego kultowego serialu. Wszystkie odcinki po
      kolei, od poczatku - to by bylo cos!...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka