Gość: StephanieForrester IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 22:43 Dlaczego Paulina Sykut nie będzie w finale?! Damian Aleksander - O.K. Ale co tam robi HOM? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tawananna Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 23:00 W momencie, gdy usłyszałam nazwisko osoby, która zajęła drugie miejsce zaczął mi sie już w myślach układać ten post. A pierwsze zdanie brzmiało... cóż... brzmiało: "Jestem w ciężkim szoku". W ciężkim szoku byłam dopiero, gdy usyłyszałam dokładnie to samo z ust finalisty - Bartka Homa. Przyznaję szczerze, że takiego obrotu sytuacji się nie spodziewałam, Był przecież kapitalny Marcin Patyk, ładnie, czysto, uczuciowo śpiewająca Paulina Sykut i sporo naprawdę dobrych osób (no, prawie wszyscy :)), że wymienię choćby Kasię Mirowską. Bartek śpiewa dobrze, ma ładny głos, jest muzykalny. Wydaje mi się jednak, że nie dorasta do pięt choćby Marcinowi i Paulinie... Repertuar wybrany przez Bartka początkowo mógł się wydawać niefortunny, tymczasem okazało się, że rosyjski język "zaraził" co bardziej wymagających widzów, a piosenka "Ich troje" - szerokie grono fanów tego zespołu... Jeśli chodzi o drugiego finalistę - Damiana Aleksandra, jego wygrana nie była dla mnie już zaskoczeniem. Choć może mnie nie "powalił" to jednak profesjonalizmu i muzykalności nie można mu odmówić. I... tyle. Chciałam bardziej się rozpisać, ale jakoś nie wyszło ;). Pozdrowienia dla wszystkich - Tawananna P.S. I teraz dopiero widać, jaką głupotę zrobił Kozaky - coś mi się wydaje, że gdyby nie tamten incydent miałby spore szanse by znaleźć się w dogrywce... Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 01.12.02, 23:12 Jestem załamana i w szoku. Kaja nie znalazła się nawet w pierwszej piątce! Buła piąta. HOM drugi - SKANDAL!!!!! FUJ Odpowiedz Link Zgłoś
renatta1 Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 02.12.02, 09:02 isis! napisała: > Jestem załamana i w szoku. Kaja nie znalazła się nawet w pierwszej piątce! > Buła piąta. HOM drugi - SKANDAL!!!!! > FUJ Też uważam, że Kaja była najlepsza i ubolewam, że nie znalazła sie w finale. rene Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 01.12.02, 23:25 Gość portalu: StephanieForrester napisał(a): > Dlaczego Paulina Sykut nie będzie w finale?! > Damian Aleksander - O.K. Ale co tam robi HOM? Dla mnie Hom to cwaniaczek, ale trzeba mu oddać, że bardzo poważnie potraktował dogrywkę - przygotował nowy strój z nadrukiem. Prawdopodobnie telewidzowie docenili poczucie humoru i showmański talent. Paulina z poezją śpiewaną nie nadaje się na Idola. Ona poza tym jest dość zarozumiała (niezapomniane: " "Panie Jacku - zawiodłam się na Panu!"). W takich programach, szczególnie na żywo, trzeba umieć przegrywać. Albo mieć to we krwi, albo mieć wyćwiczone. Mi się podobało w 1-szej edycji, kiedy Makowiecki, po tym gdy niespodziewanie ogłoszono że odpada, powiedział "Trudno, the show must go on", uśmiechnął się i poszedł sobie. Nie wiem czy to wymyślili jego rodzice, artyści estradowi, i podpowiedzieli mu, czy on sam, ale to było świadectwem jego dużej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 23:30 Glos nalezy do tych co wysylaja SMSy, a nie do nas, ktorzy pisza czy czytaja to forum. Czasem zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.pharmag.com.pl / 192.168.8.* 02.12.02, 08:33 A ja się cieszę bardzo, bardzo... Od samego początku wierzyłam, że koleś znajdzie się w finale... i być może na szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.dwi.uw.edu.pl 02.12.02, 13:32 ja jestem zadowolony z tego, ze jest tam Bartek bo gdyby to mial byc Patyk to bym chyba przestal ogladac IDOLA niestety dostal sie tez Damian, co jest smutne, no ale coz... bywa Odpowiedz Link Zgłoś
szalony.kapelusznik HOM - OK 02.12.02, 14:19 Homowi się należało, chcoćby za fantazję i podjęcie ryzyka. Pomyłka to D.Aleksander. Może myślę tak dlatego, że nie lubię pop-facetów, z nielicznymi wyjątkami w rodzaju Cockera ( oryginalnego a nie kopii ) czy Dona Henleya. Dwojga imion zupełnie mnie nie przekonał. Na pewno Kaja ( nie pamiętam nazwiska ) była od niego dużo, dużo lepsza i o wiwle bardziej zasługiwała na finał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 16:07 Gość portalu: StephanieForrester napisał(a): > Dlaczego Paulina Sykut nie będzie w finale?! > Damian Aleksander - O.K. Ale co tam robi HOM? To jest ciekawa sprawa. Paulina jest - moim zdaniem - o wiele lepszą wokalistką niż Hom, ale publika głosuje biorąc pod uwagę nie tylko umiejętności wokalne, ale także jej wizerunek; to, jak się dana osoba potrafi sprzedać. Bartek Hom potrafił to zrobić w sposób niemal perfekcyjny. Nie zdawał się na podpowiedzi stylistki, tylko sam wymyślał sobie koszulki - w Spin Clubie Ich Troje pisane cyrylicą, a podczas dogrywki swoje nazwisko wpisane w logo Idola. Ponadto ciekawie, a zarazem prowokująco dobrał repertuar. Paulinę mogło dobić to, że wybrała utwór bardzo mało znany i - co tu dużo ukrywać - niezbyt pasujący do stylistyki "Idola". Gdyby zaśpiewała coś bardziej znanego, a przede wszystkim popowego lub rockowego, to moim zdaniem byłaby w finale. Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: Bartek HOM na 2 miejscu, a Paulina na 3. - ża 02.12.02, 23:34 I dlatego to Hom doskonale wpasowywuje się w rolę Idola. Nie czarujmy się Idol to konkurs na pop gwiazdę, którą można efektownie opakować i sprzedać ludziom. Forward Odpowiedz Link Zgłoś