Dodaj do ulubionych

KOMITETY WYBORCZE

11.09.05, 09:41
Nie spodziewałem się, żę ta kampania będzie aż tak agresywna! Oglądam teraz
audycje KW. Polska Partia Narodowa użyła nawet zwrotu w swoim
spocie "dobierzemy im się do dupy". To jest chore:/
Obserwuj wątek
    • tingel-tangel Re: KOMITETY WYBORCZE 11.09.05, 12:19
      W Łódzkim, regionalnym bloku wyborczym PPN prezentowała "młode twarze"
      kandytatów do Sejmu. Same zakazane gęby, a jakby tego było mało jednym z
      kandydatów był skinhead w T-Shircie z krzyżem celtyckim.
      • waldemarro84 Re: KOMITETY WYBORCZE 11.09.05, 12:43
        to straszne ze tacy ludzie pchają sie do władzy:/
        idźmy wszyscy głowsować by dać im przeciwwagę bo akurat nacjonaliści maja jeden z najwierniejszych i zdycyplinowanych elektoratów
    • wrocek71 Re: KOMITETY WYBORCZE 11.09.05, 12:36
      A dzisiejsza sex-bomba, kandydatka bodajże z Lublina? Łoł:))
      • fanta9 Re: KOMITETY WYBORCZE 11.09.05, 15:36
        łał! będę na nią głosować!

I na tego luja, co z więzienia wyszedł!
    • michal_82 Re: KOMITETY WYBORCZE 11.09.05, 16:51
      Beznadziejne są te prezentacje. Zdaje się 10 miut na każdą listę. I tak Partia
      Demokratyczna ten czas wykorzytsła na emisję chyba wszystkich swoich 30/45-
      sekundowych spotów. Każdy zaczynał się tak samo wypowiedzią Frasyniuka, a potem
      Hausnera z wielkimi oczami spod okularów lub zmęczonego w głosie i z wyglądu
      Mazowieckego. Potem coś nowego i na zakończenie ponownie Frasyniuk ze źle
      zakacentowanym wyrazem "polityka". Zresztą wszyscy nie potrafię poprawnie
      zakcentować we spotach każdej partii, no chyba, że jest profesjonalny lektor.
      Różnica niewielka miedzy spotami i można mieć wrażenie, że to jakieś pranie
      mózgu.

Potem była Polska Partia Narodowa i wielki napis w rogu ekranu "Lista nr. 2. Nr
      z kropką. Tezy typu minimalna płaca prawie 1700 złotych i tym podobne. I znowu
      ten Daniel Podrzycki szuka wojej szansy. Głupio oceniać po wyglądzie, ale budzi
      on we mnie jakiś niepokój, że to strasznie zacietrzewiony człowiek i
      przeciwnik w poglądach to wróg numer 1 do likwidacji.

Potem Socjaldemokracja. też kilkunasto sekundowe spoty jeden po drugim. już nie
      wszystkie takie same, ale mniej więcej 3 typu w ielu wersjach, z czego 90% do
      piosenki Mezo. Ale ogólnie ok.

I potem PiS i mina i wypowiedź Lecha Kaczyńskiego w tonie jakby miał kogoś
      zaraz zabić.
      • 9ton Re: KOMITETY WYBORCZE 12.09.05, 10:33
        najbardziej podobało mi się zakończenie spotów Korwina-Mikkego: cyt."
        Usłyszeliście całą prawdę, a teraz przygotujcie się na same kłamstwa" -
        rozbawiło mnie to, szkoda tylko, że przed następnm spotem pokazali planszę z
        napisem o komitetach wyborczych.
        tak na margoinesie, ten koleś co wyszedł z więzienia był świetny! patrzyłemna
        to z otwartą gębą. nie mogłem uwierzyć, że to dzieje się w realu. tak
        prymitywnej treści nie widziałem od poprzednich wyborów (wpadła mi w ręce
        ulotka jakiegoś buraka z samoobrony, który napisał w życiorysie, że podczas
        odbywania zasadniczej służby wojskowej zdobył pierwsze miejsce w pułku za
        prowadzenie i obsługę transportera opancerzonego!!! do dopiero jest
        osiągnięcie. dodam jeszcze że kolo został (p)osłem. )
        świetna była ta posłanka z lublina, która spacerując w biustonoszu
        (autentycznie, myslałem, że ona ma na wierzchu biustonosz) naciągała na kawę w
        swoim lokalu :)))))
        lubie tez ogladać macierewicza bredzącego o rozliczeniu przeszłości
        bez takich spotów byłoby nudno!
        pozdrawiam i czekam na następne
        • pc1935 Co za dużo to niezdrowo 13.09.05, 00:06
          9ton napisał:

> tak na margoinesie, ten koleś co wyszedł z więzienia był świetny! patrzyłemna
          > to z otwartą gębą. nie mogłem uwierzyć, że to dzieje się w realu.

Na Ale Kino! jest seria rozmów z aktorami amerykańskimi "Za drzwiami Actors
          Studio". W programie z Markiem Wahlbergiem (np. Złoto pustyni, Włoska robota)
          gość ze WSTYDEM opowiadał o tym jak był w ganagu, był przestępcą i czego
          nauczyło go więzienie. Popularnemu aktorowi było wstyd przed własną córeczką, że
          siedział w więzieniu i żałował, że nie może głosować w wyborach!

Jak porównuję to z postawą działacza PPN to nie jest mi do śmiechu.

> świetna była ta posłanka z lublina, która spacerując w biustonoszu
          > (autentycznie, myslałem, że ona ma na wierzchu biustonosz) naciągała na kawę w
          > swoim lokalu :)))))
          > lubie tez ogladać macierewicza bredzącego o rozliczeniu przeszłości
          > bez takich spotów byłoby nudno!

I tacy kandydaci są dowodem na to, że w Polsce jest wolność. Przynajmniej wolno
          publicznie robić z siebie idiotę.

Cała odpowiedzialność spoczywa na obywatelach - to my musimy wybrać tych
          najlepszych spośród tych, którzy są sensowni. Skupianie uwagi i ekscytowanie się
          ponad miarę PPN, Korwin-Mikkem czy Macierewiczem grozi powtórką fenomenu
          Samoobrony, którą przecież na poważną partię wykreowały media. Niestety ci,
          którzy najgłośniej krzyczą o naprawie obyczajów w polityce, ostentacyjnie
          zlekceważyli widzów, zawierzyli specom od kolorowych obrazków i pozlepiali
          wszystki swoje reklamówki w dłuższe kawałki. Szefostwa PD i SDPL naprawdę sądzą,
          że jak powtórzą 10 razy ten sam klip to jego bohater zyska na wiarygodności?

Osobiście wolę chropawe, amatorsko reżyserowane i źle skadrowane materiały
          kandydatów lokalnych w TVP3. Ludzie w nich występujący są zwyczajnie autentyczni
          w swojej amatorszczyźnie. Jeśli ktoś wybija się z tej szarzyzny i "ykania", to
          znaczy że naprawdę chce czegoś ważnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka