Dodaj do ulubionych

"stara baśń"

25.03.05, 21:09
ktoś miał okazję oglądać.warto?
Obserwuj wątek
    • adam81w Re: "stara baśń" 25.03.05, 21:15
      a kiedy bedzie ?
      • Gość: Maja Re: "stara baśń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 21:20
        26,27,28 ok. 20.00 na tvp1

dolaczam do pytania - warto?
    • Gość: Kapiszon Re: "stara baśń" IP: 80.51.233.* 25.03.05, 21:22
      Ze względu na genialną książkę Kraszewskiego - obejrzę, choćby na siłę.
    • Gość: lalka Re: "stara baśń" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:08
      Miałam na DVD,może być, świetna Foremniak'
    • lilith76 Re: "stara baśń" 26.03.05, 18:47
      taki rozszerzony "Makbet" ;)
      jeśli nie ma się nic innego do roboty to polecam, ale jeśli leci coś konkurencujnego na innej stacji, to lepiej przełączyć.
      • Gość: kinoman Re: "stara baśń" IP: 158.75.210.* 27.03.05, 09:32
        Szkoda czasu
        • Gość: miszkamyki Re: "stara baśń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 13:55
          filmidlo bardziej dla wielbicieli urody kasi bujakiewicz niz fanow talentu zebrowskiego ;)
          • Gość: agatka Re: "stara baśń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 14:52
            i dla sceny, w ktorej wyzej wymieniona Kasia B. opsypuje sie ziarnem :)

poza tym nuda
            a
            • Gość: ja Re: "stara baśń" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.05, 15:22
              krótko> obsada to Ogniem i MIeczem bis, a 8 wieku makijaże były jak z salonu
              LOreal , he, he
    • okrutny_mariuszek Re: "stara baśń" 27.03.05, 21:47
      obejrzałem pierwszą cześć i... cholera ale syf!!
      wytłumaczcie m i dlaczego nie mozna w Polsce zrobić dobrego filmu?
      Ogniem i mieczem to był gniot i beznadzieja, wstyd totalny, a Stara Baśń to
      kompletna żenada! tak samo kiepska jak Wieźmin i i inne produkcje ostatnich lat.
      Szczęście że dziś nie oglądałem i że jutro nie będę oglądał.
      • erba Re: "stara baśń" 27.03.05, 23:05
        hehe no szczęście... tym bardziej, że na koniec filmu piorun razi wieżę Popiela
        a efekty specjalne zwalają z nóg ;-))
    • Gość: Zagubiona Re: "stara baśń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 09:13
      A ja uważam, ze film jest przyzwoity a Żebrowski tym bardziej. Można na niego
      liczyć.
    • Gość: jaszczomp A ja lubię oglądać polskie filmy odwołujące się do IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.03.05, 10:55
      naszej historii, szczególnie tej odległej. Zwracam przede wszystkim uwage na scenografię, próby oddtworzenia zwyczajów, środowiska i zwyczajów tamtych czasów. Udaje się to różnie ale co tam.

Czemu Hoffman zamienił Domana na Ziemowita ?
      • izkada zupełna szmira 28.03.05, 14:31
        osobiście nie polecam!!beznaziejny film.....zupełnie nie przywiazali uwagi do ówczesnego słownictwa patrząc<wspomniane makijaże> i słuchając postaci czuje się jakbym słuchała dialogów z seriali polskich!!!!!
        polityka i najważniejsze decyzje zapadaja zwykle w łóżku pośród wzdychań i jeków, a fabuła wlecze się nieubłagalnie wolno i końca nie może się człowiek doczekać!!! z osady to jedynie Dymna i Foremniak godna uwagi. Żebrowski również toż to przecież jego działka.Natomiast jak nie znosiłam Bujakiewicz z jej flegmatycznym zachowaniu tak mi się nasiliło w filmie poza patrzeniem zupełnie nic innego nie robi
        ale to tylko moje subiektywne opinie..zawsze można zobaczyć żeby móc wyrobić sobie opinię, warto też zobaczyć dla posłuchania muzyki...
        • Gość: widz Re: zupełna szmira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 17:15
          Tak naprawdę to nikt nie wie, jak wtedy mówiono. Gdyby miano dokładnie
          odtwarzać ówczesne dialogi, to nic byśmy nie zrozumieli, wtedy mówiono zupełnie
          innym językiem.

Film mi się nawet podoba, bo mało jest utworów o początkach naszego narodu.
          Poza tym akcja powieści i filmu dzieje się na terenach, z których pochodzę :)
          Nie rozumiem tylko, dlaczego do roli dziwy zaangażowano Rosjankę i potem
          podłożono pod nią głos Gruszki. Nie było w Polsce aktorek do tej roli?
          • Gość: baba Re: zupełna szmira IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 09:52

Dawkowana w trzech czesciach, ogladana jednym okiem w czasie swiatecznych
            pogwarek z rodzina jest OK.
            Nie bylam w kinie i teraz juz tego nie zaluje.
            Najbardziej podobal mi sie Popiel, Filipski (jego wielki come back), sliczna
            Dziwa, krwiozerca Zosia oraz wszyscy Wikingowie.
            Muzyka robi wrazenie(nie mowie tu o piosence tytulowej, tylko podkladzie).
            Dzielo to nie jest, ale do smiry mu daleko.
            Pozdrawiam
            • orales73 tragedia... 29.03.05, 11:40
              wszystko wyjaśnia nazwisko pod hasłem "współpraca reżyserska" - Jarosław
              Żamojda. Film jest bardzo zły. Nie dzieje się w nim nic, po prostu nic. Kiedyś
              był teatr telewizji na podstawie Starej Baśni [grał m.in. Jerzy Trela] i było
              to całkiem przyzwoite. Tutaj nie wiadomo o co chodzi - akcja kuleje koszmarnie,
              kto jest kim, jak i po co - to jest nieistotne. Olbrychski i reszta aktorów
              wyraźnie się gubi. Jedynymi atrakcjami jest święto Kupały i gusła z gołą Kasią
              Bujakiewicz oraz walka Ziemowita z wielkim Wikingiem - tylko dlaczego podczas
              walki w kręgu o średnicy kilku metrów Ziemowit sięga po łuk, a Wiking pozwala
              mu napiąć cięciwę, wymierzyć i strzelić sobie w oko ? Kto widział łuk jako broń
              krótkiego zasięgu ???
              I ten nieruchomy orzeł szybujący, widziany przez sufit świątyni - jakby slajd
              przesuwali. Zgroza, zgroza, zgroza.
              Proszę o wydanie specjalne, z Kasią Bujakiewicz w miodzie i świętem Kupały i
              wystarczy
              • Gość: żaba Re: tragedia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:04
                Koszmar nieludzki - obrady sejmu to pikuś w porównaniu tą drętwotą.
    • Gość: baba Re: "stara baśń" IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 12:28

Nie opowiadaj, bo poslanki si nie rozbieraja i to chyba dobrze...
      • Gość: żaba Re: "stara baśń" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:46
        No dobra tu mnie masz ;)
    • lilith76 Re: "stara baśń" 29.03.05, 20:28
      Bujakiewicz oblana miodem i obsypana zbożem jak z reklamy płatków śniadaniowych. może to był product placement?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka