Dodaj do ulubionych

IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu?

• advokat Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 07.12.02, 13:39
      To znaczy najlepsza jest Agnieszka Szewczyk,ale wydaje mi się,że walka może być
      między Hanią Stach a Gosią Kunc.Faceci jak zawsze na marnym poizomie,jedynym
      który mógłby zostać moim idolem jest Krzysiek Zalewski.Największa żenada finału-
      tytuł przysługujący panom awansującym z dogrywki-Homowi i Aleksandrowi.Aha!
      Spoko jest też jak dla mnie Magda Rejtczak.Wydaje mi się też,że na wstępie może
      polecieć(niestety) ale Bartek Król.
      • Gość: marta Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 14:27
        ale przyznasz, ze Bartek Król ma ciekawy głos?
        • Gość: Advokat Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.net.autocom.pl 09.12.02, 21:20
          Gość portalu: marta napisał(a):

> ale przyznasz, ze Bartek Król ma ciekawy głos?

To do mnie?
          Droga Marto od wczoraj Bartek Król na równi z Agą Szewczyk są moimi faworytami!
          Trzecie miejsce dla Marty Smuk-średnio ją lubiłam,ale wczoraj oprócz Agi i
          Bartka jako jedyna zaśpiewała dobrze.
    • paw8 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 08.12.02, 17:39
      Czy oglądacie niemiecką wersję Idola? Moim zdaniem polscy uczestnicy o niebo
      lepsi od naszych zachodnich sąsiadów. Tylko tam znacznie szybciej się wszystko
      toczy więcej świateł prowadzący także lepsi od naszego Rocka.
      Ale zobaczymy naszego i ich zwycięzcę i wtedy porównamy.
      W soboty o 19 15 na RTL a o kulisach poniedziałki o 20 na VOX.
    • paw8 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 08.12.02, 21:40
      Do jakiej chaty wsadzili tych IDOLI ciekawe czyj to dom reklamują:)niezły to on
      jest.
      Ten Hom dziś śpiewał o Kubie, nieźle odegrane na potrzeby programu dobry chwyt
      na rozgłos co sądzicie?
      • Gość: Kosa Re: IDOL - cd... IP: *.acn.waw.pl 08.12.02, 22:08
        Dziwny dzień w "Idolu", słabiutkie występy, dzisiejsze wypowiedzi Jury to
        ziemia do kwiatów!!! Największym wydarzeniem był oczywiście występ Homa,
        śpiewać nie umie ale jest inteligentny. Swoją prowokacją dosłownie znokautował
        Wojewódzkiego, który do tego stopnia stracił głowę, że do końca programu nie
        opowiedział żadnej historyjki! Myślę, że ten kop w D... wyjdzie mu na zdrowie?!
        Muzycznie kicha, Bartek Król najlepszy, niezła Marta Smuk, Damian(wierzyłem w
        niego) błazenada, piosenka włoska???????! Poprawnie Krzysio Zalewski i
        najmłodsza, dodatkowo oboje zaprezentowali dużą inteligencję, ripostując
        przygłupawe wypowiedzi Jury. Odpadnie któraś z pozostałych dziewczyn.
        Pozdrawiam.
        • Gość: aga Re: IDOL - cd... IP: *.toya.net.pl 08.12.02, 23:24
          Gość portalu: Kosa napisał(a):

> Dziwny dzień w "Idolu", słabiutkie występy, dzisiejsze wypowiedzi Jury to
          > ziemia do kwiatów!!! Największym wydarzeniem był oczywiście występ Homa,
          > śpiewać nie umie ale jest inteligentny.

I za to go lubie :) Reszta mdla pomimo duzych mozliwosci wokalnych. Z dziewczyn
          najwieksza sympatie darze Agnieszka Szewczyk , jedyna babka z charakterem w tym
          gronie. Najbardziej wkurza mnie od poczatku Marta Smuk , ten wystudiowany
          sexappeal plus grube uda - ochyda ! Ale spiewa baaardzo dobrze. Najwieksze
          rozczarowanie - Gosia Kunc. Dziewcze , ktore TAK zaspiewalo Hendriksa wielbi
          Georga Michaela ( Stewie Wonder nie ratuje sytuacji ) bueee !!!!

• krasnoludek1 Re: IDOL - cd... 09.12.02, 00:54
            No tak, te grube uda to istna zgroza..... Ech kobiety same się szkalują. Dla
            mnie to chodzący seksapil, i nie musiała pokazywać czubka stopy, żebym tak
            sądziła.
            Ta dziewczyna wygra Idola, i nie o uda tu chodzi.
            • Gość: aga Re: IDOL - cd... IP: *.toya.net.pl 09.12.02, 14:40
              krasnoludek1 napisała:

Ech kobiety same się szkalują.

"Szkaluja " ? Mam udawac ,ze mi sie podoba tylko dlatego ,ze jestem kobieta ?
              Hipokryzja jest ok ? :((

Dla
              > mnie to chodzący seksapil

Wlasnie : dla ciebie. Nie musisz sie obrazac jesli ktos mysli inaczej. Dla mnie
              to typ zdeterminowanej nudziary.

, i nie musiała pokazywać czubka stopy, żebym tak
              > sądziła.

Ja w ten sposob odbieram Agnieszke Szewczyk :)

> Ta dziewczyna wygra Idola,

To juz wiadomo ?

i nie o uda tu chodzi.

Chodzi o caloksztalt. Jednak to program bardzo komercyjny .
              • krasnoludek1 Re: IDOL - cd... 09.12.02, 17:05
                Najmilsza Ago!

Mylisz pojęcia. Ja się nie obrażam a dyskutuję. Zauważyłam tylko pewną
                prwidłowość w wytykaniu kobietom wad, przez inne kobiety właśnie. Gorzej z
                facetami prawda?

Udami można wygrać ten program, zgoda. Ale ja najpierw patrzę na człowieka -
                jaki jest, czy ma osobowość, a nie jakie ma uda. To jakaś głupota oceniać ludzi
                w ten sposób. Czy ty chciałabyś być tak oceniana? Na co Ty zwracasz uwagę? Czy
                o nie śpiewanie tutaj chodzi? Najpierw widzę głos i osobowość Marty a na końcu
                jej wygląd. Howgh!
          • devojce Re: IDOL - cd... 09.12.02, 15:59
            Gość portalu: aga napisał(a):

> Gość portalu: Kosa napisał(a):
            >
            > > Dziwny dzień w "Idolu", słabiutkie występy, dzisiejsze wypowiedzi Jury to
            > > ziemia do kwiatów!!! Największym wydarzeniem był oczywiście występ Homa,
            > > śpiewać nie umie ale jest inteligentny.
            >
            > I za to go lubie :)

Ja zdecydowanie też. Śpiewa średnio ale ma pomysł. Będę kibicowała mu do końca.
            Wydaje mi się, że facet z przymrużeniem oka traktuje cały ten wyścig po sukces.
            I chwała mu za to.

Moją faworytką nadal jest Marta Smuk. Fantastyczny głos.

POzdrawiam
    • Gość: Gosia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 09.12.02, 08:18
      No i się zawiodłam... Myślałam, i byłam pewna, że Damian powali wszystkich na
      kolana a tu...cieniutko. W ogóle ten koncert był na wyjątkowo niskim poziomie,
      nie tego się spodziewałam. Wyjątek stanowiła Agnieszka, Marta Smuk no i nasz
      ulubiony HOM... Nie umie śpiewać, IDOLEM nie będzie, ale mam nadzieję, że
      zostanie do końca, bo to, co zrobił w niedzielę, po prostu zwaliło mnie z nóg.
      Dzięki niemu ten program żył no i prawdę mówiąc dawno się tak nie uśmiałam...:)
      SMS-a wysłałam na Damiana, ale nie dlatego, że podobał mi się, tylko po to,
      żeby przeszedł dalej i hmmm... miał szansę się poprawić.

P.S Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę... Perdono... Nie mam pojęcie, gdzie
      Damian wyczytał, że to znaczy "Przepraszam"... W tej piosence
      akurat "przebaczał", ale mniejsza z tym...
      • isis! Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 10.12.02, 18:13
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> P.S Nie wiem czy ktoś zwrócił na to uwagę... Perdono... Nie mam pojęcie,
        > gdzie Damian wyczytał, że to znaczy "Przepraszam"... W tej piosence
        > akurat "przebaczał", ale mniejsza z tym...

To nie on powiedział, tylko Rock mu zasugerował, a on nie zareagował. Ale
        mniejsza z tym.
    • paool Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 09.12.02, 08:52
      wydaje mi się, że zwycięży facet, bo w I ed. zwyciężyła Ala. No, z iinej strony
      jeszcze, to przecież dziewczynku kupują płyty i kochają się w gwiazdorach.
      Ale z drugiej strony, można nie wygrywać Idola i być na rozkładówce ( w Bravo?)
      • iiga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 09.12.02, 18:47
        Bradzo bym chciala zeby wygral HOM!!!!!
        wykazuje fajne poczuccie humoru, jest interesujacy!!!

naparwde nadaje sie na idola

• Gość: SG Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 09.12.02, 19:28
          iiga napisała:

> Bradzo bym chciala zeby wygral HOM!!!!!
          > wykazuje fajne poczuccie humoru, jest interesujacy!!!
          >
          > naparwde nadaje sie na idola
          >

Tylko nie umie za grosz śpiewać...
          • malwin1 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 11.12.02, 11:26
            Mnie podoba sie tylko taki ktoś, komu na tym zależy. A w ostatnim konkursie
            IDOLA tak naprawdę zależało na tym Bartkowi Homowi i Agnieszcze Szewczyk. Oni
            naprawdę myśleli co i dla kogo będą śpiewać. I chwałą im za to.Cała reszta
            śpiewała tylko dla jury, a przecież NASZEMU Idolowi winno zależeć przede
            wszystkim na naszym zdaniu i opinii.
            Podobno najlepsi w wokalu są śpiewacy operowi, ale czy to oznacza że są naszymi
            idolami ? Oczywiscie że nie. Dlatego choćby nie wiem jak pięknie, czysto i
            profesjonalnie zaśpiewałą Marta,Gosia, Hania czy Damian, jeżeli będzie im
            zależeć wyłacznie na piątce ze śpiewu, nie wygrają naszej sympatii. Prawda?
    • Gość: Lalala Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 10.12.02, 18:05
      Po pierwszym koncercie stwierdzam - ŻENADA i KICZ. Liczyłam na Damiana, bo
      podobało mi się bardzo to, co zrobił z Niemenem, ale sobowtór Enrique
      śpiewający Tiziano Ferro???? Tragedia. Może w niedziele będzie lepiej, ale żal
      pozostaje... Reszta podobnie, żle dobrany repertuar, nic ciekawego, aż do
      występu Homa wiało nudą... Podobała mi się Aga i to ją na razie typuję na
      Idolkę... no i jeszcze może Marta Smuk, fajnie zaśpiewała Marmoladkę...
      Pozdrawiam.
      • sainkho Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 10.12.02, 21:42
        Póki co nie widzę wśród finałowej{już)dziewiątki idola.Podobają mi się
        M.Totoszko i A.Szewczyk,ale nie rzucili mnie jeszcze na kolana.Wierzę,że ktoś
        to w końcu uczyni:-)
        Pozdrówki!
        • forward Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 14.12.02, 08:30
          Może Totoszko, może Król, na dzień dzisiejszy, przed drugim kocertem finałowym.

Forward
          • Gość: chłopak_Nin Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.12.02, 11:10
            moje typy i antytypy:
            -gosia- każdą piosenkę śpiewa lekko, niewymuszenie, z przyjemnością, na pewno
            nie będzie drugą aj, ma ciekawy głos, ale chciałabym zobaczyć jak sprawdzi się
            w ostrzejszym repertuarze
            -hom-uważam, że zarzuty pod jego adresem są nieuzasadnione, chłopak ożywia ten
            program, chce zaistnieć, chociaż ma świadomość, że nie śpiewa najlepiej, nie
            powinien wygrać, ale chciałabym, żeby w następnych programach dalej mnie
            zaskakiwał
            -d aleksander- zbyt egzaltowany, zadufany w sobie, niech wraca do teatru
            -agnieszka- w sumie na równi z gosia, ale gosia bardziej zachwyca
            -metalowy chłopak-zbyt zapatrzony w kulturę metalową(a wręcz tandetny w tym co
            robi), ona zasłania jego prawdziwą osobowość, dopóki nie zmieni repertuaru i
            wyglądu pozostanie dla mnie sztuczny, bez dystansu do życia
            -reszta, ok ,ale bez emocji wiekszych
            • Gość: a_g Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 21:05
              Agnieszka Szewczyk
              Gosia Kunc
              Bartek Król

to po pierwszym koncercie. Zobaczymy co będzie jutro.
    • anutka1 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 15.12.02, 01:16
      widzę Ze Damian Aleksander nie jest tu lubianą osobą - ale jakoś zwrócił moją
      uwagę
    • Gość: pokakulka Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.gim11.lublin.pl / 192.168.1.* 18.12.02, 13:35
      mam trzech faworytów na Idola: Aga Szewczyk, Krzysztof Zalewski i Marta Smuk.
      Najbardziej nie znoszę Kuncowej. Mam nadzieję ,że odpadnie bardzo szybko.
    • Gość: Gosia Po drugim koncercie IP: *.radom.pl 18.12.02, 14:50
      Po ostatnim tegorocznym koncercie moje typowania uległy zmianie. Teraz stawiam
      na Agę Szewczyk i Martę Smuk. Zachwyciła mnie "Georgia", dawno nie słyszałam
      tak świetnego wykonania tej piosenki. Nie zgadzam się za to z opinią
      Leszczyńskiego na temat Agi, dla mnie zaśpiewała to ślicznie, nastrojowo i tak
      jak chciała - wprowadziła uroczy klimat... A co do Damiana...cóż, muszę
      przyznać, że się zawiodłam. Po występie w Spin Clubie spodziewałam się czegoś
      więcej niż durnych czapeczek i źle dobranego repertuaru. Podtrzymuję zdanie, że
      ma świetny głos i chciałabym zobaczyć, co wymyśli dalej... Może wreszcie się
      nie rozcaruję.

Z całego towarzystwa najbardziej denerwuje mnie Gośka, wydaje się być taką
      małą, rozpieszczoną, niewychowaną gówniarą, przereklamowaną przez jury. Ma
      słaby głos, nie potrafi śpiewać szybszych i bardziej dynamicznych piosenek i
      zachowuje się jak by była Bóg wie kim. Mam cichą nadzieję, że odpadnie jak
      najszybciej.

W każdym razie moja finałowa trójka wygląda tak:
      Marta
      Aga
      Trudno powiedzieć (może i Damian, choć już nie wiem, czego mam się po nim
      spodziewać...)
      • agul1 Re: Po drugim koncercie 18.12.02, 15:29

> Po ostatnim tegorocznym koncercie moje typowania uległy zmianie. Teraz
        stawiam
        > na Agę Szewczyk i Martę Smuk. Zachwyciła mnie "Georgia", dawno nie słyszałam
        > tak świetnego wykonania tej piosenki. Nie zgadzam się za to z opinią
        > Leszczyńskiego na temat Agi, dla mnie zaśpiewała to ślicznie, nastrojowo i
        tak
        > jak chciała - wprowadziła uroczy klimat...

Zgadzam się co do obydwu pań:) Marta zaśpiewała cudnie i nawet ładnie
        wyglądała, bo normalnie jest dość brzydka, ale tu zrobili ją fantastycznie.
        Agnieszka też mi się podobała - zaśpiewała inaczej, ale nie źle, bardzo smutno
        i bardzo nastrojowo - a taka właśnie jest ta piosenka.

A co do Damiana...cóż, muszę
        > przyznać, że się zawiodłam. Po występie w Spin Clubie spodziewałam się czegoś
        > więcej niż durnych czapeczek i źle dobranego repertuaru. Podtrzymuję zdanie,
        że
        >
        > ma świetny głos i chciałabym zobaczyć, co wymyśli dalej... Może wreszcie się
        > nie rozcaruję.

Głos ma świetny, ma też świetna dykcję i słuch. Ale jego repertuar, jego
        głupawa mina.. nie mogę tego nieść:// nie chcę go w pierwszej trójce.

>
        > Z całego towarzystwa najbardziej denerwuje mnie Gośka, wydaje się być taką
        > małą, rozpieszczoną, niewychowaną gówniarą, przereklamowaną przez jury. Ma
        > słaby głos, nie potrafi śpiewać szybszych i bardziej dynamicznych piosenek i
        > zachowuje się jak by była Bóg wie kim. Mam cichą nadzieję, że odpadnie jak
        > najszybciej.

Tak, mnie też ona wkurza taka mała zarozumiała gówniarka bez grama pokory.. Ale
        może się mylę.. może ona ma tylko taki wyraz twarzy??

>
        > W każdym razie moja finałowa trójka wygląda tak:
        > Marta
        > Aga
        > Trudno powiedzieć (może i Damian, choć już nie wiem, czego mam się po nim
        > spodziewać...)

Moja podobnie, na pewno MArta i Agnieszka a trzecia osoba.. może Hania, chociaż
        wybiera kiepskie piosenki.. Lubiłam Bartka Króla ale odpadł i teraz nie wiem..
        • anutka1 Re: Po drugim koncercie 18.12.02, 16:57
          Pozostaje przy Damianie jednak - mimo durnych czapeczek(macie rację)

Daab ma dość specyficzne piosenki więc niechęć do repertuaru jaki wybrał Damian
          może być spowodowana niechęcią do tego typu muzyki. Osobiście-słuchałam kilka
          utworów Daabu w tym i " Serce mam jak ogień" i wykonanie Damiana bardzo mi się
          podobało.
          Ten człowiek ma duży potencjał wokalny.

Pozdrawiam!!!
        • Gość: Gosia Re: Po drugim koncercie IP: *.radom.pl 18.12.02, 18:01
          agul1 napisała:

> >
          > > Z całego towarzystwa najbardziej denerwuje mnie Gośka, wydaje się być taką
          >
          > > małą, rozpieszczoną, niewychowaną gówniarą, przereklamowaną przez jury. Ma
          >
          > > słaby głos, nie potrafi śpiewać szybszych i bardziej dynamicznych piosenek
          > i
          > > zachowuje się jak by była Bóg wie kim. Mam cichą nadzieję, że odpadnie jak
          >
          > > najszybciej.
          >
          > Tak, mnie też ona wkurza taka mała zarozumiała gówniarka bez grama pokory..
          Ale
          >
          > może się mylę.. może ona ma tylko taki wyraz twarzy??

A oglądasz Idola Ekstra? Tam czasami pokazują fragmenty jej rozmów min. z
          Maćkiem Rockiem. To wygląda najczęściej tak, jakby próbowała za wszelką cene
          przegadać starszego od siebie faceta, a najchętniej mu dogryżć i to tak, żeby
          wiedział, że to ona jest ta -naj i żeby mu w pięty poszło. Takie mam wrażenie.
          Gosia (beszcześci moje dobre imię...) jest z mojego miasta, podobnie jak w
          tamtej edycji Wydra i tak jak wtedy kibicowałam Szymonowi częściowo ze względów
          hmm...rodowych (?) tak Gośce życzę jak najszybszego wylotu.
          >
          > >
          > > W każdym razie moja finałowa trójka wygląda tak:
          > > Marta
          > > Aga
          > > Trudno powiedzieć (może i Damian, choć już nie wiem, czego mam się po nim
          > > spodziewać...)
          >
          > Moja podobnie, na pewno MArta i Agnieszka a trzecia osoba.. może Hania,
          chociaż
          >
          > wybiera kiepskie piosenki.. Lubiłam Bartka Króla ale odpadł i teraz nie
          wiem..

Dla mnie Hania to wierna kopia Kukulskiej a po ostatnim koncercie zraziła mnie
          do siebie jeszcze bardziej. Owszem, ma śliczny głos, potrafi nim genialnie
          manipulować, ale nie chcę takiej IDOLKI.

Pozdrawiam
          Gosia
          • agul1 Re: Po drugim koncercie 19.12.02, 10:08

> A oglądasz Idola Ekstra? Tam czasami pokazują fragmenty jej rozmów min. z
            > Maćkiem Rockiem. To wygląda najczęściej tak, jakby próbowała za wszelką cene
            > przegadać starszego od siebie faceta, a najchętniej mu dogryżć i to tak, żeby
            > wiedział, że to ona jest ta -naj i żeby mu w pięty poszło. Takie mam
            wrażenie.

Niestety, idola extra ogladam bardzo rzadko, ale widzę, że muszę zacząć;-)
            Ale faktem jest, że ona jakby na siłę zawsze stara się komuś dogryźć, co wypada
            dość żałośnie, właśnie dlatego, że widać, że to na siłę...

> Gosia (beszcześci moje dobre imię...) jest z mojego miasta, podobnie jak w
            > tamtej edycji Wydra i tak jak wtedy kibicowałam Szymonowi częściowo ze
            względów
            >
            > hmm...rodowych (?) tak Gośce życzę jak najszybszego wylotu.
            > >

A co to za miasto? Wydrę lubiłam, bo był naturalny, nie robił z siebie bóg wie
            kogo.. A ta dziewczyna ewidentnie działa mi na nerwy, mam nadzieje że wyleci 5
            stycznia:/

> Dla mnie Hania to wierna kopia Kukulskiej a po ostatnim koncercie zraziła
            mnie
            > do siebie jeszcze bardziej. Owszem, ma śliczny głos, potrafi nim genialnie
            > manipulować, ale nie chcę takiej IDOLKI.

No właśnie, ja też zmieniam o niej zdanie, choć ma w sobie dużo uroku, a w spin
            clubie powaliła mnie na kolana.. Ale każdy następny występ jest coraz gorszy:-
            (( więc nie mam trzeciej osoby do pierwszej trójki i tyle;-)
            Pozdrawiam serdecznie:)
            • Gość: Gosia Re: Po drugim koncercie IP: *.radom.pl 19.12.02, 14:15
              agul1 napisała:

> A co to za miasto? Wydrę lubiłam, bo był naturalny, nie robił z siebie bóg
              wie
              > kogo.. A ta dziewczyna ewidentnie działa mi na nerwy, mam nadzieje że wyleci
              5
              > stycznia:/

To miasto to Radom, Wydra mieszka nawet niedaleko mnie. A co do Gosi, to
              szczerze mówiąc z pewnym zadowoleniem obserwuję ostatni spadek liczebności jej
              fanów... to co było po Spin Clubie już się raczej nie powtórzy... nawiasem
              mówiąc ostatnio wpadła mi w ręce stara płyta Stinga i tam jest jego
              wersja "Little Wing"... ktoś gdzieś już chyba coś wspomniał na ten temat, ale
              wreszcie przekonałam się na własne uszy, że mała żywcem zerżnęła praktycznie
              każdą nutkę...

Ciekawa jestem jaki będzie kolejny koncert, to prawda, że mają śpieać dance?
              Jeśli tak, to będzie straszne... Wyobrażam sobie Krzysia... uuu...

Pozdrawiam
              Gosia
              • Gość: Mark Re: Po drugim koncercie IP: 80.51.254.* 19.12.02, 14:53
                > mówiąc ostatnio wpadła mi w ręce stara płyta Stinga i tam jest jego
                > wersja "Little Wing"... ktoś gdzieś już chyba coś wspomniał na ten temat, ale
                > wreszcie przekonałam się na własne uszy, że mała żywcem zerżnęła praktycznie
                > każdą nutkę...

Jezeli masz na mysli "Little Wing" by Sting z plyty Nothing Like The Sum (1987)
                to jest to kompletna bzdura. Gosia zaspiewala o niebo lepiej i zupelnie inaczej.

> Ciekawa jestem jaki będzie kolejny koncert, to prawda, że mają śpieać dance?

W pierwszej edycji bylo tak:
                1. pop idol
                2. dance
                3. rock
                4. hity z list przebojow
                5. musical

Teraz bylo:
                1. pop idol
                2. rock, blues, reggae
                3. moze wiec byc dance

> Jeśli tak, to będzie straszne... Wyobrażam sobie Krzysia... uuu...

Od Wydry w dance nie moze juz chyba byc nic gorszego ;).
                • Gość: Gosia Re: Po drugim koncercie IP: *.radom.pl 20.12.02, 13:27
                  Gość portalu: Mark napisał(a):

> Jezeli masz na mysli "Little Wing" by Sting z plyty Nothing Like The Sum
                  (1987)
                  >
                  > to jest to kompletna bzdura. Gosia zaspiewala o niebo lepiej i zupelnie
                  inaczej
                  > .

Właśnie to mam na myśli. Nie twierdzę że Gosia zaśpiewała brzydko, po
                  prostu "wybitna interpretacja" wcale nie jest "wybitną interpretacją". I tak
                  wolę Stinga.

> Od Wydry w dance nie moze juz chyba byc nic gorszego ;).

To się okaże... ;)

Pozdrawiam
                  Gosia
              • agniecha27 Re: Po drugim koncercie 19.12.02, 15:58

> agul1 napisała:
                >
                > > A co to za miasto? Wydrę lubiłam, bo był naturalny, nie robił z siebie bóg
                >
                > wie
                > > kogo.. A ta dziewczyna ewidentnie działa mi na nerwy, mam nadzieje że wyle
                > ci
                > 5
                > > stycznia:/
                >
                > To miasto to Radom, Wydra mieszka nawet niedaleko mnie. A co do Gosi, to
                > szczerze mówiąc z pewnym zadowoleniem obserwuję ostatni spadek liczebności
                jej
                > fanów... to co było po Spin Clubie już się raczej nie powtórzy... nawiasem
                > mówiąc ostatnio wpadła mi w ręce stara płyta Stinga i tam jest jego
                > wersja "Little Wing"... ktoś gdzieś już chyba coś wspomniał na ten temat, ale
                > wreszcie przekonałam się na własne uszy, że mała żywcem zerżnęła praktycznie
                > każdą nutkę...
                >
                > Ciekawa jestem jaki będzie kolejny koncert, to prawda, że mają śpieać dance?
                > Jeśli tak, to będzie straszne... Wyobrażam sobie Krzysia... uuu...
                >
                > Pozdrawiam
                > Gosia

Wykonanie Gosi przypominało raczej wykonanie The Cors.
                Dla mnie nie wygląda na zarozumiałą... a jej głos jest cudowny, tylko że może
                dla niej jest jeszcze za wcześnie - brak jej trochę chrakteru.
                • Gość: Obiektywny Re: Obiektywna ocena IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 01:08
                  Nie znacie sie na show bussinesie baby. Smuk nie wygra poniewaz nie jest w
                  ogole telewizyjna. Bez makijazu wyglada jak moja prababcia w trumnie. Moze to
                  wystarczy do teatrzyku, gdzie wystepuje, ale Idol musi miec prezencje.
                  Natomiast Gosia Kunc to jest super lolita. Nie dosyc ze ladnie spiewa to
                  jeszcze jest sexy. Konkludujac: do wora ze smukowa.
                  • isis! Re: Obiektywna ocena 20.12.02, 13:08
                    Gość portalu: Obiektywny napisał(a):

> Nie znacie sie na show bussinesie baby. Smuk nie wygra poniewaz nie jest w
                    > ogole telewizyjna.

To ty się nie znasz - właśnie Smuk jest telewizyjna. Ma świetnie opanowaną
                    mimikę, cudny gwiazdorki uśmiech i "to coś", co sprawia, że kiedy śpiewa robi
                    się piękniejsza i chce się na nią patrzeć.

> Konkludujac: do wora ze smukowa.

To twoje ostatnie zdanie świadczy, że nie jesteś jednak obiektywny!
      • trolly umarł Król... 18.12.02, 17:18
        szkoda mi Bartka Króla. sama nie wiem dlaczego... ekspertem od emisji głosu nie
        jestem, ale słuchało się go całkiem przyjemnie. w przeciwieństwie do małej
        Gosi, do której ta akurat nijak nie pasowała. prawdziwym orzechem do zgryzienia
        jest dla mnie Damian A. po pierwszym koncercie życzłam mu by jak najszybciej
        opuścił ten program, ale teraz chyba zmieniłam zdanie. musze przyznac, ze nawet
        mi się podobało...
        podobała mi się też Marta S. i Agnieszka Sz. dziwną antypatię czuję natomiast
        do długowłosego metalowca. jakos nijak wypadła Hania, którą, szczególnie po
        Spin Clubie, typowałam na Idola.
        pozdrawiam
    • Gość: P-77 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.02, 19:28
      W porównaniu z poprzednią edycją niby jest lepiej tzn. ogóln popziom wokalny
      jest lepszy. No właśnie ale jest też zbyt wyrównany.
      W poprzedniej edycji była czwórka kandydatów na idola wzbudzających silne
      emocje (A. Janosz, E. Flinta, S. Wydra i T. Makowiecki). Mieli oni
      zdeklarowanych fanów i rownie zdeklarowanych przeciwników. Był dwie wybitne
      wokalistki niszowe (A. Dąbrowska i M. Stępień). No i czwórka słabszych
      wokalistów (P. Wódz, P. Nowak, K. Rutnicki, M. Zawitkowski), którzy jednak dość
      szybko poodpadali.
      W tej edycji mamy tymczasem jedną rewelacyjną wokalistkę - M. Smuk. Pewne
      nadzieje rokują A. Szewczyk i K. Zalewski. Poza tym wyrazisty i pomysłowy B.
      Hom no i denerwujący wielu D. Aleksander. I tyle, o reszcie ciężko cokolwiek
      powiedzieć, są poprawni, ale to wszystko.
      Nie ma się co dziwić odpadnięciu B. Króla, który nie wzbudzał negatywnych
      emocji ale też nie miał fanów gotowych się zań pokrajać. W sytuacji gdy o
      pozostaniu decyduje ilość SMS-ów pozytywnych głosujący uznali, że Król jest
      może i dobry ale oni wolą inych. Zawuażcie, że także na tym forum wśród
      kandydatów internautów na idola Bartek pojawiał się na ogół na drugim albo
      trzecim miejscu.
      No i coś jeszcze - widzieliście wczoraj konsultacje tych, któzy śpiewali po
      polsku z wykonawcami pierwowzorów Na ogół te wskazówki na niewiele się przydały.
      Trochę to było nie fair, bo ci, którzy śpiewali po angielsku musieli kombinować
      sami. Jak myślice, czy Claptonowi spodobałaby się interpretacja Króla.
      • saunne Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 18.12.02, 20:12
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> No i coś jeszcze - widzieliście wczoraj konsultacje tych, któzy śpiewali po
        > polsku z wykonawcami pierwowzorów Na ogół te wskazówki na niewiele się
        przydały
        > .
        > Trochę to było nie fair, bo ci, którzy śpiewali po angielsku musieli
        kombinować
        >
        > sami. Jak myślice, czy Claptonowi spodobałaby się interpretacja Króla.

Nie bardzo rozumiem jaki byl sens tych konsultacji - przeciez Idol polega na
        tym, zeby uczestnicy na WLASNY sposob zaspiewali stare utwory. Powinni kierowac
        sie wiec tylko i wylacznym WLASNYM wyczuciem, a nie radami "starych wyjadaczy"
        (autorow piosenek!). Ogladalam te wywiady z niesmakiem.

Interpretacja Bartka byla wg mnie swietna. Dlatego zaluje, ze odpadl.

Zmieniam powoli nastawienie do Gosi Kunc. O ile po koncercie w Spin Clubie
        bylam zachwycona (to byl naprawde rewelacyjny cover Little wing Hendrixa!) to
        teraz mam coraz bardziej mieszane uczucia. Nie chce zeby Gosia stala sie druga
        Ala Janosz (a takie wrazenie odnioslam po drugim koncercie). Podobnie jest
        zreszta z Hania Stach.

Pozytywnie przekonuje sie natomiast do Agnieszki Szewczyk - jej interpretacje
        sa madre (przynajmniej na razie).

pozdrawiam.
        • Gość: Gosia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 19.12.02, 14:23
          saunne napisała:

> Zmieniam powoli nastawienie do Gosi Kunc. O ile po koncercie w Spin Clubie
          > bylam zachwycona (to byl naprawde rewelacyjny cover Little wing Hendrixa!) to
          > teraz mam coraz bardziej mieszane uczucia. Nie chce zeby Gosia stala sie
          druga
          > Ala Janosz (a takie wrazenie odnioslam po drugim koncercie). Podobnie jest
          > zreszta z Hania Stach.

Rewelacyjny cover? A słyszałaś wersję Stinga albo The Corrs? Jeśli nie, to
          polecam, prawdopodobnie zauważysz hmm.. pewne podobieństwo między Gosią a
          nimi...

Pozdrawiam
          Gosia
      • Gość: Mark Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: 80.51.254.* 18.12.02, 23:24
        > W poprzedniej edycji była czwórka kandydatów na idola wzbudzających silne
        > emocje (A. Janosz, E. Flinta, S. Wydra i T. Makowiecki). Mieli oni
        > zdeklarowanych fanów i rownie zdeklarowanych przeciwników. Był dwie wybitne
        > wokalistki niszowe (A. Dąbrowska i M. Stępień). No i czwórka słabszych
        > wokalistów (P. Wódz, P. Nowak, K. Rutnicki, M. Zawitkowski), którzy jednak
        > dość szybko poodpadali.

Nic dodac nic ujac :).

> W tej edycji mamy tymczasem jedną rewelacyjną wokalistkę - M. Smuk.

Zgadzam sie, ze jest swietna - tego nie mozna jej odmowic - ale w tym
        repertuarze, ktory kocha. Nie slyszalem jej jeszcze w czyms innym, od Spin
        Clubu spiewa same spokojne utwory na bluesowa nute (poza Lady Marmolade, ale to
        zupelnie inna bajka). To nie jest repertuar, ktory ja kocham i nic Marcie nie
        ujmujac wolalbym, zeby wygral ktos inny. Ona i tak nagra plyte, bo jest b.
        dobra w tym co robi.

Poza tym rownie dobrze jak Marta spiewaja zarowno Hania jak i Gosia. Ta
        pierwsza jednak jakos tak plasko emocjonalnie, a ta druga ma pewne braki, no
        ale b. mloda jeszcze jest i to wszystko da sie nadrobic.

> Pewne nadzieje rokują A. Szewczyk

Zgoda, chociaz ona ma bardzo niski glos i nie zawsze sobie umie poradzic.

> i K. Zalewski.

W zyciu. Kazdy utwor spiewa tak samo, na jedno kopyto. Wokal na poziomie K.
        Rutnickiego, do tego dosyc irytujaca osobowosc (przynajmniej ta "telewizyjna").
        Dziwi mnie, ze jeszcze nie odpadl (FC Zalewski widac dziala ;)).

> Poza tym wyrazisty i pomysłowy B. Hom

Ten to juz w ogole jedzie "pod publike" ile sie da. Ich Troje po rosyjsku?
        Kabaret w koncercie "ICH IDOL"? Slabiutki "Helikopter"? Rowniez dziwne, ze
        jeszcze jest w tym programie. Ludzie chyba glosuja dla jaj. W dodatku zenujaca
        osobowosc, np. dzis w Idolu Extra wypowiadajac sie do kamery palil i jeszcze
        przygadywal Mackowi Rockowi, bo ten osmielil mu sie wejsc w slowo. Ja mowie do
        widzenia temu panu.

> no i denerwujący wielu D. Aleksander.

Ten przynajmniej ma wokal, ale jego zachowanie pozostawia wiele do zyczenia.
        Sprawia wrazenie duzego dziecka, a szkoda, bo jego wykonanie Niemena naprawde
        mi sie podobalo, a jego fanem nie jestem.

> I tyle, o reszcie ciężko cokolwiek
        > powiedzieć, są poprawni, ale to wszystko.

Moim zdaniem wyroznia sie zdecydowanie G. Kunc, ktora jest swietna w spokojnych
        utworach i potrafi fajnie zaskoczyc R. Leszczynskiego swoimi wypowiedziami (nie
        pozwala mu jak cala reszta uczestnikow mowic roznych bzdur na jej temat). Nie
        jestem jednak przekonany czy gdyby wygrala to by jej woda sodowa nie uderzyla
        do glowy. Hania Stach tez ladnie spiewa, ale odnosze dziwne wrazenie, ze gdyby
        wygrala to na rynku pojawi sie kolejna Kukulska/Lipnicka/Stankiewicz/etc. Moze
        sie myle. Z chlopakow po odpadnieciu Bartka nie ma nikogo, kto by sie nadawal
        do pierwszej trojki i wielce nad tym ubolewam, bo wolalbym w finale trzech
        facetow niz trzy dziewczyny. I oszem - zwazywszy na ich popularnosc moze sie
        tak stac, ale nie dorownuja oni dziewczynom do piet, wiec w moim mniemaniu nie
        zasluguja. Ostatecznie pewne nadzieje rokuje w M. Totoszce, ale jego wystep w
        ostatnim koncercie mnie bardzo rozczarowal.

> Jak myślice, czy Claptonowi spodobałaby się interpretacja Króla.

Mi sie podobala, ale Claptonem nie jestem ;).
    • Gość: koliber Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 22:48
      Byle nie:
      Damian Aleksander- żenada
      Anna Stach- ładna ale bez wyrobionego gustu
      Gosia Kunc- kolejny potworek jak Ala Janosz
      reszta bez wyrazu
      no jeszcze Agnieszka Szewczyk
      a 1 3
      3. powinnien być K. Zalewski
      2. Bartek Król ale go nie ma ( co źle świadczy o widzach)
      1. Marta Smuk
      P.S. Ale i tak Szansa na sukces jest lepsza
      • Gość: lord Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 20.12.02, 14:32
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Byle nie:
        > Damian Aleksander- żenada
        > Anna Stach- ładna ale bez wyrobionego gustu
        > Gosia Kunc- kolejny potworek jak Ala Janosz
        > reszta bez wyrazu
        > no jeszcze Agnieszka Szewczyk
        > a 1 3
        > 3. powinnien być K. Zalewski
        > 2. Bartek Król ale go nie ma ( co źle świadczy o widzach)
        > 1. Marta Smuk
        > P.S. Ale i tak Szansa na sukces jest leprza

I tu masz racje caly ten program jest bez sensu skoro z niego wychodza
        takie ''gwiazdy ''jak ta cala Janosz.Ta jej piosenka to kaszana w najgorszym
        wydaniu!!!!!!A Wojewodzki to najwiekszy impotent muzyczny jakiego widzialem no
        chyba,ze nie tylko muzyczny????
        • Gość: prima Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.wpisz.com / 10.0.2.* 03.01.03, 18:07
          Gość portalu: lord napisał(a):

> Gość portalu: koliber napisał(a):
          > > P.S. Ale i tak Szansa na sukces jest leprza
          >
          > I tu masz racje caly ten program jest bez sensu skoro z niego wychodza
          > takie ''gwiazdy ''jak ta cala Janosz.Ta jej piosenka to kaszana w najgorszym
          > wydaniu!!!!!!

A.Janosz swego czasu wygrala rowniez SzanseNaSukces... z Kayah bodajze...
          • Gość: adi Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.acn.pl 14.01.03, 20:05
            zgadza sie
            wczoraj w tvp pokazywali
            rewelacyjnie spiewala prawy do lewego
    • fox1982 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 25.12.02, 23:14
      Według mnie to nikt z tych uczestnikó nie powinien zostać idolem ze względu na
      swój głos, jedynie może zostać nim Hom. W pierwszej edycji wygrała Alicja
      Janosz, ale jestem pewien, że płyta którą nagrała nie przyniesie jej żadnego
      sukcesu. Po prostu ci, co mają super głos, zostają w eliminacjach odsunięci od
      gry przez jurorów...
      • Gość: Mark Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: 80.51.254.* 26.12.02, 00:21
        > W pierwszej edycji wygrała Alicja Janosz, ale jestem pewien, że płyta którą
        > nagrała nie przyniesie jej żadnego sukcesu.

Zalezy jakiego sukcesu. Artystycznego? Tu sie zgodze. Ale sukces niejedno ma
        imie. Perwsza plyta w miare dobrze sie sprzedaje, zdaje sie w tej chwili bedzie
        to jakas polowa egzemplarzy do "zlotej plyty", a juz zapowiadana jest druga
        plyta. Poza tym najtrudniej pracuje sie na rozpoznawalnosc, a ona juz jest
        jedna z najbardziej rozpoznawalnych osob w Polsce, szczegolnie jej mlodszej
        czesci (10-25 lat). To wlasnie ci ludzie za 5-10 lat beda podstawa polskiego
        spoleczenstwa i nie wazne czy teraz lubia AJ czy nie, znaja ja, i to sie liczy.
        Artystycznego sukcesu poki co nie ma, ale i na to pewnie przyjdzie czas, bo ta
        dziewczyna ma przed soba duze perspektywy - nie ma na polskim rynku drugiej
        takiej jak ona (mam na mysli wszystkie cechy). Malo kto z wegetujacych na
        muzycznym rynku "artystow" osiagnal artystyczny sukces, a juz na pewno na
        palcach jednej reki mozna policzyc tych, ktorzy zrobili to w wieku 17-lat.
        Dajmy jej czas.

> Po prostu ci, co mają super głos, zostają w eliminacjach odsunięci od
        > gry przez jurorów...

A to juz kompletna bzdura :).
    • Gość: justa Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 03.01.03, 21:06
      moją faworytką jest agnieszka szewczyk- tylko jej płytę ewentualnie bym kupiła -
      sięgając po repertuar bierze go z wyższej półki, świetny niski głos,
      niebanalna, trochę tajemnicza osobowość. ale szczerze mówiąc, wątpię, żeby
      dotarła na sam szczyt- ona w ogóle nie jest pod publike!
      podoba mi sie też marta smuk i totoszko.
      jedna osoba mnie bardzo irytuje - niech wylatuje krzysiek zalewski!!!!
    • Gość: Gosia Trzeci koncert IP: *.radom.pl 13.01.03, 17:31
      No ni stało się to, co stać się miało, Damian wyleciał, zresztą już dawno
      przestał być moim faworytem, ale i tak wczorajsze wyniki były dla mnie ogromnym
      zaskoczeniem. Na początek moje osobiste wrażenia z koncertu...

1)Gosia Kunc - dno, dno i jeszcze raz dno. Trzeba być zdolnym żeby uśpić kogoś
      piosenką skądninąd disco - jej się to udało. Bez jakiegokolwiek pomysłu, nudno
      i bez emocji. Jedno wielkie NIE.
      2)Damian - najlepszy jego występ w całych finałach, podobał mi się pomysł z
      Szymborską, no i wreszcie nie miał tej plazmy na głowie... ale odpadł, mimo iż
      byli duuuuuuuużo gorski od niego.
      3)Marta - świetna, żywiołowa, dopracowana w każdym calu, może minimalnie
      nieczysto, ale kompletnie nie rozumiem za co jury ją tak zjechało - dla mnie
      prawie najlepsza w całym koncercie.
      4)Krzysiek - nie lubię go i nie podobało mi się to co zrobił, jedyne
      wytłumaczenie to to, że jest wokalistą wyłącznie rockowym i biorąc to pod
      uwagę "poradził sobie". Ale i tak mi się nie podobało.
      5)Hania - najlepszy występ exequo z Agnieszką. Czysto, z werwą,
      ogólnie "wzięło" mnie :). Bardzo fajnie.
      6)Mariusz - dno totalne. Tandeta, niepotrzebnie się kłócił, bleee. Out.
      7)Agnieszka - świetny występ, bardzo bardzo mi się podobało. Nic dodać nic
      ująć.
      8)Bartek Hom - nie dość że Piasek, to jeszcze nieudolna próba rozbawienia
      fryzurą i strojem, co mnie już nudzi. Śpiew beznadziejny, tandetnie. Ble.

Moja lista począwszy od najlepszych: Aga, Hania, Marta, Damian, Krzysiek,
      Gosia, Mariusz, Hom.

Byłąm przekonana że wyleci Gośka, Hom albo Totoszko. Pierwszy szok - Totoszko
      zostaje. Drugi - Hom również zostaje. Trzeci - do ostatniej dwójki wchodzi
      Marta, a Gosia zostaje. Marta vs. Damian - oczywiście Damian go out. Szkoda mi
      faceta, bo nie był zły, jak już napisałam byli duuuużo gorski, a jednak, trudno
      się mówi. Teraz stawiam na Agę i Martę.

Pozdrawiam

Gosia
      • isis! Re: Trzeci koncert 13.01.03, 23:52

> No ni stało się to, co stać się miało, Damian wyleciał, zresztą już dawno
        > przestał być moim faworytem,

Głupio ci było na tym forum z takim faworytem, co?

> Na początek moje osobiste wrażenia z koncertu...

Nie są takie na poczatek, bo daty wpisów moich i innych na wątku IDOL 2.4 sa
        wcześniejsze.
        No i jakiż profesjonalizm Twoich ocen :)
        > dno, dno i jeszcze raz dno. Jedno wielkie NIE.
        > Ale i tak mi się nie podobało.
        > Bardzo fajnie.
        > dno totalne. bleee. Out.
        > bardzo bardzo mi się podobało.
        > Ble.

:))) Nie bierz tego do siebie... :)
        • Gość: Gosia Re: Trzeci koncert IP: *.radom.pl 14.01.03, 09:35
          Nie chodzi o to, że głupio mi było z takim faworytem tylko z koncertu na
          koncert Damian był coraz słabszy, chyba raczyłaś zauważyć...

A poza tym to forum nie jest od tego, żeby mi dosrać.

Pozdrawiam

Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka