Dodaj do ulubionych

Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - żart!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 22:43
Dlaczego Paulina Sykut nie będzie w finale?!
Damian Aleksander - O.K. Ale co tam robi HOM?
Obserwuj wątek
    • Gość: tawananna Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 23:00
      W momencie, gdy usłyszałam nazwisko osoby, która zajęła drugie miejsce zaczął
      mi sie już w myślach układać ten post. A pierwsze zdanie brzmiało... cóż...
      brzmiało: "Jestem w ciężkim szoku". W ciężkim szoku byłam dopiero, gdy
      usyłyszałam dokładnie to samo z ust finalisty - Bartka Homa. Przyznaję
      szczerze, że takiego obrotu sytuacji się nie spodziewałam, Był przecież
      kapitalny Marcin Patyk, ładnie, czysto, uczuciowo śpiewająca Paulina Sykut i
      sporo naprawdę dobrych osób (no, prawie wszyscy :)), że wymienię choćby Kasię
      Mirowską.
      Bartek śpiewa dobrze, ma ładny głos, jest muzykalny. Wydaje mi się jednak, że
      nie dorasta do pięt choćby Marcinowi i Paulinie... Repertuar wybrany przez
      Bartka początkowo mógł się wydawać niefortunny, tymczasem okazało się, że
      rosyjski język "zaraził" co bardziej wymagających widzów, a piosenka "Ich
      troje" - szerokie grono fanów tego zespołu...
      Jeśli chodzi o drugiego finalistę - Damiana Aleksandra, jego wygrana nie była
      dla mnie już zaskoczeniem. Choć może mnie nie "powalił" to jednak
      profesjonalizmu i muzykalności nie można mu odmówić.
      I... tyle. Chciałam bardziej się rozpisać, ale jakoś nie wyszło ;).

Pozdrowienia dla wszystkich -
      Tawananna

P.S. I teraz dopiero widać, jaką głupotę zrobił Kozaky - coś mi się wydaje, że
      gdyby nie tamten incydent miałby spore szanse by znaleźć się w dogrywce...
      • isis! Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 01.12.02, 23:12
        Jestem załamana i w szoku. Kaja nie znalazła się nawet w pierwszej piątce!
        Buła piąta. HOM drugi - SKANDAL!!!!!
        FUJ
        • renatta1 Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 02.12.02, 09:02
          isis! napisała:

> Jestem załamana i w szoku. Kaja nie znalazła się nawet w pierwszej piątce!
          > Buła piąta. HOM drugi - SKANDAL!!!!!
          > FUJ

Też uważam, że Kaja była najlepsza i ubolewam, że nie znalazła sie w finale.

rene
    • andrzej26 Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 01.12.02, 23:25
      Gość portalu: StephanieForrester napisał(a):

> Dlaczego Paulina Sykut nie będzie w finale?!
      > Damian Aleksander - O.K. Ale co tam robi HOM?

Dla mnie Hom to cwaniaczek, ale trzeba mu oddać, że bardzo poważnie potraktował
      dogrywkę - przygotował nowy strój z nadrukiem. Prawdopodobnie telewidzowie
      docenili poczucie humoru i showmański talent.
      Paulina z poezją śpiewaną nie nadaje się na Idola. Ona poza tym jest dość
      zarozumiała (niezapomniane: " "Panie Jacku - zawiodłam się na Panu!").
      W takich programach, szczególnie na żywo, trzeba umieć przegrywać. Albo mieć to
      we krwi, albo mieć wyćwiczone. Mi się podobało w 1-szej edycji, kiedy
      Makowiecki, po tym gdy niespodziewanie ogłoszono że odpada,
      powiedział "Trudno, the show must go on", uśmiechnął się i poszedł sobie. Nie
      wiem czy to wymyślili jego rodzice, artyści estradowi, i podpowiedzieli mu,
      czy on sam, ale to było świadectwem jego dużej klasy.
    • Gość: YANE Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 23:30
      Glos nalezy do tych co wysylaja SMSy, a nie do nas, ktorzy pisza czy czytaja to
      forum. Czasem zal.
    • Gość: alice Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.pharmag.com.pl / 192.168.8.* 02.12.02, 08:33
      A ja się cieszę bardzo, bardzo... Od samego początku wierzyłam, że koleś
      znajdzie się w finale... i być może na szczycie.
    • Gość: kubu Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.dwi.uw.edu.pl 02.12.02, 13:32
      ja jestem zadowolony z tego, ze jest tam Bartek
      bo gdyby to mial byc Patyk to bym chyba przestal ogladac IDOLA

niestety dostal sie tez Damian, co jest smutne, no ale coz...
      bywa
    • szalony.kapelusznik HOM - OK 02.12.02, 14:19
      Homowi się należało, chcoćby za fantazję i podjęcie ryzyka.
      Pomyłka to D.Aleksander. Może myślę tak dlatego, że nie lubię pop-facetów, z
      nielicznymi wyjątkami w rodzaju Cockera ( oryginalnego a nie kopii ) czy Dona
      Henleya. Dwojga imion zupełnie mnie nie przekonał.
      Na pewno Kaja ( nie pamiętam nazwiska ) była od niego dużo, dużo lepsza i o
      wiwle bardziej zasługiwała na finał.
    • Gość: AntyIdol Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 16:07
      Gość portalu: StephanieForrester napisał(a):

> Dlaczego Paulina Sykut nie będzie w finale?!
      > Damian Aleksander - O.K. Ale co tam robi HOM?

To jest ciekawa sprawa. Paulina jest - moim zdaniem - o wiele lepszą wokalistką
      niż Hom, ale publika głosuje biorąc pod uwagę nie tylko umiejętności wokalne,
      ale także jej wizerunek; to, jak się dana osoba potrafi sprzedać.

Bartek Hom potrafił to zrobić w sposób niemal perfekcyjny. Nie zdawał się na
      podpowiedzi stylistki, tylko sam wymyślał sobie koszulki - w Spin Clubie Ich
      Troje pisane cyrylicą, a podczas dogrywki swoje nazwisko wpisane w logo Idola.
      Ponadto ciekawie, a zarazem prowokująco dobrał repertuar.

Paulinę mogło dobić to, że wybrała utwór bardzo mało znany i - co tu dużo
      ukrywać - niezbyt pasujący do stylistyki "Idola". Gdyby zaśpiewała coś bardziej
      znanego, a przede wszystkim popowego lub rockowego, to moim zdaniem byłaby w
      finale.
      • forward Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 02.12.02, 23:34
        I dlatego to Hom doskonale wpasowywuje się w rolę Idola. Nie czarujmy się Idol
        to konkurs na pop gwiazdę, którą można efektownie opakować i sprzedać ludziom.

Forward
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka