Gość: Zuzka IP: *.ols.vectranet.pl 11.01.05, 20:40 Aleeeeeeeeeeeeeeeeeee ciasto! ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wieslawa-siemiankowska Re: Kulinarna Papuga 11.01.05, 20:57 Oj nie znacie się dziewczyny, to była tarta z gruszkami;)) Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: Kulinarna Papuga 11.01.05, 21:08 watek super, ale przynajmniej cos sie papudze udalo zrobic w kuchni ;) swoja droga wczesnie musiala sie zrywac z lozka, zeby upiec ciasto. jak wstawala, to bylo jeszcze ciemno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kulinarna Papuga IP: *.chello.pl 11.01.05, 21:14 Wiesz, w jej przypadku pieczenie ciasta zajelo cale kilka godzin ;) Swoja droga czy zauwazyliscie, ze w dzien (moze nawet byly to godziny ranne) Rafal zaswiecil lampy w pokoju ? Odpowiedz Link Zgłoś
martuha Re: Kulinarna Papuga 11.01.05, 21:17 kurcze, nie zauwazylam, ale juz nie jednokrotnie cos im sie chrzanilo z pora dnia. najpierw w warszawie jedza sniadanie, a w nastepnej scenie hanka je kolacje w grabinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kulinarna Papuga IP: *.chello.pl 11.01.05, 21:34 Dzis odcinek byl dosc urozmaicony 1. Na rozgrzewke wspanialy cudowny seks, zakonczony brutalnym zbudzeniem i zburzeniem sielanki w postaci telefonu z Nowej Zelandii w sprawie syna. Rafal rozwaza wyjazd na antypody, Marcie rzednie mina. 2. Stefan robi maslane oczy - w jego modu przebywa bowiem "niezla laska". (Warchulska mi sie nie podoba ale widac Stefanowi tak). No i na koniec tego watku scena zazdrosci Goski i kolejna fascynacja Kisiela - czyzby Simona poszla w odstawke ? 3. Jacek "rozlicza sie" z Majer. Swoja droga, gdzie on mial oczy ? No ale to kwestia gustu. Widac w Moskwie ladniejszych nie bylo. W kazdym razie wyglada to na definitywny koniec i slusznie. Niech stara sie znowu o Martę. Majer na drzewo ;) 4. Krzysztof otrzymuje super propozycje biznesowa. Ryzykuje tym, ze po pewnym czasie Filarskiemu znowu sie cos nie spodoba. A jednak zgadza sie. Zawsze mial szczescie do interesow ;) 5. Marcie udaje sie po paru godzinach upiec ciasto, ktore niestety ulega szybkiej destrukcji. Lukasz wspanialomyslnie (za namowa Norberta z pewnoscia) wraca na lono matki. A moze chce zostawic wolna chate ojcu na ewentualne spotkania z Klara ? 6. Marysi dylemat - kolacja z mezem czy romantyczny wypad do Opery z potencjalnym "gachem". Niestety wybrala meza. A Krzysztof zachowal sie nie fair. Skoro trzy razy powiedziala, ze idzie do Opery, czemu nalegal na wspolna kolacje ? To juz ona musi tylko z mezem? Nie moze miec wlasnych zainteresowan, pasji, hmmmmm przyjazni ? 7. Chyba to wszystkie watki dzisiejszego odcinka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delia Re: Kulinarna Papuga IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 11.01.05, 21:49 a mnie się bardzo podobał dzieisjeszy odcinek;) zero chochołów, toledów, drewniano-zrzedliwych ciotek, raj:D i dużo się dzialo, a nie skupiało się góra na 3 osobach. 1. zaczynam wierzyc, ze scenarzysci planuja scalenie rodziny papugow. istna sielanka, co mi sie nie podoba. ale co zrobic kiedy rybak blado wypada na tle jacka czy nawet tuliapana. 2. papuga to mnie naprawde rozbawiła. dorosła kobieta, podobno bystra sedzia, a nie wie, co oznacza serdnio nagrzany piekarnik:D a jak sie ucieszyla z sukcesu - wreszcie jakis usmiech i dobry humor u niej zagoscił na dłużej. 3. nie wiem, dlaczego ale Majerowa wzbudza we mnie sympatię. mogłaby być z jackiem i watek mógłby być kontynuowany. nie taki diabeł straszny, jak go malują, skoro dla dobra Marty umorzyła te cholerne długi. 4. wow, gazela odniósł sukces! ja rozumiem, ze jest wspolwlascicielem dobrze prosperujacej firmy, ale skad wytrzasnal takie auto? nie bylo pokazane w calej okazalosci, ale tanie raczej nie bylo. no i 100 peelenow za koniaczek, nieruszony zreszta. 5. nawet Renia do zniesienia była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kulinarna Papuga IP: *.chello.pl 11.01.05, 21:56 Mi tez sie podobal odcinek bo byl urozmaicony. Nie bylo Luckow, Marka czy Hanki ani marudzacej ciotki. Za to byla Marta, Rafal, Marysia... Ja tam Majer nie lubilam od poczatku i tak juz zostalo. Nie podoba mi sie. Jej watek, wprowadzenie do filmu, romans z Jackiem, dziecko (ktorego nie mogl miec z nia) wszystko to bylo bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delia Re: Kulinarna Papuga IP: *.ks.k.pl / 80.53.160.* 11.01.05, 21:34 no to faktycznie jest dziwne, ale wzystklo dlatego, ze watki musza byc przerywane w dramatycznych momentach i wtedy przechodzimy do innych bohaterow. lepiej jak jest tak nieskladnie, niz gdyby 20 minut byloby o jednej osobie, a przez kolejne 20 kolejny watek walkowany do znudzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miska Re: Kulinarna Papuga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:34 bo on robil nastroj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monja Re: Kulinarna Papuga IP: *.ols.vectranet.pl 11.01.05, 21:29 a jak wstali (Papuga i Tulipan) to szybciutko założyli pantyfle, słychać było jak napieprzali obcachami w podłogę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: Kulinarna Papuga 11.01.05, 22:20 Mnie rozwaliły ciuchy w których piekła owe ciacho ;) Nie wiem czemu, ale wyglądała jak Jagna z tymi falbanami...Do całości brakowało mi tylko czepca, co przy obecnej fryzurze Papugi nie byłoby takim głupim pomysłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: Wygłodzony Papug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:19 A mnie drgnęło serce współczuciem na widok wygłodzonego młodego Papuga, rzucającego się z okrzykami zachwytu na pagaja swej niewydarzonej rodzicielki. Nie cierpię bachora, ale wczoraj to bym mu nawet kolację dała ;))) Cieszył się biedaczek z tego mikrego zakalca jakby to conajmniej tort piętrowy był. Chyba do TPD napiszę donos na Papugę, że dzieciaka głodzi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wygłodzony Papug IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.05, 18:27 Co to za aktorka, która gra Iwone Majer? Brzydka taka jakaś, w każdym bądź razie mi się nie podoba. A wątek z Martą i jej ciastem mi sie podobał, uwierzcie, że dla niektórych upieczenie ciasta może być nie lada problemem:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica "sama jesteś brzydka" chciałoby... 12.01.05, 18:32 się napisać... a Iwonę Majer gra Katarzyna Herman film.onet.pl/O,58664,960354,plotki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: "sama jesteś brzydka" chciałoby... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.05, 18:41 niech Ci tak będzie ale jeśli ja jestem brzydka to jaka ty jestes? szkaradna??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: "sama jesteś brzydka" chciałoby... IP: *.chello.pl 12.01.05, 19:13 Na tym zdjeciu to zupelnie ajkby to byla inna osoba. W filmie wyglada gorzej i starzej. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: "sama jesteś brzydka" chciałoby... 12.01.05, 19:46 Bo w filmie malują ją a la Russia ;) Chociaż ja osobiście nie uważam, że jest brzydka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: "sama jesteś brzydka" chciałoby... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:50 kiedys byla dosyc szerokoustna, teraz jakos tak te usta na mniejsze wygladaly i nie zdominowaly calej twarzy, ale ogolnie kobieta nie jest brzydka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: "sama jesteś brzydka" chciałoby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:56 A ja zauwazyłem jej podobieństwo do Danuty Stenki (chociaż Stenka jak dla mnie wygląda ładniej) i wyobraźcie sobie, że w "Bożej podszewce" grała córkę p. Danuty. Odpowiedz Link Zgłoś
carrera2003 Re: "sama jesteś brzydka" chciałoby... 12.01.05, 22:09 Ja myślę że to przeżycie zwiazane z ciastem Marta powinna zaraz opisać w pamietniku... A więc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m3 Re: "sama jesteś brzydka" chciałoby... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 17:50 tak przy okazji: papuga też grała córkę stenki Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Wygłodzony Papug 13.01.05, 16:16 "dla niektórych upieczenie ciasta może być nie lada problemem:)" a żeby było śmieszniej to chyba tego samego dnia rano w początkowych odcinkach Mjm była papuga stojąca nad garami z książką w ręku i walczącą z rozgryzieniem jak usmażyć jakieś tam mięsko i co to znaczy "jak się zarumieni"??? na szczęście młody Papug ją pocieszył że jak dużo wińska w to wleje to nikt nie poczuje że niedobre :) widać nic się przez tyle lat serialu gotowania nie poduczyła...... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Wygłodzony Papug 13.01.05, 16:45 > widać nic się przez tyle lat serialu gotowania nie poduczyła...... na samym początku pokazują młodego z krzywą miną nad jakimś makaronem ... a wczoraj jajecznicę na cebuli zaproponowała czyli czegoś się jednak nauczyła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_simpson Re: Wygłodzony Papug 13.01.05, 18:01 No w końcu Tulipan przed jednym z cudownych seksów obiecał jej, że ją podszkoli...W gotowaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś