sabinka707 24.02.05, 15:35 Dobry film, szkoda że w porze dla nietoperzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sobar Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 28.02.05, 11:38 Film _niemiecki_ : kukielkowy spektakl. Mase szarpaniny, egoizmow, egotyzmow, bezwzglednosci wobec najblizszych, wzajemnego niezrozumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:44 To nie był film dla żyjących w wyidealizowanym świecie kreowanym przez telenowele i marne melodramaty. Film był po prostu życiowy, może kiedyś to zrozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomp Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.05, 19:53 No ale z tym Wrocławiem to tłumacze przesadzili. Niemiecki żyd wyjechany do Afryki przecież nie mógł tak powiedzieć. Dla prawdy i ówczesnych realiów wydaje mi się,że należało zachować forme Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odyn Re: Nigdzie w Afryce **** IP: 194.42.116.* 01.03.05, 12:31 Część telewidzów nie rozumie, o czym mówią w wiadomościach (nieraz i ja mam z tym kłopoty) sądzę więc, że gdyby usłyszeli "Breslau" nie wiedzieliby, czy to miasto, czy nowy rodzaj kiełbasy w mięsnym u pani Krysi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 17:01 Ale chyba nie sądzisz, że ta akurat część telewidzów oglądała ten film o takiej porze? Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Nigdzie w Afryce **** 01.03.05, 22:37 Piękny film. Szkoda tylko, że wyemitowany o tak wariackiej godzinie. No, ale wcześniejsza pora w telewizji publicznej jest zarezerwowana dla bardziej ambitnych programów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomp Re: Nigdzie w Afryce **** IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.03.05, 21:07 Jak "nie rozumie" to ma okazję się poduczyć. Nie ma powodu,żeby dla nieuków zaniżać poziom. I nie sądzę żeby ten film oglądali ludzie, którzy nie wiedzą co to Breslau. Odpowiedz Link Zgłoś