lwica.salonowa 11.04.05, 23:40 Czyli dalsze rozważania na temat ubranego bądź nie Bartka ;). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 11.04.05, 23:43 PS. Zawsze chciałam założyć idolowy wątek ;). Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 11.04.05, 23:46 Jeśli utrzymamy tempo, to każdy z nas zdąży jeszcze po kilka(naście) razy założyć.:) Co do Bartka - szkoda że jutro dopiero wtorek, bo apetytu nabrałam.;) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 11.04.05, 23:48 Ja mam nadzieję, że w tej środowej grupie będzie o wiele wyższy poziom niż w tej ostatniej.. Tęsknię do czegoś zapamiętywalnego :) Przecież te wykonania spinclubowe zpoprzdnich edycji niektóre..miodzio :-) a jak na razie to średnio szczezrze mówiąc.. No i Bartek podgrzeje atmosferę oczywiscie <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 11.04.05, 23:50 Ja miło wspominam właściwie tylko pierwszą grupę, dwie ostatnie to dla mnie porażka.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 11.04.05, 23:53 Ostatniej grupy nie widziałam a tą drugą oglądałam jednym okiem. W tej nadchodzącej chłopaki pewnie dadzą czadu :). Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 12.04.05, 00:17 www.tegesnara.com ;P Nie znalazłam żądnych mp3 ani z Waterstone, ani z Fluid Film.. ale wygląda na to, że Maciek jednak chce wydać płytę wlaśnie z Teges Nara.. Kurcze, denerwuje mnie to, że facet ma 20 lat i chyba tak naprawdę nie wie, jaką muzykę chce śpiewać. Dobra, nic już nie mówię, mi tylko szkoda jego głosu, echhhh :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 12.04.05, 01:04 A spójrz np. na działalność Pattona - czego to on już nie robił, w ilu kapelach nie grał, chyba żaden rodzaj muzyki nie jest mu obcy. I co? Czy to znaczy, że nie jest wiarygodny jako artysta? Wręcz przeciwnie, Mike ciągle się rozwija i przynajmniej nie ma obaw, że zacznie zjadać własny ogon. A to przydarzyło się wielu artystom, którzy przez wiele lat taplali się w jednym i tym samym bajorku, zupełnie zamknięci na świat. Różnorodność, ta dobrze pojęta, może być bardzo twórcza, ale nie wiemy czy to odnosi się także do Maćka. Być może Teges Nara za swoją lekką, przebojową muzyczką, nie jest wcale owocem jego poszukiwań i nie wypływa z potrzeby serca, a na przykład jedynie z potrzeb finansowych. I wtedy byłabym rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 12.04.05, 11:31 No nie wiem.. zobaczymy, może się okaże już niedługo, co tak naprawdę gra w duszy Maćkowi.. Na razie czekamy na środę :> Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo gębofonia stosowana 12.04.05, 00:44 s41.yousendit.com/d.aspx?id=0QVCTJ6HOBEYX1VV8ICYDNIF80 w tej wlasnie konwencji utrzymany mix ostatniego singla Bjork mjodzio :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: gębofonia stosowana 12.04.05, 01:29 Fajne.:) W przeciwieństwie do wersji podstawowej.:/ U mnie niestety Medulla wylądowała na półce po jednokrotnym przesłuchaniu, jako całość jest dla mnie kompletnie niestrawna. Ogromne rozczarowanie, bo zawsze czekam na każdą kolejną płytę Bjork z zapartym tchem. Pewnie się ze mną nie zgodzisz, wiem że w ocenie Medulli jestem raczej odosobniona. Zmykam spać. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: gębofonia stosowana 12.04.05, 09:10 nie zgodze sie tylko w ocenie TRIUMPH OF A HEART, bo uwazam, ze wersja podstawowa jest genialna, teledysk rewelacyjny, a ten mix to w ogole miszczostwo swiata ;))) natomiast cala MEDULLA nie trafia do mnie kompletnie. mam wrazenie, ze tym razem Bjork nagrala plyte dla delfinow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.9 12.04.05, 10:50 Obejrzalam sobie wlasnie powtorke sobotniego odcinka. Oglona mizeria, na tle ktorej moim zdaniem wyroznil sie jedynie Kuba. I jesli ja mialabym glosowac to wlasnie Kuba zajalby miejsce pierwsze, a drugie chyba Sasza. Karolina jest wtorna i mimo walorow wokalnych jej zachowanie zdecydowanie nie odpowiada mi. To wszystko co robi jest dla mnie takie na sile, ze wcale nie interesuje mnie co ona dalej bedzie pokazywac. Wybor repertuaru przez Marike byl zadziwiajacy. O Tomku zapomnialam juz w trakcie jego wystepu. No i Nina... tu bedzie uklon w strone Saszy - kura nie ptica, Nina nie piewnica. Skatowala niemilosiernie ten kawalek, gdyby to Linda Perry uslyszala to wytargalaby Nine mocno za te ufiokowane przez Czajke wlosy. Malgosi nie slyszalam, wiec sie nie wypowiadam na jej temat. Mam nadzieje, ze w srode bedzie ciekawiej, bo bardzo licze na pojedynek Silskiego z Szymoniakiem. Szkoda, ze tylko wokalny ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 12.04.05, 11:36 No zdecydowanie będzie to ciekawy pojedynek :) Tak na marginesie: Silski czy Śliski?;p Bo nie wiem dlaczego, ale sobie go zapamiętałam jako Śliskiego, pewnie źle przeczytałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.9 12.04.05, 12:15 Zdecydowanie Silski ;) Tak jeszcze mi sie rzypomnialo jak Paczek przymierzal taki zloty top z cekinami pytajac jak mozna w tym spiewac, po czym zauwazylam, ze tenze top miala na sobie Malgosia. Zreszta taki liliowy golf miala z kolei Ola Tchorzewska :) Odpowiedz Link Zgłoś
boa.dupczyciel Re: IDOL 4.9 12.04.05, 12:38 powinna wygrac Saszka bo byla najładniejsza. Karolina w finale to pomyłka! Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:14 Zakochałam się w Gębofonie! Ta jego trąbka to co prawda jakoś mnie nie zachwyciła, ale facet i wokalista fantastyczny, do dziś pamiętam, jakie dreszcze miałam po jego Sojce w teatrze. Dla mnie to kandydat na Idola. Jednego Szymona Wydrę już mieliśmy, Maciej Silski to powtórka. Już bardziej podobał mi się Janusz Nowicki, natomiast kobiety to jakieś nieporozumenie w tej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:28 Gębofon mnie trochę rozczarował (za bardzo piosenką aktorską pojechał),ale i tak widzę go w finale, jest na pewno najciekawszą osobowością w tej grupie. A co do kobiet: Aranka - miałczała Stach - skompromitowała się totalnym brakiem gustu (bluzeczka!) Dec - I will survive w jej wykonaniu to była dla mnie masakra, choc ma niezły głos. Ogólnie, "idole" zbyt często koszmarnie mylą się w wyborze repertuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:35 romana_polka napisała: > Gębofon mnie trochę rozczarował (za bardzo piosenką aktorską pojechał O to to! Od razu pomyślałam sobie o Przeglązie Piosenki Aktorskiej. Ale ja akurat jestem fanką PPA :-D Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:38 Ja też lubię PPA, ale w Idolu wolałabym trochę więcej treści niż formy.Ale gębofon i Silski to dla mnie murowani kandydaci do finału. Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:29 Silski jest świetny, najlepszy nie tylko z tej grupy. Wydra nie dorasta mu do pięt. mam cichą nadzieję że wygra idola,(choć pewnie będzie to znowu jakaś mała panienka...;-(( ) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Wrażenia 13.04.05, 21:33 Przyznam się bez bicia, że dwie pierwse osoby widziałam jedynie w skócie na koniec programu. I tak: Janusz Nowicki - no wizualnie to mi się nawet podobał. Blondyn ;-) Coś w układzie ust miał podobnego do Vala Killmera, mrau. Ale wokalnei meni nie zachwycił. może gdybym cały wystę zobaczyła to było by inaczej. Generalnei nie chcę go oceniać ani na tak ani na nie. Aranka Straus - jakos mi barwa nie pasi. Ale tu tez nie widziałąm całego występu więc zamilknę. Maciej Silski - miałam nadzieję, że przywali. W miejscu gdzie niby teoretycznie miał przywalić to moim zdaniem tylko pierdnął. Przepraszam za mój język ;-) Balladki to i owszem. Tak mi zaleciało jakoś Crash Test Dummies i "Mmm Mmm Mmm Mmm". No spodziewałąm się więcej jeśli mam być szczera. Kamil Franczak - hmmm, no jakoś nie bałdzo. Generalnie w ruchach, posturze to bardzo mi przypominał Marcina Wortmanna. Jezu! Mam nadzieję, że on tego nei przeczyta. No różnica jet taka, że to jak Marcin śpiewa to mi się akurat podoba. A Kamil to był taki Kamilek, jak to się Rock wyraził. Jestem na nie. Joanna Dec - miły, ciepły głos, bardzo przyjemna barwa. Moim zdaniem drobne niedociągnięcia emisyjne. No i nadaje się tylko też do balladek, tak jak zauważyła Ela. A ja to osobiście za pościelówą nie przepadam :-/ Na początku mnie zainteresowała, nie powiem ale bardzo szybko się znudziłam. Joanna Stach - o ludzie!!! Co to dziewczę na siebie włożyło??? Rany koguta!!! Ja myślałam, że w takim stroju to pojdzie przynajmniej jakimś "Sheena Is A Punk Rocker". Zupełnie niedobrany image do utworu. Sam wokal moim zdaniem ciekawy. Mogła ciut bardziej przywalić ale i tak nei było źle. Bartek Szymoniak - czy wyście widzieli jakie on ma oczy??? O matko moja jedyna!!! Kaszpirowski przy nim wysiada. Gdyby spojrzał mi głęboko w oczy i kazał coś zrobić to ja bym była jak zahipnotyzowana :-) Barwa bardzo mi się podoba. Część "gębofonowa" też ciekawa. POdobało mi się słowotwórstwo Kuby - "przebajorzył" (Kuba chyba to powiedział?). CHociaż się pod tym nie podpisuję. I przyznam się, wysłąłąm na niego sesemesa. A co ;-) I refleksja ogólna. Dżizas!!! Ci ludzie naprawdę myślą, że śpiewają po angielsku??? Czy nie można było zatrudnić kogoś kto się zna na wymowie angielskiej, żeby ich trochę ustawił??? PRzecież tego sie słuchać nei dało! Przy "surwajw" to mi uszy zwiędły. "Venus" też było tragiczne. Silski też coś tam rzeźbił jeśli chodzi o wymowe. No ludzie!!! To tyle. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Wrażenia 13.04.05, 21:42 devojce napisała: Aranka Straus - jakos mi barwa nie pasi. Ale tu tez nie widziałąm całego > występu więc zamilknę. > Wycieli lepszy fragment występu Aranki,więc śpiewała jeszcze gorzej niż myślisz:) I refleksja ogólna. Dżizas!!! Ci ludzie naprawdę myślą, że śpiewają po > angielsku??? Czy nie można było zatrudnić kogoś kto się zna na wymowie > angielskiej, żeby ich trochę ustawił??? PRzecież tego sie słuchać nei dało! > Przy "surwajw" to mi uszy zwiędły. "Venus" też było tragiczne. Silski też coś > tam rzeźbił jeśli chodzi o wymowe. No ludzie!!! właśnie,właśnie.Szczególnie Silski dał ciała - nic nie rozumiałam co śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: Wrażenia 13.04.05, 21:46 Nom.. Maciek śpiewał po angielsku cytuję tatę: "jakby miał kartofla w gardle" ;) Dziwnie jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Wrażenia 13.04.05, 21:58 tokyo1 napisała: > Nom.. Maciek śpiewał po angielsku cytuję tatę: "jakby miał kartofla w gardle" > ;) Pamiętacie "Misia"? I panią, któa na lotnisku zapowiadała samoloty po angielsku?? Napchałą sobie kluchów do buzi i mówiła :-D Odpowiedz Link Zgłoś
margo1986 Re: Wrażenia 13.04.05, 21:43 Nie wiem na kogo z tej grupy oddałabym głos...jakoś nikt mnie nie powalił na kolana,niektórzy rozczarowali,niektórzy zupełnie bezbarwnie... I najważniejsze - wyrażam głębokie kondolencje z powodu śmierci gustu stylistów,którzy kazali założyć M.Rockowi tą zielonokwiecistojakąśtam koszulę...ojej.(i tej uczestniczce Stach z żyletką-może to ona ubrała Rocka w tą koszulę???;) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:40 Nie będzie to długa rozprawa ;) Janusz - do wokalu się nie przyczepiam, tyle, że dla mnie nic w tej barwie oryginalnego nie było ;) I 'z jajem' też bym tego wykonania nie nazwała, mam wrażenie, nic tu odkrywczego.. Generalnie troszkę nudą powiało :] Aranka - zabierzcie ją :P Ni epodobało mi się w ogóle, kiepsko było, te góry były nieczyste i nieprzyjemne.. Maciej - nie mogę się przyczepić do ego wykonania, ba, podobało mi się... ale wstrzymuję się od głosu, boję się, że mnie możę niemile w przyszłości zaskoczyć, ale .. no zobaczymy. Anyway, myślę, że pewniak do finału.. Kamil - gdyby go tylko słuchała, nawet by mi się podobało :) ale te ruchy.. Obstawiam go na 3 miejsce. Joasia D. - czy tylko mnie ona przypomina Panią Beatę K.?:> MNie jej barwa się absolutnie nie podoba. Jestem na nie. Joasia S. - nie, nie, nie.. Nawet piosenki nie lubię ;) A image'u do utworu chyba gorzej wybrać nie mogła.. Nie podobało mi się. Bartek - mówcie co chcecie, mnie się naprawdę podobało..! Nawet ten dramatyzm :) Zdecydowanie chcę, żeby wszedł do dziesiątki :) Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:44 tokyo1 napisała: Joasia D. - czy tylko mnie ona przypomina Panią Beatę K.?:> Nie tylko tobie:) To styliści wzięli Joasię i zrobili z niej Beatę. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:46 A najlepsze jest to, że wszystkim w jury mimo to się spodobała;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: IDOL 4.9 13.04.05, 22:14 Dla mnie to ona jest sobowtórem Ellen Barkin. Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: IDOL 4.9 13.04.05, 22:19 A ja z innej beczki. Powiedzcie, o której będą dzisiaj wyniki, bo przegapiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: IDOL 4.9 13.04.05, 22:46 Dzięki, na wszelki wypadek będę czuwać już od 23.15 Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 13.04.05, 21:51 Jeszcze coś do Bartka :) Jeśli ktoś slyszał 'Białego Misia' - wersję Tymona, jest tam IDENTYCZNA 'trąbka', tak mi się jakoś od razu skojarzyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 13.04.05, 22:30 Wreszcie się do kompa dorwałam.:) Zgadzam się z opinią devojce, że angielski tych ludzi jest okropny, niestety. Mnie też to drażni. Teraz szybkie podsumowanie: Janusz – nie słyszałam jego wykonania, bo się trochę zagapiłam, ale z powtórki fragmentu wnioskuję, że niewiele straciłam. Aranka – w ogóle nie podoba mi się jej głos i ta drżąca maniera śpiewania. Do samej Aranki czuję sympatię, ale nie chcę już dłużej jej słuchać. Maciek – dla mnie rewelacja, chociaż mam wrażenie, że na początku wdarł się mały fałszyk. Ale to był tylko ułamek sekundy, reszta już bez zarzutu. Jakkolwiek nielogicznie by to nie zabrzmiało - Maciek zaśpiewał bardzo blisko oryginału, a równocześnie całkowicie po swojemu. W tym facecie jest jakaś niesamowita siła, i to nie tylko w głosie. Poza tym fajny jest, zdystansowany i z poczuciem humoru. A propos porównań z Wydrą - Wydra mógłby Maćkowi buty czyścić, takie jest moje zdanie. Zresztą to dwa zupełnie różne typy faceta, tylko z wyglądu trochę podobni. Kamil – wcześniej w ogóle go nie słyszałam więc nie wiedziałam czego się spodziewać. A tu całkiem sympatyczny chłopaczek, śmieszny trochę, dziecinny, ale śpiewał całkiem nieźle. Może za kilka lat się nada na scenę. Asia Dec – tak tak, ja też jak ją zobaczyłam, pomyślałam, że zaprosili Kozidrak.:/ Aśka zaśpiewała moim zdaniem mało przekonująco, bez emocji, jakoś tak powierzchownie. Asia Stach – jej gust mnie przeraża.:-O O śpiewaniu nic nie mogę powiedzieć, bo spłynęło po mnie jak po kaczce. Bartek – ale zaskoczenie. Nie spodziewałam się po nim takiego repertuaru ani tylu emocji. Intrygujący z niego człowiek, tajemniczy, trochę smutny, ma niesamowity kawał głosu, do tego jest przystojnym mężczyzną. I te płonące oczy, niesamowite! Moim zdaniem do finału wchodzą Bartek i Maciek. Panie znowu dały ciała, ale tym razem to akurat dobrze się złożyło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Przedostatni klub... 13.04.05, 22:54 ...byl nawet niezly :-) Na pewno o klase lepszy niz poprzedni! ;-) O dziwo podobali mi sie dzis glownie faceci, bo z panien to tylko jedna. Ale po kolei. Janusz - fajnie, wokal czysty, dosyc to bylo nawet interesujace, postac tez ciekawa, ale raczej za malo na final, szczegolnie w takiej grupie. Aranka - uuu, falsz na falszu, a szkoda. Maciek - calkiem niezle, fajny kawalek sobie dobral, moglo byc lepiej, ale moglo tez byc gorzej. Po laurkach jakie mu wystawilo jury i braku potkniec final ma raczej pewny. Asia Dec - slabiutko, piosenka z powerem wykonana jak jakas balladka, mieciutkim glosikiem... zly dobor repertuaru, bo bylo w miare czysto i moglo byc o niebo lepiej. Asia Stach - fajnie sie ubrala :-P, ode mnie duzy plusik, ze nie dala sie tym wrednym stylistom! :-) Swoj kawalek zaspiewala bardzo fajnie, byly momenty spokojne, ostre, liryczne i dramatyczne, jak dla mnie bardzo dobry wystep. Ma dziewczyna potencjal. A z wygladu przypomina Gosie Kunc tylko jest "troche" wyzsza ;-) Kamil - i znowu dobry wystep, spodziewalem sie czegos boysbandowego, a tu mile zaskoczenie. Jednak jak w przypadku Janusza bedzie to za malo na final w takiej grupie. Bartek - troszke sie zawiodlem doborem repertuaru, faktycznie polecialo Bajorem na kilometr. Jednak za elementy dodatkowe oraz to co nam wczesniej pokazano ma u mnie i tak plusa. Wedlug mnie walka o dwa premiowane awansem miejsca rozstrzygnie sie miedzy Maciejem, Bartkiem i Asia Stach. Z tej trojki w finale chcialbym zobaczyc... wszystkich. A wyrzucic prosze Nine Cieslinska :-//// Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Przedostatni klub... 13.04.05, 23:26 > Z tej trojki w finale chcialbym zobaczyc... > wszystkich. A wyrzucic prosze Nine Cieslinska :-//// Dobrze prawisz. Ale ja poproszę w finale zamiast Niny Olę Tchórzewską, albo Milenę. Albo Kubę Arendta. Albo od biedy tę młodą Sylwię Grzeszczak. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 13.04.05, 22:56 No to teraz ja :). Janusz - było ok, ale czegoś mi w tym brakowało. Głos ma ładny. Aranka - jak dla mnie fatalnie, w ogóle nie podobało mi się to w jaki sposób wykonała tę piosenkę, głos ma średni. Ale przesympatyczna i bardzo ładna z niej dziewuszka. Kamil - on mi się podobał, zaśpiewał fajnie, rytmicznie, tak bujająco. W ogóle wesoły i sympatyczny z niego chłopak. Maciek - jakoś mnie nie przekonał, chociaż nie mogę się do niczego przyczepić. Podoba mi się w nim to, że ma poczucie humoru i osobowość, przydałby się w finale. Joanna Dec - zero wrażeń. Joanna Stach - bluzka rzeczywiście tragiczna. Ale śpiew bardzo fajny, dziewczyna ma ładny głos i nieco przekorny charakter a to lubię :). Bartek - najlepsze zostawiłam sobie na koniec :). Na początku będzie mniej konstruktywnie: dziewczyny, zgadzam się - ma niesamowite oczy. Do tego śliczną buźkę i nie tylko buźkę, co było widać na zdjęciach :). Normalnie ciacho jak się patrzy :). Bardzo mi się podobał jego emocjonalny śpiew, takie wyrzucanie z siebie słów, chociaż trąbka, sama w sobie fajna, jakoś średnio mi tam pasowała. Generalnie koniecznie chcę go w finale i chyba nawet gdyby stał na scenie i nic nie śpiewał to by mi się podobało :). Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 13.04.05, 23:19 > Generalnie koniecznie chcę go w finale i chyba nawet gdyby stał na scenie i nic > nie śpiewał to by mi się podobało :). No właśnie, obawiam się że mam tak samo.;) Całe szczęście, że Bartek śpiewać też potrafi więc możemy go chcieć w finale z czystymi sumieniami.:) Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 14.04.05, 01:09 > No właśnie, obawiam się że mam tak samo.;) Całe szczęście, że Bartek śpiewać > też potrafi więc możemy go chcieć w finale z czystymi sumieniami.:) Jak widać chcieć to móc :). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.9 13.04.05, 23:24 moja wlasna prywatna kolejnosc - Bartek - Asia Stach - Asia Dec - Kamil - Maciek - Janusz - Aranka czyli odwrocona kolejnosc wystepow z niewielkimi zmianami ;) przy zastrzezeniu, ze Bartek jest na szczycie na specjalnych prawach, czyt. zdolny chlopak z potencjalem i tajemnica w sobie. niemniej sam wystep nieudany, ale w wielkim stylu ;) i tak samo z Aranka, ktora niby jest na koncu, ale co innego przegrac z piekielnie trudna piosenka Pronko, a co innego przegrac z piosenka 4 Non Blondes, jak pokazala nam w poprzednim odcinku pewna anonimowa finalistka :/ reszte wklepie po wynikach Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.9 13.04.05, 23:59 tak chociaz teraz zauwazylem, ze zle wpisalem Kamil miał być miedzy Asiami a nie po nich Asia Stach i Kamil wzieli na warsztat totalnie zgrane kawalki, a jednak umiejetnie je przekombinowali i wyszlo cos nowego. a ze oboje umieja spiewac, to bylo milo i chetnie bym ich widzial w dalszych odcinkach do tego Asia pokazała, ze ma charakterek i to bylo mile :) Asia Dec tez wziela samograja i tez chciala go zmienic i wyszlo dziwnie, bo cokolwiek gniewna piosenke zaspiewala na zasadzie poscielowy i wyszlo nijako. ale glos ma swietny, a warunki zewnetrzne bardzo bardzo :) szkoda tylko, ze ewidentnie robiono ja na naszą divę z Lublina (tak jakby nie mogli raz zrobic kogoś na divę z Lewina koło Kudowy) Maciek jest w pelni uksztaltowanym wokalista, co jest o tyle niefajne, ze jest cholernie przewidywalny, a do tego to, co spiewa w IDOLu kompletnie mnie nie interesuje (a to co uslyszelismy w mp3 interesuje mnie jeszcze mniej). poprawnie wykonana nuda i został jeszcze Janusz którego występ nie zrobił na mnie najmniejszego wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:16 > Maciek jest > cholernie przewidywalny, a do tego to, co spiewa w IDOLu kompletnie mnie nie > interesuje (a to co uslyszelismy w mp3 interesuje mnie jeszcze mniej). > poprawnie wykonana nuda Cóż, kwestia gustu, dla wielbicieli rocka jest to klasyka i dwa wspaniałe męskie głosy - Cornell i Vedder. Jeśli zaś chodzi o przewidywalność, to ja właśnie mam nadzieję, że Maciek nas jeszcze zaskoczy. Tymczasem Tokyo napisała gdzieś, że boi się, ze Maciek ją zaskoczy. Jak widać nie da się dogodzić wszystkim.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:18 Zaskoczy NEGATYWNIE! ;) Tylko takich niespodzianek nie chcę, czyt. Teges Nara :\ Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 13.04.05, 23:47 O jak mi ulżyło:) Miałam wrażenie, że bartek był faktycznie troszkę zaskoczony, za to Maciek raczej nie, dziwnie się plątał, może z nerwów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.9 13.04.05, 23:59 Bardzo mi się nie podobała na "luzacka" wypowiedź Maćka. "i wiesz o co chodzi, nie? rozumiesz. wiesz o co chodzi". NIe znosze tego!!! Ja lubię jak ktos wypowiada sie jasno, zwięźle i na temat. A nie jak były prezydent Wałęsa. Jak chciał porównać sytucaję z idola do szkoły to mógł to zrobić bez tych wszystkich przerywników, przystęków i tym podobnych. Już jestem na nie. Wydaje mi się, że z Maćka to jest taki "koleś", a tego nei lubię. Ja lubię ludzi na poziomie. Dobrze, że na niego nie głosowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:06 No dokładnie o to mi chodziło ;) Po takich wypowiedziach różnych, jakie sobie zapamiętałam, wnioskowałam, że jest taki trochę hm.. zbyt pewny siebie. To dzisiejsze plątanie pewnie też wynikało ze stresu, ale i tak.. postawa typu 'wszyscy są be, a ja jestem zajebisty gość' ;) tutaj jakby krytykował Rocka, a wiadomo, Rock ma taką robotę i już..;) jak dla mnie niepotrzebnie był taki wyrywny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:17 Muszę przyznać i ja, że Maciek tym razem trochę przegiął.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 14.04.05, 01:11 Trochę to wyglądało tak, jakby jego luz nie był naturalny, tylko wystudiowany, taki szpanerski. Pożyjemy zobaczymy jak to z nim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:20 No nie, fatalnie na tych zdjęciach wyglądają fryzury uczestników grupy ostatniej;) ale to tlyko zdjęcia.. okaze sie w sobotę :> Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:25 Monika Wisniowska wyglad bardzo ok za to dopiero teraz zrozumialem, czego nie bylo w dzisiejszym IDOLu i dlatego trzeba powtorzyc caly odcinek. nie bylo ani jednej GRZYWKI Lesio pewnie pol nocy szlochal w poduszke w ksztalcie serca ;) a czy Wy czytacie, co Ci ludzie pisza o sobie? boszzzzz, na palcach jednej reki mozna policzyc osoby z calego etapu klubowego, ktore przynajmniej sie staraly :/// Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:27 Taaa.. ;) Pączek.. echhh masakra, chyba sie do niej nie przekonam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:29 aaa i Piecyk rulez, ten to się postarał hehe.. :p Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:31 tak :D chociaz nie wiem czemu nie podal telefonow do swoich siostr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:32 To prawda, jest to załamujące, ludzie nie mają za grosz fantazji, a jeśli dodać do tego tę straszną ilość literówek popełnianych przez wklepującego tekst, to nic tylko się iść powiesić.:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:34 Napiszcie jak wyniki z dzisiejszego Idola, a nie tak daleko w przyszłość wybiegajcie ;-) Bo nie udało mi się oglądnąć :( Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:36 Nie wpadłam na to że mogę to sprawdzić na stronie Idola. No co? Późno już... Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:37 1. Maciej Silski 48% 2. Bartosz Szymoniak 20% 3. Joanna Stach 9% Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:36 free.art.pl/viola_fot/kukurydza.htm Hahahaha nieźle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 00:56 Podziwiam ludzi, którym w dzisiejszych czasach chce się jeszcze udzielać w 'zespołach pieśni i tańca'. :) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.9 14.04.05, 08:37 lucy_harmon napisała: > Podziwiam ludzi, którym w dzisiejszych czasach chce się jeszcze udzielać w > 'zespołach pieśni i tańca'. :) A ja się udzielałam. W liceum się udzielałam. I to wcale nei było aż tak dawno :-P W kapeli byłam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.9 14.04.05, 23:30 lucy_harmon napisała: > Czyli podziwiam i Ciebie, serio. :) No dzięks :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 14.04.05, 01:07 To się nazywa mieć pomysły na zdjęcia :). Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 14.04.05, 01:07 No i wyniki bardzo pozytywnie, można otworzyć piwo :). Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.9 14.04.05, 01:12 Tak w ogóle to chciałam zauważyć, że mamy fajnych facetów w finale, chyba zarówno wokalnie jak i wizualnie :). Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 01:31 No owszem, zresztą trzeba przyznać, że panie niektóre też bardzo piękne i znakomicie śpiewają. Jeśli chodzi o panów, to ja bym tylko Sławka Pecę (dla mnie to co zaprezentował w klubie było lekko tandetne) zamieniła jakoś na Kubę A. Poza tym cały czas żal mi, że nie zobaczę już twarzy Michała Zerki.;( Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.9 14.04.05, 09:28 Psia kostka jakos nie mam szczescia do etapu klubowego, bo wszystkie prawie przegapilam :/ Wczoraj zalapalam sie tylko na Asia Stach i Barkta (i cale szczescie :]). Asia byla przekonujaca z wyjatkiem zyletki, ktora nijka nie pasowala do tej bluzki, ale co tam... A Bartek... ach Bartek... Bartek... normalnie wzdychac i przyklejac plakaty nad lozkiem ;] A dodatkowo moj wieczny sentyment do Kultu, dlatego bardzo podobalo mi sie, zarowno kapela jak i wokal ;))) A poniewaz cala reszta tylko w skrotach to nic wiecej nie powiem, bo co sie bede tu wymadrzac :) W kazdym razie wyniki glosowania bardzo mnie zadowolily :D Btw zdjecia pokolenia kukurydzy w kolorze przez obecnosc blondyny sa jeszcze mniej strawne, bo ogolnie zdjecia czarno-biale sa kul ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.9 14.04.05, 13:19 Cześć idolowcy :). Czytam was teraz, czytałam trochę przy poprzedniej edycji i stwierdziłam, że sama zacznę się wpisywać (a co :). Jeśli chodzi o wczorajszy odcinek to nie będę oryginalna - Bartek mnie zachwycił, wokalnie i wizualnie :). Chłopak jak marzenie, głos jak dzwon, fajne pomysły i "to coś" - cud miód. Podobała mi się Joasia brunetka: ciekawy głos, fajne wykonanie i zdecydowany charakter. Do tego ładna z niej dziewczyna. Maciek to typowy rockman, ma chłopak osobowość, pewny siebie jak sto pięćdziesiąt - z nim w finale będzie ciekawie. Poza tym chłopak od "Venus" był całkiem przyjemny. Reasumując - jestem całkiem zadowolona z wyników. Tylko szkoda, że w finale nie znalazło się miejsce dla Joasi. Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.9 14.04.05, 13:49 Ale się za Wami stęskniłam :). Strasznie dużo tekstu naprodukowaliście podczas mojej nierównej walki ze sprzętem. Kiedy ja to wszystko przeczytam? Wtrącę swoje 5 groszy na temat czwartego odcinka klubowego. W zasadzie do dziesiątki weszli ci, którzy mieli wejść. Występ Maćka na scenie bardzo mi się podobał, a język angielski zawsze można podszlifować. Występ Maćka na ogłoszeniu wyników autentycznie mnie wzruszył ;). Nie przypuszczałam, że ktoś może gadać więcej ode mnie. A dobrzy ludzie orzekli, że prawie tak samo nie rozumieją o co w tej paplaninie chodzi jak w mojej jak sie rozkręcę. I choćby dlatego Maćka lubię. A tak poważnie to ma świetny głos i ma w nim coś takiego, co strasznie mi się podoba. Niestety jak do tej pory w Idolu tego nie ujawnił. Słychać TO momentami na tych nieszczęsnych tegesnarowych mp3. Wczoraj pod koniec już mu się TO prawie z krtani wydobyło, ale szybko się spostrzegł i schował. Mam nadzieję, że się jeszcze doczekam demonstracji esencji jego głosu. Gębofon jest okropny. Ale trzeba przyznać, że nie było kogo żałować, że mu Bartek miejsce zajął. Jeżeli już kogoś porównywać do Wydry to właśnie Bartka, bo jemu też się wydobywa z trzewi na samogłoskach coś takiego jak Wydrze, a czego ja strasznie nie znoszę. A poza tym ma sierść na klacie, a to już jest niewybaczalne. Z taką sieścią to nie dziwota, że powił kota. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:06 Może jakaś niedowidząca jestem, ale do klaty Bartka nie mam najmniejszych zastrzeżeń :). Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:14 Przyjrzałam się :). Trochę porasta, ale tak akurat - nie za dużo, nie za mało :). Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.9 14.04.05, 16:04 > Przyjrzyj się, coś go porasta. ;) mi sie zawsze wydawalo, ze chodzi o to, zeby wlasnie porastalo a teraz juz nic nie rozumiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.9 14.04.05, 16:08 Jak porasta to niedobrze, bo między zęby wchodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.9 14.04.05, 16:33 kubissimo napisał: > mi sie zawsze wydawalo, ze chodzi o to, zeby wlasnie porastalo > a teraz juz nic nie rozumiem ;) No widzisz jak Ty Kubu nic nie wiesz o zyciu (czyt, o kobietach) ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:22 Cześć Hebat, właśnie się zastanawiałam dlaczego Cię nie ma i już prawie doszłam do wniosku, że to brak Bogny tak mocno Cię załamał.;) Maciek jest wyluzowany i ma świetne poczucie humoru, ale wczoraj w czasie ogłaszania wyników jednak się zamotał w dość niefajny sposób. Co do jego głosu pełna zgoda.:) A Bartka się proszę nie czepiać i nie rozpowszechniać plotek, jakoby to on był matką tego kota.;) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:27 lucy_harmon napisała: > Maciek jest wyluzowany i ma świetne poczucie humoru, ale wczoraj w czasie > ogłaszania wyników jednak się zamotał w dość niefajny sposób. Co do jego głosu > pełna zgoda.:) Dlaczego w niefajny sposób? To w pewnym sensie było urocze i słodkie. Ja sie prawie popłakałam ze wzruszenia. > A Bartka się proszę nie czepiać i nie rozpowszechniać plotek, jakoby to on był > matką tego kota.;) Przepraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:54 > Dlaczego w niefajny sposób? To w pewnym sensie było urocze i słodkie. Ja sie > prawie popłakałam ze wzruszenia. Maciek chciał dobrze;), ale coś mu się płyta zacięła, bo w kółko powtarzał 'wiesz o co chodzi, rozumiesz' i za nic nie był w stanie przeskoczyć linijkę dalej.;) No ale wcześniej całkiem płynnie gadał, więc chyba jednak potrafi się zrozumiale wysłowić.:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:32 To może tylko krótko. Maciej ma duży głos, choć zbyt dobrze znam ten kawałek, aby uznać, że wykonał go doskonale. Co dwa (cudowne, męskie) głosy, to nie jeden. Poza tym w tak krótkim kawałku trudno uzasadnić takie przejście od szeptu do krzyku, a on chciał i próbował, ale skok był za duży. Slowem głos cudo, tylko niech sie może zamknie czasem i za dużo nie gada. Bartek wyczerpał pierwszą ratę kredytu. Nie żeby mi się całkiem nie podobało, ale nie dał tak czadu jak w teatrze. Natomiast przez pierwsze wersy numeru zastanawiałam się, czy to Czyżykiewicz czy Wójtowicz. Ups... Trąbka mi nie przekadzała. Jest na co popatrzeć i czego posłuchać. Generalnie ich właśnie chciałam mieć w finale Z pozostałych osób podobała mi się Joasia Dec, która się nikomu tutaj chyba nie podobała. Piekna kobieta (Ellen Barkin, powiadam), śliczna niska barwa głosu. Może nie dała czadu w tej czadowej piosence, ale zaśpiewała ją inaczej, mnie się podobało. Co prawda wciąż brzmi mi w uszach jak to śpiewała Gosia Stepień (w Drodze do gwiazd) - bomba! Reszta mnie ani ziębi ani grzeje. No, może Asia tach mnie trochę ziębi, nie znoszę jej jakoś. Moe i ma charakter, ale kiczowata jest nad wyraz, dokładnie zgadzam się z Zapędowską. Denerwował mnie Kamil tymi ruchami na scenie. Nie do wybaczenia dla mnie. Ale jak pokazali na koniec ósemkę finałową to załamałam się. To będzie chyba najsłabsza edycja. Jeśli jeszcze wygra Nina, to kanał... Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:37 > Ale jak pokazali na koniec ósemkę finałową to załamałam się. To będzie chyba > najsłabsza edycja. Jeśli jeszcze wygra Nina, to kanał... Nie ogladałam wszystkich odcinków klubowych, ale z osób które przeszły do tej pory tylko Bartek, Maciek i Piotrek Lato jakoś do mnie przemawiają. Nie słyszałam śpiewu Pączka, naprawde jest taka fatalna? Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.9 14.04.05, 14:39 ankya napisała: > Nie > słyszałam śpiewu Pączka, naprawde jest taka fatalna? To zdecydowanie zbyt łagodne określenie. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.9 14.04.05, 15:37 A to mialas wielkie szczescie, ze nie slyszalas :] Ktos porownal Paczka do Przemka Pakulaka, ale mysle, ze skrzywdzil tego ostatniego. W kazdym finale byla jakas dziwna postac, ktora nie do konca spiewac umiala, ale tym razem to juz jest przegiecie w druga strone ;) Natomiast wcale mi sie nie wydaje, zeby final mial byc slabszy niz w w drugiej edycja Idola. Mysle, ze mozna sie spodziewac wiele dobrego po facetach z wyjatkiem Pecy i po Dominice Kasprzyckiej. No i D. Pawlowska ma potezny glos, wiec tez na pewno nie rozczaruje. Ciekawe jest natomiast dla mnie kto w sobote uzupelni 10. Kojarze Piecyka oczywiscie, Uniatowksiego i Pluskote, dziewczyn i Rafala w ogole. Tak przy okazji z mdlej blondynki zrobili sliczna szatynke - to o Monice. Jednak szatynki sa najfajniejsze ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.9 14.04.05, 15:39 A i jeszcze sobie pomyslalam, ze Piecyk nie moze wejsc do finalu, bo jego miejsce zajela Nina. A dwa takie Paczki, czy tam Piecyki, w finale to juz moglyby byc niestrawne ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.9 14.04.05, 16:01 Jak zwykle nie było mnie w okolicach telewizora w czasie emisji i widziałam tylko fragmenty i całego Bartka (też mam pecha w tej edycji ;)) dobrze, że mu spieli grzywke, przynajmniej wiemy jakie ma zielone oczy :)) śpiew wiekszego wrażenia nie zrobił (ale barwa bardzo przyjemna), za to gębofon- rewelacja. A nadmiar Pączków szkodzi- fakt ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.9 14.04.05, 16:04 W pierwszej edycji były dwa, a może nawet trzy pączki, jeśli wliczyć też Pawła Nowaka (chociaż on akurat śpiewał czysto, ale poza tym był trochę taką maskotką jak pączek). A widziałaś jaką Daniel ma przewagę w sondzie na stronie Idola? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.9 14.04.05, 16:20 W którejś z poprzednich ankiet największą przewagę miała Ola, ankiety nie sa miarodajne. Z Pączków jest taki pożytek, że ze spokojem obejrzymy sobie pierwszy koncert, i bez zalu jakiegoś pozegnamy ;)) Istnieje obawa, że Paczek będzie wyjątkowo sympatyczny (patrz: Przemek) i wtedy może być problem... Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.9 14.04.05, 16:36 Ja bede to powtarzac z uporem maniaka, ze gdyby Piecyka nie wystylizowali na Ameliee nikt juz byc dzis o nim nie mowil i nie pamietal :) Nie wiem drogie Panie czy zauwazylyscie, ze Bartek ma bardzo podobnego brata :] Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.9 14.04.05, 17:18 lucy_harmon napisała: > A kto by tam na brata patrzył? ;) Wlasnie, właśnie :). Ale skoro podobny, to chyba błąd :). Co do nadchodzącej grupy to kojarzę tylko Arura i Daniela. Tego pierwszego pamiętam z castingu w mieście, podobał mi się jego śpiew, chociaż poczekam aż go usłyszę w konkretnym wykonaniu piosenki. Co do Piecyka to koleś jest nieźle zakręcony i przez to ciekawy, ale nie przepadam za wysokimi głosami, więc chyba tak średnio na jeża będę mu kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.9 14.04.05, 23:37 Fakt. Ale wyglądał na jeszcze młodszego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
al-bundy Drogie Panie 14.04.05, 18:25 Nie znacie się baby, bluzeczka była zdecydowanie bardzo seksowna, sama Joasia śliczna, dużo ładniejsza od młodszej siostry Beaty Kozidrak i w dodatku nie dała się zeszpecić stylistom :P Szkoda, że Śliski i Gębofon wystąpili w jednym odcinku, pozbawili Joasię pewnego finału... Facet wam to mówi - Dominika Kasprzycka, Magda Ziółkowska i Joasia Stach to najładniejsze dziewczyny tej edycji! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: Drogie Panie 14.04.05, 18:32 Co do urody Joasi to się zgadzam, co do bluzki to już nie - była łagodnie mówiąc nieciekawa. Kobieta Ci to mówi :). Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Drogie Panie 14.04.05, 18:37 A mi się wydaje, że i Ty i my mamy rację, bo seksowne rzeczy bardzo często są w złym guście. Albo nawet w bardzo złym, jak tym razem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: Drogie Panie 14.04.05, 23:33 > Nie znacie się baby, bluzeczka była zdecydowanie bardzo seksowna, sama Joasia > śliczna, dużo ładniejsza od młodszej siostry Beaty Kozidrak i w dodatku nie > dała się zeszpecić stylistom :P Szkoda, że Śliski i Gębofon wystąpili w jednym > odcinku, pozbawili Joasię pewnego finału... Facet wam to mówi Zgadzam sie w 100% :-) > Dominika Kasprzycka, Magda Ziółkowska i Joasia Stach to najładniejsze > dziewczyny tej edycji! ;) No, bylo jeszcze kilka ladnych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś