Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski

18.10.02, 11:07
Oglądałem w ostatni czwartek Idola. Całkiem przypadkiem, gdyż nie przepadam
za tym programem. Zbulwersowała mnie jednak pewna rzecz. Rozumiem, że ten
program jest robiony dla kasy, ale to, jak się zachowuje Wojewódzki, jest
bardzo lekko mówiąc niesmaczne. Przytoczę może kilka jego wypowiedzi,
częściowo z ostatniego programu. Mam nadzieję, że ich sens zachowam.

- śpiewasz fajnie. ale czas na Bajm już minął. Ja Bajmu nie słucham, zatem
uważam, że nie powinnas śpiewać.
- nie umiesz śpiewać, nie masz pojęcia o muzyce i brzydko wyglądasz
- obrzygałaś mnie tą interpretacją
itp. itd.

Nigdy nie usłyszałem z ust jurorów tego programu. no może z wyjątkiem tej
kobiety, jakichkolwiek merytorycznych uwag. Wszystko to jest próbą robienia
docinek w stylu: "Wyborcza jest fajną i dobrą gazetą, ale nie nadaje się do
czytania, bo jej naczelny ma na imię Adam". A co wy sądzicie o Idolu i jego
jurorach?
Obserwuj wątek
    • Gość: makary Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: proxy / 193.0.117.* 18.10.02, 11:41
      poza tym mówi to z psychopatycznym wyrazem twarzy
      kiedyś to się jeszcze uśmiechał
      dziś myśli, że ma władzę, a może raczej wadze
      jak to ktoś powiedział kiedyś - władza (wadza) absolutna absolutnie demoralizuje

Innych jurów odzywki KW w sposób widoczny denerwują
      • Gość: Kuba_Wr Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.barlinek.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 12:22
        Żal mi się zrobiło Jacka Cygana. Po tym, jak KW zjechał panienkę do tego
        stopnia, że mało jej nie powiedział "jesteś brzydka i śmierdzisz" (przepraszam,
        jeśli kogoś uraziłem), musiał mu przytaknąć dla świętego spokoju
    • Gość: P-77 Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 12:09

Tak a propos przywołanego cytatu o Bajmie – o ile pamiętam to w czerwcu Kuba W.
      prowadził koncert inaugurujący MTV Classic, gdzie wystąpił Bajm i Kuba go
      zapowiadał. Wątpię by mówił to samo co w „Idolu” pewnie pozwolił sobie na
      kompletną wazelinę. Dlatego to co prezentuje to taka trochę odwaga
      szczekającego kundelka. Ale nie sposób odmówić mu inteligencji. W sumie jednak
      facet nie umie się zachować. Ilekroć pozostali jurorzy go przegłosowują pozwala
      sobie na demonstracje a la Lepper i uwagi typu „zniszczę cię w Warszawie”. Czy
      nie dociera do niego, że nie jest nieomylny.?

• Gość: makary Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: proxy / 193.0.117.* 18.10.02, 12:12
        Kiedyś podobała mi się poza pyskatego dowcipnisia
        Ale ostatnio KW leci ślina z pyska.
      • beciab Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 18.10.02, 15:15
        Oglądając wczorajszy odcinek, nie jestem pewna, czy przypadkiem Wojewódzkiemu
        nie możnaby tej inteligencji odmówić. Można krytykować, można być uszczypliwym,
        złośliwym. Zniosę "lekkie" chamstwo, ale to co zaprezentował wczoraj,
        przekroczyło wszelkie granice.
        Najbardziej widoczne było to w przypadku dziewczyny śpiewającej "Unbreak my
        heart". Osobowość panie Kubo nie polega tylko i wyłącznie na krzyku, gnojeniu
        ludzi. Osobowość to także umiejętność milczenia i wysłuchiwania nawet tak
        głupich uwag. Myślę, że ta dziewczyna ma dużo ciekawszą osobowość niż pan K. i
        na pewno jest inteligentniejsza.
    • mp612 Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 18.10.02, 14:35
      O właśnie - nie zauważyłem wcześniej tego wątku i rozpocząłem nieopatrznie
      nowy. Oto co napisałem:
      tytuł wątku: Kuba Wojewódzki - dlaczego jest takim chamem?
      "Rozmumiem, że musi mówić prawdę w Idolu ludziom, którzy się wygłupiają ze
      śpiewaniem. Ale powiedzenie do p. Eli Zapendowskiej "Ciebie się wytnie" to
      już szczyt chamstwa i ignorancji. Dlaczego ktoś mu nie zwróci uwagi? Myślę,
      że sobie nieźle nagrzebie takim zachowaniem. Wydaje mu się, że wypełnia jakąś
      misję. Ale cel nie uświęca środków. Trochę się za daleko zapędził.
      Mógłby to przeczytać, może się opamięta. :)
      Pozdrawiam"
    • Gość: AGA Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.artinfo.com.pl / *.artinfo.com.pl 18.10.02, 14:49
      Czas Bajmu może mija, ale Wojewódzkiego chyba jeszcze szybciej.
      Mnóstwo żenujących osób pojawia się w IDOLU, ale o wyglądzie i osobobowości
      danego człowieka po kilku taktach piosenki wypowiadać się w taki sposób nie
      powinno. Wieczorna ocena dziewczyn śpiewających w kolejności utwory najpierw
      Beaty Kozidrak, a następnie Toni Braxton nie była skierowana do możliwości
      śpiewających, tylko do repertuaru jaki wybrały. Jeżeli mam głos to i w utworach
      z okresu przedszkolnego mogę się sprawdzić. Dla mnie Wojewódzki ostatnimy czasy
      ociera się o granicę przyzwoitości(CHAMSTWO). Jreszcze nie tak dawno prowadził
      programy muzyczne w Polsacie i tak wszystkim wazelinował, a teraz? Realizował
      klipy znanych artystów jak Kowalska, Urszula czy Janowski, by teraz ładować im
      i nie kazać śpiewać młodym ich piosenek bo to archaiczne. Może i stare, ale
      jest grupa młodych którym ten repertuar dla sprawdzenia akurat leży. Trochę
      taktu i spojrzenia w przeszłość Panie KUBO>
      • Gość: Arntzen Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: 217.153.81.* 18.10.02, 16:17
        Nie lubie sie licytowac, ale znacznie wiecej razy pani Zapendwowska powiedziala
        do Wojewodzkiego 'Dam ci w łeb'.
        Chyba zbyt serio podchodzicie do tego programu. Poczytajcie wywiady z
        Wojewodzkim, dlaczego ostro traktuje uczestnikow? Słyszeliscie jego zdanie? To,
        ze powie pare mocnych slow komus kto ma o swoich zdolnosciach wygorowana
        opinie, nie znaczy, ze mysli o takim delikwencie, ze jest nic nie wart.
        Niedawno widzialam fragment z pierwszej edycji kiedy pocieszal chlopaka, ktory
        totalnie sie rozkleil.
        To jest program telewizyjny. Dajecie sie zwodzic negatywnemu wizerunkowi jaki
        sobie wykreowal, roli jaka tam pelni. Popatrzcie lepiej na parlament. To jest
        rzeczywistosc. Czemu sie na to nie oburzacie?
        • beciab Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 18.10.02, 16:53
          To też jest rzeczywistość. Dla nas jest to telewizja, ale pomyśl o tych
          ludziach, którzy biorą udział w eliminacjach. Dla nich to jest rzeczywistość.
          Oczywiście, że do programu idą ludzie, którzy nawet pod prysznicem nie powinni
          śpiewać. Takich ludzi trzeba sprowadzać na ziemię. Ale czy trzeba być aż tak
          chamskim?
          • Gość: Arntzen Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: 217.153.81.* 18.10.02, 17:18
            yyy to nie Obrona Sokratesa ale wysluchajcie samego oskarzonego:
            angora.com.pl/teksty/gadomski/skeleton.ihtml?file=__28-02
            • Gość: ola102 Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.acn.waw.pl 19.10.02, 01:47
              Gość portalu: Arntzen napisał(a):

> yyy to nie Obrona Sokratesa ale wysluchajcie samego oskarzonego:
              > <a href="angora.com.pl/teksty/gadomski/skeleton.ihtml?file=__28-
              02"targe
              > t="_blank">angora.com.pl/teksty/gadomski/skeleton.ihtml?file=__28-02</a>

czy można powołać się na artykuł, w którym od pierwszych zdań odejmuje się KW
              kilka lat z zyciorysu???
              • Gość: Arntzen Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: 217.153.81.* 19.10.02, 01:55
                Chyba nie zrozumiales tematu. Nie wiek Wojewodzkiego jest tu najwazniejszy.
                Ale widocznie innych argumentow nie masz.
                • Gość: Arntzen Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: 217.153.81.* 19.10.02, 01:57
                  Sorry, nie zrozumialAS.
            • kuba_wr Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 19.10.02, 11:04
              Nie znam szczegółów z życia KW, ale ktoś z was na pewno będzie to wiedział: czy
              P. Wojewódzki ma jakiekolwiek wykształcenie muzyczne, czy jego znajomość muzyki
              ogranicza sie jedynie do zrobienia show kilku piosenkarkom?
      • kuba_wr Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 18.10.02, 17:12
        Co bardziej mnie zbulwersowało, nie usłyszałem z jego ust żadnej konkretnej,
        twórczej uwagi, jakie daje przyszłym gwiazdom Jury Drogi do gwiazd. Przecież
        jak może oceniać czyjś śpiew ktoś, kto nie patrzy na to, czy dana osoba jest
        ćwierć tonu pod dźwiękiem, czy goni piosenkę, czy trzyma rytm itp., tylko na
        to, jaki wybrała repertuar, na jakiego ją stać fryzjera i jakich używa perfum
        wychodząc na scenę.

Dalej pisał na razie nie będę, bo chcę się pochamować przed rzucaniem
        przeklenstw pod jego nazwiskiem
        • Gość: Ginny Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 19.10.02, 10:34
          kuba_wr napisał:

, na jakiego ją stać fryzjera i jakich używa perfum
          > wychodząc na scenę.

Fryzjera i permufy- tzn. cały wizerunek sceniczny- to chyba nie wykonawcy
          załatwiają, a specjaliści w studiu...
    • Gość: FiSH Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.kwidzyn.msi.pl 19.10.02, 17:24
      Kuba W. - szczery czy hamski?? Oto jest pytanie. Ale odpowiedz jest tylko
      jedna, wiadomo , że szczery. Skoro do IDOLA przychodzą ludzie którzy na prawde
      nie mają pojęcia o spiewaniu, to dlaczego KUBA ma owijać w bawełne, nie chce
      robić nikomu nadzieji, że ktoś potrafi spiewać, po porstu mówi to co myśli...a
      jesli ktos przychodząc do tego programu nie potrafi liczyć się z tym że może
      zostać ostro osądzony, niech lepiej w ogóle nie startuje.
      • kuba_wr Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 20.10.02, 18:08
        Gość portalu: FiSH napisał(a):

> Kuba W. - szczery czy hamski?? Oto jest pytanie. Ale odpowiedz jest tylko
        > jedna, wiadomo , że szczery.

Czy aby na pewno? Być szczerym, a być chamskim to jest jednak pewna różnica.
        Można komuś powiedzieć - "powinnaś bardziej zadbać o urodę, jeśli chcesz
        występować na scenie", niekoniecznie zaś tak, jak to robi Wojewódzki "jesteś
        koszmarnie brzydka". Innym faktem jest, że Wojewódzki często wygłasza opinie,
        które mało kto odważyłby się wygłaszać po kilku minutach obcowania z kimś.
        W Drodze Do Gwiazd często zdarzają się przypadki, że osoba występująca na
        scenie "pali" utwór, bo akurat ma tremę lub źle dobrała utwór do swoich
        możliwości. Nie znaczy to jednak, że nigdy w życiu nie będzie śpiewać. I Piotr
        Mikołajczyk który moim zdaniem jest naprawdę fachowcem w tym co robi, potrafi
        takie rzeczy wychwycić. Natomiast jeżeli Wojewódzki, który po pierwszym
        nieczysto wyciągnętym dźwięku stwierdza, że ktoś nie ma pojęcia o muzyce,
        posuwa się chyba troszku za daleko.
        Kolejną kwestią jest różnica między szczerością, a mówieniem nieprawdy.
        Przecież trzeba być chyba chamem pokroju KW, żeby nie znajdując żadnego
        racjonalnego argumentu przeciwn danej osobie, skreślać ją
        krótkim "rzygasz", "jesteś brzydka" itp.

> Skoro do IDOLA przychodzą ludzie którzy na prawde
        > nie mają pojęcia o spiewaniu, to dlaczego KUBA ma owijać w bawełne, nie chce
        > robić nikomu nadzieji, że ktoś potrafi spiewać, po porstu mówi to co
        myśli...a
        > jesli ktos przychodząc do tego programu nie potrafi liczyć się z tym że może
        > zostać ostro osądzony, niech lepiej w ogóle nie startuje.

Ostro, a zgodnie z prawdą, to jest pewna różnica, jak zresztą wyżej napisałem.
    • mp612 Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 19.10.02, 19:49
      Wracając do tego wątku, trzeba zauważyć, że szczerość nie wyklucza chamstwa.
      Tak - Kuba Wojewódzki jest szczery, ale jest też chamski. Ela Zapendowska też
      jest szczera - ale kulturalna. Można mówić prawdę na kilka sposobów. On wybrał
      taki sposób - bo jego charakter jest taki, albo bo taki być musi dla potrzeb
      programu (czarny charakter). Uważam, że jego sposób można określić właśnie
      przymiotnikiem "chamski", co w żaden sposób nie pomniejsza jego inteligencji,
      polotu, szczerości i tego że w większości przypadków ma rację. Ale uważam, że
      zabrnął za daleko. Jeżeli to się nie zmieni, to może mieć problemy w pracy.
      Zbyt wielu wrogów będzie miał i będzie się źle kojarzył. Nie wiem jakim jest
      człowiekiem, ale w mediach nie ma to zbytniego znaczenia. Po prostu takim
      pokazuje go program i takim będzie postrzegany, choćby w rzeczywistości był
      bardzo wrażliwy i delikatny. Albo musi zmienić swój sposób postępowania albo
      pogadać z producentami Idola o pokazaniu go też z tej lepszej strony.
      Pozdrawiam
      • prezes24 Kuba Wojewódzki - chamski i przemądrzały 19.10.02, 22:49
        Dzisiaj w Polsacie widziałem powtórkę jego show !
        To było tak żenujące, że aż mnie i żonie szczęki opadły.
        Njbardziej przeraził nas jakiś debil w pruskim mundurze opowiadający o
        pierdzeniu.
        Kuba umie TYLKO wygłaszać wredne uwagi, a to za mało i jego gwiazda zgaśnie
        szybciej niż Michała Wiśniewskiego.
    • Gość: Aguś Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: nat:* / 192.168.2.* 20.10.02, 22:19
      Wydaje mi się, że nic nie rozumiecie. Program Idol jest programem
      licencjonowanym, jako taki ma bardzo sztywne reguły - w każdym kraju, w którym
      był emitowany znajdziecie Kubę Wojewódzkiego. Od reguł narzuconych przez
      twórców tego typu programów mogą być mniejsze lub większe odstępstwa, jednak
      jeżeli chodzi o rysy psychologiczne prezenterów, jurorów itp. nie ma
      praktycznie żadnych odstępstw. Kuba Wojewódzki ma być po prostu kontrowersyjny,
      chamski i krzykliwy. Tego wymaga formuła programu, w takiej formie bowiem
      uzyskuje najlepszą oglądalność. TVN kupiło Idola za ciężkie pieniądze i musi
      się trzymać warunków licencji. Wraz z prawem do emisji kupili receptę na
      oglądalność - zachowania jurorów, ich sposób wypowiedzi są częścią tej recepty,
      zostały wcześniej zaprogramowane przez sztab socjologów i na pewno nie są
      przypadkowe.
      Proponuję więc słuchać wypowiedzi Kuby z przymrużeniem oka. On po prostu musi
      się dostosować do narzuconego mu rysu psychologicznego. Oczywiście jego
      predyspozycje nie są bez znaczenia... Nie dajmy się manipulować!
      Swoją drogą, "Droga do gwiazd" też jest kupiona, w każdym innym kraju, gdzie
      jest emitowana znajdziecie Wielką Gwiazdę, Autorytet z Wytwórni Muzycznej i
      Gościa. I w każdym kraju zachowują się identycznie.
      Myślę, że Kuba nie jest taki straszny jak go malują.
      • Gość: Michał TVN kupiło "Idola" ? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 22:50
        Jeżeli reszta informacji jest równie wiarygodna, jak ta powyżej,
        to nie ma o czym gadać !

PS : Kuba "zabłysnął" nie tyle "Idolem", ale swoim ostatnim show, jego WŁASNYM
        pomyśle !
        • Gość: Aguś Re: TVN kupiło 'Idola' ? IP: nat:* / 192.168.2.* 20.10.02, 23:28
          TVN kupiło Idola i jest to zupełnie naturalne - każda szanująca się telewizja
          kupuje sprawdzone pomysły. Idol ma sporą oglądalność wszędzie na świecie i
          przypuszczam, że TVN nieźle zapłaciło za prawo do emisji. Podobnie zresztą było
          z Big Brotherem - ale to chyba wszyscy wiedzą (podobno prawo do emisji
          kosztowało kilka milionów zielonych). Kto uważa, że im się nie połaciło? Te
          wszystkie SMS-y. audiotele itd...nie mówiąc o wpływach z reklam.
          Każdy też wie, jak się skończyła historia z "Dwoma Swiatami" - autorskim
          pomyśle Polsatu. Nie musieli płacić za licencję, ale też wiele nie zarobili...
          Na tym przykładzie widać, jak ważne jest dostosowanie się do sztywnych reguł
          pomysłu na dany program. Każde poważne odstępstwo od kanonu jest ryzykowne. A
          przecież "Dwa Swiaty" to niby to samo co "Big Brother"...
          Dlatego też Polsat nie bawi się już w autorskie tanie przeróbki i kupiło "Bar".

Co do programu Wojewódzkiego, myślę, że długo nie pociągnie. Brakuje tam
          właśnie chamstwa i agresji, czyli tego, czym się tak bardzo emocjonujemy. Myślę
          zresztą, że emitowany jest niejako na próbę, lub też do czasu
          zakończenia "Idola".

Ja osobiście lubię napastliwość Wojewódzkiego w "Idolu", mimo że zdaję sobie
          sprawę, że jego zachowanie zostało wcześniej zaprogramowane przez jakiegoś
          psychologa ze Stanów. Jedyne co mi się nie podoba to nijakość samych idoli. Jak
          się okazuje prawdziwym idolem jest Kuba.
      • Gość: Margaret Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 21.10.02, 00:11
        Gość portalu: Aguś napisał(a):

. TVN kupiło Idola za ciężkie pieniądze i musi
        > się trzymać warunków licencji.

Nie Tvn-tylko Polsat. Polsat"Idol"Tvn-wspomniana przez Ciebie"Droga do gwiazd"
        pzd

a-a propos tematu, Wojewódzki przesadza...odpowiedz-chamski.
        • Gość: Aguś Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: nat:* / 192.168.2.* 21.10.02, 00:21
          Rzeczywiście mi się porąbało - sorry. To znaczy, że Polszit wziął się za siebie
          na poważnie!
    • Gość: jarek plastikowy bufon i cham IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 23:05
    • kuba_wr Czy KW to marionetka w rękach psychologów? 21.10.02, 08:51
      Oglądałem wczoraj IDOLA i nie mogłem uwierzyć? KW obrócony o 180 stopni?
      Zamiast przekleństw jakies złote, filozoficzne myśli. Kilka razy krótkie "tak"
      lub "nie" bez wazeliny czy gnojenia. Jestem w szoku! Czyżby ktoś nim aż do tego
      stopnia manipulował?
      • Gość: Arntzen Re: Czy KW to marionetka w rękach psychologów? IP: 217.153.81.* 21.10.02, 09:45
        Jesli ktos tu manipuluje, to sam Kuba, ktory stworzyl kreacje na miare Emmy
        za 'Najlepsza negatywna postac telewizji'. Ma talent skoro tylu przenioslo jego
        wizerunek na rzeczywistosc.
        A wracajac do castingu z Idola w Krakowie, to ja odebralam Wojewodzkiego
        odwrotnie. Wlasnie tam mial niezbyt dobry humor i kosli ostro.
    • Gość: toms Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: 217.153.60.* 21.10.02, 09:59
      uwazam ze co do niektorych osob to i tak bardzo lagodnie sie odnosza

wyobrazcie sobei ze szukacie ludzi na stanowisko lektora i jestescie gotowi
      zaplacic
      tej osobie sporo kasy i oczekujecie wysokich umiejetnosci poczym
      przychodzi do was osoba ktora stwierdza ze sie nadaje i swietnie potrafi czytac
      po czym zaczyna dukac sylabami wyraz po wyrazie
      i tak jest w idolu ! czy teraz powiecie tej osobie :
      "no ladnie pan/pani czyta ale niestety nie moge pani przyjac do pracy"
      czy moze bedziecie wkurzeni ze ktos robi sobie jaja z was marnuje wasz czas i
      ma
      jeszcze za wysokie mniemanie o sobie ???

z tego co widzialem na razie to na poziomie 1 dziesiatki to moze maksymalnie 2
      osoby sa
      reszta ludzi spiewa kiepsko a jeszcze wiecej spiewa tragicznie i pojawienie sie
      tych oob w tym programie
      nalezy traktowac jako robienie sobie jaj z ludzi i tyle
      wiec jak oni robia sobie z nas jaja to niech jury powie im jasno i dobitnie ze
      sa beznadziejni zeby nie robili sobie wiecej nadzieji
    • mazuz1 Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski 21.10.02, 11:08
      Kto to wogóle jest? Ten Kuba W. Uważam że to jest przykład aroganckiego
      pozbawionego odrobiny kultury prostaka. To że jest inteligentny to wcale nie
      jest powód aby nawet w niewielkim stopniu poniżać innego człowieka. Wygadany
      to on jest, ale autorytet muzyczny wcale. Kto go tam zaprosił i po co? Dziwię
      się uczestnikom programu że mu jeszcze nikt nie odpyskował, albo to celowo
      wycinają . Gdyby na mnie trafiło to Kubuś by się wstydził na ulicy pokazać.
      Prostactwo i chamstwo- taki jest Kuba Wojewódzki
    • Gość: P-77 Re: własne wnioski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 12:30
      Jeśli rzeczywiście w każdym „Idolu” w jury mają zasiadać członkowie według
      klucza – jeden inteligentny cham, jeden „młody gniewny”, jeden profesjonalista –
      teoretyk i ktoś w rodzaju Jacka Cygana ( taki przyjacielsko nastawiony brat –
      łata) to trzeba przyznać – w polskiej edycji jurorzy są dobrze obsadzeni. Choć
      zdaje się to nie do końca tak bo w innych edycjach w jury zasiadali wokaliści,
      u nas przyjęto zasadę, że skład jury jest w pełni spoza branży muzycznej, być
      może dlatego aby członkowie komisji nie kierowali się własnym interesem i nie
      utrącali potencjalnych konkurentów.
      Na podstawie castingów I i II edycji można wyciągnąć pewne wnioski
      -jeśli wszyscy jurorzy są na „nie”, to nic z tego nie będzie (choć można by to
      oczywiście wyrazić kulturalniej). Jeśli wszyscy są na tak, znaczy że kandydat
      jest naprawdę dobry.
      -jeśli jeden juror jest na „tak” o znaczy, że może w przyszłości coś da się
      zrobić. Przy czym zależy kto jest tym jedynym łaskawym – jeśli Cygan, to
      jedynie swoiste otarcie łez, jeśli Leszczyński, to może oznaczać np. że
      kandydat jest słaby wokalnie, ale odważny. Pozostała dwójka z różnych względów
      raczej nie była jedynymi przychylnymi dla kandydatów.
      -jeśli tylko jeden jest na „nie” to też zależy kto. Jeśli jest to Wojewódzki,
      to lepiej się nie przejmować, jeśli Leszczyński albo Zapenowska to dla
      zakwalifikowanych powinno być to poważne ostrzeżenie. Nie zaobserwowałem, by na
      jedynym na „nie” był Cygan, zwykle jeśli jest on przeciw razemz innymi i jest
      to tzw. gwóźdź do trumny
      -wreszcie w razie równowagi można mówić albo o wielkim szczęściu albo wielkim
      pechu, w zależności od tego kto ma dwa głosy.
      Poza tym myśle, że nie można opinii wszystkich jurorów traktować jednakowo.
      Najwyżej oceniłbym p. Elżbietę Z., potem mimo wszystko Leszczyńskiego, poteem
      Cygana a na końcu Kubę W. uprawiającego jak sądzę swoistą sztukę dla sztuki.
    • Gość: johny Re: Kuba Wojewódzki - szczery, czy chamski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.02, 13:49
      wojewodzki jest i szczery i chamski ale kompetentny i konsekwentny czego zupelnie nie widac po leszczynskim ktorego wybory
      moim zdaniem dokonuja sie pod wplywem chwili badz jakiejs sugestii calkowicie pozamerytorycznej
      dobrze ocenilbym zapedowska , cygan ze swoim gustem nie trafia w moj gust ale pelni dobra funkcje w programie,wojewodzki gra pewna
      role owszem kontrowersyjna ale potrzebna-on jest krytyczny ale wie czego chce i ma pewna wizje tzw idola,
      ale leszczynski jest irytujaco glupi jak but, skadinad rozumim ze mozna sie na niego nabrac-dziennikarz z wyborczej te artystyczne
      dredy... chyba sam sie nabral na swoja wlasna ro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka