Dodaj do ulubionych

TVP piosenka dla ofiar Azji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:20
Zna ktos tytul tej piosenki? Chcialam ja sciagnac,ale nie moge nigdzie
znalezc tytulu... :-/
Obserwuj wątek
    • Gość: Poll Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:22
      Pokonać fale
      • michal_82 Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 29.01.05, 20:57
        "Pokonamy falę", a nie "Pokonać falę". Tak powiedziała wczoraj pani Szabłowska.
        Tak w sumie też śpiewają w refrenie.

Teledysk jest do ściągnięcia ze stron TVP:
        tvp.pl/tvppl/video/2005/01/28/31641/film.asf (5,0 MB)
        tvp.pl/tvppl/video/2005/01/28/31642/film.asf (3,8 MB)
        tvp.pl/tvppl/video/2005/01/28/31643/film.asf (2,1 MB)

Wielkość oczywiście decyduje o jakości.

Jednocześnie proszę o identyfikację osoby, która śpiewa fragment "a przemówisz
        do milczenia". Pierwszy raz widzę, a tam przecież same gwiazdy...

• Gość: Poll Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 01:24
          Kiedy ja to robiłem w protokole stało "pokonac fle"
        • Gość: Aśka Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 11:30
          teledysk jest strasznej jakości ledwo niektórych mozna rozpoznać. Też nie
          kojarzę tej babki. No ale Urszula z tym rapem to żenada mogli sobie darować.
          Też nie bardzo rozumiem po co tam jest Wojtek Cugowski przecież on jest
          gitarzystą a nie wokalistą ( no chyba go wzieli żeby nie czuł się odrzucony -
          wkońcu ojciec i brat ).
          Ogólnie to niektóre momenty są spoko np: Brodka z tymi dwoma, ale dzwięk też
          jest zniekształcony więc mogę się mylić.
          • michal_82 Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 31.01.05, 16:23
            > teledysk jest strasznej jakości ledwo niektórych mozna rozpoznać. Też nie
            > kojarzę tej babki.

Znalazłem. Ta kobieta nazywa się Halina Jawor. Tak jast napisane w tekście na
            TVP. Oczywiście jej nie znam. A Janusz Radek bardzo dziwnie wygląda w tym
            teledysku. Za szeroko i nienaturalnie otwiera swą japę ;).
    • Gość: magda Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 03:53
      tytuł "Pokonajmy fale".. ale moze lepiej kup plyte aby pomoc potrzebujacym...
      • Gość: magda Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:32
        poza Urszula, ktora fatalnie rapowała ... podoba mi się
    • Gość: AntoniNA Banderas Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 09:16
      A JOpek sobie usta powiększyła? Bo aż nie można patrzeć.
    • kubissimo Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 30.01.05, 10:35
      ja wiem, ze cel jest szczytny i nie wiem czy wypada wybrzydzac, ale piosenka
      jest wyjatkowo mizerna :/
      podejrzewam, ze Lipko wygrzebal jakis odpad z propozycji dla Budki i dal na
      potrzebujacych. szkoda, bo np. taki cover "Mojej i twojej nadziei" wypuszczony
      po naszej powodzi w 1997 jednak trzymal poziom

kim jest taka "duza" dziewczynka spiewajaca razem z Brodka
      wyglada jak nadmuchana Ewa Gorzelak :)

a Jopek faktycznie albo cos zrobila z ustami, albo powinna podpalic pracownie
      charakteryzatorek tvp :/
      • babushka33 Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 30.01.05, 15:14
        Czy ta niezidentyfikowana kobitka z ciemnymi, prostymi włosami to nie jest
        czasem Halina Jawor z Krywania?
        • Gość: nioska Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 15:23
          to jest córka tej co spiewałA "PIEJO KURY PIEJO, NI MAJO KOGUTA". Nazywa sie
          Nioska Stanisława
          • Gość: :/ Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.devs.futuro.pl 30.01.05, 15:42
            Piosenke audio ściągnąć można tu
            tvp.pl/3569,20050128170474.strona
            Pod zdjeciem link
            • wols1 Tsunami a potem jeszcze to... 30.01.05, 19:20
              Biedni ci ludzie, nie dosc, ze tsunami, to jeszcze ta koszmarna piosenka. To
              jest przyklad tego, co najgorsze w polskim popie. Wtornosc, banal, kicz. Gdyby
              to im puscic , to pewnie woleli by jeszcze jedna fale, przynajmniej taka, ktora
              by zmyla to cale towarzystwo, w niepamiec.
              • Gość: magda1 Re: Tsunami a potem jeszcze to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:43
                Łatwo jest krytykować... tylko zastanawiam sie co ty zrobiłeś aby pomóc tym
                ludziom...??? gdybys zrozumiał slowa tej piosenki i intencie artystów to mysle
                ze nie byloby takiego glupiego i bezsensownego komentarza!!! Dlaczego ludzie w
                Polsce są tacy glupi...zamiast pomagac to najchetniej zrównaliby z ziemią tych
                ktorzy pomoc niosą...ja tego nigdy nie zrozumie... ale jak widać po twoim
                komentarzu sa glupsi ode mnie!!!
                • wols1 Re: Tsunami a potem jeszcze to... 30.01.05, 20:25
                  O slodka i naiwna Madziu! Zdaje sie, ze ci ludzie w Polsce, o ktoryc tak
                  nieladnie piszesz i bez tego obrzydlistwa dali duzo i pieniedzy, i pomocy
                  rzeczowej, i po prostu serca. Popieram calym sercem (a i kieszenia) wszelkie
                  inicjatywy pomocowe, ale nie wiem, po co mam przy okazji sluchac kolejnej
                  pompatycznej, banalnej, kiczowatej, zlej piosenki...Czy aby artysci nie lansuja
                  sie przy tej smutnej okazji...? Ile trzeba miec w sobie dezynwoltury, zeby
                  wykorzystywac cudza wielka tragedie dla kolejnego ujawnienia swojej artystycznej
                  mialkosci...Jakby Ci to powiedziec- pamietasz Boba Geldoffa i Live Aid?
                  pamietasz kto tam gral i jak? No ja wiem, ze Michal W. to jednak nie David Bowie
                  a Budka S. nie The Who...Wlasciwie moze o tyle nie ma co drzec szat, ze polska
                  pop-music jest jaka jest, niestety, slaba i wtorna. I nie pomoze jej nawet
                  jeszcze jedno tsunami. Sciagnalem sobie te mp3 - jeszcze jednak piosenka Budki z
                  banalnym do bolu zebow textem, no posluchaj. i nie wyzywaj Polakow, jak trzeba,
                  to potrafimy i dajemy z siebie wszystko...Nawet sie zdarza dobra muzyka -
                  szkoda, ze nie przy tej okazji. Pozdrawiam i nie zlosc sie tak bardzo...
                  • Gość: alina Re: Tsunami a potem jeszcze to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:20
                    otóz to, wols wyraził to bardzo jasno. Tandeta do bólu zebow i bezwstydna
                    lanserka, a slowa krytyki powiedziec nie wypada, bo taki szczytny cel. Jeszcze
                    powinni wystąpic producenci proszkow do prania, podpasek, jogurtów itd itp i
                    na tle swoich logo ? logow ? log ? płakac nad wszystkimi nieszczęsciami świata.
                    To bylo dobre raz, właśnie u Geldofa, ale teraz to nawet wyglada tak, jakby
                    artysci tylko czekali na jakies wielkie nieszczescie, zeby się skrzyknąc i...
                    A moze juz sie piszą piosenki o glodzie w Korei, wojnie w Sudanie,zamachu
                    gdzieś tam ?
    • Gość: Duncan To piosenka dla ofiar tsunami a nie ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:22
      • Gość: :/ Re: To piosenka dla ofiar tsunami a nie ofiar Azj IP: *.devs.futuro.pl 31.01.05, 11:28
        Przepiękna piosenka z cudownym tekstem Jacka Cygana. Wiecie taką krytyką jak
        powyżej to ja bym sie nie przejmował. Jeśli kolo ma na tyle kasy by pomóc tym
        dzieciom to TVP z przyjemnością zaprzestanie emisji piosenki i da Caritasowi tą
        kase, a jeśli nie to niech kolo zamilknie!
        • Gość: Duncan Re: To piosenka dla ofiar tsunami a nie ofiar Azj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:30
          TVP może co najwyżej dać Caritasowi TĘ kasę, a nie TĄ kasę.
          • lezka_z_posen Re: To piosenka dla ofiar tsunami a nie ofiar Azj 31.01.05, 11:32
            Gość portalu: Duncan napisał(a):

> TVP może co najwyżej dać Caritasowi TĘ kasę, a nie TĄ kasę.

P-77 zmienił nicka na Duncan;)??
            • Gość: :/ Re: To piosenka dla ofiar tsunami a nie ofiar Azj IP: *.devs.futuro.pl 31.01.05, 12:41
              Tylko nie rozumiem za bardzo czy to jest kącik sympatyków Midka czy forum...
              • Gość: mi Re: To piosenka dla ofiar tsunami a nie ofiar Azj IP: *.novartis.com 31.01.05, 15:30
                Obysmy wszyscy sympatykami jezyka polskiego byli...
    • Gość: KIRA Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.crowley.pl 31.01.05, 12:45
      Bez przesady, to takie polskie krytykować wszsytko i wszsytkich i doszukiwac
      się na siłę drugiego dna, złych intencji, lanserki itp.
      Ok nie podoba się, to się nie podoba ale po co to "wieszanie psów"
      Każdy pomaga jak potraji, jak chce itp.
      Wyluzujcie!!!!
      • Gość: :/ Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.devs.futuro.pl 31.01.05, 14:45
        Ale wiesz jakby TVN nagrał piosenke to wszyscy by mowili, ze to bedzie hit tego
        roku :D
    • gocha221 Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 31.01.05, 16:37
      dzis na gazeta.pl mozna bylo wyczytac ze niektore gwiazdy biora kase za wystepy
      na WOSP(lady pank, Lipnicka z tym swoim kochasiem) ciekawe, czy gwiazdy z
      pokonamy fale tez cos sobie zazyczyly??
      zreszta podobna sprawa byla kilka lat temu, wtedy chyba chodzilo o jakis koncert
      na rzecz fundacji Kwasniewskiej, bo sie w filmie dokumentalnym wypowiadala.
      Wtedy za charytatywne koncerty kase brala Steczkowska, sojka, szczesniak.
      Jezeli ja bym nie chciala grac za darmo, to nie gralabym w ogole na takim
      koncercie i tyle.
      • michal_82 Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 31.01.05, 16:44
        > dzis na gazeta.pl mozna bylo wyczytac ze niektore gwiazdy biora kase za
        wystepy
        > na WOSP(lady pank, Lipnicka z tym swoim kochasiem) ciekawe, czy gwiazdy z
        > pokonamy fale tez cos sobie zazyczyly??

Wszyscy wystąpili charytatywnie. Na stronach TVP napisane jest, że zarówno
        twórcy jak i wykonawcy zrzekli się honorariów.

> Jezeli ja bym nie chciala grac za darmo, to nie gralabym w ogole na takim
        > koncercie i tyle.

No właśnie. Ale po pierwsze durniami są Ci, którzy tę kasę na nich wydają.
        Jeżeli jakiś artysta by odmówił, to jako organizator wielokrotnie bym
        podkreślał, że nie ma z nami Szcześniaka czy którejś Steczkowskiej, ponieważ
        nie zgodzili się wystąpić za darmo i za charytatywny koncert zażyczyli sobie
        taką a taką forsę. Byli by skończeni w oczach wielu ludzi.
        • Gość: s Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.01.05, 17:08
          wiekszego gowna swiat nie slyszal-te wszystkie zombi w stylu
          Skawinskiego,ta "rapujaca"Urszula[o ja piernicze]te wzniosle miny,cierpienie
          szlachetne na twarzach i te przasne lyrics Cygana.jesooo!!!
          nie do strawienia-patetyczne,przelukro wane,i po prostu slabe.ja rozumiem,pomoc
          itepe-co chwile sie na swiecie dzieje jakas tragedia,i co z tej okazji bez
          przerwy piosenki pisac?Polacy zawsze mausza byc nadgorliwi,zwlaszcza nie tam
          gdzie trzeba.
          • Gość: md Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:53
            masz racje pomagaja nie zawsze tam gdzie trzeba...to widać, bo.. szkoda ze nikt
            nie napisal piosenki i dochodów z niej nie przekazał abyś mogł się leczyć u
            psychiatry!!! A Jackowi Cyganowi nie dorastasz do pięt... no moze sie myle ale
            chyba nie skoro to jego teksty spiewaja a o Tobie nikt nie słyszał i pewnie nie
            usłyszy.. :(
            • Gość: s Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.01.05, 22:40
              ty glupi smieciu zakompleksiony-gowno wiesz kto jestem,kto o mnie uslyszy
              ect.nie twoj obrzygany biznes.widzisz przez swiatlowody?to morda w kubel bo
              mozesz sie bardzo zdziwic z kim rozmawiasz
              Cygan-ten idiota podstarzaly?buhaha.taka grafomanie,buraku to disco polo nawet
              mu nie zazdrosci.
              a tobie jak zal dupe sciska krytyka to sam cos napisz i wylansuj.
              nie mam lepszy pomysl-ty idioto musisz byc Cyganem hahha.
              :(((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((
              • Gość: tralala Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 00:06
                dla mnie porazka
                polowa tych ludzi wyglada jakby wrocila z jakiegos kilkudniowego melanzu..albo
                jakby myjac rano zeby dostali wiadomosc ze za 5 minut nagranie: Kukiz,
                Gadowski, Radek (boze kto go skrzywdzil ta koszula???) Urszula ma mine jakby
                sie nawciagala (no i ten jej "hiper-rap"). Radek wykrzywia ta swoja gebe na
                prawo i lewo (swoja droga moglby zagrac tytulowa role w filmowej ekranizacji
                Popeya spokojnie - nie mialby konkurencji na castingu).
                Kolejny raz potwierdzilo sie rowniez to, ze w Polsce nie ma dobrych
                realizatorow, a przynajmniej nie w tvp.
                Wezmy znane wszystkim "we are the world" i klip do niego - wszystko trzyma sie
                kupy mimo iz nagrywane "na surowo" w studio nagraniowym. Widac ze tym ktorzy
                spiewaja o cos chodzi...
                a tu.. ustawili ich jak na rozstrzelanie, w odstepach co pol metra, na jakims
                BEZNADZIEJNYM tle.. kiwaja sie jak te manekiny i nie wiedza co maja ze soba
                zrobic.. cugowski jak spiewa to jest tak rozanielony jakby sie dowiedzial ze
                jak tylko sie to skonczy to zona mu da ze 3 razy...
                dla mnie porazka (mimo madrego tekstu zalatujacego wierszoklectwem)
              • xemxija Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 01.02.05, 00:33
                J. Cygan to rowniez dla Celine Dion teksty pisal podobno.
                Piosenka jak dla mnie OK, coz innego ci spiewajacy ludzie mogli zrobic, zeby
                pomoc? Dali swoja prace po prostu, bez zaplaty. Tylko rzeczywiscie, mogliby
                troche wyluzowac z tymi pogrzebowymi minami, Kukiza to ledwo co rozpoznalam (no
                chyba to on byl z takim okropnym wytrzeszczem??!, wlasciwie to sie wpatrywal w
                kamere ze strasznym NAPIECIEM we wzroku), u M.J. Jopek to glownie byl widoczny
                jezyk, ze nie wspomne o Urszuli, juz przesadzila z mimika.
                Ale nie ma sie ich co czepiac, lepiej pomoc tak niz wcale.
                • ewosia Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 01.02.05, 01:14
                  dobry jest kawalek, nie ma sie co czepiac. co mieli zaspiewac "kawiarenki"
                  albo "wstan powiedz nie jestes sam"? Tanio mialo byc zrobione, czekaliscie na
                  teledysk na miare Ali Janosz o jajecznicy? Zebrza na ludzki dramat przeciez. co
                  maja skakac w swietle laserow?? Urszula mogla sobie darowac rapowanie, ale
                  pewnie to ona wyciagnela krotsza zapalke. I tak dobrze, ze nie Santor. Nie ma
                  sie co czepiac, ja sie wzruszylam i za komorke zlapalam.
              • Gość: md Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 03:27
                widze ze nie mam z kim rozmawiac...zycze powodzenie i wiecej rozumu!!
                • ewosia Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 01.02.05, 08:08
                  Gość portalu: md napisał(a):

> widze ze nie mam z kim rozmawiac...zycze powodzenie i wiecej rozumu!!

Stary/a ale o co ci chodzi? Stala sie tragedia, tysiace ludzi nie zyje, tysiace
                  dzieci stalo sie sierotami i artysci zaspiewali piosenke, czyli zrobili to, co
                  potrafia najlepiej. Wolalbys, zeby kazdy z nich siedzial na zydlu, klanial sie
                  nisko i mowil: dobry wieczor panstwu, zwracam sie z uprzejma prosba o pomoc...?
                  Wolalbys, zeby Towarzystwo Gimnastyczne Sokol ustawialo w telewizorze zywe
                  piramidy?? Prosza o zlotowke pomocy - czyli nawet nie apeluja do kieszeni (nie
                  oszujkujmy sie - zet to duzo nie jest) tylko do emocji. Albo chcesz pomoc, albo
                  nie chcesz. Poza tym, nie trzeba zyczyc rozumu - zarowno tekst piosenki jak i
                  teledysk sa nastawione na atak na emocje. Nie zawsze trzeba byc pryszczatym
                  dziewietnastoletnim cynikiem, md. Czasem po prostu trzeba komus pomoc. I oni to
                  wlasnie zrobili. A analizowanie, ze Jopek sobie powiekszyla usta, a wszyscy
                  wygladaja jak obwiesie jest bez sensu: co mieli na siebie poklasc sylwestrowe
                  marynarki z cekinami i boa?! Wszystkie teledyski nastawione na zebranie maja
                  ten sam sprawdzony schemat: artysci w cywilkach plus przebitki z tragedii.
                  Takie rzeczy kreci sie spontanicznie i szybko i bez budzetu. czego ty
                  chciales/as md? michaela jacksona "thriller"?? dzieciaku zloty, nie dalo rady
                  • Gość: wy_komp_any Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: 195.205.201.* 01.02.05, 12:40
                    Stary/a ale o co ci chodzi? Stala sie tragedia, tysiace ludzi nie zyje, tysiace
                    >
                    > dzieci stalo sie sierotami i artysci zaspiewali piosenke, czyli zrobili to,
                    co
                    > potrafia najlepiej.

Mam nadzieję, że niektórzy z nich(ze współczucia bez nazwisk) robią jednak coś
                    lepiej niż śpiewanie.
                    • mojave Re: TVP piosenka dla ofiar Azji 01.02.05, 14:14
                      a kim jest taka starsza kobieta, brunetka z długimi włosami i grzywką? ma
                      partię slową. Nie mogę jej skojarzyć.
                      • Gość: :/ Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.devs.futuro.pl 01.02.05, 14:36
                        To jest wokalista grupy Krywań Halina Jawor. Śpiewała z Cugowskim piosenke do
                        serialu "Adam i Ewa".
                        • mojave dzięki n/t 01.02.05, 14:36

• Gość: md Re: TVP piosenka dla ofiar Azji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:12
                    ewosia jestem jak najbardziej po twojej stronie!!! oraz artystow.. kazdy pomaga
                    jak moze ale niektorzy to krytykuja... i odpisuja mi "ty glupi smieciu
                    zakompleksiony..."-ty idioto musisz byc Cyganem" i wlasnie to " widze ze nie
                    mam z kim rozmawiac...zycze powodzenie i wiecej rozumu!!" bylo do kogos kto to
                    napisal i podpisał się s

• Gość: s Re: Do kogos lub czegos podpisujacego sie md IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.02.05, 17:24
                      Do kogos kto podpisuje sie md czy inny bzdet.
                      koles-nadpobudliwy jestes a rozum to cos spoza twojego ukladu
                      slonecznego.jestes durniem i powtorze to jeszcze 100 razy jak bedzie trzeba bo
                      w niewybredny i cos za bardzo zaangazowany sposob czepiasz sie jak rzep psiego
                      tylka.a czemu?bo krytykuje ta badziewna piosneczke i nie tylko ja.
                      nie wiesz zupelnie z kim rozmawiasz ,sugerujesz sie wylacznie paroma rzedami
                      literek a sadzisz teksty jakbys kazdego tu znal od przedszkola.
                      nie ucz innych jak sam masz jeszcze wiele do zrozumienia.
                      kazdy ma prawo do swojej opinii i taki ktos [nikim nie jestes i pewnie nie
                      bedziesz haha coz za slodka parafraza]nie bedzie mnie probowal dissowac bo ma
                      inne zdanie.
                      brak ci kultury.to-tal-nie.
                      ps.i wspolczuje debowego ucha oraz gustu muzycznego.stanowisz cudowna czesc
                      elektoratu wszelakich Miskow Wisniewskich .
                      • xemxija Re: Do Ciebie 01.02.05, 17:53
                        ze sie wtrace...to chyba nawet nie mial byc przeboj, ja nawet nie wiem czy to
                        tak mozna skomponowac ad hoc, po prostu na zawolanie. Moze zreszta mozna,
                        ostatnio rzadko pisuje przeboje to nie pamietam. Ale celem tego przedsiewziecia
                        bylo pokazanie, ze ci ludzie robia cos, zeby pomoc, a glownie, zeby sklonic
                        Ciebie i innych do pomocy, do przylaczenia sie. Glupio by bylo, jakby ci
                        spiewajacy ludzie nagle przystapili do grupowej produkcji szala na drutach czy
                        innym szydelku dla poszkodowanych. Piosenka moze sie nie podobac, wiele osob ma
                        jakies zastrzezenia, ale zeby z tego powodu sie szarpac? eee...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka