Dodaj do ulubionych

MANIPULACJE TVN !!!

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 08:08
Zdecydowałem się rozpocząć nowy wątek byśmy w jednym miejscu mogli zapisywać
przekręty ekipy TVN która traktuje widzów jak stado baranów.
Po pierwsze: ciekawa wypowiedź Janusza w jedną z niedzieli na temat trudnych
wyborów. Powiedział ni mniej ni więcej tylko że w pokoju zwierzeń usłyszał, że
publicznośc na zewnątrz (sic!) odebrała jego działanie jako grę pod publiczkę.
Po drugie: we środę podczas emisji na żywo (dzień gry) wyraźnie było widać
pochylona osobę przemykającą w "ogrodzie" Podczas gdy wszyscy mieszkańcy
siedzieli przy stole.
Po trzecie: podczas środowego wykonywania zadań , Dawid nie napełnił szklanki
do połowy a mimo tego zadanie zostało zaliczone.
Po czwarte: część środowych zadań była nie do zaliczenia (choćby to z kremem
czy rowerem). Tak więc część osób musiała być nominowana.
Najprawdopodobniej ten nowy środowy zwyczaj wynika z kiepskiego na dłuższą metę
systemu nominacji. Dlatego że nie odpadają osoby najmniej lubiane(bo np. nie są
nominowane) albo odpada osoba która jest dośc popularna ale konkurowała z kimś
jeszcze popularniejszym. Powoduje to że w domu zostają bezbarwni średniacy.
TVN chce temu przeciwdziałać dając do wyboru kilka osób, co już się stało.
Daje to im jeszcze większe pole do manipulacji bo mogą źle pokazać osobę , ona
jest nominowana no i odpada.
To na razie tyle czekam na Wasze obserwacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: JaQb Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 09:32
      IM WIECEJ NOMINOWANYCH OSOB TYM WIECEJ SMSOW I TYM WIECEJ PIENIEDZY DLA TVN-
      u....
      • Gość: Alla Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: *.demon.nl 29.10.01, 09:36
        Co do przemykajacej sie osoby w ogrodzie, to mogl byc to ktos kto dostarcza do
        spizarni te wszystkie przedmioty, ktore potem mieszkancy w cudowny sposob nagle
        znajduja. Przeciez ktos musi je tam zaniesc, same sie nie przemieszcza.
        • cowabanga Re: MANIPULACJE TVN !!! 29.10.01, 09:57
          Gość portalu: Alla napisał(a):

> Co do przemykajacej sie osoby w ogrodzie, to mogl byc to ktos kto dostarcza do
          > spizarni te wszystkie przedmioty, ktore potem mieszkancy w cudowny sposob nagle
          >
          > znajduja. Przeciez ktos musi je tam zaniesc, same sie nie przemieszcza.

Po to nie trzeba włazić do środka - przecież przez spiżarnie wychodzą no nie? Poz
          tym ten gościu w ogrodzie szukał zapewne piłeczki bo to się działo akurat jak się
          szykowali to tego konkursu z kartami - ta przerwa w trakcie też nie była bez
          powodu.
          • Gość: stasiex Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: 193.227.223.* 29.10.01, 11:15
            Bardzo fajnie, że ktoś sie wkońcu ocknął i dostrzegł jak łątwo bawi sie TVN
            widzami. Mógłbym tu zacząć snuć wywody na temat wpływu medii na postawy
            społęczne, na łątwość z jaką media kreują ludzkie potrzeby i systemy wartości,
            ale nie na ten temat jest dyskusja.
            Stacje takie jak TVN z takim kapitałem, mogą teraz zrobić wszystko, najlepszym
            przykladem jest to, że coś co jeszcze kilka dekad wstecz uznawane było przez
            psychiatrie za chorobe ( podglądactwo , nie pamiętam dokladnie tej kliniecznej
            nazwy)..... dziś TVN wmówił nam, że to jest to co powinniśmy robić, tak
            powinniśmy spędzać wolny wieczór. Przykre jak cholera, ale media mają teraz
            taką władze.
            No ,ale my nie o tym. Co do manipulacji , chciałbym zwrócić uwagę na jeden
            fakt. Przypomnijcie sobie ostatni Ring, kiedy odeszłą Ilona. Zauważcie co
            podkreslił ten pajac z idiotycznym śmiechem, zaraz po wyjściu Ilony, że
            doostatniej chwili ważyly się jej losy. Co oznacza,że przegrała w ostatniej
            chwili. Dlaczego tak sie stało..... sprawa dla mnie jest prosta. W trakcie
            programu, kiedy ludzie jeszcze mogli głosowac i domyślam sie ,ze wtedy glosują
            najczęściej i tych glosów przybywa bardzo dużó, co zrobił TVN? Zakręcił tak
            widzami, by nie glosowali na Kube, bo on taki szlachetny, bo łeb zgolił,
            stworzyli atmosfere, piękna muzyka, Kuba jest dobrym chlopakiem, Bylo też kilka
            wzmianek o Jurku ... o Ilonie nic, nic Do tego jeszcze szlachetna wypowiedź
            Guru BigBrotherowskich oszołomów - Wielki Janusz , dostał w łape trochę kaski
            od TVN z kolejne wystąpienie przd kamerami , po to by nakręcił publiczność,
            przedstawiając Kube jako wielce szlachetnego człowieka....a to zwykły szczur,
            przecież to handlowiec... żyje z tego ,ze jest scwany i wykorzystuję naiwność
            ludzi, wciskam im gówno... (konsumeryzm) ale to na bok. TAkże ostatni program
            Ring był na maxa tendencyjny. Odpadłby Kuba, tyle, ze TVN to sie chyba nie
            opłacało, wiec zamanipulowali sobie wami , głupie szaraczki :-))))
    • Gość: KELLY Wypowiedz Karoliny IP: *.chello.pl 29.10.01, 17:23
      Jeśli to co powiedziała Karolina czyli, że Ania ma kontakt ze światem
      zewnętrznym okaże sie prawdą (do czego oczywiście TVN się nie przyzna lub
      sprytnbie odwróci uwagę od tego ) to tylko potwierdzi manipulacje. Ten program
      przeznaczony jest tylko na zbicie góry szmalu, wiec wszystko tu jest sztuczne,
      prawda jest taka ze wilki brat moze brac mieszkanca do pokoju zwierzen i mowic
      mu jak ma sie zachowac czy co zrobic, tego przeciez kamery na zywo nie pokazą
      bo tam nie siegaja, ten program to wielka kicha wiec nie rozumiem co ludzie sie
      tak tym emocjonuja, przeciez mieszkancy podpisali kontrakty ze TVN bedzie
      impomagal w robieniu kariery, dzieki czemu ma z tego tytulu zyski i co oni nie
      zachowaja sie tak jak im WB zagra? oczywiscie ze tak, sa gotowi na kariere,
      wierza ze ja osiagna wiec to tylko jedna wielka gra.
    • Gość: boro Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: *.jasna.tarnow.pl 31.10.01, 15:47
      Wszystko to prawda TVN manipuluje telewidzami w takim samym stopniu jak
      uczestnikami programu.Co chwila można wyczaić jakiś przekręt . Niektórzy
      zawodnicy są lepiej traktowani od innych.Juz w poprzedniej edycji programu
      najbardziej faworyzowani byli przede wszystkim Janusz i Alicja. Byli pokazywani
      tylko w dobrym świetle.Alicja którą naprawde nie wiem kto lubił kolejno
      wygrywała z największymi faworytami programu. Podobnie jest w tej edycji
      programu: najwpanialszą osobą w tej chwili wydaje się oczywiście Kuba bo swoim
      szlachetnym gestem obdarował dzieci Irka wyjazdem do Disneylandu. ale moge się
      założyć że każdy inny zawodnik postąpił by tak samo.Jest wiele przykładów
      manipulowania widzami w programi BB.Przypuszczam że osoby w większości nie
      lubiane jak :Bogusia czy Jurek będa przebywały w programie najdłużej aby ci
      którzy ich nie lubią wciąż wysyłali SMSy i dzwonili pod 0 700 ...
      • Gość: Qna Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: *.morag.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 15:02
        Ten czlowiek w ogrodzie to odbicie w szybach prawdopodobnie Wojtka, ogladalam
        to wiela razy i tez mi cos nie pasowalo.
      • Gość: monia Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: *.mcnet.pl 02.11.01, 16:23
        głupoty gadacie aż miło! nie wiesz kto lubił alicję i dlaczego wygrywała? to ci
        powiem, np. ja ją lubiłam i zawsze głosowałam na jej rywala. i co teraz?
        nazwiesz mnie kretynką bo mam inne opinie o mieszkańcach domu bb niż ty?
        wiecie co, czytam to forum i coraz bardziej widzę, że to nic innego jak kółko
        wzajemniej adoracji. zebrało się kilku licealistów faktycznych lub tych, którzy
        wciąż pozostali na tym poziomie rozwoju i opluwają tych nieszęśników
        zamkniętych w sękocinie ile wlezie.
        ale przykro mi was rozczarować - opinia większości w tym kraju jest zupełnie
        inna niż wasza i to nie tvn manipuluje głosami a wy żyjecie w zamkniętym
        świecie całujących sobie nawzajem tyłki. może to i dobrze? nie wiadomo czy
        potrafilibyście znieść prawdę o samych sobie gdyby było wam dane ją poznać.

miłego kiszenia się we własnym sosiku forumowym
        • Gość: kostor Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 02.11.01, 19:00
          opinia wiekszości społeczństwa które wybrało do sejmu leppera, to nie jest
          wyznacznik dojrzałości (bo zarzucasz nam jej brak swoim żałosnym txt o
          licealistach) nie wiem z jakiej racji uwazasz że masz prawo sie wywyższac
          takimi sformułowaniami.
          p.s za to ty znasz prawde o nas, i to wspaniałe że nas oświeciłas
          dzięki ci nie wiem co byśmy bez ciebie zrobili
          • Gość: valdi Re: MANIPULACJE TVN !!! IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 02.11.01, 19:04
            Od dawna kurwa wiadomo, że kantują. Kto nie chce niech nie ogląda i już A kto
            ogląda niech nie drez ryja, że z niego głupa robią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka