nnike Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:46 irish_sun napisała: > Polska!!! hahaha;) A zdziwisz się :) Jest to jedna z nielicznych polskich piosenek wpadających w ucho i kto wie, czy się nie spodoba najbardziej. Nie przepadam za Ich Troje, ale trzymam za nich kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
irish_sun Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 17:45 ""nnike napisała: > irish_sun napisała: > > > Polska!!! hahaha;) > > A zdziwisz się :) Jest to jedna z nielicznych polskich piosenek wpadających w > ucho i kto wie, czy się nie spodoba najbardziej. > Nie przepadam za Ich Troje, ale trzymam za nich kciuki :)"" To moje "hahaha" to nie bylo wyśmianie nas i naszej piosenki, a raczej że niezły bedzie numer jak tak sie stanie! Też uważam, że nasza piosenka pasuje na ten konkurs, tam wlasnie takie i im podobne wygrywaja! Ostatnio zaszli dosc daleko, teraz moze uda sie dalej...! A poza tym wszystko jest lepsze od tego nieszczęsnego naszego reprezentanta z zeszłego roku, co za wstyd!!! Trzymam kciuki, żeby tylko dzisiaj przeszli, pózniej już bedzie tylko lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Eurowizja2006-------Opinie 19.05.06, 00:23 irish_sun napisała: > To moje "hahaha" to nie bylo wyśmianie nas i naszej piosenki A szkoda, bo chciałam zwrócić Ci honor ;) Oni po prostu byli zbyt dokładnie poubierani. Może gdyby Zielony wystąpił w samych majtkach (taka tegoroczna eurowizyjna moda ;)), doszedłby do finału :D Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:12 eliminacje dziś o 20.00 reszta w sobotę biorąc pod uwagę poziom Eurowizji mamy jakieś szanse. przecież nie pojedziemy tam z "Barką" w wykonaniu chóru dziecięcego. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:22 znalazlam zdjecia hoho.. www.eurovisionathens.net/gallery/details.php?image_id=1008 Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:26 www.eurovisionathens.net/gallery/details.php?image_id=1009 Ahoj marynarzu:) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:32 Kompletnie nie wiem kto będzie występować. Raz widziałem blok kilku teledysków i żadna piosenka mnie nie zachwyciła. Jedynie piosenka angielska "Teeneage life" wpadła mi w ucho, fajnie brzmi, ale to jest raczej pioseneczka dla dzieci a la Tęczowy Music Box. Już sama prezentacja utworu na scenie o tym świadczy. A nasza piosenka? Cóż, mi się ona kompletnie nie podoba i uważam, że Europę też nie zachwyci. Jest po prostu beznadziejna. Pomijam, że w znacznej części po polsku, czego nikt oprócz nas nie zrozumie. Raczej nie dostaniemy się do finału. Wiśnia natomiast twierdzi, że w tym roku ma spore szanse wygrać i jest niesamowicie zmotywowany i zdeterminowany. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:34 Nie po polsku tylko w czterech językach: polskim, angielskim, niemieckim oraz rosyjskim.:) wiec ktostam zrozumie trzeba byc optymistą:) gorzej juz byc nie moze haha;P Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:41 Wiem, że są też inne języki, ale chyba 70% to jest piszczenie naszych polskich kobitek. Podobnie było z Keine Grenzen. Oczywiście, że fajnie byłoby wygrać, ale po prostu utwór jest beznadziejny i gdybym był obcokrajowcem, to szkoda byłoby mi posłać na coś takiego SMS, nawet jeśli usłyszałbym tam coś w moim języku. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:44 szczerzez juz wole piszczenie kobietek niz wycie Wiśni:) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 17:00 wcale nie uwazam zeby nasza piosenka byla beznadziejna, gorsze juz wysylalismy. jednak ludzie z escforum.com nie sa nia generalnie zachwyceni i mysle ze przejdzie niezauwazona. po ostatnim polfinale mam zle przeczucia chociaz bardzo bym chciala zebysmy przeszli dalej. wg mnie najlepsza piosenke wyslali rosjanie bez dwoch zdan. a kto wygra? belgia jest w sumie najbardziej promowana a ludzie lubia te piosenki ktore juz kiedys slyszeli:p wiec obstawiam belgie, chorwacje, moze rumunie. wszyscy sa zachwyceni bosnia nie wiem czemu to dopiero jest beznadzieja:/ niemiecka piosenka tez jest ladna o dziwo. wszystkie piosenki slyszalam i jestem baaardzo ciekawa wystepow. i kurcze, zeby wisnia nam wstydu nie narobil:/ raz juz wypadli przyzwoicie mogliby to powtorzyc. moze sie ludzie wzrusza jak zobacza ciaze swiatczak? hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 16:56 Wygramy!:) Mamy taki kicz,w dodatku z kilku językach i z kochankami wisniewskiego że inaczej być nie moze:D Na pewno zjdziemy wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 17:04 "Jeśli ktoś uważa, że Michał Wiśniewski podczas konkursu eurowizyjnego swoją zieloną fryzurą zrobi na kimś wrażenie, to nie widział jeszcze fińskiego zespołu Lordi i islandzkiej skandalistki Silvi Nótt." :) Oto zdjecie img225.imageshack.us/my.php?image=00151883mw.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 17:15 kapitalne ciuszki - szykuje sie niezla zabawa:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 17:38 poza tym czy to nie jest troche niesprawiedliwe, ze w tym kokursie biora udzial ludzie, ktorzy mieli powiedzmy jakis miedzynarodowy debiut w stylu las ketchup (ich piosenka kilka lat temu byla najwiekszym przebojem lata), kate ryan, czy nawet ten koles z tego boysbadnu zapomnialem jak sie nazywa - n oszukujmy s ze n jest to tylko konkurs piosenki ale tez konkurs wykonawcow... podobnie bylo z ta dziewczyna co wygrala rok temu, kt spiewala wczesniej w dosc popularnym w europie zespole (tez zapomnialem jak sie nazywal:) ale swego zcasu byl popularny). powinni miec bana na wystep tacy wykonawcy Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 17:53 Jest trochę w tym racji, ale przecież nas tez może reprezentować jakaś światowa gwiazda. Potrzeba chyba tylko kasy i chęci ze strony tej osoby reprezentowania nas. Nie zgadzam się, że tacy powinni dostać automatycznego bana. Na tej zasadzie powinno się też wyeliminować transwestytów (Dana International) czy jakieś inne dziwadła, bo przecież też wzbudzają zainteresowanie publiczności nie samą piosenką, ale tym jakimi są wokalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 17:59 szkoda, ze w polsce procz quasi-europejskiego sukcesu gorniak nikomu n udalo s zaistniec szerzej w europie:/ swoja droga gorniak moglaby pojechac na ten festiwal drugi raz. glos i appareance ma swietny Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 18:37 albo czytam sobie teraz ze koles z uk stal za sukcesem takich hitow jak kongfu fighting czy out of touch uniting nations. i rzeczywiscie gdybym mial obstawiac to piosenka z uk bedzie wysoko (zalezy jak na scenie wypadnie ten dzieciecy chorek). wygra belgia (min 3 mce). pewnie moldawia bedzie wysoko. z kolei ta piosenka grecji (faworyt bukmacherow) to jakis zlepek przebojow -> straszny syf. poza tym w normalnej stylistyce eurowizji - wszystko na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 18:46 gdzie mozna posluchac innych wykonawcow w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
martinet16 Niemcy zagłosują na Ich troje 18.05.06, 19:14 Może nie uwieżycie ale tu w niemczech Ich Troje jest rozpoznawalne jak Kate Ryan ...Nawet nieżle nawet wymawiaja nazwę ich troje "Isz Tloię":) Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Niemcy zagłosują na Ich troje 18.05.06, 19:37 zawsze glosuje dla zgrzewy na najgorsza piosenke w konkursie, ale tym razem chyba sie skusze i zaglosuje powaznie - na RUMUNIE. kurde, facet ma ponad 5- oktawowy glos!!!!!!!!!!! w takich utalentowanych ludziach powinna lezec przyszlosc tego konkursu. tym bardziej ze piosenka nie jest zla. btw, przesluchalem wszystkie i uwazam ze wygra kate ryan. ps. ich troje powinno wyjsc ze swoim koszmarem z grupy mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
chomsky Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 19:48 Ktos wie, w jakiej kolejnosci beda spiewali? Szukalam tej informacji na oficjalnej stronie, ale nic! Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:01 n pomoge niestety z ta kolejnoscia:( posluchajcie ISLANDII - dziewczyna spiewa jak britney spears w wersji dla ubogich!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:04 a jednak pomoge. taka: Oto kolejność występów w półfinale (18 maja): 1. ARMENIA 2. BUŁGARIA 3. SŁOWENIA 4. ANDORA 5. BIAŁORUŚ 6. ALBANIA 7. BELGIA 8. IRLANDIA 9. CYPR 10. MONAKO 11. MACEDONIA 12. POLSKA 13. ROSJA 14. TURCJA 15. UKRAINA 16. FINLANDIA 17. HOLANDIA 18. LITWA 19. PORTUGALIA 20. SZWECJA 21. ESTONIA 22. BOŚNIA I HERCEGOWINA 23. ISLANDIA za eurosong.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?2,2006 Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:15 Jak jestes taki wszechwiedzacy to moze powiesz w koncu gdzie mozna wysluchac tych piosenek w necie? ? pisze drugi raz wiec albo nie widzisz albo nie znasz odpowiedzi:D Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:20 :D zlamalbym regulamin gdybym napisal wprost;) ale wiesz, jest tak duzo programow do sciagania...;) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 22:01 www.eurovision.tv/english/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
chomsky Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:19 wilkes, jestes wielki, dzieki;) odsluchiwac mozna ponoc tu: www.eurovisiondownloadshop.tv/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:25 jestes wielkim chomikiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:45 DOKLADNIE :D:D:D a Croatia jakbym slyszala iwana z wielorybem.. NAJWIEKSZA porazką jednak jest wg mnie Lithuania.. BOZE DROGI!:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 21:02 Eee, Chorwacja fajna :) W zeszłym roku też była całkiem podobna i dobre miejsce zajęli. Przesłuchałem piosenki krajów, które tutaj wymieniacie i nie ma niczego co by mi się podobało. Może gniot Ich Troje nie jest więc aż taki najgorszy. A to "Congratulations" z Islandii chociaż zalatuje Britney Spears, ewidentnie zwraca na siebie uwagę. :) Jak jeszcze napisałaś, że ma zaskakujący występ (czy wygląd) to może zająć bardzo dobre miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:48 wg mnie wygra Macedonia... Odpowiedz Link Zgłoś
chomsky Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 20:57 Ostatnio jest taki trend, ze wygrywaja kraje polozone najbardziej na wschod [Ukraina, Turcja, Grecja], wiec moze masz racje z ta Macedonia... Uff, odsluchalam wszystkich zajawek. Jedyne, ktorych bylabym w stanie sluchac w radiu, to piosenki Danii i Portugalii. Najbardziej rozsmieszyl mnie pan z Irlandii, ktory ma zaspiew a la Celine Dion:D Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Eurowizja2006-------Opinie 18.05.06, 22:33 Ciekawe dlaczego transmisja jest od lat ..12-tu a nie np.7-miu.Widocznie układy choreograficzne epatujące seksem i pokazywaniem ładnych ciał nie dla małych dzieci ...nasze Opole czy Sopot pamietam że były od lat 7... Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Nie my!! 18.05.06, 22:50 na 100%, ale ciekawe czemu;] ta piosenka to obciach, ale większość na eurowizji takich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Nie my!! 19.05.06, 00:29 misscraft napisała: > na 100%, ale ciekawe czemu;] ta piosenka to obciach, ale większość na eurowizji takich jest. Otóż to, co do większości. Kicz nad kicze. Dla naszej piosenki to honor, że nie jest wśród nich. Ledwo, ledwo, przecisnęła się piękna irlandzka ballada, zaśpiewana z wielką klasą. Zielony zepsuł wszystko tym swoim idiotyczno-manierycznym zakończeniem. Odpowiedz Link Zgłoś