Dodaj do ulubionych

American Beauty *****

IP: 193.29.207.* 08.01.05, 15:55
fajny film, polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: michu Re: American Beauty ***** IP: *.icpnet.pl 08.01.05, 20:17
      nie ma w ogole co sie zastanawiac. chociaz paweł (recenzent) calkiem skutecznie
      probuje zniechecic Ciebie do zobaczenia tego .. no mmmm .. arcydzielka. nie
      pozalujesz na pewno a moze wreszcie spojrzysz na swe zycie nie jak na maszynke
      do robienia kasy a "poprostu" ZYCIAAAAA!!!
      • inka.k Re: American Beauty ***** 09.01.05, 00:48
        A czy Lester kochał się w końcu z Angelą czy nie ? Niestety przegapiłam ten
        moment,dzięki za odpowiedź ktokolwiek odpowie,pa
    • Gość: Michu Nie sluchaj tego Pawła a posluchaj glosu ludu :))) IP: *.icpnet.pl 08.01.05, 20:18
      nie ma w ogole co sie zastanawiac. chociaz paweł (recenzent) calkiem skutecznie
      probuje zniechecic Ciebie do zobaczenia tego .. no mmmm .. arcydzielka. nie
      pozalujesz na pewno a moze wreszcie spojrzysz na swe zycie nie jak na maszynke
      do robienia kasy a "poprostu" ZYCIAAAAA!!!
    • Gość: Justyna Bardzo dobry film IP: 217.153.179.* 08.01.05, 21:50
      Bardzo dobry, madry i pozostajacy w pamieci film. Ale niech mi nikt nie mowi,
      ze fajny! On jest przerazajacy! w tym filmie jest tak przerazajaca pustka...,
      wszyscy sie nienawidza, jest tyle gromadzacej sie agresji! Obejrzyjcie
      koniecznie!
    • Gość: olo American Beauty czyli wszystko ch.. IP: *.chello.pl 08.01.05, 22:18
      właściwie to po co się męczyć i żyć?

skoro i tak żona/mąz nas nie rozumie
      dzieci-wiadomo jak jest
      szef jest do dupy
      klienci sa upierdliwi

a miało być tak pięknie - wydawał(a) się całkiem miłą osobą, a dzieci jak były
      małe - rozkoszne bobasy
      a moje plany - chcialem pojechać gdzieś w nieznane
      nauczyć się tego i owego
      skończyłem przecież dobrą szkołę, umiem zliczyć do trzech a nawet i do czterech

I KU.. MIMO TEGO DAŁEM SIĘ UDUPIĆ I ŻYCIE PRZECIEKAMI PRZEZ PALCE

oto cały AB
      nie lubię takich filmów, bo są tak jakby o mnie
      mniejsza o tym, że o mnie, ale o mnie i niemiło
      tak jakby bo jestem o 1/2 młodszy od bohatera
      ale poza tym wszystko się (niestety) zgadza (z poprawką na wiek rzecz jasna)

ja osobiście nie polecam ogladania tego filmu bo można zajoba dostać
      może lepiej nie wiedzieć, że się prozą mówi
      • Gość: ktos Re: American Beauty czyli wszystko ch.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:24
        powiedzcie mi czemu on ma czerwony kwadracik i nie może młodzieć oglądać?
        • Gość: olo Czerwony kwadracik IP: *.chello.pl 08.01.05, 22:29
          żeby sie jej w głowce nie pomieszało i nie stwierdziła (ta młodzież) że i tak
          wszystko to o kant dupy tylko potłuc można

czyli żeby na zła drogę nie zeszła
          • Gość: ktos Re: Czerwony kwadracik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 22:31
            ale są tam jakieś momenty?
            • Gość: kik Re: Czerwony kwadracik IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 09.01.05, 00:53
              raz pokazane są cycki, pare razy pojawiają się teksty typu, "walenie konia"
              czy "obiąganie"
        • Gość: BolekLolek Re: American Beauty czyli wszystko ch.. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.01.05, 22:36
          bo jak młodzież pod wpływem tego - i podobnych - filmu zaskoczy, że jest
          robiona w balona wypełnionego pustką, rozpęta rewolucję...
    • Gość: Mika Re: American Beauty ***** IP: *.scene.pl 09.01.05, 00:20
      Kto zabił na końcu głównego bohatera? Powiedzcie mi, proszę. Akurat na chwilkę
      wyszłam, wracam do pokoju, a on trup nieboszczyk!
      • Gość: kazzol Re: American Beauty ***** IP: *.netten.pl 09.01.05, 00:22
        ojciec dilera
        • Gość: corgan tata dilera, byly wojskowy i kryptogej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 00:50
          • inka.k Czy Lester kochał się w końcu z Angelą ? 09.01.05, 00:51
            • Gość: z. Re: Czy Lester kochał się w końcu z Angelą ? IP: *.chello.pl 09.01.05, 00:58
              nie
    • jakusia Re: American Beauty ***** 09.01.05, 00:58
      Fajny????Przysięgam, to ostatnie słowo jakim określiłabym ten film. American
      Beauty był inspirujący, cudowny, genialny - wart nagród, które dostał. Kevin
      fenomenalny w swojej roli-jak zawsze zresztą...
      • ron_obvious Re: American Beauty ***** 09.01.05, 12:53
        O w morde, chyba jestem jedyną osobą, która za AB nie przepada. Jeszcze jako
        satyra film się sprawdza, ale gdy reżyser zaczyna bawić się podrecznikiem
        filozofii dla gimnazjum to zaczyna byc żałośnie (mysli typu "dokoła nas jest
        tyle piekna" , "dobra materialne nie są ważne"). Poza tym sporo dialogów jest
        napisanych łopatologicznie, a końcówka z pułkownikiem kryptogejem...szkoda
        gadać.

Ogólnie film przeciętny.
        • chiara76 ... 09.01.05, 13:34
          mnie się też nie podobał, próbowałam obejrzeć drugi raz, obejrzałam i dalej nic.
          • Gość: trejo Re: ... IP: *.rzeszow.mm.pl 09.01.05, 20:02
            Jako trzeci dolaczam sie do tego mini klubu malkontentow.
    • Gość: blablabla Re: American Beauty ***** IP: *.w1.4lan.pl / 80.240.164.* 09.01.05, 13:03
      Niby ten film nie jest taki typowo "hollywodzki" ale oczywiście stary schemat musiał zostać powtórzony i rola 16-letniej Angeli trafiła do aktorki, która ani na 16 lat nie wyglądała ani tyle w czasie krecenia filmu nie miała (bo byla o 4 lata starsza). Do tego córkę Kevina Spacey, zakompleksioną z powodu zbyt małego biustu, grała dziewczyna o największych cyckach w tym filmie! Można się też przyczepić do tej pseduo filozoficznej sceny z latającą torebką na wietrze, która nie wiadomo czemu miała służyć.

Podobało mi się natomiast zakończenie - niczym w jakimś dobrym thrillerze okazało się, że zabójcą była osoba najmniej podejrzana (ja najpierw obstawiałem córke głównego bohatera i jej chłopaka, a potem żone).
      • Gość: atoja Re: American Beauty ***** IP: *.ab / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:06
        Oj "blablabla", Ty jakoś niewiele rozumiesz, albo niedokładnie oglądasz. Być
        może to nie Twój poziom.
    • Gość: gosia nie oglądałam :-(((((((((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 13:52
      nie wiecie czy będą powtarzać? TVN czasem niektóre filmy powtarzało w niedzielę
      wieczorem, może American beauty też?
      • jakusia Re: nie oglądałam :-(((((((((((((((((((((((((( 09.01.05, 14:17
        Z tego co widziaąłm to nie powtarzają dzisiaj tego filmu. Może w tygodniu, ale
        też chyba raczej nie. Nie martw się.Niedługo pewnie pojawi sie na innym
        kanale..Pozdrawiam.Justyna:-)
    • Gość: kasiapil Re: American Beauty ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:15
      ja go nie kumam
      tylko dla doroslych www.lalique.blox.pl
    • Gość: Zac Re: American Beauty ***** IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 20:39
      To jest niestety prawdziwy film o białych przedmiściach w Ameryce. Ładne
      trawniki na zewnątrz w środku pogoń za kasą, zero więzi, zero satysfakcji z
      życia, zero smaku życia, przygodni znajomi, wszędzie daleko
      • anmanika Re: American Beauty ***** 10.01.05, 09:50
        Dolaczam sie do niefanow. Polecam "Burze lodowa" Anga Lee. Ten sam temat, o
        niebo lepiej pokazany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka