Dodaj do ulubionych

TVN 24 - dzieki

IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 02:48
Dziekuje dziennikarzom TVN 24. To byla dzis w nocy jedyna stacja, ktora
zachowala umiar w tym trudnym czasie. Jan Pawel II umiera, to jasne. Ale
powiedziec o tym z klasa potrafila tylko ta stacja. A naprawde czapki z glow
przed Grzegorzem Miecugowem. Potrafil byc cieply i dobry. I bez patosu.
Obserwuj wątek
    • Gość: :/ Re: TVN 24 - dzieki IP: *.devs.futuro.pl 01.04.05, 02:50
      Dwa specjalne wyadania 'Wiadomości" były w nocy. Jedno skonczyło sie przed
      chwilą i nikt nie mówił, że papiez umiera. Mało tego mówią, ze jego stan sie
      stabilizuje. Jak zwykle TVN szuka sensacji
      • Gość: maryla Re: TVN 24 - dzieki IP: *.warszawa-zoliborz.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 02:57
        Nie odczulam szukania sensacji. TVP nie jest dla mnie autorytetem. W Tvn 24
        bylo malo spekulacji i epatowania smiercia papieza, wydaje sie ze nieuchronna
        (jak kazdego z nas). Byl umiar i klasa.
        • frygija Re: TVN 24 - dzieki 01.04.05, 03:27
          mi tez sie podobalo w tvn - najpierw wydawalo mi sie ze szostkiewicz mowiacy,
          ze kiedy przyjdzie najtragiczniejsza wiadomosc to przyjmiemy to z godnosci -
          wydawalo mi sie to troche przedwczesne - w koncu papiez nie jest z tego co nam
          mowia w stanie krytycznym, ale pozniej sobie mysle, ze w zasadzie dobrze to
          powiedzial..

natomiast w bbc - czy jezeli papiez zapadnie w spiaczke to czy dostojnicy
          odlacza go od aparatury? bo jesli tak to byllby to precedens - no przepraszam,
          ale po pierwsze papiez jeszcze w spiaczke nie zapada, a po drugie wypowiedzial
          sie za sztucznym podtrzymywaniem zycia - wiec taki komentarz w tej sytuacji
          wydal mi sie nieodpowiedni.

A tvp ocenie jutro jak mimo zlego stanu zdrowia papieza uslyszymy kraske, ktory
          powie, ze papiez lubial chodzic po gorach i czekamy kiedy sie nam pokaze w
          oknie.

Inna sprawa ze dzis w nocy to byla sytuacja wyjatkowa ale juz jutro niezaleznie
          od kanalu poznamy pewnie budowe ukladu moczowego... wyobrazam sobie juz nawet
          tego czlowieka 3D na granatowym tle, ktorego fakty uzywaja do ilustrowania
          schorzen papieza...
      • michal_82 Re: TVN 24 - dzieki 01.04.05, 07:27
        Ja oceniam TVP bardzo dobrze. Ziemiec się sprawdził. Nie miał żadnych wpadek, a
        czułem się przez nich bardzo dobrze poinformowany i uspokojony. Tvn 24 jako tv
        informacyjna może informować na bieżąco, a TVP słusznie zrobiła to zaraz po
        filmie nie przerywając go. Wcześniej na TVP3 był pasek jak ktoś był ciekawy.
        Nic się przecież strasznego jeszcze nie stało. I mam nadzieje nie stanie.

Za to przed chwilą słuchałem RMF FM. Tam używano najcięższych słów jakim można
        jego stan określać - agonia, na progu śmierci itp.
    • dyzi0m Re: TVN 24 - a mi sie nie podoba! 01.04.05, 09:21
      Jedna rzecz w TVN24 jest w moim odczuciu chamstwem! Ja potrafie zrozumiec, ze
      stacje juz za wczasu przygotowaly sobie materialy ilustrujace przebieg
      pontyfikatu papieza, ale na Mily Bog, wstrzymajcie sie jeszcze z ich
      puszczaniem! Papiez zyje, a oni mi ciagle pokazuja materialy jak by papieza juz
      nie bylo wsrod nas.
      • Gość: P-77 Re: całe nasze życie jest oczekwianiem na śmierć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:17
        To tyle na ten temat.
      • Gość: creativ Re: TVN 24 - a mi sie nie podoba! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:26
        Takie materialy ma przygotowane kazda szanujaca sie redakcja. Wiadomo, ze stan
        papieza jest taki a nie inny. Sytuacje kryzysowe sie zdarzaja i trzeba byc
        przygotowanym na wszystko. Co do poprzedniej nocy: potwierdzam - najlepiej
        przygotowana i stonowana stacja to TVN24. Blado wypadla w tym momencie TVP.
        Przeciez maja swojego korespondenta w Rzymie i co? Mielismy obrazki, ktore szly
        na caly swiat z komentarzem Ziemca ze studia.
    • Gość: moje zdanie Właśnie wcale! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 07:42
      Nie było umiaru! Za dużo sensacji.Materiały i relacje były dobre, ale zbyt
      napuszone, patetyczne i sensacyjne.
      • jahreshka Re: Właśnie wcale! 02.04.05, 08:24
        Tak właśnie! Żadnego umiaru! Dwa sępy przy mikrofonach z TVN24 gadały głupoty,
        byle tylko być pierwszymi w ogłoszeniu śmierci Papieża. Przeceiż to było widać
        gołym okiem. To była "Waga" czy inna "Interwencja", tyle że z Watykanu.
        Poszukiwaczy rzetelnego dziennikarstwa odsyłam do radioodbiorników (nastawiać
        na Program III Polskiego Radia).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka