hiacynta_bukiet 28.11.04, 18:17 Są reklamy, o których się długo, długo pamięta. Jakich reklam nie zapomnicie? Mi szczególnie utkwiły w pamięci dwie: * " - ...a świstak siedzi i zawija je w te sreberka! - Ehe..." * "...a łyżka na to: niemożliwe!" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_82 Re: Reklamy, które się pamięta 28.11.04, 18:45 > Są reklamy, o których się długo, długo pamięta. > Jakich reklam nie zapomnicie? Reklam to masę się pamięta, co widać w dyskusjach, które już się tutaj nieraz przewalały. Tobie chyba bardziej chodzi z tego co widzę o hasełka. Do kolekcji: "Brak lecytyny". Mi zapadło w pamięci jeszcze takie hasło: "Piana, brzmi świetnie! Działa na pewno lepiej niż płyny", ale to pewnie raczej tylko mi ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Reklamy, które się pamięta 28.11.04, 19:28 a mi wczoraj sie tak nagle przypomnial system TAED nie wiem w jakium on byl proszku i co wlasciwie robil w kazdym razie dzis nie wspomina o nim zadna reklama, ale ja go pamietam zgroza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:37 o, tak! "Nowa Bryza z systemem TAED". ;-) i reklama funduszy emerytalnych z dziadkiem szusujacym po stoku i najpierwsza jaka pamiętam - prusakolep ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Reklamy, które się pamięta 28.11.04, 19:38 Rzeczywiście. Już to tym nie słychać. Też nie pamiętam jaka była jego fukcja, ale wiem, że pierwszym proszkiem z systemem TAED była Lanza, a potem już te niebieskie granulki musiał mieć każdy. Nawet takie niszowe jak np. Pollena Regen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrrgh Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.04, 19:47 oferta ZREMBu zawsze na czasie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol doza niesmiałości IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.11.04, 20:09 ojciec prać siostra ekonomka piwo bosman z mrugiem prusakolep lanza ma więcej 850 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfpf Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.chello.pl 28.11.04, 20:18 renault clio (?) i getuppa Odpowiedz Link Zgłoś
santamanana Re: Reklamy, które się pamięta 28.11.04, 22:37 panienka fikająca w wannie pełnej piany z tekstem: "jeśli pumeks to tylko fluorescencyjny z firmy pulokolor!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
nothfingface TAK TAK TAK 29.11.04, 00:10 A pamiętacie reklamę perfum Currara??? Kobieta napinająca łuk, w szczale trucina, szczela i słychać sceniczny szept "Currara...." - to jeszcze lata osiemdziesiąte. W tym okresie pojawiły się też reklamy keczupów "Billy" Albo nieco później Brydzia .... do tej pory się wzdrygam (to chyba Dave) i jeszcze "Z pewną dozą niesmiałości....." Poza tym łódka Bols ;)) Albo "odkąd mam tabletki do prania Bryza - glowa mnie już nie boli". Teraz już nie do kupienia... "To takie małe danie, co się nazywa Danio" "Moja babiczka pochazi z Chrzanowa " Oj wiele tego by się uzbierało :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Reklamy, które się pamięta 28.11.04, 23:24 jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego :) swieta prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajkija Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 23:41 Purokolor 2000 I Prusakolep z firmy Grand Pol - do nabycia na terenie całego kraju Się pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta_bukiet Re: Reklamy, które się pamięta 29.11.04, 20:05 Ach, jeszcze INTELIGENTNE MOLEKUŁY Z całą pewnością - bardziej inteligentne od pani je reklamującej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.acn.waw.pl 29.11.04, 20:21 Soki Bylly w kazdej chwyly. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Reklamy, które się pamięta 29.11.04, 21:05 no i jeszcze ech Francik, Francik... Ty to mosz pomysły... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-cobb Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.ostnet.pl 29.11.04, 21:30 Jakie szczęście, że biedronka jest tak blisko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.chello.pl 29.11.04, 21:43 A O KOCIM spojrzeniu ? ale nie pamietam jakie bylo jej imie - Mariola ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Reklamy, które się pamięta IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.11.04, 22:24 ja pamiętam inne ciekawe zdarzenie i zaręczam, że mi się nie przesłyszało - otóż jakieś 6-8 lat temu, gdy pojawiły się pierwsze reklamy produktów Tefala, przez długi czas były zawsze ozdabiane na końcu logo firmy i tekstem - "Tefal - myślisz o wszystkim" - zachodziłem w głowę, o co chodzi ? Jak to myślę o wszystkim - to na co mi takie żelazko czy patelnia ? Dopiero po kilku miesiącach (i tak jest już do tej pory) poprawili to na "Tefal - myśli o wszystkim". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryter Re: Reklamy, które się pamięta IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.11.04, 22:25 powinienem napisać "przewidziało" również, bo oprócz gadki był też teskt na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiętliwa Re: Reklamy, które się pamięta IP: 81.219.117.* 29.11.04, 23:15 STATOIL- BO JA TU TANKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśkof Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 00:21 tak tak statoil: - pani jadziu, a gdzie pani takie ciasteczka kupiła? - na stacji statoil - a taką kawę to gdzie pani kupuje? - a to też na stacji statoil - a ten zegarek? - hehe, kupiłam na stacji statoil SKLEP, MYJNIA, PALIWO. STATOIL - WSZYSTKO, CO TRZEBA to byla chyba pierwsza reklama statoila w tv. do tej pory mam przed oczami te trzy przytoczone wyzej scenki. no i charakterystyczny szybki sposob zadawania pytan pani jadzi... :D Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Reklamy, które się pamięta 30.11.04, 14:21 Bogan mówi bankowy który natychmiast został przerobiony na Miecio mówi ch...y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRA Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.crowley.pl 30.11.04, 14:23 Mariola a jakże....niezła ta reklama była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Reklamy, które się pamięta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:25 A pamiętacie : -Kochanie tam chyba cos się stało -a stało się stało, Kowalscy kupili antenę...SATELITARRNĄ Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: Reklamy, które się pamięta 30.11.04, 14:56 Jak dla mnie najlepsze były wspomniane juz: - Ociec prać (bez namaczania ;) - Statoil - Getuppa (czy cuś :P ) I cos o czym nikt nie wspomnial, a mnie sie zawsze podobalo: Trzeba mieć fantazje...Dziadku! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pioslo1 Re: Reklamy, które się pamięta 30.11.04, 14:47 -widzę cuda, widy... -nic nie widzę, nic nie widzę...! -i nie zobaczysz, dopółki nie kupisz zestawu do odbioru telewizji satelitarnej firmy ARKON... to nie wągiel gołąbeczko, to elektroniczna waga firmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Re: Reklamy, które się pamięta 30.11.04, 14:57 Po co sie meczyc? Mr. Muscle cie wyreczy! Ten teks jest nadal popularny, gdy trzeba cos zrobic... i drugi: KopUltra - tluszcz nie ma zadnych szans. Raz na imprezie, koledzy zaproponowli otylej kolezance... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Reklamy, które się pamięta 30.11.04, 15:24 -Tato to szok! -Mówi się sok -Tato to szok jaki pyszny ten sok. Nie wiem jakiej firmy to sok był reklamowany ale tego tekstu nie zapomne nigdy Reklame prusakolepu bardzo chciałabym zobaczyć. CZy ta pani siedziała w czerwonej sukience w grochy białe na krzesle i mówiła, ze jeśli macie państwo w domu prusaki karaluchy albo pluskwy to kupcie sobie prusakolep? Czy mi sie to sniło? Pamietam tez pierwszy odcinek pszczółki Mai, uwielbiałam Maję (ale to uż nie na temat wątku) Pamietam też taką reklamę: Universal. Nazwa naszzej firmy króluje we wszystkich słownikach świata od ponad trzydziestu lat. Odpowiedz Link Zgłoś