Dodaj do ulubionych

NIE LUBISZ BIG BROTHER?

IP: 193.91.75.* 20.04.01, 10:03
Przede wszystkim nie panikuj! To, ze wszyscy wkolo uwielbiaja Big Brother, a ty
nie nie oznacza jeszcze, ze z toba jest cos nie wporzadku. Rozumiem, ze w
przeciwienstwie do innych ludzi nie jestes w stanie pojac ich fascynacji
programem Big Brotherem. Powiem Ci wiec w ten sposob: Moze nie masz zmyslu do
ODCZUWANIA Big Brothera. To tak, jak na przyklad ktos nie ma zmyslu do
odzuwania i fascynacji pilka nozna. Jeden uwielbia drugi mowi o tym: to jest
gowno. I obaj maja racje, ze swojego subiektywnego punktu widzenia. I ja Cie
moge zapewniac, ze z punktu widzenia psychologii behawioralnej, psychologii
ogolnej, socjologii a takze z punktu widzenia zwyklej rozrywki BIG BROTER to
rzecz po prostu genialna, tchnaca 21 wiekiem epopeja ludzi zwyczajnych, ale Ty
i tak sie nie zgodzisz - ok, w porzadku. Proponuje Ci: obejrzyj kilka odcinkow
BEZ ZLEGO NASTAWIENIA. Jesli dalej ci sie nie bedzie podobalo odpusc sobie.
Niektorzy po prostu nie znosza "pilki noznej"...
Pozdrowka :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Daniel Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 11:03
      A co do tego gowna ma psychologia behawioralna? Chyba tyle co trabant do mercedesa...
    • Gość: Mars Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: 195.136.25.* 20.04.01, 11:28
      Gość portalu: Pawcio napisał(a):

&#62 Przede wszystkim nie panikuj! To, ze wszyscy wkolo uwielbiaja Big Brother, a ty
      &#62
      &#62 nie nie oznacza jeszcze, ze z toba jest cos nie wporzadku. Rozumiem, ze w
      &#62 przeciwienstwie do innych ludzi nie jestes w stanie pojac ich fascynacji
      &#62 programem Big Brotherem. Powiem Ci wiec w ten sposob: Moze nie masz zmyslu do
      &#62 ODCZUWANIA Big Brothera. To tak, jak na przyklad ktos nie ma zmyslu do
      &#62 odzuwania i fascynacji pilka nozna. Jeden uwielbia drugi mowi o tym: to jest
      &#62 gowno. I obaj maja racje, ze swojego subiektywnego punktu widzenia. I ja Cie
      &#62 moge zapewniac, ze z punktu widzenia psychologii behawioralnej, psychologii
      &#62 ogolnej, socjologii a takze z punktu widzenia zwyklej rozrywki BIG BROTER to
      &#62 rzecz po prostu genialna, tchnaca 21 wiekiem epopeja ludzi zwyczajnych, ale Ty
      &#62 i tak sie nie zgodzisz - ok, w porzadku. Proponuje Ci: obejrzyj kilka odcinkow
      &#62 BEZ ZLEGO NASTAWIENIA. Jesli dalej ci sie nie bedzie podobalo odpusc sobie.
      &#62 Niektorzy po prostu nie znosza "pilki noznej"...
      &#62 Pozdrowka :-)

Chyba przesadziłeś z tą psychologią ! Wolę 100 razy bardziej nawet najbardziej
      beznadziejny mecz naszych ligowców niż te nudziarstwo w TVN. W każdej grze jest
      zawsze jakiś sens i regułu są wszystkim dobrze znane a w BB nie wiadomo o co
      chodzi uczestnikom programu, bo producentom wiadomo - o zysk. Proponuję Ci
      włączyć jakiś dobry film, na pewno przejdzie ci ta durnowata fascynacja
      telewizyjnymi śmieciami. Pozdro!

• Gość: Pawcio Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: 193.91.75.* 20.04.01, 11:43
        &#62 Wolę 100 razy bardziej nawet najbardziej
        &#62 beznadziejny mecz naszych ligowców niż te nudziarstwo w TVN.

A ja na przyklad wlasnie nie znosze pilki noznej, uwazam ja za najwieksza bzdure -
        paru kretynow biega z pilka po trawie :-)

&#62W każdej grze jest zawsze jakiś sens i regułu są wszystkim dobrze znane a w BB
        &#62nie wiadomo o co chodzi

BB to tez gra, ale to prawda, ze Brat za czesto pozwala sobie na wyjatki i ciagle
        zmienia zasady - to wkurwiajace.

&#62 producentom chodzi, wiadomo - o zysk.

A w transmisjach pilki noznej nie chodzi o zysk? WSZYSTKIM WKOLO CHODZI O ZYSK
        JESLI TEGO JESZCZE NIE ZAUWAZYLES TO CIE TERAZ INFORMUJE, ale przy okazji jest
        niezla zabawa (BB), albo jakis koszmar (pilka nozna).

&#62 Proponuję Ci włączyć jakiś dobry film,

Jest bardzo malo dobrych filmow w telewizji, wiekszosc to smiecie, nie warte
        ogladania. Pelne przemocy bzdury. Dobry film to na przyklad: MALENA, TWIN PIKS,
        NIEBEZPIECZNE ZWIAZKI - takich filmow jest jak na lekarstwo. Za to strzelanin,
        morderstw itp bardzo duzo caly dzien - jak to jest ze to nie wzbudza protestow, a
        smazenie jajecznicy przez Alicje te protesty wzbudza :-) ?

No to kolego, nie zgadzamy sie.
        Pawcio

• Gość: siano Wreszcie rozsądny głos IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 11:48
      Witam

Wreszcie jakiś rozsądny głos w dyskusji "za" i "przeciw" BB. Brawo Pawcio. Na
      tym forum brakuje rozmówców, którzy w kulturalny sposób rozprawiają na ten
      temat. Twój głos bardzi mi się podoba - rzeczowo i otwarcie do przewciwników
      BB. Szkoda, że oni nie potrafią dotrzymać poziomu. Choć to też uogólnienie. Nie
      wszyscy anty-BB to ludize nierozsądni.

Pozdrawiam
    • Gość: Pawcio Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: 193.91.75.* 23.04.01, 14:36
      poczytajcie sobie
    • Gość: Pawcio Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: 193.91.75.* 25.04.01, 11:53
      Nie lubisz BB - poczytaj sobie.
      Pawcio
    • Gość: donpedro NIE LUBISZ BIG BROTHER? - Nie lubię i tyle IP: 145.237.237.* 25.04.01, 12:17
      &#62 moge zapewniac, ze z punktu widzenia psychologii behawioralnej, psychologii
      &#62 ogolnej, socjologii a takze z punktu widzenia zwyklej rozrywki
      Z punktu widzenia psychologii można ocenić nie sam program, który po prostu
      schlebia tanim gustom, ale program i jego widzów. Jestem ciekaw TWOJEJ motywacji
      oglądania tej chały, a nie pseudo-naukowych argumentów.

&#62 BIG BROTER to
      &#62 rzecz po prostu genialna,
      "Genialna"??? W której mikrosekundzie emisji??

&#62 tchnaca 21 wiekiem
      Ilustruje jedynie obecne preferencje przeciętnego telewidza, ale na pewno nie
      jest czymś 'tchnącym' nową jakością...

&#62 epopeja ludzi zwyczajnych,
      'Epopeja'? Tasiemcowate dłużyzny, fikcja w miejsce rzeczywistości (a właściwie
      rzeczywistość wirtualna), przyziemne tematy - a Ty mówisz epopeja?

&#62 ale Ty i tak sie nie zgodzisz - ok, w porzadku.
      Rzeczywiście - nie zgadzam się.

&#62 Proponuje Ci: obejrzyj kilka odcinkow BEZ ZLEGO NASTAWIENIA. Jesli dalej ci sie
      nie bedzie podobalo odpusc sobie.
      Obejrzałem, jeszcze w wersji niemieckiej. Ża-łos-ne. W polskiej - jeszcze gorsze.
      Odpuściłem sobie, zanim jeszcze to poradziłeś.

I nie znoszę prób gloryfikowania tej CHAŁY...

• Gość: Pawcio Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? - Nie lubię i tyle IP: 193.91.75.* 25.04.01, 12:56
        &#62 Z punktu widzenia psychologii można ocenić nie sam program, który po prostu
        &#62 schlebia tanim gustom,ale program i jego widzów. Jestem ciekaw TWOJEJ motywacj
        &#62 i oglądania tej chały, a nie pseudo-naukowych argumentów.

Program ogladam, bo jest to program fascynujacy. Pokazuje ludzi zwyczajnych, w
        lekko niezwyczajnych warunkach, za to zwyczajnie sie zachowujacych. Interesuje
        mnie jak sie zachowuja, co robia i mysla prawdziwi ludzie, a w Big Brother mozna
        wlasnie to zobaczyc (nawet jesli ta prawdziwosc jest zachwiana przez kamery i
        nagrode pieniezna.)

&#62 &#62 BIG BROTER to
        &#62 &#62 rzecz po prostu genialna,
        &#62 "Genialna"??? W której mikrosekundzie emisji??

Big Brother jest genialnym, nowatorskim pomyslem. Ludzie z ulicy, zamnknieci w
        domu obserwoawani przez 24 h/dobe. Tego jeszcze nie bylo. Wiesz, ze masz kontakt
        z prawdziwymi ludzmi, nie z aktorami. Nie ma zadnego scenariusza - wszystko sie
        moze zdazyc. A ze czasami jest nudno? - prawdziwe zycie wlasnie jest nudne,
        sklada sie z gadania o niczym i smazenia jajecznicy. Wole ogladac BB niz
        wydumane, pelne idiotycznych akcji, wubuchow itp amerykanskie programy czy filmy.

&#62 &#62 tchnaca 21 wiekiem
        &#62 Ilustruje jedynie obecne preferencje przeciętnego telewidza, ale na pewno nie
        &#62 jest czymś 'tchnącym' nową jakością...

BB tchnie nowoscia, bo czegos takiego jeszcze nie bylo. Nie ilustruje preferencji
        przecietnego telewidza, jest na to zbyt nowatorski, zbyt alternatywny. Wedlug
        mnie w programach telewizyjnych roi sie od filmow i programow, ktorych nie jestem
        w stanie strawic - wydaje mi sie ze to tzw amerykanskie filmy akcji ilustruja
        preferencje przecietnego widza. BB, tak jak kultura TECHNO nalezy jednoczesnie do
        kultury alternatywnej i komercyjnej, jest wysokiej klasy mieszanina.

&#62 &#62 epopeja ludzi zwyczajnych,
        &#62 'Epopeja'? Tasiemcowate dłużyzny, fikcja w miejsce rzeczywistości (a właściwie
        &#62 rzeczywistość wirtualna), przyziemne tematy - a Ty mówisz epopeja?

Nikt im nie mowi co maja powiedziec, wiec jest to autentyk a nie fikcja.
        Epopeja na miare 21 wieku - pieniadze jako najwyzsza wartosc. Bez wznioslych
        idealow i idoli, bo idealow i idoli juz nie ma, albo sa w zaniku (to pamietam z
        socjololgi na UNI).

BIG BROTHER TO BOG BROTHER!
        • Gość: donpedro Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? - Nie lubię i tyle IP: 145.237.237.* 25.04.01, 16:45
          Oj, Pawcio, Pawcio, jesteś naprawdę fanem tego programu, ale niektóre Twoje
          wypowiedzi nie są chyba zbyt przemyślane.
          &#62 Program ogladam, bo jest to program fascynujacy.
          OK, Twój wybór.

&#62 Pokazuje ludzi zwyczajnych,
          Nieprawda, bo niewiele osób zgadza się startować w takim ekshibicjonistycznym
          przedsięwzięciu. Powiem więcej, uważam, że są to ludzi z zaburzoną osobowością, z
          silną potrzebą rozgłoscu i akceptacji (za dużą cenę prywataności - swojego życia
          i ich rodzin także).

&#62 w lekko niezwyczajnych warunkach,
          Warunki są drastycznie niezwyczajne

&#62za to zwyczajnie sie zachowujacych.
          A to już jest nieprawda...

&#62 Interesuje
          &#62 mnie jak sie zachowuja, co robia i mysla prawdziwi ludzie, a w Big Brother mozn
          &#62 a
          &#62 wlasnie to zobaczyc (nawet jesli ta prawdziwosc jest zachwiana przez kamery i
          &#62 nagrode pieniezna.)
          "Prawdziwi" ludzie? A Ty i Twoi koledzy nie są prawdziwi? Dlaczego zwracać uwagę
          na grupkę obcych i wykreowanych ekshibicjonistów?

&#62 Big Brother jest genialnym, nowatorskim pomyslem.
          To 'nowatorstwo' jest mocno dyskusyjne, właściwie wątpliwe.

&#62 Wiesz, ze masz kontakt
          &#62 z prawdziwymi ludzmi, nie z aktorami. Nie ma zadnego scenariusza - wszystko sie
          &#62 moze zdazyc.
          Scenariusz jest - reżyserzy (i sponsorzy w tle) nieźle mieszają, żeby osiągnąć
          różne cele - głównie biznesowe. Wiara w 'prawdziwość' jest, wybacz, naiwna...

&#62 wydumane, pelne idiotycznych akcji, wubuchow itp amerykanskie programy czy film
          &#62 y.
          Zgadzam się z tym kawałkiem 'w całej rozciągłości'.

&#62 Nikt im nie mowi co maja powiedziec, wiec jest to autentyk a nie fikcja.
          Znowu niepoprawna naiwność.
          Z niepotwierdzonej relacji osoby z ekipy TVN wiem, że obecni tam panowie i panie
          po nocach 'odbywają stosunki seksualne' (nie bacząc na różne zobowiązania z
          prawdziwego życia np. małżeństwo), ale reżyserowie nie zgodzili się na emisję
          tych kawałków w obawie o przyszłość programu m.in. protesty prawicowej części
          społeczeństwa. Czyżby działała autocenzura cenzura? Wyrachowanie? Nieśmiało
          zasugeruję, że chodzi pewnie o pieniądze - i właściciela TVN, i pensje ekipy/

&#62 Epopeja na miare 21 wieku - pieniadze jako najwyzsza wartosc.
          To się nazywa raczej degrengolada...
          &#62 Bez wznioslych
          &#62 idealow i idoli, bo idealow i idoli juz nie ma, albo sa w zaniku (to pamietam z
          &#62
          &#62 socjololgi na UNI).
          W takim razie, skoro znasz socjologię, tym bardzie dziwią mnie Twoje pełne
          bezkrytycznego zachwytu wypowiedzi na temat BB.

&#62 BIG BROTHER TO BOG BROTHER!
          A to już zwykła przesada. To nie będzie uprzejme, ale potrzebujesz pomocy.
          To już nie jest problem socjologiczny, ale medyczny.

• Gość: donpedro Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? - Nie lubię i tyle IP: 145.237.237.* 25.04.01, 16:46
          Oj, Pawcio, Pawcio, jesteś naprawdę fanem tego programu, ale niektóre Twoje
          wypowiedzi nie są chyba zbyt przemyślane.
          &#62 Program ogladam, bo jest to program fascynujacy.
          OK, Twój wybór.

&#62 Pokazuje ludzi zwyczajnych,
          Nieprawda, bo niewiele osób zgadza się startować w takim ekshibicjonistycznym
          przedsięwzięciu. Powiem więcej, uważam, że są to ludzi z zaburzoną osobowością, z
          silną potrzebą rozgłoscu i akceptacji (za dużą cenę prywataności - swojego życia
          i ich rodzin także).

&#62 w lekko niezwyczajnych warunkach,
          Warunki są drastycznie niezwyczajne

&#62za to zwyczajnie sie zachowujacych.
          A to już jest nieprawda...

&#62 Interesuje
          &#62 mnie jak sie zachowuja, co robia i mysla prawdziwi ludzie, a w Big Brother mozn
          &#62 a
          &#62 wlasnie to zobaczyc (nawet jesli ta prawdziwosc jest zachwiana przez kamery i
          &#62 nagrode pieniezna.)
          "Prawdziwi" ludzie? A Ty i Twoi koledzy nie są prawdziwi? Dlaczego zwracać uwagę
          na grupkę obcych i wykreowanych ekshibicjonistów?

&#62 Big Brother jest genialnym, nowatorskim pomyslem.
          To 'nowatorstwo' jest mocno dyskusyjne, właściwie wątpliwe.

&#62 Wiesz, ze masz kontakt
          &#62 z prawdziwymi ludzmi, nie z aktorami. Nie ma zadnego scenariusza - wszystko sie
          &#62 moze zdazyc.
          Scenariusz jest - reżyserzy (i sponsorzy w tle) nieźle mieszają, żeby osiągnąć
          różne cele - głównie biznesowe. Wiara w 'prawdziwość' jest, wybacz, naiwna...

&#62 wydumane, pelne idiotycznych akcji, wubuchow itp amerykanskie programy czy film
          &#62 y.
          Zgadzam się z tym kawałkiem 'w całej rozciągłości'.

&#62 Nikt im nie mowi co maja powiedziec, wiec jest to autentyk a nie fikcja.
          Znowu niepoprawna naiwność.
          Z niepotwierdzonej relacji osoby z ekipy TVN wiem, że obecni tam panowie i panie
          po nocach 'odbywają stosunki seksualne' (nie bacząc na różne zobowiązania z
          prawdziwego życia np. małżeństwo), ale reżyserowie nie zgodzili się na emisję
          tych kawałków w obawie o przyszłość programu m.in. protesty prawicowej części
          społeczeństwa. Czyżby działała autocenzura cenzura? Wyrachowanie? Nieśmiało
          zasugeruję, że chodzi pewnie o pieniądze - i właściciela TVN, i pensje ekipy/

&#62 Epopeja na miare 21 wieku - pieniadze jako najwyzsza wartosc.
          To się nazywa raczej degrengolada...
          &#62 Bez wznioslych
          &#62 idealow i idoli, bo idealow i idoli juz nie ma, albo sa w zaniku (to pamietam z
          &#62
          &#62 socjololgi na UNI).
          W takim razie, skoro znasz socjologię, tym bardzie dziwią mnie Twoje pełne
          bezkrytycznego zachwytu wypowiedzi na temat BB.

&#62 BIG BROTHER TO BOG BROTHER!
          A to już zwykła przesada. To nie będzie uprzejme, ale potrzebujesz pomocy.
          To już nie jest problem socjologiczny, ale medyczny.

• Gość: donpedro Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? - Nie lubię i tyle IP: 145.237.237.* 25.04.01, 16:47
            Sorry, ale coś mi się podwajają listy.
    • Gość: mirek Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: *.biaman.pl 25.04.01, 12:35
      Wiesz co?, jak byłem młody(czyli dawno temu niestety), to sami sobie robiliśmy
      taki BB. Wchodziliśmy wieczorami na dach bloku z lornetkami i .... A tak na
      poważnie to wybacz, ale takiego bełkotu dawno nie czytałem. Ktoś Ty, jakiś
      Freud czy co, że stawiasz diagnozę psychoanalityczną. Ogłądasz BB, podglądasz
      sąsiadów czy za przeproszeniem psy na ulicach to twoja sprawa, ale nie próbuj
      najniższych instynktów ludzkich ubierać w bełkot pseudonaukowy. Jako "wybitny"
      psycholog wiesz pewnie, że każdy z nas ma tzw."niskie" instynkty, ale tym się
      różnimy, a przynajmniej powinniśmy, od zwierząt, że potrafimy je kontrolować.
      Idea programów BB opiera się właśnie, moim zdaniem, na totalnej negacji norm
      etycznych, a więc ataku na nasze blokady tychże niskich instynktów ..... ale co
      ja tutaj wypisuję, przecież fanatyka przekonać nie sposób.
      • Gość: Pawcio Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: 193.91.75.* 25.04.01, 12:58
        &#62 ja tutaj wypisuję, przecież fanatyka przekonać nie
        &#62sposób.

Fanatyzm wszelkiego rodzaju jest mi obcy. Ja po prostu
        bardzo lubie ten program.
        Chlopie odpowiedz mi na pytanie: co do diabla robisz na
        forum bb, skoro bb tak ci sie nie podoba???
        P

• Gość: mirek Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: *.biaman.pl 25.04.01, 13:52
          Myslałem, że forum to takie miejsce wymiany poglądów na temat BB - na "tak" i
          na "nie". Czy Ty uważasz inaczej? To po pierwsze, a po drugie to ja nie oceniam
          tego programu jako "dobry i zły". Ja uważam takie programy za manipulację
          normami etycznymi i odwoływanie się do najniższych instynktów człowieka. Na tym
          próbuje się zbić kasę. Ty możesz mieć na ten temat inne zdanie. Jesteś zdaje
          się człowiekiem dorosłym i dostałeś od stwórcy wolną wolę, ale czy nie widzisz
          w tym programie nic zdrożnego dla np. 7-10 latka? Czy ten program jest tym czym
          powinen pasjonować się dzieciak - a tak jest(niestety). Jestem daleki od
          poglądu, że TV powinna wychowywać, ale niech przynajmnie nie szkodzi. Kiedyś
          rzucano chrześcijan lwom na pożarcie, aby ukryć winnych podpalenia Rzymu, teraz
          jest m.in. BB - masz swoje igrzyska.
          • Gość: Pawcio Re: NIE LUBISZ BIG BROTHER? IP: 193.91.75.* 25.04.01, 17:04
            &#62 Myslałem, że forum to takie miejsce wymiany poglądów na temat BB - na "tak" i
            &#62 na "nie".

Dobrze myslales, ale zamiast wymiany pogladow, mamy chamska pyskowke ludzi,
            ktorzy za punkt honoru posatwili sobie oplucie najlepszego obecnie programu
            telewizyjnego. Wogle odnosze wrazenie, ze niektorzy wcale nie chca zadnej wymiany
            pogladow a jedynie chca sie wyzyc.

&#62 tego programu jako "dobry i zły". Ja uważam takie programy za manipulację
            &#62 normami etycznymi i odwoływanie się do najniższych instynktów człowieka. Na tym
            &#62 próbuje się zbić kasę.

Nie wiem skad masz takie poglady. Wogle sie z powyzszym nie zgadzam. Mysle, ze
            telewizja wogle jako taka dziala po to, zeby zbic kase (oprocz nielicznych
            programow pokroju 3 SAT). Jesli chodzi o BB, to konkretniej moze: o co ci
            dokladniej chodzi?

&#62 czy nie widzisz w tym programie nic zdrożnego dla np. 7-10 latka?

Nie widze w tym programie nic zlego dla 7 - 10 latka. Po pierwsze nie sadze, zeby
            tak mlodzi ludzie ten program ogladali. Nie, 7 - 10 latek sie znudzi ogladajac
            Klaudiusza robiacego jajecznice. Siedmiolatek chetniej obejrzy ociekajacego krwia
            i hipernudnego Batmana, Piatek Trzynastego itd.

&#62 poglądu, że TV powinna wychowywać, ale niech przynajmnie nie szkodzi. Kiedyś
            &#62 rzucano chrześcijan lwom na pożarcie, aby ukryć winnych podpalenia Rzymu, teraz
            &#62
            &#62 jest m.in. BB - masz swoje igrzyska.

Na prawde nie wiem o co ci chodzi. Zdaje sie ze jestes skrajnym purytanista
            moralnym.

Pawcio

• Gość: donpedro NIE LUBISZ BIG BROTHER? - Nie lubię i tyle IP: 145.237.237.* 25.04.01, 13:38
      &#62 ogolnej, socjologii a takze z punktu widzenia zwyklej rozrywki
      Z punktu widzenia psychologii można ocenić nie sam program, który po prostu
      schlebia tanim gustom, ale program i jego widzów. Jestem ciekaw TWOJEJ motywacji
      oglądania tej chały, a nie pseudo-naukowych argumentów.

&#62 BIG BROTER to
      &#62 rzecz po prostu genialna,
      "Genialna"??? W której mikrosekundzie emisji??

&#62 tchnaca 21 wiekiem
      Ilustruje jedynie obecne preferencje przeciętnego telewidza, ale na pewno nie
      jest czymś 'tchnącym' nową jakością...

&#62 epopeja ludzi zwyczajnych,
      'Epopeja'? Tasiemcowate dłużyzny, fikcja w miejsce rzeczywistości (a właściwie
      rzeczywistość wirtualna), przyziemne tematy - a Ty mówisz epopeja?

&#62 ale Ty i tak sie nie zgodzisz - ok, w porzadku.
      Rzeczywiście - nie zgadzam się.

&#62 Proponuje Ci: obejrzyj kilka odcinkow BEZ ZLEGO NASTAWIENIA. Jesli dalej ci sie
      nie bedzie podobalo odpusc sobie.
      Obejrzałem, jeszcze w wersji niemieckiej. Ża-łos-ne. W polskiej - jeszcze gorsze.
      Odpuściłem sobie, zanim jeszcze to poradziłeś.

I nie znoszę prób gloryfikowania tej CHAŁY...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka