typson 19.10.05, 11:29 pojawil sie Exchange Server 2003 Service Pack 2 bo juz mi skrzynie w szwach puszczaja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: wreszcie 19.10.05, 17:44 a to takie goovno z firmy M$ co ma przechowywac "outlooki" i transportowac wiadomosci. Tylko jakis dekiel wymyslil, ze max pojemnosc serwera bedzie miala 15GB - to chyba troche smieszne jak na dzisiejsze czasy... Odpowiedz Link
lexus400 Re: wreszcie 19.10.05, 19:01 > 15GB - to chyba troche smieszne jak na dzisiejsze czasy... .....fakt śmieszne nawet dla mnie:)) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: wreszcie 20.10.05, 09:59 Czy ja wiem czy takie śmieszne? Wiem że skrzynki firmowe musza być spore - i to logiczne, ale jeśli chodziłoby o serwer kont prywatnych, już jest inaczej. Np. kuzyn z Kanady ma od swojego providera skrzynkę o oszałamiającej pojemności 15MB, z możliwością płatnego powiększenia do 100MB. Tylko u nas jest wojna na GB (nie mylić z Greenblackiem :) ) Odpowiedz Link
typson Re: wreszcie 20.10.05, 10:27 chodzi o to, ze filozofia pracy na Oultooku (nie mylic z o. expressem) jest taka, ze wszystko siedzi na serwerze. I juz 6 lat temu w poprzedniej firmie wszyscy (30kilka ludzi) mieli skrzynie po 500MB. Poza tym przy exchange na serwerze siedzi cale to drzewoko outlooka (inbox, sent, notes, calendar, kontakty, tasks, junk-email i jeszcze troche) ze tak napisze obrazowo. I normalne jest, ze takie skrzynki latwo zapchac. Nienormalne bylo to 15GB Odpowiedz Link