rosalba 21.05.06, 16:16 PAN PIOTRUŚ Przygotowując się do występu: Poproszę puder, kieliszek koniaku i jakieś światło!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamek Re: Cytatnik - pan Piotruś 15.07.06, 02:16 Najpiękniejszy IMHO cytat z całego Kabareciku... pan Piotruś bezpośrednio po piosence Rodowicz o tym, że "tak czy siak piątek klepki brak", schodząc ze sceny, rzuca: "Paranoja..." Odpowiedz Link
staruch Re: Cytatnik - pan Piotruś 11.08.06, 18:32 "Ja nie muszę tu być. Ja mam bardzo dobrą rolę. Ja gram Szpicbródkę." Odpowiedz Link
gladiusz Re: Cytatnik - pan Piotruś 20.08.06, 13:45 zamek napisał: > Najpiękniejszy IMHO cytat z całego Kabareciku... pan Piotruś bezpośrednio po > piosence Rodowicz o tym, że "tak czy siak piątek klepki brak", schodząc ze > sceny, rzuca: > > "Paranoja..." Tak, to był majstersztyk, a ta mina ... A nie ma ktoś tekstu "Spowiedź kretyna" wykonywanego przez P.Fronczewskiego" ? Odpowiedz Link
payuta Re: Cytatnik - pan Piotruś 20.08.06, 13:59 A prosze bardzo;-))))) Dzieki za forum...,az mi sie lezka....,bede zagladac czesto;-)))P.P. Piotr Fronczewski - Spowiedź kretyna Moja matka była ni stąd ni z owąd, Mój ojciec podobny do świni. Potem matka poszła - szur szur - do kliniki I urodziła mnie w noc majową, A Księżyc był jak cholera, Ojciec po ośmiu literach... I nagle żelazko spadło mi na głowę I tak sie zaczęło, madame... Oto jest spowiedź kretyna... Życie kretyna to łza... Któraż pokocha dziewczyna Takiego kretyna, jak ja? Któraż pokocha rudego Kretyna infernalnego? W ręku mam róże I uszy za duże, A w sercu Moniuszko mi gra... Druga strofa... Mijają, mijają epoki, Lecz słota jest ciągle pierońska, Więc zmęczą mnie polonotoki I niemoc - ach - jagiellońska... A może przyfrunie Serafin, Serafin, ten fruwać potrafi... Na dnie serca mego Ja wierzę - ach - w niebo, Bom jest kretyn, madame... Oto jest spowiedź kretyna... Życie kretyna to łza... Któraż pokocha dziewczyna Takiego kretyna, jak ja? Któraż pokocha rudego Kretyna infernalnego? W ręku mam róże I uszy za duże, A w sercu Moniuszko mi gra... Trzecia strofa... Ha ha... Zakochałem się raz w staruszce, Co miała kanapę pluszową, Siedziałem jak kot przy jej nóżce, A było to w noc majową... Lecz nagle się coś urwało, Staruszce się odwidziało... I znowu żelazko spadło mi na głowę I tak się skończyło, madame... Oto jest spowiedź kretyna... Życie kretyna to łza... Któraż pokocha dziewczyna Takiego kretyna, jak ja? Któraż pokocha rudego Kretyna infernalnego? W ręku mam róże I uszy za duże, A w sercu Moniuszko mi gra... Odpowiedz Link
krambambulia Re: Cytatnik - pan Piotruś 21.08.06, 10:38 To wiersz Gałczyńskiego, dodajmy :))))))))))) Odpowiedz Link