titerlitury 03.08.05, 15:19 oglądął ktoś wczoraj? mnie urzekł... i do śmiechu i do łez historia, dobrze, ze mamy jeszcze Andrzeja Kondratiuka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowicz.zalogowany Re: Bar pod młynkiem 03.08.05, 19:51 juz chcialem sam zakladac ten temat - fajny film,ciekawi mnie czy sam A.Kondratiuk nie chciał prawdziwej taśmy filmowej,czy po prostu nie stać go było,jeśli to drugie to smutne trochę,że TVP będąca jednym ze współproducentów(zapewne wyłóżyła i tak najwięcej kasy no i pewnie za emisję zapłaciła)nie dała więcej kasy,a np."Glina"był na taśmie filmowej(nie mam nic do "Gliny",ale po prostu szkoda,że tak oryginalnemu,"osobnemu"twórcy ciężko znaleźć pieniądze,na tanie przecieź filmy),właśnie ciekawe ile kosztował "Bar.."obstawiam,że parę tysięcy złotych,do 10-15 tys to już max.,pewnie był tańszy niż odcinek "M jak Miłość"... Wracając do filmu to naprawdę wciągnął mnie - prosta historia,aktorom-naturszczykom parę razy udało się dobrze zagrać,a nawet pewne niedociągnięcia w ich grze wcale nie przeszkadzały,zresztą Iga Cembrzyńska mówiła przed seansem,że A.Kondratiuk chciał zrobić film bliższy dokumentowi,taki paradokument,wuięc może i użycie takiej a nie innej kamery było też tym podyktowane...TVP mogła by zrobić jakiś przegląd jego filmów w sumie nie było ich zbyt wiele do tej pory ok.1:20 w nocy był reportaż z kręćenia tego "Baru..."(zaraz po dokumencie o K.Lupie - tego oglądałem tylko końcówkę jak Lupa przeklinał najgorszym mięsem:))w reportażu o Kondratiuku - sam twórca mówił,że wyszedł mu trochę reality-show(którego zresztą nie lubi) z "Baru pod młynkiem":ponoć te kupony duzego lotka byly naprawdę wysłane za pieniądze uzyskane ze sprzedaży puszek,czasem odpowiadał szczerze na pytania,a czasem zmieniał temat.Ogólnie ciekawy,ale i tak nie zawiele się można było o nim dowiedzieć - jak nie chciał odpowiadać to się "ukrywał". Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Bar pod młynkiem 04.08.05, 10:11 ha! ciesze się, ze ktos tez tak ciepło odebrał "Bar...". Historia i wzruszyła i rozbawiła do łez. Szkoda, ze takie filmy kręci sie za pieniądze TVP. lub przy ichj współudziale raz na parę lat, zaś głównie pieniądze podatnika idą na "Kochamy polskieseriale", "M jak miłość" itp. Czekam na wydanie filmu na DVD - kupie chetnie pierwszą kopię. Mnie taśma, na której rejestrowano nie przeszkadzała - włąsnie podkreślała paradokumentalny charakter filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
misza.patiomkin Re: Bar pod młynkiem 04.08.05, 10:51 Film był piękny. Zresztą jak niemal każdy Kondratiuka. Jeden z ostatnich oryginalnych twórców, którego jedynym celem nie jest nabicie swoich kieszeni. Lubię też filmy jego brata, Janusza. Też był jeden w tym tygodniu, i też niezły. Nie sądzę niestety, że TVP wyda ten film na DVD. Polska to dziwny kraj i tu nie wydje się zbyt ambitnych płyt DVD i CD. Bo po co? dla garstki ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rafstani Re: Bar pod młynkiem 04.08.05, 15:46 Panie Romku, pan uważa, żeby nie zleciał pan na mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: Bar pod młynkiem 04.08.05, 16:06 A jak Pan przewiduje, ile tych piw pan pierd.nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ola2004 Re: Bar pod młynkiem 05.08.05, 15:00 Świetny film - jak to u Kondratiuka - brawo!Czekamy na więcej! Odpowiedz Link Zgłoś