Dodaj do ulubionych

Nigdzie w Afryce ****

24.02.05, 15:35
Dobry film, szkoda że w porze dla nietoperzy
Obserwuj wątek
    • Gość: sobar Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 28.02.05, 11:38
      Film _niemiecki_ : kukielkowy spektakl. Mase szarpaniny, egoizmow, egotyzmow,
      bezwzglednosci wobec najblizszych, wzajemnego niezrozumienia
      • kaprysia Re: Nigdzie w Afryce **** 28.02.05, 12:08
        Nuden auf puden:)
      • Gość: widz Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:44
        To nie był film dla żyjących w wyidealizowanym świecie kreowanym przez
        telenowele i marne melodramaty. Film był po prostu życiowy, może kiedyś to
        zrozumiecie.
    • Gość: jaszczomp Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.05, 19:53
      No ale z tym Wrocławiem to tłumacze przesadzili. Niemiecki żyd wyjechany do Afryki przecież nie mógł tak powiedzieć. Dla prawdy i ówczesnych realiów wydaje mi się,że należało zachować forme Breslau.
      • Gość: Odyn Re: Nigdzie w Afryce **** IP: 194.42.116.* 01.03.05, 12:31
        Część telewidzów nie rozumie, o czym mówią w wiadomościach (nieraz i ja mam z
        tym kłopoty) sądzę więc, że gdyby usłyszeli "Breslau" nie wiedzieliby, czy to
        miasto, czy nowy rodzaj kiełbasy w mięsnym u pani Krysi.
        • Gość: widz Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 17:01
          Ale chyba nie sądzisz, że ta akurat część telewidzów oglądała ten film o takiej
          porze?
          • cortinka Re: Nigdzie w Afryce **** 01.03.05, 22:37
            Piękny film. Szkoda tylko, że wyemitowany o tak wariackiej godzinie. No, ale
            wcześniejsza pora w telewizji publicznej jest zarezerwowana dla bardziej
            ambitnych programów ;-)
        • Gość: jaszczomp Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.03.05, 21:07
          Jak "nie rozumie" to ma okazję się poduczyć. Nie ma powodu,żeby dla nieuków zaniżać poziom. I nie sądzę żeby ten film oglądali ludzie, którzy nie wiedzą co to Breslau.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka