Gość: puntko IP: 62.233.202.* 11.01.03, 11:48 czy mozecie podzielic sie informacjami na temat uzytkowania Cyfry? teraz jest jakaś promocja i nie wiem czy mam sie na nią skusić. plissss Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wowo Re: plusy i minusy Cyfry + IP: *.drw.zabki.net.pl / 192.168.41.* 11.01.03, 13:20 Mam cyfrę od ponad roku i muszę przyznać, że jestem zadowolony. Czytałem swego czasu różne skargi użytkowników, dotyczące głównie tego, że jakość obrazu im nie odpowiadała, a na ich uwagi pozostały bez odzewu. W moim przypadku przez cały okres użytkowania nie miałem z nimi najmniejszych problemów. Oferta jest IMHO ciekawa (choć to zależy oczywiście od tego co kto lubi:), z odbiorem nie mam problemów. Czasem trudno się dodzwonic do biura obsługi klienta (długi, kilkuminutowy czas oczekiwania), ale gdy się uda, czeka nas spotkanie z miłą, szybką i cierpliwą :) obsługą. Do bardzo dużych plusów zaliczam: możliwość wybierania lektora lub napisów na Canalach+ i na HBO, oraz szalenie wygodny w obsłudze, zawsze aktualny program telewizyjny, z krótkimi recenzjami filmów. Obie funkcje dostepne z pilota. Dla tych dwóch rzeczy wybrałbym Cyfrę, gdzybym miał wybierać jeszcze raz. Ceny są oczywiście trochę za wysokie jak na mój gust, ale przynajmniej są stałe. Konkludując, jeśli chcesz wybrać platformę cyfrową to masz to już z głowy :), bo oferta Polshitu jest podobno do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digital_men Re: plusy i minusy Cyfry + IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 14:19 Jeśli chcesz oglądac kanały PREMIUM kup CYFRĘ, która je posiada. Jeśli natomiast chcesz oglądac kanały tematyczne kup Polsat, ponieważ jego oferta w porównaniu z ofertą Białą czyli tematyczną CYFRY jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś Re: plusy i minusy Cyfry + IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 14:31 jeśli chcesz oglądać głupawe filmy (masz na to czas) to Syfra+. ja wolę Polsat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: plusy i minusy Cyfry + IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 12.01.03, 20:44 Cyfra ma nieporównywalną przewagę techniczną i technologiczną nad Polsatem i nie ma sensu tego udowadniać. Fan ligi niemieckiej wybierze platformę Polsatu. Jeśli chcesz oglądać mecze lig pozostałych, oglądać filmy z NATURALNYM DŹWIĘKIEM z napisami (bez tego nieszczęsnego gadania lektora)lubisz filmy o świecie zwierząt, przyrodzie,lubisz oglądać ciekawe sporty,itd. itp. wybierz Cyfrę+. Co do jakości : jeśli miałeś kiedykolwiek własnego analogowego satelitę będziesz narzekał na jakość obrazu. Obraz jest zdecydowanie rozmyty i "zamleczony" mało ostry i wyraźny. Mam dość dobry odbiornik TV i chyba dlatego zbyt dobrze widzę różnicę. W momencie przerzucenia sygnału z Cyfry+ na poczciwego 12 letniego analoga (Pace 6060) obraz i dźwięk dostają jakby KOPA. Obraz jest b. ostry, wyraźny, dźwięk na wszystkich (porównywalnych) kanałach np.Eurosport, RTL, RTLII itd. - z bardzo dobrą dynamiką.Powrót do odbioru sygnału z Cyfry+ i wszystkie mankamenty wracają. Nikt nie potrafi mi odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje. Pytałem w wielu miejscach również na tym forum, również zainteresowanych ale nikt nie wie. Albo udaje. Nawet ekspert dyżurny z "To i Owo" - milczy.Przyzwyczaiłem się juz do tego ale to wkurza w kontekście eufemizmów którymi nas karmią typu "CYFROWA JAKOŚĆ DŹWIĘKU I OBRAZU". No tak sam przekaz oparty jest na postaci cyfrowej ale jakość w stosunku do zwykłego analoga - kiepska, bardzo kiepska. I niech nikt nie usiłuje tłumaczyć że może mam coś z konwerterem,tunerem lub anteną itd. bo wszystko pracuje bez zarzutu. Wizja którą miałem ok. roku miała podobne parametry. Trudno - widać ten typ tak ma,ale płacę sporo kasy za powiedzmy średnią jakość. Jednak zważywszy plusy i denerwujące minusy zachęcam Cię do zainstalowania Cyfry +. Naprawdę warto. Oferta programowa przeważa szalę więc jestem abonentem C+. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: digital_men Re: plusy i minusy Cyfry + IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 23:01 Polsat za 44 zł ( 29.90 + 14.10 za dekoder) daję Ci; 1. TVP 1 2. TVP 2 3. POLSAT 4. POLSAT 2 5. TV 4 6. TV PULS 7. TELE 5 8. POLSAT SPORT 9. FOX KIDS 10. CARTOON NETWORK / TCM 11. LE CINEMA 12. CLUB 13. DISCOVERY 14. SCI - REK 15. CIVILISATION 16. TRAVEL&ADVENTURE 17. ANIMAL PLANET 18. REALITY TV 19. CNN Int. +FTA ( niekodowane poza pakietem ) - TVN, TVN 7, TV POLONIA, EUROSPORT NEWS ( nie wiadomo czy nie zakodujĄ )VIVA POLSKA, POLONIA 1, TV 5, BBC WORLD, FASHION TV CYFRA ZA 56 ZŁ 1. TVP 1 2. TVP 2 3. TV POLONIA 4. CLUB 5. AVANTE 6. TVN 7. TVN 7 8. TVN 24 10. TELE 5 11. POLONIA 1 12. MINIMAX 13. EUROSPORT 14. EXTREME SPORT CH. 15. DISCOVERY CH. 16. HALLMARK 17. PLANETE 18. MTV POLSKA 19. CNN 20. BBC WORLD 21. CNBC 22. TV 5 23. FASHION +FTA VIVA Jak widzisz bardzo podobnie, choć w Polsacie w najniższym pkaiecie są ciekawsze kanały - CN/TCM, FOX KIDS, ANIMAL PLANET - w CYFRZE masz go za 93 zł ( przez pierwsze miesiące za 42.50, ale później musisz płacić już min. 56 zł, choć zmiany pakietów, to też podobno ciężka sprawa. Jak mówię CYFRĘ kup tylko dla kanałów PREMIUM typu HBO i 3X CANAL +, POLSAT ,gdy chcesz taniej kanały tematyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo75 Re: plusy i minusy Cyfry + IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 09:29 Cyfra tak, ale nie dla wszystkich. Przede wszystkim zastanów się nad tym czego oczekujesz. Cyfra ma kilka pakietów, ale tak naprawdę liczą się tylko najdroższe w których możesz wybrać albo Canal Premium (czyli C+, canal żólty i niebieski - w największym skrócie: relacja pomiędzy nimi polega na tym, iż na C+ nadawane są premiery, a na dwóch pozostałych powtórki i sport) albo HBO (njdurniejsze amerykańkie filmy z przed 1-2 lat typu American Pie, czy Pearl Harbor powtarzane po ok. 15-20 razy). Możesz też wykupić pakiet z Premium i HBO tylko po co. Do tego dochodzą kanały tematyczne, z których niestety większość reprezentuje poziom Potyczek Jerrego Springera :-( Co do filmów nadawanych na kanałach premium - nie jest najgorzej, ale dobrze też nie jest. Przykładowo ostatnio mozna było obejrzeć wspaniały obraz "Billy Elliot", czy Shreka (w orginalnej wersji(!) lub z dubbingiem), ale też katują ludzi historiami typu "Stary, gdzie moja bryka"... W sumie nie wyobrażam sobie, że można płacić te 86 zł, gdyby nie... PIŁKA!!! Tak naprawdę tylko dla transmisji piłkarskich warto wykładać miesięcznie ww kwotę. Ale trzeba być naprawdę zakręconym na tym punkcie (i mieć bardzo, ale to bardzo tolerancyjną żonę, taką jak moja ;-), bo w pełnni sezonu weekend wyglada tak: Pt - wieczorem liga polska, potem ew. francuska So. - południe liga angielska (yess..) ok.16 podwójna liga ang (mecz+mecz), potem zwykle liga polska, ok. 20 magazyn ligi polskiej i poźnym wieczorem Hiszpania (zwykle) lub Włochy (rzadziej) Nd. po południu liga polska, czasami ok16-17 Anglia i od 20 do półnaocy mecz ligi włoskiej i magazyn podsumowujący weekend w Polsce i w Europie. Jak widać sporo tego, dla każdego coś się znajdzie. Oczywiście na początku (3 lata wstecz) oglądałem wszystko jak leci teraz wybiórczo, no chyba że nie :-) Co do poruszanych tu kwestii technicznych nie wypowiadam się, bo szczerze mówiąc nie zależy mi na super jakości obrazu, choć przyznaję za taką kasę wszystki filmy powinny być w DS a nie są. Ogólem jeśli chodzi o propozycję programową C+: Filmy - przeciętnie (większość filmów znana z kin i wypożyczalni) Szeroko rozumiana publicystyka - w normie (na plus Discovery i Planete, choć ja na ten przykład nijak nie mogę pojąć z jakiej racji muszę płacić za takie nowotwory współczesnej telwizji jak RealityTV, czy Springer&Co.) Piłka nożna - to jest to o co w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś